Επιστροφή στο Forum : [Ε36] και δεν μ'αρεσει η φασολαδα..
καλησπερα συμφορουμητες και καλα χριστουγεννα με υγεια πανω απ'ολα !!!
στο προβλημα με την φασολαδα παραπανω, αναφερομαι στο λεβγιε ταχυτητων της μπεμπας οπου κανει βεβαια σωστα την επαναφορα απο δεξια αριστερα αλλα στα ενδιαμεσα ειναι σαν να ανακατευω τη κατσαρολα στη βιλαριμπα !!!! υπαρχει λοιπον καποιος τροπος να μαζευτουν αυτα τα κενα ωστε να σφιξει καπως ? ευχαριστω προκαταβολικα :thanks:
Δεν καταλαβα καλα τι ακριβως.συμβαινει.
Η το σανζμαν εχει μποσικα η θες short shift.
Το πρωτο, ξερεις τη λυση.
Το δευτερο που θα μειωσει τη διαδρομη και θα κανει πιο γρηγορες και σταθερες τις αλλαγες
25 11 7 527 252 Z3 shift lever
25 11 1 220 600 Lever Bush
25 11 220 379 Lower Spring Clip
Ειναι αυτα τα ανταλακτικα απο το.Ζ3
Καλες γιορτες
ο λεβιες ειναι χαλαρος στο κενο μεσα, πριν βαλεις πρωτη πριν βαλεις τριτη τεταρτη και πεμπτη.. μεταξυ αυτων των αποστασεων ειναι λιγο κουταλα μεσα σε κατσαρολα... για την λιγη ομως εξτρα πιεση προς τα αριστερα που χρειαζεται για να μπει η πρωτη την κανει ολοσωστα και εχει σωστη επαναφορα καθως και το ιδιο προς τα δεξια για την πεμπτη.. τελος και εγω πιστευω οτι θελει αυτα απο ζ3 που λες τα οποια ειναι ακριβα εαν γνωριζεις ??
Καπου στα 60 ευρω τα εχω δει.
Στο ενδιαμεσο κενο, μαλλον θα πρεπει ο.μαστορας να δει τη μπιλια που λενε μπας και θελει αλλαγη
savvas bmwdakias
25-12-12, 20:26
Αυτο το τρεμουλο που εχει ο λεβιες ειναι γνωστο σε Ε36 και Ε46 απο προσωπικη μου εμπειρια και απο οσο ξερω ειναι απο το σασμαν και δεν διορθωνεται. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να αλλαξεις ενα πλαστικο το οποιο αγκαλιαζει την μπιλια(κοστος 9 ευρω) ωστε να μειωθουν καπως τα κενα.
σταματη ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση σου !!! θα το ψαξω !!!
σαββα ευχαριστω επισης και εσενα θα ρωτησω να τα παραγγειλω και να τα τοποθετησω και sort shift και το πλαστικο που λες !!!
στα 4κυλινδρα ε36 πας σε z3 1.8-1.9
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CJ11&mospid=48077&btnr=25_0013&hg=25&fg=05
αλλαζεις τα νο 5,6,7,10,11.(μπορει στην αλλαγη να σπασει κανα κλιπς.μην ξανατρεχεις...).κοστος 60-65ε.
αντιστοιχα στα 6κυλιλνδρα ε36-m3 5ταχυτα πας σε z3m.(το φοραω ηδη).
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CK91&mospid=48084&btnr=25_0013&hg=25&fg=05
μια απο τα ιδια σε ολα.....
το καλυτερο value for money shortshift στα ε36 ...οικονομικο και κανει δουλεια....
και λογικα μαζευει τα κενα ετσι ?? και γινεται λουκουμι !!!!!! να'σαι καλα ρε λεω..
ghost-rider
26-12-12, 14:01
Αυτο το τρεμουλο που εχει ο λεβιες ειναι γνωστο σε Ε36 και Ε46 απο προσωπικη μου εμπειρια και απο οσο ξερω ειναι απο το σασμαν και δεν διορθωνεται. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να αλλαξεις ενα πλαστικο το οποιο αγκαλιαζει την μπιλια(κοστος 9 ευρω) ωστε να μειωθουν καπως τα κενα.
Αυτο ειναι γνωστο κρουσμα στα αυτοκινητα που ο λεβιες φυτευεται κατευθειαν στο κιβωτιο.
το προβλημα ειναι οτι συνηθως το πλαστικο παει παρεα με το λεβιε ως ανταλλακτικο.
δεν ξερω τι παιζει στο bmw.
το πλαστικο αυτο παντως "τιναζει" το λεβιε στο κεντρο οταν βγαζεις νεκρα.
οντως αν αντικατασταθει, μονο του, η παρεα με το λεβιε, τα προβληματα εξαφανιζονται...
και λογικα μαζευει τα κενα ετσι ?? και γινεται λουκουμι !!!!!! να'σαι καλα ρε λεω..
ναι....βασικα οι διαδρομες μειωνονται,το υψος του λεβιε πεφτει λιγο και γενικα σφιγγει χωρις να κουραζει ιδιατερα...
ιδανικο ειναι ο συνδιασμος με πομολακι απο ε46 m-pack...πιο κοντο απο του ε36...εκει θα δεις αλλο λεβιε...
Κωνσταντίνος
26-12-12, 19:58
Υπάρχει και η λύση να βάλεις απο το Ε36 Μ3 Evο (τα μη evo είχαν ακριβώς το ίδιο shift με τα non M3).
ghost rider ευχαριστω πολυ !!
Λεω για εσενα τι να πω...? μιλας με ντοκουμεντα!!! χαχαχαχχα
κωνσταντινε εαν ξερεις τιμουλα για αυτο πες μου αλλα φανταζομαι θα ειναι μεγαλη λογω του οτι ειναι μ3..
Κωνσταντίνος
26-12-12, 21:37
ghost rider ευχαριστω πολυ !!
Λεω για εσενα τι να πω...? μιλας με ντοκουμεντα!!! χαχαχαχχα
κωνσταντινε εαν ξερεις τιμουλα για αυτο πες μου αλλα φανταζομαι θα ειναι μεγαλη λογω του οτι ειναι μ3..
Πριν 2 χρόνια που το είχα κάνει, κόστος ανταλλακτικών περίπου 30¤
του m3 evo τελειωνει σε 255 ο κωδικος πληροφοριακα.
Απλα δεν θα πεσει το υψος του λεβιε να ξερεις οπως του z3...
Γουστα ειναι... Εμενα στο ε36 επειδη ο λεβιες εχει υψος νταλικας...χαχαχαχα προτιμω z3....δεν πεταγεται σαν ...... λουτσα.χεχε...
Πριν 2 χρόνια που το είχα κάνει, κόστος ανταλλακτικών περίπου 30
Αποκλειεται...60ε εχει οπως του z3 και των υπολοιπων ε36.τσεκαρισμενο με τον κωδικο....δεν υπαρχει λεβιες της bmw γενικα με 30ε...
Κωνσταντίνος
26-12-12, 22:52
Αποκλειεται...60ε εχει οπως του z3 και των υπολοιπων ε36.τσεκαρισμενο με τον κωδικο....δεν υπαρχει λεβιες της bmw γενικα με 30ε...
Έχεις δίκιο. Κόστος = 50 ¤ + εργασία. Βρήκα τα thread που είχα σηκώσει τότε σε άλλο forum αμέσως μετά το μπάξιμο.
savvas bmwdakias
27-12-12, 02:02
Κι όμως φίλε μου εγώ που άλλαξα λεβιε στο Ε46 μου κόστισε 40 ευρώ γνήσιο ανταλλακτικό.
μια χαρα.. θα παω αυριο να ρωτησω τιμες για ανταλλακτικα και περαστικα.. εκτος και εαν θα μπορεσω να το περασω στη σχολη για να μου βγει τζαμπα η εργασια !! παντως η τιμη ειναι αρκετα λογικη για την βπηθεια που προσφερει.
Κι όμως φίλε μου εγώ που άλλαξα λεβιε στο Ε46 μου κόστισε 40 ευρώ γνήσιο ανταλλακτικό.
πως γινεται αδερφε το ε46 να εχει πιο φτηνο λεβιε απο το ε36 που ναι πιο παλιο μοντελο?παιζει τετοιο πραμα?θυμασαι τον κωδικο απο το λεβιε που πηρες?εγω μιλαω τιμη αντιπροσωπειας παντα...λιανικη χωρις εκπτωση κ.λ.π.
εγω και στου ε46 που κοιταξα ιδια τιμη παλι μου βγαζει σαν του ε36..60ε περιπου...
παραδειγμα τυχαιο:https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BM51&mospid=47618&btnr=25_0375&hg=25&fg=05
savvas bmwdakias
29-12-12, 15:23
Εγώ αυτό που έβαλα είναι από 330 diesel έχει και σχετικό νήμα που έχω γράψει . Το ανταλλακτικό είναι αγορασμένο από τον αβοκατο στη Θεσσαλονίκη ο οποίος πουλάει μόνο γνήσια ανταλλακτικά. Θα βρω τον κωδικό και θα στον στείλω .
Εγώ αυτό που έβαλα είναι από 330 diesel έχει και σχετικό νήμα που έχω γράψει . Το ανταλλακτικό είναι αγορασμένο από τον αβοκατο στη Θεσσαλονίκη ο οποίος πουλάει μόνο γνήσια ανταλλακτικά. Θα βρω τον κωδικό και θα στον στείλω .
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL91&mospid=47642&btnr=25_0282&hg=25&fg=05
αυτο μαλλον πηρες...το ιδιο πραμα...60ε περιπου οπως ολα τα αλλα...
μπορει αυτος να το χε στοκ και να το πουλαγε πιο φτηνα....ειναι αντιπροσωπεια αυτος η' ανεξαρτητος εμπορος που εχει στοκ?
παντως λεβιεδες με 30 και 40ε δεν υπαρχουν απο αντιπροσωπεια.....thumb
savvas bmwdakias
29-12-12, 19:22
Ο άνθρωπος είναι ανεξάρτητος έμπορος . Όχι δεν ειναι στοκ , αυτό το εξάρτημα δεν έχει ζήτηση . Το παρήγγειλε από Γερμανία για μενα.
Ο άνθρωπος είναι ανεξάρτητος έμπορος . Όχι δεν ειναι στοκ , αυτό το εξάρτημα δεν έχει ζήτηση . Το παρήγγειλε από Γερμανία για μενα.
καλη φαση...:original:για ρωτα τον οποτε μπορεσεις κωδικο 7527252 (λεβιες ζ3 1.8) για τον tsik.d να δουμε απο περιεργεια...thumb
με 40ευροπουλα το σκεφτομαι σοβαρα να το αγορασω προχθες κιολας...
στα 4κυλινδρα ε36 πας σε z3 1.8-1.9
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CJ11&mospid=48077&btnr=25_0013&hg=25&fg=05
αλλαζεις τα νο 5,6,7,10,11.(μπορει στην αλλαγη να σπασει κανα κλιπς.μην ξανατρεχεις...).κοστος 60-65ε.
αντιστοιχα στα 6κυλιλνδρα ε36-m3 5ταχυτα πας σε z3m.(το φοραω ηδη).
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CK91&mospid=48084&btnr=25_0013&hg=25&fg=05
μια απο τα ιδια σε ολα.....
το καλυτερο value for money shortshift στα ε36 ...οικονομικο και κανει δουλεια....
Μαζι με το Νο6 (αποσβεστηρας κραδασμων) το κοστος ανεβαινει αρκετα... Δεν ειναι μονο ο λεβιες. Ειναι απαραιτητο Λεο??
Μαζι με το Νο6 (αποσβεστηρας κραδασμων) το κοστος ανεβαινει αρκετα... Δεν ειναι μονο ο λεβιες. Ειναι απαραιτητο Λεο??
Πω πωωω λαθος φιλε!εχεις δικιο μου ξεφυγε.το γοργον και λαθη εχει.
Ενοειται πως δεν χρειαζεται.ουτε εγω το αλλαξα.κατα λαθος μου ξεφυγε...
Με τα 5,7,10 και 11 εισαι οκ και κανουν 65ε αν θυμαμαι καλα απο περσι που τα χα παρει απο αντιπροσωπεια...
Πω πωωω λαθος φιλε!εχεις δικιο μου ξεφυγε.το γοργον και λαθη εχει.
Ενοειται πως δεν χρειαζεται.ουτε εγω το αλλαξα.κατα λαθος μου ξεφυγε...
Με τα 5,7,10 και 11 εισαι οκ και κανουν 65ε αν θυμαμαι καλα απο περσι που τα χα παρει απο αντιπροσωπεια...
δηλαδη στα 65 χωρις το νο6?? και ποσο μαζι με αυτο? χρειαζεται αλλαγη ομως η μπα ??thumb
δηλαδη στα 65 χωρις το νο6?? και ποσο μαζι με αυτο? χρειαζεται αλλαγη ομως η μπα ??thumb
ναι 65ε πανω κατω μονο τα 5,7,10,11....το 6 ειναι ακριβο και δεν το αλλαξα..θα παει τα διπλα με το 6...
υ.γ. υπαρχει περιπτωση να εχει ενας που ξερω αθηνα στοκ ac schnitzer short shift γνησια για ε36 με 90ε....τοσο τα χε βαλει στο car.δεν το πηρα γιατι δεν ειχε κωδικο για 28αρι και το πηγα πισω...
αλλα θα πρεπει να τον παρεις ενα τηλ να τον ρωτησεις αν εχει κωδικο για το is. γενικα δεν ξερω αμα τα εχει ακομα η' του τελειωσαν....thumb
μπηκα το ειδα...εχει διαγραψει την αγγελια AC SCHNITZER SHORT SHIFT στα 90Ε...θα δοκιμασω απο το ζ3 σαν το δικο σου, αφου κανει δουλεια..
καλως...
Μολις τα παραγγειλεις πες μας ποσο βγηκε η τιμη και εντυπωσεις φυσικα...
Εβαλα εγω απο ζ3 1,8-1,9 και ο επιλογεας ειναι σουπερ!! μικροτερες διαδρομες ,πολυ καλυτερο 'κουμπωμα". Με λιγα λογια το καλυτερο μπαξιμο που εχω κανει!
Ουτε σκαλωματα ουτε τπτ,
Εβαλα το 5, και το 7 το πλαστικο που παει στη "μπιλια" του επιλογεα, αλλαξτε το μιας και αυτο παιρνει τα "μποσικα".
Το 10 και το 11 δεν τα αλλαξα μιας και οι ασφαλειες και η ροδελα η παλια ηταν οκ.
Υ.Γ Ξεχασα να πω πως ο επιλογεας χαμηλωσε περιπου 1 ποντο!
Εβαλα εγω απο ζ3 1,8-1,9 και ο επιλογεας ειναι σουπερ!! μικροτερες διαδρομες ,πολυ καλυτερο 'κουμπωμα". Με λιγα λογια το καλυτερο μπαξιμο που εχω κανει!
Ουτε σκαλωματα ουτε τπτ,
Εβαλα το 5, και το 7 το πλαστικο που παει στη "μπιλια" του επιλογεα, αλλαξτε το μιας και αυτο παιρνει τα "μποσικα".
Το 10 και το 11 δεν τα αλλαξα μιας και οι ασφαλειες και η ροδελα η παλια ηταν οκ.
Υ.Γ Ξεχασα να πω πως ο επιλογεας χαμηλωσε περιπου 1 ποντο!
Κοστος 45,23 ευρω το 5, και 7,55 ευρω το 7 κομπλε με φπα, οι τιμες ειναι με εκπτωση 20%
τα λεγα εγω....thumb
οπως λεει και ο ιωσηφ αξιζει....και η τιμη ξεφτιλα...:original:
Κοστος 45,23 ευρω το 5, και 7,55 ευρω το 7 κομπλε με φπα, οι τιμες ειναι με εκπτωση 20%
αρα κανονικη τιμη ειναι κανα 60αρι...οσο ελεγα απο την αρχη....:original:
Είναι εύκολη η αλλαγή του λεβιέ? Κάποιο κόλπο στην τοποθέτηση? Μη πηγαίνουμε συνεργείο για αυτό!
Είναι εύκολη η αλλαγή του λεβιέ? Κάποιο κόλπο στην τοποθέτηση? Μη πηγαίνουμε συνεργείο για αυτό!
Τεο καλυτερα συνεργειο μιας και θελει να μπει το αμαξι στο αναβατοριο, Απο χρονο παντως, εμενα το αλλαξε σε 10 λεπτα.
Αναβατόριο για ποιό λόγο όμως φίλε μου? Από μέσα δεν αλλάζει?
Noμιζω απο κατω θα μπορεσει να κουμπωσει τις ασφαλειες, του επιλογεα και της φουρκετας
πολυ καλο μπαξιμο και θα το επιχειρησω και εγω παιδια μολις επανελθω λιγο οικονομικα γιατι εχω ξεφυγει πολυ με το τελευταιο μπαξιμο(βαψιμο ολικο...) οποτε ειναι μεσα στα κοντινα σχεδια για τα καλα μπαξιματα !!!