Επιστροφή στο Forum : [Ε92] Αλλαγή τακάκια φρένων
wolfmandim
15-07-12, 11:29
Γειά σας παληκάρια. Πριν λίγο καιρό αγόρασα μια μεταχειρισμένη Ε92 330xi του 2008. Σε λίγο θα χρειασθώ αλλαγή στα τακάκια. Υποθέτω ότι αλλάζονται κι οι αισθητήρες μαζί με τα τακάκια. Τι προτείνετε να βάλω; Της μαμάς ή κάποια άλλα του εμπορίου; Από τιμές που κυμαίνονται;
Ευχαριστώ!
Σε Ε90 320 N46 για τακάκια μπρος πίσω με αισθητήρες σε εξουσιοδοτημένο μου ζήτησαν 330 ευρώ.
Σε συνεργείο που πήγα, έβαλα τα ίδια τεξτάρ με τα εργοστασιακά και αισθητήρες ferodo αν θυμάμαι καλά και όλα μαζί πήγαν κάτω από 150 ευρώ.
Τα συμπεράσματα δικά σου.
wolfmandim
17-07-12, 09:16
Σε Ε90 320 N46 για τακάκια μπρος πίσω με αισθητήρες σε εξουσιοδοτημένο μου ζήτησαν 330 ευρώ.
Σε συνεργείο που πήγα, έβαλα τα ίδια τεξτάρ με τα εργοστασιακά και αισθητήρες ferodo αν θυμάμαι καλά και όλα μαζί πήγαν κάτω από 150 ευρώ.
Καμμία διαφορά στην απόδοση;
bimmer-corfu
17-07-12, 11:53
taxtar και ferodo παίζουν πολύ aftermarket
δεν θα δεις διαφορά σε κανονικές συνθήκες οδήγησης
Καμμία διαφορά στην απόδοση;
Kαμια, εδώ και 5.000χλμ που τα'χω αλλάξει.
Γειά σας παληκάρια. Πριν λίγο καιρό αγόρασα μια μεταχειρισμένη Ε92 330xi του 2008. Σε λίγο θα χρειασθώ αλλαγή στα τακάκια. Υποθέτω ότι αλλάζονται κι οι αισθητήρες μαζί με τα τακάκια. Τι προτείνετε να βάλω; Της μαμάς ή κάποια άλλα του εμπορίου; Από τιμές που κυμαίνονται;
Ευχαριστώ!
αν δεν σου αναψε λαμπακι οτι θελεις αλλαγη δεν χρειαζεται να αλλαξεις τους αισθητηρες.αν θελεις κανε μια μετρηση να ξερεις αν θελουν αλλαγη τα τακακια ωστε να γλιτωσεις τους αισθητηρες
lefterishatzi
19-07-12, 15:36
Πολυ καλη τιμη. Θυμασαι τιμες απο καθε ανταλλακτικο και εργασια;
Στα μικρα μοντελα (316,320) αποσο ξερω τα τακακια ειναι textar. Οποτε δε τιθεται θεμα διαφορας στην αποδοση, παρα μονο στη τιμη. Εμενα παντως n43b16 αλλαξα προσφατα τα μπροστα 130 (80 τακακια, 20 αισθητηρας, 30 εργασια). Αν ειχα ψαξει μονος μου θα γλιτωνα ενα 20ε απο τα ανταλλακτικα, αλλα η ενδειξη μηδενισε αποτομα και εξωτερικα το τακακι φαινονταν να ειχε ψωμι, αλλα ειχε φθαρει πιο πολυ εσωτερικα απο την πλευρα του αισθητηρα.
αν δεν σου αναψε λαμπακι οτι θελεις αλλαγη δεν χρειαζεται να αλλαξεις τους αισθητηρες.αν θελεις κανε μια μετρηση να ξερεις αν θελουν αλλαγη τα τακακια ωστε να γλιτωσεις τους αισθητηρες
Δυστυχως πρεπει να τα αλλαξεις ολα μαζι πακετο. και εγω ετσι την πατησα και μετα ετρεχα να βρω αισθητηρες.
drbiloukos
22-07-12, 22:03
Μπροστά:
https://dl.dropbox.com/u/451227/Beemer/breapadsfrontreceipt.JPG
Πίσω:
https://dl.dropbox.com/u/451227/Beemer/breapadsrearreceipt.JPG
drbiloukos
22-07-12, 22:12
Για E93 320i τα παραπάνω...
Για E93 320i τα παραπάνω...
Τιμές με εργασία τοποθέτησης ή μόνο ανταλλακτικά?
drbiloukos
23-07-12, 05:47
Τιμές με εργασία τοποθέτησης ή μόνο ανταλλακτικά?
Ανταλλακτικά
Δυστυχως πρεπει να τα αλλαξεις ολα μαζι πακετο. και εγω ετσι την πατησα και μετα ετρεχα να βρω αισθητηρες.
δηλαδη αν δεν αναψει το λαμπακι και αλλαξεις τακακια μετα σου αναβει το λαμπακι? εσυ οταν αλλαξες μονο τακακια σου ειχε αναψει?
Λιγο κουλο μου φενεται...αν ισχυει σιγουρα μεγαλη βλακεια παντως!
δηλαδη αν δεν αναψει το λαμπακι και αλλαξεις τακακια μετα σου αναβει το λαμπακι? εσυ οταν αλλαξες μονο τακακια σου ειχε αναψει?
Λιγο κουλο μου φενεται...αν ισχυει σιγουρα μεγαλη βλακεια παντως!
Aλλαξα τακακια και δεν μπορουσα να κανω Reset μετα που ρωτησα τον φιλο και μαστορα στην BMW ηταν 100% σιγουρος να αλλαξω και καλωδια , Οταν τα αλλαξα ηταν ΟΚ!
drbiloukos
24-07-12, 21:03
Αφου μαζι με τα τακακια φαγωνετε και ο σενσορας.
Αφου μαζι με τα τακακια φαγωνετε και ο σενσορας.
αυτο που ισχυει σε μενα(Ε46) ειναι το εξης...αν αλλαξεις τα τακακια πριν αναψει λαμπακι τοτε δεν χρειαζεται αλλαγη ο σενσορας.
αν αναψει το λαμπακι τοτε μονο αλλαζω σενσορα.
ο σενσορας δεν φαγωνεται απλα φαντασου εχει ενα συρματακι που κοβεται μονο οταν φαγωθει το τακακι απο ενα σημειο και μετα.
ισχυει κατι αλλο στα Ε92?
drbiloukos
24-07-12, 23:32
Δεν το εχω δοκιμασει αλλα μαλλον ισχυει. Πολλοι δεν βαζουν τον σενσορα στα τακακια αλλα τον "κρυβουν" ετσι ωστε να μην αναβει λαμπακι και να μην τον αλλαζουν καθε φορα.
nikos valvetronic
25-07-12, 06:00
Ο σένσαρας δεν φαγώνεται.Αν γίνει προσεκτικά η αλλαγή δεν χρειάζεται να
αλλάξεις σένσορες.Εγώ τα τακάκια τα αλλάζω μόνος μου,δεν έχω αλλάξει ποτέ
σένσορες.Τους ξεκουμπώνω προσεκτικά και τους ξανακουμπώνω στα καινούργια.Τα textar τα αγοράζω 35 ευρώ τα μπροστά και αυτό είναι όλο thumb
αυτο που ισχυει σε μενα(Ε46) ειναι το εξης...αν αλλαξεις τα τακακια πριν αναψει λαμπακι τοτε δεν χρειαζεται αλλαγη ο σενσορας.
αν αναψει το λαμπακι τοτε μονο αλλαζω σενσορα.
ο σενσορας δεν φαγωνεται απλα φαντασου εχει ενα συρματακι που κοβεται μονο οταν φαγωθει το τακακι απο ενα σημειο και μετα.
ισχυει κατι αλλο στα Ε92?
Σε μενα δειχνει σε ποσα χλμ. θελει τακακια δηλ. ξεκιναει απο 50000 περιπου δεν θυμαμαι καλα και οσο παει μηδενιζει μεχρι να τα αλλαξεις.
αν σου δειχνει ποσα εχεις ακομη τοτε ισως φαγωνεται..κανενας να το τεκμηριωσει ρε παιδιαααα? με την απορια θα μεινουμε? :original:
αρχιζει απο 80000 και οσο παει μηδενιζει απλα πραγματα για να αλλαζεις και καλωδιο!!!
O αισθητήρας χρειάζεται υποχρεωτικά αλλαγή όταν ανάψει η ένδειξη για αλλαγή τακακιών, γιατί κόβεται ένα καλωδιάκι που έχει αν το τακάκι έχει φαγωθεί πολύ και είναι στα τελευταία του.
Αν αλλαχτούν πριν εμφανιστεί ένδειξη Και δεν έχει κοπεί το καλωδιάκι αυτό, τότε μπορεί να τοποθετηθεί και πάλι ο ίδιος αισθητήρας.
Προσωπικά, όταν άλλαξα τακάκια δεν είχε ανάψει η ένδειξη, αντίθετα έδινε 10.000χλμ μπροστά ακόμα (ενώ ζήτημα αν είχα 1000-1500) και πίσω γύρω στα 20.000 (εκεί δεν ήταν τόσο φαγωμένα αλλά τα άλλαξα κι αυτά γιατί τα βρήκα φτηνά), ωστόσο επειδή ήταν σε κακή κατάσταση οι αισθητήρες, τουλάχιστον εμφανισιακά, αποφάσισα να τους αλλάξω προληπτικά.
Το κόστος ήταν μικρό άλλωστε, γύρω στα 25 ευρώ και για τους 2.