Επιστροφή στο Forum : H βενζινη αυξανεται μονη της ......!
Βολτα καλαμακι χτες με φιλους και εννοειται και βολτα με την bmw για να κανει τις αναγκες της διοτι μια βδομαδα ηταν ψιλοαραχτη!
Ξεκιναω απο το σπιτι με τον δεικτη βενζινης ακριβως κεντρο ....... και φτανω καλαμακι με αντισπιν οφφ και πατημα με το δεικτη να βρισκεται ενα-δυο χιλιοστα πιο κατω οχι παραπανω ! Φευγοντας απο την καφετρια τραβαω δυο παρα πολυ καλες μπαντες :rally::rally: ( τα λαστιχα μου ειναι σχεδον οφφ και ειναι αρκετα διασκεδαστικα στις πλαγιολισθισεις ......στο δρομο κυρια μεχρι να τα αλλαξω εννοειται:warriorsmiley::ranting2:)
Σταματαω στο φαναρι για να μπω καλαμακιου και βλεπω δεικτη βενζινης μια γραμμη πανω απο το μισο :hystericalbs1::shok: στην αρχη μου αρεσε .......αλλα μετα λεω να τα μας θα θελουμε τωρα τον ασθητηρα σταθμης! Βεβαια σκεφτηκα οτι με τα περα δωθε την ανακατεψα αρκετα οποτε μπορει να οφειλεται εκει η διαφορα! Περιμενω λεω και βλεπουμε! Παω Μπραχαμι μετα απο βολτιτσα στα περιχωρα ....... αραζουμε για σουβλακι και ο δεικτης ηταν ξανα στο κεντρο! Μετα το χλαπακιασμα βαζω μπρος και ο δεικτης ητω μια γραμμη ολοκληρη κατω απο την μεση .......... Δεν μπορει να τα εκαψα ολα αυτα .............
Ειναι Φυσιολογικο αυτο..........????? Αν οχι τι μπορει να φταιει????
Οπως και να εχει παντως την καταευχαριστηθηκα την βολτα και αντε γεια οι βενζινες ...... ξεδωσαμε και λιγο απο το διαβασμα της εξεταστικης με τη μυρουδια του ελαστικου!
Bazil Van Sinner
03-02-13, 12:31
Ξεκιναω απο Καστορια,μεχρι Σαλονικη παω αιμα,οταν λεμε αιμα.....ηταν χαραματα,αδεια η εγνατια,πφφφφφ κ@υλα,φτανω τιταν και ο υπολογιστης ταξιδιου μου λεει πως με αυτον τον ρυθμο που παω μπορω να κανω ακομη 100χλμ.......νταξ λεω θα παω απ Σερρες νορμαλ θα βαλω,να μην βγαινω απ"το δρομο μου τωρα,και οντως πηγαινα νορμαλ,μπαινω στους διπλους και γραφει κανα 70αρια χλμ,λιγο πριν τη διασταυρωση του στρυμονικου και εκει που γραφει 55χλμ.......τσουφ εμεινα απο μπενζινα!!!!φαααααακ!!!!!δεν το ξαναπιστευω απο τοτε!
Πόσα χλμ έκανες ? σύμφωνα με αυτό που λες έκαψες περίπου μία γραμμή βενζίνη...
ego pantos me to pou tha grapsei 60km stamatan ola kai pame benzinadiko
Εγώ πιστεύω πως δεν είναι καλό να αφήνεις να πέφτει κάτω από το μισό το τεπόζιτο, είτε γτ κουράζεις την αντλία σου σε επιταχύνσεις είτε γτ θα πετάς βρωμιές στον κινητήρα από τα κατακάθια που μένουν στα τεπόζιτα μας από τις πεντακάθαρες βενζίνες μας.
Συμφωνω αλλωστε δεν εχεις να χασεις τιποτε...........εγω το αδειαζω μεχρι αηδιας μονο οταν θελω να αλλαξω βενζινη.........πχ σε κανα ταξιδη που βαζω 100αρα γτ πλεον δεν μπορουμε να το ταιζουμε συνεχεια με 100αρα:ranting2:
* Θυμαμαι εποχη οπου ο πατερας μου ειχε την Ε30 και γεμιζαμε με 0,50 ευρω .........αχχχχχχχ
Εκεί που έφτασε η βενζίνη τι 100αρα βάλεις τι 95αρα ...μικρή η διαφορά.
Με 95 θέλεις 100ευρώ γέμισμα ενώ με 100αρα 112-114 ευρώ..
Ε εντάξει δεν θα πάθουμε κάτι για τα 12-14 ευρώ...ας γλυτώναμε τα 100 και θα είμαστε καλά...
Gregor_Marga
03-02-13, 14:03
Δεν κουραζεις καμια αντλια βενζινης αυτη ειναι δουλεια της..Γιατι αμα πεσει ο δεικτης κατω απ την μεση θα παθει ο λοκως του? Εγω του δουλευα και πολλες φορες κατω απ το μηδεν ο υπολογιστης εβγαζε παυλιτσες..Το μονο κακο ειναι οτι τοτε ρουφαει και τα κατακαθια και δουλευει με τις λασπες το μοτερ..Αλλα αμα γινει αυτο 5-6 φορες δεν παθαινει και τιποτα..Οσο αναφορα τα χιλιομετρα που μπορεις να διανησεις ακομα, πρεπει να πηγαινεις με εναν σταθερο και νορμαλ ρυθμο για μερικα λεπτα ωστε να γινουν οι υπολογισμοι με βαση τις φυσιολογικες καταναλωσεις
Δεν κουραζεις καμια αντλια βενζινης αυτη ειναι δουλεια της..Γιατι αμα πεσει ο δεικτης κατω απ την μεση θα παθει ο λοκως του? Εγω του δουλευα και πολλες φορες κατω απ το μηδεν ο υπολογιστης εβγαζε παυλιτσες..Το μονο κακο ειναι οτι τοτε ρουφαει και τα κατακαθια και δουλευει με τις λασπες το μοτερ..Αλλα αμα γινει αυτο 5-6 φορες δεν παθαινει και τιποτα..Οσο αναφορα τα χιλιομετρα που μπορεις να διανησεις ακομα, πρεπει να πηγαινεις με εναν σταθερο και νορμαλ ρυθμο για μερικα λεπτα ωστε να γινουν οι υπολογισμοι με βαση τις φυσιολογικες καταναλωσεις
χαχαχαχ εισαι πρωτος.. εγω μεχρι 3κμ το εχω φτασει απο την βαρεμαρα μου να σταματηση δεν εβαζα και μια μερα το χρειαστηκα βραδυ και απο ηλιουπολη με 10κμ αυτονομια εφτασα κατεχακη με 2-3...
αρα δουλευει καλα!
Gregor_Marga
03-02-13, 20:54
Εε ναι ρε φιλε σιγα..Με την λογικη που εχουν καποιοι, να πηγαινουμε και με μισο γκαζι μην κουραζουμε το μοτερ..αχαχαχχα
Ενώ το να πας με τέρμα γκάζι συνέχεια είναι το "κλειδί" για την μακροζωία του κινητήρα ?!
Ωραία, παιδιά τέλος το ζέσταμα του κινητήρα, τέλος και οι προληπτικές ενέργειες για συντήρηση και μακροζωία του μοτέρ μας .. τι θα πάθει? θα κουραστεί?
ghost-rider
03-02-13, 21:43
Η αντλια βενζινης στα αμαξια μας ειναι μεσα στο τεποζιτο.
Ψυχεται απο το ιδιο το καυσιμο.
Οταν πας με χαμηλη σταθμη ανεβαζει θερμοκρασια.
Σαφως κ δεν πειραζει να συμβαινει μια στο τοσο αλλα σιγουρα δεν της κανει καλο να γινει συστημα.
Ειδικά καλοκαίρι ? άδειο να παίρνει και αέρα... τι θα πάθει? ποιος μάστορας το είπε?
Εντάξει πέρα από την πλάκα, δεν πρέπει να υποστηρίζουμε ότι τα αυτοκίνητα δεν παθαίνουν τίποτα... Όπως του φέρεσαι θα σου φερθεί και αυτό με τη σειρά του.. αν του δίνεις να "πίνει" τα κατακάθια τότε θα σε "κεράσει" και αυτό ωραίο "σφηνάκι" πάνω σε κανένα ταξίδι και θα λες τι έπαθε το ρημάδι...
Gregor_Marga
03-02-13, 23:25
Αδειο τεποζιτο θεωρεται κατω απ την μεση?..Να λεγα κατω απ το μηδεν ναι...Φιλε andri δεν ειπα εγω να μην το ζεσταινεις κ.λ.π εσυ τα λες αυτα...Και αμα δες θες να το πιεζεις με γεια σου με χαρα σου εγω δεν πηρα τετοιο αμαξι για να το κοιταω, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν το περιποιουμαι κ.λ.π...Θα το περιποιηθω αλλα θα του ριξω και οσο ξυλο θελω
Αδειο τεποζιτο θεωρεται κατω απ την μεση?..Να λεγα κατω απ το μηδεν ναι...Φιλε andri δεν ειπα εγω να μην το ζεσταινεις κ.λ.π εσυ τα λες αυτα...Και αμα δες θες να το πιεζεις με γεια σου με χαρα σου εγω δεν πηρα τετοιο αμαξι για να το κοιταω, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν το περιποιουμαι κ.λ.π...Θα το περιποιηθω αλλα θα του ριξω και οσο ξυλο θελω
Ναι για αμάξι που δεν μετακινείται συχνά άδειο θεωρείται και το μισό τεπόζιτο γτ θα ξεραθούν τα σωληνάκια και τα υπόλοιπα παρελκόμενα που εμπλέκονται.
Όσο για την πίεση, εσύ είπες για τέρμα γκάζι κτλπ και ότι δεν κουράζεται...
Με τέρμα γκάζι σαφώς και κουράζεται ένα αμάξι αν το πας συνέχεια έτσι ακόμα και ///Μ να είναι που προορίζεται για τέτοια χρήση. Και επίσης για να το πας τέρμα θέλει κατάλληλη προετοιμασία στο ζέσταμα και στο στροφάρισμα ώστε να μην τινάξεις τα μέταλλα του κινητήρα.Αν ρωτήσεις άτομα που πάνε σε track days θα σου πούνε-δεν πάω εγώ.Τώρα για το ξύλο που λες , αμάξι πήρες όχι σάκο του μποξ.
Βολτα καλαμακι χτες με φιλους και εννοειται και βολτα με την bmw για να κανει τις αναγκες της διοτι μια βδομαδα ηταν ψιλοαραχτη!
Ξεκιναω απο το σπιτι με τον δεικτη βενζινης ακριβως κεντρο ....... και φτανω καλαμακι με αντισπιν οφφ και πατημα με το δεικτη να βρισκεται ενα-δυο χιλιοστα πιο κατω οχι παραπανω ! Φευγοντας απο την καφετρια τραβαω δυο παρα πολυ καλες μπαντες :rally::rally: ( τα λαστιχα μου ειναι σχεδον οφφ και ειναι αρκετα διασκεδαστικα στις πλαγιολισθισεις ......στο δρομο κυρια μεχρι να τα αλλαξω εννοειται:warriorsmiley::ranting2:)
Σταματαω στο φαναρι για να μπω καλαμακιου και βλεπω δεικτη βενζινης μια γραμμη πανω απο το μισο :hystericalbs1::shok: στην αρχη μου αρεσε .......αλλα μετα λεω να τα μας θα θελουμε τωρα τον ασθητηρα σταθμης! Βεβαια σκεφτηκα οτι με τα περα δωθε την ανακατεψα αρκετα οποτε μπορει να οφειλεται εκει η διαφορα! Περιμενω λεω και βλεπουμε! Παω Μπραχαμι μετα απο βολτιτσα στα περιχωρα ....... αραζουμε για σουβλακι και ο δεικτης ηταν ξανα στο κεντρο! Μετα το χλαπακιασμα βαζω μπρος και ο δεικτης ητω μια γραμμη ολοκληρη κατω απο την μεση .......... Δεν μπορει να τα εκαψα ολα αυτα .............
Ειναι Φυσιολογικο αυτο..........????? Αν οχι τι μπορει να φταιει????
Οπως και να εχει παντως την καταευχαριστηθηκα την βολτα και αντε γεια οι βενζινες ...... ξεδωσαμε και λιγο απο το διαβασμα της εξεταστικης με τη μυρουδια του ελαστικου!
Τελικα αυτο ειναι φυσιολογικο?
Δεν μας είπες πόσα χλμ έκανες ...
Gregor_Marga
04-02-13, 13:57
Ναι για αμάξι που δεν μετακινείται συχνά άδειο θεωρείται και το μισό τεπόζιτο γτ θα ξεραθούν τα σωληνάκια και τα υπόλοιπα παρελκόμενα που εμπλέκονται.
Όσο για την πίεση, εσύ είπες για τέρμα γκάζι κτλπ και ότι δεν κουράζεται...
Με τέρμα γκάζι σαφώς και κουράζεται ένα αμάξι αν το πας συνέχεια έτσι ακόμα και ///Μ να είναι που προορίζεται για τέτοια χρήση. Και επίσης για να το πας τέρμα θέλει κατάλληλη προετοιμασία στο ζέσταμα και στο στροφάρισμα ώστε να μην τινάξεις τα μέταλλα του κινητήρα.Αν ρωτήσεις άτομα που πάνε σε track days θα σου πούνε-δεν πάω εγώ.Τώρα για το ξύλο που λες , αμάξι πήρες όχι σάκο του μποξ.
Εχεις μπερδευτει λιγο ολα αυτα περι ζεσταματος και πιστας εσυ τα εθεσες και μονο σου τα περιπλεκεις..Ξερω πολυ καλα τι σημασια εχει το ζεσταμα η συντηρηση κ.λ.π..Επισης ουτε θυμαμαι να ειπα οτι με τερμα γκαζι δεν κουραζεις το μοτερ..Ειπα αφου φοβασαι μην κουρασεις την αντλια τραβα με μισο γκαζι για να μην πιεζεις και το μοτερ τοτε..Αν τωρα εσυ απο αυτο καταλαβες οτι με τερμα γκαζι δεν κουραζεις το μοτερ περαστικα..Και κατι αλλο, αν το εχεις φουλαρισμενο και ακινητο πολυ καιρο και παλι δεν θα ξεραθουν τα σωληνακια και τα παρεπλεκομενα? Η κυκλοφορει μονη της η βενζινη και δεν τα αφηνει να στεγνωσουν?
Δεν μας είπες πόσα χλμ έκανες ...
Καμια 10αρια θα τανε σιγουρα!
ghost-rider
04-02-13, 14:40
Κοιτα το αυτοκινητο σου.
Δεν ειναι φυσιολογικο.
Τωρα τι μπορει να ειναι δεν ξερω...
Nα προσθεσω......παρακαρισμα σε ανηφορα......( μεγαλη σχετικα κλιση)
Θα αλλαξω και βενζινη μολις τελειωσει......και βλεπουμε!