PDA

Επιστροφή στο Forum : Περίεργη συμπεριφορά δείκτη κατανάλωσης

drbiloukos
02-06-12, 20:58
Καλησπέρα συμφορουμίτες. Σήμερα για δεύτερη φόρα, (το έκανε και παλιά αλλά γιατρεύτικε μόνο του) μου κάνει κόλπα η ψηφιακή αλλά και η αναλογική ένδειξη κατανάλωσης σε E93 320. Έξοδος από το βενζινάδικο με μηδενισμένη την ένδειξη, kαι σταμάτημα σε φανάρι (χωρίς start/stop). Η ένδειξη αρχίζει να ανεβαίνει σιγά-σιγά και να φτάνει κάποια στιγμή σε πάνω από 20 lt/km. Επίσης ο αναλογικός δείκτης κάνει τα δικά του. Μένει στο π.χ. 10 με 0 km και μετά από λίγο πέφτει και άλλα κόλπα. Κάτι άλλο μηχανικό δεν έχω παρατηρήσει. Να ανήσυχω για κάποια επερχόμενη βλάβη;

Kostas_1
02-06-12, 22:12
Κατι εχει ξαναγραφτει μου φαινεται, δεν ψαχνεις λιγο?

Stamatis
03-06-12, 00:09
Το εκανε και εμενα μετα απο αλλαγη μπαταριας.
Εστρωσε μονο του.

super duper
03-06-12, 15:39
και σε εμενα , καποια περιοδο το παρουσιασε αλλα μετα εστρωσε.δωσε λιγο χρονο μηπως ερθει στα ισα του

drbiloukos
03-06-12, 15:42
Έχει τον χαρακτήρα της τελικά...

Andri
10-06-12, 17:13
Καλησπέρα συμφορουμίτες. Σήμερα για δεύτερη φόρα, (το έκανε και παλιά αλλά γιατρεύτικε μόνο του) μου κάνει κόλπα η ψηφιακή αλλά και η αναλογική ένδειξη κατανάλωσης σε E93 320. Έξοδος από το βενζινάδικο με μηδενισμένη την ένδειξη, kαι σταμάτημα σε φανάρι (χωρίς start/stop). Η ένδειξη αρχίζει να ανεβαίνει σιγά-σιγά και να φτάνει κάποια στιγμή σε πάνω από 20 lt/km.
Αφού είχες μηδενίσει την ένδειξη και ο κινητήρας ήταν σε λειτουργία λογικό δεν είναι?
Αφού είχες κατανάλωση στάσιμος...άρα η διέρεση κατανάλωση/χλμ είχε σταθερό παρανομαστή(και μικρό λόγω μηδενισμού) και μεγάλο αριθμητή(αφού δεν είχε πιάσει το Start/stop για να σβήσει...) Υποθέτω...:thanks:

drbiloukos
10-06-12, 18:18
Κατανάλωση πάνω από 20 ;

Andri
10-06-12, 19:40
Και 35+ έχω δει μετά από γέμισμα στο μετρητή καθώς (για να βγω από το βενζινάδικο) χτύπησα στιγμιαία σίγουρα 39+ άρα με μέτρα στο μετρητή και με κατανάλωση πολύ υψηλή υπολόγισε το κλάσμα...(εικονική κατανάλωση ουσιαστικά-εώς στιγμιαία) Γτ όταν λέμε μέση 7-8-9 σημαίνει πως αν το πάμε τάπα το αμάξι τόσο θα κάψει?καθαρά θέμα χλμ που έχουμε διανύσει και τι καταναλώσεις έχουμε γράψει πιστεύω πως είναι...
Ένας ειδικός θα ξέρει καλύτεραthumb

Stamatis
10-06-12, 19:42
Ετσι ειναι.
Αν μηδενισεις μετα απο γεμισμα για τα πρωτα χιλιομετρα δινει απιστευτες τιμες.
Εχω δει και 40 ξερο.

Andri
10-06-12, 19:45
Ετσι ειναι.
Αν μηδενισεις μετα απο γεμισμα για τα πρωτα χιλιομετρα δινει απιστευτες τιμες.
Εχω δει και 40 ξερο.

thumb καλά το υπολογίζω λοιπόν :thumbsup: