Επιστροφή στο Forum : ΘΑ ψηφίσετε ότι και την προηγούμενη φορά? Part II- The Revenge
ερχεται και το poll:th_Laie_67-1:
m-power_01
15-05-12, 18:27
Αναποφασιστος. Σκέφτομαι πραγματικά να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ για να σας εκδικηθώ !
αν ηταν ο Παπανδρεου στο τιμονι θα ψηφιζα σιγουρα Πασοκ, τωρα το σκεφτομαι ειμαι αναμεσα σε Πασοκ και Βενιζελο....
Εγω έβγαλα τα συμπεράσματά μου για το τι θέλω για την χώρα, ευτυχώς δεν μετάνοιωσα με ότι ψήφισα, θα επιμείνω στην προηγούμενη απόφασή μου.
αν ηταν ο Παπανδρεου στο τιμονι θα ψηφιζα σιγουρα Πασοκ, τωρα το σκεφτομαι ειμαι αναμεσα σε Πασοκ και Βενιζελο....
το ίδιο η άλλο σπύρο?
ασε τις υπεκφυγές.
https://www.antirropondeos.gr/sites/default/files/to_simera_fonazei.jpg
επειδη δεν αλλαξε κατι, και επειδη την προηγουμενη φορα ημουν αναμεσα σε 2 και δεν το μετανιωσα ακομα,ισα ισα που μετανιωσα που ειχα το αλλο για 2η επιλογη ναι το ιδιο...
και οπως εχω ξαναπει ακουω προτασεις δηλαδη αν μου πεις Σταματη, Πανο, Κωστα, κλπ αυτος ειναι ετσι και ετσι και μπω και δω οτι πραγματικα με εκφραζει αλλαζω την ιδια ωρα....
Οπως εχω ξαναπει δεν ψηφιζω και ειμαι ευχαριστημενος με την ψηφο μου, ψηφιζω ωστε να χω λιγοτερες τυψεις....
Εγω έβγαλα τα συμπεράσματά μου για το τι θέλω για την χώρα, ευτυχώς δεν μετάνοιωσα με ότι ψήφισα, θα επιμείνω στην προηγούμενη απόφασή μου.
ούτε εγω μετανοιωσα. Αυτή τη φορά όμως αλλάζει το σκηνικό. Παίζει να είναι ο σύριζα πρώτο κόμμα. Αρα σκουπίζει ότι δεν μπει στη Βουλή ...
Πρόβλημα !
ασε με να το σκεφτώ.
εdit Σπαρα έχεις ραντεβού την Παρασκευή.
Για μαζευτειτε, αντε μπραβο!
Σας δοθηκε ενα δικαιωμα μια φορα να ψηφισετε οτι ναναι, αντε τελος τωρα, γΛηγοΡα πισω στο μαντρι. :th_Laie_67-1:
Λοιπον σοβαρα τωρα, μαλλον αλλαζω...δεν εμεινα ευχαριστημενος απο τις μετεκλογικες κινησεις αυτου που ψηφισα.
Ισχύει ότι αν βγει ο Σύριζα 1ο κόμμα δεν παίρνει το μπόνους;
Sent from my i-phone while wiping my a$$.
m-power_01
15-05-12, 19:17
Πασοκάρα ρε!!!! Θα φύγω έξω όπως με προτρέπετε και για σας εδώ θέλω το καλύτερο!
Πασοκάρα...
Ισχύει ότι αν βγει ο Σύριζα 1ο κόμμα δεν παίρνει το μπόνους;
Sent from my i-phone while wiping my a$$.
θα κάνουν μιά αίτηση στο Πρωτοδικείο και θα τους αναγνωριστεί η ιδιότητα του ενιαίου κόμματος. Αμεσα.
μπαουερ, εκτός από μάθημα την παρασκευή, γραφεις και διαγωνισμα.
Οκ αλλά δε θα είναι x + 50, σωστά ;
Οκ αλλά δε θα είναι x + 50, σωστά ;
κανονικά Κωστή, χ + 50, όπως η ΝΔ.
m-power_01
15-05-12, 19:30
θα κάνουν μιά αίτηση στο Πρωτοδικείο και θα τους αναγνωριστεί η ιδιότητα του ενιαίου κόμματος. Αμεσα.
μπαουερ, εκτός από μάθημα την παρασκευή, γραφεις και διαγωνισμα.
Στο λέω από τώρα... Αφού κλεψαμε και φάγαμε όλοι επί ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουμε και στηρίζουμε το μεγάλο κίνημα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης!
Στο λέω από τώρα... Αφού κλεψαμε και φάγαμε όλοι επί ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουμε και στηρίζουμε το μεγάλο κίνημα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης!
Εγώ πάντως χρωστάω στο Σύριζα ένα κέρασμα.
(θα καταλάβεις τι λέω, μολις δεις εκεί που ανέβασα το σημερινό πινάκιο)
Εγώ πάντως χρωστάω στο Σύριζα ένα κέρασμα.
(θα καταλάβεις τι λέω, μολις δεις εκεί που ανέβασα το σημερινό πινάκιο)
Εσένα θα σου σβήσουμε το "is away on business" και θα σου γράψουμε "Σύντροφος Τραπεζίτης".
ΘΑ ψηφίσετε ότι και την προηγούμενη φορά? Part II- The Revenge
Fuck no, nigga!
m-power_01 θα φυγει.... που θα παει δεν ξερω... που θα αραζει 6 ωρες για καφε??
stamatis θα φυγει....
εμενα θα με παρει κανεις μαζι????
Εσένα θα σου σβήσουμε το "is away on business" και θα σου γράψουμε "Σύντροφος Τραπεζίτης".
να του βανω "γκολντεν μπόης" ?:hystericalbs1:
τωρα τι εννοειτε ομως?
οτι ψηφισαμε στις τελευταιες εκλογες την προηγουμενη βδομαδα ή πριν χρονια?
εγω περιμένω λιγο ακομα για να δω αν θα ψηφισω παλι τον τζημερο που ψηφισα στις τελευταιες.
Γιατι πασοκ νδ θα παρουσιαστουν ως οι καλοι της υποθεσης που προσπαθησαν να κανουν κυβερνηση κλπ κλπ, αλλα παλι τις ιιδες πιπες θα κανουν αμα ξαναβγουν.
Για ριξτε καμια προταση σε μενα που μαι νεος και αδιαφθαρτος (ακομα) απο τους κομματικους παραγοντες. Ειπαμε πασοκ-νδ οχι, και η παπαρηγα επισης (ουτε την παπαρηγα την καλη)
ΥΓ. γραφω σε πιο χαλαρο στυλ, φανταζομαι κι εσεις , μην παρεξηγηθει κανεις :)
να του βανω "γκολντεν μπόης" ?:hystericalbs1:
ΜΠΑΞΕΕΕΕ!! :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:
τωρα τι εννοειτε ομως?
οτι ψηφισαμε στις τελευταιες εκλογες την προηγουμενη βδομαδα ή πριν χρονια?
εγω περιμένω λιγο ακομα για να δω αν θα ψηφισω παλι τον τζημερο που ψηφισα στις τελευταιες.
Γιατι πασοκ νδ θα παρουσιαστουν ως οι καλοι της υποθεσης που προσπαθησαν να κανουν κυβερνηση κλπ κλπ, αλλα παλι τις ιιδες πιπες θα κανουν αμα ξαναβγουν.
Για ριξτε καμια προταση σε μενα που μαι νεος και αδιαφθαρτος (ακομα) απο τους κομματικους παραγοντες. Ειπαμε πασοκ-νδ οχι, και η παπαρηγα επισης (ουτε την παπαρηγα την καλη)
ΥΓ. γραφω σε πιο χαλαρο στυλ, φανταζομαι κι εσεις , μην παρεξηγηθει κανεις :)
δεν εχω να προτείνω τίποτα διαφορετικό.
Κάθε νέος στην πολιτική αξίζει τις ευκαιρίες του μεχρι να αποδείξει ποιός είναι.
Κάποιος άλλος μπορεί να σου έλεγε ότι οι περιστάσεις απαιτούν δικομματισμό και ισχυρή εντολή κτλ κτλ.
Πιστεύω ότι εφ όσον οι θέσεις του είναι μέσα στην Ευρώπη, οσο πιστεύει αυτά που λέει στα βίντεο και στη σελίδα του, καλά θα κάνεις αν δεν σε εκφράζουν οι υπόλοιπες απόψεις.
Στα υπερ του, οτι έχει ασχοληθεί με τη διαφήμιση, που συνήθως απαιτεί ανθρώπους με ευφυία (η γκέη -χωρις να υπονοω κατι για αυτον) και ότι παίζει πολύ καλό πιάνο, με μετρημένο ύφος στα πλήκτρα, ούτε μελοδραματικό, ούτε πομπώδες.
Δείχνει να έχει παιδεία και αγωγή.
Οπως έχω ξαναπεί για αυτόν, τον παρακολουθώ με κριτικό ενδιαφέρον και ή θα βγάλει ρόδο, ή θα βγάλει αγκάθι.
Απέναντι στην ψήφο-προσβολή σε Τζούλια και τα ρέστα, προτιμώ να κατευθύνω κάποιον νεο προς τα εκεί παρα στο μηδενισμό των υπολοίπων.
Μια ευκαιρία έκθεσης στα κοινά δείχνει να του αξίζει.
Ευχομαι να μην είναι η δεξιά-ελίτ, και φοβάμαι μην μας προκύψει life style.
Δεν σου κρύβω πως προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί τους, αλλά μάλλον λόγω των ημερών -κλάιν-.
Θα επιμείνω μετά τις εκλογές κυρίως για να -αγοράσω φάτσες- και να δω αν τελικά θα κερδίσουν και εμένα.
Αυτά.
τωρα τι εννοειτε ομως?
)
από μένα δώσε προσοχή σε αυτο Δημήτρη
https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=274493&postcount=8
..........................................
https://www.youtube.com/watch?v=dO_Ps8yp4ww
ευγε αγορι μου...
εγω παλια ημουν αναποφασιστος, αλλα τωρα πια δεν ειμαι σιγουρος.
Ρε παίδες αν δεν βγεί και πάλι κυβέρνηση, εγώ αυτό πιστεύω, τι γίνεται?
να απαντησω μετα τις εκλογες?
παιζει να ειμαι αναποφασιστος:
https://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2009/09/anapofasistos.jpg
:thumbsup:
Ρε παίδες αν δεν βγεί και πάλι κυβέρνηση, εγώ αυτό πιστεύω, τι γίνεται?
φωνάζουμε το Σπάρα γιά το μνημόσυνο της χώρας ...
ghost-rider
15-05-12, 23:01
Το βλεπω τ ονειρο.
Παλι χαμος θα γινει.
Θα γινουν κ τριτες εκλογες ισως κ τεταρτες κ μετα θα αναλαβει χουντα.
Βεντουζες...
Το βλεπω τ ονειρο.
Παλι χαμος θα γινει.
Θα γινουν κ τριτες εκλογες ισως κ τεταρτες κ μετα θα αναλαβει χουντα.
Βεντουζες...
... και κόντρα παξιμάδι!!!!!!!!
Reset or Rewind? - φουντ φορ θωτ μαη φρέντζ
Θα προσπαθήσω σε αυτό το κείμενο να μιλήσω χωρίς cliche γιατί τα βαρέθηκα.
Επίσης θα φροντίσω να μην γράψω πολλά και σας κουράσω.
Δυστυχώς έχουμε αποκτήσει ψυχολογική αποστροφή στις λέξεις που έχουν κάποια σημασία.
Επαναπροσδιορισμός, ατομικές αξίες, ευθύνη, όραμα.
Τον τελευταίο καιρό, ανίκανοι άνθρωποι, αντιγραφείς και όχι φιλόσοφοι, έχουν "κάψει" τον πλούτο της γλώσσας μας.
Έχουμε αδιαφορήσει πλέον για τις έννοιες «σημαίνον» και «σημαινόμενο»
Χοντρικά θα το θέσω, γιατί είπα δεν θα γράψω πολλά.
Σημαίνον είναι ας πούμε η λέξη –μήλο-
Ένα φρούτο, στρογγυλό, φυτρώνει σε δέντρα, γράφεται μ-η-λ-ο και το τρώμε.
Σημαινόμενο (πάλι χοντρικά) είναι οι ιδιότητες του μήλου.
Είναι γευστικό, το γευόμαστε και μας ικανοποιεί τις αισθήσεις, μας χορταίνει.
Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε, Μπουρμπουλο, αλλά και πάλι ένα «μήλο» θα ήταν, αν μπορούσε να μας προσφέρει το σημαινόμενο που έχουμε μάθει να γευόμαστε από αυτό.
Δυστυχώς, ο πολιτικός λόγος, πλέον, φτάνει μόνο στο σημαίνον.
Κάθαρση, επαναπροσδιορισμός, εντολή, ευθύνη.
Λέμε, για να λέμε.
Τίποτα δεν αποτελεί σημείο, αν δεν ερμηνευθεί ως σημείο.
Και δυστυχώς, με όλο αυτό το βροχοβρόντι από λέξεις, που τις εκστομίζουν ανίκανοι άνθρωποι, χάσανε ακόμα και αυτές οι λέξεις το νόημά τους.
Γίνανε cliché.
Έφτασα λοιπόν στο βασικό μου πρόβλημα.
Μεταλλάχθηκε η έννοια του πολιτικού και της πολιτικής.
Αν θεωρήσουμε την λέξη «πολιτικός» ως –σημείο- τότε ποιες παρατηρήσεις μπορούμε να κάνουμε επάνω του;
Είναι ο πολιτικός πλέον ίδιας σημασίας με την έννοια που πρέπει να έχει;
Είναι ο πολιτικός ένα –εικονικό- σημείο;
Για να είναι εικονικό ένα σημείο , θα πρέπει η σημασία του να είναι ξεκάθαρη σε κάποιον που δεν το έχεις δεί ποτέ πριν.
Εάν λοιπόν, δείχναμε σήμερα έναν πολιτικό σε έναν εξωγήινο, που γνωρίζει το σημαίνον της λέξης από ένα λεξικό ας πούμε, θα περίμενε να δεί επάνω του κάποιες αρετές, κάποιες ακόμα λέξεις που συνδέουν τον πολιτικό με τον ορισμό του πολιτικού.
Και δυστυχώς, σήμερα είμαστε πολύ μακρυά από αυτό.
Καταφέραμε να διαστρεβλώσουμε το κοινό σημαινόμενο.
Σας καλώ λοιπόν, σε αυτές τις εκλογές να σκεφτείτε κατά πόσο θα ψηφίσετε για να επαναπροσδιορίσετε τη χώρα, που είμαστε εμείς, αλλά για να επαναπροσδιορίσετε τους πολιτικούς, που δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι.
Η άποψή μου λοιπόν είναι η εξής:
Καμία αυτοδυναμία.
Καμία εξουσία σε ισχυρή πλειοψηφία.
Εχουν αποδείξει, ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν.
Καιρός να μάθουν να το κάνουν.
Και ναι, πιστεύω ότι πριν τις εκλογές θα έπρεπε να προηγηθεί δημοψήφισμα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ και την ευρωζώνη, αφού θα είχαν ανακοινωθεί ξεκάθαρα οι όροι του ΝΑΙ και του ΟΧΙ.
Αν η ετυμηγορία έβγαζε ΝΑΙ και ο λαός γνώριζε τους όρους, η εντολή θα ήταν οικουμενική για όποιους θα αποφάσιζαν να συμπράξουν για τούτο.
Το ίδιο και για το ΟΧΙ.
Και για να σας προλάβω, είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με τον ΓΑΠ.
Εκεί είχε δίκιο.
Ολοι λένε πλέον πως θα επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο και για αυτό θα τους ψηφίσετε.
Κανένας δεν μας λέει ΠΩΣ και σε ποιά βάση θα το κάνει αυτό.
Οπότε, ρωτάω πλέον ανοιχτά, μήπως πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε το ποιόν θα ψηφίσουμε για να το κάνει αυτό;
Καμία αυτοδυναμία.
Και ναι, πιστεύω ότι πριν τις εκλογές θα έπρεπε να προηγηθεί δημοψήφισμα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ και την ευρωζώνη, αφού θα είχαν ανακοινωθεί ξεκάθαρα οι όροι του ΝΑΙ και του ΟΧΙ.
Αν η ετυμηγορία έβγαζε ΝΑΙ και ο λαός γνώριζε τους όρους, η εντολή θα ήταν οικουμενική για όποιους θα αποφάσιζαν να συμπράξουν για τούτο.
Το ίδιο και για το ΟΧΙ.
Και για να σας προλάβω, είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με τον ΓΑΠ.
Εκεί είχε δίκιο.
Ολοι λένε πλέον πως θα επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο και για αυτό θα τους ψηφίσετε.
Κανένας δεν μας λέει ΠΩΣ και σε ποιά βάση θα το κάνει αυτό.
Οπότε, ρωτάω πλέον ανοιχτά, μήπως πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε το ποιόν θα ψηφίσουμε για να το κάνει αυτό;
:thumbsup::thumbsup:
Εδώ σηκώνει κουβέντα με τις ώρες.
Καμία αυτοδυναμία.
Ακριβώς την ίδια άποψη υποστηρίζω και εγώ σε διάφορες φιλικές κουβέντες με φίλους όλων των παρατάξεων. Νομίζω πρέπει να υπάρξει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση συνασπισμού και διαφωνώ κάθετα με την άποψη του ΚουβέΛη που είπε όχι σε κυβέρνηση τεχνοκρατών.
Μέγα λάθος κατα την γνώμη μου. Η χώρα δεν χρειάζεται ανθρωπίσκους πολιτικούς με φαιδρά λογίδια για πολίτες χαμηλής νοημοσύνης. Χρειαζόμαστε επιστήμονες που να ξέρουν την δουλειά και να έχουν ψηθεί στην αγορά. (όλα αυτά στην θεωρία γιατί στην πράξη όλα αλλάζουν στην Ελλάδα).
Πιστεύω δεν είμαστε ώριμοι για τέτοια ευθύνη. Απόδειξη το 35% αποχής. Θα μου πεις είναι καλύτερα να αποφασίσουν άλλοι για εσένα;
Το ίδιο και για το ΟΧΙ.
Για δημοψηφισμα νομιζω και εγω θελουμε ενημερωμενους πολιτες.
Να ξερουν τον αντικτυπο του ΝΑΙ και του ΟΧΙ.
Δηλαδη για δημοψηφισμα ΔΕΝ ειμαστε ετοιμοι.
ΜΗ διεφθαρμενους πολιτικους θελουμε...
Εχουνε χασει το δρομο τους, εχουνε ξεχασει το ρολο τους.
Καμία αυτοδυναμία.
Καιρός να μάθουν να το κάνουν.Και ναι, πιστεύω ότι πριν τις εκλογές θα έπρεπε να προηγηθεί δημοψήφισμα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ και την ευρωζώνη, αφού θα είχαν ανακοινωθεί ξεκάθαρα οι όροι του ΝΑΙ και του ΟΧΙ.
Το ίδιο και για το ΟΧΙ.
;
Θα μπορουσε να πει κανεις οτι υπο ενα πρισμα αυτες οι εκλογες ειναι και δημοψηφισμα ναι ή οχι στο ευρω.
Το θεμα ειναι κατα ποσο ο κοσμος εχει επιγνωση των συνεπειων και των αλυσιδωτων αντιδρασεων που θα ακολουθησουν ειδικα σε αρνητικη περιπτωση.
Κατα τα αλλα συμφωνω απολυτα με τα bold ηρθε η ωρα να μαθουν να συνεργαζονται για το καλο του τοπου και να παραμερισουν το προσωπικο και κομματικο συμφερον.
ηρθε η ωρα να μαθουν να συνεργαζονται για το καλο του τοπου και να παραμερισουν το προσωπικο και κομματικο συμφερον.
ειναι ικανοι ????
ποσες ευκαιριες ακομα ?
εγω τους εβαλα Χ
και δεν εννοω σταυρο...
Νομιζω αυτη θα ειναι και η τελευταια ευκαιρια, οποιο και να ειναι το εκλογικο αποτελεσμα,οφειλουν την επομενη μερα να σχηματισουν κυβερνηση και αν εθελοτυφλουν μεχρι τωρα,ας τους το "φωτισουμε¨" εμεις με την ψηφο μας η οποια θα πρεπει τους λαμογιοδεινοσαυρους να τους στειλει στο σπιτακι τους (μιλαω για βολευτες απο ολα τα κομματα).
Νομιζω αυτη θα ειναι και η τελευταια ευκαιρια, οποιο και να ειναι το εκλογικο αποτελεσμα,οφειλουν την επομενη μερα να σχηματισουν κυβερνηση και αν εθελοτυφλουν μεχρι τωρα,ας τους το "φωτισουμε¨" εμεις με την ψηφο μας η οποια θα πρεπει τους λαμογιοδεινοσαυρους να τους στειλει στο σπιτακι τους (μιλαω για βολευτες απο ολα τα κομματα).
Ετσι και αλλιώς αυτές οι εκλογές θα γίνουν με λίστα.
Στην οποία θα μπούν με σειρά οι πιο δημοφιλείς και μετά οι λιγότερο.
Οπότε οι λίστες των κομμάτων έχουν ήδη -καθαρίσει- απο αυτούς που δεν έπεισαν.
εκτός των επικρατείας, οι υπόλοιποι είναι "λαϊκης εντολής".
Ειναι και αυτό μια "αυτοκάθαρση" ή δημοκρατική επιλογή όπως μου αρέσει να το λέω.
Εγώ πάλι έχω ένα μπέρδεμα με τις έννοιες πολιτικός και τεχνοκράτης.
Μάλλον ο πρώτος έχει περισσότερες ικανότητες να ελίσσεται να διαπραγματεύεται, να έχει ανοικτό πεδίο δράσης μπροστά του, δηλαδή σε σχέση με τον ειδικό που έχει κανει σπουδές και έχει εμπειρίες πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο, υπερτερεί στο να λαδώνεται, να γλείφει, να ρεμουλάρει να σπεκουλάρει.
tamtamcafe
16-05-12, 11:07
Ετσι και αλλιώς αυτές οι εκλογές θα γίνουν με λίστα.
Στην οποία θα μπούν με σειρά οι πιο δημοφιλείς και μετά οι λιγότερο.
Οπότε οι λίστες των κομμάτων έχουν ήδη -καθαρίσει- απο αυτούς που δεν έπεισαν.
εκτός των επικρατείας, οι υπόλοιποι είναι "λαϊκης εντολής".
Ειναι και αυτό μια "αυτοκάθαρση" ή δημοκρατική επιλογή όπως μου αρέσει να το λέω.
το θεμα ειναι ποιοι θα ειναι στη λιστα ? οι φιλοι οι κολλητοι η αυτοι που πραγματικα αξιζει τον κοπο?
μεγα ερωτημα...................
το θεμα ειναι ποιοι θα ειναι στη λιστα ? οι φιλοι οι κολλητοι η αυτοι που πραγματικα αξιζει τον κοπο?
αυτοι που ο λαος επελεξε με πιο πολλους σταυρους
οι φιλοι και οι κολλητοι ρε μητσο, τι ερωτησεις ειναι αυτες...
Αυτά τα 2 άρθρα του Βαρουφάκη πιστεύετε έχουν καθόλου βάση?
Προσθέτω οτι δεν υποστηρίζω τη πτώχευση, επιστροφή στη δραχμή κτλ, οπότε μη παρεξηγηθώ.
Αν επίσης πιστεύετε οτι είναι off topic ή έχει συζητηθεί παλαιότερα τότε παρακαλώ να διαγραφεί.
26/04/2010
Το πρώτο τανγκό στην ευρωζώνη;
https://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=2055
10/02/2012
Να χρεοκοπήσουμε εδώ και τώρα
https://www.dete.gr/news.php?article_id=77993#.T7ERbUBpDAi.facebook
Ως προς το αν θα ψηφίσω το ίδιο με πριν, τη παρούσα στιγμή δεν είμαι σίγουρος γιατί περιμένω να δω και τις συνεργασίες που θα προκύψουν μέχρι τις εκλογές (π.χ. Ντόρα + Μάνος + Τζήμερος?) καθώς και το ξεβράκωμα που έχει να ακολουθήσει μέχρι την ημέρα των εκλογών.
Ως προς το αν θα ψηφίσω το ίδιο με πριν, τη παρούσα στιγμή δεν είμαι σίγουρος γιατί περιμένω να δω και τις συνεργασίες που θα προκύψουν μέχρι τις εκλογές (π.χ. Ντόρα + Μάνος + Τζήμερος?) καθώς και το ξεβράκωμα που έχει να ακολουθήσει μέχρι την ημέρα των εκλογών.
Ντόρα + Μάνος + Τζήμερος ??!!??
εγινε τετοια συζητηση ??
εγινε τετοια συζητηση ??
μαλλον εννοει αν θα πλαισιωσουν τη νδ επισημα γιατι ανεπισημα θα τους "αλιευσει" το πιθανοτερο!!
Βαρουφάκη έχουμε συζητήσει στο "επικαιρότητα" αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να βρω σε ποιό από όλα τα σετ ... 1, 2, 3, 4 ... χα χα !
εγινε τετοια συζητηση ??
Νομίζω Ντόρα, Μάνος θα πάνε μαζί..
Μπορεί να πάνε ΝΔ άμα φύγει ο Σαμαράς..
Αυτό είναι το πιο πρόσφατο που έχω ακούσει
Ο Τζήμερος έχει πει όχι αλλά ποτέ δεν ξέρεις μέχρι τότε..
Αν και έχει πει οτι με Ντόρα δεν συνεργάζεται γιατί δεν πιστεύει οτι η Ντόρα 30 χρόνια δεν άκουγε και δεν έβλεπε τίποτα...
Νομίζω Ντόρα, Μάνος θα πάνε μαζί..
Μπορεί να πάνε ΝΔ άμα φύγει ο Σαμαράς..
Αυτό είναι το πιο πρόσφατο που έχω ακούσει
Ο Τζήμερος έχει πει όχι αλλά ποτέ δεν ξέρεις μέχρι τότε..
Αν και έχει πει οτι με Ντόρα δεν συνεργάζεται γιατί δεν πιστεύει οτι η Ντόρα 30 χρόνια δεν άκουγε και δεν έβλεπε τίποτα...
Α, γιατι δεν ειχα τη Ντορα με το Τζημερο στην ιδια κατηγορια.
Θα δειξει βεβαια.
ο τζημερος 100% δεν παει με ντορα. Στη σελιδα του κομματος στο facebook βγαινουν συνεχεια ανακοινωσεις που διαψευδουν επικειμενη συνεργασια.
Με το μανο λενε οτι συμφωνουν αλλα δεν θα ηθελαν να συνεργαστουν μαζι του επειδη ειναι ανθρωπος του παλαιου συστηματος και εχει υπαρξει πολιτικος και με την κακη εννοια.
Προσωπικα δινω 20% πιθανοτητες για συνεργασια με τον μανο και 0% για τη ντορα.
Να ξεκαθαρισουμε το προφανες , οτι η ντορα θελει να μπει στη βουλη για λογους εγωισμου. Ο κοσμος το καταλαβε, δεν την ψηφισε την πρωτη φορα , και ουτε θα το κανει τη δευτερη. Ο πολιτικος της θανατος προμηνυοταν απο καιρο. Αφου ηρθε καιρος ειναι να κανουμε την κηδεια της :D πλακιτσα ε..?
μονο οι επτα που μπηκαν στη βουλη δεν θα συμμετεχουν?
chrisgiapz3
16-05-12, 17:30
μονο οι επτα που μπηκαν στη βουλη δεν θα συμμετεχουν?
Όλα τα κόμματα κανονικά, ακόμα κ αυτά που δεν πήραν
το απαιτούμενο 3% στις προηγούμενες!
τα γ@μησε ο τζημερος , ανακοινωσε συνεργασια με το μανο.... απογοητευσις...
///M Arios
21-05-12, 16:23
Αναποφασιστος. Σκέφτομαι πραγματικά να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ για να σας εκδικηθώ !
:ranting2::ranting2::ranting2::ranting2::ranting2: :ranting2::ranting2: ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SuperSonic
21-05-12, 16:54
Εχω την εντυπωση οτι σε αυτες τις εκλογες η αποχη ειναι το καλυτερο πραγμα.
Σωστο δεν ειναι αλλα αν το σκεφτει κανεις σοβαρα θα δει οτι δεν υπαρχει σωτηρια οτι κομμα και να βγει.
Τι είναι αυτό που σε απογοητεύει ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Βασικά,τί είναι αυτό που δεν μας απογοητεύει είναι το ερώτημα...
SuperSonic
21-05-12, 18:15
Οτι δεν θα αλλαξει τιποτα και οτι δεν υπαρχει σωτηρια για αυτην την χωρα.
Ειλικρινα ψηφισα στις εκλογες που ηρθαν εκδικητικα και χαρικα για τα νουμερα που ειδα αλλα την επομενη μερα προβληματιστικα πολυ...
Ρε μπας και να ψηφισω.......
https://historysshadow.files.wordpress.com/2012/03/stalin_wallpaper.jpeg
SuperSonic
21-05-12, 18:44
Για να το γυρισουμε και στο χαβαλε..
Μαρινακης υπερτατη/υπερβαρη δυναμη για να βγαλει κομμα και να τα ισοπεδωσει ολα!
τα γ@μησε ο τζημερος , ανακοινωσε συνεργασια με το μανο.... απογοητευσις...
Mα έτσι κι αλλιώς σε θέσεις δεν απείχαν.
Άρα μάλλον αναμενόμενο θα το έλεγα.
Βασικά,τί είναι αυτό που δεν μας απογοητεύει είναι το ερώτημα...
Οτι δεν θα αλλαξει τιποτα και οτι δεν υπαρχει σωτηρια για αυτην την χωρα.
Ειλικρινα ψηφισα στις εκλογες που ηρθαν εκδικητικα και χαρικα για τα νουμερα που ειδα αλλα την επομενη μερα προβληματιστικα πολυ...
Επί της ουσίας κύριοι...Φαντάζομαι οτι αυτό που εννούσε ο Διμζαν είναι το σλόγκαν πολιτική χωρίς πολιτικούς. Η δράση έχει έναν μόνο πολιτικό και πολλά αξιόλογα βιογραφικά, τουλάχιστον στις περιφέρειες της Αττικής...πρώτα δείτε τα και μετά κρίνετε. Α, και εναν καταπληκτικο υποψήφιο σε περιφέρεια της Πελλοπονήσου, τον καλύτερο μαθητή της χρονιάς μου στο σχολείο.
Επίσης για να μην ξεφεύγουμε ο Μάνος, σε όλη την προεκλογική περίοδο είναι ο μονος άνθρωπος που έκανε πρόταση συγκεκριμενη για την αναχαίτιση του σπιραλ θανάτου της οικονομίας μας που ειναι το ασφαλιστικό.
Το προβλημα μου ειναι το εξης:
Ο Μανος, με ψηφοθηρικη διαθεση προφανως, δηλωσε οτι θα παει στη ΝΔ αν ορισουν αρχηγο τον Καραμανλη. Ποσο οπισθοδρομικο και ξυλινο! Πεφτουμε δηλαδη στα λαθη του παρελθοντος επιδιωκοντας προσωπικοτητες αποδοχης καθαρα για τις ψηφους. Αυτο εγω δεν το λεω σοβαρη πολιτικη.
Δεχομαι φυσικα οτι ο Μανος εχει παρομοιο προγραμμα με της Δημιουργιας Ξανα , και οτι εχει πολαλ αξιολογα βιογραφικα απο πισω του. Υπαρχει ενα βεβαια για το οποιο βγαζουν χολη στη δημιουργια, αυτο του Βαλιανατου. Το θετουν προυποθεση να φυγει αυτος ωστε να γινει συνεργασια. Δεν ξερω που εχει λερωσει τη φωλια του , δεν την ξερω την ιστορια του..
Για να δουμε...
steliosm46
22-05-12, 00:36
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lC-Yd6f6N3Y
:whistle:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lC-Yd6f6N3Y
:whistle:
thumbthumbthumb
μπρος γκρεμος και πισω ρεμα... δε θελω πασοκ-νδ αλλα εχω και εθνικιστικες αποψεις για το θεμα των μεταναστων (δεν ειμαι και χρυσαυγιτης, ας μεινουν οι νομιμοι)...
τι σκ.... θα ψηφισω αυτη τη φορα δεν ξερω. για ξαναριχτε ιδεες να γιενι συζητηση.
κκε επισης οχι, γιατι κατα τη γνωμη μου εχει μεινει δεκαετιες πισω και ικανοποιειται στο να μιλαει εκ του ασφαλους.
η ντορα πηγε στη νδ, οχι πως θα την ψηφιζα... βολεμενη ειναι , εξουσια αναζητα για να καλυψει τις εγωιστικες της αναγκες. Βαζει και ωραιο περιτυλιγμα με τις προγραμματικες της δηλωσεις...
το λαος (παγκοσμιος πρωταθλητης κωλοτιμπισμου) επισης δεν.. ασε που δε μπαινει...
οικολογους πρασινους δεν τους εχω ψαξει και πολυ αλλα νομιζω δν ειναι στο στυλ μου.
τζημερος vs τσιπρας, μιλαμε για τραγικο διλλημα, και οι 2 εχουν δυναμικη, ο τσιπρας ποτε δεν ηταν στην εξουσια και δεν πιστευω να ναι χειροτερος απο πασοκ νδ, απ την αλλη ο τζημερος φαινεται πολυ πιο ειλικρινης αν και φοβαμαι οτι κι αυτος κρυβει ακροδεξιες ιδεες πισω του....
Μπορεί να το έριχνα στον Τζήμερο αν δεν έκανε τη συνεργασία με τον Μάνο.
Δεν θα ψήφιζα σε καμμία περίπτωση κόμμα που έχει μέσα του τον Βαλιανάτο.
Δεν με ενοχλεί καθόλου που είναι πoυστης, δεν έχω ταμπού με τέτοια θέματα.
Με ενοχλεί ολο αυτό το κραυγαλέο, κοιτάχτε με είμαι πoύστης, δοξάστε με για αυτό.
Με κίνδυνο να παρεξηγήθώ απο αυτούς που η φύση επέλεξε διαφορετικό τρόπο να ικανοποιούν τις ανάγκη τους για επαφή και ζούν ομαλά με αυτήν την συνθήκη, παρέα που έχει μέσα gay pride δεν βάζω σπίτι μου, πόσο μάλλον στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ασ'τα να πανε Σταματη,αλλα τελικα ποιον π@#%$η να ψηφησουμε?
Η δράση έχει έναν μόνο πολιτικό και πολλά αξιόλογα βιογραφικά, τουλάχιστον στις περιφέρειες της Αττικής...πρώτα δείτε τα και μετά κρίνετε. Α, και εναν καταπληκτικο υποψήφιο σε περιφέρεια της Πελλοπονήσου, τον καλύτερο μαθητή της χρονιάς μου στο σχολείο.
Μέσα σε αυτά τα βιογραφικά είναι και πατέρας πολύ καλής μου φίλης με τεράστιο ακαδημαϊκό έργο και γνώση στο εργατικό δίκαιο.
Ωστόσο θα συμφωνήσω απόλυτα με τους προβληματισμούς του Dimzan. Τίποτα δε μου κάθεται καλά..
Μπορεί να το έριχνα στον Τζήμερο αν δεν έκανε τη συνεργασία με τον Μάνο.
Δεν θα ψήφιζα σε καμμία περίπτωση κόμμα που έχει μέσα του τον Βαλιανάτο.
Δεν με ενοχλεί καθόλου που είναι πoυστης, δεν έχω ταμπού με τέτοια θέματα.
Με ενοχλεί ολο αυτό το κραυγαλέο, κοιτάχτε με είμαι πoύστης, δοξάστε με για αυτό.
Με κίνδυνο να παρεξηγήθώ απο αυτούς που η φύση επέλεξε διαφορετικό τρόπο να ικανοποιούν τις ανάγκη τους για επαφή και ζούν ομαλά με αυτήν την συνθήκη, παρέα που έχει μέσα gay pride δεν βάζω σπίτι μου, πόσο μάλλον στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ειμαι σαν και σένα... προβληματιστηκα πολύ...
Χτες το βράδυ λοιπόν, διάβασα από τον Τζήμερο (facebook) αρκετά - σου δίνω ένα απόσπασμα
Πάταξον μεν, άκουσον δε!
Πόσο εύκολο είναι στην Ελλάδα να είσαι την μια μέρα ήρωας και την άλλη εγκληματίας! Ε, λοιπόν δεν είμαι ούτε ήρωας, ούτε εγκληματίας. Είμαι ένας άνθρωπος που ανέλαβε μια δύσκολη δουλειά και προσπαθεί να λειτουργήσει με το συναίσθημα και με τη λογική. Και κυρίως ξέρει ότι κάθε ιδέα, για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να εφαρμοστεί.
Πήρα μια απόφαση για την οποία δέχομαι από χθες το βράδυ αντιφατικά μηνύματα. Στο προσωπικό μου e-mail κυριαρχούν τα νηφάλια, που λένε πάνω – κάτω: «μπράβο, ξεπεράστε τις διαφορές και προχωρήστε με τις ομοιότητες – αυτό δεν ζητάμε άλλωστε για όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα;» Στο FB και στο διαδίκτυο κυριαρχούν τα «ξαναμμένα»: ειρωνικά, επιθετικά μέχρι και υβριστικά. Έκανα λάθος; Μπορεί. Ας το δούμε όμως ήρεμα, μετρώντας όσα χάνουμε κι όσα κερδίζουμε από μια τέτοια συνεργασία.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!
Το όνομά μας είναι και το όνομα του Συνασπισμού! Τι σημαίνει αυτό; Ότι αναγνωρίζεται από ένα ευρύ φάσμα σοβαρών και ιδιαίτερα ικανών ανθρώπων, που μέχρι τώρα μας έβλεπαν με επιφύλαξη ότι η Δημιουργία είναι το «δυνατό άλογο» στο πολιτικό τοπίο της Ελλάδας του αύριο. Κι όπως γίνεται πάντα σΆ αυτές τις περιπτώσεις, όταν δημιουργηθεί κρίσιμη μάζα, έλκει όλο και περισσότερους. Πιθανόν αυτό να πετυχαίναμε και μόνοι μας, κάποια στιγμή. Πόσο γρήγορα όμως μπορεί να γίνει αυτό σε μια Ελλάδα που καταρρέει και ποια η ευθύνη μας αν δεν επιταχύνουμε τις διαδικασίες; Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε συνθήκες άγριας πόλωσης. Το «ψηφίστε Νέα Δημοκρατία για να μην σας πάρει τις καταθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ», θα είναι το κύριο σύνθημα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον όσοι ψηφίσουν «Δημιουργία, ξανά» θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι το κόμμα θα μπει στη Βουλή. Άλλωστε, είχαμε πει ότι και πριν από τις εκλογές με τους ανθρώπους της Δράσης συζητούσαμε το ενδεχόμενο συνεργασίας. Όμως τότε δεν είχε καταγραφεί η δυναμική της Δημιουργίας και το πλαίσιο συνεργασίας ήταν ασαφές.
ΔΡΑΣΗ = ΜΑΝΟΣ;
Η Δράση πήρε 114.000 ψήφους στις προηγούμενες εκλογές. Διαθέτει ένα πολύ σημαντικό αριθμό στελεχών που είναι η ελίτ του πνεύματος, της διανόησης και του ακαδημαϊκού χώρου. Έχουν τις ίδιες αξίες με μας και, πάνω – κάτω, τις ίδιες θέσεις. Αν έρχονταν να γραφτούν ως μέλη της Δημιουργίας, θα τους εμποδίζαμε την είσοδο; Είναι κακό που αυτό γίνεται οργανωμένα και σε μία μέρα; Ο μόνος αναγνωρίσιμος, τουλάχιστον από τους πολλούς, είναι ο Στέφανος Μάνος. Ναι, αλλά υπάρχουν άλλοι 114.000!
ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ
Διαφωνούμε με τη συμμετοχή του καθέτως, οριζοντίως, διαγωνίως και με όποια άλλη κατεύθυνση θέλετε. Εκτιμούμε το χιούμορ του, την ευρυμάθειά του, τον θεωρούμε πετυχημένο ως ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων – αλλά μέχρι εκεί. Ελπίζουμε το θέμα να διευθετηθεί μέχρι αύριο. Θα ενημερωθείτε. Αν δεν διευθετηθεί, η συνολική συνεργασία ακυρώνεται.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ – ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ;
Όλοι εμείς, από τη στιγμή που εκτεθήκαμε στην πολιτική, γίναμε πολιτικοί. Άρα, το πολιτική χωρίς πολιτικούς δεν μπορεί να ισχύει στην κυριολεξία, όπως δεν ισχύει το σκορδαλιά χωρίς σκόρδο. Ισχύει μεταφορικά και αναφέρεται σε πολιτικούς του σάπιου συστήματος, σε όσους συνέβαλαν ή ανέχθηκαν τη διαφθορά. Πολιτικός υπήρξε ο Κωστής Στεφανόπουλος. Τον σκεφτόμαστε όμως ως έναν άνθρωπο ακέραιο που τίμησε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πολιτικός ήταν ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Ακούστε την ανατριχιαστικά ακριβή πρόβλεψή του από το 1996 για την χρεοκοπία του 2010 εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-HXjskb2EMY Το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να τον «πετάξει έξω» – ενοχλούσε τους Άκηδες. Πολιτικός έγινε και ο Τάσος Γιαννίτσης όταν προσπάθησε να σώσει το ασφαλιστικό από την κατάρρευση πριν 10 χρόνια. Πολιτικός επίσης υπήρξε ο δημοσιογράφος Γιάννης Μαρίνος που από τις σελίδες του Οικονομικού Ταχυδρόμου προειδοποιούσε για την οικονομική συντριβή, από τη δεκαετία του 1980. Πολιτικός ήταν ο Αναστάσιος Πεπονής που προσπάθησε, με την δημιουργία του ΑΣΕΠ, να βάλει κανόνες στο Δημόσιο, και όλα τα κόμματα (και το δικό του) έκαναν τα πάντα για να τους καταστρατηγήσουν. Πολιτικός είναι ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Αν αυτοί έρχονταν στη Δημιουργία θα μας έκαναν κακό; Είναι εύκολο να ρίχνουμε στην πυρά όλους τους «παλιούς». Αλλά είναι τόσο άδικο όσο και το «όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κλέφτες». Κυρίως όμως είναι «απώλεια ιπποδύναμης». Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εμπειρία από τον εφιάλτη του Δημοσίου, ξέρουν τα βρώμικα παιχνίδια του παρασιτισμού και μπορούν να μας προφυλάξουν από παγίδες και να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε χρόνο στην μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια. Όλοι εσείς που με βρίζετε τώρα, δεν ζήσατε την αγωνία της κατάρτισης των συνδυασμών και της εκτύπωσης των ψηφοδελτίων, τις απίστευτες τρικλοποδιές που έβαζε σε κάθε μας βήμα το παρακράτος. Όσο περισσότερο μπαίνω στο παιχνίδι και βλέπω πόσο βρώμικο είναι, τόσο περισσότερο αισθάνομαι ότι δεν περισσεύει κανένας με εγνωσμένη ακεραιότητα, ακόμα κι αν κάποια στιγμή πολιτεύθηκε κάτω από τη σημαία ενός κόμματος. Αν ερχόταν στη «Δημιουργία, ξανά!» ο Μάνος, μόνος του, θα του κλείναμε την πόρτα; Μας πειράζει που ήρθε μαζί με άλλους 114.000;
Ο ΛΑΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ – ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;
Είναι τουλάχιστον ανακόλουθο να υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (οι προαιώνιοι εχθροί) να «τα βρουν» και εμείς να μην μπορούμε να συνεργαστούμε με πολιτικούς σχηματισμούς που είναι πολύ κοντά στις θέσεις μας. Ναι, δεν συμφωνούμε σε όλα. Μήπως συμφωνούμε σε όλα με τον σύντροφό μας; Αλλά έχουμε τις ίδιες αξίες: ακεραιότητα, επαγγελματισμό, αξιοκρατία, διαφάνεια, επιθυμία για φτιάξουμε ένα πολιτισμένο κράτος που θα σέβεται τον πολίτη. Δεν αξίζει να προσπαθήσουμε; Το ότι δηλώνουμε πως μετά τις εκλογές θα συνεργαστούμε με κάθε κόμμα ευρωπαϊκής προοπτικής θα μας φέρει στο ίδιο τραπέζι, ενδεχομένως του Υπουργικού Συμβουλίου, με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Αν βρούμε τρόπο συνεννόησης για να προχωρήσουν επιτέλους οι μεταρρυθμίσεις, θα το θεωρήσετε «μόλυνση»; Είναι εύκολο από την ασφάλεια του πληκτρολογίου να κάνεις πολιτική – αλλά στην πράξη κρίνονται όλα. Και πράξη, αν δεν μπεις στην Βουλή, δεν πρόκειται να δοκιμάσεις.
«ΜΟΛΙΣ ΜΥΡΙΣΤΉΚΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ»
Αν μπούμε στη Βουλή οι καρέκλες δεν πρόκειται να μας δουν ποτέ. Θα τρέχουμε. Αλλά το ότι μόνο θεσμικά γίνονται πλέον οι επαναστάσεις το υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή. Ναι, θέλουμε να μπούμε στη Βουλή για να έχουμε δύναμη να κάνουμε αυτά που πιστεύουμε πράξη. Και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε αυτή τη συμμετοχή. Τότε να μας κρίνετε.
«ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ...»
Το έχω διαβάσει από πολλούς. Δηλαδή τι χάθηκε; Χάσαμε, λέει, το ηθικό μας πλεονέκτημα. Γιατί; Επειδή βρήκαμε πεδίο συνεννόησης με άλλους ηθικούς ανθρώπους; Έχει η «Δημιουργία, ξανά!» το μονοπώλιο της ηθικής; Τώρα το όνειρο έρχεται πιο κοντά στην πραγματικότητα. Η, μήπως θέλετε να μείνει όνειρο και στη Βουλή να αλωνίζουν οι Χρυσαυγίτες και οι Συριζαίοι;
«ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;»
Γιατί είναι άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Αυτό είναι το επιχείρημα της υπερπροστατευτικής μάνας: αν αρχίσεις να βγαίνεις μόνη σου θα καταλήξεις στα ναρκωτικά. Ουσιαστικά είναι το επιχείρημα του φοβισμένου: δεν ξεκινάω τίποτε γιατί δεν ξέρω πού θα με βγάλει. Εμείς ξέρουμε. Δεν συνεργαστήκαμε με ΔΗΣΥ, ούτε με Ν.Δ. ούτε με ΠΑΣΟΚ. Και δεν πρόκειται να το κάνουμε, προεκλογικά. Μετεκλογικά θα το κάνουμε, πιέζοντας για μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει κυβέρνηση. Τελεία και παύλα.
Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΡΙΣΗ
Συνήθως κρίνουμε (και κατακρίνουμε) χωρίς να ξέρουμε και χωρίς να θέλουμε να μάθουμε. Εγώ έχω αναφερθεί πολλές φορές στο «στρυφνό» ύφος του Στέφανου Μάνου, το οποίο αφήνει αρνητικές εντυπώσεις και επισκιάζει το πολιτικό του έργο. Αξίζει όμως να αναφερθούμε σε αυτό, για να δείτε ότι καλό είναι να είμαστε ενημερωμένοι πριν κρίνουμε και κυρίως πριν κατακρίνουμε. Με το χέρι στην καρδιά, ποια έργα από τα παρακάτω ξέρατε ότι ήταν του Μάνου;
ας το ενώσει κάποιος με το ^^^^^
...και βέβαια το θέμα παίρνει έκταση...
https://www.lifo.gr/now/politics/10323
αν έχετε υπομονή, δείτε και τα comments
Το μεσημέρι (22/5) 16.30 επίσημη ανακοίνωση (https://www.dimiourgiaxana.gr/index.php/ta-nea-mas/ta-nea-mas/959-koini-kathodos-dimiourgias-xana-kai-drasis-stis-ekloges)
προσωπικά τι κάνει στο κρεβάτι του ο καθένας, δεν με πολυαπασχολεί...το θέμα είναι να είναι άξιος να κάτσει εκεί που πρέπει, και μιλάω για καρέκλα, και όχι για κάνα ντίλντο απο κρέας...
εμένα με τρελαίνει η πονηριά και το ψέμα με δόλο...γιατί τα ψέματα που λένε οι πολιτικοί έχουν δόλο, για να κάτσουν στην καρέκλα...
το θέμα είναι αν πολιτικά κάποιος σε εκφράζει, και αν αυτά που λέει έχουν κάποια βάση. θεωρώ τελείως χαμηλής νουμοσήνης πλέον άτομα που πιστεύουν, ή κάνουν ότι πιστεύουν πράγματα που ξέρουν εκ των πραγμάτων ότι δεν υλοποιούνται.
SuperSonic
22-05-12, 11:45
Εγω πιστευω οτι θα πρεπει να βαλουμε κατω τα πραγματα και να αποφασισουμε τι ειναι σωστο να ψηφισουμε σε αυτες τις δυσκολες στιγμες που περναμε ολοι μας στην χωρα.
Διαβαζω σε διαφορα μπλογκς περιεργες αντιδρασεις και ειλικρινα βλεπω τον κοσμο να μην ξερει τι να ψηφισει..Εγω θα πω σε αυτους που αναροτιουνται τι θα πρεπει να κατσουν σπιτι τους και να πανε να ψηφισουν αυτοι που ξερουν.
Τραγικός ο κ. Μάνος. Ένας φιλελυθερος τυχοδιώκτης που χε την έμπνευσει να ρίξει 50δρχ. πάνω στην βενζίνα για κάποιον σεισμό, γιά ένα δίμηνο και το οποίο έμεινε για πάντα.
Από νεροκουβαλητής του δρακουμελ, αυτοαναδείχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία αργότερα υποστηριζόμενος και απ το κεφάλαιο.
Μέχρι και στο άρμα του πασοκ ανέβηκε για να εκλεγεί και τώρα ζήτησε και την επιστροφή ποιανού? του Μπουχέσα στην ν.δ ως προυπόθεση συνεργασίας.
Προτείνει εθνική σύνταξη 600-700ε και εργασία μέχρι τα 68.
ΘΑ θελα να υπήρχε ένας τρόπος, όλα αυτά τα λαμόγια να τα βάλεις να ζήσουν τις οικογένειες τους με 600ε για κανένα τρίμηνο, ώστε να ξυπνήσουν απ τον ονειρεμένο κόσμο τους.
Τραγικός ο κ. Μάνος. Ένας φιλελυθερος τυχοδιώκτης που χε την έμπνευσει να ρίξει 50δρχ. πάνω στην βενζίνα για κάποιον σεισμό, γιά ένα δίμηνο και το οποίο έμεινε για πάντα.
Από νεροκουβαλητής του δρακουμελ, αυτοαναδείχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία αργότερα υποστηριζόμενος και απ το κεφάλαιο.
Μέχρι και στο άρμα του πασοκ ανέβηκε για να εκλεγεί και τώρα ζήτησε και την επιστροφή ποιανού? του Μπουχέσα στην ν.δ ως προυπόθεση συνεργασίας.
ΘΑ θελα να υπήρχε ένας τρόπος, όλα αυτά τα λαμόγια να τα βάλεις να ζήσουν τις οικογένειες τους με 600ε για κανένα τρίμηνο, ώστε να ξυπνήσουν απ τον ονειρεμένο κόσμο τους.
Γιωργο δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες. Ο Μανος ηταν που ειχε πολλες καινοτομες ιδεες μεταξυ των οποίων το μετρο, το νέο Α/Δ, συμμαζεψε λιγο το ασφαλιστικο, προσπαθησε για ιδιωτικοποιησεις κ. α., αλλά θυμασαι τι αντιδρασεις υπηρξαν από τους συνδικαλιστες...
Αν ειχαμε τοτε ακολουθησει το προγραμμα αυτο, δεν θα βρισκοταν η Ελλαδα σε αυτη την κατασταση. Αλλα ο εξαγγελων δυσαρεστα στην Ελλαδα, ειναι καταδικασμενος....Λες και γεννηθηκαμε να μας χρωστανε ολοι.
όσο για τη συνταξη δεν λεει αυτο. Λεει για Καθιέρωση Εγγυημένης Βασικής Εθνικής Σύνταξης (ΒΕΣ) γιά όλους τους πολίτες στα 67 με κατάργηση όλων των υποχρεωτικών ασφαλιστικών εισφορών και των ταμείων τους (ΙΚΑ , ΟΑΕΕ κλπ) και αποχώρηση του δημοσίου από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης Μεταβατική περίοδος προσαρμογής, που δεν θα θίγει τους ήδη συνταξιούχους και αυτούς που έχουν ήδη κατοχυρώσει με τις εισφορές τους σύνταξη μεγαλύτερη της ΒΕΣ.
Η μικροτερη δηλαδη θα ειναι αυτη, που ως γνωστό τωρα η μικροτερη ειναι ηδη χαμηλότερη . Επιλέον αυτης οποιος πολιτης θελει μπορει να την αυξανει επιλέγοντας αναλογη αυξηση εισφορων.
https://www.drassi.gr/index.php?id=165
Κατα τα αλλα που γραφεις για απαραδεκτα που σχετιζονται με την προσπαθεια του να ειναι στη βουλη, συμφωνω και γω
Γιωργο δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες. Ο Μανος ηταν που ειχε πολλες καινοτομες ιδεες μεταξυ των οποίων το μετρο, το νέο Α/Δ, συμμαζεψε λιγο το ασφαλιστικο, προσπαθησε για ιδιωτικοποιησεις κ. α., αλλά θυμασαι τι αντιδρασεις υπηρξαν από τους συνδικαλιστες...
Αν ειχαμε τοτε ακολουθησει το προγραμμα αυτο, δεν θα βρισκοταν η Ελλαδα σε αυτη την κατασταση. Αλλα ο εξαγγελων δυσαρεστα στην Ελλαδα, ειναι καταδικασμενος....Λες και γεννηθηκαμε να μας χρωστανε ολοι.
όσο για τη συνταξη δεν λεει αυτο. Λεει για Καθιέρωση Εγγυημένης Βασικής Εθνικής Σύνταξης (ΒΕΣ) γιά όλους τους πολίτες στα 67 με κατάργηση όλων των υποχρεωτικών ασφαλιστικών εισφορών και των ταμείων τους (ΙΚΑ , ΟΑΕΕ κλπ) και αποχώρηση του δημοσίου από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης Μεταβατική περίοδος προσαρμογής, που δεν θα θίγει τους ήδη συνταξιούχους και αυτούς που έχουν ήδη κατοχυρώσει με τις εισφορές τους σύνταξη μεγαλύτερη της ΒΕΣ.
Η μικροτερη δηλαδη θα ειναι αυτη, που ως γνωστό τωρα η μικροτερη ειναι ηδη χαμηλότερη . Επιλέον αυτης οποιος πολιτης θελει μπορει να την αυξανει επιλέγοντας αναλογη αυξηση εισφορων.
https://www.drassi.gr/index.php?id=165
Κατα τα αλλα που γραφεις για απαραδεκτα που σχετιζονται με την προσπαθεια του να ειναι στη βουλη, συμφωνω και γω
Κώστα πιστεύω καλοπροαίρετα αυτά που αναφέρεις για την σύνταξη. Απλά άκουσα προεκλογικά σε ένα πάνελ να λέει κάποιος πως ο κ.Μάνος προτείνει για το συνταξιοδοτικό αυτά που έγαψα, γιατί έτσι ακριβώς τα άκουσα. Επομένως επρόκειτο για διαστρέβλωση των απόψεων του στο συγκεκριμένο θέμα.
Πέστα αυτα κύριε Γιώργο στο 78% των συνταξιούχων που παίρνουν 400 και 500 ευρω σύνταξη.
Στη δημόσια οικονομική το ζητούμενο δεν είναι να τετραγωνίσεις τον κύκλο, αλλά να ευννοήσεις συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό από αυτο που αδικείται. Πληρούται λοιπόν αυτή η συνθήκη.
Το ότι υπάρχουν συνταξιούχοι σαν εκείνον που αναφέραμε της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ που αισθάνονται ότι δικαιούνται παράλογες συντάξεις επειδη το κράτος τους πληρωνε μια ζωη τις εισφορές τους τη στιγμή που διαλύεται το σύμπαν, δεν είναι δικαιολογία.
Εάν έμπαινε μαχαίρι σε αυτές, θα γλίτωναν οι επιχειρήσεις εισφορές, θα προσελαμβαναν κόσμο, θα ανέβαιναν οι μισθοί των παιδιών ή των εγγονων των συνταξιούχων αυτών.
Σωστος ο GNX. Χθες μολις το ειδα με τα ματια μου.
Συνταξιουχος οδηγος ....ΔΕΚΟ ...... συνολικα στα κουτακια 303 και 321 της ΦΔ : :hyper: 43.000 ¤
Τι λαθος εκανα στη ζωη μου....
Πέστα αυτα κύριε Γιώργο στο 78% των συνταξιούχων που παίρνουν 400 και 500 ευρω σύνταξη.
Στη δημόσια οικονομική το ζητούμενο δεν είναι να τετραγωνίσεις τον κύκλο, αλλά να ευννοήσεις συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό από αυτο που αδικείται. Πληρούται λοιπόν αυτή.
Το ότι υπάρχουν συνταξιούχοι σαν εκείνον που αναφέραμε της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ που αισθάνονται ότι δικαιούνται παράλογες συντάξεις επειδη το κράτος τους πληρωνε μια ζωη τις εισφορές τους τη στιγμή που διαλύεται το σύμπαν, δεν είναι δικαιολογία.
Εάν έμπαινε μαχαίρι σε αυτές, θα γλίτωναν οι επιχειρήσεις εισφορές, θα προσελαμβαναν κόσμο, θα ανέβαιναν οι μισθοί των παιδιών ή των εγγονων των συνταξιούχων αυτών.
Γιώργο την σύνταξη που έπαιρνα, όσο απέμεινε τώρα και το πόσο θα απομείνει, την έπαιρνα σύμφωνα με τις κρατήσεις 32 χρόνων. Αν πλήρωνα τα ίδια χρήματα στο ΙΚΑ πάλι τα ίδια θα παιρνα. Επίσης από εργαζόμενος, πάνω-κάτω ήξερα περίπου και τι θα πάρω όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου.
Ανήκα σε ένα απ τα πιό ανθηρά ταμεία με ρευστό και μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Αφού λοιπόν το παίξαν στο χρηματιστήριο τα πρώτα λαμόγια, ήρθαν και τα δεύτερα και μετέτρεψαν ότι είχε απομείνει σε ομόλογα του δημοσίου με αποτέλεσμα το ταμείο να γονατίσει.
Όσο για αυτούς που παίρνουν σύνταξη 400-500ε, μήπως φταίω εγώ? Τόσες ασφαλιστικές εισφορές πλήρωσαν τόσα παίρνουν.
Δεν γίνεται να τα τσουβαλιάζουμε όλα μαζί.
Γιώργο σέβομαι την άποψη σου, αλλά έχω τη δική μου...Α, και τον να αγοράσουν τα ταμεία ομόλογα δε το θεωρώ κακό, το αντίθετο. Τα χρήματα των ταμείων επρεπε να επενδυθούν διότι το ανταποδωτικό σύστημα είναι ελλειματικό λόγω γήρανσης του πληθυσμού.
Δεν φταίνε και τα ταμεία γιατι οι μ@λάκες οι κυβερνώντες έριξαν έξω το κράτος.
Γιώργο σέβομαι την άποψη σου, αλλά έχω τη δική μου...Α, και τον να αγοράσουν τα ταμεία ομόλογα δε το θεωρώ κακό, το αντίθετο. Τα χρήματα των ταμείων επρεπε να επενδυθούν διότι το ανταποδωτικό σύστημα είναι ελλειματικό λόγω γήρανσης του πληθυσμού.
Δεν φταίνε και τα ταμεία γιατι οι μ@λάκες οι κυβερνώντες έριξαν έξω το κράτος.
Συμφωνώ απόλυτα στα bolt.
Αλλά αυτό, και σε σχέση με το πόσο ισχυρό είναι το αποθεματικό ενός ταμείου θα έπρεπε να φανεί σταδιακά με την πάροδο ορισμένων χρόνων, με προγραμματισμό και σωστή ενημέρωση των εν ενεργεία εργαζόμενων, ότι σύνταξη θα επαναπροσδιορίζεται σε σχέση με τον αριθμό τους και των αναλογούντων εισφορών τους.
Εδώ σε ένα βράδυ όλα τα ταμεία βγήκαν προβληματικά.
Εγω διαφωνω με τα ομολογα.. Δημιουργησαν ρευμα προς τα εκει, και εφτιαξαν και τη νομοθεσια ωστε να μην υπαρχει προβλημα με τις επενδυσεις του δημοσιου προς τα εκει.
Καποιοι το ηξεραν, αυτοι που δημιουργησαν το κλιμα να κινηθουμε προς τα εκει ειχαν αμεσο οφελος. Και ξαφνικα οταν εσκασαν τα ομολογα οι κερδοσκοποι και οι υψηλα ισταμενοι ειχαν βγαλει ενα καρο χρηματα, ενω ολος ο υπολοιπος κοσμακης ρουφηξε τις μειωσεις χωρις να φταιει.
Ας ειχαμε μικροτερα προσδοκομενα κερδη, η αυξηση ρισκου αυξανει την επισφαλεια και την πατησαμε σαν πρωτοετεις της ασοε....
Και φυσικα, υπευθυνος κανεις.
Ακομα και η τραπεζα της ελλαδος που διαχειριζοταν τις εισφορες του ικα εχασε χρηματα απο τα ομολογα, και παρολο που ειναι εγγυητης δεν δεχεται να πληρωσει τα σπασμενα! ανηκουστο!
ρε παιδια, αφου υποχρεωσαν τα ταμεια (οπως και τις τραπεζες) οι εκαστοτε υπουργοι να τα βαλουν σε ομολογα, τι συζηταμε τωρα....
ρε παιδια, αφου υποχρεωσαν τα ταμεια (οπως και τις τραπεζες) οι εκαστοτε υπουργοι να τα βαλουν σε ομολογα, τι συζηταμε τωρα....
To πρόβλημα είναι ότι επανακεφαλαιοποίηση προβλέπεται μόνο για τις τράπεζες.
Για τα ταμεία προβλέπεται απλά...μείωση των συντάξεων.
To πρόβλημα είναι ότι επανακεφαλαιοποίηση προβλέπεται μόνο για τις τράπεζες.
Για τα ταμεία προβλέπεται απλά...μείωση των συντάξεων.
δεν είναι σωστό αυτό που λες Αρη. Οι τράπεζες ανακαιφαλαιοποιούνται με "ειδικά" κεφάλαια διότι το κοινοτικό αλλά και το παγκόσμιο κανονιστικό πλαίσιο προβλέπει συγκεκριμένους δείκτες γιά την κεφαλαιακή τους επάρκεια (core tier 10).
Γιά τα ταμεία δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο αλλά ασφαλώς ενισχύονται από τα υπόλοιπα κεφάλαια που παίρνει το δημόσιο από τους δανειστές.
δεν είναι σωστό αυτό που λες Αρη. Οι τράπεζες ανακαιφαλαιοποιούνται με "ειδικά" κεφάλαια διότι το κοινοτικό αλλά και το παγκόσμιο κανονιστικό πλαίσιο προβλέπει συγκεκριμένους δείκτες γιά την κεφαλαιακή τους επάρκεια (core tier 10).
Γιά τα ταμεία δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο αλλά ασφαλώς ενισχύονται από τα υπόλοιπα κεφάλαια που παίρνει το δημόσιο από τους δανειστές.
Tα οποία είναι ψίχουλα Πάνο και το ξέρουμε όλοι.
Όταν τα παίρνουμε κι αυτά βέβαια, γιατί την τελευταία δόση την πήραμε κουρεμένη ώστε να μην πάει φράγκο στα ταμεία του κράτους παρά μόνο στους δανειστές.
Τέλος πάντων, αυτό που συνέβη με τα ταμεία και το psi ήταν η κλοπή του αιώνα.
Ελπίζω μόνο να βρεθεί λύση πριν πάνε οι συντάξεις ανθρώπων που πλήρωναν μια ζωή εισφορές στα 300-400 ευρώ, όμοια δηλαδή με αυτούς που δεν πλήρωσαν ποτέ.
προσωπικά τι κάνει στο κρεβάτι του ο καθένας, εμένα με τρελαίνει
φιλε μηπως εισαι λιγο οπαδος της πισω κινησης? :think:
γιωργακη φιλε μου οπως σου ειπε και ο bmx δεν ειναι ολοι "ρετιρε", ουτε μπορουνε να παιρνουνε συνταξη στα 45 και στα 55.
ουτε μπορουν καποιοι εργαζομενοι στο ιδιο επαγγελμα να παιρνουν 500 ευρω επειδη δουλευαν στον ιδιωτικο τομεα, ενω οι αντιστοιχοι του δημοσιου να παιρνουν 2000.
π.χ. ποσο παιρνει ο ηλεκτρολογος που ασκουσε ελευθερο επαγγελμα και πηρε συνταξη απο τεβε, και ποσο ο δεητζης?
μην πιασουμε να πουμε ποιος και ποσο δουλεψε στη ζωη του, αυτο ειναι αλλη κουβεντα.
την εχουμε ξανακανει αυτην την συζητηση, οι τεραστιες εισφορες που πληρωνε το κρατος στα "ευγενη" ταμεια, ηταν λ7 του λαου κλεμμενα εκβιαστικα απο τις συνδικαλο-συμμοριες.
ανεμομαζωματα, διαβολοσκορπισματα λοιπον... :original:
Εχω γράψει ότι εχω ένα φίλο και ένα συγγενή που έπαιρναν πριν τις περικοπές συνταξη του ΙΚΑ κοντά στις 2000 ο ένας, παραπάνω ο άλλος.
Ενας του ΤΕΒΕ 1250, ο άλλος 580. Γιατί άραγε οι διαφορές αυτές στα μη ευγενή ταμεία?
Η καραμέλα με τα ευγενή ταμεία έχει παλιώσει Στάθη μου και 32 χρόνια έχω ένα σκασμό κρατήσεις για να παίρνω 2000 και πολύ καλά τα έπαιρνα όπως κάθε άλλος που πλήρωνε ανάλογες εισφορές. Αλλά και ο ηλεκτρολόγος μπορούσε να πάρει όσο ήθελε αρκεί να τα ακουμπούσε κανονικά.
Μήπως ήταν φτωχαδάκι και δεν του φταναν η συνηθσμένος να δηλώνει εισσόδημα 5000 ετησίως στην εφορία, του έπεφτε άσχημα να το κάνει?
η αποψη μου ειναι εντελως αντιθετη, αλλα δεν θα την αναλυσω περισσοτερο διοτι δεν εχει νοημα να αντιπαρατεθουμε δικτυακα.
οταν ανεβω πανω με το καλο, θα τα πουμε... :thumbsup:
η αποψη μου ειναι εντελως αντιθετη, αλλα δεν θα την αναλυσω περισσοτερο διοτι δεν εχει νοημα να αντιπαρατεθουμε δικτυακα.
οταν ανεβω πανω με το καλο, θα τα πουμε... :thumbsup:
ελπίζω στα κοντά...
https://www.youtube.com/watch?v=QIaVb7ApnBE&feature=g-all-u
SuperSonic
23-05-12, 16:39
Εγω πιστευω οτι στις εκλογες που ερχονται το ξεβρακωμα θα ειναι μεγαλυτερο για τα μεγαλα κομματα απο τι στις προηγουμενες.
Πριν λίγο είχε στον Αντ1 πέντε δημοσκοπήσεις που έφερναν μπροστά τη ΝΔ από 1 και κάτι μέχρι 5 και κάτι.
Μάλλον κάποιοι έχουν αρχίσει να ξυπνάνε από τη χειμέρια νάρκη......σε λίγες μέρες μπαίνει επίσημα και το καλοκαίρι.
Τελικά όπως όλα δείχνουν -συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου- μάλλον θ 'αναγκαστούμε' να ψηφίσουμε τον αντιπαθέστατο κωλοτούμπα μόνο και μόνο για να σώσουμε το τομάρι μας. Next time ρε Τζήμερε....
we 'll just take our chances Kosta, τίποτα δεν εγγυάται ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά με τη συγκυβέρνηση νδ - πασοκ. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι η κυβέρνηση αυτή θα είναι κάτω από στενή εποπτεία από τους δανειστές. Αν πίστευα ότι θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας αυτοί οι τύποι, θα είχα ήδη περάσει τα σύνορα. thumb
θα είχα ήδη περάσει τα σύνορα. thumb
Just let me know in advance ..... thumb
Just let me know in advance ..... thumb
as soon as the Prez is back θα γίνει μητινγκ. Oπωσδήποτε πριν τις εκλογές. Το γνωστό team.
as soon as the Prez is back θα γίνει μητινγκ. Oπωσδήποτε πριν τις εκλογές. Το γνωστό team.
Έεεετσ. Θα κάνω τη γραμματέα. Στις καλές μου είμαι στις ~40-45 λέξεις / λεπτό. :original:
Γιώργο την σύνταξη που έπαιρνα, όσο απέμεινε τώρα και το πόσο θα απομείνει, την έπαιρνα σύμφωνα με τις κρατήσεις 32 χρόνων. Αν πλήρωνα τα ίδια χρήματα στο ΙΚΑ πάλι τα ίδια θα παιρνα. Επίσης από εργαζόμενος, πάνω-κάτω ήξερα περίπου και τι θα πάρω όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου.
Ανήκα σε ένα απ τα πιό ανθηρά ταμεία με ρευστό και μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Αφού λοιπόν το παίξαν στο χρηματιστήριο τα πρώτα λαμόγια, ήρθαν και τα δεύτερα και μετέτρεψαν ότι είχε απομείνει σε ομόλογα του δημοσίου με αποτέλεσμα το ταμείο να γονατίσει.
Όσο για αυτούς που παίρνουν σύνταξη 400-500ε, μήπως φταίω εγώ? Τόσες ασφαλιστικές εισφορές πλήρωσαν τόσα παίρνουν.
Δεν γίνεται να τα τσουβαλιάζουμε όλα μαζί.
Γιωργο ασφαλως και δεν φταις εσυ ουτε κανενας εργαζομενος . Αλλα δεν ειναι ετσι ακριβως, στον ΟΑΕΕ πχ, οι εισφορες ειναι απο υπερβολικες εως δυσβασταχτες για εναν επαγγελματια, εαν αναλογιστουμε και τις παροχες που εχει απο το ταμειο του. "μακραν το χειροτερο ταμειο"
Ενα παραδειγμα θα σου πω, ο πεθερος μου μετα απο 36 χρονια στο παλιο ΤΣΑ, τωρα ΟΑΕΕ, και με εισφορες γυρω στα 1000ευρω το διμηνο, φτιαχνει τα χαρτια του για συνταξη, και του ειπαν να υπολογιζει γυρω στα 720-750 ευρω.
Ξερεις πως αισθανεται οταν ο γειτονας του σε ΔΕΚΟ παιρνει τα τριπλα+εφαπαξ συν οτι εχει φυγει και καμια 10ετια νωριτερα?
Οπως μου λεει, Μ@Λ@ΚΑΣ!, γιατι εχει δεν εχει δουλεια το φορτηγο πρεπει να τα ακουμπαει καθε διμηνο αλλιως δεν μπορει να θεωρησει βιβλια κλπ κλπ.
Να πω και για τον πατερα μου ο οποιος ειναι 67.5 ετων και ακομα περιμενει εδω και 2,5 χρονια ,να βγει η συνταξη του!! βλεπεις ειχε την ατυχια να εχει 3 ταμεια ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ! και τα οποια κωλοβαρανε με τα χαρτια! "Οσο για συνταξη, αν φτασει τα 700-800Ευρω, θα ειναι αθλος"
Ξερεις τι ειναι να βλεπει γυναικες απο τα 45 τους να ειναι συνταξιουχες του δημοσιου με πολυ καλες συνταξεις+εφαπαξ, γυναικες που οταν ηταν 22χρονων αυτες δεν ειχαν γεννηθει ακομα?!!
m-power_01
26-05-12, 22:42
Πρώην ΤΣΑ , πλέον ΟΑΕΕ 687ευρώ.
Εγω έχω να πω ότι το ΟΑΕΕ είναι το καλύτερο ταμείο μακραν έχω ακούσει πληρώνεις ψίχουλα και έχεις το κεφάλι σου ησυχο όλοι οι γιατροί στα πόδια σου τα φάρμακα όλα τσάμπα . Ένας γνωστός μου με σύνταξη απο ΟΑΕΕ ταηζει την γριά και έχει και γκομενα που την έχει ξεπατωσει στα ακριβά δώρα
Εγω έχω να πω ότι το ΟΑΕΕ είναι το καλύτερο ταμείο μακραν έχω ακούσει πληρώνεις ψίχουλα και έχεις το κεφάλι σου ησυχο όλοι οι γιατροί στα πόδια σου τα φάρμακα όλα τσάμπα . Ένας γνωστός μου με σύνταξη απο ΟΑΕΕ ταηζει την γριά και έχει και γκομενα που την έχει ξεπατωσει στα ακριβά δώρα
για τη gold member ετησια καρτα στο brazzersHD δεν ειπες, για τις δωρεαν ετησιες καρτες απο βιζιτες και την δωρεαν συνδρομη στο alcatraz με 10 δωρεαν ετησιους πριβε χωρους,και τα 10 κουτια βιαγκρα των 50mg που παρεχουν σε ολους τους ασφαλισμενους!
Τα δώρα θα τα φτιάχνει από σκουπίδια, έτσι;
https://www.youtube.com/watch?v=6tz5NFf5Jps&feature=g-all-u
μέχρι εδώ ωραία και λογικά τα λέει...αρκεί να είναι έτσι, και να μην αποδειχθεί άλλος ένας τυχοδιώκτης, γιατί υπάρχει και αυτή η περίπτωση.