PDA

Επιστροφή στο Forum : ΑΠΑΤΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Vasilis
22-04-12, 21:35
Εδω κ αρκετο καιρο εχω τη μπεμπα αγγελια στο car.gr.

Ειχα ακουσει (απο την πρωτη στιγμη) οτι υπαρχει μεθοδος απατης απο ξενους αγοραστες που με πολυ ομορφο τροπο σου ''αγοραζαν'' την περιουσια περνοντας σου πισω κ το ποσο που ειχαν διαθεσει για την αγορα χωρις εσυ να μπορεις κανεις τιποτα για να δικαιωθεις ή εστω να διεκδικησεις τα χρηματα ή την περιουσια σου.

ακουγοντας ολα αυτα λοιπον
τις δεκαδες μηνυματα που χουν ερθει απο αλλοδαπους χρηστες του car
τα εσβηνα χωρις δευτερη σκεψη.

πριν λιγες μερες
αποφασισα να ανταλλαξω μηνυματα με εναν απο αυτους...

αφου με ρωτησε διαφορα πραγματα για το αυτοκινητο
κ αφου κ αυτος οπως ολοι οι αλλοι ''θαμπωθηκαν'' απο το διαμαντι που πουλουσα κ ειχαν σταθει τυχεροι να πεσουν στην αγγελια μου,
μιας κ το χαριζα...:th_Laie_67-1: κ αφου ειχε πειστει :whistle: οτι ειμαι φερεγγυος Κυριος κ οτι αυτο που πουλαω αυτο κ ειναι
μου στειλε κ το παρακατω mail ...το οποιο ηταν κ τελευταιο μετα την ολη επικοινωνια μας...

I'm satisfied with the price and condition and I am buying this internationally to UK and i would arrange for the Transportation to my home in Cumbria but i would be paying through PayPal as it is the fastest & easiest way if you dont have a PayPal account all you need to do is visit www.paypal.com and register with them. and do not worry about paypal charges, i will take care of that directly from my account Okay? . So if you accept the proposal, you should send me your info requested below if you have an account already:-

Name :
PayPal Email :
Mobile Number:
Total amount :

or you can send me a PayPal money request, so that i can proceed with the transfer and then we can arrange for my transport agent to come for the pick up after you received your money. I will need your home address too for the pick up to be arranged. Thanks alot.

Tony Smart
+447024095414
27 storey sqaure
barrow - in - furness
cumbria
la14 2dl
England

ο ανθρωπος
πειστηκε με δυο απλες ερωτησεις
του τυπου:
ειμαι πρωτος ιδιοκτητης ?
απο ποτε το εχω στην κατοχη μου?
κ αν η τελικη τιμη αγορας ηταν αυτη που ειχα παραθεσει?

εστειλε το παραπανω μηνυμα,δειχνοντας μου οτι η δουλεια...εκλεισε!

το τελευταιο μου μηνυμα μετα απο αυτο
ηταν :

Οnly Cash.

Thank you for your interest!

Λουης ο γαμπρος...

Μην ''τσιμπησετε'' λοιπον με τιποτα παρομοιο...

Πληροφορηθηκα απο φιλο
οτι δρουν ανεξελεγκτοι τετοιοι μαφιοζοι
οι οποιοι,αφου σου στειλουν το χρημα μεσω paypal (ομορφα κ ωραια)
στελνουν ανθρωπο ο οποιος ερχεται στο χωρο σου να παραλαβει το αυτοκινητο κ φυσικα να κανει τα της μεταβιβασης.

αφου τελειωσει το τελετουργικο κ πας να ξεπερασεις τον αποχωρισμο απο το ωραιο σου αυτοκινητακι,
ερχεται ειδοποιηση απο το paypal στην οποια ο αγοραστης αξιωνει την επιστροφη του απεσταλθεντος ποσου με αιτιολογια οτι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΓΟΡΑΣ μιας κ πουθενα δεν αναφερεται το τι αγορασε...

Η paypal (απο οτι εμαθα) κινει διαδικασιες νομιμες απο τη μερια της ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Εφοσον λοιπον
δεν υπαρχει καποιο πιστοποιητικο το οποιο αποδικνυει οτι ΑΠΕΣΤΕΙΛΕΣ δεμα - πακετο ή ο,τι αλλο στον αγοραστη,
σε βγαζει υπαιτιο απατης κ το πρωτο που ζηταει ειναι να επιστραφει το ποσο που σου απεστειλε ο αγοραστης.

Πιασε το αυγο κ κουρεφτο...

Κ σιγα μη βγαλεις ακρη!

Εχω ακουσει πολλες παρομοιες ιστοριες...δεν ξερω αν ειναι αληθινες ή ισχυει κατι τετοιο.
Στην ιδεα (μιας κ χρονια χρηστες μεσω διαδικτυου) οτι θα πληρωσεις ή θα πληρωθεις μεσω Paypal...νοιωθεις ασφαλης!
να ομως,που οπως λενε μερικοι
υπαρχουν ψηλα γραμματα κ μπορεις να βρεθεις προ μεγαλων εκπληξεων...

για μενα αποδειξη ηταν
οτι μετα τα αλεπαλληλα μηνυματα που ανταλλαξα με το φιλο μας
κ παρολο οτι ηθελε να στειλει αμεσα τα λεφτα μεσω Paypal (πραγμα που σε κανει να πιστευεις οτι αυτος μπορει να χασει ,εσυ οχι)
μολις του μιλησα για χερι χερι συναλλαγη...

ουτε ΑΝΤΙΟ δε μου γραψε...:th_Laie_67-1:

αν εχετε παρομοιες εμπειριες ή γνωριζετε αναλογες περιπτωσεις
παρακαλω προστετεψτε τους υπολοιπους κ ποσταρετε εδω
μιας που ειναι κ εποχη που πολλοι ''απαλλασομαστε'' απο πολλα βαρη!

οχι να βγουν πιο εξυπνα κ τα Αγγλακια απο μας...:whistle:thumb

Samaro
22-04-12, 21:51
Βασίλη,
πως τον είπες τον κύριο ; Smart ; (έξυπνος) :th_Laie_67-1:

aristent
22-04-12, 22:05
Βασίλη,
πως τον είπες τον κύριο ; Smart ; (έξυπνος) :th_Laie_67-1:

Tony Smart.....συνονοματος σου Αντωνη!!!:th_Laie_67-1: :hystericalbs1:

Bassakos
23-04-12, 01:34
εχει συμβει σε φιλο , οταν ομως του ειπε οτι οκ! να στο πουλησω το αμαξι κανενα προβλημα, απλα οταν θα ερθουν να το παραλαβουν , τοτε να παρω και εγω τα λεφτα μου, απλα δεν του απαντησε ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον! μονο χερι-χερι η συναλλαγη ! απλα πραγματα

m-power_01
23-04-12, 02:43
Όποιος έχασε λεφτά από τέτοια συναλλαγή είναι άξιος της μοίρας του.
Θέλεις να πουλήσεις το αμάξι σε κάτοικο άλλης χώρας ;
Του λες " φίλε το αμάξι το πουλάω Χ λεφτά, σου κόβω 500 ευρώ για τα αεροπορικά, να έρθεις να τα πάμε χέρι με χέρι ".
Και τέλος το πανηγύρι. Άκου συναλλαγή με PayPal χιλιάδες ευρώ.

giannis_compact
23-04-12, 03:06
Με Άγγλο την πάτησε φίλος που πουλούσε μηχανή,έκανε ακριβώς τη διαδικασία που έγραψε ο Βασίλης παραπάνω μέσω paypal και έχασε 3 ωραιότατα χιλιάρικα (η προκαταβολή που ζητούσε το paypal και καλά ως εγγύηση)! :thumbsdown:

E46 POWER
23-04-12, 03:33
η μεταβιβαση δεν φαινεται? η και η μεταφορικη δεν δινει ενα χαρτι οτι παρελαβε...? μονο χαζος θα πρεπει να εισαι για να κανεις κατι τετοιο.

zaharias
23-04-12, 08:20
Κι εμενα τα ιδια.. εχουν ερθει απειρα μηνυματα.. απλα δεν δινετε σημασια..

Επισης, χθες ενας γειτονας ηθελε βοηθεια.. διοτι δεν ηξερε να μιλησει με εναν αγγλο, οπου ειχε κερδισει 500 λιρες μεσω ενος παιχνιδιου που επαιξε μεσω skype.. Του εστειλε μια αιτηση να τη συμπληρωσει με πληρη στοιχεια, αρ.λογ/σμου κτλ.. φυσικα ο λογ/σμος ειναι αδειος.. αλλα περιμενω να δω τι θα γινει.. Θα του βαλει λεφτα ο αγγλος..?? :D

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
27-04-12, 22:52
ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ CAR ΓΙΑ ΤΖΕΤ ΣΚΙ αφου του λεω πληρωμη μονο μετρητα μου στελνει
I insisted on paypal because i don't have access to my bank account online as i don't have internet banking and i can't go to the bank due to the nature of my job, but i can pay from my paypal account, as i have my bank a/c attached to it, i will need you to give me your paypal email address so i can make the payments asap for the item and pls if you don't have paypal account yet, it is very easy to set up, go to www.paypal.com and get it set up , after you have set it up i will only need the e-mail address you use for registration with paypal so as to put the money through
τι λετε,να το δωσω?(χαχαχαχα)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
27-04-12, 22:54
καιενας αλλος μου στελνει αφου και σε αυτον στελνω για μετρητα
Thanks for your quick response.?3,500,00 EUR is nice and acceptable price and i will be adding the 3.9% PayPal surcharge to the total amount i will be paying you. So i will be paying directly into your PayPal account without any delay, and i hope you have a PayPal account.I can only pay via the fastest and secure way to pay online i.e (PayPal) here, as i do not have access to my bank account online,but i have it attached to my pay pal account, and this is why i insisted on using pay pal to pay.

I have a private courier agent that will come for the pick up after the payment have been made ...so no shipping included and With the issue of my details,transferring the name of ownership and signing of all paperwork will be done by the courier services company agent so you don't have to worry about that.

It will be so sweet if you can send me your PayPal email now so i can pay in right away and also include your address in your reply as i don't really have much time on here.If you don't have a paypal account, you can easily set up one...log on to www.paypal.co.uk and sign up its very easy... I would have loved to talk to you on phone but i work mainly on the sea and our phone network is down on the sea right now due to bad stormy weather, that was why i sent you a text, i even wonder how my message deliver to your phone but for now we can only communicate through the same mailing channel.await your reply asap.

Vasilis
27-04-12, 22:54
ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ CAR ΓΙΑ ΤΖΕΤ ΣΚΙ αφου του λεω πληρωμη μονο μετρητα μου στελνει
I insisted on paypal because i don't have access to my bank account online as i don't have internet banking and i can't go to the bank due to the nature of my job, but i can pay from my paypal account, as i have my bank a/c attached to it, i will need you to give me your paypal email address so i can make the payments asap for the item and pls if you don't have paypal account yet, it is very easy to set up, go to www.paypal.com and get it set up , after you have set it up i will only need the e-mail address you use for registration with paypal so as to put the money through
τι λετε,να το δωσω?(χαχαχαχα)

με κλειστα τα ματια...:th_Laie_67-1:

Akis 330Ci
27-04-12, 23:24
Aυτοι οι τυποι πρεπει να κανουν αυτη τη δουλεια.
Απο τις 100 αγγελιες που θα ψαρεψουν, να μην βρουν 5 αφελεις??? Του φουστη!
Απτο τιποτα βγαζουν....
Μεγαλη προσοχη .

stefm5
28-04-12, 00:30
έτσι εξηγείται γιατί για να αγοράσω ένα σασμάν από αγγλία, ο τύπος μου είπε πλήρωμη μόνο μέσω τραπέζης γιατί για εξωτερικό δεν εμπιστεύομαι μέσω paypal...
κάτι έχει πάρει τ'αυτί του για τους συμπατριώτες του..

viper
28-04-12, 00:47
:original: Οι απάτες στο Internet είναι ίσως περισσότερες σε αριθμό από τις κανονικές αγοραπωλησιες.
Με το paypal υπάρχει τρόπος να μην χαθούν τα λεφτά.
Οταν καποιος κάνει μια πληρωμή, τα χρήματα μεταφέρονται στο Balance του πωλητή. Αν ο πωλητής ΑΜΕΣΩΣ μετά την πληρωμή, μπεί στο account του και κάνει retrieve funds τότε τα χρήματα μεταφέρονται στον τραπεζικό του λογαριασμό από όπου και δεν μπορεί κανείς να τα πάρει πίσω.

nikos1400
28-04-12, 01:26
:original: Οι απάτες στο Internet είναι ίσως περισσότερες σε αριθμό από τις κανονικές αγοραπωλησιες.
Με το paypal υπάρχει τρόπος να μην χαθούν τα λεφτά.
Οταν καποιος κάνει μια πληρωμή, τα χρήματα μεταφέρονται στο Balance του πωλητή. Αν ο πωλητής ΑΜΕΣΩΣ μετά την πληρωμή, μπεί στο account του και κάνει retrieve funds τότε τα χρήματα μεταφέρονται στον τραπεζικό του λογαριασμό από όπου και δεν μπορεί κανείς να τα πάρει πίσω.

αυτο σκεφτομουνα εγω.
εφοσον σου βαλει ο αλλος τα λεφτα στο paypal, γιατι να μην τα βαλεις αμεσως στον τραπεζικο σου ? στο paypal θα τα αφησεις ??!! (οταν μιλαμε για μεγαλο ποσο βεβαια, οχι 50-100 ευρω)

steliosm46
28-04-12, 01:33
It will be so sweet if you can send me your PayPal email now so i can pay in right away and also include your address in your reply as i don't really have much time on here.

I would have loved to talk to you on phone but i work mainly on the sea and our phone network is down on the sea right now due to bad stormy weather, that was why i sent you a text, i even wonder how my message deliver to your phone but for now we can only communicate through the same mailing channel.await your reply asap.

Καλα ο τύπος ειναι ελλέινος! :hystericalbs1:

oldcarskickass
28-04-12, 01:49
Και γιατί δεν κρατάς το αμάξι και να του στείλεις μια τσίχλα ξέρω γω και να κόψεις και παραστατικό;

Πλάκα πλάκα δεν γίνεται τπτ παρόμοιο;

Είμαστε σε κρίση παιδιά, δεν μπορούμε να αφήνουμε λεφτά να κάνουν βόλτες έτσι.

E46 POWER
28-04-12, 03:56
αυτο σκεφτομουνα εγω.
εφοσον σου βαλει ο αλλος τα λεφτα στο paypal, γιατι να μην τα βαλεις αμεσως στον τραπεζικο σου ? στο paypal θα τα αφησεις ??!! (οταν μιλαμε για μεγαλο ποσο βεβαια, οχι 50-100 ευρω)

αν διαβασετε τα μικρα γραμματακια οι συνδεδεμενοι λογαριασμοι ειναι συνδεδεμενoi και εχουμε ολοι ηδη αποδεχθει τον ορο να μας τραβηξει χρηματα η paypal εαν το κρινει σκοπιμο...
γι αυτο μεταφορα στο λογαριασμο και απο εκει σε αλλον μη συνδεομενο...δελτιο αποστολης μιας τσιχλας και ολα οκ...

oldcarskickass
28-04-12, 12:11
Εμ τι θα μας την πούνε οι άγγλοι τώρα;;

Όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες αυτοί ένιωθαν κρέας με φλέβα... ξέρετε που.

Παραστατικό αποστολής τσίχλας Βασίλη και το αμάξι στο γκαράζ.

Akis 330Ci
28-04-12, 18:53
Γραφει το CAR.GR

''Προσοχή στα SMS που στέλνουν απατεώνες απο το εξωτερικό που θέλουν δήθεν να αγοράσουν το όχημά σας και να πληρώσουν μέσω PAYPAL Διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες στο Σύμβουλο Αγοράς. ''

Σύμβουλος Αγοράς Αυτοκινήτου

Αν έχετε εξαπατηθεί ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας στο admin4@car.gr

Διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες. Σε κάθε αγγελία, κάτω από το πεδίο της φωτογραφίας, μπορείτε να κάνετε παρατήρηση (αν π.χ. κάποια αγγελία είναι ψεύτικη η παραπλανητική η λάθος κλπ). Ετσι βοηθάτε όλοι σας να υπάρχουν "σωστές" αγγελίες.

Προσοχή στις προκαταβολές !!! Μη δίνετε προκαταβολή αν δεν έχετε δει τον πωλητή, αν δεν έχετε δει το όχημα και προπάντως αν το όχημα βρίσκεται στο εξωτερικό. Για ανταλλακτικά να ζητάτε να πληρώνονται με αντικαταβολή κατά την παραλαβή τους. Είναι καλό να έχετε πρίν με τον πωλητή μια επικοινωνία με εμαιλ η Φάξ για το τι έχετε παραγγείλει, ώστε να έχετε κάτι γραπτό σαν επιβεβαίωση. Μην επηρεάζεστε από την τιμή (ανεξάρτητα αν είναι καλή η κανονική) ούτε από τον ευγενικό και καπάτσο πωλητή. Μην νομίζετε ότι δεν θα τύχει σε εσάς. Εξάλλου είναι νομικά πολύ δύσκολο και χρονοβόρο για να βρείτε το δίκαιό σας.

Προσοχή στα SMS που στέλνουν απατεώνες απο το εξωτερικό που θέλουν δήθεν να αγοράσουν το όχημά σας χωρίς παζάρια και χωρίς να το δούνε, θέλοντας να πληρώσουν μέσω PAYPAL . Απατεώνες δημιουργούν ένα κόντο με μια πιστωτική κάρτα. Μετά σας στέλνουν τα χρήματα για το αυτοκίνητο και μόλις πάρουν το αυτοκίνητο λένε στην τράπεζα της πιστωτικής κάρτας να κάνουν ακήρωση της πληρωμής. Σκοπός τους είναι να σας πάρουν τα έξοδα μεταφοράς δηλ. τα 800 εως 2000 ευρώ που σας τα έχουν τάχα προκαταβάλει και τα οποία πρέπει να τα πληρώσετε εσείς κατευθείαν στην μεταφορική εταιρεία. Τα χρήματα αυτά, της μεταφοράς, αν τα στείλετε θα τα χάσετε. Σας απειλούν μάλιστα ότι θα σας κάνουν μήνυση. Αν δεν μπούν τα λεφτά στην τσέπη σας, αν δεν εισπράξετε τα χρήματα, μην πιστεύετε τίποτα και κανέναν. Διαβάστε παρακάτω την μαρτυρία ενός μέλους μας --------------- "Κάποια στιγμή στην ημέρα δέχτηκα ένα sms μέσω κάποιου site αποστολής sms(hok.bik) ότι κάποιος έχει δει την αγγελία μου στο car.gr και σε περιπτωση που δεν το έχω πουλήσει να του στείλω e-mail για πρόσθετες πληροφορίες. Το μύνημα ήταν στα αγγλικά και το όνομα ξένο. Μετά από κάποιες λίγες ερωτήσεις που μου έκανε για την κατάσταση του αυτοκινήτου, και κάποια παζάρια, μου ανέφερε ότι θέλει να το αγοράσει. Αφού τον ρώτησα πως θα γίνει αυτό αν αυτός είναι στο εξωτερικό, αυτός μου απάντησε ότι τώρα βρίσκεται στις Βερμούδες και θα γίνει η μεταφορά από καποιον άλλο και να μην με απασχολεί οποιαδήποτε διαδικασία και έξοδο μεταφοράς καθώς θα το καλύψει αυτός. Μετά με ρώτησε εάν έχω λογαριασμό Paypal για να μου βάλει τα λεφτά εκεί. Του απάντησα ναι και του έδωσα τον αριθμό. Μέσα σε λίγα λεπτά είχα e-mail από Paypal ότι μου κατατέθηκαν τα λεφτά του αυτοκινήτου συν 800 ευρώ για την εταιρεία μεταφοράς. Μάλιστα στο e-mail έλεγε ότι επειδή το ποσό κατάθεσης είναι μεγάλο, και προκειμένου να εξασφαλιστεί ο αγοραστής ότι θα πάρει το αυτοκίνητο θα έπρεπε εγώ να καταθέσω τα λεφτά μεταφοράς σε έναν λογαριασμό Western Union στην Αγγλία και μετά θα μπορούσα να εισπράξω τα λεφτά της κατάθεσης. Επειδή είμαι λίγο πιο προχωρημένος χρήστης Η/Υ διαπίστωσα ότι το e-mail του Paypal ήταν καλά καμουφλαρισμένο και στην πραγμάτικοτητα είχε σταλεί από μια άλλη διευθυνση Gmail. Δηλαδή απάτη.. Μάλιστα στο e-mail ανέφερε ότι σε περίπτωση που έχω την οποιαδήποτε απορία μπορώ να κάνω reply και ενώ θα φαινότανε ότι κάνω στο paypal, στην πραγματικότητα θα έκανα πάλι σε αυτόν. Θα έπερνε δηλαδή κάποιος τα 800 ευρώ μέσω Western Union και μετά καπνός.Eκανα προωθηση στο paypal το μηνυμα ως υποπτο και με ενημερωσαν πως οντως ειναι απατη.Δεν ειχαν μπει στο λογαριασμο μου χρηματα και ουδεποτε το paypal ζητησε να γινει καταθεσει απο εμενα στην western union."

Προσοχή στις επιταγές! Από το εξωτερικό είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ακάλυπτες - (Για το εσωτεριό: Μην πουλάτε το αμάξι με επιταγές είναι πολύ επικίνδυνο) - !!! Όταν καταθέτετε, στην τράπεζα, μία επιταγή από εξωτερικό για να πάρετε τα χρήματά σας πρέπει να περάσει εως και ένας μήνας και συνήθως διαπιστώνετε απλά ότι είναι ψεύτικη/ακάλυπτη. Αρα δεν παίρνετε χρήματα και έχετε στα χέρια σας απλά ένα άχρηστο χαρτί. Ένα κόλπο για να σας ξεγελάσουν είναι δεν κάνουν καθόλου παζάρια (κάνουν τους οικονομικά πολύ άνετους, μετά σας στέλνουν μια επιταγή με μεγαλύτερο ποσό από αυτό που συμφωνήσανε (τάχα κατά λάθος) και ζητάνε από εσάς να τους στείλετε τα ρέστα πίσω. Σας λένε ότι έκαναν λάθος το ποσό και σας πιέζουν με συνεχή τηλεφωνήματα για να δώσετε πίσω την διαφορά. Στην ουσία θέλουν να σας πάρουν την διαφορά και μετά εξαφανίζονται. Μην τους τα δίνετε πίσω. Σας ζητάνε πολλές φορές τον αριθμό λογαριασμού σας βάζουν στην τράπεζά σας μια επιταγή (η οποία είναι ακάλυπτη) η οποία είναι το ποσό του αυτοκινήτου π.χ. 4000 ευρώ + π.χ. 1000 ευρώ για την μεταφορά. Φαίνεται στον λογαριασμό σας ότι τάχα μπήκαν τα χρήματα των 5000 ευρώ (είναι όμως θεωρητικά στον λογαριασμό σας δεν μπορείτε να τα πάρετε στο χέρι, πρέπει να τα πάρει πρώτα η τράπεζα σας από την τράπεζα του εξωτερικού). Μετά σας παίρνει η δήθεν μεταφορική εταιρεία τηλέφωνο και σας ζητάει να της στείλετε τα 1000 ευρώ μέσω π.χ. Western Union. Εσείς βάζετε τα 1000 ευρώ, που τάχα σας έβαλε ο αγοραστής παραπάνω για την μεταφορά, και τα χάνετε. Γιατί μέσα σε ένα μήνα το πολύ η τράπεζα σας παίρνει πίσω τα 5000 ευρώ, λόγω του ότι η επιταγή ήταν ακάλυπτη.

Μεγάλη προσοχή στις συναλλαγές σας με τις τράπεζες WESTERN UNION, την Escrow και την MoneyGram οι άλλες που δουλεύουν με ανάλογο τρόπο. Συνήθως άτομα από το εξωτερικό σας κάνουν δελεαστικές προσφορές και αποσκοπούν στην εξαπάτησή σας. Σας υπόσχονται δήθεν εγγυητική μεταχείρηση της τράπεζας. Μόνο το νούμερο συναλλαγής χρειάζεται κανείς για την παραλαβή χρημάτων από τέτοιες τράπεζες, το όνομα δεν παίζει ρόλο και έτσι δεν γνωρίζετε στην ουσία σε ποιόν στέλνετε τα χρήματά σας! Τις περισσότερες φορές η παραλαβή των χρημάτων γίνετε με πλαστή ταυτότητα.

Μην δίνετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας σε ενδιαφερόμενους που υπόσχονται να σας βαλουν χρήματα απο το εξωτερικό, μερικές φορές και παραπάνω από αυτά που ζητάται γιατί δήθεν έχουν αγοραστή και θέλουν προμήθεια! Αποσκοπούν στην εξαπάτησή σας.

Εαν το όχημα είναι Ελλάδα είναι προτιμότερο να πάτε οι ίδιοι να το πληρώσετε και να το πάρετε αμέσως, αφού πάρετε και τα σχετικά έγγραφα. Μη στέλνετε χρήματα χωρίς να δείτε τον πωλητή και να πάρετε το όχημα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα χάσετε. Πολλοί απατεώνες βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες (π.χ. σας λένε ότι έχουν κάποια "μεγάλη" θέση π.χ. στο δημόσιο, η ότι θα χάσετε την ευκαιρία το θέλουν πολλοί, η ότι έχουν ανάγκη κλπ.) για να σας ξεγελάσουν. Σας δίνουν ακόμη κανονικό όνομα και πραγματικό αριθμό λογαριασμού σε ελληνική τράπεζα και δεν δέχονται να συναντηθείτε. Δεν τους νοιάζει γιατί πέρνουν τα χρήματα π.χ. με κάρτα. ---------Εαν το όχημα είναι Εξωτερικό είναι προτιμότερο να "κλείσετε" το αυτοκίνητο με συμβόλαιο ιδιωτικό που θα στείλετε μέσω Φάξ και μετά να ταξιδέψετε για να το πληρώσετε και κανονίσετε μόνοι σας την μεταφορά του παίρνοντας τον τίτλο κυριότητας. Οταν πληρώσετε το όχημα καλό είναι να δείτε και την ταυτότητα του πωλητή και να βγάλετε και μια φωτοτυπία. ---------Εαν πρόκειται για ανταλλακτικά είναι προτιμότερο να πάτε ο ίδιος να το πληρώσετε και να το πάρετε η να σας στείλει ο πωλητής το εμπόρευμα με αντικαταβολή έτσι ώστε να πληρώνετε το εμπόρευμα κατά την παραλαβή του. Ετσι είναι σίγουρο ότι θα σταλεί και δεν θα χάσετε τα χρήματά σας.

Προτιμείστε δηλωμένους εμπόρους, με κατάστημα στην Ελλάδα, ώστε αργότερα αν έχετε κάποιο πρόβλημα να τους ξαναβρείτε στην έδρα τους. Σας αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα και σας παρέχουν εγγύηση και χρηματοδότηση.

ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ πρίν ξεκινήσετε να πάτε να δείτε ένα όχημα (και να μιλήσετε μαζί με τον πωλητή και στο σταθερό) έτσι ώστε να γνωρίζετε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για αυτόν. Αν ο πωλητής δεν θέλει να δώσει σταθερό να προσέξετε πάρα πολύ και καλύτερα να τον αποφύγετε.Μην έρχεστε σε επαφή μόνο με Ε-MAIL η μόνο με ΚΙΝΗΤΟ και προπάντων μην στέλνετε προκαταβολές χωρίς να ελέγξετε και να είσατε σίγουροι για τον πωλητή.Μην απαντάτε σε SMS προπάντων αν έχει στο κείμενο e-mail. Αν ενδιαφέρετε πραγματικά κάποιος θα σας πάρει τηλέφωνο. Μην πέφτετε στην παγίδα ανταλλαγής e-mail.

Η πληρωμή είναι καλύτερα να γίνει μέσα σε μια τράπεζα ώστε να μην έχετε μαζί σας χρήματα. Είναι πολύ ποιό σίγουρο να γίνει κατευθείαν μεταφορά από τον λογαριασμό σας στον λογαριασμό του, αφού έχετε δει πριν την ταυτότητά του και τον τίτλο κυριότητας του οχήματος.

Μην έρχεστε σε επαφή μόνο με email. Χρησιμοποιούνται(από άτομα που θέλουν να σας εξαπατήσουν)μεν ελληνικά τηλέφωνα, που όμως είναι π.χ. FAX κάποιας τυχαίας εταιρείας, λάθος νούμερα, τηλέφωνα στα οποία δεν απαντά κανείς κλπ., για να σας κάνουν να πιστέψετε ότι το τηλέφωνο είναι ελληνικό και αληθινο και ότι δήθεν βρίσκονται προς το παρόν στο εξωτερικό. Να μην εμπιστεύεστε πωλητές που βάζουν ψεύτικα τηλέφωνα και δουλεύουν μόνο με e-mail.

Προσοχή στα Ε-MAIL και στα ΚΙΝΗΤΑ πωλητών που το αυτοκίνητο έχει δελεαστικές τιμές αλλά βρίσκεται δήθεν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!! Οσες αγγελίες έχουν email ή τηλέφωνο στην ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ή ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ είναι πάρα πολύ επικίνδυνες και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αποσκοπείται η εξαπάτησή σας! Μην δίνεται προκαταβολή βασιζόμενοι σε επαφή μόνο με email η μόνο με κινητό.ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ πρίν ξεκινήσετε να πάτε να δείτε ένα όχημα. Αν ο πωλητής δεν θέλει να δώσει σταθερό να προσέξετε πολύ. Σας υπόσχονται να σας στείλουν το αμάξι με μια ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ εταιρεία, η οποία είναι πλαστή. Φτιάχνουν ακόμη και ψεύτικη ιστοσελίδα της μεταφορικής για να σας ξεγελάσουν. Το αυτοκίνητο δεν θα το παραλάβετε ποτέ!!

Κατά την δοκιμαστική οδήγηση του οχήματος που πουλάτε να συνταξιδεύετε και εσείς. Καλό είναι κατά την πώληση να μην είσαστε μόνοι σας. Μην αφήνετε τον υποψήφιο αγοραστή να οδηγήσει μόνος του το όχημα που πουλάτε και προπάντων μην του δείνετε τα χαρτιά του οχήματος. Μπορεί να το πάρει και να φύγει. Αν αγοράζετε αυτοκίνητο καλό είναι να έχετε κάποιον μαζί σας π.χ. μηχανικό που θα καταλάβει αν το αμάξι έχει πρόβλημα η είναι τρακαρισμένο. Να ζητάτε γραπτώς ότι είναι ατρακάριστο και πόσα χιλιόμετρα έχει για να είσαστε και "νομικά" καλυμμένοι.

Να ελέγχετε την χρονολογία του οχήματος και τον αριθμό σασί . Συνηθίζεται από τους πωλητές να "βαπτίζουν" το όχημά τους νεώτερο από ότι είναι. Να το ελέγχετε πρίν ξεκινήσετε να δείτε το όχημα. Να ελέγχετε αν ο αριθμός που είναι "χτυπημένος" στο σασί είναι ο ίδιος με αυτόν της άδειας κυκλοφορίας.

Προσοχή στον τίτλο ιδιοκτησίας του οχήματος (και πιό πολύ από το εξωτερικό) ανήκει πράγματι στον πωλητή ? είναι πραγματικά το διαφημιζόμενο όχημα? Καλό επίσης είναι να γίνεται πριν απο την αγορά τεχνικός έλεγχος του οχηματος για τυχον τρακαρίσματα/μηχανικές βλάβες/τήρηση εγγύησης κλπ.

Προσοχή στα τηλέφωνα που είναι πληρωτέα π.χ. ότι νούμερο αρχίζει από 9... ή 0900...και σε αντίστοιχα εξωτερικού. Χρησιμοποιείται πολλές φορές από δήθεν αγοραστές η πωλητές αυτοκινήτων και χρεώνεστε με μεγάλα ποσά, ανά λεπτό χρόνου ομιλίας. Προσοχή στα τηλέφωνα από εξωτερικό (0044...)!

Προσοχή σε πωλητές που πουλάνε προσημειωμένο αυτοκίνητο (που σημαίνει ότι χρωστάνε δόσεις και δεν έχουν την πλήρη ιδικτησία του αυτοκινήτου).Να διαβάζετε πρώτα την άδεια αν γράφει παρακράτηση. Σε τέτοια περίπτωση μη δίνετε προκαταβολή και μην πληρώνετε το χρέος του παλαιού ιδιοκτήτη δήθεν με την εγγύηση υπεύθυνης δήλωσης η ιδιωτικού συμφωνητικού. Αν μετά την πληρωμή σας δεν θέλει να μεταβιβάσει το αυτοκίνητο θα μπλέξετε σε δικαστήρια και ίσως δεν πρόκειται να πάρετε ποτέ τον τίτλο κυριότητάς του. Μπορείτε να ζητήσετε στην τράπεζα αναδοχή χρέους και όταν εγκριθεί θα μεταβιβαστεί το αυτοκίνητο στο όνομά σας. Ρωτήστε στην τράπεζα για περαιτέρω πληροφορίες.

Προσοχή στα e-mail. Δυστυχώς είναι τεχνικά δυνατόν να γίνετε παραποίηση των e-mail με αποτέλεσμα να φένετε σαν αποστολέας κάποιος που δεν έχει σχέση με αυτό το e-mail. Μη στέλνετε προσωπικά δεδομένα μέσω e-mail και προπάντων δεδομένα που συσχετίζονται με πιστωτικές κάρτες. Πρέπει εξάλλου να γνωρίζετε ότι τα e-mail είναι αποδεικτικά στοιχεία σε δικαστήρια και τόσο δεσμευτικά όσο και τα φάξ (π.χ.σαν συμβόλαιο αγοράς)

Το Car.gr δεν έχει καμία σχέση με την πράξη πώλησης αυτοκινήτου, δεν γνωρίζει ούτε τον αγοραστή ούτε τον πωλητή και ούτε μπορεί να εγγυηθεί για την αξιοπιστία τους και ούτε γνωρίζει ποιός απο ποιόν αγόρασε κάποιο όχημα. Η διαδικασία αγοροπωλησίας γίνετε μόνο μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

Σας γνωστοποιούμε ακόμη ότι το Car.gr αποστέλει e-mail σε πωλητές η αγοραστές οχημάτων (σχετικά με δημοσιευμένες αγγελίες στο Car.gr) μόνο αν έχετε εσείς κάποιο ερώτημα. Δεν σας ζητάει ποτέ κωδικούς. Σε περίπτωση αμφιβολίας ζητείστε τη γνώμη κάποιου ειδικού η στείλτε μας e-mail στο admin2@car.gr, η τηλεφωνείστε μας.

DeathAngelgr
08-05-12, 16:23
Και εμενα μου στελνει ενας αγγλος ο οποιος χωρις πολλα πολλα λεει οτι θελει το αμαξι.
Παρομοιο σκηνικο μεσω paypal και ιστοριες ... Θα του πω για μετρητα να δω τι απαντηση θα παρω(εαν παρω).Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες

DeathAngelgr
08-05-12, 16:31
Αναφερω το mail του τυπα σε περιπτωση που καποιος εχει πεσει σε καποιον με ιδιο mail η σε περιπτωση που θα πεσει.
Ο τυπας στελνει απο το mail: danoddyhammersmith@hotmail.com

Ptboul
02-12-13, 11:49
Έλαβα και εγώ ένα μήνυμα στο κινητό (για το αμάξι που έχω βάλει):

Hello, is the car still for sale? Please reply to mannedget@gmail.com

Πωπωω αμαξάρα που έχω ο μπόϊΣτης λέω, περιζήτητη σε όλη την Ευρώπη :D

Κατευθείαν το πετάω στο google με βγάζει σε ένα σκανδιναβικό site, έκανα search το email και με πήγε σε κάτι γραφόμενα. Τα πετάω και αυτά στον μεταφραστή και έβγαλε την λέξη απάτη και κάτι άλλα.

Tι να κάνω, να τον στείλω στον χαντέ;

vasilis e46
02-12-13, 15:38
Παρομοια εξελιξη ειχα και εγω το καλοκαιρι με μια κοπελα απο το Αμβουργο και καλα που ενδιαφεροταν για το 2ο αυτοκινητο που ειχα σε αγγελια.Μου εστελνε μεσω mail και αφου μου ζητησε επιπλεον φωτογραφιες να δει για τυχον γρατζουνιες και την κατασταση του οχηματος και τελικα της εκανε και η τιμη μου λεει να τις δωσω ενα λογαριασμο paypal να καταθεσει το ποσο και θα αναλαμβανε αυτη ολα τα εξοδα μεταφορας του οχηματος στη χωρα της.Αμεσως καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα και επικοινωνησα και με ενα γνωστο μαντρα να δω τι παιζει και μου επιβεβαιωσε οτι ειναι απατη.Τελικα το αυτοκινητο εφυγε το Σεπτεμβρη απο αλλο αγοραστη εδω.

oldcarskickass
02-12-13, 18:29
Πρόσφατα φίλος στην δουλειά που είχε για πώληση το Beverly του (το οποίο κατά λάθος δεν χτύπησα) δέχεται mail από ένα ξένο οποίος λέει θα του καταθέσει τα χρήματα σε paypal.

Του λέω μην δώσεις καν το email.

Τεσπα με τα πολλά το δίνει, 2 ώρες μετά την αποστολή email με τον Paypal λογαριασμό βλέπει το ποσό κατατεθιμένο.

Επόμενο μήνυμα ήταν ότι έπρεπε ο ίδιος να πληρώσει 600¤ για να μεταφερθεί το μηχανάκι του κάπου (δεν θυμάμαι) και ότι θα του τα έδινε πίσω με το που έφτανε στον προορισμό.

Ευτυχώς δεν έκανε τπτ παρά ένα τηλ στην paypal του είπαν ότι είναι απάτη και το φοβερό είναι ότι όσο μιλούσε στο τηλ με paypal κάνοντας refresh το υπόλοιπο του λογαριασμού είδε ότι ο άλλος έχει τραβήξει τα χρήματα πίσω.

Οπότε ναι, δεν απαντάμε σε τέτοια Mail ούτε κάνουμε τίποτα άλλο γιατί θα βρεθούμε σε άσχημες καταστάσεις.

ΥΓ: Η μαγκιά θα ήταν να είχε προλάβει να τραβήξει τα χρήματα και να τα είχε βάλει στην κάρτα. Εκεί δεν ξέρω τι θα γίνονταν, αφού ο άλλος τα έστειλε από ότι φαίνεται οικειοθελώς.

aggelosmk2
02-12-13, 19:28
Έλαβα και εγώ ένα μήνυμα στο κινητό (για το αμάξι που έχω βάλει):

Hello, is the car still for sale? Please reply to mannedget@gmail.com

Πωπωω αμαξάρα που έχω ο μπόϊΣτης λέω, περιζήτητη σε όλη την Ευρώπη :D

Κατευθείαν το πετάω στο google με βγάζει σε ένα σκανδιναβικό site, έκανα search το email και με πήγε σε κάτι γραφόμενα. Τα πετάω και αυτά στον μεταφραστή και έβγαλε την λέξη απάτη και κάτι άλλα.

Tι να κάνω, να τον στείλω στον χαντέ;

Απαξ κ την ξέρεις την απάτη κ το τρόπο που λειτουργούν ,για μένα κάνε παιχνίδι !

Διασκέδασε το . Παίξ'το ψιλο-ψημένος,κάνε ερωτήσεις , κ για να μη σου πω κιολας να παραμονευεις την ώρα που παιζει να σου βάλει κ καλά τα λεφτά,να προσπαθήσεις να τα τραβήξεις.

freddys
08-12-13, 16:03
Μιας και γραφουμε για απατες,θα ηθελα να σας αναφερω μια με την οποια γελασα με την ψυχη μου.Το χασκυ που εχω ηθελα να το παρω απο καποιον φιλοζωικο για να βοηθησω και εγω μια ψυχουλα.Ψαχνω αριστερα ψαχνω δεξια και βρισκω 2 οι οποιοι τα προσφερουν για υιοθεσια!Μονο κακο εκτος Ελλαδας αλλα θα τα στειλουν.Δωσε παρε,τα μαιλ,την επομενη μερα το στελνουν και οι δυο με το αεροπλανο.Μονο εξοδο,να πληρωσω τα εξοδα μεταφορας που δεν ξεπερνανε τα 100Ε,αλλα με western union.Το μυριζομαι οτι κατι δεν παει καλα,ζηταω παραπανω φωτογραφιες.Μου στελνουν τις ιδιες.Εκει αρχισε το γελιο.Εστειλα τα χρηματα αλλα δεν εχω την αποδειξη.Και τα χρηματα μπαινουν σε 2-3 μερες λογο valeur,αλλα τα σκυλια δεν εχουν φτασει.Εγω να παω και καλα στο αεροδρομιο να ρωταω.Μα απο εδω μα απο εκει πουθενα τα χασκυ να τους λεω.Μου εστειλαν ενα ακομα μηνυμα απο την αεροπορικη και καλα οτι θα αργησει να ερθει στο αεροδρομιο και οτι η πτηση διαρκει 5 μερες κλπ κλπ.Στο τελος οταν ειδαν οτι χρηματα δεν εφτασαν ποτε,καταλαβαν οτι το δουλεμα δεν ουτε με ενοχλησαν ουτε τιποτα.