PDA

Επιστροφή στο Forum : Ε46 ΣΑΣΜΑΝΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

tassos
13-02-13, 13:09
Παίδες εδώ και μερικούς μήνες το σασμαν κελαηδάει :whistle: .. Κάνει έναν ήχο συνεχή σφυριχτό, κομπρεσσοράτο θα τον έλεγα. :th_Laie_67-1: Ο ήχος ακούγεται στις μικρές ταχύτητεσ, 1η, 2α και λίγο στην 3η.. Η 4η-5η είναι ήσυχες.

Πρόκειται για 330 με 5άρι σασμαν χειροκίνητο. Έρχεται από πρόσφατο σέρβις, δεν έχει ανοιχτεί το σασμάν και δεν έχει διαρροές.

Μαζί μ αυτό έχει αρχίσει να μην κουμπώνει και η 1η συχνά και για να μπεί πρέπει να συμπλεκτάρω ξανά ή να βάλω πρώτα 2α και μετά 1η.

Καμιά ιδέα κανείς τι μπορεί να συμβαίνει και αν διορθώνεται η ιστορία με λογικό κόστος μιας και δεν είμαστε για πολλά...?

:thanks::thanks:

Stamatis
13-02-13, 14:00
Πρώτα απο όλα άλλαξε βαλβολίνες.
Μάζεψε τις παλιές κάπου και πέρνα απο μέσα τους τον περίφημο "μαγνήτη".
Ανάλογα με το τι θα βγάλεις στην επιφάνεια, θα καταλάβεις και τι πρέπει να κάνεις.
Αν στρώσει μόνο με τις βαλβολίνες είσαι οκ.
Αν βγάλει και κανα γρανάζι παρέα..... Βλέπουμε και κάνουμε...

grigoris_vari
13-02-13, 14:07
Με προλαβες!!

BILL007
13-02-13, 15:16
Μαζί μ αυτό έχει αρχίσει να μην κουμπώνει και η 1η συχνά και για να μπεί πρέπει να συμπλεκτάρω ξανά ή να βάλω πρώτα 2α και μετά 1η.

Δισκοπλατό πότε άλλαξες?

Αυτό που γράφεις μου κάνει και για το γνωστό και ως "μπιμπίκι" thumb

tassos
13-02-13, 15:52
Άλλαξα προσφατα Μπιλ! Πριν κανά 8μηνο. Το έκανε και πριν και μετά την αλλαγή δισκοπλατώ..

ΔημήτρηςΜ3
13-02-13, 15:55
Μιας και μιλάτε για σαζμαν μια ερώτηση στα γρήγορα
Εμένα μερικές φορές πεταειι τη πρώτη αλλα
Μιλάμε για θόρυβο που τρομαζεις !
Τι γίνετε σε αυτη τη περίπτωση ;;

BILL007
13-02-13, 15:58
Άλλαξα προσφατα Μπιλ! Πριν κανά 8μηνο. Το έκανε και πριν και μετά την αλλαγή δισκοπλατώ..

:( Το βολάν σου το έχεις τσεκάρει?
Επίσης αντλίες συμπλέκτη έχεις τσεκάρει? (άνω και κάτω)

race850i
13-02-13, 17:02
Οπως σου ειπαν και οι προηγουμενοι,αδειασε τα λαδια και κοιτα τη χρωμα ειναι.
Αν ειναι τελειως μαυρο σημαινει οτι εχουν τριφτει μεταλλα μεταξυ τους,αυτο συνεπαγεται ανοιγμα τους σασμαν. Συνηθως βουητο προκαλουν τα ρουλεμαν που υπαρχουν μεσα.

tassos
13-02-13, 21:19
:( Το βολάν σου το έχεις τσεκάρει?
Επίσης αντλίες συμπλέκτη έχεις τσεκάρει? (άνω και κάτω)

Οχι Βασίλη, τίποτα απ τα δύο.. Μιας και πλησιάζει το επόμενο oilservice θα τα τσεκάρω. :thanks:

BILL007
13-02-13, 21:21
Για εμένα μην περιμένεις oilservice,αν δεν θες να έχεις χειρότερα.Συνεργείο το ταχύτερο δυνατό!

Christos 330
13-02-13, 21:22
Τι γίνετε σε αυτη τη περίπτωση ;;

Ρε Αδερφε dct σαζμαν σε 325 δεν δουλευει ; ; ; αν οχι :warriorsmiley: !!!

ΔημήτρηςΜ3
13-02-13, 21:24
Αχαχαχαχαχα όχι ρε τρελέ !!!

grigoris_vari
14-02-13, 02:00
Τι γίνετε σε αυτη τη περίπτωση ;;εμενα αυτο που περιγραφεις μου το κανει το φορτηγακι το σπριντερ που εχω δεν εχω χειροτερο...που να μου το κανει και τρεις το βραδυ που φευγω για δουλεια...συνηθως την πεταει οταν ειναι κρυο..δεν εχω ψαξει τι φταιει παντως αυτο που μπορεις να κανεις για να το αποφυγεις ειναι οταν εχεις την εντυπωση οτι η ταχυτητα δεν μπηκε καλα και θα ακολουθησει μπαμ...η να την ξαναβαζεις η να ξαναπατας αλλη μια το συμπλεκτη και να την ξαναβαζεις...

grigoris_vari
14-02-13, 02:03
Δισκοπλατό πότε άλλαξες?

Αυτό που γράφεις μου κάνει και για το γνωστό και ως "μπιμπίκι" thumbτο δισκοπλατο θα ητανε αμα δεν εμπαινε καν η πρωτη αν δεν κανω λαθος

BILL007
14-02-13, 15:07
το δισκοπλατο θα ητανε αμα δεν εμπαινε καν η πρωτη αν δεν κανω λαθος

Δισκοπλατό ρώτησα πότε έχει αλλάξει για άλλο λόγο thumb

ΔημήτρηςΜ3
14-02-13, 17:26
εμενα αυτο που περιγραφεις μου το κανει το φορτηγακι το σπριντερ που εχω δεν εχω χειροτερο...που να μου το κανει και τρεις το βραδυ που φευγω για δουλεια...συνηθως την πεταει οταν ειναι κρυο..δεν εχω ψαξει τι φταιει παντως αυτο που μπορεις να κανεις για να το αποφυγεις ειναι οταν εχεις την εντυπωση οτι η ταχυτητα δεν μπηκε καλα και θα ακολουθησει μπαμ...η να την ξαναβαζεις η να ξαναπατας αλλη μια το συμπλεκτη και να την ξαναβαζεις...

Μερικές φορές το κανει !!
Είτε κρύο η ζεστό !!
Δεν έχω παει ακόμα σε μηχανικό

STREETRACING
14-02-13, 18:01
Βουητο κάνει εν κινήση;

Sent from my iPhone using Tapatalk

spar@
14-02-13, 18:21
Παίδες εδώ και μερικούς μήνες το σασμαν κελαηδάει :whistle: .. Κάνει έναν ήχο συνεχή σφυριχτό, κομπρεσσοράτο θα τον έλεγα. :th_Laie_67-1: Ο ήχος ακούγεται στις μικρές ταχύτητεσ, 1η, 2α και λίγο στην 3η.. Η 4η-5η είναι ήσυχες.

Πρόκειται για 330 με 5άρι σασμαν χειροκίνητο. Έρχεται από πρόσφατο σέρβις, δεν έχει ανοιχτεί το σασμάν και δεν έχει διαρροές.

Καμιά ιδέα κανείς τι μπορεί να συμβαίνει και αν διορθώνεται η ιστορία με λογικό κόστος μιας και δεν είμαστε για πολλά...?

:thanks::thanks:

εχεις αλλαξει δισκο-πλατο-ρουλεμαν συμπλεκτη προσφατα ειπες, εχει γινει σωστη τοποθετηση??
αν ειναι αυτα σωστα...και αν ο θορυβος ακουγεται και στο ρελαντι και στο πατημα του συμπλεκτη σταματαει ειναι ρουλεμαν πρωτευοντα αξονα, θελει λυσιμο το σασμαν...
αλλαξε βαλβολινες..

το πεταγμα της ταχυτητας ειναι κομπλερ, ή κομμενη βαση!

tassos
14-02-13, 18:35
εχεις αλλαξει δισκο-πλατο-ρουλεμαν συμπλεκτη προσφατα ειπες, εχει γινει σωστη τοποθετηση??
αν ειναι αυτα σωστα...και αν ο θορυβος ακουγεται και στο ρελαντι και στο πατημα του συμπλεκτη σταματαει ειναι ρουλεμαν πρωτευοντα αξονα, θελει λυσιμο το σασμαν...
αλλαξε βαλβολινες..

το πεταγμα της ταχυτητας ειναι κομπλερ, ή κομμενη βαση!

Ο θόρυβος ακούγεται μόνο στην πορεία με 1η-2α-3η. Οχι στο ρελαντί, ουτε στο πάτημα του συμπλέκτη. Θα αρχίσω με βαλβολίνες και βλέπουμε..

STREETRACING
14-02-13, 18:45
Διαφορικο

Sent from my iPhone using Tapatalk

spar@
14-02-13, 18:56
Ο θόρυβος ακούγεται μόνο στην πορεία με 1η-2α-3η. Οχι στο ρελαντί, ουτε στο πάτημα του συμπλέκτη. Θα αρχίσω με βαλβολίνες και βλέπουμε..

ωραια πολυ πιθανον οπως ειπε και ο Γιαννης να ειναι διαφορικο....
βουητο σου φερνει? ή ακους μεσα σαν κατι να χει διαλυσει?
αλλαξε βαλβολινες σασμαν και διαφορικου!
για το διαφορικο υπαρχουν πολλοι τροποι να κανεις ελεγχο....

tassos
14-02-13, 19:05
ωραια πολυ πιθανον οπως ειπε και ο Γιαννης να ειναι διαφορικο....
βουητο σου φερνει? ή ακους μεσα σαν κατι να χει διαλυσει?
αλλαξε βαλβολινες σασμαν και διαφορικου!
για το διαφορικο υπαρχουν πολλοι τροποι να κανεις ελεγχο....

Oχι, δεν ακούγεται σαν κάτι να έχει διαλύσει, μόνο συνεχόμενο βουητό, σφύριγμα που νομίζω ακούγεται απ το σασμαν, ο ήχος μοιάζει να έρχεται ακριβώς κάτω απ τον λεβιέ..

spar@
14-02-13, 19:14
Oχι, δεν ακούγεται σαν κάτι να έχει διαλύσει, μόνο συνεχόμενο βουητό, σφύριγμα που νομίζω ακούγεται απ το σασμαν, ο ήχος μοιάζει να έρχεται ακριβώς κάτω απ τον λεβιέ..

Τάσο πήγαινε να το δεις..
Αν πατησεις 3ή ταχύτητα και πατησεις συμπλεκτη το κάνει ;
πολύ φοβάμαι οτι κάτι παίζει με κάποιο ρουλεμαν στο σασμαν έτσι όπως τα λες απλα να το δεις γιατι στα λόγια και με υποθέσεις δεν βγαίνει άκρη! Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι αν το προλαβεις και ειναι αρχή με καλη βαλβολινη και κανα ενισχυτικο μπορείς να εξαλειψεις λίγο το βουητο!

tassos
14-02-13, 19:19
Τάσο πήγαινε να το δεις..
Αν πατησεις 3ή ταχύτητα και πατησεις συμπλεκτη το κάνει ;
πολύ φοβάμαι οτι κάτι παίζει με κάποιο ρουλεμαν στο σασμαν έτσι όπως τα λες απλα να το δεις γιατι στα λόγια και με υποθέσεις δεν βγαίνει άκρη! Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι αν το προλαβεις και ειναι αρχή με καλη βαλβολινη και κανα ενισχυτικο μπορείς να εξαλειψεις λίγο το βουητο!

Κι εμένα προς ρουλεμάν μου πάει η ιστορία.. Οκ αρχίζω με βαλβολίνες και βλέπουμε. :thanks:

Bitz
14-02-13, 19:26
Το βουητο που λες ειναι συνεχομενο η' διακοπτομενο...κατι σαν γου..γου...γου...

tassos
14-02-13, 19:30
Το βουητο που λες ειναι συνεχομενο η' διακοπτομενο...κατι σαν γου..γου...γου...

Συνεχόμενο σφύριγμα Μιχάλη, σαν τουρμπίνα..