Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με Ασφαλιστική εταιρεία
Οι Θεσσαλονικείς θα ξέρετε ότι στην οικογένεια εκτός από το δικό μου αυτοκίνητο υπάρχει και ένα Mercedes B170. Το εν λόγω όχημα το οδηγεί η μητέρα μου και μόνο. Στις 3 Μαΐου του 2012 καθώς η μητέρα μου είχε ένα ατύχημα, όπου μετά από φρενάρισμα κάποιος έπεσε πάνω της από πίσω και κατάστρεψε τον πίσω προφυλακτήρα.. Ο άνθρωπος έκανε φιλική δήλωση πέρασε από τις ασφαλιστικές εταιρείες και ξεκινήσαμε την διαδικασία επισκευής-αντικατάστασης του προφυλακτήρα. Επισκέφτηκε λοιπόν ο πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής τον λαμαρινά μου και έκρινε ότι ο προφυλακτήρας χρίζει αντικατάστασης. Να σημειώσω ότι ο προφυλακτήρας είχε μια αμυχή σε μέγεθος 10λεπτου από όπου είχε φύγει το χρώμα μετά από αποτυχημένη προσπάθεια ενός γείτονα να παρκάρει και το οποίο είχε δηλωθεί στην ασφαλιστική χωρίς να έχει επισκευαστεί ποτέ μιας και ο αγαπητός γείτονας αρνήθηκε το γεγονός.
Ο προφυλακτήρας αλλάχτηκε λοιπόν και το αυτοκίνητο ξαναβγήκε στην κυκλοφορία και εδώ αρχίζει η περιπέτεια. Όταν μετά από εξουσιοδότηση μας πήγε ο μάστορας να πληρωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία του είπαν ότι θα κόψουν 50 ευρώ από τα χρήματα που τιμολόγησε διότι λέει ο προφυλακτήρας είχε ήδη χτύπημα και βγαίνει επωφελούμενος ο πελάτης από την αντικατάσταση του μιας και με την αντικατάσταση «επισκευάστηκε» κατά κάποιον τρόπο και η προηγούμενη ζημιά (η αμυχή που αναφέρω παραπάνω).
Έχω ξεκινήσει διαδικασίες για διακοπή ου συμβολαίου με την εταιρεία αλλά σκέφτομαι να κινηθώ και νομικά, όχι για τα 50 ευρώ, αλλά γιατί δεν ανέχομαι από κανέναν απατεώνα ασφαλιστή-ασφαλιστική εταιρεία αυτή την συμπεριφορά και την κοροϊδία.
Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία και αν ναι πως κινηθήκατε και τι χρειάστηκε;
ΥΓ. Δεν αναφέρω το όνομα της ασφαλιστικής αλλά όποιος θέλει μπορώ να τον ενημερώσω με PM.
Panos 316T
19-06-12, 14:41
Από την μύγα ξίγκι ,τι να πω...
μακάρι να βρείς άκρη και με αυτή τη φάρα !
super duper
19-06-12, 14:42
δεν ξερω εαν αξιζει ο κοπος να μπλεξεις ή οχι (γιατι ειναι και το γαμωτο).
μαλλον θα το αφηνα!
Δεν θα βγαλεις ακρη.
Μην κανεις κατι.
Δυστυχως, ο νομος ειναι τοσο απιθανα πολυπλοκος σε αυτο το θεμα επιτηδες καθως τις πιο πολλες φορες οι ασφαλιστικες εχουν επηρρεασει τον νομοθετη προς δικο τους κερδος.
Μονο η μεικτη σε καλυπτει αλλα ακομα και εκει υπαρχει απαλλαγη ελαχιστου ποσου.
Μια καλη "ξηγα" με τον ασφαλιστη σου, μπορει να βοηθησει, ειδικα αν εχεις και αλλα ασφαλισμενα σε αυτον.
Τις "χρυσες" εποχες η προμηθεια εφτανε μεχρι και 10% οποτε αρκετα γραφεια προτιμουσαν να "φανε ζημια" ενα κατοσταρικο παρα να χασουν τον πελατη τους.
Τωρα πια δεν ξερω τι δινουν στους πρακτορες και τι στους ασφαλιστες οποτε δεν ξερω ποσο αντεχει να σε καλυψει ο δικος σου.
Παντως στο ξαναλεω, ακρη δεν βρισκεις.
(εδω δεν εχω βρει εγω με "φεσι" με πεντε μηδενικα και δικηγορικο γραφειο -δικο μου-"
Δεν θα βγαλεις ακρη.
Μην κανεις κατι.
Δυστυχως, ο νομος ειναι τοσο απιθανα πολυπλοκος σε αυτο το θεμα επιτηδες καθως τις πιο πολλες φορες οι ασφαλιστικες εχουν επηρρεασει τον νομοθετη προς δικο τους κερδος.
Μονο η μεικτη σε καλυπτει αλλα ακομα και εκει υπαρχει απαλλαγη ελαχιστου ποσου.
Μια καλη "ξηγα" με τον ασφαλιστη σου, μπορει να βοηθησει, ειδικα αν εχεις και αλλα ασφαλισμενα σε αυτον.
Τις "χρυσες" εποχες η προμηθεια εφτανε μεχρι και 10% οποτε αρκετα γραφεια προτιμουσαν να "φανε ζημια" ενα κατοσταρικο παρα να χασουν τον πελατη τους.
Τωρα πια δεν ξερω τι δινουν στους πρακτορες και τι στους ασφαλιστες οποτε δεν ξερω ποσο αντεχει να σε καλυψει ο δικος σου.
Παντως στο ξαναλεω, ακρη δεν βρισκεις.
(εδω δεν εχω βρει εγω με "φεσι" με πεντε μηδενικα και δικηγορικο γραφειο -δικο μου-"
thumbthumbthumb
Συμφωνω απολυτως, δν θα βγαλεις ακρη.
αδικα θα χασεις χρονο και τη ψυχραιμια σου
διότι λέει ο προφυλακτήρας είχε ήδη χτύπημα και βγαίνει επωφελούμενος ο πελάτης από την αντικατάσταση του μιας και με την αντικατάσταση «επισκευάστηκε» κατά κάποιον τρόπο και η προηγούμενη ζημιά (η αμυχή που αναφέρω παραπάνω).
Δυστυχώς αυτό που περιγράφεις είναι ρουτίνα και το βλέπω και γω κάθε μέρα με τους πραγματογνώμονες.
Προτιμώ να το φτιάξουμε τσάμπα για το πελάτη (την 'προηγούμενη' ζημΝιά), παρά να δώσω οποιαδήποτε μίζα στα λαμόγια.
giannis_compact
19-06-12, 15:16
Θοδωρη καλα ξεμπερδεματα ρε φιλε... Για στειλε ενα πμ να μου πεις το ονομα της ασφαλιστικης thumb
Το κακό είναι ότι η ψυχραιμία μου είναι ήδη χαμένη εδώ και καιρό δεν ξέρω πως μπορώ να συγκρατηθώ :ranting2:
m-power_01
19-06-12, 15:53
Μόνο τα τηλέφωνα που θα ξοδέψεις είναι το 50αρικο σε αυτήν την περίπτωση. Χώρια τα νεύρα. Δεν πρόκειται να δικαιωθείς γιατί δεν έχεις δίκιο.
Το λάθος είναι δικό σου που τότε και άκρη δεν εβγαλες με τον γείτονα και βιάστηκες να πας να το δηλώσεις.
Λυπάμαι που σε στεναχωρώ , αλλά για να σε προστατέψω τα λέω.
Εσύ για μία γρατζουνίτσα θα απαιτούσες 150 ευρω βάψιμο στοκαρισμα. Αυτοί για την ίδια γρατζουνίτσα σου ζητάνε 50 για άλλο προφυλακτηρα.
Δες το σαν ευκαιρία και μην τσαντίζεσαι.
Δικό σου λάθος είναι που το δήλωσες. Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη.
Δηλαδή είμαστε στην λογική ότι κάποιος μου έκοψε το χέρι αλλά επειδή το χέρι μου είχε γρατζουνιστεί σε κάποιο σύρμα πριν μου το κόψει δεν πρέπει να μου ξαναενώσουν το χέρι ή να μην πληρώσει τα νοσήλεια και να μην πάει φυλακή αυτός που το έκανε
Λογική του παραλόγου...
m-power_01
19-06-12, 16:04
Δηλαδή είμαστε στην λογική ότι κάποιος μου έκοψε το χέρι αλλά επειδή το χέρι μου είχε γρατζουνιστεί σε κάποιο σύρμα πριν μου το κόψει δεν πρέπει να μου ξαναενώσουν το χέρι ή να μην πληρώσει τα νοσήλεια και να μην πάει φυλακή αυτός που το έκανε
Λογική του παραλόγου...
Δεν σου είπα ότι είναι λογικό. Εξάλλου η λογική από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρει. Σου εξηγώ πως έχει το πράγμα, και σου δίνω μιά οπτική για να μην σπάζεσαι.
Αν στο αμάξι βάλεις bbs lm θα φωναξεις τον ασφαλιστή να του τις δείξεις. Και θα περιμένεις να σε καλύψει γιατί το γνώριζε. Τώρα που γνώριζε την γρατζουνιά (απο δικό σου λάθος ) να μην σου κόψει κάτι;
Και στην τελική εσένα είναι αμάξι σου και το βλέπεις γρατζουνια. Για την εταιρεία είναι 150 ευρα.
Το παράδειγμα για το χέρι ψιλοάτοπο.
Το θέμα όμως είναι ότι ο προφυλακτήρας με την γρατζουνιά δεν έχριζε αντικατάστασης όπως είδε και ο πραγματογνώμονας όταν το φωτογράφισε, ενώ έκρινε ότι έχριζε αντικατάστασης μετά το ατύχημα, η οπτική γωνία της ασφαλιστικής λέει λοιπόν ότι είτε έπρεπε να βρω προφυλακτήρα με την ίδια γρατζουνιά για να τον αντικαταστήσω είτε να πληρώσω τα 50 ευρώ για το νέο προφυλακτήρα επειδή δεν έιχε την γρατζουνια
m-power_01
19-06-12, 16:56
Ακριβώς αυτό που είπες τώρα!
Αν τράκαρες εσυ εμένα και είχα την γρατζουνιτσα, και έπρεπε να με πληρώσεις απο την τσέπη σου ένα 500αρικο θα έβλεπες την γρατζουνιτσα και θα έκανες παζάρια. Αν τράκαρες τον Γιάννη που εναι φίλος σου , θα έλεγες πόσα είναι να σε πληρώσω να βάλεις καινούριο.
Η ασφαλστική δεν έχει φίλους όμως ...
Υπάρχει και η τρίτη περίπτωση , όπου τρακαρεις τον Θωμά . Εκεί βάζεις όπισθεν για να ξανά πάρεις φόρα!!!
εγω ξερω ενα πραγμα και αν κανω λαθος διορθωστε με.
οταν παει ενας πραγματογνωμονας στο συνεργειο ( ασε που συνηθως τα "βρισκουν")
εγκρινει την αντικατασταση και την εργασια που κοστολογει το συνεργειο, μετα κανει εκθεση στην εταιρεια και με τα τιμολογια αποζημιωνεσαι.
Εκ των υστερων εκπτωσεις στο ποσο λιγο περιεργες μου κανουν...
m-power_01
19-06-12, 21:14
εγω ξερω ενα πραγμα και αν κανω λαθος διορθωστε με.
οταν παει ενας πραγματογνωμονας στο συνεργειο ( ασε που συνηθως τα "βρισκουν")
εγκρινει την αντικατασταση και την εργασια που κοστολογει το συνεργειο, μετα κανει εκθεση στην εταιρεια και με τα τιμολογια αποζημιωνεσαι.
Εκ των υστερων εκπτωσεις στο ποσο λιγο περιεργες μου κανουν...
Οι ασφαλιστικές ανέκαθεν ήταν καχύποπτες και κοίταζαν το ιστορικό του αυτοκινήτου.
Κανε διακοπη του συμβολαιου και παρε πισω τα υπολοιπα ασφαλιστρα.
Αυτή είναι μια πάγια τακτική που ακολουθούν οι ασφαλιστικές. Εδώ καινούργια αμάξια έχουν το θράσος και τα φορτώνουν "παλαιότητα". Ετσι ο κόσμος εχει αναγκαστεί να υπερτιμολογεί τις επισκευές για να αντισταθμίσει τη λαμογιά των ασφαλιστικών.
Εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι το αυτοκίνητο έπρεπε να το πάω στην αντιπροσωπεία για επισκευή να τους χρεώσουν τον κούκο αηδόνι και να χοροπηδάνε.
Απλά τα δικά μου 700 τόσα ευρώ τον χρόνο τα χάνουν από εδώ και πέρα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η έννοια της αποζημίωσης έχει αποκαταστατικό χαρακτήρα,δηλ.έχει σκοπό την αποκατάσταση της ζημίας και την επαναφορά των πραγμάτων στην κατάσταση που υπήρχε πριν το ατύχημα (εν προκειμένω, θεωρητικά να σου προσφέρουν έναν ίδιο προφυλακτήρα αντίστοιχης κατάστασης και παλαιότητας με τον προφυλακτήρα που είχες, ο οποίος είχε το προυπάρχον χτύπημα). Επειδή,όμως, είναι αδύνατο να βρεθεί ένας τέτοιος προφυλακτήρας, σου κόβουν το 50ρικο για την προυπάρχουσα ζημία. Στην πράξη,αν δεν είχες αναγγείλει το προηγούμενο κτύπημα στην ασφαλιστική σου,το πιθανότερο είναι ο πραγματογνώμονας να μην το πρόσεχε και να μη σου έκοβαν το 50ρικο. Εάν ήθελαν να σου κόψουν το 50ρικο πιο κομψά,μπορούσαν να σου επικαλεστούν παλαιότητα και ίσως να σου κόψουν περισσότερα. Εάν θέλεις να το κυνηγήσεις, ζήτα τους να σου δείξουν την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, όπου θα φαίνεται εάν ο πραγματογνώμονας κατέγραψε την προηγούμενη ζημιά (εάν όχι, πες τους ότι στο μεταξύ,από τότε που τους το ανήγγειλες μέχρι το τρακάρισμα, το είχες επισκευάσει τοπικά) καθώς και το χρηματικό ποσό που ενέκρινε για τη ζημιά. Εάν το ποσό είναι αυτό που συμφωνήθηκε με το συνεργείο,κανονικά δεν μπορούν να σου κόψουν το 50ρικο.Σε κάθε περίπτωση, είναι δικαίωμά σου να θεωρήσεις τη συμπεριφορά τους αντισυμβατική και να διακόψεις την ασφάλεια,εισπράττοντας μάλιστα και την αναλογία των μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων. Εάν χάσουν το 500ρικο,ίσως ξανασκεφτούν το 50ρικο.
Stunt Mike
20-06-12, 02:41
Οπως στα λενε ο Mpower01 και ο Ε91 ειναι φιλε μου....Το δικιο σου δεν θα το βρεις,γιατι απλουστατα εσυ εκανες το λαθος και δηλωσες τοτε την γρατζουνια...Να κανεις καταγγελια για 50 ευρω δεν αξιζει,ασε που σιγουρα θα χασεις κιολας και θα πληρωσεις 50 ευρω+δικαστικα εξοδα=εντελως μ@λ@κια!!Το μονο που μπορεις να κανεις(και πρεπει να το κανεις) ειναι να τιμωρησεις την ασφαλιστικη σου για την γυφτια της να σου κοψει 50 ολοκληρα γιουρο!Ασφαλισου αλλου! :)
Οι ασφαλιστικές έχουν πραγματικά ξεφύγει και παρά την κρίση που τις μαστίζει δεν βάζουν μυαλό. Αναφέρω ενδεικτικά δύο παραδείγματα της τελευταίας εβδομάδας.
1.Θέλοντας να αλλάξω τη μικτή ασφάλειά μου, που ήταν υπερβολικά ακριβή, αποφάσισα να ασφαλίσω το αυτοκίνητό μου σε άλλη ασφαλιστική.
Αφού ο πράκτοράς μου μού έβγαλε προσφορά, συμφωνήσαμε, τιμολογήθηκε η ασφάλεια και έλαβα προσωρινό σήμα, η ασφαλιστική μου απέστειλε ταχυδρομικά ειδοποίηση πληρωμής ασφαλίστρων, όπου τα προς πληρωμή ασφάλιστρα ήταν 60 ευρώ περισσότερα από τα συμφωνηθέντα και τιμολογηθέντα!!!
Στην εύλογη απορία μου για την ξαφνική αύξηση των ασφαλίστρων, με ενημέρωσαν ότι έφταιγε η ηλικία της 2ης οδηγού-συζύγου μου, που δηλώθηκε για τις καλύψεις της μικτής. Σημειωτέον ότι παρότι πριν τη σύναψη της ασφάλισης τους είχα αποστείλει το δίπλωμα της συζύγου, ουδέποτε, κατά τον προέλεγχο που έκαναν, με ενημέρωσαν για την αύξηση των ασφαλίστρων αλλά προτίμησαν να μου στείλουν απευθείας την ειδοποίηση.
Επειδή δεν ηθελα να μπλέξω με νέα ασφάλεια, αφού τους πήρε και τους σήκωσε,τελικά άλλαξα τον 2ο οδηγό, οπότε τα ασφάλιστρα μειώθηκαν στα προηγούμενα επίπεδα και τώρα αναμένω νέα ειδοποίηση πληρωμής.
2.Η προηγούμενη ασφαλιστική μου (την οποία χρυσοπλήρωνα αρκετά χρόνια με μικτές ασφάλειες, χωρίς ποτέ να μου καταβάλει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση) μού απέστειλε (απλή) επιστολή, με την οποία με ενημερώνει ότι, λόγω της μη πληρωμής των ασφαλίστρων για την ανανέωση, ακυρωσε αναδρομικά το συμβόλαιο και με θεωρεί ανασφάλιστο από τότε που έληγε το συμβόλαιο!
Σύμφωνα με την ασφαλιστική νομοθεσία, η λύση της ασφαλιστικής σύμβασης επέρχεται μετά από 30 ημέρες από τότε που ο ασφαλισμένος λαμβάνει συστημένη επιστολή από την ασφαλιστική εταιρεία του, που τον ενημερώνει ότι καταγέλλει την ασφαλιστική σύμβαση.
Για όποιον ενδιαφέρεται η σχετική διάταξη του άρθρου 11α παρ.2β του Π.Δ.237/1986 ορίζει τα εξής: "Ο ασφαλιστής μπορεί, με γραπτή δήλωση, να καταγγείλει την ασφαλιστική σύμβαση μόνο για παράβαση ουσιώδους όρου αυτής από τον λήπτη της ασφάλισης ή τον ασφαλισμένο, βαρυνόμενος με την απόδειξη της παράβασης. Με τη δήλωση της καταγγελίας, η οποία επιδίδεται στον λήπτη της ασφάλισης και τον ασφαλισμένο με συστημένη επιστολή ή επί αποδείξει, γνωστοποιείται ότι, η μη συμμόρφωση τους με τον παραβιασθέντα ουσιώδη όρο εντός τριάντα (30) ημερών από την επίδοση της καταγγελίας, επιφέρει τη λύση της ασφαλιστικής σύμβασης"
Τα συμπεράσματα δικά σας...:sealed: