PDA

Επιστροφή στο Forum : HELP!!! Ε30-Μ40 316ι Προβλημα με ρελαντι...

fatboyaudio
16-05-12, 14:28
Καλησπερα και καλως σας βρηκα μια και νεος στο club αλλα και στο χωρο της BMW...
Προσφατα πηρα ενα Ε30 316i-baur του 1990 με τον Μ40 κινητηρα..
Ολα καλα οταν παιρνει μπροστα κρυο,και οταν δουλευει ρελαντι ζεστο..Οταν ομως ζεσταθει και το ξεκινησω,η ενδειξη καταναλωσης στο καντραν μηδενιζει και νεκρωνει και ο κινητηρας ξεκιναει τις αρυθμιες στο ρελαντι,μεχρι του σημειου καποιες φορεσ να σβυνει.Αν το σβυσω εστω και για 2 λεπτα και το ξαναβαλω μπροστα ολα οκ για λιγο ομως....Μολις ξεκινησω,το ιδιο παλι...
Επισης παρατηρησα οτι οταν κανει τις αρυθμιες ακουγεται ενας περιεργος θορυβος σαν χτυπημα απο το φιλτρο ανθρακα(ετσι νομιζω οτι λεγεται) που βρισκεται διπλα απο το φιλτρο βενζινης...Εχω κανει service πριν 10 μερες πιστευοντας οτι το προβλημα θα λυνοταν αλλα τζιφος...
Επισης ελενξα ολες τις φυσσες του κινητηρα και τους ρελεδες στην ασφαλειοθηκη,μηπως και κατι δεν εκανε καλη επαφη και με τους κραδασμους εκανε το προβλημα...Ουτε αυτο βοηθησε...
Μηπως καποιος απο εδω εχει καποια αναλογη εμπειρια απο παρομοιο προβλημα η αν ξερει τι να κοιταξω,γιατι μου εχει δημιουργησει ψυχολογικο το συγκεκριμενο προβλημα..Το αυτοκινητο ειναι μαμα με μονη εξαιρεση τα μπουζι πλατινας που φοραει...
Ευχαριστω.
Μακης.

Panos 316T
16-05-12, 14:31
καλώς ήρθες Μάκη και καλή διαμονή

αυτό που αναφέρεις μου κάνει για τρόμπα βενζίνης
μπορείς να πας σε συνεργείο να μετρήσεις την ροή του κυκλώματος να δεις

αυτά από μένα

nikos1400
16-05-12, 14:35
Μακη, πιθανον να σου λειπει το βασικοτερο.
Μαστορας εμπιστοσυνης.

Για πες που μενεις (μαλλον Αθηνα) μηπως σου πει καποιος που θα ητανε καλα μηπως να το πηγαινες...

Ο θορυβος που λες απο που ερχεται ? Κατω απο το πισω καθισμα ?

Στο σερβις τι και τι εργασιες σου κανανε ??

fatboyaudio
16-05-12, 14:38
Ευχαριστω φιλε Panos316,για το καλοσωρισμα,αλλα με παραξενευει οτι νεκρωνει η ενδειξη καταναλωσης...Δεν ειναι μονο οι αρυθμιες.Εχει σχεση και με την ενδειξη στο καντραν η τρομπα βενζινης???
Nikos1400,Ο θορυβος ακουγεται απο το φιλτρο ανθρακα,διπλα απο το φιλτρο βενζινης στον αριστερο θολο(του οδηγου)και οχι κατω απο το πισω καθισμα..
Επισης ξεχασα να αναφερω στο προηγουμενο Post οτι ακουγονται και λιγο οι βαλβιδες να χτυπανε ,ιδιαιτερα οταν το βαζω μπροστα το πρωι...Στο συνεργειο μου ειπανε οτι οι βαλβιδες δεν ρυθμιζονται γιατι ειναι υδραυλικες.....
Τι γινεται τελικα????

fatboyaudio
16-05-12, 14:45
Nikos1400,Ο θορυβος ακουγεται απο το φιλτρο ανθρακα,διπλα απο το φιλτρο βενζινης στον αριστερο θολο(του οδηγου)και οχι κατω απο το πισω καθισμα..
Στο service αλλαξα φιλτρο βενζινης-αερα-λαδιου,μπουζι,λαδια,τακακι ,σιαγωνες,και καθαρισμα μπεκ γιατι δεν ηξερα αν ποτε και αν ναι,ποτε ειχαν ξανακαθαριστει...

Panos 316T
16-05-12, 14:51
εικασίες κάνουμε τώρα και όπου πετύχουμε :)

βαλβίδα ρελαντί
σωληνάκι αναθυμιάσεων

για τις βαλβίδες μάλλον θέλουν αντικατάσταση , πόσα χλμ έχει η μπέμπα σου;

fatboyaudio
16-05-12, 15:52
125.000 χλμ εχει....
Αληθεια αν το συνδεσω στο διαγνωστικο της BMW,τον εγκεφαλο δεν θα μου δειξει αν εχει προβλημα και απο που????
Θα το εχει διαβασει σαν σφαλμα ο εγκεφαλος του αυτοκινητου???

Bassakos
16-05-12, 20:09
για το θεμα του ρεταρισματος κατα 90% πρεπει να φταιει ο ρελες της τρομπας βενζινης, ειχα το ιδιο προβλημα στο Μ40 ,και τελικα ηταν ο ρελες, θα τον βρεις κατω απο το πλαστικο καλυμα στο χωρο του κινητηρα στην βαση του παρμπριζ (δες φωτο)
ειναι το λευκο ρελε

https://i1097.photobucket.com/albums/g359/bassakos/121212zsdcas.jpg

για τα λαδια, βαζεις 5W-40 ή 10w-40 και τα αλλαζεις συχνα, εαν δεν βαζεις σωστο λαδι, ή το αφηνεις για περισσοτερα κμ απο οσο πρεπει , θα εχεις προωρη φθορα στα υδραυλικα οστηρια, τα Μ40 μοτερ ειναι λιγο ευαισθητα σε αυτο το θεμα , στην αρχη αρχιζουν να βαρανε
σωστο λαδακι λοιπον, συχνες αλλαγες παντα με φιλτρο και θα εισαι κομπλε

harryd
16-05-12, 22:15
ασπρο ρελε εγκεφαλου
πορτοκαλι αντλιας βεζινης

fatboyaudio
16-05-12, 22:21
Ευχαριστω παρα πολυ παιδια θα το κοιταξω αυριο πρωι και θα ενημερωσω...
Λαδια 5/40 η 10/40????
Δηλαδη εγω που εβαλα 15/50,πατατα εκανα????

Bassakos
17-05-12, 01:30
ΝΑΙ! ειναι χοντρο το 15/50 δεν κανει για το μοτερ

Bassakos
17-05-12, 01:40
ασπρο ρελε εγκεφαλου
πορτοκαλι αντλιας βεζινης

ναι ισως ειναι και ο πορτοκαλι, εχουν περασει χρονια δεν θυμαμαι αλλα νομιζω οτι ειχα αλλαξει τον λευκο.... συμφωνα με την BMW (βλεπε λινκ) δεν εχει πορτοκαλι, αλλα το αμαξι ξερω οτι φοραει πορτοκαλι......τον εχω δει...
μας δουλεβουν στην ΒΜW μου φαινεται :original:

https://bmwfans.info/parts/catalog/E30/4-doors/Europe/316i-M40/LHD/M/1990/november/browse/engine_electrical_system/relay_motor/

fatboyaudio
17-05-12, 13:03
Καλημερα σας...
Σημερα κοιταξα τους ρελεδες που μου ειπατε χτες και πραγματι βρηκα 3 απο αυτους.2 πορτοκαλι και εναν ασπρο...
Τους εβγαλα και τους 3 και τα ποδαρακια τους ηταν καταμαυρα σαν σπινθιρισμενα...
Τους καθαρισα καλα με ψιλο γυαλοχαρτο και γινανε σαν καινουριοι...εριξα και σπραυ επαφων στις βασεις τουσ και το εβαλα μπροστα να δουλεψει κανα μισαωρο....
Δουλεψε κανονικα χωρις να νεκρωνει ο δεικτης οικονομιας και χωρις αρυθμιες...
Μονο ρελαντι ομως γιατι ειχα μαστορους στο σπιτι και δεν μπορουσα να το βγαλω στο δρομο να το δοκιμασω....
Παντως ωρες-ωρες το χτυπημα αυτο που ακουγεται απο το φιλτρο ανθρακα διπλα στο φιλτρο βενζινης συνεχιζει το βιολι του.....
Οσο για τα λαδια,βρηκα ενα καρτελακι μεσα στην ασφαλειοθηκη του αυτοκινητου και λεει οτι την τελευταια φορα που αλαχτηκαν λαδια πριν το αγορασω εγω,του βαλανε 10/40 λαδι bmw super oil,κατι τετοιο...
Οποτε θα παω να παρω ενα τετρακιλο 10/40 να τα αλλαξω......
Κριμα το 15/50 που εβαλα...
Ουτε βδομαδα δεν καρατησε και παει για πεταμα....
Ευχαριστω για τις συμβουλες και το απογευμα μαλλον θα το βγαλω για βολτα να δω αν το κανει στην διαδρομη η αν εφτιαξε το προβλημα..

Andri
17-05-12, 13:13
Καλά αποτελέσματα και ελπίζω να λυθούν όλα ώστε να το χαρείς χωρίς τρέξιμο και φασαρία...Για τα λάδια μην σκας...μικρό το κακό... ;)

fatboyaudio
18-05-12, 07:08
Εδω ενα βιντεακι (δυναμωστε τον ηχο)που ακουγονται οι βαλβιδες,αλλα και οι αρυθμιες,και στο 1:57 μια μεγαλη αρυθμια και παει να σβυσει....
Μηπως τωρα πηρατε μια πιο καλη ιδεα?

https://www.youtube.com/watch?feature...&v=5qNTrWs32N4

ziaba
19-05-12, 12:31
οι αρρυθμίες είναι μάλλον από τ μετρητή αέρα (κάνε μια δοκιμή κ καθαρίσε τ φυσά του μήπως στρώσει) κ ο θόρυβος είναι από τα ωστήρια πρέπει να πας σε μάστορα να το ακούσει άμα είναι σοβαρό(δηλ στ τελευταίο στάδιο) θέλουν αλλαγή αλλιώς άστα ακόμ