Επιστροφή στο Forum : Mercedes A45 AMG με 335 ίππους
Leonidas_E39
14-06-12, 11:49
https://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=595831&w=400&h=300&q=80
Τη γρηγορότερη έκδοση Α45 AMG της καινούργιας A-Class ετοιμάζει η Mercedes. Το γερμανικό μοντέλο θα τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 2.0 λίτρων, με άμεσο ψεκασμό, με την απόδοση να φθάνει τους 335 ίππους και τη ροπή τα 400 Nm.
Η νέα A45 AMG θα τεθεί αντιμέτωπη στα Audi RS3 και BMW 135i. Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου, το αμάξωμα θα είναι πιο χαμηλό, θα φέρει αυξημένα μετατρόχια, πιο σκληρή ανάρτηση και μεγαλύτερα φρένα. Φυσικά, θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα.
Η πρεμιέρα της νέας A45 AMG θα γίνει πιθανότατα στην έκθεση του Παρισιού, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Πηγη Zougla.gr
:shok::shok: :shok::shok: :shok::shok:
Τελικά εκει στην mercedes έχουν ξεφυγει τελείως .
m-power_01
14-06-12, 12:41
Μετά την διαφήμιση με το μερκ που ντριφταρει, (ούτε ποιο μοντέλο είναι δεν έχω συγκρατήσει) όλα τα περιμένω
Μετά την διαφήμιση με το μερκ που ντριφταρει, (ούτε ποιο μοντέλο είναι δεν έχω συγκρατήσει) όλα τα περιμένω
C 180;
...Τελικά εκει στην mercedes έχουν ξεφυγει τελείως .
εκεί στην mercedes έχουν λεφτά...
Είναι προφανές οτι προσπαθούν να σαρώσουν, σε κάθε κατηγορία.
m-power_01
14-06-12, 16:25
Να σαρωσουν; Δεν το αντιλαμβάνομαι;
Κωνσταντίνος
14-06-12, 17:38
335 ίπποι, 400 ροπή απο 2000 κυβικά είναι σοβαρότατα νούμερα.
GiannisRob
14-06-12, 17:58
Αλλά τετρακίνητο και όχι πισωκίνητο, με το μοτέρ στον εγκάρσιο άξονα:
https://blog.mercedes-benz-passion.com/wp-content/uploads/2048_hoto_20120613_043816.jpg
https://blog.mercedes-benz-passion.com/wp-content/uploads/2048_oto_20120613_043817.jpg
Και μερικές φωτό από "βολτούλες" στο Nürburgring:
https://cdn3.worldcarfans.co/2012/4/25/large/18002128701681827226.jpg
https://cdn3.worldcarfans.co/2012/4/25/large/1801760103450218031.jpg
https://cdn3.worldcarfans.co/2011/8/22/large/12923029191584795866.jpg
Και κανα δυό ακόμα:
https://blog.mercedes-benz-passion.com/wp-content/uploads/A45_1.jpg
https://blog.mercedes-benz-passion.com/wp-content/uploads/A45_2.jpg
https://blog.mercedes-benz-passion.com/wp-content/uploads/A45_3.jpg
https://blog.mercedes-benz-passion.com/wp-content/uploads/A45_4.jpg
ghost-rider
14-06-12, 18:22
Μου αρεσει γιατι τα δυνατα μερσεντες εχουν μεγαλη δοση τρελας κ παραλογισμου οπως κ κατι αμερικανικα muscle cars.
Βεβαια δεν μπορω να βρω λογο να προτιμησω μια c63 απο μια camaro πχ αν το δω ετσι...
Ασε που το εν λογο μοντελο θελει απλα να γινει s3 στη θεση του s3.
Εντυπωσιακα τα χαρακτηριστηκα του παραυτα. Πυραυλακι.
Κάποιος να πεις στις εταιρίες ότι εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι και η εμφάνιση που μας φτιάχνει. Κουράστικα να ακούω για τερατωδώς δυνατά χατσμπακ και σουπερ γρήγορες μπερλίνες. Ένα σωστό κουπέ πήγε να βγει τελικά έχει toxoplasma gondii και έμεινε με 200 άλογα...
το πρόβλημα δυστηχώς στα σημερινά αυτοκίνητα, είναι ο παραλογισμός του ανθρώπου, πάνω στον οποίο προσπαθούν να βασιστούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
ωωωωωωωω η μερσεντές βγάζει 2000 κυβικά με 335 άλογα. ή η πεμβέ με 4000 κυβικά βγάζει 550 άλογα, και πάει λέγοντας, λές και όλοι αυτοί που ψάχνουν την δύναμη μπορούν να την κουμαντάρουν.
ωραία...335 άλογα απο ένα δίλιτρο τουρμπίσιο μοτέρ. λίγο πιο πουσαρισμένο απο ένα έβο δλδ, με τετρακίνηση.
παρακάτω???το παρακάτω μάλον πάει με 1600φεύγα κιλά, ηλεκτρικά μπρίκια, γκρίλ για να ψήνεις μπριζολάκια, ένα απαισιότατο τιμόνι όπως εφοδιάζει συνήθως η μερκ εδώ και πολλά χρόνια με πολύ λίγες εξαιρέσεις, αλλά έχει 335 άλογα. τα οποία φυσικά και δεν θα τα αισθάνεσαι...
θεωρώ επίσεις τελείως φάουλ, το να μην έχει ένα τέτοιο αμάξι κατανεμητή μετάδοσης. δλδ έλεος...μια σουμπαρού, και σου δίνει να επιλέξεις την κατανομή της τετρακίνησης. κοτζάμ μερσεντές, γιατί δεν το κάνεις???
ειλικρινά, πέραν της σειράς μπλάκ και του ες ελ ες, δεν νομίζω η συγκεκριμένη εταιρεία να βγάλει κάτι άλλο της προκοπής...
Ο ανταγωνισμός την κάνει να προσπαθεί περισσότερο.
Αν δεν υπήρχε το Μ-division, ανάθεμα κι αν η Mercedes είχε αγοράσει την AMG (κάποιοι θα θυμούνται οτι ήταν εταιρεία βελτιώσεων ΜΒ) για να έχει σχεδόν σε κάθε σειρά της και ένα πιο "ειδικό" μοντέλο.
Καλό πράμα ο ανταγωνισμός !
όχι και τόσο, γιατί ο ανταγωνισμός πλέον παίζει σε επίπεδο πωλήσεων.
πιο πολλές πωλήσεις τι σημαίνει για το αμάξι???επιπλέον εξοπλισμός σε σημείο γελοιότητας μερικές φορές, πλήρης αποστείρωση της οδήγησης του οχήματος, και διάφορα άλλα πράγματα που χαντακώνουν την μαγεία της οδήγησης.
εδώ ολόκληρο ντιβίζιον έχασε τον προσανατολισμό του εξαιτείας του ανταγωνισμού. δεν μπορεί εταιρεία με σλόγκαν η πραγματική δύναμη δεν συμπιέζεται, και μάλιστα να το υπερασπίζεται και φανατικά αυτό το σλόγκαν, να βγάζει σήμερα τουρμποκινητήρες.
ο προσανατολισμός είναι προσανατολισμός, και δεν πρέπει να χάνεται. χάνεις την ταυτότητα που πάλεψες για να αποκτήσεις.
εγώ θεωρώ ότι ο σημερινός ανταγωνισμός, έχει κάνει περισσότερο κακό στο αυτοκίνητο, παρά καλό. και το λέω αυτό, γιατί παρόλο που υπάρχει ο ανταγωνισμός με πολλές φορτωμένες μαούνες, εμείς συνεχίζουμε να αγοράζουμε ακόμα πιο ακριβά τα αυτοκίνητα. είτε έτσι είτε αλλιώς, ο καταναλωτής που αγαπάει το αυτοκίνητο και την οδήγηση, είναι χαμένος. μάλον πρέπει να είναι πιο λίγοι αυτοί που πραγματικά αγαπάνε το σπόρ, παρόλο που έχει γεμίσει ο τόπος απο γνώστες τις αυτοκίνησης που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, επειδή έτυχε να διαβάσουν ότι η άουντι ή η μερκ λανσάρει καινούριο μοντέλο με τόσα άλογα...
δυστυχως οσο μεγαλωνει η ιπποδυναμη των αυτοκινητων τοσο μικραινει η νοημοσυνη και η φαντασια των (νεων) οδηγων καταναλωτων.
αυτο το σιχαμα αραγε με λιγη πιεστικη οδηγηση θα βγαλει τριετια;
katsaraios
15-06-12, 01:31
πολυ πουσαρισμενο οντως αλλα αν ηταν της bmw ισως λεγαμε αλλα σχολια..
m-power_01
15-06-12, 02:04
Αν ήτανε BMW θα ήταν αριστούργημα και θαύμα της τεχνολογίας.
Τώρα μιλάμε για ένα γρήγορο ,εν δυνάμει πυροτέχνημα ! Χοχοχοχο
ισως εσεις αλλα εγω οχι. Ειμαι ενα τελειως ανοιχτομυαλο ατομο και εχω χρονια βαλει τις παρωπιδες στο συρταρι. Αποδειξη οτι σιχαινομαι σχεδον ολα τα νεα μπεμβε που σε αρκετα σημεια ειναι χειροτερα κι απ τα μερσεντες.
m-power_01
15-06-12, 03:15
ισως εσεις αλλα εγω οχι. Ειμαι ενα τελειως ανοιχτομυαλο ατομο και εχω χρονια βαλει τις παρωπιδες στο συρταρι. Αποδειξη οτι σιχαινομαι σχεδον ολα τα νεα μπεμβε που σε αρκετα σημεια ειναι χειροτερα κι απ τα μερσεντες.
Κατανοώ ότι τα γραπτά δεν βγάζουν ύφος και συναίσθημα, και ότι είναι εύκολα παρεξηγησιμα, αλλά σε αυτό το φόρουμ στο 99% είμαστε καλοπροεραιτοι και χιουμοριστες.
πολυ πουσαρισμενο οντως αλλα αν ηταν της bmw ισως λεγαμε αλλα σχολια..
προσωπικά την γνώμη μου για τον Ν54 την έχω καταθέσει ουκ ολίγες φορές...
όπως και γενικότερα για τα πεμβέ τελευταίας γενιάς με τους τουρμποκινητήρες. άλωστε δεν είναι τυχαίο πως ακόμα ζαχαρώνω ότι σι ες ελ βλέπω, είτε μπροστά μου, είτε στο νετ και τα περιοδικά...thumb
katsaraios
15-06-12, 08:55
προσωπικά την γνώμη μου για τον Ν54 την έχω καταθέσει ουκ ολίγες φορές...
όπως και γενικότερα για τα πεμβέ τελευταίας γενιάς με τους τουρμποκινητήρες. άλωστε δεν είναι τυχαίο πως ακόμα ζαχαρώνω ότι σι ες ελ βλέπω, είτε μπροστά μου, είτε στο νετ και τα περιοδικά...thumb
Εσυ δεν πιανεσαι ρε φιλε εχεις ηδη τοπ εργαλειο και εισαι συνειδητοποιημενος(πως τα λεω ετσι:hystericalbs1:)
Εσυ δεν πιανεσαι ρε φιλε εχεις ηδη τοπ εργαλειο και εισαι συνειδητοποιημενος(πως τα λεω ετσι:hystericalbs1:)
@@ τοπ. είπαμε...φέρει ηλιοροφήν, και δερμάτινα καθίσματα. άρα, για τα μπάζαν είναι.
@@ τοπ. είπαμε...φέρει ηλιοροφήν, και δερμάτινα καθίσματα. άρα, για τα μπάζαν είναι.
Υπερβολικος εισαι Τομ...
Για καποιους λογους πηρες μ3 και για καποιους πιο συγκεκριμενους λογους διαλεξες το δικο σου μεταξυ αλλων. Κι επειδη στο θεμα αμαξι κτλβν οτι δεν εισαι 'προβατο', @@ δεν το λες με τπτ το πριονι (σου)...
Υπερβολικος εισαι Τομ...
Για καποιους λογους πηρες μ3 και για καποιους πιο συγκεκριμενους λογους διαλεξες το δικο σου μεταξυ αλλων. Κι επειδη στο θεμα αμαξι κτλβν οτι δεν εισαι 'προβατο', @@ δεν το λες με τπτ το πριονι (σου)...
@@ σίγουρα δεν λές ένα Μ3. και φυσικά για πολλούς λόγους διάλεξα το δικό μου. πρώτος και κυριότερος, δεν υπήρχε τπτ καλύτερο να πάρω τότε με τα λεφτά που διέθετα.
ένα πράγμα έχω καταλάβει πάντως...ο χειρότερος ο εχθρός ενός αυτοκινήτου, είναι η συνήθεια. ακόμα και το καλύτερο αμάξι μπορεί να απαξιωθεί στα μάτια ενός χρήστη, ακόμα και μέσα σ'ένα χρόνο το πολύ, ανάλογα με το πόσο ευκολοχόρταστος είναι...
πάντως το πιο ωραίο συναίσθημα που παίρνεις απο ένα αμάξι, είναι όταν το καβαλάς για πρώτη φορά, και διαπιστώνεις ότι το αμάξι είναι κατά πολύ, καλύτερο απο αυτό που περίμενες να είναι.
@@ σίγουρα δεν λές ένα Μ3. και φυσικά για πολλούς λόγους διάλεξα το δικό μου. πρώτος και κυριότερος, δεν υπήρχε τπτ καλύτερο να πάρω τότε με τα λεφτά που διέθετα.
ένα πράγμα έχω καταλάβει πάντως...ο χειρότερος ο εχθρός ενός αυτοκινήτου, είναι η συνήθεια. ακόμα και το καλύτερο αμάξι μπορεί να απαξιωθεί στα μάτια ενός χρήστη, ακόμα και μέσα σ'ένα χρόνο το πολύ, ανάλογα το πόσο ευκολοχόρταστος είναι ο ιδιοκτήτης του.
πάντως το πιο ωραίο συναίσθημα που παίρνεις απο ένα αμάξι, είναι όταν το καβαλάς για πρώτη φορά, και διαπυστώνεις ότι το αμάξι είναι κατά πολύ καλύτερο, απο αυτό που περίμενες να είναι.
Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τις γκόμινες.
μόνο που τις γκόμινες δεν τις σκίζεις όποτε γουστάρεις με μια μιζιά...thumb
Ψωνιζεις αναλογως τα λεφτα που διαθετεις?
Στις γκομενες πως κτλβνς ομως οτι εχουν γυρισμενα χιλιομετρα??
Το Α45 α εμ γκε αρεσε σε κανεναν?
Ο αδερφος μου ξετρελαθηκε παντως, που το αγαπημενο του αυτοκινητο ειναι το Α5...
easy...αν έχει φάει πολύ χιλιόμετρο, μετά την πρώτη κιόλας βόλτα θα ζητήσει να πάει συνεργείο.
Το Α45 α εμ γκε αρεσε σε κανεναν?
Ο αδερφος μου ξετρελαθηκε παντως, που το αγαπημενο του αυτοκινητο ειναι το Α5...
Αν έχει γράψει km είναι μαύρο κ η τσιμούχα του καθρέπτη στάΖει λάδι και έχει πολλές ανοχές. Αν έχει λίγα εως καθόλου Km είναι ροζ κ σφιχτό.
Να γυρίσει km δεν μπορεί ούτε ο Φουστάνος. Μόνο αν μονάσει κ βγει απομαχία σφίγγει πάλι.
Παίδες τα έχετε παρεξηγήσει τα Μερκ. Είναι απολαυστικά αυτοκίνητα, large, χλυδάτα, γρήγορα και ποιοτικά. Δεν κυνηγούν όλοι οι καταναλωτές απόλυτους χρόνους, στροφές και στριψίματα.
Παίδες τα έχετε παρεξηγήσει τα Μερκ. Είναι απολαυστικά αυτοκίνητα, large, χλυδάτα, γρήγορα και ποιοτικά. Δεν κυνηγούν όλοι οι καταναλωτές απόλυτους χρόνους, στροφές και στριψίματα.
το πρόβλημα είναι η κατηγορία που κατατάσονται μερικά οχήματα.
δλδ κάθε petrolhead, δεν κατατάσει ένα τέτοιο αμάξι στην κατηγορία σπόρ όχημα, άσχετα που θα διαφημιστεί ως σπόρ.
έρχεται λοιπόν ο ανταγωνισμός που αναφέραμε πιο πρίν, και λέει. αφού η μερκ έβγαλε τέτοιο σπόρ αμάξι, ας κάνουμε και εμείς κάτι αντίστοιχο. ε εκεί αρχίζει και χαλάει το πράμα.
δεν μιλάμε για χρόνους κτλ κτλ. μιλάμε για νορμάλ πράγματα, και πάνω απ'όλα για την οδηγική απόλαυση.
ένα γρήγορο αμάξι με λίγα κιλά, σε ένα επαρχιακό δίκτυο καλοκαιράκι με τέρμα ανοιχτά παράθυρα, δεν έχει να ζηλέψει τπτ απο τα κλιματιστικά, τα γαμάουα εργοστασιακά ηχοσυστήματα, και την περίσια χλύδα.
ο αέρας, ο ήχος του μοτέρ, ένα καλό ζύγισμα και ένα τέλειο τιμόνι, είναι ότι χρειάζεται ένας λάτρης της οδήγησης για να αφήσει τα πάντα πίσω του.
.....
Εμεις ρε τα εχουμε παρεΞηγησει, ή έχει αυτοπαρεξηγηθεί η ιδια η Μερκ? :
thumb
Εμεις ρε τα εχουμε παρεΞηγησει, ή έχει αυτοπαρεξηγηθεί η ιδια η Μερκ? :
thumb
Είναι όπως λέει και ο Θωμάς Κώστα, αν θέλει ο ανταγωνισμός χλύδα, γούστα και ντριφτ.. αυτό θα του δείξουμε/πλασάρουμε.
Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι ο κόσμος δεν την ψάχνει τη δουλειά σε τόσο βάθος.
nikos valvetronic
15-06-12, 10:58
Ρε παιδιά η Merc με την BMW είναι χρόνια απέναντι.Έχουν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες
αντίστοιχα μοντέλα.Τώρα θέλει με την Α45 να βγει απέναντι στην 135i.Βέβαια στο
παιχνίδι είναι και η Audi η οποία κατ'εμέ θέλει να είναι κάτι και από τα δυο χωρίς να καταφέρνει
πραγματικά καλά τίποτα από τις δυο φίρμες(εξηγούμαι:Θέλει να είναι top premium φίρμα σε
όλες τις κατηγορίες αλλά με μέτριο Α6 και "λίγο" Α8 και με σπορ προφίλ αλλά με μπροστόβαρα υποστροφικά πλαίσια)
"Διαβάζω" από τώρα τα σχόλια των περιοδικών για την Α45 και είμαι σίγουρος ότι δεν θα
απευθύνεται σε ένα οδηγό που ξέρει καλά τι να κάνει τους 335 ίππους.Δεν είναι ο αγοραστής
της 135i γιατί πολύ απλά ο αγοραστής της 135i είναι αυτός που δεν μπορεί να πάρει την 1M!!
Ρε παιδιά η Merc με την BMW είναι χρόνια απέναντι.Έχουν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες
αντίστοιχα μοντέλα.Τώρα θέλει με την Α45 να βγει απέναντι στην 135i.Βέβαια στο
παιχνίδι είναι και η Audi η οποία κατ'εμέ θέλει να είναι κάτι και από τα δυο χωρίς να καταφέρνει
πραγματικά καλά τίποτα από τις δυο φίρμες(εξηγούμαι:Θέλει να είναι top premium φίρμα σε
όλες τις κατηγορίες αλλά με μέτριο Α6 και "λίγο" Α8 και με σπορ προφίλ αλλά με μπροστόβαρα υποστροφικά πλαίσια)
"Διαβάζω" από τώρα τα σχόλια των περιοδικών για την Α45 και είμαι σίγουρος ότι δεν θα
απευθύνεται σε ένα οδηγό που ξέρει καλά τι να κάνει τους 335 ίππους.Δεν είναι ο αγοραστής
της 135i γιατί πολύ απλά ο αγοραστής της 135i είναι αυτός που δεν μπορεί να πάρει την 1M!!
συμφωνώ απόλυτα με νίκο...
GiannisRob
15-06-12, 17:13
το πρόβλημα είναι η κατηγορία που κατατάσονται μερικά οχήματα.
δλδ κάθε petrolhead, δεν κατατάσει ένα τέτοιο αμάξι στην κατηγορία σπόρ όχημα, άσχετα που θα διαφημιστεί ως σπόρ.
έρχεται λοιπόν ο ανταγωνισμός που αναφέραμε πιο πρίν, και λέει. αφού η μερκ έβγαλε τέτοιο σπόρ αμάξι, ας κάνουμε και εμείς κάτι αντίστοιχο. ε εκεί αρχίζει και χαλάει το πράμα.
δεν μιλάμε για χρόνους κτλ κτλ. μιλάμε για νορμάλ πράγματα, και πάνω απ'όλα για την οδηγική απόλαυση.
ένα γρήγορο αμάξι με λίγα κιλά, σε ένα επαρχιακό δίκτυο καλοκαιράκι με τέρμα ανοιχτά παράθυρα, δεν έχει να ζηλέψει τπτ απο τα κλιματιστικά, τα γαμάουα εργοστασιακά ηχοσυστήματα, και την περίσια χλύδα.
ο αέρας, ο ήχος του μοτέρ, ένα καλό ζύγισμα και ένα τέλειο τιμόνι, είναι ότι χρειάζεται ένας λάτρης της οδήγησης για να αφήσει τα πάντα πίσω του.
Συμφωνώ και διαφωνώ με την άποψη σου.
Πρώτα απ' όλα, θεωρώ σφάλμα της Mercedes το ότι το Α ΑMG θα βγαίνει με το συγκεκριμένο σύστημα τετρακίνησης, αλλά από την άλλη, η συγκέκριμένη πλατφόρμα δεν μπορεί να δεχτεί κάτι άλλο. Οπότε, στην τελική της, μαγκιά της της Στουτκάρδης που το προσπάθησε.
Όσον αφορά το τιμόνι των τελευταίων AMG, αυτό δεν έχει καμια σχέση με τα τιμόνια των απλών MB ή των παλιότερων AMG. Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν φτάσει στο σημείο να πουν οτι η C63 έχει καλύτερο τιμόνι από M3 E92. Ακόμα και γνωστός μου που τα οδήγησε back to back σε πίστα πριν μερικούς μήνες, αποφάνθηκε ότι αν κάτι έχει καλύτερο το C63 από το Μ3, αυτό είναι το τιμόνι.
Όσον αφορά το τι ζητάει ένας λάτρης της οδήγησης και τι προσφέρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο:
Θεωρώ ότι προσφέρει ΠΟΛΛΑ άλογα, με μια σχετική ευκολία χειρισμού, σίγουρα ένα 1Μ θα είναι πιο απαιτητικό, όμως ένα RS3 είναι ο ακριβώς αντίθετος πόλος.
Επίσης, σε αυτή την κατηγορία, τα αυτοκίνητα έχουν ένα μέσο μέγεθος που μπορεί να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες του μέσου ιδιοκτήτη. Κινείται άνετα στην πόλη, ταξιδεύει μια οικογένεια, κλπ. Άρα για κάποιον που τα θέλει ΟΛΑ, είναι μια αποδεκτή λύση. Ναι, δεν είναι πισωκίνητο, αλλά δεν πέφτουν όλοι και τ' ανάσκελο για την πισωκίνηση, και ούτε είναι χεράδες όσοι είναι και λάτρεις της οδήγησης.
:)
Leonidas_E39
22-06-12, 00:31
Πανεμορφο.......
https://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=601263&q=95
https://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=601264&q=95
https://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=601265&q=95
https://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=601266&q=95
https://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=601267&q=95
https://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=601268&q=95