PDA

Επιστροφή στο Forum : Τέλος για τη βενζίνη super (LRP)

Azurius
31-10-12, 19:57
Στην κατάργηση της βενζίνης LRP, που είναι γνωστή ως super, προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να απελευθερωθούν οι υποδομές και δεξαμενές, οι οποίες δεσμεύονται για το συγκεκριμένο καύσιμο.

Την ανακοίνωση για κατάργηση της βενζίνης super έκαναν τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, με τον υφυπουργό Θανάση Σκορδά να τονίζει ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της ελάχιστης κατανάλωσής της. Από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών προκύπτει ότι, το 2010, μόλις 50.000 παλαιά οχήματα χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη βενζίνη, ενώ το 2011 μειώθηκαν στα 30.000.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ιστορικών, θα εφοδιάζουν πλέον το ντεπόζιτο με αμόλυβδη βενζίνη, η οποία θα εμπλουτίζεται με ειδικές πρόσθετες ουσίες.

https://www.zougla.gr

Stamatis
31-10-12, 21:08
Ερώτηση:

Δεν μας έλεγαν οτι η αμόλυβδη χωρίς καταλύτη ειναι καρκίνος?

Τώρα ξαφνικά δεν είναι?

οτι ουσία και να της βάλεις μέσα είναι υποκατάστατο του μολύβδου.
Αφου δεν έχει καταλύτη να την -καταλύσει- η πως σκατά λέγεται η ιστορία αυτή, δεν έχουμε πρόβλημα?

η απλά είναι η ίδια βενζίνη απλά χωρίς μόλυβδο?

δεν τοχω, ξέρει κανείς να μας πεί?

Samaro
31-10-12, 21:38
1) Προφανώς ο αριθμός των 30.000 αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν σούπερ, κρίνεται μικρός για να προκαλέσει πρόβλημα στην ατμόσφαιρα.

2) Τα όρια συναγερμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης έχουν αλλάξει προς τα πάνω.

3) Εχουν περάσει πολλά χρόνια απο τότε πού κάθε 2 -3 μέρες έκλεινε ο δακτύλιος λόγω αυξημένων ρύπων και κανόνικά θα έπρεπε να μην θυμόμαστε τις αρλούμπες που μας έλεγαν.

Stamatis
31-10-12, 21:43
Και που Αντώνη μου βρήκαν οτι ειναι μονο 30.000 τα αυτοκίνητα αυτα?
Εγώ κάθε μέρα βέπω τουλάχιστον 40 στο δρόμο μου (παλιάς τεχνολογίας που λένε)

PANOS-E60
31-10-12, 21:54
Και που Αντώνη μου βρήκαν οτι ειναι μονο 30.000 τα αυτοκίνητα αυτα?
Εγώ κάθε μέρα βλέπω τουλάχιστον 40 στο δρόμο μου (παλιάς τεχνολογίας που λένε)

40 αυτοκίνητα + 400 μοτοσικλέτες thumb

Samaro
31-10-12, 22:12
Σταμάτη μου, έχεις υπ'οψη, τι επιτυχίες έχει η κ. Λίτσα Πατέρα ;

Ταρώ... και καθάρισες ! :original:

oldcarskickass
01-11-12, 13:02
Ερώτηση:

Δεν μας έλεγαν οτι η αμόλυβδη χωρίς καταλύτη ειναι καρκίνος?

Τώρα ξαφνικά δεν είναι?

οτι ουσία και να της βάλεις μέσα είναι υποκατάστατο του μολύβδου.
Αφου δεν έχει καταλύτη να την -καταλύσει- η πως σκατά λέγεται η ιστορία αυτή, δεν έχουμε πρόβλημα?

η απλά είναι η ίδια βενζίνη απλά χωρίς μόλυβδο?

δεν τοχω, ξέρει κανείς να μας πεί?

Το έλεγαν ποιοι ρε σταμάτη; Ποιοι το έλεγαν (δλδ τι υπόβαθρο είχαν) και πως το υποστήριζαν τεχνικά;
Ο καταλύτης ουσιαστικά κάνει οξειδοαναγωγές και ο λόγος που αφαιρέθηκε ο μόλυβδος είναι για να μην αδρανοποιείται ο καταλύτης (μέχρι να αδρανοποιηθεί θα λειτουργεί)(δλδ άνθρακα και οξυγόνο σε διοξείδιο, αζωτοξείδια σε άζωτο και οξυγόνο και τέτοια, ο μόλυβδος έτσι και αλλιώς αυτούσιος περνάει από τον καταλύτη, δεν συμμετέχει - σε αξιόλογο βαθμό - σε αντιδράσεις και ο λόγος που χρησιμοποιούνταν ήταν κυρίως η λίπανση)

Η χρήση του μολυβδου ως αντιτριβικό και αντικροτικό έχει εδώ και καιρό αντικατασταθεί στις αμόλυβδες με άλλα πρόσθετα. Το θέμα είναι ότι οι νέες βενζίνες περιέχουν πρόσθετα που κάνουν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ για την οποία πρωτοχρησιμοποιήθηκε ο μαυρισμένος μόλυβδος.

ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ δεν έχει μιλήσει (ούτε από όσο ξέρω) έχει γίνει documentation ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για τις επιπτώσεις αυτών των προσθέτων (μάντεψε γιατί...)

Οπότε μην σκάτε τόσο για το περιβάλλον ή/και την υγεία σας για το τι βενζίνη θα κάψει το τι μοτέρ (με ή χωρίς καταλύτη αμόλυβδη ή μη - σε οποιοδήποτε συνδυασμό των παραπάνω).

Αυτό που πρέπει να σας ανησυχεί για την υγεία του αέρα που αναπνέεται (και ΕΙΔΙΚΑ αν έχετε μικρά παιδιά) είναι αν στο σπίτι υπάρχουν :
1)Ανοιχτές βιβλιοθήκες
2)μεγάλες επιφάνειες ξύλου (εμποτισμένων με χρώματα, βερνίκια, ή και επιβραδυντικά)
3)μεγάλη έκθεση σε αρωματικά ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ (από καθαριστικά / αποσμητικά κτλ)
4)η μυρουδιά της καινουργίλας οποιουδήποτε προϊόντος...

ΥΓ: για να μη νομίζεις ότι σε δουλεύω ή διακινώ θεωρείς συνωμοσίας να σου πω ότι και η διπλωματική μου και η τωρινή μου ενασχόληση (σε δύο ερευνητικά προγράμματα) αφορά αέριους ρύπους (κυρίως σε εσωτερικούς χώρους) και χημεία της ατμόσφαιρας. Και το τελευταίο εθελοντικά τοκερατακιμουμεσα γιατί κάποιος Μ@Λ@Κ@Σ αρνείται να μου δώσει πτυχίο για ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.

E46 POWER
03-11-12, 19:21
κάποιος Μ@Λ@Κ@Σ αρνείται να μου δώσει πτυχίο για ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.

Έχω 2 εξωτερικούς συνεργάτες που χειρίζονται την Ελληνική γλώσσα τέλεια..Με έναν πολιτισμένο διάλογο κατφέρνουν πολλά σε πολύ λίγο χρόνο..2-3 λεπτά και σε πείθουν..Αν θέλεις να τους στείλω στον καθηγητή να τους γνωρίσει.thumb