Επιστροφή στο Forum : ΑΛΛΑΓΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
nikpapas44
23-12-12, 21:02
Παιδιά Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και να χαίρεστε τις οικογένειές σας.
Έχω ένα Ε46 2003 Valvetronic 1800 κυβικά με κινητήρα Ν42Β18. Επειδή έχω δύο παιδάκια, δεν έχω απαιτήσεις στο γκάζι (ίσως λίγα άλογα ακόμα να είχα θα ήταν τέλεια 140 ή 150) . Το αμάξι έχει 400.000 χλμ αλλά είναι σε άριστη κατάσταση, απλά χρειάζεται αλλαγή τα τσιμουχάκια των βαλβίδων, γιατί καίει λάδι, (περίπου 3 λίτρα ανά 10.000χλμ) και σε λίγο θα ζητήσει και δίσκο – πλατό. Με τα χλμ που έχει ο κινητήρας σκέφτομαι να τον αλλάξω με κάποιον ποιο νέο π.χ. Ν τοσο……, Μ τόσο……., ή κάποιον άλλο στα 2.000 κ.ε. με 140 - 150 άλογα περίπου, για να κερδίσω και λίγα άλογα αλλά χωρίς να μεγαλώσει η κατανάλωση καυσίμου. Αυτό που δεν ξέρω είναι: Ποιος κινητήρας ταιριάζει χωρίς μετατροπές στο αμάξι και στο 5άρι κιβώτιο? Ποιος κινητήρας, από μοντέλα 2008 ή νεότερο, ταιριάζει στο δικό μου που να τον τοποθετήσω χωρίς άλλα έξοδα? (π.χ. αλλαγή κιβωτίου ή διαφορικού).
Θα μπορούσα να κάνω επισκευή στον ίδιο κινητήρα με 1400 Ευρώ περίπου αλλά θέλω να ανεβάσω λίγο την ιπποδύναμη, με λίγο ίσος κατανάλωση παραπάνω. Και πάλι όμως τα πολλά χλμ είναι γεράματα γι΄ αυτό θέλω να βάλω έναν νεότερο.
:thanks::thanks::thanks:
βαζεις N42B20 και τελος. ΜΟΝΟ αυτος ταιριαζει χωρις αλλες αλλαγες. απο 2008 και πανω δεν μπαινει κανενα μοτερ στο αυτοκινητο σου
Vassilis ///M
23-12-12, 21:25
Το αμάξι έχει 400.000 χλμ αλλά είναι σε άριστη κατάσταση
:shok::shok::shok::shok:
Αρχικό μήνυμα απο nikpapas44
Το αμάξι έχει 400.000 χλμ αλλά είναι σε άριστη κατάσταση
:worthlesswithoutpic
....Το αμάξι έχει 400.000 χλμ αλλά είναι σε άριστη κατάσταση......
:notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:
κατσε να δει το ποστ ο Ζ4DCT να τον "στειλουμε" εντελως!!!:thumbsup:
Κρατησε τον να δουμε ποσα θα φτασει.
Πραγματικα τοσα topic εχουμε κανενα να γραφει ποσα χλμ εβγαλε ενα μοτερ ατμοσφαιρικο bmw χωρις μετατροπες,αλλαγες λαδι καθε 8000χλμ και καλη γενικα χρηση.Τα πιο πολλα πιστευω προδιδονται απο το συστημα ψυξης ψυγεια,παγουρια κτλ.
Ειλικρινα μοτερ bmw οπως το περιγραφω πιο πανω δεν εχω ακουσει να σπαει.
Παιδιά Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και να χαίρεστε τις οικογένειές σας.
Έχω ένα Ε46 2003 Valvetronic 1800 κυβικά με κινητήρα Ν42Β18. Επειδή έχω δύο παιδάκια, δεν έχω απαιτήσεις στο γκάζι (ίσως λίγα άλογα ακόμα να είχα θα ήταν τέλεια 140 ή 150) . Το αμάξι έχει 400.000 χλμ αλλά είναι σε άριστη κατάσταση, απλά χρειάζεται αλλαγή τα τσιμουχάκια των βαλβίδων, γιατί καίει λάδι, (περίπου 3 λίτρα ανά 10.000χλμ) και σε λίγο θα ζητήσει και δίσκο – πλατό. Με τα χλμ που έχει ο κινητήρας σκέφτομαι να τον αλλάξω με κάποιον ποιο νέο π.χ. Ν τοσο……, Μ τόσο……., ή κάποιον άλλο στα 2.000 κ.ε. με 140 - 150 άλογα περίπου, για να κερδίσω και λίγα άλογα αλλά χωρίς να μεγαλώσει η κατανάλωση καυσίμου. Αυτό που δεν ξέρω είναι: Ποιος κινητήρας ταιριάζει χωρίς μετατροπές στο αμάξι και στο 5άρι κιβώτιο? Ποιος κινητήρας, από μοντέλα 2008 ή νεότερο, ταιριάζει στο δικό μου που να τον τοποθετήσω χωρίς άλλα έξοδα? (π.χ. αλλαγή κιβωτίου ή διαφορικού).
Θα μπορούσα να κάνω επισκευή στον ίδιο κινητήρα με 1400 Ευρώ περίπου αλλά θέλω να ανεβάσω λίγο την ιπποδύναμη, με λίγο ίσος κατανάλωση παραπάνω. Και πάλι όμως τα πολλά χλμ είναι γεράματα γι΄ αυτό θέλω να βάλω έναν νεότερο.
:thanks::thanks::thanks:
N46 B20 βάλε και θα είσαι ικανοποιημένος τόσο από επιδόσεις, όσο και από κατανάλωση και αξιοπιστία.
Φίλε μου κάνε επισκευή στο δικό σου μοτέρ για να είσαι σίγουρος. Δε πάει να πει τίποτα 400.000 χλμ. Πως ξέρεις ότι αυτός που θα βάλεις δεν έχει περισσότερα???
φτιάξε το μαμα κινητήρ σου μόνο κ μόνο γιατί άντεξε τόσα χλμ του αξίζει πιστεύω
κ ψάξε καλύτερα σαν πολλά είναι τα 1400 για τσιμουχακια
Τσιμουχάκια και βουρ για το 1.000.000
ενας κινητήρας BMW βγάζει εύκολα 600.000
Η πιστεύουμε ότι τα 36άρια του 96 έχουν 45.000 χιλιόμετρα όπως λένε στις αγγελίες?
Λογικα ειναι. Εδω ενα μοτερ απο 996 Τουρμπο απειραχτο μπορει να φτασει τα 300.000 χλμ.
STREETRACING
24-12-12, 15:21
Πάρε τurbo 996 με 100000 χλμ + κ έλα να μου πεις.
Stunt Mike
24-12-12, 15:51
Κρατησε τον να δουμε ποσα θα φτασει.
Πραγματικα τοσα topic εχουμε κανενα να γραφει ποσα χλμ εβγαλε ενα μοτερ ατμοσφαιρικο bmw χωρις μετατροπες,αλλαγες λαδι καθε 8000χλμ και καλη γενικα χρηση.Τα πιο πολλα πιστευω προδιδονται απο το συστημα ψυξης ψυγεια,παγουρια κτλ.
Ειλικρινα μοτερ bmw οπως το περιγραφω πιο πανω δεν εχω ακουσει να σπαει.
Ξερω περιπτωση σε 325 Ε36 που οταν ηρθε στην Ελλαδα ειχε 255000χλμ,αλλαξε 3 χερια,εχει πανω απο 500.000χλμ πλεον κι ακομη καμια επισκευη στο μοτερ....ααα στο καντραν καθε φορα που αλλαζε χερια,εγραφε 60-80.οοοχλμ!!! :th_Laie_67-1:
Η πιστεύουμε ότι τα 36άρια του 96 έχουν 45.000 χιλιόμετρα όπως λένε στις αγγελίες?
εμενα εχει 191.000χλμ και ακομα κελαηδαει !!!
Φτιάξε τη μηχανούλα σου και μην ψάχνεσαι για περιπέτειες !
Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε κάτι πιό γρήγορο, τότε ψάξε γιά αλλο, μεγαλύτερο και πιό νέο.
εμενα εχει 191.000χλμ και ακομα κελαηδαει !!!
Αυτο λεω. Τα μοτερ αυταειναι φτιαγμενα για χιλιομετρα
steliosm46
24-12-12, 17:59
κάνε στο όχημα σου ένα "δώρο" ανταμοιβής που σου έβγαλε μέχρι στιγμή τόσα πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα και κάνε του μια επισκευή όπως λες..
Βασικά τα τσιμουχάκια και ένα γενικό ρετουσάρισμα κάντου με καινούργια πραγματάκια..
καλά είναι να έβαζες κάτι μεγαλύτερο δεν λέω, αλλα κάντο μόνο αν ξέρεις τι ψωνίζεις και απο που το ψωνίζεις γιατί δυστυχώς όταν αγοράζεις κινητήρα ειδικά απ τα παλιά δεν μπορεί κανείς να σου πει την κατάσταση του παρα μόνο μερικές λεπτομέρειες..
Εκτός και αν έχεις γνωστό κλπ και ξέρεις τον κινητήρα που θα πάρεις σε τι αμάξι ήταν πόσο καλή συντήρηση είχε και όλα τα σχετικά..
παιδια αν διαβασατε καιει 3 λιτρα λαδι (απ τα 4.3-4.4 που παιρνει μαζι με την αλλαγη φιλτρου) στα 10000χλμ!!!!!!! αυτο δεν ειναι μονο απο τσιμουχακια μη τρελαθουμε..........
giannis_compact
24-12-12, 21:29
Τα τσιμουχακια απο οσο ξερω πανε 500-600 ευρω.
Εμενα εχει 241.000 χιλιομετρα και δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο...
chrisgiapz3
24-12-12, 21:54
Εμενα το ζ3 εχει 291000 κ δοξα το θεο μεχρι στιγμης δεν κανει κιχ!
Sent from my BlackBerry 9790 using Tapatalk
παιδια αν διαβασατε καιει 3 λιτρα λαδι (απ τα 4.3-4.4 που παιρνει μαζι με την αλλαγη φιλτρου) στα 10000χλμ!!!!!!! αυτο δεν ειναι μονο απο τσιμουχακια μη τρελαθουμε..........
εφ'οσον θελεις και κατι πιο δυνατο γιατι δεν σκεφτεσαι να κανεις μια επισκευη τον κινητηρα σου που τον ξερεις κιολας, και παραλληλα μπορεις και να τον αγριεψεις με τα χρηματα που θα εδινες για εναν αλλο.. πιστευω φτανει σε επιθυμητα ορια που ψαχνεις, επισης θα μπορουσαν να σου πουν τα παιδια απο εδω που ειναι και πολυ γνωστες του θεματος τι θα μπορουσες να κανεις !! παντως σκεψου το πριν πεταξεις ενα κινητηρα που σου εβγαλε κοντα μισο εκατομυριο χιλιομετρα :thumbsup::thumbsup:
nikos valvetronic
29-12-12, 18:17
Ο Β18 με τον Β20 έχουν ακριβώς το ίδιο μπλοκ και πιστόνια.Αλλάζει μόνο στρόφαλος-μπιέλες τίποτε άλλο.Δες αν σε συμφέρει μια επισκευή και τα
πράματα από τον δίλιτρο για να μην έχεις και να το δηλώνεις.Αλλιώς βρες
ένα δίλιτρο από σοβαρό έμπορο(παλιά δίναν και εγγύηση,αν δεν ήταν σωστό το
μοτέρ είχες ένα-δυο μήνες περιθώριο να το βγάλεις και να σου δώσουν άλλο,
τώρα δεν γνωρίζω τι γίνεται).Ο δίλιτρος έχει αισθητή διαφορά από τον 1.8 και
ελάχιστη διαφορά στην κατανάλωση.Άλλη λύση κάνε επισκευή τον 1.8 και βάλε
κι ένα πρόγραμμα να ζωντανέψει η απόκριση και είσαι Οκ.
nikpapas44
13-01-13, 20:48
Φιλαράκια σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Θα κάνω επισκευή τον δικό μου με μετατροπή σε Β20.
δλδ πως γινεται αυτο??? θα κανεις ρεκτιφιε για να γινει 2λιτρος?
Με ρεκτιφιε θα γινει κατι παραπανω απο 2λιτρο εαν μπουν μπιελες κ στροφαλος απο Β20
nikpapas44
14-01-13, 17:13
Ακριβώς όπως λέει ο φίλος ο ziada