PDA

Επιστροφή στο Forum : Εξατμιση ή Εξαγωγη γενικα.....?

Dermatis
09-01-13, 14:34
Καταρχην να πω πως πρεπει να εχω ξαναανοιξει παρομοιο θεμα αλλα δεν το βρισκω οποτε επειδη το θεμα φανταζομαι ειναι πολυσυζητημενο αν ειναι χρησιμο κοληστε το ερωτημα σε αλλο παρομοιο θεμα ή στο δικο μου το παλιο αν οντως υπαρχει!
Λοιπον μαζεψα κατι λεφτα και μπηκα και εγω στο τρυπακι να φτιαξω τον ηχο .........αρα εξατμιση.........Πηρα μια προσφορα στα 140 ευρω απο την μεση και κατω και την βρηκα δελεαστικη μιας και ο εξατμισας εχει κανει την ιδια δουλει σε φιλο μου με opel gtc και εχει μηνει ευχαριστημενος! Τωρα στο διαταυτα.........να το κανω το εγχειρημα? Οσον αφορα τη φασαρια ναι μου αρεσει (σε λογικα πλαισια : αρα οχι φασαρια απλα ωραιος ηχος:warriorsmiley::warriorsmiley:):rally:
οποτε δεν ρωταω για ηχο......Αυτο που με ενδιαφερει ειναι ποια ειναι τα κατα στην υποθεση αυτη? Θα χασω σε χαμηλες? Καταναλωση?
Το αμαξι ειναι bmw e46 sedan 1.8 valvetronic!
Eυχαριστω!

ziaba
09-01-13, 14:42
από τ στιγμή που θα μπει πιο ελεύθερο τελικό θα χάσει στις χαμηλές, αναγκαστικά θα το πατάς πιο πολύ με αποτέλεσμα αύξηση κατανάλωσης

Stamatis
09-01-13, 14:44
Βγάλε τους προκαταλυτες αν έχει και θα δεις και διαφορά και θα έχεις και καλύτερο ήχο.
Το τελικό άστο όπως είναι.

Dermatis
09-01-13, 14:50
Βγάλε τους προκαταλυτες αν έχει και θα δεις και διαφορά και θα έχεις και καλύτερο ήχο.
Το τελικό άστο όπως είναι.
Κατι αρνητικο σε αυτην την κινηση θα εχω?

Stamatis
09-01-13, 14:51
ΚΤΕΟ.
Θα πρέπει να το ζεστάνεις καλά πριν περάσεις.

Dermatis
09-01-13, 14:56
Μαλιστα και περναω και το Σαββατο:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Οποτε απο βδομαδα η μοντα!
:thanks::thanks:
Οσο για το τελικο ισως αν οχι σε ελευθερο σκεφτομαι και το ΟΕΜ απο τα εξακυλινδρα......με ενα Υ για να μπει σε εμενα!

ziaba
09-01-13, 15:02
δ ανάβουν λαμπάκια στ καντραν εάν βγουν οι προκαταλύτες?

από 6κύλινδρο είναι πιο ελεύθερο από δικό σου πάλι θα χάσεις χαμηλά

Dermatis
09-01-13, 15:09
δ ανάβουν λαμπάκια στ καντραν εάν βγουν οι προκαταλύτες?

από 6κύλινδρο είναι πιο ελεύθερο από δικό σου πάλι θα χάσεις χαμηλά

Σωστος.........θα μου αναψουν λαμπακια?

Stamatis
09-01-13, 15:44
Δεν βγαζεις τους λ
Τους προκαταλυτες βγαζεις.
Δεν νομιζω οτι αναβει τσεκ.

Ας μας πει ο z4dct μιας και ηταν εγχειρισμενος παλια.

Dermatis
09-01-13, 16:15
Δεν βγαζεις τους λ
Τους προκαταλυτες βγαζεις.
Δεν νομιζω οτι αναβει τσεκ.

Ας μας πει ο z4dct μιας και ηταν εγχειρισμενος παλια.

Λογικα θα αλλαξει αυτο που διαβαζουν οι Λ ........αρα μηπως εκει εχουμε θεμα?
Οποτε περιμενουμε την απαντηση του z4dct που σιγουρα θα ξερει!

Vassilis ///M
09-01-13, 16:17
Θα σου πω εντυπώσεις σε λίγες μέρες αν σε προλάβω βέβαια...

Έχω προγραμματίσει να βάλω επιτέλους το τελικό απο 330 που έχω στην αποθήκη...

Dermatis
09-01-13, 16:18
Περιμενω ...........καλο μπαξιμο!

deepBLUE
09-01-13, 16:19
Καταρχην να πω πως πρεπει να εχω ξαναανοιξει παρομοιο θεμα αλλα δεν το βρισκω

Αν το εχεις ξανανοιξει το θεμα πας στο προφιλ σου στα στατιστικα στο Βρείτε όλα τα θέματα που ξεκίνησε ο/η Dermatis.
Εκει λοιπον κλικαρεις και βλεπεις οτι θεμα εχεις ανοιξει μεχρι τωρα .thumb
https://www.bmwfans.gr/forum/search.php?searchid=942661

andreas_R
09-01-13, 16:56
Εαν βγαλεις καταλυτες βαλε στην θεση τους ελευθερα καζανακια και θα εισαι
οπως πρεπει.
Για το υπολοιπο της εξατμισης που λες, εαν το αμαξι ειναι πλουσιο σε μειγμα απο το εργοστασιο τοτε δεν θα χασεις αλλα θα παρεις στο μεγαλυτερο φασμα.

Σαν αγραφος κανονας ομως ισχυει πως ενα custom προγραμμα μετα απο αυτες τις επεμβασεις αποφερει τα μεγιστα.

Τα valvotronic νομιζω ομως οτι δεν προγραμματιζονται

Dermatis
09-01-13, 18:15
Αν το εχεις ξανανοιξει το θεμα πας στο προφιλ σου στα στατιστικα στο Βρείτε όλα τα θέματα που ξεκίνησε ο/η Dermatis.
Εκει λοιπον κλικαρεις και βλεπεις οτι θεμα εχεις ανοιξει μεχρι τωρα .thumb
https://www.bmwfans.gr/forum/search.php?searchid=942661
Μμμμ τελικα δεν εχω ξαναφτιαξει θυμομουν λαθος..............Ευχαριστω πολυ παντως εμαθα κατι χρησιμο!

Dermatis
15-01-13, 12:47
Σε μια συνομιλια που ειχα με την Power up exhaust στον πειραια μου ειπε πως τα 4 κυλινδρα δεν εχουν προκαταλυτες ..........οποτε ισως απλα βελτιωσω λιγο την εξαγωγη απο την μεση και κατω! Θα περασω μια βολτα απο εκει να το κοιταξω! Για οτι και αν κανω εννοειται θα δωσω feedback!:thanks:

BILL007
15-01-13, 14:10
Για εμένα βάλε ένα τελικό να αλλάξει ο ήχος και μην πειράξεις τίποτε άλλο!Στο 1.8 δεν θα κερδίσεις απολύτως τίποτα να πειράξεις παραπάνω πράγματα,μόνο θα χάσεις!

Υ.Γ Για να κερδίσεις ελάχιστα ατμοσφαιρικά άλογα πας σε setup του τύπου κανίβαλοι εκκεντροφόροι, πρόγραμμα, full εξάτμιση, που δεν σε συμφέρει με τίποτα απο οικονομικής άποψης.

Dermatis
15-01-13, 15:56
Για εμένα βάλε ένα τελικό να αλλάξει ο ήχος και μην πειράξεις τίποτε άλλο!Στο 1.8 δεν θα κερδίσεις απολύτως τίποτα να πειράξεις παραπάνω πράγματα,μόνο θα χάσεις!

Υ.Γ Για να κερδίσεις ελάχιστα ατμοσφαιρικά άλογα πας σε setup του τύπου κανίβαλοι εκκεντροφόροι, πρόγραμμα, full εξάτμιση, που δεν σε συμφέρει με τίποτα απο οικονομικής άποψης.

To γνωριζω και αυτος ειναι και ο σκοπος μου........απλως ισως αλλαξω σωληνα απο καταλυτη και κατω ( αυτο εννουσα απο την μεση και κατω)! Και το οικονομικο να μην σκεφτομουνα ( dream :hystericalbs1: ) νομιζω πως δεν αξιζει μια περετερω αναβαθμιση σε αυτους τους κινητηρες ......αφου ισως με λιγοτερα λεφτα και σιγουρα πιο αξιοπιστα αλλαζεις μοτερ ή και αυτοκιντο που λεει ο λογος!

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα.............
Εχω backup ενα φιλτρο της BSR που μου ειχε χαρισει ενας φιλος για την μπεμπα και ποτε δεν μπηκε και δεν θυμαμαι και το γιατι! Το βρηκα σε ενα ξεκαθαρισμα της αποθηκης......
Θα βοηθησει ή απλα θα αυξηση την καταναλωση?

fanisk
15-01-13, 16:32
To γνωριζω και αυτος ειναι και ο σκοπος μου........απλως ισως αλλαξω σωληνα απο καταλυτη και κατω ( αυτο εννουσα απο την μεση και κατω)! Και το οικονομικο να μην σκεφτομουνα ( dream :hystericalbs1: ) νομιζω πως δεν αξιζει μια περετερω αναβαθμιση σε αυτους τους κινητηρες ......αφου ισως με λιγοτερα λεφτα και σιγουρα πιο αξιοπιστα αλλαζεις μοτερ ή και αυτοκιντο που λεει ο λογος!

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα.............
Εχω backup ενα φιλτρο της BSR που μου ειχε χαρισει ενας φιλος για την μπεμπα και ποτε δεν μπηκε και δεν θυμαμαι και το γιατι! Το βρηκα σε ενα ξεκαθαρισμα της αποθηκης......
Θα βοηθησει ή απλα θα αυξηση την καταναλωση?

Παραπανω βαβουρα απο την εισαγωγη, ελαχιστα πιο ξυπνιο γκαζι στο πατημα του πενταλ, ελαχιστα αυξημενη καταναλωση. Για τη βαβουρα και μονο αξιζει.

nikos valvetronic
15-01-13, 19:33
Άκου Πάρη.Αρκετά παιδιά από δω μέσα όπως και εγώ έχουμε βάλει στο valvetronic
τελικό από 6κύλινδρο.Με ένα Υ είσαι Οκ εκτός και αν βρεις από Μ52 όπως το γατόνι
ο gyiama :whistle: το οποίο έχει μια είσοδο και δυο εξόδους.Από ήχο ένα πολύ ελαφρύ
βράχνιασμα στις μεσαίες και τίποτα άλλο.Το αυτοκίνητο δεν έχασε πουθενά.Εγώ κατάλαβα
μια πολύ μικρή διαφορά στην απόκριση προς το καλύτερο αλλά τίποτα σπουδαίο.Το δικό
μου το μαμά το τελικό το πούλησα σε κάποιον που το έψαχνε απεγνωσμένα γιατί είχε
αλλάξει το δικό του με ένα aftermarket και το αμάξι χαμηλά ψόφισε,γι'αυτό προσοχή με
ότι επιλέξεις...Φίλτρο ελεύθερο έβαλα κι εγώ μέσα στο κουτί όταν έκανα πρόγραμμα.Από
ήχο εντελώς τίποτα και από διαφορά δεν τρελάθηκα και το ξανάβγαλα thumb

BILL007
15-01-13, 21:24
Παραπανω βαβουρα απο την εισαγωγη, ελαχιστα πιο ξυπνιο γκαζι στο πατημα του πενταλ, ελαχιστα αυξημενη καταναλωση. Για τη βαβουρα και μονο αξιζει.

Συν τον κίνδυνο το μαφ να χαιρετίσει τη σημαία thumb

Tsik.D.
15-01-13, 21:55
καποια στιγμη ειχα ανοιξει και εγω ενα θεμα για το σεναριο εξατμιση, βεβαια εγω ηθελα μονο τελικο Ε36 λουκΜ3 οπως και εβαλα και ενα παλικαρι ο GIANNHS M μου ειπε κατι που μου εμεινε ''να χασεις κατι απο ενα τελικο κ μονο δεν πιστευω γιατι δες το κ αλλιως,,,απο ενα τελικο κ μονο ποιος πηρε κατι ?!!!'' αυτα ηταν τα λογια του και οντως πιστευω οτι ουτε πηρα δυναμη ουτε εχασα... ελπιζω να βοηθησαthumb

Dermatis
15-01-13, 23:46
Μαλιστα .... καταρχην ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας :thnx:
Οσον αφορα τωρα την εξατμιση... μετα απο ψαξιμο και τηλεφωνα κατεληξα
( πιστευω:whistle:) σε 2 πραγματα. Η πρωτη επιλογη ειναι τελικο εξακυλινδρου με καστομ μπουκες και η δευτερη ειναι ενα εξαρχης καστομ (οχι εντελως ελευθερο) τελικο!
Αποψη μου ειναι πως οπως εγραψε και ο Tsik d. δεν νομιζω να χασεις πολλα απο ενα τελικο ποσο μαλλον σε ενα τετοιο αυτοκινητο 118 ps που πασχει στις χαμηλες απο τη μανα του .......πιστευω σε οτι κανω να με επιβραβευσει ο ηχος που ηταν και η αφορμη μου!

Dermatis
15-01-13, 23:48
Οσο για το φιλτρο αμα βαλω εξατμιση θα το βαλω αφου υπαρχει και εφοσον με ικανοποιησει θα το αφησω.........αν οχι Ουστ

BILL007
16-01-13, 02:38
Οσο για το φιλτρο αμα βαλω εξατμιση θα το βαλω αφου υπαρχει και εφοσον με ικανοποιησει θα το αφησω.........αν οχι Ουστ

Πρόσεξε τι φίλτρο θα βάλεις γιατί αν σε χαιρετίσει το μάφ, το ουστ κοστολογείται απο 200-350 ευρώ thumb

Dermatis
16-01-13, 09:33
Πρόσεξε τι φίλτρο θα βάλεις γιατί αν σε χαιρετίσει το μάφ, το ουστ κοστολογείται απο 200-350 ευρώ thumb

Εχω ενα της BSR ομοιο με το μαμα αλλα λογικα θα ειναι πιο ελευθερο μου το εχει δωσει εδω και καιρο ενας φιλος αλλα δεν το εχω βαλει! Δεν νομιζω με μια δοκιμη να παρω το μαφ στο χερι .....ποσο ευαισθητο ειναι πια!:ranting2::ranting2: