PDA

Επιστροφή στο Forum : Ford's 3 cylinder Ecoboost

Samaro
26-02-12, 18:18
Αυτός είναι ο νέος τρικύλινδρος ecoboost κινητήρας 1.0 λίτρου της Ford !

Μπορώ να λέω με καμάρι, ότι στην εξέλιξη του, κατά ένα μέρος (στο calibration ) συμμετείχε και ο γιός μου !

:original:

https://www.youtube.com/watch?v=4FXT5cBbC00"]https://www.youtube.com/watch?v=4FXT5cBbC00
πηγη :https://www.autoblog.gr/2012/02/26/video-how-ford-3-cylinder-1-0-liter-ecoboost-works/

Dr. Yamastura
26-02-12, 18:25
Μπράβο!!
Και εις ανώτερα για τον γιόκα σου,να εξελίζει τα M!!

Samaro
26-02-12, 18:27
Νάσαι καλά γιατρέ ! Πρός το παρόν, πήρε μεταγραφή στη Lotus ! :th_Laie_67-1:

z3 2.2
26-02-12, 22:55
Μπραβο στο γιο σου Αντωνη!
να σε κανει ακομα πιο περιφανο οσο περνανε τα χρονια ευχομαι.
τι ακριβως κανει ο γιος σου? τι εννοεις calibration?

αυτο το μοτερ κυριοι θα μπει και στο focus απ οτι εχω ακουσει

Samaro
26-02-12, 23:32
Δημήτρη μου θα τα πώ απλά όπως εγώ τα έχω καταλάβει !
Συμμετείχε στον προγραμματισμό /χαρτογράφιση του εγκεφάλου, σε ότι έχει να κάνει με τη βελτιστη λειτουργία σε κατανάλωση και ρύπους.
Για τον συγκεκριμένο κινητήρα, απόσο γνωρίζω, το project κράτησε 2 χρόνια και
οι δοκιμές γίνανε σε διαφορες συνθήκες, είτε σε αίθουσες προσομειώσεων είτε σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.
Τώρα, στη νέα του εργασία, ελπίζει ότι πέρα των πιό πάνω θα αποκτήσει εμπειρία και σε άλλα θέματα !
Ο κινητήρας αυτος θα μπεί και στο Μοντέο !!

Υ.Γ. ελπίζω να μήν έγραψα καμμιά μ@λ@κία και μου κάνει παρατήρηση ! :th_Laie_67-1:

z3 2.2
26-02-12, 23:50
Μπραβο του και παλι μπραβο του!
γελανε και τα μουστακια σου Αντουαν?!!!!!

120ie87
26-02-12, 23:57
Συγχαρητήρια για τον γιο σου και εις ανώτερα! Να σε κάνει πάντα περήφανο εύχομαι!

->ο κινητήρας αυτός θα μπει στο modeo με το ίδιο κυβισμό (1.0lt) ή στο ίδιο μοτέρ (από άποψη αρχιτεκτονικής) θα αυξηθεί ο κυβισμός για να μπει στο βαρύτερο αυτοκίνητο?

Samaro
27-02-12, 00:10
.................................
->ο κινητήρας αυτός θα μπει στο modeo με το ίδιο κυβισμό (1.0lt) ή στο ίδιο μοτέρ (από άποψη αρχιτεκτονικής) θα αυξηθεί ο κυβισμός για να μπει στο βαρύτερο αυτοκίνητο?

Σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί ο ίδιος ακριβώς (1,0 λίτρου) θα μπεί !

VanVIC
27-02-12, 07:32
Αυτός είναι ο νέος τρικύλινδρος ecoboost κινητήρας 1.0 λίτρου της Ford !

Μπορώ να λέω με καμάρι, ότι στην εξέλιξη του, κατά ένα μέρος (στο calibration ) συμμετείχε και ο γιός μου !
...

Καλά κάνεις και καμαρώνεις Αντώνη, άξιος ο γιός !
Θυμάμαι που μου έλεγες για το συγκεκριμένο μοτέρ σε κάποια συναλντησή μας στου ΤαμΤαμ και να που τελικά παρουσιάστηκε.
Δεν γράφω πόσο καιρό πριν γιατί ενδεχομένως να ήταν και "off the record" η συζήτηση τότε αλλά θύμαμαι που έλεγες ότι μέχρι και στο Mondeo δοκιμαζόταν.
Downsizing λοιπόν, στο πνεύμα των καιρών...

Υ.Γ: Μιας και καταπιάνεται με το "άθλημα" δεν του λές να μας δώσει και μας καμιά συνταγή "EcoBoost" για τα καμάρια μας; Να καταργήσουμε την λειτουργία στους μισούς κυλίνδρους αλλά να κρατήσουμε αξιοπρεπή απόδοση.

nik200
27-02-12, 09:29
εγω φιλε samaro θα πω...μπραβο στους ελληνες που ειναι εκει εξω και μας κανουν υπερηφανους... και ειναι αρκετοι..εστω και αν δεν φαινονται..και ενα διπλο μπραβο στο οτι ειναι ο γιος σου..ενας ανθρωπος δικος μας-κοντα μας!!!

Thomelef
27-02-12, 15:29
κρίμα να μην μπορεί η κωλοχώρα μας να αξιοποιήσει τέτοιους ανθρώπους, και τους προσφέρουν δουλειά άλλες χώρες.
πολύ κρίμα...πέραν τούτου, είμαι σίγουρος ότι είναι καλά εκεί που είναι, και μπράβο του.
προσωπικά με ενθουσιάζει η ιδέα ενός κινητήρα 1000 κυβικών, με υπερσυμπιεστή στα 120 άλογα.
μιλάμε για μεγάλη απόδοση ανά λίτρο.

Monsta
27-02-12, 16:53
Μπράβο κι από μένα για το γιο σου Αντώνη. Πρέπει να είναι πολύ καλό μοτεράκι. Διαβάζω μάλιστα σε περιοδικό του τύπου, ότι ακούγεται σαν 'αριστοκρατικό εξακύλινδρο'.

Dimzan
27-02-12, 18:20
ευγε για το γιο σου!

1000αρι μοντεο????

Samaro
06-09-12, 01:07
Formula Ford 1 litre EcoBoost

Set the 11th fastest lap ever at the NürburgringΆs famed Nordschleife circuit - 7 minutes, 22 seconds – higher on the list than several 600+ horsepower supercars.

https://www.youtube.com/watch?v=bexyLla5NAE"]https://www.youtube.com/watch?v=bexyLla5NAE

Snoo
09-08-16, 20:18
Καλησπέρα 4 χρόνια και κάτι από το τελευταίο post σε αυτό το θέμα.

Γνωρίζει κανείς σχετικά με τυχόν προβλήματα για τον εν λόγω κινητήρα;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

eru657
10-08-16, 18:02
Καλησπέρα! Φιλαράκι έχει το ford focus με τον 1.0 125ps το Titanium. Πριν πλεον κανα χρόνο του είχε ραγήσει-σπάσει δε ξερω ακριβώς το δοχείο του παραφλόύ με αποτέλεσμα να χάνει υγρά. κάποια στιγμή άδειασε κ δε του έβγαλε καμία προειδοποιτικη λυχνία ή δε κουνήθηκε ο δείκτης θερμοκρασίας του ψυκτικού. Ο ίδιος το κατάλαβε όταν έιχε πεσει πολύ η απόδοση του οχήματος κ το πηγε στο service οπου κ το βρήκαν.
Αφού του άλλαξαν το δοχείο και του το γέμισαν του το έδωσαν πίσω. Το πρόβλημα παρέμενε όμως. Το ξαναπήγε στο service όπου με τα πολλά ψήθηκαν να του αλλάξουν κινητήρα εντός εγγύησης. Η αλλαγή έγινε μετά από 4-5 μήνες και μετά από επιστολη παραπόνων στη Ford Hellas....

Αυτά γνωρίζω προσωπικά για τον 1000άρι της Ford. Τώρα ο φίλος μου δεν είχε δει τ δείκτη (αν εχει) και έγινε η ζημιά δε το ξέρω όπως και στο θέμα της εγγύησης αμα φταίει η συγγεκριμένη αντιπροσωπεία ή η Ford Hellas αλλά κ μόνο γνωρίζοντας την όλη ιστορία (κυρίως το θέμα της καθυστέρησης) μου έχει αφήσει κακή εντύπωση.

Snoo
10-08-16, 19:53
Καλησπέρα! Φιλαράκι έχει το ford focus με τον 1.0 125ps το Titanium. Πριν πλεον κανα χρόνο του είχε ραγήσει-σπάσει δε ξερω ακριβώς το δοχείο του παραφλόύ με αποτέλεσμα να χάνει υγρά. κάποια στιγμή άδειασε κ δε του έβγαλε καμία προειδοποιτικη λυχνία ή δε κουνήθηκε ο δείκτης θερμοκρασίας του ψυκτικού. Ο ίδιος το κατάλαβε όταν έιχε πεσει πολύ η απόδοση του οχήματος κ το πηγε στο service οπου κ το βρήκαν.
Αφού του άλλαξαν το δοχείο και του το γέμισαν του το έδωσαν πίσω. Το πρόβλημα παρέμενε όμως. Το ξαναπήγε στο service όπου με τα πολλά ψήθηκαν να του αλλάξουν κινητήρα εντός εγγύησης. Η αλλαγή έγινε μετά από 4-5 μήνες και μετά από επιστολη παραπόνων στη Ford Hellas....

Αυτά γνωρίζω προσωπικά για τον 1000άρι της Ford. Τώρα ο φίλος μου δεν είχε δει τ δείκτη (αν εχει) και έγινε η ζημιά δε το ξέρω όπως και στο θέμα της εγγύησης αμα φταίει η συγγεκριμένη αντιπροσωπεία ή η Ford Hellas αλλά κ μόνο γνωρίζοντας την όλη ιστορία (κυρίως το θέμα της καθυστέρησης) μου έχει αφήσει κακή εντύπωση.

Είναι γνωστό το θέμα με το παγούρι του ψυγείου και όλα αυτά για ένα σωληνάκι που είναι ελαττωματικό... Έχει γίνει ανάκληση σε πολλά αυτοκίνητα όσοι το πρόλαβαν ήταν τυχεροί σε άλλους αντικατέστησαν ολόκληρους κινητήρες επειδή πολλοί ψήθηκαν. Έχει ακουστεί ότι έγινε αντικατάσταση και σε αυτοκίνητα που ήταν εκτός εγγύησης, τώρα υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό όπως το φιλαράκι σου που ταλαιπωρήθηκαν αρκετά.

Πέρα απ αυτό γενικά θα ήθελα να μάθω για κατανάλωση λαδιού, και γενικότερα τι άλλα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί

eru657
11-08-16, 01:04
Είναι γνωστό το θέμα με το παγούρι του ψυγείου και όλα αυτά για ένα σωληνάκι που είναι ελαττωματικό... Έχει γίνει ανάκληση σε πολλά αυτοκίνητα όσοι το πρόλαβαν ήταν τυχεροί σε άλλους αντικατέστησαν ολόκληρους κινητήρες επειδή πολλοί ψήθηκαν. Έχει ακουστεί ότι έγινε αντικατάσταση και σε αυτοκίνητα που ήταν εκτός εγγύησης, τώρα υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό όπως το φιλαράκι σου που ταλαιπωρήθηκαν αρκετά.

Πέρα απ αυτό γενικά θα ήθελα να μάθω για κατανάλωση λαδιού, και γενικότερα τι άλλα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί

Σήμερα που μιλήσαμε χάνει πάλι παραφλού αδικαιολόγητα γρήγορα. Μισό τεπόζιτο σε 3 ημέρες. Θα το ξαναπάει αύριο αντιπροσωπεία.

Snoo
11-08-16, 01:51
Αν έχεις νεότερα πες μας !! Ευχαριστώ. !!

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

eru657
18-08-16, 23:24
Τελευταία νέα... Του άδειασαν το σύστημα από παραφλου και το ξαναγέμισαν υποστηρίζοντας ότι συμπλήρωνε λάθος παραφλού. Δε του διευκρίνησαν γιατί να μειώνεται το παραφλού και αυτό που "μειώνεται" που πάει. Τέλος του μήνα έχει γενικό service όπου και του έιπα να ζητήσει διευκρυνήσεις.

Σχετικά με το λάθος παραφλού που του είπαν... Το παιδί συμπλήρωνε με πράσινο παραφλου δλδ ότι είχε ήδη μέσα το δοχείο. Δε βλέπω να κάνει κάτι λάθος

turbodog
19-08-16, 00:29
Τελευταία νέα... Του άδειασαν το σύστημα από παραφλου και το ξαναγέμισαν υποστηρίζοντας ότι συμπλήρωνε λάθος παραφλού. Δε του διευκρίνησαν γιατί να μειώνεται το παραφλού και αυτό που "μειώνεται" που πάει. Τέλος του μήνα έχει γενικό service όπου και του έιπα να ζητήσει διευκρυνήσεις.

Σχετικά με το λάθος παραφλού που του είπαν... Το παιδί συμπλήρωνε με πράσινο παραφλου δλδ ότι είχε ήδη μέσα το δοχείο. Δε βλέπω να κάνει κάτι λάθος

Οπως εχω ξαναπει, αν κατι παει στραβα εδω στην Ελλαδα, η παπατζα παει συννεφο.
Το εχω αντιμετωπισει και εγω το φαινομενο σε εξουσιοδοτημενα αλλα και γενικοτερα σε συνεργεια.

Το παραφλου δεν ειναι κανα μαγικο υγρο, νερακι του θεου ειναι με διαφορα προσθετα και χρωματα.
Και νερακι σκετο να συμπληρωναν μια χαρα θα ηταν για το συστημα ψυξης. Και προφανως ειτε συμπληρωσεις με κοκκινο ειτε με κιτρινο δεν εχει καμια ιδιαιτερη διαφορα.
Το χρωμα καποιες φορες δειχνει και ενα συγκεκριμενο πακετο προσθετων που εχει το αντιψυκτικο πχ G12, G13 κλπ αν και δεν ειναι κανονας, και φυσικα το συνιστωμενο ειναι και το καλυτερο για το αυτοκινητο μας, ΑΛΛΑ οτι και να βαλουμε μια χαρα θα δουλεψει.

Να δω τι καινουργια παπατζα θα του πουν οταν θα ξαναπαει επειδη θα του εχει μειωθει το παραφλου (που θα του μειωθει αφου δεν βρηκαν το προβλημα)

BILL007
19-08-16, 10:13
Να δω τι καινουργια παπατζα θα του πουν οταν θα ξαναπαει επειδη θα του εχει μειωθει το παραφλου (που θα του μειωθει αφου δεν βρηκαν το προβλημα)

Tην ίδια απορία έχω και εγώ Δημήτρη! :original:

turbodog
19-08-16, 11:06
Μπιλ για να χανει τοσο παραφλου σε 2-3 μερες, ειτε εχει καπου διαρροη και χανει ειτε το καιει απο καμμενη φλατζα.

Αν το χανει, με εναν απλο οπτικο ελεγχο στο κυκλωμα ψυξης θα φαινοταν αμεσα.
Θα μπορουσε να παιζει και αυτο το σεναριο καθως οι αχρηστοι την πρωτα φορα που το επισκευασαν, να μην κουμπωσαν κατι σωστα και να εχει διαρροη.

Η καμμενη φλαντζα ειναι ευκολο να προκληθει απο υπερθερμανση κινητηρα, κατι που πιθανον να συνεβει στο αυτοκινητο οταν εχασε τα υγρα.
Υποτιθεται οτι του αλλαξαν μοτερ, αλλα μηπως αυτη ειναι μια ακομα παπατζα και του αφησαν τον ιδιο κινητηρα? (για να μην παω στο extreme σεναριο οτι καποιος απο μεσα βρεθηκε με ενα extra κινητηρα για την παρτη του καθως δηλωθηκε αλλαγη κινητηρα που δεν εγινε ποτε)

Παρακολουθουμε τις εξελιξεις και περιμενουμε να δουμε τι θα γινει...

eru657
01-09-16, 20:45
Τελευταία νέα από το θέμα. Του άλλαξαν το παραφλού με ένα πορτοκαλί δικό τους και είπαν να προσέχει με τη συντήρηση του αυτοκινήτου. Το παιδί οταν είναι να πάει το αμάξι για service το πάει.

Άμα ξαναχάσει τι να κάνει?

Dimzan
02-09-16, 01:10
μηνυση!

Snoo
03-09-16, 15:22
Από την τελευταία φορά που του άλλαξαν το παραφλου μέχρι και σήμερα που του το ξανά άλλαξαν είχε χάσει καθόλου ;; Την πρώτη φορά του είπαν ότι πρέπει να βάζει πράσινο και τώρα του έβαλαν πάλι άλλο ;;

eru657
03-09-16, 17:33
Από την τελευταία φορά που του άλλαξαν το παραφλου μέχρι και σήμερα που του το ξανά άλλαξαν είχε χάσει καθόλου ;; Την πρώτη φορά του είπαν ότι πρέπει να βάζει πράσινο και τώρα του έβαλαν πάλι άλλο ;;

Είχε πράσινο κ του είχαν πει ότι βάζει λάθος. Είχε χάσει λίγο. Είχε συμπληρώσει κ είχε ξεπεράσει το σημαδάκι στο τεπόζιτο. Με αυτό που έχασε έφτασε στο "σημαδάκι" και σταθεροποιήθηκε θεωρητικά. Βασικά δε βγάζω λογική κ άκρη.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Snoo
04-09-16, 18:34
Δεν παίζει το ρόλο του ότι είναι καλοκαίρι και είναι λογικό να χάσει λίγο παραπάνω ;; a/c πέρα δώθε κλπ ζέστη ;;