Επιστροφή στο Forum : antispin
καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους ,με υγεια και του χρονου..
Σημερα μου αναψαν ταυτοχρονα το αντισπιν και το χειροφρενο αλλα σε κιτρινο χρωμα χωρις καμια ενοχληση στην κινηση του αυτοκινητου ,και μολις εσβησα το αυτοκινητο και το ξανα εβαλα μπροστα μεινανε σβηστα.καμια ιδεα?
Κατι παρομοιο με αντισπιν και abs αναβουν και στο Ζ3 και ειναι ο εγκεφαλος - κεντρικη μοναδα αν το λεω καλα του abs.
Aν δε κανω λαθος και σε μερικα Ε46 συμβαινει.
Μπορεί να είναι και κάποιος από τους αισθητήρες του ABS που να έχει κάποιο πρόβλημα.
Το παρακολουθεις αν θα ξανα αναψει ή κανεις ενα scan να δεις τι σφαλματα εχει κρατησει.. Μπορει και να μην ξανα αναψει.. μπορει να ηταν φλασια της στιγμης.. οποτε μη βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα..
tzanis320si
24-04-12, 10:23
καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους ,με υγεια και του χρονου..
Σημερα μου αναψαν ταυτοχρονα το αντισπιν και το χειροφρενο αλλα σε κιτρινο χρωμα χωρις καμια ενοχληση στην κινηση του αυτοκινητου ,και μολις εσβησα το αυτοκινητο και το ξανα εβαλα μπροστα μεινανε σβηστα.καμια ιδεα?
Tα ιδια ακριβως αναβανε και σε μενα + η ενδειξη runflat(σκασμενο λαστιχο) πριν κανενα 6μηνο σε Ε90 και ηταν το εγκεφαλακι κατω απ τον αεροσακο τιμονιου που ειναι πανω τα φλας,υαλοκαθαριστηρες κ.τ.λ. Και στο δικο μου μια αναβανε και μια ολα οκ. μεχρι που μου ειπε το τελευταιο αντιο και αναβανε μετα μονιμα(χωρις να δουλευει το αντισπιν εννοειτε).Ευχομαι φιλε μου σε σενα να ειναι κατι διαφορετικο και πιο απλο γιατι δεν ειναι οτι πιο οικονομικη ζημια.(αν και εγω βρηκα την ακρη απο ιντερνετ πολυ οικονομικοτερα.)thumb
Στο clk που ειχα πριν μου ειχε κανει το ιδιο ακριβως, με το ηλιθιο μηνυμα drive to the workshop. Αρκετες φορες κιολας, αλλα αφου εσβηνα τη μηχανη χανοταν.
ABS ηταν τελικα...
savvas bmwdakias
24-04-12, 11:03
Στο E36 που ειχα μετα απο ενα καβαλημα σε ενα πεζοδρομιο αναβανε και σε μενα.Δεν ειχα ουτε abs ουτε antispin ηταν ο αισθητηρας του abs τελικα.
Κατι παρομοιο με αντισπιν και abs αναβουν και στο Ζ3 και ειναι ο εγκεφαλος - κεντρικη μοναδα αν το λεω καλα του abs.
Aν δε κανω λαθος και σε μερικα Ε46 συμβαινει.
+1...thumb
dark knight
24-04-12, 12:38
το πιο περιεργο ειχε τυχει σε εμενα.ειχα αλλαξει εμπρος σινεμπλοκ και δεξι ψαλιδι.οταν πηρα το αυτοκινητο απο το συνεργειο ειχε αλλαξει εντελως η γεωμετρια της αναρτησης.εχανε το αυτοκινητο.ο μηχανικος μου ειπε οτι ηθελε ευθυγραμιση αλλα ηταν παρασκευη και ηταν κριμα να μεινει μεσα το αυτοκινητο.σε μια βολτα που εκανα ακουγεται ηχητικη ενδειξη και ανβουν οι ενδειξεις του dsc-abs.επανεκκινω το αυτοκινητο και δεν εσβηναν,νομιζα οτι ηθελε αλλαγη η μοναδα,αμεσως τηλ στο μηχανικο που μου ειπε οτι ηταν αναμενομενο και θελει μονο ευθυγραμιση.τελικα μετα απο ευθυγραμιση επανηλθε στο φυσιολογικο
για τι κοστος μιλαμε για εγκεφαλακι abs?
tzanis320si
24-04-12, 16:07
Ρε παιδια στο φιλο εδω δεν αναψε λαμπακι abs αλλα του χειροφρενου σε κιτρινο χρωμα(μαζι με το αντισπιν),μην μπερδευεστε....το λαμπακι abs αναβει ξεχωριστα αν εχει προβλημα το συστημα...
m-power_01
24-04-12, 16:10
Στα 46αρια πιο πιθανή αιτία είναι
1) αισθητηρας abs
2) δυναμό
3) ευθυγράμμιση αλλά με γεωμετρία κουκουρουκου. Είτε απο λακκούβες , καβαλημα, αλλαγή ψαλιδιου κλπ
4) μονάδα abs
Σε εμένα λόγω σκόνης απο τα φερμουΐτ του χειροφρένου πίσω,
Αφαίρεσα τους αισθητήρες του abs απο τα άκρα τους καθάρισα
Και όλα ΟΚ!!
για τι κοστος μιλαμε για εγκεφαλακι abs?
Βρε μην ψαχνεις ακομη.. ασε να δεις αν θα το ξανακανει.. Ωστοσο μπορεις να κουμπωσεις το αμαξι σε ενα διαγνωστικο (κατα προτιμηση καποιο καλο πχ Bosch ή τυπου GT1 οπως ειναι το γνησιο, αν δεν θελεις να πας αντιπροσωπεια) και να δεις τις βλαβες που εχει κρατησει στη μνημη ο εγκεφαλος..
Κι εμενα το εκανε μια φορα.. μετα απο πλυσιμο οπου ο μ@λ@ξ εριχνε με το τουλουμι νερο μεσα απο τις ζαντες και τους θολους.. Και μολις ξεκιναω απο το πλυντηριο μου αναβουν τα 2 λαμπακια (+ το EML) και σταματω στην ακρη και αρχισε να ανεβοκατεβαζει στροφες.. Το σβηνω, το αφηνω κανα λεπτο, ξαναβαζω μπροστα και ολα μια χαρα.. απο τοτε.. πανε 4-5 χρονια τωρα..
Γιαυτο σου λεω, μην κανεις τιποτα ακομα.. μπορει και να μην το ξανακανει..
m-power_01
24-04-12, 16:25
Χμ ... Να σημειωθεί αυτό το ελάττωμα στο αμάξι του Ζαχαρία που κατά τύχη πωλείται !
Στα 46αρια πιο πιθανή αιτία είναι
1) αισθητηρας abs
2) δυναμό
3) ευθυγράμμιση αλλά με γεωμετρία κουκουρουκου. Είτε απο λακκούβες , καβαλημα, αλλαγή ψαλιδιου κλπ
4) μονάδα abs
5)αισθητηρας γωνιας τιμονιου
m-power_01
24-04-12, 16:33
5)αισθητηρας γωνιας τιμονιου
Έχεις ακούσει να έχει χαλάσει; Όσα έχω δει είναι από λάθος ευθυγράμμιση. Έχεις το τιμόνι λίγο στριμενο, διαβάζει γωνία ο αισθητήρας, ενώ όλοι οι τροχοι πηγαίνουν με την ίδια ταχύτητα ... Και τρελαινεται και βγαίνει εκτός.
Έχεις ακούσει και για βλάβη ;
Χμ ... Να σημειωθεί αυτό το ελάττωμα στο αμάξι του Ζαχαρία που κατά τύχη πωλείται !
Παντως απο τοτε, δεν ξαναπηγα εκει για πλυσιμο.. :th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Έχεις ακούσει να έχει χαλάσει; Όσα έχω δει είναι από λάθος ευθυγράμμιση. Έχεις το τιμόνι λίγο στριμενο, διαβάζει γωνία ο αισθητήρας, ενώ όλοι οι τροχοι πηγαίνουν με την ίδια ταχύτητα ... Και τρελαινεται και βγαίνει εκτός.
Έχεις ακούσει και για βλάβη ;
Ναι την εχω παθει με κομμένο καλωδιο αισθητηρα τιμονιου. Βεβαια αναβαν κιτρινα λαμπακια αντισπιν και φρενου. Οχι χειροφρενο οπως διαβασα παραπανω.
Οποτε ακυρο...
SoNiC_77Gr
24-04-12, 18:00
Εγω ειχα το ιδιο ακριβως προβλημα.. λαμπακι DSC+Χειροφρενου αναμενα μονιμα σε κιτρινο χρωμα. Το εβαλα σε εγκεφαλο κ η ενδειξη ηταν στον αισθητηρα γωνιας τιμονιου. Με τα πολλα κ με τα λιγα παω αντιπροσωπεια το βαζουν πανω το βλεπουν κ μου λενε κοστος μαζι με τα εργατικα 400 ευρω..! Επειδη δουλευα πηγα να κλεισω ραντεβου για αλλη μερα γιατι ηθελε κ κανα 2ωρο στο χαλαρο.. Οταν το πηρα το αμαξι για να παω στην δουλεια ολα δουλευαν ρολοϊ χωρις κανενα προβλημα.. Φυσικα το ακυρωσα το ραντεβου κ γλυτωσα κ 400 μαρουλια!! Τι ακριβως εκαναν δεν ξερω κ εσβησαν. Μεχρι στιγμης (εχει περασει κανα 6μηνο+ δεν εχει εμφανιστει κ καλα θα κανει να μην εμφανιστει ποτε!
ΝΤΑΛΙΜΠΙΡΑΣ
24-04-12, 18:17
αισθητηρασ γωνιας τιμονιου. αν ειναι ε46 αλλαζει μονο ο αισθητηρας αν ειναι ε90 αλλαζεις το szl τιμονιου.ειναι συνηθισμενο προβλημα,παριμενε μεχρι να γινει μονιμο.αν το ξανακανει κλεινεις διακοπτη ανοιγεις βαζεις μπρος κοβεις απο τερμα σε τερμα και τελος.
SoNiC_77Gr
24-04-12, 18:43
αισθητηρασ γωνιας τιμονιου. αν ειναι ε46 αλλαζει μονο ο αισθητηρας αν ειναι ε90 αλλαζεις το szl τιμονιου.ειναι συνηθισμενο προβλημα,παριμενε μεχρι να γινει μονιμο.αν το ξανακανει κλεινεις διακοπτη ανοιγεις βαζεις μπρος κοβεις απο τερμα σε τερμα και τελος.
Αυτο το τελευταιο, που κοβεις απο τερμα σε τερμα, για ποιον λογο ?
ΝΤΑΛΙΜΠΙΡΑΣ
24-04-12, 18:50
καταλαβαινει σε ποια θεση ειναι οι τροχοι,
πας απο τρμα σε τερμα και μετα κρατας ευθεια . η γωνια του τιμονιου στην ευθεια πρεπει να ειναι +_ κοντα στο 0
Αυτα δεν γινοντε φιλε.
Αμα χαλασει ο αισθητηρας γωνίας παει και τελειωσε. Δεν φτιαχνετε ετσι.
Σε 335i φιλου ειναι χαλασμενος εδω και καιρό και δεν φτιαχνετε με τιποτα. Αλλαγη θελει.
τι ειναι το szl τιμονιου?
ΝΤΑΛΙΜΠΙΡΑΣ
24-04-12, 19:11
υπαρχει περιπτωση ο αισθητηρας να εχει χασει την γωνια του αυτο μπορει να γινει ακομα και απο χαμηλη ταση μπαταριας.ειναι πολυ σηχνο προβλημα.και ομως γινοντε.
ΝΤΑΛΙΜΠΙΡΑΣ
24-04-12, 19:12
szl κεντρο διακοπτων κολονας τιμονιου
ok το αφηνω και βλεπουμε ευχαριστω
ΔημήτρηςΜ3
26-04-12, 19:56
Το ίδιο έπαθε σήμερα το δικο μου εμεινε απο μπατ
Και όταν το βάλαμε το τιμόνι απο μόνο του
Εστρειψε και έχασε την ευθυγραμηση του
Και βγάζει σφάλμα στο ταμπλό !!
Μια που γίνεται συζήτηση λέω και εγώ τη δικιά μου εμπειρία.Πριν καμια 10αρια μέρες είχα βγάλει το καντράν (Ε46)και το κίνησα κάμια 10αρια μέτρα.Μόλις έβαλα το καντράν άναψαν αντισπιν και χειρόφρενο σε κίτρινο χρώμα.Απο την τσατήλα μου ξεκίνησα με μπαντιλίκι και σβησαν αμέσως.Απο τότε τίποτα ξανά.Τι να ήταν ρε παιδια;
m-power_01
18-05-12, 00:13
Τι τι να ήταν ; Το έβαλες μπροστά χωρίς καντράν και απορείς γιατί άναψαν λαμπάκια;
Ρε παιδια στο φιλο εδω δεν αναψε λαμπακι abs αλλα του χειροφρενου σε κιτρινο χρωμα(μαζι με το αντισπιν),μην μπερδευεστε....το λαμπακι abs αναβει ξεχωριστα αν εχει προβλημα το συστημα...
OXI.OXI.OXI....
dark knight
14-09-15, 03:31
για να μην ανοιγω νέο θεμα. όταν στριβω σε στροφη φουρκετα΄η στενο με πολύ χαμηλη ταχυτητα και ΚΑΛΟ οδόστρωμα ενεργοποιειται το dsc και φρεναρει το αυτοκινητο. χωρις να υπαρχει υποψια ολισθησης. βεβαια δεν το κανει συχνα.ευθυγραμμιση εχει γινει και είναι οκ.πριν κανενα μηνα ειχα μεινει από μπαταρια. υπαρχει περιπτωση η μπαταρια να επηρεασε τον αισθητηρα γωνιας τιμονιού?