Επιστροφή στο Forum : Ρύθμιση συμπλέκτη?
Καλησπερα.
Τον τελευταιο καιρο εχω ενα θεμα με το συμπλέκτη του αυτοκινήτου μου. Αφηνει δυστυχώς παρα πολυ ψηλά, με αποτέλεσμα οι αλλαγές να γίνονται πολυ άτσαλα και απότομα.
Πάντα άφηνε λιγο ψηλότερα απο το κανονικό, αλλα τωρα παράγινε. Με το δισκοπλατο αυτο εχω κανει 55000 χλμ και ειναι original sachs. Ξερω οτι εχει ψωμιά ακομα, σχεδον αλλα τοσα.
Πατιναρισμα δεν κανει. Εχω δοκιμάσει να κανω μια καλη εκκίνηση και πατιρλικωνει μια χαρα χωρίς θέμα (φοραω και 245-40-17 πισω). Αρα μαλλον δεν θελει αλλαγή σωστά?
Θεωρώ μάλλον οτι ισως θελει ρύθμιση για το που θα αφηνει. Υπάρχει κάποιος ρεγουλαδορος που να ρυθμίζει το υδραυλικό. Εαν υπαρχει που ειναι? Ειναι ευκολο?
ghost-rider
27-07-12, 23:25
Δεν ειναι υδραυλικος με τρομπακι?
Οταν ειχα ρωτησει μου ειχαν πει οτι δε ρυθμιζουν αυτα. Οταν ερθει ψηλα πλησιαζει η ωρα για αλλαγη.
Απο υγρα φρενων εισαι οκ? Μηπως θελει τιποτα συμπληρωμα?
Δεν το πολυκατεχω η αληθεια ειναι. Κατσε να σου πει καποιος που ξερει τι γινεται.
Τι σχεση εχουν τα υγρα φρενων ?:confused:
Υδραυλικος ειναι, αλλα κανα δυο που ρωτησα μου ειπαν οτι ρυθμιζει. Απλα ηθελα να μαθω σιγουρα απο εδω. Υγρα ο συμπλεκτης μου εχει κοινο δοχειο με του τιμονιου. Πριν μια εβδομαδα ηταν οκ. Να δω μηπως εκει ειναι το θεμα.
Vassilis ///M
28-07-12, 01:24
Υδραυλικος ειναι, αλλα κανα δυο που ρωτησα μου ειπαν οτι ρυθμιζει. Απλα ηθελα να μαθω σιγουρα απο εδω. Υγρα ο συμπλεκτης μου εχει κοινο δοχειο με του τιμονιου. Πριν μια εβδομαδα ηταν οκ. Να δω μηπως εκει ειναι το θεμα.
Δεν νομίζω να ρυθμίζετε...Την ίδια απορία είχα κι εγώ πριν μία εβδομάδα....
Πάντα άφηνε λιγο ψηλότερα απο το κανονικό, αλλα τωρα παράγινε. Με το δισκοπλατο αυτο εχω κανει 55000 χλμ και ειναι original sachs. Ξερω οτι εχει ψωμιά ακομα, σχεδον αλλα τοσα.
μην συγκρίσεις εργοστασιακή τοποθέτηση που αντέχει πολύ περισότερα χλμ με τ τοποθέτηση στου μάστορ τάκη, δυστυχώς θέλει ένα σετ δίσκοπλατό
ghost-rider
28-07-12, 11:57
Τι σχεση εχουν τα υγρα φρενων ?:confused:
Πεταξα μαργαριταρι?
Νομιζα οτι δουλευει με τα ιδια...
Εχει δικα του ο συμπλεκτης?
Όχι στ ιδίο κύκλωμα με τα φρένα είναι
Αρχικα καλο θα ηταν ενας ελεγχος σε τρομπακι συμπλεκτη και υγρα....Αν θυμαμαι καλα δεν ρυθμιζεται...Οποτε μαλλον πας για αλλαγη...
Αρχικα καλο θα ηταν ενας ελεγχος σε τρομπακι συμπλεκτη και υγρα....Αν θυμαμαι καλα δεν ρυθμιζεται...Οποτε μαλλον πας για αλλαγη...
Και εμένα σε παρόμοιο πρόβλημα μου είπαν ότι δέν ρυθμίζεται, ξεκίνησε με το ίδιο σύμπτωμα ώσπου ο συμπλέκτης έγινε κούτσουρο, και πήγα συνεργείο με οδική όπου τελικά ήταν η τρόμπα.
Μετά απο δύο εβδομάδες ακολουθησε και ο δίσκος.
Μπορει να ειναι και αυτο, καθως οταν ξεκινα το αυτοκινητο πρωτη φορα μετα απο ωρα κρυο, αφηνει σχετικα χαμηλοτερα. Μετα απο 3 με 4 αλλαγες φτανει πολυ ψηλα. Δεν την γλυτωνω δηλαδη με αλλαγη δικοπλατω, με βλεπω για αλλυσιδωτη αντιδραση αλλαγων.... Οποτε παω σε συνεργειο ποτε δεν αλλαζω μονο αυτο που θεωρω οτι χαλασε..