PDA

Επιστροφή στο Forum : [E46] Πρόβλημα εκκίνησης κινητήρα

vasilis e46
18-02-12, 22:30
Ανοίγω αυτο το θέμα μιας και προ εκπληξεως χθες αντιμετώπισα πρόβλημα με το αυτοκίνητο στα 8 χρονια που βρίσκεται στη κατοχή μας.Ενώ ξεκίνησε κανονικά ο κινητήρας και μετα απο γέμισμα βενζίνης σε γνωστό πρατήριο και έχοντας κάνει 1χλμ τον σβηνω περιμένοντας κάποιους φίλους.Παρατηρώ στο ταμπλό να αναβοσβηνει η μονάδα ελέγχου του ABS και του Dsc έχοντας ανοιχτό το διακόπτη και τον κινητήρα εκτος λειτουργίας.Ξαφνιαζοντασμ μιας και δεν μου έχει ξανασυμβεί υπεθεσα μήπως κάτι χάλασε στη συγκεκριμένη μονάδα.Κλεινω και ξανανοιγω το διακόπτη πάλι τα ίδια.Προσπαθώ να βάλω μπροστά τον κινητήρα τίποτα και μάλιστα ακουγόταν χαρακτηριστικός ήχος <<κλακ-κλακ>>.Το ραδιόφωνο έκλεινε μόνο του και χαμηλωνανε τα φώτα του εσωτερικού.Τι μπορεί να φταίει άραγε, η μπαταρία μιας και δεν έχει αλλαχτει ποτέ ή η ποιότητα καυσίμου;Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο;Το αμάξι το άφησα παρκαρισμένο μιας και δεν έπαιρνε εμπρός και μετα απο 2ωρες πηγαίνοντας να δω εάν θα πάρει ή να φωνάξω οδική βοήθεια πήρε μπροστά αλλα με δυσκολία.

nikos1400
19-02-12, 00:06
με επιφυλαξη φιλε μου ακουγεται για μπαταρια μαλλον...

vasilis e46
19-02-12, 01:39
με επιφυλαξη φιλε μου ακουγεται για μπαταρια μαλλον...

Και εγω προς τα εκει κλινω αλλα ήθελα να ακούσω απόψεις και απο εδω μιας και όλο και κάτι περισσότερο θα γνωρίζεται.Σ΄ ευχαριστω πολυ!

zaharias
19-02-12, 02:44
8 χρονια για μια μπαταρια ειναι παρα πολλα.. Αφου κρατησε και τοσα, παλι καλα.. Ειναι για ρεκορ γκινες.. :D Συνηθως κρατανε 4-5 χρονια..
Και τα συμπτωματα που λες.. μπαταρια δειχνουν..
Ακομα και με μπουστερ ή μασιες να το βαλεις μπροστα, μολις τις βγαλεις πανω απο τους πολους, θα σβησει το αμαξι, αμα η μπαταρια ειναι για πεταμα...

takis1983
19-02-12, 11:02
μπαταρια χαλαρα! να σε ρωτησω γιατι 8 χρονια ειναι πολλα, τι μαρκα ηταν να παω να παρω κ γω οταν χρειαστει?

PANOS-E60
19-02-12, 11:26
μπαταρια χαλαρα! να σε ρωτησω γιατι 8 χρονια ειναι πολλα, τι μαρκα ηταν να παω να παρω κ γω οταν χρειαστει?

ΤΟΥΟΤΑ Τάκη. :thumbsup:
Την περασμένη βδομάδα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποφάσισε η μαμά μπαταρία του Yaris να παραδώσει το πνεύμα μετά από 10 ολόκληρα χρόνια και κάτι ψιλά. Το παρέδωσε δε με αξιοπρέπεια, δεν έβαλε μεν μπρος το αμάξι το παγωμένο πρωινό, αλλά το μεσημέρι που πήγα να το πάρω γιά να πάει στον ηλεκτρολόγο, πήρε κανονικότατα ! Ο ηλεκτρολόγος δεν πίστευε στα μάτια του ότι η μπαταρία αυτή στα χάλια που ήτανε, είχε ακόμα ζωή.
Δυστυχώς δεν κράτησα φωτογραφία της γιά το οικογενειακό αρχείο ... χα χα

super duper
19-02-12, 12:01
δε θα γνω κουρστικος αλλα 8 χρονια παληκαρι σε εβγαλε η μπαταριουλα.

takis1983
19-02-12, 12:10
ΤΟΥΟΤΑ Τάκη. :thumbsup:
Την περασμένη βδομάδα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποφάσισε η μαμά μπαταρία του Yaris να παραδώσει το πνεύμα μετά από 10 ολόκληρα χρόνια και κάτι ψιλά. Το παρέδωσε δε με αξιοπρέπεια, δεν έβαλε μεν μπρος το αμάξι το παγωμένο πρωινό, αλλά το μεσημέρι που πήγα να το πάρω γιά να πάει στον ηλεκτρολόγο, πήρε κανονικότατα ! Ο ηλεκτρολόγος δεν πίστευε στα μάτια του ότι η μπαταρία αυτή στα χάλια που ήτανε, είχε ακόμα ζωή.
Δυστυχώς δεν κράτησα φωτογραφία της γιά το οικογενειακό αρχείο ... χα χα

Δε λες τιποτα! επρεπε να τις τραβηξεις μια φωτο!

STREETRACING
19-02-12, 13:38
Κανονική χρήση συχνή δεν μου κράτησε σε κανένα αμάξι μου πάνω απο 4 χρόνια χωρίς κάποιο σύμπτωμα.8 χρόνια δεν έχω ξανακούσει . Μπράβο αντοχή.

vasilis e46
19-02-12, 15:03

Η εργοστασιακη της BMW φιλε μου, τωρα τι μαρκα ειναι θα σε γελασω.Παντως δεν παρεδωσε τελειως πνευμα μιας και χθες και σημερα επαιρνε κανονικα μπροστα.Θα κοιταξω να την αντικαταστησω.Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!

m3marios
19-02-12, 15:07
Μπαταρία αδερφέ..1000%

BILL007
19-02-12, 15:12
Και εμένα 8 χρόνια μου κράτησε η εργοστασιακή...;)

Φίλε μπαταρία είναι κατά 99.99%, don't panic. Γι'αυτό και η μονάδα του dsc/abs αναβοσβήνει,επειδή δεν έχει αρκετό ρεύμα για να τροφοδοτηθεί ;)

vasilis e46
19-02-12, 15:16
Και εμένα 8 χρόνια μου κράτησε η εργοστασιακή...;)

Φίλε μπαταρία είναι κατά 99.99%, don't panic. Γι'αυτό και η μονάδα του dsc/abs αναβοσβήνει,επειδή δεν έχει αρκετό ρεύμα για να τροφοδοτηθεί ;)

Να και αλλος με 46αρι στα 8 χρονια...αληθεια γνωριζεις τι μαρκα ειναι για να ξεκινησω να παιρνω προσφορες.

BILL007
19-02-12, 15:23
Βosch υποτίθεται ότι είναι (απο τη φωτό και μόνο καταλαβαίνεις τις απίστευτες ομοιότητες),αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα απο αυτά που έχω ακούσει ως τώρα,ότι οι μπαταρίες αυτές που τις ονομάζουν εργοστασιακές πρέπει να είναι με κάποια ειδικά specs σαν παρτίδες.Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο.
Τώρα τι και πως,δεν γνωρίζω. Απλά να ξέρεις ότι αμα πάρεις την ίδια Βosch στα 60 ή 65 (δεν θυμάμαι πόσο είναι οι εργοστασιακές) αποκλείεται να σου κρατήσει 8 χρόνια...

Για εμένα πάρε ή banner ή bosch S5 στα 74 Ah ή ακόμα καλύτερα στα 77 Αh...
AΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ!!!Συν ότι μπορεί να σηκώσουν και πιο εξεζητημένα φορτία ανα πάσα στιγμή (ηχοσυστήματα κτλπ)
Μην φοβηθείς το κόστος,αξίζει...;)

https://www.e-agros.gr/images/detailed_images/36688_36687_36686_36685_36684_36683_BOSCH%20S5.jpg

bill_m3
19-02-12, 16:44
Και στο δικό μου 3/2002 cabrio, τώρα πρέπει να την άλλαξε ο καινούργιος ιδιοκτήτης!!!!

gant
19-02-12, 18:58
Ποτέ δεν μου κράτησε μπαταρία με συμπληρωμένα τα 4χρόνια.
Η πιό μάπα ηταν μια bosh στο E21. Διάρκεια δυόμισυ χρόνια.
Στο 46αρι με πρώτη κυκλοφορία τον Ιούνη του 2003, η μπαταρία του αλλάχτηκε τον Μάιο του 2008, ίσα ίσα 5 χρονάκια δηλαδή. Η δεύτερη αλλαγή έγινε πριν λίγες μέρες, δηλαδή σε λιγότερο από τετραετία με μια exide (την έχει και το real oem) 70Ah στα 90ε.
Πιστεύω όμως πως είχε κι άλλη ζωούλα, αλλά λόγω ακινησίας και ψύχους, σε ένα εικοσήμερο το αμάξι έκανε μόνο 30χλμ, τα έφτυσε.

oasisa
19-02-12, 20:19
+1 Mπαταρια