Επιστροφή στο Forum : Υποχρεωτικά με αισθητήρα πίεσης ελαστικών όλα τα καινούργια αυτοκίνητα
Υποχρεωτικά με αισθητήρα πίεσης ελαστικών όλα τα καινούργια αυτοκίνητα
Σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε. από τον περασμένο Νοέμβριο όλα τα νέα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Γηραιά Ήπειρο θα πρέπει να διαθέτουν στον βασικό τους εξοπλισμό, αισθητήρα πίεσης ελαστικών. Αυτή την πολιτική έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ήδη έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις τα προηγούμενα χρόνια, όπως ισχύει με το σύστημα ελέγχου ευστάθειας, το ABS τον αερόσακο οδηγού κ.ά.
Η νέα οδηγία αφορά αυτοκίνητα – μοντέλα, που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και δεν κυκλοφορούσαν πριν από τον περασμένο Νοέμβριο. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, υποχρεωτικός θα είναι ο αισθητήρας πίεσης ελαστικών από τον Νοέμβριο του 2014.
Σκοπός της νομοθεσίας είναι να αποτρέψει τους οδηγούς να ξεχνούν την κατάσταση των ελαστικών, να εξοικονομούν με αυτό τον τρόπο καύσιμα αλλά και να υπάρξει βελτίωση στην οδική ασφάλεια.
https://www.zougla.gr/automoto/article/ipoxreotika-me-es8itira-piesis-elastikon-ola-ta-kenourgia-aftokinita
επιτελους!!!.....οπως και με το ABS!!!.... αργησανε να καταλαβουν ποσο σημαντικο ειναι,αλλα καλιο αργα παρα ποτε.
Τωρα αυτο ειναι σημαντικο βημα για την αυτοκινηση?
Με κοροΐδευτε?
Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
Με κοροΐδευτε?
Καλα, δεν ειναι πιο σημαντικο απο το ABS,αλλα μην παιρνεις βαση απο εσενα και εμας που θα καταλαβαιναμε και λιγο χασιμο αερα εστω και σε ενα ελαστικο!!!
εχω δει με 3 ξεφουσκωτα ελαστικα(σχεδον φλατ) να πηγαινουν με 120χιλ. στην εθνικη....
3?? Μονο... εκατονταδες που θελουν αερα κυκλοφορουν, μη πω χιλιαδες...
3?? Μονο... εκατονταδες που θελουν αερα κυκλοφορουν, μη πω χιλιαδες...
σορυ, το διορθωσα,εννουσα 3 ελαστικα απο τα 4 να ειναι ξεφουσκωτα.thumb
άλλωστε στα χαμηλοπρόφιλα λάστιχα που φοράνε σήμερα ακόμα και τα corsa και τα fiesta, το μάτι γελιέται εύκολα, άνετα μπορεί να έχεις 18 πίεση μέσα και να μην το δεις. Σε 18αρια και 19αρια δε, μόνο με το όργανο βγάζεις άκρη ...
και έχει προστεθεί και ένα έξτρα θέμα τα τελευταία χρόνια, αυτοί που το βγάζουν βόλτα κάθε 10 -15 μέρες ... που σημαίνει ότι πρέπει να πάνε απο το parking κατευθείαν στο βενζινάδικο γιά έλεγχο πριν ξεκινήσουν τη βόλτα ...
αν δουλευει ο αισθητηρας οπως στα bmw...
καλα χριστουγεννα χαχαχαχα
θα προτιμούσα ηχητικό σήμαντρο για τις πίσω ζώνες, ώστε να υποχρεώνεται ο οδηγός να το υπενθυμίζει και να το απαιτεί.
Στα πιό πολλά ατυχήματα μετωπικής, οι μπροστά επιβάτες θα είχαν ζήσει αν δεν τους είχαν συνθλίψει οι πίσω που τους χτυπάνε εξ αιτίας της αδράνειας.
Τώρα αν το λάστιχο έχει μέσα αέρα η όχι και το σύστημα αυτό το δείχνει, θα μου επιτ΄ρέψετε να το αμφισβητήσω.
θα προτιμούσα ηχητικό σήμαντρο για τις πίσω ζώνες, ώστε να υποχρεώνεται ο οδηγός να το υπενθυμίζει και να το απαιτεί.
Στα πιό πολλά ατυχήματα μετωπικής, οι μπροστά επιβάτες θα είχαν ζήσει αν δεν τους είχαν συνθλίψει οι πίσω που τους χτυπάνε εξ αιτίας της αδράνειας.
Τώρα αν το λάστιχο έχει μέσα αέρα η όχι και το σύστημα αυτό το δείχνει, θα μου επιτ΄ρέψετε να το αμφισβητήσω.
δεν εχεις και άδικο σ αυτό. Το RΡΑ πιάνει τη διαφορά ταχύτητας στον τροχό που έχει χάσει και σε προειδοποιεί. Αν κάποιος ειναι κόπανος σε βαθμό κακουργήματος και μετά την προειδοποίηση το μηδενίσει, αυτό θεωρεί το λάθος .... γιά σωστό ... χαχαα
Με κοροΐδευτε?
Συμφωνώ απόλυτα !
Πόσο απαραίτητο είναι, αν δεν έχεις λάστιχα ραν φλάτ και αν τα ελέγχεις καθα 15 ημέρες ;;
Στο δικό μου αυτοκίνητο, το απενεργοποίησα !
(Απορία : Αν είναι τόσο απαραίτητο, θα το βάλουν άραγε και στα αυτοκίνητα αγώνων ;;; :original:)
nikos valvetronic
24-12-12, 16:54
Με κοροΐδευτε?
Θεωρώ πολύ σημαντικό την σωστή πίεση στα ελαστικά αλλά μετρήσιμη σωστά,
όχι αλά BMW.Ένα ελαστικό που χάνει αέρα κάθε τόσο και δεν το φτιάχνει ο
οδηγός έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα με πατημένα τα πλαινά του καταστρέφοντας
την δομή του.Αυτό το ελαστικό είναι ευάλωτο στο σκάσιμο σε ένα ταξίδι ή σε
μια στροφή.Πέρα από την ασφάλεια είχα διαβάσει και σε μια έρευνα πόσοι τόνοι
ρύπων οφείλονται στην χαμηλή πίεση των ελαστικών(δεν θυμάμαι νούμερο αλλά
ήταν σημαντικό).
Σαφώς και είναι σημαντικό να έχουμε σωστή πίεση στα λάστιχα ! Οπως και σωστά λάστιχα !
Θέμα ζωής η θανάτου θα έλεγα ! Αυτό δεν σηκώνει συζητηση .
Αυτο που αμφισβητώ ,είναι το γιατί πρέπει για την δουλειά αυτή, να έχουμε αισθητήρα !
Δηλαδή αν έχουμε αισθητήρα πίεσης στο αυτοκίνητο μας, σταματάμε να τα ελέγχουμε και επαναπαυόμαστε στην τεχνολογία ;;
4 χρόνια έχω το αμάξι , σε διάφορες φάσεις είχα χάσει αερα .
Αντώνη αυτο που λες το πρώτο χρόνο έλεγα... Ελα αν είναι θα με ειδοποιήσει το σύστημα!
Κολοκυθιά με τη ρίγανη κάθε φορά που ήταν να κάνω κανά ταξίδι έβλεπα τις τεραστιεσ διάφορες στη πιεση που ποτέ δεν αναγνώρισε το πανάκριβο σύστημα της bmw.
Βέβαια σαν ιδέα δεν είναι άσχημη !
4 χρόνια έχω το αμάξι , σε διάφορες φάσεις είχα χάσει αερα .
Αντώνη αυτο που λες το πρώτο χρόνο έλεγα... Ελα αν είναι θα με ειδοποιήσει το σύστημα!
Κολοκυθιά με τη ρίγανη κάθε φορά που ήταν να κάνω κανά ταξίδι έβλεπα τις τεραστιεσ διάφορες στη πιεση που ποτέ δεν αναγνώρισε το πανάκριβο σύστημα της bmw.
Βέβαια σαν ιδέα δεν είναι άσχημη !
το δικό μου πάλι Γιάννη λειτουργεί ικανοποιητικά (στην ουσία το ίδιο εχουμε, με μέτρηση διαφοράς γωνιακής ταχύτητας λειτουργεί). Με έχει προειδοποιήσει κάμποσες φορές πάντα σωστά. Πιάνει περίπου 5 psi απώλεια, αν τα έχω όλα στο 35 και κάποιο πέσει κατω από 30, το πιάνει. Πρόπερσι μάλιστα, όταν το είχα πρωτοπάρει το αμάξι, αφού σταμάτησα 3 - 4 φορές μέσα στον ίδιο μήνα να συμπληρώσω αέρα πίσω αριστερα, τελικά το σήκωσα και βρήκα στραβή ζάντα στο εσωτερικό χείλος. Την εφτιαξα.
νομιζω κουβεντιάζουμε το αυτονόητο τελικά. Ασφαλώς μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια, τα είχαμε και στα νιάτα μας μήπως ? Τα lada, τα 127, οι ascones και τα cadett δεν μας μεγάλωσαν ? Το τελευταίο που με φοβίζει σε τούτη την κρίση είναι μήπως χάσω το Ε60 με τις 3 σελίδες γκάτζετ ... Τα ηλεκτρονικά μπήκαν στα αυτοκίνητα γιά το μέσο οδηγό (δηλαδή κάτω του μετρίου με τα δικά μας κριτήρα) και όχι γιά τον Loeb.
καλά κάνουν και βάζουν μπίπερ γιά τις ζωνες, 8 αερόσακους, προεντατήρες, παρακολούθηση διαγραμμίσεων της ασφάλτου, abs, edc, esp, dsc κλπ, η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών είναι άσχετοι με το μηχάνημα που εμπιστευονται τη ζωή τους. Σιγά μη χαλασει το μανικιούρ η κοπελιά γιά να τσεκάρει πιέσεις, ή τη γραβατα ο γιάπης για να σκύψει ...
ξαναλέω πως επιστρεφω ΠΡΩΤΟΣ στα χρόνια της αυτοκινητιστικής αθωότητας, όποτε χρειαστεί.
το δικό μου πάλι Γιάννη λειτουργεί ικανοποιητικά (στην ουσία το ίδιο εχουμε, με μέτρηση διαφοράς γωνιακής ταχύτητας λειτουργεί). Με έχει προειδοποιήσει κάμποσες φορές πάντα σωστά. Πιάνει περίπου 5 psi απώλεια, αν τα έχω όλα στο 35 και κάποιο πέσει κατω από 30, το πιάνει. Πρόπερσι μάλιστα, όταν το είχα πρωτοπάρει το αμάξι, αφού σταμάτησα 3 - 4 φορές μέσα στον ίδιο μήνα να συμπληρώσω αέρα πίσω αριστερα, τελικά το σήκωσα και βρήκα στραβή ζάντα στο εσωτερικό χείλος. Την εφτιαξα.
νομιζω κουβεντιάζουμε το αυτονόητο τελικά. Ασφαλώς μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια, τα είχαμε και στα νιάτα μας μήπως ? Τα lada, τα 127, οι ascones και τα cadett δεν μας μεγάλωσαν ? Το τελευταίο που με φοβίζει σε τούτη την κρίση είναι μήπως χάσω το Ε60 με τις 3 σελίδες γκάτζετ ... Τα ηλεκτρονικά μπήκαν στα αυτοκίνητα γιά το μέσο οδηγό (δηλαδή κάτω του μετρίου με τα δικά μας κριτήρα) και όχι γιά τον Loeb.
καλά κάνουν και βάζουν μπίπερ γιά τις ζωνες, 8 αερόσακους, προεντατήρες, παρακολούθηση διαγραμμίσεων της ασφάλτου, abs, edc, esp, dsc κλπ, η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών είναι άσχετοι με το μηχάνημα που εμπιστευονται τη ζωή τους. Σιγά μη χαλασει το μανικιούρ η κοπελιά γιά να τσεκάρει πιέσεις, ή τη γραβατα ο γιάπης για να σκύψει ...
ξαναλέω πως επιστρεφω ΠΡΩΤΟΣ στα χρόνια της αυτοκινητιστικής αθωότητας, όποτε χρειαστεί.
Συμφωνω σε ολα Πανο!!
μοναδικη εξαιρεση εμενα αυτο το ρημαδι δεν δουλευει (ακομα) οπως και ο αισθητηρας βροχης αν δεν το κανω χειροκινητα την καθε φορα, απο μονο του δεν ξεκινα!!
Αυτο ομως δεν μου μειωνει η να απαξιωνει την χρηστικοτητα του ως συστημα γενικα.
Συμφωνω σε ολα Πανο!!
μοναδικη εξαιρεση εμενα αυτο το ρημαδι δεν δουλευει (ακομα) οπως και ο αισθητηρας βροχης αν δεν το κανω χειροκινητα την καθε φορα, απο μονο του δεν ξεκινα!!
Αυτο ομως δεν μου μειωνει η να απαξιωνει την χρηστικοτητα του ως συστημα γενικα.
δεν θέλω να σε "ριξω" μέρες που είναι (:th_Laie_67-1:), αλλά τον αισθητήρα βροχής του δικού μου τον προσκυνάω, κάθε φορά. Διαβαζει τη σκέψη μου ! :original: Μακραν τελειότερος από το RPA.
δεν θέλω να σε "ριξω" μέρες που είναι (:th_Laie_67-1:), αλλά τον αισθητήρα βροχής του δικού μου τον προσκυνάω, κάθε φορά. Διαβαζει τη σκέψη μου ! :original: Μακραν τελειότερος από το RPA.
Ε να βλεπεις...
η πλακα ειναι οτι ο αισθητηρας φωτων δειχνει υπερβαλλον ζηλο , ενα συννεφακι να καλυψει τον ηλιο και αμεσως αυτα αναβουν χαχαχαχα
τεσπα στο επομενο service θα τους πω να τα κοιταξουν!!!
και να κανουν ενεργοποιηση εκ νεου!!!
https://media.caranddriver.com/images/media/52411/2007-acura-rdx-tire-pressure-monitor-photo-56633-s-1280x782.jpg
εμενα παντως δεν θα με χαλουσε αυτο το "μπλιμπλικι"!!!:thumbsup:
ΥΣ....αρκει να μεταδιδει ακριβεις μετρησεις.thumb
Ε να βλεπεις...
η πλακα ειναι οτι ο αισθητηρας φωτων δειχνει υπερβαλλον ζηλο , ενα συννεφακι να καλυψει τον ηλιο και αμεσως αυτα αναβουν χαχαχαχα
τεσπα στο επομενο service θα τους πω να τα κοιταξουν!!!
και να κανουν ενεργοποιηση εκ νεου!!!
να σε μπριζώσω λίγο με των φωτων ? χα χα ... έχεις τσεκάρει μπαίνοντας σε τούνελ, πόσα δλ. κάνει να ανοίξει τα φώτα ? Εμένα κάνει 5 με 7 δλ. και το θεωρώ πρόβλημα όταν κινείσαι με 120 -140 ... Αν και ξέρω για ποιό λόγο το εχουν κάνει να καθυστερεί, με αγχώνει.
να σε μπριζώσω λίγο με των φωτων ? χα χα ... έχεις τσεκάρει μπαίνοντας σε τούνελ, πόσα δλ. κάνει να ανοίξει τα φώτα ? Εμένα κάνει 5 με 7 δλ. και το θεωρώ πρόβλημα όταν κινείσαι με 120 -140 ... Αν και ξέρω για ποιό λόγο το εχουν κάνει να καθυστερεί, με αγχώνει.
μπα ποιο γρηγορα κανει, το πολυ 2-3 sec!
Και το TPMS τι κάνει δηλαδή? :whistle:
GiannisRob
24-12-12, 23:42
Με κοροΐδευτε?
Θα συμφωνήσω με τον Πρόεδρο.
Επ' ουδενί δεν είναι σημαντικό βήμα για την αυτοκίνηση, και θα γίνει (για λόγους κόστους) με το λάθος τρόπο, δηλαδή μέσω των αισθητήρων του ABS, υπολογίζοντας τη διαφορά πίεσης από τη διαφορά περιστροφής. Το σωστό θα ήταν το μπλιμπλίκι της Acura που ανέβασε ο aristent στην επόμενη σελίδα, το οποίο, αν θυμάμαι καλά, χρησιμοποιήθηκε μαζικά από την δεύτερη γενιά Renault Laguna, το οποίο αυτοκίνητο (αν παρατηρήσετε στο δρόμο) έχει πίσω από κάθε μουαγιέ ένα σχετικά μεγάλο μαύρο τετράγωνο κουτί.
Είμαι της άποψης (ότι πέραν της απαίτησης για ABS) όλες αυτές οι απαιτήσεις της ΕΕ για διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα στο όνομα της ασφάλειας ή της προστασίας του περιβάλλοντος, είναι επιεικώς γελοίες και το μόνο που κάνουν είναι να επιτρέπουν στο μέσο οδηγό να εφησυχάζει, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να ασχοληθεί παραπάνω με το αυτοκίνητο του, αφού υπάρχουν τα ηλεκτρονικά.
Λέω μέσος οδηγός, αφού αρκετοί είναι της άποψης ότι ο μέσος οδηγός δεν θα σκύψει ποτέ να δει τις πιέσεις του, να μετρήσει τη στάθμη λαδιού ή κάτι αντίστοιχο. Εγώ θεωρώ ότι ο μέσος οδηγός θα τα κάνει όλα αυτά, αν και όχι τόσο συχνά. Το μόνο που θα αλλάξει με τα ηλεκτρονικά είναι να μην το κάνει ποτέ και όταν προκύψει πρόβλημα, να μπλεχτεί ακόμα περισσότερο, αφού ένα από τα χαρακτηριστικά του μέσου οδηγού είναι η έλλειψη πληροφόρησης.
Επίσης, αν θέλουν να κάνουν κάτι απαραίτητο, εγώ θεωρώ ότι το να μπεί ο υποψήφιος οδηγός σε πίστα, να περάσει από τη λεγόμενη αράχνη και τη σειρά ασκήσεων που προβλέπουν τα Σκανδιναβικά πρότυπα, είναι πολύ πιο σημαντικό από το να κάνουν στάνταρ την ένδειξη πίεσης ελαστικών.
Μιας και είμαι σχετικά νέος οδηγός, θυμάμαι ότι τον πρώτο καιρό που έβγαινα με το αυτοκίνητο ήμουν δημόσιος κίνδυνος. Όχι γιατί έτρεχα, αλλά γιατί δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Και πραγματικά δεν έκανα τίποτα παράνομα! Απλά ήμουν επικίνδυνα άπειρος, όπως και η πλειοψηφία των νέων οδηγών.
Τέλος, να πω ότι αυτά τα μέτρα της ΕΕ, ή καλύτερα η σειρά με την οποία λαμβάνονται, μου θυμίζουν τα αντιπλημυρικά έργα εδώ στην Πάτρα. Αντί να ξεκινήσει η διαπλάτυνση της κοίτης ενός ποταμού από τις εκβολές του, ξεκίνησε από την πηγή. Άρα κάθε φορά που βρέχει (δημιουργείται ένα πρόβλημα), πλημμυρίζει η μισή Πάτρα και πνίγεται κόσμος (το ένα πρόβλημα, δημιουργεί άλλα 100).
:)
oldcarskickass
24-12-12, 23:56
Αν οντως ενδιαφερονταν για την οδικη ασφαλεια θα επαιρναν ενα οποιοδηποτε saab η volvo θα το εκαναν φυλλο και φτερο και θα υοοχρεωναν ΟΛΟΥΣΤυς κατασκευαστες να υοθετησουν τη λογικη σχεδιασμου και ασφαλειας των παραπανω οχηματων. Επισης θα αναγκαζαν τις υπολοιπες εταιρειες να δινουν και λεφτα στη βολβο κ τη σααμπ μονο και μονο για να ειναι και να δρουν ανεξρτητα
Sent from my Lumia 710 using Board Express
Στον ασσο μου παντως, το συστημα ελεγχου πιεσης της BMW ειναι λιγο για γελια, λογω χαμηλου προφιλ και run flat ελαστικων.
Πλεον δεν εχω Run flat και εχω εγκαταστησει ανεξαρτητο συστημα μετρησης της πιεσης, σαν απολυτο νουμερο για καθε τροχο και οχι σε σχεση με τη γωνιακη ταχυτητα, που ειναι το εργοστασιακο συστημα.
Μου κανει μεγαλη εντυπωση, οτι ακομη και σε πισωκινητο οχημα, πρωτοι ζεσταινονται οι μπροστινοι τροχοι, σε φυσιολογικες συνθηκες οδηγησης.
Στον ασσο μου παντως, το συστημα ελεγχου πιεσης της BMW ειναι λιγο για γελια, λογω χαμηλου προφιλ και run flat ελαστικων.
Πλεον δεν εχω Run flat και εχω εγκαταστησει ανεξαρτητο συστημα μετρησης της πιεσης, σαν απολυτο νουμερο για καθε τροχο και οχι σε σχεση με τη γωνιακη ταχυτητα, που ειναι το εργοστασιακο συστημα.
Μου κανει μεγαλη εντυπωση, οτι ακομη και σε πισωκινητο οχημα, πρωτοι ζεσταινονται οι μπροστινοι τροχοι, σε φυσιολογικες συνθηκες οδηγησης.
Τι σύστημα έχεις βάλει ?
Απο το ebay, Λογω τιμης φυσικα
https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=Orange+TPMS+Tire+Pressure+monitor&_nkwusc=Orange+TPMS+Tire+Pressure+Monito&_rdc=1
Απο αξιοπιστια μετρησεων ειναι καλο, οσο μπορεσα να το ελεγξω. Αυτο που με εχει χαλασει ειναι η αξιοπιστια των αισθητηρων. Στον 1+ χρονο που το εχω, εχουν χαλασει οι 2 απο τους 4 !!!! Μου τους αντικαταστησαν, μεσα στην εγγυηση, αλλα επρεπε να πληρωσω βγαλε βαλε και ταχυδρομικα προς Taiwan.
nikos valvetronic
25-12-12, 18:03
Σαφώς και είναι σημαντικό να έχουμε σωστή πίεση στα λάστιχα ! Οπως και σωστά λάστιχα !
Θέμα ζωής η θανάτου θα έλεγα ! Αυτό δεν σηκώνει συζητηση .
Αυτο που αμφισβητώ ,είναι το γιατί πρέπει για την δουλειά αυτή, να έχουμε αισθητήρα !
Δηλαδή αν έχουμε αισθητήρα πίεσης στο αυτοκίνητο μας, σταματάμε να τα ελέγχουμε και επαναπαυόμαστε στην τεχνολογία ;;
Βρε και εγώ είμαι κατά των βοηθημάτων που επαναπαύουν τον οδηγό όμως σε πιο
ποσοστό βρισκόμαστε? Στην μειονότητα μάλλον.Ή αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης
ο έλεγχος της πίεσης? Μπήκα σ'ένα VOLVO XC60 και είχε τα πάντα από alert systems,
ομολογώ πως σχεδόν αηδίασα!
Υ.Γ. Τόσο μάπα είναι τελικά το RDC της πενβε,κρίμα δεν το περίμενα...
nikos valvetronic
25-12-12, 18:14
Συμφωνω σε ολα Πανο!!
Έτσι δουλεύει τουλάχιστον στα 46άρια,θέλει κάθε φορά ενεργοποίηση.
Ο φώτων είναι για σφαλιάρες.Πήγα για car memory στην πενβε και είχε επιλογή
ευαίσθητο και νορμάλ.Τον βάλαμε στο νορμάλ και βελτιώθηκε αισθητά αλλά δεν
είναι τέλειο.Και αυτό άχρηστο βοήθημα για μένα.Χρήσιμη,μια και τα πιάσαμε όλα,
βρήκα την αυτόματη σκίαση του εσωτερικού καθρέπτη γιατί η σκίαση είναι
βαθμιαία και όχι on-off όπως τους χειροκίνητους.
Απο το ebay, Λογω τιμης φυσικα
https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=Orange+TPMS+Tire+Pressure+monitor&_nkwusc=Orange+TPMS+Tire+Pressure+Monito&_rdc=1
Απο αξιοπιστια μετρησεων ειναι καλο, οσο μπορεσα να το ελεγξω. Αυτο που με εχει χαλασει ειναι η αξιοπιστια των αισθητηρων. Στον 1+ χρονο που το εχω, εχουν χαλασει οι 2 απο τους 4 !!!! Μου τους αντικαταστησαν, μεσα στην εγγυηση, αλλα επρεπε να πληρωσω βγαλε βαλε και ταχυδρομικα προς Taiwan.
Μαλλον επρεπε να διευκρινησω οτι αναφερομαι στο ORANGE TPMS συστημα.
Υ.Γ. Τόσο μάπα είναι τελικά το RDC της πενβε,κρίμα δεν το περίμενα...
Εγώ έχω δει κάτι άλλο πάντως, είναι οκ.
Βέβαια ένα που μετράει την ακριβή πίεση σίγουρα είναι καλύτερο, αλλά έχεις άλλα θέματα με τους τροχούς κτλ.
Εγώ για τα δικά μου έχω 2 ή 3 σετ ζαντολάστιχα. Εκεί τι κάνεις ? Έχεις 150 αισθητήρες ?
Μία φορά στο 325, άλλη μία στο CSL σωστά δούλεψε το RDC σε εμένα.
Βέβαια ελέγχω την πίεση συχνά πυκνά.