Επιστροφή στο Forum : ρεταρισμα ρελαντι
Γεια σας παιδια έχω ένα 3.30 ε46 μετατροπη και εδώ και αρκετο καιρο έχω προβληματακια στο ρελαντι.Το οχημα είναι μοντελο του 2000 και απο το 2006 που του είχα κάνει τη μετατροπη δεν είχα κανένα πρόβλημα.Πριν ένα χρονο περίπου μου ξεκίνησε τα ρεταρισματακια στο ρελαντι εντωμεταξύ έχω βάλει και γκαζι στο αυτοκινητο και για να σας προλαβω τα ρεταρισματα μου τα κάνει και στη βενζίνη.Εντωμεταξύ στάθηκα άτυχος και στη μετατροπη του γκαζιου μιας και απο τότε που το έβαλα έχω στο ενεργειτικό 2φορές επισκευη καπακι και αλλαγή του συστήματος υγραερίου γιατί αυτο που είχα δεν δουλευε.Αν βγαλουμε λοιπον απο την εξίσωση το γκαζι το οποιο αυτη τη φορά έχει ένα αξιολογο σύστημα υγραερίου κατα ομολογία όσων το έχουνε δει το προβλημα παραμένει.Το διαγνωστικο βγαζει πρόβλημα στην αναφλεξη και στα καυσαέρια του 6ου κυλινδρου.Υποτειθεται ότι το καλοκαιρι έγινε η τελευταια επισκευη στο καπάκι,έχουν ελενχθει πολαπλασιαστες βαλβιδες ρελαντι μπουζι και ότι αφορα το ηλεκτρικο σύστημα.Θελω αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρομοιο προβλημα να μου πει την αποψη του,έχω πάρει αρκετες γνώμες και θα ήθελα και τη δική σας:thanks:
οταν λες ρεταρισμα... πολυ εντονο?ακουγεται κιολας?
αφου κοιταξες τα βασικα...
ή ειναι θεμα εγκεφαλου, εχεις παραλληλο για να δουλευεις το υγραεριο?
ή επικεντρωσου και παλι στο καπακι...
αλλα ολα αυτα που λεμε ειναι καπως γενικα, το αμαξι σου μπορει να εχει 1000λογους που μπορει να ρεταρει, και γενικα θελει πολυ ψαξιμο, γιατι εχει γινει μετατροπη, εχει μπει υγραεριο και εχεις κανει και 2 φορες επισκευη στο καπακι, που σημαινει οτι εχουν μπλεξει πολλα χερια, και εχεις πολλα ??!!
υ.γ προσοχη δεν λεω κατι για το αμαξι σου μην παρεξηγηθω.... απλα εμεις εδω κανουμε υποθεσεις και επειδη δεν ξερουμε ποιοι εχουν κανει τι, και μπορει να ειναι απο ενα φαγωμενο καλωδιακι μεχρι μοτερ, καταλαβαινεις πως στο λεω!
ghost-rider
16-01-13, 07:20
Πρωτα πρωτα μετρα συμπιεση.
Τσεκαρε τα μπουζι.
Τους πολλαπλασιαστες πως τους ηλεγξες? Εχουν αλλαχτει ποτε?
Επισης μπριζαρε το αμαξι σε gt1 κ δες τι διαβαζουν οι λαμδα σου κ με βενζινη κ με γκαζι. Γιατι εχεις θεματα με το καπακι? Μηπως ειναι φτωχο κ την ακουει στις βαλβιδες? Μηπως αυτες την ακουνε απο το γκαζι??
Μπεκ εχουν καθαριστει- μετρηθει ποτε?
Τελος ολα τα παραπανω ειναι μονο υποθεσεις φυσικα...
Καλημερα!
nikos valvetronic
16-01-13, 15:23
Φίλος με Μ54 2.2 ρεταρίσματα στο ρελαντί και λαμπάκι check,αστοχία καύσης
5ου ή 6ου κυλίνδρου έβγαζε.Σβήσιμο λαμπάκι μετά από λίγο καιρό το ίδιο
ακριβώς.Αποτέλεσμα: πεταλούδα DISA.
https://hamilton.kijiji.ca/c-ViewAdLargeImage?AdId=398375117
Kοιταξτε σχεδόν όλα έχουν ελενχθει απο αυτα που αναφέρατε.Χέρια πολλα δεν έχουν μπει στο αυτοκίνητο ο ίδιος που μου έκανε τη μετατροπη πριν 6 χρονια έβαλε και το γκαζι.Αλλωστε αυτος ήταν και ο σκοπος μου να μην παει αλλου το αυτοκίνητο.Ομως όταν είδα ότι το προβλημα παρέμενε αναγκαστηκα να παρω μερικές γνώμες πλην λοιπον της πεταλουδας αναφέρθηκε ότι κατα τη συναρμολογηση στο καπάκι ΄κάποια βαλβίδα δεν κάθησε σωστά με αποτέλεσμα στο λελαντι να είναι ποιο κάτω απο το συνηθισμένο ΄και να προκαλεί αυτο το ρετάρισμα που σαφώς και ακουγεται και μεταξύ ρελαντι και 1000και κάτι στροφών είναι έντονο,αλλα όταν ανεβάξω στροφές σπρώχνει η συμπιεση τη βαλβίδα στη θεση της και δεν υφίσταται το ρετάρισμα στα ψηλά πως σας ακουγεται αυτή η εκδοχή.Απο την αλλη κατανοώ τις αμφιβολίες του μηχανικου μου γιατί ξέρει ότι αν το καπάκι ξανακατεβεί είναι μαλ@κια δικιά του και θα την χρεωθει αλλα πριν κάνω φασαρία θα ήθελα να έχω μερικες γνώμες
εμενα μου ερχονται πανω απο 100 αιτιες...
ξερεις τι θα εκανα???
θα το πηγαινα στον μαστορα που τα εχει φτιαξει ολα μεχρι στιγμης γιατι ξερει ακριβως τι εχει φτιαξει και θα το αφηνα εκει μεχρι να λυθει το προβλημα...
θα το πηγαινα στον μαστορα που τα εχει φτιαξει ολα μεχρι στιγμης γιατι ξερει ακριβως τι εχει φτιαξει και θα το αφηνα εκει μεχρι να λυθει το προβλημα...
+1 thumb
grigoris_vari
08-02-13, 15:19
εμενα μου ερχονται πανω απο 100 αιτιες...
ξερεις τι θα εκανα???
θα το πηγαινα στον μαστορα που τα εχει φτιαξει ολα μεχρι στιγμης γιατι ξερει ακριβως τι εχει φτιαξει και θα το αφηνα εκει μεχρι να λυθει το προβλημα...αυτο ειναι και το πιο σωστο..το πας στο μηχανικο και του λες οταν το φτιαξεις να δουλευει σωστα παρε με τηλεφωνο να ερθω να το παρω λεφτα αν θελει στις 31 φεβρουαριου:th_Laie_67-1:!!ουτε φασαριες ουτε τιποτα....ησυχα και πολιτισμενα.
Το προβλημα λύθηκε μεν....αλλα.Πραγματι το αυτοκίνητο όπως είπατε ολοι αφέθει στο μάστορα για επισκευη και μετά απο λίγο καιρό παρελείφθει και τουλαχιστον δουλευει σωστά.Το αλλα βρίσκεται στο τι είχε το οποιο είναι περίεργο.Η αιτία για το συνεργειο ήταν το πιστονι στον 6ο κύλινδρο.Απο τη φλατζα την καλοκαιρινή δεν φαινόταν να είχε πάθει κάτι αλλα είχε γίνει απειροελαχιστα οβαλ και στο ρελαντι που αδρανουσε προκαλουσε το τρεουλο στο ρελαντι.Αλλαξε το πιστόνι και ελατήρια στον 6ο.Δεν ξέρω αν όντως έκανε αυτό το σίγουρο είναι ότι πριν το παρω είχα παει και βρει το οτερ κάτω.΄Δεν ξέρω τι να πω και τι να πιστέψω 7χρόνια δεν είχα λόγους να τον αφισβητήσω απο τότε που ΄΄εβαλε το υγραέριο έίχα πολους λόγους.Λεφτά δεν ζήτησε και το αυτοκίνητο δουλευει απο ότι φαινεται σωστά δεν ξέρω....
grigoris_vari
10-02-13, 18:07
αφου το φτιαξε...και αφου δεν ζητησε και λεφτα...μην το ψαχνεις...καθολου το προβλημα θα ηταν αν σου ζηταγε λεφτα και δουλεια δεν εκανες...
Φίλε μου όλα κάλα όλλα ωραία ,αλλά μιας και έχεις αέριο κοιτα τα μείγματα και τη σωστή ρυθμιση του αυτοκινήτου στο αέριο διότι απο ότι κατάλαβα αυτο τώρα ξεκινησε να βάζει αέριο......μήν το΄ αφήνεις έτσι έλενξέ το .......thumb
grigoris_vari
10-02-13, 18:33
Φίλε μου όλα κάλα όλλα ωραία ,αλλά μιας και έχεις αέριο κοιτα τα μείγματα και τη σωστή ρυθμιση του αυτοκινήτου στο αέριο διότι απο ότι κατάλαβα αυτο τώρα ξεκινησε να βάζει αέριο......μήν το΄ αφήνεις έτσι έλενξέ το .......thumbαυτη τη λεπτομερεια με το υγραεριο τωρα την προσεξα...οποτε να το ελενξεις να δεις αν ειναι σωστα ρυθμισμενο...
Είχες κατανάλωση λαδιού ; Συμπίεση ; Αν είχες οβαλ θα χες δείγματα!
Είχες πειρακια;
Το προβλημα λύθηκε μεν....αλλα.Πραγματι το αυτοκίνητο όπως είπατε ολοι αφέθει στο μάστορα για επισκευη και μετά απο λίγο καιρό παρελείφθει και τουλαχιστον δουλευει σωστά.Το αλλα βρίσκεται στο τι είχε το οποιο είναι περίεργο.Η αιτία για το συνεργειο ήταν το πιστονι στον 6ο κύλινδρο.Απο τη φλατζα την καλοκαιρινή δεν φαινόταν να είχε πάθει κάτι αλλα είχε γίνει απειροελαχιστα οβαλ και στο ρελαντι που αδρανουσε προκαλουσε το τρεουλο στο ρελαντι.Αλλαξε το πιστόνι και ελατήρια στον 6ο.Δεν ξέρω αν όντως έκανε αυτό το σίγουρο είναι ότι πριν το παρω είχα παει και βρει το οτερ κάτω.΄Δεν ξέρω τι να πω και τι να πιστέψω 7χρόνια δεν είχα λόγους να τον αφισβητήσω απο τότε που ΄΄εβαλε το υγραέριο έίχα πολους λόγους.Λεφτά δεν ζήτησε και το αυτοκίνητο δουλευει απο ότι φαινεται σωστά δεν ξέρω....
Ελενξε τον χάρτι του αεριόυ και κοιτα να δεις τη μπεκάκια φοράς στο αέριο, εάν είναι injection σαν αυτα που φοράει στην βενζίνη δεν έχεις θέμα εάν είναι ηλεκτροβαλβιδας ,πριν κάνει της ρυθμισεις [τον προγραματισμο του αεριου] πρέπει να ρυθμισει το πιστονι που έχει μέσα το κάθε μπεκάκι και να σου τεριάξει του ψεκασμους ,δηλαδη οι χρονοι ψεκασμων των μπεκ του αεριου, να ειναι σχεδον ιδιοι [οσω ποιο κοντα στους ψεκασμους βενζινης] και δές και τα fuel trims !!!!!!!!! και τους ΛΑΜΔΑ να είναι μονάδα και στο αέριο !!!! όπως κια στην βενζινη.....
https://www.youtube.com/watch?v=j3pa6-bbLAM Παρακολούθείστε το παρακάτω βίντεο λεέι πολλά :original:
Μαλλον ξέχασα να αναφέρω ότι τακτικη επισκευη τον μπεκ και ρυθμιση χρειάζονται μονο τα μπεκ ηλεκτροβαλβιδας τα μπεκ ingection δέν χρειάζονται....
ghost-rider
11-02-13, 08:45
Είχες κατανάλωση λαδιού ; Συμπίεση ; Αν είχες οβαλ θα χες δείγματα!
Είχες πειρακια;
Θα βγω λιγο οφ τοπικ.
Ακουω για θεματα με συμπιεση η καταναλωση λαδιου και το προβλημα οφειλεται στη δημιουργια οβαλ κυλινδρων.
Τα κατεβαζουν, αλλαζουν ελατηρια τα ξαναβαζουν ολα μεσα και το βαζουν να δουλεψει.
Χωρις ρεκτιφιε...
Ρε Σπυρο γινεται αυτο?
Θα δουλεψει αυτο το πραγμα?
Δλδ ενταξει, πρωτα φθειρονται τα ελατηρια, αλλα γινεται ο κυλινδρος σου να ειναι τοσο οκ που να μην θελει πασσαρισμα στο ρεκτιφιε?
Και τελος παντων οταν γινεται ετσι η δουλεια για ποσα χλμ στρωσιμο μιλαμε?
Εκει στη σουμπαρου ρε συ πως τα μπηγατε τα σφυρηλατα μεσα? Με καινουρια ελατηρια και με ρεκτιφιε? Η χωρις?
Σορρυ για το οφ...
Θα βγω λιγο οφ τοπικ.
Ακουω για θεματα με συμπιεση η καταναλωση λαδιου και το προβλημα οφειλεται στη δημιουργια οβαλ κυλινδρων.
Τα κατεβαζουν, αλλαζουν ελατηρια τα ξαναβαζουν ολα μεσα και το βαζουν να δουλεψει.
Χωρις ρεκτιφιε...
Ρε Σπυρο γινεται αυτο?
Δλδ ενταξει, πρωτα φθειρονται τα ελατηρια, αλλα γινεται ο κυλινδρος σου να ειναι τοσο οκ που να μην θελει πασσαρισμα στο ρεκτιφιε?
Εκει στη σουμπαρου ρε συ πως τα μπηγατε τα σφυρηλατα μεσα? Με καινουρια ελατηρια και με ρεκτιφιε? Η χωρις?
Σορρυ για το οφ...
Πολυ καλή ερώτηση !! :cheers:
Θα βγω λιγο οφ τοπικ.
Χωρις ρεκτιφιε...
Ρε Σπυρο γινεται αυτο?
Σορρυ για το οφ...
Ναι γίνεται μετράς τον κυλινδρο με μικρομετρο και αν έχεις μικρή απόκλιση οι κατασκευαστές δίνουν 3 διαφορετικά "νούμερα" ελατηριων στα πιστονια αν καλύπτεις την απόκλιση δεν χρειάζεται ρεκτιφιε..
Ενταξει το αυτοκίνητο φτιαχτικε αλλα οπως είπατε δεν είναι να ψάχνω και πολλά.Οτι αφορα το υγραέριο δεν ξέρω αν θα το ξαναβάλω σε λειτουργια τουλαχιστον αθηνα γιατί στις κοντινες αποστάσεις των 7 χιλ.δεν είναι λειτουργικο.Το καλοκαιρι θα δω...
Ναι γίνεται μετράς τον κυλινδρο με μικρομετρο και αν έχεις μικρή απόκλιση οι κατασκευαστές δίνουν 3 διαφορετικά "νούμερα" ελατηριων στα πιστονια αν καλύπτεις την απόκλιση δεν χρειάζεται ρεκτιφιε..
Αν εχεις οβαλ δεν σε καλυπτουν τα over size ελατηρια.:original:
Αν εχεις οβαλ δεν σε καλυπτουν τα over size ελατηρια.:original:
Οβαλ λέγεται η απόκλιση που εχει ενας κυλινδρος, άρα πρώτα πρέπει να μετρηθεί!