PDA

Επιστροφή στο Forum : Χιονολαστιχα για Ε36

Skyline_IS
12-11-12, 19:51
Το αμαξι θα ανεβει το δεκεμβρη μεχρι την γερμανια.Επειδη δεν θελω να το ρισκαρω και να παω με καλοκαιρινα ελαστικα σκεφτομαι να προβω στην αγορα χειμερινων ελαστικων.

Αυτη τη στιγμη η διασταση που φοραω ειναι 225/50/16.Αρκετοι λενε οτι καλο ειναι να "μικρυνει" η διασταση.Συμφωνειτε?

Ψαχνω κυριως για κατι φθηνο και αξιοπιστο..Εχω ακουσει καλα λογια για τα nokian αλλα λενε οτι ειναι για αρκετα χαμηλες θερμοκρασιες. Ποια ελαστικα θα προτεινατε?

Ευχαριστω για τον χρονο σας :original:

Z4 DCT
12-11-12, 20:32
παρακαλείτε ο σπεσιαλίστας alexk να επιληφθεί του θέματος......thumb

Stunt Mike
12-11-12, 22:06
Michelin X-ice ή Alpin...Εγγυημενα δεν παιζει να κολλησεις.....

Leonidas_E39
12-11-12, 22:40
Για βαριες καταστασεις Gislaved , Nokian μονο , σε ποιο στενη διασταση που μπορει να μπει στην ζαντα σου και επισης προσοχη στα ορια ταχυτητας του κατασκευαστη μιας και η ανωτατη ταχυτητα αυτων των ελαστικων ειναι κατα πολυ μικροτερη των καλοκαιρινων.

giannis_compact
12-11-12, 23:10
Και γώ θα πάω στη Γερμανία με το αυτοκίνητο. Σκέφτομαι για μετ/νά. Μόνο καινούρια λέτε εσείς?

gant
13-11-12, 00:17
Στις ζαντες που φορας, το 205/55 ταιριάζει μια χαρα.

giannis_compact
13-11-12, 00:21
Και γω 205/55 θα βαλω Γιωργο, οι ζαντες σου ειναι 7αρες και μενα 7αρες με 205/55 τις φοραω και στα θερινα παρολο που απο το εργοστασιο εβγαιναν με 225/50. Παμε μαζι για λαστιχα μπας και πετυχουμε καμια τιμη.

alexk
13-11-12, 11:23
Γεια σας παιδιά.

Να πω ότι είναι απαραίτητο να φορέσετε χιονολάστιχα, άσχετα με το αν χιονίζει.
Στην Γερμανία και Αυστρία είναι υποχρεωτικό το χειμώνα να έχεις χιονολάστιχα, ακόμη και αν έχει ήλιο (στην Ελβετία όχι).

Καλό θα ήταν να μην πάρετε Κινέζικα, είναι πεταμένα χρήμματα.
Επίσης, 205/55/16 είναι πολύ καλό (και εγώ στο Ζ3 τέτοια διάσταση έχω).
Μετ/να άν βρείτε είναι καλή επιλογή, αλλά ιδανικό θα είναι να έχουν τουλάχιστον 5χιλιοστά πέλμα.

Καλές μάρκες είναι Conti, Nokian, Vredestein.
Άν θέλετε να δείτε τo test του 2012 https://www.tcs.ch/de/test-sicherheit/testberichte/reifen/winterreifen.php

Βέβαια στην πράξη το Michelin δεν είναι 2 φορές καλύτερο από το Vredestein ... άσχετα αν στοιχίζει τα διπλάσια χρήμματα.

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ τόσα χρόνια Vredestein Wintrac Extreme.
Έχω αγοράσει 4 σετ (για 4 διαφορετικά αυτοκίνητα) και φέτος θα πάρω το 5ο.
Ενώ έχω τα υποτίθεται καλά Dunlop SP Sport 3D στο Ζ3, με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι είναι τάφος.
Στο Abarth είχα Michelin Alpin.

Θα μου πείτε ποια τα κριτήριά μου ?
Εγώ βλέπω τι πρόσφυση έχουν στην επιτάχυνση, στο φρενάρισμα και στο στρίψιμο στο χιόνι.

Τα Dunlop έχουν κοντέψει να με στείλουν στο χαντάκι πολλές φορές, πολλές φορές σταμάτησα στο τσακ ή δεν σταμάταγα και έχω κολλήσει σε ανηφόρες πάμπολλες φορές.
Μιλάμε ότι μισώ αυτά τα ελαστικά.
Τα δε Michelin ήταν μια μετριότητα.

giannis_compact
13-11-12, 12:54
Αλεξη εχω βρει ελαστικα του 05 και 06 αλλα καινουρια. Η χρονολογια παιζει ρολο στα χειμερινα;

alexk
13-11-12, 12:58
Αλεξη εχω βρει ελαστικα του 05 και 06 αλλα καινουρια. Η χρονολογια παιζει ρολο στα χειμερινα;

Εξαρτάται που είχαν αποθηκευθεί.
Είναι σχετικά παλιά 7 ετών...