Επιστροφή στο Forum : [Ε46] Οδική συμπεριφορά
Δεν βρήκα άλλο θρεντ να μιλάει αποκλειστικά για οδική συμπεριφορά (αν υπάρχει παρακαλώ παρακάμψετε με εκεί) για αυτό και άνοιξα αυτό.
Το έναυσμα το πήρα από την παρατήρηση ότι το αμάξι δεν έχει καλή πρόσφυση μπροστά, έχω την αίσθηση ότι είναι αρκετά υποστροφικό για τόσο δυνατό πισωκίνητο. Υπόψην ότι δεν κινούμε Ελλάδα και η άσφαλτος εδώ είναι πραγματικά το κάτι άλλο,οπότε θέμα δρόμου δεν τίθεται.
Φοράει TOYO T1-R σε πολύ καλή κατάσταση, τα οποία βέβαια νομίζω δεν του ταιριάζουν έχουν πολύ μαλακά πλαινα, φανταστείτε το κινώ με 36 πίεση σίγουρα. Όταν ζεσταθούν κάπως λύνεται το πρόβλημα αλλά γενικά θέλω την μούρη βιδωμένη και μέχρι να το πετύχω δεν θα ηρεμισω :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι γενικά σε καλό οδόστρωμα πως έχετε παρατηρήσε ιτην συμπεριφορά του Μ3, να ξέρω και εγώ πως κινούμε και τι ζητάω από το αμάξι πριν προβώ σε δραστικές αλλάγες (βλ.ανάρτηση κτλ)
SuperSonic
01-06-12, 10:51
Η Μ3 ειναι αυτοκινητο το οποιο σπανιως δειχνει σημαδια υποστροφης!
Αυτο μπορει να οφειλεται ειτε απο τον οδηγο ειτε απο στησιμο του αυτοκινητου.
Το Μ3 Ε46 ειναι υποστροφικο αμαξι σε γεννικες γραμμες.
Υπερστροφη βγαζει σε εξόδους στροφων και αυτό οφειλεται κυριως στην δυναμη που εχει. Υπερστροφη ισχυος βγαζει δηλαδη μονο.
Ομως ειναι υποστροφικο.
Αν θες να αλλαξει το αμαξι συμπεριφορά, πρεπει να αλλαξεις την γεωμετρια της αναρτησης.
στο δρομο...δηλαδη πολυ κατω απο τα ορια του το αμαξι ειναι αρκετα ουδετερο-ελαφρα υποστροφικο..ακομα ομως και στο οριο του δυσκολα βγαζει μουτρα..πολυ δυσκολα..μηπως κατι παιζει με την ευθυγραμμιση σου....την εχεις τσεκαρει??το αμαξι ειναι λιγο υποστροφικο για να σου δειξει το οριο του..και μετα γινεται υπερστροφικο στις εξοδους για να κλεισει την τροχια του και να τοποθετηθει..δηλαδη για αμαξι δρομου..ειναι σχεδον τελειο..αν ψαχνεις για κατι ακομα πιο καθαροιμο τοτε βαζεις ολη την αναρτηση του csl....που το αμαξι πραγματικα γινεται τελειο..αλλα ξεχνας την ανεση στο ταξιδι..
υγ..μην ξεχνας οτι το αμαξι ειναι βαρυ..και οτι αν του κανεις ενα πιο επιθετικο set up αναρτησης..το αμαξι μπορει να γινει αρκετα επικινδυνο..καθως μολις ξεκολλησει η μαζα..θα σε φτασει οπου να ναι..γιαυτο προτεινω και την μαμα αναρτηση csl...για να εχεις το κεφαλι σου υσηχο..(χωρις φυσικα να σημαινει οτι το αμαξι ειναι ευκολο ετσι...)
Όπως τα λένε οι προλαλήσαντες, το Μ3 είναι πολύ ουδέτερο αυτοκίνητο και στο όριό του θα δεις ελαφριά υποστροφή, η υπερστροφή έρχεται μόνο όταν την προκαλέσεις. Πιστεύω δεν υπάρχει λόγος να πειραματιστείς με γεωμετρία ώστε να το κάνεις υπερστροφικό καθώς έτσι το αμάξι θα χάσει την προοδευτικότητα των αντιδράσεων του.
μου φαινεται οτι επιασα τι γινεται..
φιλε stradale...στην στροφη πριν μπεις του δινεις γκαζι????γιατι το μ3 για να μπει θελει γκαζακι...μην το λυπασαι...ισως και γιαυτο σου φαινεται υποστροφικο..καθως εκεινη την ωρα λιγο πλαναρει (περισσοτερο αισθηση του οδηγου ειναι!!!)..και για να κλειδωσει το μπλοκε καλα και να βαλει την μουρη μεσα..θελει γκαζι...οπως σου πα..ειναι βαρυ αμαξι..
Εγω αυτο που εχω να πω για να δειξω οτι το αμαξι ειναι υποστροφικο ειναι:
Εαν ο οποιοσδηποτε προσπαθησει εστω και για μιση ωρα να οδηγησει το αμαξι σε μια πιστα γργορα, με γραμμες και στο οριο που ο καθενας μπορει, με τις εργοστασιακες ρυθμισεις, δεν θα μεινει λάστιχο μπροστα.
Μια μετρηση θερμοκρασιας στα ελαστικα μπροστα - πισω μετα απο μια γρηγορη διαδρομη η ενα περασμα σε πιστα δειχνει την αληθεια.
μου φαινεται οτι επιασα τι γινεται..
φιλε stradale...στην στροφη πριν μπεις του δινεις γκαζι????γιατι το μ3 για να μπει θελει γκαζακι...μην το λυπασαι...ισως και γιαυτο σου φαινεται υποστροφικο..καθως εκεινη την ωρα λιγο πλαναρει (περισσοτερο αισθηση του οδηγου ειναι!!!)..και για να κλειδωσει το μπλοκε καλα και να βαλει την μουρη μεσα..θελει γκαζι...οπως σου πα..ειναι βαρυ αμαξι..
Όχι δεν δίνω γκάζι στην είσοδο,μετα την κορυφή της στροφής του δίνω,όταν μπαίνω προσπαθω να φρέναρω όσο πιο αργά γινεται και μετα στριβω.
Ευθυγραμμηση δεν εχω κάνει ακόμα,αλλα ειναι στα προσεχές.τι ρυθμίζεται μαμά;toe και camber;ή μπορουμε και caster;
Η ανάρτηση απο το csl ακούγεται καλη περιπτωση γιατι με έχουν κουράσει οι coilover μέχρι να τις στησεις :(
Όχι δεν δίνω γκάζι στην είσοδο,μετα την κορυφή της στροφής του δίνω,όταν μπαίνω προσπαθω να φρέναρω όσο πιο αργά γινεται και μετα στριβω.
Ευθυγραμμηση δεν εχω κάνει ακόμα,αλλα ειναι στα προσεχές.τι ρυθμίζεται μαμά;toe και camber;ή μπορουμε και caster;
Η ανάρτηση απο το csl ακούγεται καλη περιπτωση γιατι με έχουν κουράσει οι coilover μέχρι να τις στησεις :(
δοκιμασε το αλλα με προσοχη (σε δρομο με χωρο και χωρις κινηση)..δωστου γκαζι (μην λυπηθεις τα χιλιομετρα....)..κανε του και μια μαμα ευθυγραμμιση..μετα να δεις διαφορες....και αν ακομα δεν εισαι ευχαριστημενος τοτε πας σε μια ακριβη λυση σαν την csl αναρτηση!
SuperSonic
01-06-12, 14:52
Εγω αυτο που εχω να πω για να δειξω οτι το αμαξι ειναι υποστροφικο ειναι:
Εαν ο οποιοσδηποτε προσπαθησει εστω και για μιση ωρα να οδηγησει το αμαξι σε μια πιστα γργορα, με γραμμες και στο οριο που ο καθενας μπορει, με τις εργοστασιακες ρυθμισεις, δεν θα μεινει λάστιχο μπροστα.
Μια μετρηση θερμοκρασιας στα ελαστικα μπροστα - πισω μετα απο μια γρηγορη διαδρομη η ενα περασμα σε πιστα δειχνει την αληθεια.
Κοιτα,σε ολα τα αυτοκινητα που θα μπουν σε πιστα εχουν μεγαλυτερη φθορα τα μπροστινα λαστιχα και αυτο δεν ειναι μονο απο υποστροφη,επισης η θερμοκρασια στα μπροστινα παντα ειναι ποιο υψηλη σε χρηση πιστας λογο βαρους{Φρεναρισματα} στον μπροστινο αξονα.
δοκιμασε το αλλα με προσοχη (σε δρομο με χωρο και χωρις κινηση)..δωστου γκαζι (μην λυπηθεις τα χιλιομετρα....)..κανε του και μια μαμα ευθυγραμμιση..μετα να δεις διαφορες....και αν ακομα δεν εισαι ευχαριστημενος τοτε πας σε μια ακριβη λυση σαν την csl αναρτηση!
Όταν λέμε CSL ανάρτηση εννοούμε τα αμορτισέρ έτσι; Ή έχει διαφορές και σε ψαλίδια κτλ και καλό θα είναι να τα βάλεις πακέτο;
Τώρα αυτό για την φθορά των ελαστικών αν πράγματι τρώει τα μπροστινά πιο πολύ από τα πίσω στην πίστα σε οδήγηση με γραμμές και όχι πλαγιολίσθηση τότε είναι αδιαπραγμάτευτο δείγμα για την συμπεριφορά του αυτοκινήτου :)
SuperSonic
01-06-12, 15:19
Tι λετε τωρα?Ποιa αναρτηση απο csl?
Η αναρτηση του csl λειτουργει με τα καταληλα λαστιχα σωστα!απο εκει και περα στα χερια καποιου που δεν γνωριζει θα γινει και παλι υποστροφικο ακομα και αν εχει το ιδιο το CSL.
Ψαχνεται ψιλους στα αχυρα την ωρα που μιλαμε για ενα αυτκινητο με πολυ καλη γεωμετρια και στησιμο,υποστροφικο θα γινει οταν το δουλεψεις στο οριο και σε πιστα.
Φιλε να κανεις κατ΄αρχην μια ευθυγραμμηση και βλεπεις.
Με τις εργοστασιακες ρυθμισεις πάλι σε γεννικες γραμμες θα ειναι το αμαξι υποστροφικό αφου ετσι ειναι η γεωμετρια του απ την BMW. Ομως αν δεν εχεις σωστη ευθυγραμμηση τωρα ισως να μειωθει το φαινόμενο και να απολαυσεις το αμαξι οπως πάει ενα Μ3.
Εχεις coilover αναρτηση και σκεφτεσε να βαλεις αναστηση απο CSL για να μειωθει η υποστροφη στο Μ3 ???
Ποιος το λέει αυτο και με πια κρητηρια??
Λοιπον, αν η αναρτηση εχει ρυθμιζομενα top mounts (αν δεν εχει καλυτερα να δωσεις 300 ευρω να αγορασεις) , ανοιξε λιγο καμπερ μπροστα και δωσε και κανα δυο χιλιοστα toe out και εισαι κομπλέ.
Τα 1500-2000 ευρω που κοστιζει η αναρτηση CSL καλυτερα να μπαξεις καπου αλλού.
Όχι δεν εχω coilover,εννοουσα ότι απο προηγούμενα αυτοκίνητα που ειχα ειναι ταλαιπωρία μέχρι να τις ρυθμίσεις.Αλλα 2 χιλιαρικα δεν δίνω για την ανάρτηση του CSL με την καμία.
Εχεις υπόψη το ευρως τιμών που παίρνει το καμπερ μας;
Έκανα και μέτρηση στα αμορτισέρ και είμαι στο 72%-78%.
φίλε στραντάλε, εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να μην είσαι φρεναριστός στην είσοδο της στροφής, αλλά ρολαριστός με ότι χιλιόμετρα σου έχουν μείνει.
φρένο πρίν την είσοδο, και με ότι έχεις στρίψε. νομίζω το πολύ αργό φρενάρισμα που έγραψες πιο πάνω είναι η αιτία της αυξημένης υποστροφής που έχεις, αν και γενικά είναι υποστροφικό το αμάξι.
απο εκεί και πέρα, ακόμα και με την μαμά ανάρτηση μπορείς να ανοίξεις την κάμπερ πάνω απο μιάμιση μοίρα, και να δώσεις και κάνα χιλιοστό σε απόκλιση όπως ανέφερε και ο συμπέ.
με μαμά τοπ μάουντς, βγάζεις το πυράκι και πάς στο -1,9 περίπου και είσαι τέρμα. είναι αρκετό για καθημερινή χρήση, αν και στο 2,2 που έχω εγώ τώρα είναι ακόμα καλύτερα.
επίσεις με κάναν καλό αποστάτη στα 12 χιλιοστά, θα έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Κοιτα,σε ολα τα αυτοκινητα που θα μπουν σε πιστα εχουν μεγαλυτερη φθορα τα μπροστινα λαστιχα και αυτο δεν ειναι μονο απο υποστροφη,επισης η θερμοκρασια στα μπροστινα παντα ειναι ποιο υψηλη σε χρηση πιστας λογο βαρους{Φρεναρισματα} στον μπροστινο αξονα.
Εν μερη ειναι σωστο αυτό που λες ομως δεν ανερει και κατι απ αυτα που εγραψα αφου τα φρενα ειναι απαραιτητα στο αμαξι. Ομως ακομη και χωρις φρεναρισμα η θερμοκρασιες στα μπροστα ελαστικα και εξωτερικα, ειναι κατα πολύ μεγαλυτερες των πισω.
Αυξημενη θερμοκρασια στα μπροστινα λάστιχα σημαινει οτι αυτα τραβάνε πιο μεγαλη τριβη με αποτελεσμα να ερχεται υποστρφη στο οριο με τις εργοστασιακές ρυθμισεις.
Καπιοα αλλα αμαξια με το μοτερ μπροστα και την κινηση πισω (πχ S2000) στις ιδιες συνθηκες και στην ιδια διαδρομη ειναι πολυ πιο ουδετερα απο το Μ3.
Με 1.0-1.5 μοιρα καμπερ μπροστα και τις εργοστασιακες ρυθμισεις δεν γινεται κατι διαφορετικό.
Δοκιμασμενα.
valerios2000
01-06-12, 23:30
Καπιοα αλλα αμαξια με το μοτερ μπροστα και την κινηση πισω (πχ S2000) στις ιδιες συνθηκες και στην ιδια διαδρομη ειναι πολυ πιο ουδετερα απο το Μ3
Που το ξερεις αυτο Chief?
Κανω track day καθε βδομαδα.
Και με S2000.
απο το s2k του φίλου του, που γυρνοβολάνε παρέα κάθε βδομάδα στην πίστα της κύπρου.
valerios2000
01-06-12, 23:33
Και πεταει μουρες περισσοτερο απο το m3?
Αυτο καταλαβες απ αυτα που εγραψα?
valerios2000
01-06-12, 23:36
Εσυ αυτο καταλαβες οτι ρωτησα? να με ρωτησεις αν καταλαβα?
πιο ουδέτερο γράφει ο άνθρωπος...
τι δεν κατάλαβες?
valerios2000
01-06-12, 23:38
https://www.youtube.com/watch?v=gsYT8YHL-R0&feature=related
Κατσε ξαναδιαβασε το θρεντ φιλε, και μετα μου κανεις και την πλακα σου.
valerios2000
01-06-12, 23:42
πιο ουδέτερο γράφει ο άνθρωπος...
τι δεν κατάλαβες?
Εξυπνο προλαβακια τα ξερω ολα μαγνητακια
Για ποιο λεει για το ap1 η το ap2?
το ιδιο αμαξι ειναι?
για απαντα σε 3 sec, ετοιμος? πατα F5 και.... παμε!
valerios2000
01-06-12, 23:44
Κατσε ξαναδιαβασε το θρεντ φιλε, και μετα μου κανεις και την πλακα σου.
Εσυ που λες οτι υπαρχει στροφη που το s2000 ειναι πιο ουδετερο απο το m3 και μας κανεις πλακα νυχτιατικα στην ειπε κανενας?
τι απαντας ακυρες ερωτησεις, το θεμα του thread ειναι αν καταλαβα εγω
αστα τα αλλα
Εξυπνο προλαβακια τα ξερω ολα μαγνητακια
Για ποιο λεει για το ap1 η το ap2?
το ιδιο αμαξι ειναι?
για απαντα σε 3 sec, ετοιμος? πατα F5 και.... παμε!
κολλητέ...άντε τράβα ρίξε κάνα πάτημα με κάνα boing 737 να βγάλεις κάνα συμπέρασμα με τι άλλο θα πήγαινες κοπίο, και άσε την εξυπνάδα.
1 - 2, δεν ξέρω για πιο μιλάει ο χριστόφορος, όποιο και να είναι πάντως λέει ότι είναι πιο ουδέτερο.
τι μας σπάς τις μπάλες και δεν ρωτάς απλά για πιο αναφέρεται???
Οχι δεν μου την εχει πει κανεις.
Θα μου την πεις εσυ ή θα πας για υπνο ?
valerios2000
01-06-12, 23:52
κολλητέ...άντε τράβα ρίξε κάνα πάτημα με κάνα boing 737 να βγάλεις κάνα συμπέρασμα με τι άλλο θα πήγαινες κοπίο, και άσε την εξυπνάδα.
1 - 2, δεν ξέρω για πιο μιλάει ο χριστόφορος, όποιο και να είναι πάντως λέει ότι είναι πιο ουδέτερο.
τι μας σπάς τις μπάλες και δεν ρωτάς απλά για πιο αναφέρεται???
πιο με γιωτα?
οκ
λοιπον αρα, εφοσον δεν πεταει μουρες περισσοτερο αλλα ειναι πιο ουδετερο εννοει οτι πεταει κωλο?
σωπα ρε, ουδετερο=περισσοτεροι κωλοι
κωλαδικο δλδ
πχ πηρα το Viper της αδερφης του γαμπρου μου κ ηταν π-ΟΙ-ο ουδετερο απο το Citroern C3 1.2 που ειναι το Track Day car μου για τα weekend στην πιστα της Μαλτας
αχχαχααχχα.....ειλικρινα ρε βαλεριε δεν υπαρχεις....μιλουν ατομα που τρεχουν σε πιστες και παιζουν με τα χιλιοστα και τα μιλιμετρα για να κερδισουν κανα κλασμα και πεταγεσαι εσυ να τους πουλησεις πνευμα..ελεος !!σορρυ για το οφφτοπικ δεν αντεξα
Βαλεριε, αν ηταν καλό θελω και εγω λιγο...
valerios2000
01-06-12, 23:58
αχχαχααχχα.....ειλικρινα ρε βαλεριε δεν υπαρχεις....μιλουν ατομα που τρεχουν σε πιστες και παιζουν με τα χιλιοστα και τα μιλιμετρα για να κερδισουν κανα κλασμα και πεταγεσαι εσυ να τους πουλησεις πνευμα..ελεος !!σορρυ για το οφφτοπικ δεν αντεξα
Και λεει ο αλλος οτι αμαξι που καθεται το καθισμα στην βαση του πισω διαφορικου κ "μιλαει" ο κωλος στον οδηγο σαν την μανα στο παιδι
οτι ειναι πιο ουδετερο απο ενα που για να κατσεις στο ιδιο σημειο πρεπει να πεταξεις το καθισμα να κατσεις πισω στο σαλονι και να οδηγας με ξυλοποδαρα
και ολα αυτα επειδη παιζει με χιλιοστα
μετα μιλαει για αμαξι με 16αρες οτι στριβει το ιδιο φιλικα με ενα που φοραει 18αρες... πανω απο ολα στο 16αρι λογο του οτι εχει πιο στενο λαστιχο μπροστα μιλαει καλυτερα το τιμονι
δλδ εχω μαμα και μπαμπα να μου μιλαει κ λεει ο αλλος οτι στην οικογενεια του κωφαλαλλου κανουν φασαρια
valerios2000
02-06-12, 00:01
Και επειδη εγω ρωταω ΠΟΙΟ ειναι ουδετερο και δεν παραδεχομαι οτι ειναι ΠΙΟ ουδετερο, στην χειροτερη πρεπει 20 ποστ μετα να φτασετε στο οτι οριακα τα δυο αμαξια ειναι το ιδιο
Να ειναι το χοντα ΠΙΟ ουδετερο απο το m3 δεν παιζει
Και λεει ο αλλος οτι αμαξι που καθεται το καθισμα στην βαση του πισω διαφορικου κ "μιλαει" ο κωλος στον οδηγο σαν την μανα στο παιδι
οτι ειναι πιο ουδετερο απο ενα που για να κατσεις στο ιδιο σημειο πρεπει να πεταξεις το καθισμα να κατσεις πισω στο σαλονι και να οδηγας με ξυλοποδαρα
και ολα αυτα επειδη παιζει με χιλιοστα
μετα μιλαει για αμαξι με 16αρες οτι στριβει το ιδιο φιλικα με ενα που φοραει 18αρες... πανω απο ολα στο 16αρι λογο του οτι εχει πιο στενο λαστιχο μπροστα μιλαει καλυτερα το τιμονι
δλδ εχω μαμα και μπαμπα να μου μιλαει κ λεει ο αλλος οτι στην οικογενεια του κωφαλαλλου κανουν φασαρια
Ρε φιλε δεν υπαρχεις:D
Με τον Γιωργαρα τι συγγενεια εχεις ?
Ειλικρινα σε συμπαθησα με την μια.
Αντε τωρα, διαβασε κανενα περιοδικό και ελα να ποσταρεις και την περιληψη. Μπηκες να μου πουλησεις και εξυπναδα...
Γατακι, ε γατακι....
Εν μερη ειναι σωστο αυτό που λες ομως δεν ανερει και κατι απ αυτα που εγραψα αφου τα φρενα ειναι απαραιτητα στο αμαξι. Ομως ακομη και χωρις φρεναρισμα η θερμοκρασιες στα μπροστα ελαστικα και εξωτερικα, ειναι κατα πολύ μεγαλυτερες των πισω.
Αυξημενη θερμοκρασια στα μπροστινα λάστιχα σημαινει οτι αυτα τραβάνε πιο μεγαλη τριβη με αποτελεσμα να ερχεται υποστρφη στο οριο με τις εργοστασιακές ρυθμισεις.
Καπιοα αλλα αμαξια με το μοτερ μπροστα και την κινηση πισω (πχ S2000) στις ιδιες συνθηκες και στην ιδια διαδρομη ειναι πολυ πιο ουδετερα απο το Μ3.
Με 1.0-1.5 μοιρα καμπερ μπροστα και τις εργοστασιακες ρυθμισεις δεν γινεται κατι διαφορετικό.
Δοκιμασμενα.
Συμφωνώ σε αυτο.
Ισως βρισκόμαστε οριακά για χρήση δρόμου στο 1,5. Παραπάνω πιστεύω ότι δεν θα φορτίσεις το λάστιχο αρκετά στον δρόμο για να δεις διάφορα.
Και για να μην μπερδευομαστε,το θέμα εχει να κάνει με την απόλαυση και όχι με την αποτελεσματικότητα.δεν σημαίνει ότι το αμάξι οπως θα το ήθελα εγω ειναι πιο γρήγορο....
κόψε με τα κεφαλαία και το πιο - ποιο. είμαι σίγουρος ότι και εσύ κάποια στιγμή όταν γράφεις μπορεί να ξεχάσεις κάνα γράμμα.
απο την αρχή το θρεντ αναφέρεται στην φαινόμενο της υποστροφής. οπότε το σχόλιο ουδέτερο, σημαίνει ότι το συγκεκριμένο χόντα, είναι πιο ουδέτερο σε αυτό το φαινόμενο.
Στο θέμα μας παιδιά,είπαμε να ξεκινήσουμε μια ωραία κουβέντα,ας κρατήσουμε το θρεντ καθαρό
Ρε Θωμα, αντι να ειμαστε στο θεμα του Stradale, φεραμε την κουβεντα στα AP1, AP2 και στις μ@λακιες που πετάει ο καθ ενας που μπηκε εδω να κανει φιγουρα.
valerios2000
02-06-12, 00:14
Συμφωνώ σε αυτο.
Ισως βρισκόμαστε οριακά για χρήση δρόμου στο 1,5. Παραπάνω πιστεύω ότι δεν θα φορτίσεις το λάστιχο αρκετά στον δρόμο για να δεις διάφορα.
Και για να μην μπερδευομαστε,το θέμα εχει να κάνει με την απόλαυση και όχι με την αποτελεσματικότητα.δεν σημαίνει ότι το αμάξι οπως θα το ήθελα εγω ειναι πιο γρήγορο....
Σε παρακαλω φιλε μου, μην μπαινεις κ φερνεις την συζητηση ον τοπικ, μιλαει ο chief τωρα , ο" εμαθα στον μαργαριτη τι σημαινει να πιανεις λα μινορε κ εστειλε τον γιο του στο dtm και κοντευει να γινει μακαριτης"
Ο βλεπω ραδιο αρβυλα και trollαρω την εκφραση πανακια για το καθε τελος συζητησης "γατακι ε γατακι"
εδω μιλαμε για τον παπα του μοτορσπορτ
ο λεγομενος και "οτι λεω ειναι νομος"
ο λεγομενος και ως "γιατι ετσι μας αρεσει"
ο λεγομενος και ως " πες οτι θες καρδια μου δεν πειραζει"
ο λεγομενος και ως "στιβω ουδετερα πορτοκαλια και στριβω υποστροφικα τα s2000 "
ο λεγομενος και ως "ο αρχοντας της βροχης προτιμησε s2000 για να παιξει μπαλα με EVO"
Τον γιο μου μην τον ξαναπιασεις στο στομα σου γιατι θα σε ξετρυπωσω οπου και αν εισαι και θα σου γ@μησω οτι εχεις και δεν εχεις.
Το καταλαβες π@υστρακι?
valerios2000
02-06-12, 00:23
Τον γιο μου μην τον ξαναπιασεις στο στομα σου γιατι θα σε ξετρυπωσω οπου και αν εισαι και θα σου γ@μησω οτι εχεις και δεν εχεις.
Το καταλαβες π@υστρακι?
χαλαρωσε κ διαβασε τι λεω
οχι ο γιος ΣΟΥ, του μαργαριτη
https://en.wikipedia.org/wiki/Alexandros_Margaritis
ειδες ποιος ασχολειται με τους αγωνες τελικα?
Απολογουμαι τοτε αν το εθεσες ετσι.
valerios2000
02-06-12, 00:37
Απολογουμαι τοτε αν το εθεσες ετσι.
Τελος,κλεινω εδω για σημερα...
απλα αλλη φορα οταν γραφεις κατι, αιτιολογησε το
γιατι αν ξερεις οπως λες
το ap1 με το ap2 δεν εχουν καμια σχεση σε επιπεδα προσφυσης κ συμπεριφορας
επισης για να μην ειναι τοσο σημαντικο δεν ειδα καπου να λεει καποιος για διαφορα μ3 με 18αρια κ με 19αρια, αρα εφοσον οτι διαφορες εχει το αμαξι ειναι ανεπαισθητες δειχνει οτι ουσιαστικα ειναι περισσοτερο user friendly αμαξι οπως κ να το κανουμε...
πιστευω οτι κ εσυ προσωπικα υπο βροχη δεν θα διαλεγες το s2000 για να τρεξεις, θα προτιμουσες το μεγαλυτερο μεταξονιο κ μετατροχιο του μ3 που δινει μεγαλυτερη δευτερογενη προσφυση και επισης οταν χαθει η προσφυση ειναι πιο προοδευτικο κ λιγοτερο μαζεμενο στις μαζες απο το τουβλο το χοντα...
εχω καπου λαθος? γιατι το οτι εχεις ενα κοινο που χειροκροτει απο κατω δεν σημαινει οτι λες και κατι σωστο
Κατ αρχην Βαλεριε, δεν εχω αναγκη κανενα κοινο να με χειροκροτει.
Το θεμα του θρεντ ειναι η συμπεριφορά του αυτοκινητου του Stradale και οχι κατ αναγκη του Μ3.
Εδω το θεμα δεν ειναι συγκριτικο μεταξυ συμπεριφορας Μ3 και S2000. Το S2000 το αναφερα σαν παραδειγμα στον M Power για να του δειξω οτι στις ιδιες συνθηκες ενα αμαξι με κινηση πισω και μοτερ μπροστα εχει πιο ουδετερη συμπεριφορα στο οριο απο Μ3 Ε46, και φυσικα δεν ειναι υποστροφικο, ή καμια φορα τοσο υποστροφικο οσο το Μ3 Ε46. Θα μπορουσα να φερω ενα αλλο αμαξι σαν παραδειγμα. Μην κολλας στο S2000.
Eχω οδηγησει AP1 και AP2 μαμα και τα δυο και σαφως το ΑP2 ειναι πιο φιλικό.
Χωρις να ειμαι και καποιος ειδικος, απ οτι ξερω εχουν αρκετες διαφορες τοσο στην αναρτηση (υψος αναρτησης κυριως) οσο και στις εργοστασιες ρυθμισης toe που δινει η Χοντα. Για καμπερ δεν ξερω.
Για να τελειωνουμε χωρις πολυ μπλα μπλα.
Επειδη εχω γνωση συμπεριφορας στο οριο απο Μ3Ε46, Ζ4Μ και Σ2000, ξαναγραφω οτι αν και πιο αποτομο αμαξι το S2000 οταν βγαλει κωλους, ειναι σε γεννικες γραμμες ουδετερο αμαξι. Με λιγα λόγια καμια φορα θα βγαλει λιγη υποστροφη, καμια φορα αποτομη υπερστροφη και τις περισσοτερες φορες (σε συνθηκες πιστας) θα φευγει ομαλά με τα τεσσερα που λεμε.
Το Μ3 με εργοστασιακες ρυθμισεις δεν ειναι ετσι.
Ειναι αμαξι που στην εισοδο της στροφης θα βγαλει ως επι το πλειστον μουτρα .
Οσον αφορα αυτο που εγραψες για το τι γινεται στην περιπτωση που χανετε η προσφυση στο Μ3 και στο S2000, συμφωνω μαζι σου οτι ενα Μ3 ειναι πιο προοδευτικο και ευκολο στον χειρισμο.
Το πιο απλο και ΦΤΗΝΟ πειραμα φιλε Stradale ειναι να δωσεις τα κλειδια του πεμβε σε εναν αλλον οδηγο και να κατσεις συνοδηγος και απολαυσεις τη βολτα..ετσι θα δεις και τις διαφορες στην οδηγηση απο αδηγο σε οδηγο γιατι μπορει να μη φταιει τιποτα στο αμαξι σου
Αν και θεωρώ ότι είμαι πλέον σε θέση να καταλαβαίνω τι δεν πάει καλά στο αμάξι, το έκανα αυτό που λες και ο έτερος οδηγός κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα.
Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι είναι θέμα ευθυγράμμισης, απλά πριν πάρω το αμάξι δεν ασχολήθηκα/ήξερα καθόλου πως συμπεριφέρεται ενα Μ3, και τώρα θέλω σιγα-σιγα να βγάλω τα μυστικά του ;)
Βαλεριε δεν υπαρχει κανενας λογος να ειμαστε επιθετικοι. Σε παρακαλουμε να εισαι στο ιδιο κλιμα που γραφουμε ολοι.
Επισης δειχνει συνεχεια οτι εσυ και ο Stradale σαν να εισαστε απο ιδιο σημειο (βγαζει οτι προκειται για τον ιδιο χρηστη). Και μαλιστα οχι από καπου που να δικαιολογειται συμπτωση.
Παρακαλεισθε να πειτε τι συμβαινει, αλλιως ο ενας λογαριασμος θα πρεπει να κλεισει. Απαγορευεται από τους κανονισμους του φορουμ
Θα το ξαναπώ.στο θέμα μας. :)
^
Ξεκίνα με ευθυγράμμιση.
Επισης δειχνει συνεχεια οτι εσυ και ο Stradale σαν να εισαστε απο ιδιο σημειο (βγαζει οτι προκειται για τον ιδιο χρηστη). Και μαλιστα οχι από καπου που να δικαιολογειται συμπτωση.
Παρακαλεισθε να πειτε τι συμβαινει, αλλιως ο ενας λογαριασμος θα πρεπει να κλεισει. Απαγορευεται από τους κανονισμους του φορουμ
Το θεμα λυθηκε. Δοθηκαν οι απαραιτητες ερμηνειες
SuperSonic
02-06-12, 21:20
Κατ αρχην Βαλεριε, δεν εχω αναγκη κανενα κοινο να με χειροκροτει.
Το θεμα του θρεντ ειναι η συμπεριφορά του αυτοκινητου του Stradale και οχι κατ αναγκη του Μ3.
Εδω το θεμα δεν ειναι συγκριτικο μεταξυ συμπεριφορας Μ3 και S2000. Το S2000 το αναφερα σαν παραδειγμα στον M Power για να του δειξω οτι στις ιδιες συνθηκες ενα αμαξι με κινηση πισω και μοτερ μπροστα εχει πιο ουδετερη συμπεριφορα στο οριο απο Μ3 Ε46, και φυσικα δεν ειναι υποστροφικο, ή καμια φορα τοσο υποστροφικο οσο το Μ3 Ε46. Θα μπορουσα να φερω ενα αλλο αμαξι σαν παραδειγμα. Μην κολλας στο S2000.
Eχω οδηγησει AP1 και AP2 μαμα και τα δυο και σαφως το ΑP2 ειναι πιο φιλικό.
Χωρις να ειμαι και καποιος ειδικος, απ οτι ξερω εχουν αρκετες διαφορες τοσο στην αναρτηση (υψος αναρτησης κυριως) οσο και στις εργοστασιες ρυθμισης toe που δινει η Χοντα. Για καμπερ δεν ξερω.
Για να τελειωνουμε χωρις πολυ μπλα μπλα.
Επειδη εχω γνωση συμπεριφορας στο οριο απο Μ3Ε46, Ζ4Μ και Σ2000, ξαναγραφω οτι αν και πιο αποτομο αμαξι το S2000 οταν βγαλει κωλους, ειναι σε γεννικες γραμμες ουδετερο αμαξι. Με λιγα λόγια καμια φορα θα βγαλει λιγη υποστροφη, καμια φορα αποτομη υπερστροφη και τις περισσοτερες φορες (σε συνθηκες πιστας) θα φευγει ομαλά με τα τεσσερα που λεμε.
Το Μ3 με εργοστασιακες ρυθμισεις δεν ειναι ετσι.
Ειναι αμαξι που στην εισοδο της στροφης θα βγαλει ως επι το πλειστον μουτρα .
Οσον αφορα αυτο που εγραψες για το τι γινεται στην περιπτωση που χανετε η προσφυση στο Μ3 και στο S2000, συμφωνω μαζι σου οτι ενα Μ3 ειναι πιο προοδευτικο και ευκολο στον χειρισμο.
thumb
Συμφωνω σε ολα!
Απλα να προσθεσω οτι κανουμε συζητηση με βαση τις γνωσεις που εχει ο καθενας δεν χρειαζεται να ξεφευγουμε,ακομα και καμια φορα που μιλαμε για ακριβα superacars μιλαμε και γραφουμε τις αποψεις με βαση αυτα που διαβαζουμε απο το νετ και τα περιδικα.Δεν εχουμε την πολυτελεια να ειμαστε στην θεση του Jeremy Clarkson για να εχουμε αποψη για ολα τα cars
Εγώ δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο σκοπός αυτού του θρεντ.
Ο φίλος με το Μ3 το πήρε, υποθέτω ότι δεν ξέρει αν τα συνεμπλοκ, ψαλίδια, ανάρτηση και ευθυγράμμιση είναι ΟΚ και βλέπει ότι έχει ένα θέμα με υποστροφή (υποθέτω εδώ ότι του μάμησε τη μάνα για να υποστρέψει στο δρόμο... γιατί εγώ υποστροφή έχω δει μόνο στην πίστα και υπό συνθήκες).
Μετά έρχεται και ο Βαλέριος πετάει 35 εξυπνάδες και τα βάζει με το φιλαράκι μου τον Χριστόφορο :ranting2:
Φίλε Στραντάλε.
- Πήγαινε και έλεγξε/φτιάξε το όχημά σου για αρχή (ανάρτηση, ψαλίδια, συνεμπλοκ, μπαράκια αντιστρεπτικών, ευθυγράμμιση)
- Χαμήλωσε πίεση, βάλε 2.0 bar εμπρός και 2.2 πίσω
- Δοκίμασε πάλι και πες μας
Φίλε Στραντάλε.
- Πήγαινε και έλεγξε/φτιάξε το όχημά σου για αρχή (ανάρτηση, ψαλίδια, συνεμπλοκ, μπαράκια αντιστρεπτικών, ευθυγράμμιση)
- Χαμήλωσε πίεση, βάλε 2.0 bar εμπρός και 2.2 πίσω
- Δοκίμασε πάλι και πες μας
Το αμάξι πλην ευθυγραμμησης ειναι πλήρως ελεγμενο και σε άριστη κατάσταση οπότε απο εκει είμαστε εκτος.εχω μια αμφίβολια στο να χαμηλωσω πίεση στα λάστιχα γιατι τα ΤΟΥΟ Τ1-R έχουν μαλακά πλαινα και θα μαγουλιαζει το ελαστικό. Αυτη την στιγμή τα εχω στο 34 με 36.
Κατα τα αλλα να το...συνουσιασα ειναι το μόνο σίγουρο ότι το έκανα :D άλλωστε πως αλλιως θα δεις πως συμπεριφέρεται στο όριο το αυτοκίνητο ;)
Είδες υπόστροφή στην πίστα και όχι στον δρόμο;ισως δεν το πιέζεις αρκετά σε δημόσιο δρομο,να πω την αλήθεια με την μικρή εμπειρία που εχω θα περίμενα να συμβεί το αντίθετο,μια και εντός πίστας και η "αστραφλος" ειναι καλύτερη και παίρνουμε ιδανικές γραμμές εν αντίθετος με τον δημόσιο δρόμο.
Και να απαντήσω στον σκοπό του θέματος, ειναι γιατι δεν θελω να κυνηγαω ανεμομυλους. Τι θελω να πω; Αγοράζεις ένα αμάξι στο οποίο δεν εχεις προηγούμενη εμπειρία,άρα δεν εχεις γνώση της συμπεριφοράς αυτού. Για να μην προσπαθω να λύση ένα πρόβλημα το οποίο ισως δεν είχε λύση, καλύτερα να ξέρω έξ αρχής τι μπορω να ζητήσω και τι θα μου δώσει το αυτοκίνητο ;)
Μέσα στην εβδομάδα πάω και για ευθυγραμμησης και θα επανέλθω δρυμιτερος...
Εγω ξέρω οτι τα πισοκινητα αν θες να υπέρστρέφουν βάζεις λιγότερη πίεση πίσω αποτι μπροστα. Μήπως αυτο ειναι το θεμα σου;
Κατα τα αλλα να το...συνουσιασα ειναι το μόνο σίγουρο ότι το έκανα :D άλλωστε πως αλλιως θα δεις πως συμπεριφέρεται στο όριο το αυτοκίνητο ;)
Οι Άγγλοι λένε "famous last words".
Πρόσεχε με τα όρια στο δρόμο μην γίνει κανένα μπαμ δυνατό.
Όπως υποθέτω γνωρίζεις, η πίστα είναι καλός χώρος να δεις τα όρια του αυτοκινήτου.
Είδες υπόστροφή στην πίστα και όχι στον δρόμο;ισως δεν το πιέζεις αρκετά σε δημόσιο δρομο,να πω την αλήθεια με την μικρή εμπειρία που εχω θα περίμενα να συμβεί το αντίθετο,μια και εντός πίστας και η "αστραφλος" ειναι καλύτερη και παίρνουμε ιδανικές γραμμές εν αντίθετος με τον δημόσιο δρόμο.
Δεν ξέρω πως είναι η άσφαλτος εκεί που μένεις, αλλά εδώ που είμαι εγώ η άσφαλτος είναι καλύτερη από άσφαλτο πίστας.
Άν φθάσω σε σημείο να υποστρέψει το CSL με cup ελαστικά σε Ελβετικό δρόμο, σημαίνει ότι πηγαίνω με ταχύτητα Mach 3 και θα είμαι πολύ επικίνδυνος για εμένα και όλους τους άλλους γύρω μου.
Εν προκειμένου, όχι δεν το πιέζω αρκετά για να υποστρέψει
Δεν ξέρω τι λένε τα πλαϊνά των T1-R, νομίζω είναι λάθος να έχεις τόσο φουσκωμένα τα ελαστικά. Ξεφούσκωσε, οδήγησε και πες μας.
ΥΓ : τα ελαστικά αυτά δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο οπότε ίσως γι'αυτό να γλυστράει. Βάλε πιο καλά ελαστικά π.χ. Michelin Pilot Supersport. Θα εκπλαγείς με τι διαφορά κάνει ένα ελαστικό
Τα ΤΟΥΟ τα εχω δοκιμασει, δεν μου αρεσαν τα μαλακά πλαινα του και γενικα δεν ειχαν καλη προσφυση.Το χειροτερο ομως ηταν οτι μετα απο ενα χρονο η αποδοση τους επεσε δραματικα.Στον 1μιση χρονο αντικατασταθηκαν
Alexk μην φανταστείς ότι πάω με...150 στο όριο σε δημόσιο, θα είχα πρόβλημα στον υποθάλαμο αν το έκανα αυτό :) Σε πολύ κλειστά κομμάτια της τάξης των 50-60 χλμ/ω μου υπέστρεψε. Η άσφαλτος εδώ είναι εκπληκτική, αλλά τι να σου κάνει και αυτή...χαχα!
Για ελαστικά, όταν έρθει αυτή η ώρα γιατί αυτά που έχω πάνω έχουν ημερομηνία παραγωγής 35 βδομάδα του 11 και όσο να πεις αμαρτία να τα αλλάξω, θα πάω σε κάτι πιο σκληροπυρηνικό όπως τα cup αλλά θέλω να τα συνδιάσω και με ανάρτηση γιατί φοβάμαι μην παίρνει πολλή κλίση το αμάξι από την πρόσφυση.
@Μ54POWER θα συμφωνήσω 100% μαζί σου, αν και πιστεύω ότι το αυξημένο βάρος τα κάνει να δείχουν αυτές τις αδυναμίες, σε πιο ελαφρυά αυτοκίνητα που έτυχε και τα έχω βάλει ήταν άριστα ;)
Εγώ τα cup τα φόραγα σε 156 Gta, σε άσφαλτο τύπου αττικής οδού όλα καλά, σε λοιπούς ελληνικούς δρόμους ήταν απο ενοχλητικά έως επικίνδυνα, στο βρεγμένο απλώς μετακινείσαι και πάνω απο τα 100 άντε 120 κάνει συνέχεια υδρολίσθιση και το κυριώτερο στις 20000 έβγαλαν λινά και τα 4 χωρίς ποτέ να πιεστούν ιδιαίτερα.
μια και μιλαμε για οδικη συμπεριφορα στα ε46..και με βαση το ταξιδι που εκανα στους νεους πορους..εβγαλα και καποια συμπερασματα περι οδικης συμπεριφορας..και θα ηθελα να τα συζητησουμε..
το δικο μου μ3..περα απο τις 19αρες csl και michelen supersport (περσινα) και silent blocks (μονο τα μεγαλα πισω πολυουρεθανης) απο αναρτηση ειναι παντελως μαμα..αυτο λοιπον που παρατηρησα οταν το εστριβα με πολλα..ιδιως δηλαδη στα 220+ (αναλογα την στροφη φυσικα)..ειναι οτι το αμαξι ενω το μπροστινο μερος ειναι βιδωμενο και δεν παει πουθενα..το πισω μερος ειναι αρκετα νευρικο για αυτα τα χιλιομετρα..προσοχη..δεν λεω οτι θα ξεκολησει αλλα δεν σε εμπνεει για πολυ παραπανω...απλα αισθανομαι οτι ο πισω αξονας ειναι πολυ ενεργος για αυτα τα χιλιομετρα..και γενικα το αμαξι θα το ηθελα λιγο καλυτερα βιδωμενο..ισως και λιγο περισσοτερο υποστροφικο (για να μου δειχνει το οριο του λιγο πιο ευκολα..οπως κανουν ολα τα vag!!!)..για να βοηθησω ακομα περισσοτερο οι πιεσεις στα λαστιχα που χρησιμοποιω ειναι 33-34 μπροστα και 37-38 πισω...
και η ερωτηση ειναι..βλεπετε τα ιδια χαρακτηριστικα και στα δικα σας αμαξια??με μια πιο σφιχτη αναρτηση το αμαξι γινεται περισσοτερο σταθερο οταν κυνηγας το οριο του ή γινεται ακομα πιο απολυτο..???αξιζει δηλαδη να φυγω απο το μαμα set up..και να παω ειτε σε coilover λυση...ή σε csl αναρτηση???
υγ..chief θελω τα φωτα σου εδω pleaz...
Nικο η αεροτομη του csl βοηθαει παρα πολυ στα πολλα χλμ. Δε ξερω αν φορας?
Βεβαια για να εξισορροπηθεί η καθετος δυναμη πισω χρειαζονται και τα μπροστα flaps του csl.
Mε μια καλη aftermarket αναρτηση η οδικη συμπεριφορα γινεται σαφως καλυτερη με καταλληλες επιλογες σε ελατηρια , ρυθμισεις σε υψος , bump/rebound.
Τωρα για το αν θα γινει πιο απολυτο δεν ξερω, εξαρταται απο πολλες συνθηκες , αλλα οταν ερχεσαι πιο κοντα στα ορια του πλαισιου με μια καλη αναρτηση ,τοτε ειναι κοντα και το απολυτο χασιμο....Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω..
Hades διαβάζει να μας πει γνωμη ? thumb
Φιλε stradale, το οριο μεταξυ πηγαινω ταπα και χανω μουτρα /κωλο και παω λιγο πιο αργα χωρις να χανω τιποτα ,ουδετερη συμπεριφορα δηλαδη ειναι πολυ δυσδιάκριτο. Το ιδανικο ειναι στη μεση και πρεπει να ψαχτεις....
Νικο, το CSL με το Μ3Ε46 εχουν μεγαλη διαφορα στο κρατημα και στην συμπεριφορα και δεν νομιζω να οφειλετε μονο στην διαφορετικη αναρτηση. Αν και ειχα και Μ3 και τωρα το CSL θα ηταν λαθος να υποθεσω ομως τι συμπεριφορά θα εχει ενα 46αρι με CSL αναρτηση.
Επειδη πιο πανω ειδα οτι εγραψες για την σκληρότητα της αναρτησης CSL αυτο που εχω να πω ειναι οτι η αναρτηση αυτη για καθημερινη χρηση, εξορμηση σε κανα βουνο και track day ειναι κορυφη. Ειναι σφικτη αλλα καθόλου κουραστικη σε συγκριση με μια coilover. Φυσικα δεν εχει το κρατημα μιας coilover κυριως επειδη δεν ρυθμιζετε, αλλα στο CSL ειναι κορυφή.
Τωρα, αμα μπει σε Μ3, ειλικρινα δεν εχω αποψη.
μια και μιλαμε για οδικη συμπεριφορα στα ε46..και με βαση το ταξιδι που εκανα στους νεους πορους..εβγαλα και καποια συμπερασματα περι οδικης συμπεριφορας..και θα ηθελα να τα συζητησουμε..
το δικο μου μ3..περα απο τις 19αρες csl και michelen supersport (περσινα) και silent blocks (μονο τα μεγαλα πισω πολυουρεθανης) απο αναρτηση ειναι παντελως μαμα..αυτο λοιπον που παρατηρησα οταν το εστριβα με πολλα..ιδιως δηλαδη στα 220+ (αναλογα την στροφη φυσικα)..ειναι οτι το αμαξι ενω το μπροστινο μερος ειναι βιδωμενο και δεν παει πουθενα..το πισω μερος ειναι αρκετα νευρικο για αυτα τα χιλιομετρα..προσοχη..δεν λεω οτι θα ξεκολησει αλλα δεν σε εμπνεει για πολυ παραπανω...απλα αισθανομαι οτι ο πισω αξονας ειναι πολυ ενεργος για αυτα τα χιλιομετρα..και γενικα το αμαξι θα το ηθελα λιγο καλυτερα βιδωμενο..ισως και λιγο περισσοτερο υποστροφικο (για να μου δειχνει το οριο του λιγο πιο ευκολα..οπως κανουν ολα τα vag!!!)..για να βοηθησω ακομα περισσοτερο οι πιεσεις στα λαστιχα που χρησιμοποιω ειναι 33-34 μπροστα και 37-38 πισω...
και η ερωτηση ειναι..βλεπετε τα ιδια χαρακτηριστικα και στα δικα σας αμαξια??με μια πιο σφιχτη αναρτηση το αμαξι γινεται περισσοτερο σταθερο οταν κυνηγας το οριο του ή γινεται ακομα πιο απολυτο..???αξιζει δηλαδη να φυγω απο το μαμα set up..και να παω ειτε σε coilover λυση...ή σε csl αναρτηση???
υγ..chief θελω τα φωτα σου εδω pleaz...
σε ποιό σημείο της διαδρομής πήγαινες με τόσα νικόλα???
λογικά για ανάβαση μαλακάσας, και ανάβαση μετά τον μαλιακό πρέπει να αναφέρεσαι...
ρωτάω γιατί και τα δυο αυτά μέρη, με 220+ είσαι τελείως όριο με την μαμά ανάρτηση.
Τα 150 κιλα μειων στο csl ειναι που το κανουν καλυτερο σε κρατημα , σε συνδυασμό βεβαια με τη σκληροτερη αναρτηση.
σε ποιό σημείο της διαδρομής πήγαινες με τόσα νικόλα???
λογικά για ανάβαση μαλακάσας, και ανάβαση μετά τον μαλιακό πρέπει να αναφέρεσαι...
ρωτάω γιατί και τα δυο αυτά μέρη, με 220+ είσαι τελείως όριο με την μαμά ανάρτηση.
και εκει που λες θωμα..αλλα γενικα στις πατημενες..με τοσα πηγαινα (αμα δεν ειχε καμερες..εκει κυρια!!!!)..στα πιο στενα σημεια επεφτα 180...για να το δοκιμασω περισσοτερο..υλικη πχ..ανετα 190-200...λογω κινησης..πηγαινε κι αλλο..αλλα δεν ηθελα να δοκιμασω...λογω αυτης της νευρικοτητας..
μην νομιζεις και με το a3 τοσα πηγαινα περιπου..με κατι bilstein κιτρινα και eibach..πχ..υλικη 180-190 ανετα..
υγ..ειμαι λιγο ψειρας μωρε..και θελω οτι παιρνω να το μαθαινω τελεια...δεν ψαχνω να σκοτωθω προς θεου..αλλα και με τοσα χρονια μεσα σε πιστες δεν δικαιολογουμαι να μην ειμαι καλος οδηγος..
υγ2..βασικα ξεχασα να πω..οτι μου χει σπασει τα νευρα που δεν ειναι ετοιμο το 30αρι..και καιω το μ3...(ουπς..αυτο δεν επρεπε να το πω!!)..χιχιχιχιχι
ghost-rider
05-06-12, 12:52
Πιθανες αιτιες αυξημενης υποστροφης...
1) λαστιχα
2) πεσμενα εμπρος αμορτισερ
3) πεσμενα πισω ελατηρια(μηπως απο τα χιλιομετρα εχει αρχισει να ψιλοσουζαρει?)
Τροποι μεταβολης συμπεριφορας αν ειναι ετσι και δεν σου αρεσει.
Καινουρια αμορτισερ σε πρωτη φαση. Και λαστιχα.
Επειτα δες αναρτηση.
Και κυριως εστιασε σε ρυθμιζομενες αντιστρεπτικες.
Σφιγγωντας την πισω το κανεις πιο υπερστροφικο.
Σφιγγωντας την εμπρος το κανεις πιο υποστροφικο.
Ευθυγραμμιση.
Ελεγξε τη συγκλιση σου εμπρος. Αν ειναι πιο πολυ απ οσο πρεπει θα σε οδηγησει σε μουτρωμα.
Αν ειναι οκ μπορεις να τη μειωσεις λιγο για να εχεις πιο βιδωμενη μουρη.
Βεβαιωσου οτι μπρος πισω οι καμπερ σου ειναι στα νορμαλ πλαισια...
Ξεκινα να παιζεις αλλα αφου βεβαιωθεις προς τα που θες να πας.
Αν το προβλημα σου ειναι η υποστροφη μειωσε την πισω καμπερ.
Για μειωση υπερστροφης αυξησε την πισω καμπερ.
Η αυξηση επισης της συγκλισης πισω θα σου κανει πιο σταθερη και βιδωμενη την ουρα.
Εχε υποψιν σου οτι ολα(και οταν λεμε ολα ενοουμε ολα) τα αυτοκινητα θα υποστρεψουν στο turn in.
Απο εκει και περα αρχιζουν οι διαφορες.
Στο turn in δεν εχω παρει κατι στα χερια μου που να μη βγαζει μουτρα.
Ειναι απολυτα φυσιολογικο.
Απλα αλλα το εκδηλωνουν εντονα, ενω αλλα θελουν βιασμο για να το δειξουν.
Η εισοδος ομως στη στροφη αναγκαστικα θα γινει με υποστροφη αν γινεις υπερβολικος... Το οτι μετα μπορει να ειναι πισωκινητο η καλα ζυγισμενο και να καταληξει να φευγει με τα τεσσερα η με την ουρα δε λεει τιποτα. Την ωρα που κοβεις το τιμονι για να χωθεις, αν πας μπουνια ειναι καταδικασμενο να υποστρεψει απο λιγο εως πολυ. Να σφυριξει(πας ηπια), να το νιωσεις λιγο να σερνεται(χρυση τομη), να στριβεις τιμονι εσυ και να φευγει ευθεια αυτο(πας για βρουβες...)...
Τωρα αν σου υποστρεφει κατα τη διαρκεια της στροφης με σταθερο γκαζι ξεκινα να το ψαχνεις. Με λιγο ψαξιμο θα φευγει ολο μαζι με τα τεσσερα.
Εκτος αν το δεξι σου ποδι προσταξει κατι διαφορετικο:warriorsmiley:
ΥΓ Τα πιο πανω εχουν δοκιμαστει σε απλο 46αρι. Οχι Μ.
Το κατα ποσον ειναι κοινα η οχι τα πιο πανω σημεια και προβληματα με τα Μ δεν το γνωριζω.
Με βεβαιοτητα θα πω πως τα απλα 46αρια ειναι συχνο να εχουν υποστροφη. Εχει παρατηρηθει απο αρκετους κανιβαλους της ασφαλτου και ειναι κατι που μπορει να μειωθει δραματικα με τις καταλληλες επεμβασεις.
ΥΓ2 Ολα τα παραπανω τα εχω ψιλοδιαβασει, τα εχω ψαξει, τα εχω δοκιμασει.
Στο παρελθον...
Τα γραφω οπως τα εχω στο μυαλο μου, αυτη τη στιγμη.
Προτου τα δεσεις κομπο και ξεκινησεις τις εφαρμογες κανε μια ψακτικη.
Εχουν πολλοι αντιστοιχες ανυσηχιες και πολλοι ειναι αυτοι που δινουν λυσεις...
Αυτα απο μενα. Ελπιζω να μην κουρασα.
Αααα... Ειναι και οι πιεσεις των ελαστικων...
επειδη το ξεχασα να το γραψω..το αμαξι εχει σεταριστει 2 φορες με μαμα set up μ3...camber,caster, toe ολα μαμα..και η αναρτηση που την ειχα τσεκαρει ειναι ολοζωντανη παρα τα 100χιλιαδες χιλιομετρα της..και δεν εχει πεσει καθολου...πραγμα περιεργο...
αν δεν είχες πρόβλημα μπροστά όπως είπες, άνοιξε το λίγο πίσω, και δώσε λίγο ακόμα σύγκλιση.
στο τέρμα πίσω, πάς μέχρι 1,7...επίσεις καλό θα ήταν να το ανοίξεις και λίγο ακόμα μπροστά...
με τέρμα κάμπερ χωρίς το πυράκι, μπαίνεις με μια τιμονιά, χωρίς διορθώσεις...αν χρειαστεί, θα διορθώσεις στην έξοδο.