PDA

Επιστροφή στο Forum : [E46] ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΛΑΔΙΟΥ ΣΕ M54 3000 CC

Bitz
07-02-12, 13:38
Γεια σας φιλοι.Εχω μπερδευτει με αυτα που διαβαζω μεσα στο forum οσο αφορα την καταναλωση λαδιου σε αυτον τον κινητηρα,εχω διαβασει για καταναλωση λαδιου απο καθολου μεχρι και 3 λιτρα απο αλλαγη σε αλλαγη.Οποιος θελει ας απαντησει τι καταναλωση εχει ο δικος του κινητηρας και με τι λαδι.Εγω με νορμαλ ταχυτητες στην πολη και με αρκετα μεγαλες στην εθνικη(140-180+)καταναλωνει απο αλλαγη σε αλλαγη (10000km) περιπου 2 λιτρα με λαδι EDGE 5-30.Περιμενω απαντησεις.....ενταξει;;;;:thanks :

stefm5
07-02-12, 13:41
εμένα καταναλώνει ~0,7 λίτρα ανά 6000-7000χλμ

m_power_lunatic
07-02-12, 13:50
εμένα καταναλώνει ~0,7 λίτρα ανά 6000-7000χλμ

Σαν καταναλωση ειναι ελαχιστη,δεν αξιζει καν να το κοιταει καποιος.

Εξαρταται και απο τη χρηση που κανει ο καθενας βεβαια και τον τυπο λαδιου που χρησιμοποιει.Φαναταζομαι αυτο ειναι συμπερασμα απο μικτη χρηση.

stefm5
07-02-12, 13:54
Σαν καταναλωση ειναι ελαχιστη,δεν αξιζει καν να το κοιταει καποιος.

Εξαρταται και απο τη χρηση που κανει ο καθενας βεβαια και τον τυπο λαδιου που χρησιμοποιει.Φαναταζομαι αυτο ειναι συμπερασμα απο μικτη χρηση.

μικτή χρήση ναι, αλλά κυρίως με πολιτισμένη χρήση
λάδι 0w40

zaharias
07-02-12, 14:10
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=10300&highlight=%EA%E1%F4%E1%ED%E1%EB%F9%F3%E7

Κι εγω συμπληρωνω.. αλλα το τσεκαρω σχεδον καθε φορα.. μολις δω τη σταθμη λιγο χαμηλοτερα, συμπληρωνω για να εχει οσο πρεπει.. δεν περιμενω να αναψει λαμπακι (ουτε εχει προλαβει να αναψει).. δεν εχω τσεκαρει ποσο συμπληρωνω και καθε ποτε.. Διοτι δεν το κινω τακτικα..

Λοιπον.. επειδη εχω διαβασει απειρα θρεντς στο φανατικς περι καταναλωσης.. Βλεπω οτι ακομη και ιδιοκτητες που αγορασαν καινουργιο και το εστρωσαν οπως επρεπε.. ΣΥΠΛΗΡΩΝΑΝ λαδι απο τα πρωτα χλμ..
Αλλοι παλι, το πηραν μεταχειρο και δεν συμπληρωνουν ποτε..
Ειναι λαχειο.. τι θα σου κατσει..

Η καλυτερη λυση (νομιζω) ειναι ενα λαδακι 5W40, απο αυτα που πληρουν τις προδιαγραφες της BMW και τακτικο ελεγχο..

Kostas Maras
07-02-12, 15:42
Και στο δικό μου κάθε 7000 χιλ. περίπου 1 λίτρο λάδι και εφόσον βέβαια το πηγαίνω και ολίγον ''....μαλλιά.....''

Kostas Maras
07-02-12, 15:45
Και στο δικό μου κάθε 7000 χιλ. περίπου 1 λίτρο λάδι και εφόσον βέβαια το πηγαίνω και ολίγον ''....μαλλιά.....''

Σημειωτέων το λάδι της bmw-castrol 5-40w το έκαιγε ιδιαιτέρως και έτσι άλλαξα λυπαντικό και ησύχασα!

stefm5
07-02-12, 16:12
Σημειωτέων το λάδι της bmw-castrol 5-40w το έκαιγε ιδιαιτέρως και έτσι άλλαξα λυπαντικό και ησύχασα!

τί βάζεις;

Kostas Maras
07-02-12, 18:34
τί βάζεις;

Εγώ στο μοτέρ μου χρησιμοποιώ eneos 0-50w.......λίγο ακριβό αλλά αξίζει!!!!!

ghost-rider
07-02-12, 19:30
Παει αναλογα με το λαδι αλλα και με την οδηγηση.
Το castrol το 5-40 παντως που μου εβαζαν και στην αντιπροσωπεια δυσκολευομουν οχι μονο να το κρατησω στο καρτερ μου αλλα και να το δω στο δεικτη μου(μετα απο λιγα χλμ γινοταν τοσο λεπτο που δεν καταλαβαινες αν ο δεικτης επιανε λαδι η οχι. Οταν γινοταν τοσο λεπτο λοιπον ο Μ54 το επινε σαν μεκρομουτρο το κοκκινο κρασι).

Επιτοπου δοκιμαζω το motul 8100 excess.
H καταναλωση πεφτει ακομα και πλακωμενο στα 100 ml ανα 1000 χλμ περιπου, ενω οταν δεν παταγα δεν το ακουμπαγε.

Παρολα αυτα μετα τα 5000 χλμ γινοταν και αυτο λεπτουτσικο και ο κινητηρας μου αποκτουσε πιο τραχυα λειτουργια. Με αποτελεσμα το πολυ καθε 7000 να με σπρωχνει σε αλλαγη μιας και ηθελα να ακουω το γλυκο γουργουρητο του...

Παρομοια συμπεριφορα και με fuchs 10-40 titan. Aν και τα κρυα πρωινα εκανε αισθητη την παρουσια του με "αγρια" λειτουργια. Oχι κατι εξωφρενικο αλλα το 5 ειναι λιγο πιο γλυκο κρυο, ειδικα το χειμωνα. Το καλοκαιρι μια χαρα ειναι και το 10-40. Γενικα παντως ο Μ54 οταν δουλευει με 10- κατι θελει πιο προσεκτικο ζεσταμα στο λαδι...

Φυσικα επεσα και σε λουμπες, σε λαδια που δεν χρειαζεται καν να αναφερω και να δυσφημισω, μιας και μπορει να ειναι η ιδεα μου. Με αυτα παντως εχω καψει και ενα λιτρο ανα 2000 χλμ. Η και περισσοτερο. Δεν θυμαμαι καν... Ειναι εξωφρενικο. Ελαιοφθορειο ο Μ54.
Χωρια που δουλευε σα μπουκωμενος, δεν τραβαγε και τα συναφη. Ε βεβαια... Κοντευε να δουλευει μισο βενζινη μισο λαδι... Σα διχρονο πηγαινε. Αλλα μαλλον δεν εφταιγε αυτος.
Τες πα αυτα τα λαδια καναν αισθητη την παρουσια τους στα πρωτα 2000 χλμ το πολυ οποτε και επαιρναν ποδι.
Α, τα πρωτα 500χλμ συνηθως ηταν υποδειγματικα. Μετα το πρωτο σκισιμο ξεκιναγαν τα οργανα.
Η πλακα ειναι οτι ειχαν προδιαγραφες longlife τρομαρα τους...

Στη συνεχεια δοκιμασα aral 5-50. Καλο γενικα αλλα δεν συμπεριφερεται σα πενταρι χαμηλα. Μαλλον σα δεκαρι θα ελεγα. Φυσικα οτι σκισιμο και να εριχνα παρεμενε ιδιο και απαραλλακτο ενω το μοτερ δεν τσιμπαγε σταγονα.
Παρολα αυτα η λειτουργια μου το πρωι, και μεχρι να ζεσταθουν τα λαδια ηταν αγρια... 10-50 επρεπε να το δηλωνουν αυτο.
Μπορει για αλλα μοτερ να ειναι αριστο αλλα για τους Μ54 απλα δεν κανει. Για κανενα λογο.

Τελευταια δοκιμη εγινε με mobil 1 5-50. Mε τιμη 96 ευρω τα 8 λιτρα δεν ακουγοταν ασχημο.
Το εχω 3000 χλμ και δεν εχει τσιμπησει σταγονα, ενω δουλευει γλυκα σα να εχει 5-40 μεσα...
Απο την αλλη σκιζεις σκιζεις και οταν τραβας το δεικτη το λαδι συνεχιζει να εχει ιξωδες.
Ειναι εκει, δεν το ψαχνεις. Διακριτικα ομως. Δεν στεκεται πανω σα να εχεις βουτηξει το δεικτη σε μελι οπως με το aral 5-50.

Βεβαιως ειναι νωρις ακομα για να βγει συμπερασμα αλλα μεχρι τωρα ολα οκ.
Αν στραβωσει η δουλεια θα ξαναγυρισω στα motul 8100(5w-40).

YΓ. χλμ 248.000
Πιθανον ενα πιο φρεσκο μοτερ να ειχε τελειως διαφορετικη συμπεριφορα στα πιο πανω πειραματα.

Bitz
07-02-12, 21:17
Το castrol το 5-40 παντως που μου εβαζαν και στην αντιπροσωπεια δυσκολευομουν οχι μονο να το κρατησω στο καρτερ μου αλλα και να το δω στο δεικτη μου(μετα απο λιγα χλμ γινοταν τοσο λεπτο που δεν καταλαβαινες αν ο δεικτης επιανε λαδι η οχι. Οταν γινοταν τοσο λεπτο λοιπον ο Μ54 το επινε σαν μεκρομουτρο το κοκκινο κρασι).

H καταναλωση πεφτει ακομα και πλακωμενο στα 100 ml ανα 1000 χλμ περιπου, ενω οταν δεν παταγα δεν το ακουμπαγε.

Παρολα αυτα μετα τα 5000 χλμ γινοταν και αυτο λεπτουτσικο και ο κινητηρας μου αποκτουσε πιο τραχυα λειτουργια. Με αποτελεσμα το πολυ καθε 7000 να με σπρωχνει σε αλλαγη μιας και ηθελα να ακουω το γλυκο γουργουρητο του...

Παρομοια συμπεριφορα και με fuchs 10-40 titan. Aν και τα κρυα πρωινα εκανε αισθητη την παρουσια του με "αγρια" λειτουργια. Oχι κατι εξωφρενικο αλλα το 5 ειναι λιγο πιο γλυκο κρυο, ειδικα το χειμωνα. Το καλοκαιρι μια χαρα ειναι και το 10-40. Γενικα παντως ο Μ54 οταν δουλευει με 10- κατι θελει πιο προσεκτικο ζεσταμα στο λαδι...

Φυσικα επεσα και σε λουμπες, σε λαδια που δεν χρειαζεται καν να αναφερω και να δυσφημισω, μιας και μπορει να ειναι η ιδεα μου. Με αυτα παντως εχω καψει και ενα λιτρο ανα 2000 χλμ. Η και περισσοτερο. Δεν θυμαμαι καν... Ειναι εξωφρενικο. Ελαιοφθορειο ο Μ54.
Χωρια που δουλευε σα μπουκωμενος, δεν τραβαγε και τα συναφη. Ε βεβαια... Κοντευε να δουλευει μισο βενζινη μισο λαδι... Σα διχρονο πηγαινε. Αλλα μαλλον δεν εφταιγε αυτος.
Τες πα αυτα τα λαδια καναν αισθητη την παρουσια τους στα πρωτα 2000 χλμ το πολυ οποτε και επαιρναν ποδι.
Α, τα πρωτα 500χλμ συνηθως ηταν υποδειγματικα. Μετα το πρωτο σκισιμο ξεκιναγαν τα οργανα.

Στη συνεχεια δοκιμασα aral 5-50. Καλο γενικα αλλα δεν συμπεριφερεται σα πενταρι χαμηλα. Μαλλον σα δεκαρι θα ελεγα. Φυσικα οτι σκισιμο και να εριχνα παρεμενε ιδιο και απαραλλακτο ενω το μοτερ δεν τσιμπαγε σταγονα.
Παρολα αυτα η λειτουργια μου το πρωι, και μεχρι να ζεσταθουν τα λαδια ηταν αγρια... 10-50 επρεπε να το δηλωνουν αυτο.
Μπορει για αλλα μοτερ να ειναι αριστο αλλα για τους Μ54 απλα δεν κανει. Για κανενα λογο.

Τελευταια δοκιμη εγινε με mobil 1 5-50. Mε τιμη 96 ευρω τα 8 λιτρα δεν ακουγοταν ασχημο.
Το εχω 3000 χλμ και δεν εχει τσιμπησει σταγονα, ενω δουλευει γλυκα σα να εχει 5-40 μεσα...
Απο την αλλη σκιζεις σκιζεις και οταν τραβας το δεικτη το λαδι συνεχιζει να εχει ιξωδες.
Ειναι εκει, δεν το ψαχνεις. Διακριτικα ομως. Δεν στεκεται πανω σα να εχεις βουτηξει το δεικτη σε μελι οπως με το aral 5-50.

YΓ. χλμ 248.000
Πιθανον ενα πιο φρεσκο μοτερ να ειχε τελειως διαφορετικη συμπεριφορα στα πιο πανω πειραματα.

Εχεις τοσα χλμ.ρε θηριο μπραβο....thumb

zaharias
09-02-12, 17:42
Εγω σκεφτομαι για την επομενη αλλαγη TOTAL 5W40 που ειναι και φθηνα απο τον γερμανο απο ebay και ειναι και LL01..

zaharias
14-02-12, 14:43

YΓ. χλμ 248.000

Μπορεις να ψωνιζεις απο αυτον εδω.. ειναι αρκετα φθηνος.. https://www.ebay.de/sch/reifenexpress24/m.html?_nkw=bmw&_sacat=0&_odkw=&_osacat=0&_trksid=p3911.c0.m270.l1313 20,50 ευρω μεταφορικα μεχρι και 20 λιτρα.. Συμφερει να παρεις μια 10αδα για παρτη σου και μια για ενα φιλο σου.. :D ;)

Πιστευεις οτι το μοτερ "τσιμπουσε" επειδη αλλαζες συνεχεια μαρκα-ιξωδες..?? (Δεν λενε οτι δεν κανει καλο να αλλαζεις ολη την ωρα..??)

Συμφωνω οτι τα OEM BMW & Castrol τα ρουφαει πιο ευκολα σε σχεση με αλλες μαρκες..

ghost-rider
14-02-12, 20:29
Μπορεις να ψωνιζεις απο αυτον εδω.. ειναι αρκετα φθηνος.. https://www.ebay.de/sch/reifenexpress24/m.html?_nkw=bmw&_sacat=0&_odkw=&_osacat=0&_trksid=p3911.c0.m270.l1313 20,50 ευρω μεταφορικα μεχρι και 20 λιτρα.. Συμφερει να παρεις μια 10αδα για παρτη σου και μια για ενα φιλο σου.. :D ;)

Πιστευεις οτι το μοτερ "τσιμπουσε" επειδη αλλαζες συνεχεια μαρκα-ιξωδες..?? (Δεν λενε οτι δεν κανει καλο να αλλαζεις ολη την ωρα..??)

Συμφωνω οτι τα OEM BMW & Castrol τα ρουφαει πιο ευκολα σε σχεση με αλλες μαρκες..

Ενδιαφερον το 1ο!

Για το δευτερο δε νομιζω ρε Ζαχο. Παντα υπαρχει η σκεψη οτι μπορει να ανοιξει με το πιο χοντρο λαδι, αλλα αν δεν κανεις χοντρη πατατα(πχ 15-50 η 20-60:th_Laie_67-1:) δε νομιζω οτι θα αντιμετωπιστει θεμα!
Θα δειξει κιολας στην πορεια...
Αν ακουσεις οτι αλλαξα μοτερ... Μ Π Ο Υ Μ!:th_Laie_67-1:
Ίδωμεν!

Πανω στο τριτο ζητημα που θετεις ναι. Τα Castrol και τα ΟΕΜ μου τα τσιμπα λιγο πιο ευκολα απο καποια χλμ και μετα.

Τα motul 8100(LL01) παντως νομιζω ειναι κλασεις ανωτερα(θεωρω) αν μιλαμε για εργοστασιακες προδιαγραφες(γιατι τα τωρινα μου δεν ειναι LL). Το πολυ 100 ml ανα 1000 χλμ εχω μετρησει με motul. Με ηπια οδηγηση τιποτα απολυτως δεν καιει.

PANOS-E60
14-02-12, 20:50
εγώ ρε παιδιά έχω παρατηρήσει και κάτι άλλο στο μ54 εκτός από όσα πολύ σωστά γράψατε γιά την κατανάλωσή του σε λάδι.
Ενώ το χειμώνα η κατανάλωσή του είναι ελάχιστη (μισό κιλό στα 5.000 χλμ), το καλοκαίρι τετραπλασιάζεται αυτή η κατανάλωση, πάει σχεδόν 1 κιλό κάθε 2.500 χλμ. Εξηγείται αυτό ?
Φοράω πάντα το ΟΕΜ 5 -30.

zaharias
15-02-12, 17:15
εγώ ρε παιδιά έχω παρατηρήσει και κάτι άλλο στο μ54 εκτός από όσα πολύ σωστά γράψατε γιά την κατανάλωσή του σε λάδι.
Ενώ το χειμώνα η κατανάλωσή του είναι ελάχιστη (μισό κιλό στα 5.000 χλμ), το καλοκαίρι τετραπλασιάζεται αυτή η κατανάλωση, πάει σχεδόν 1 κιλό κάθε 2.500 χλμ. Εξηγείται αυτό ?

Βαλε 5W40 την επομενη φορα.. Εγω το 30αρι το θεωρω πολυ ψιλο, ειδικα για καλοκαιρι εδω Ελλαδα.. (πιθανον με τη ζεστη να σου το καιει περισσοτερο το καλοκαιρι.. δεν ξερω που αλλιως να το ριξω..)
Δες ή ΟΕΜ, ή ενα 5W40 LL01, οτι βρεις φθηνοτερο.. και το παρακολουθεις..

850CSI
15-02-12, 19:57
Γεια σας φιλοι.Εχω μπερδευτει με αυτα που διαβαζω μεσα στο forum οσο αφορα την καταναλωση λαδιου σε αυτον τον κινητηρα,εχω διαβασει για καταναλωση λαδιου απο καθολου μεχρι και 3 λιτρα απο αλλαγη σε αλλαγη.Οποιος θελει ας απαντησει τι καταναλωση εχει ο δικος του κινητηρας και με τι λαδι.Εγω με νορμαλ ταχυτητες στην πολη και με αρκετα μεγαλες στην εθνικη(140-180+)καταναλωνει απο αλλαγη σε αλλαγη (10000km) περιπου 2 λιτρα με λαδι EDGE 5-30.Περιμενω απαντησεις.....ενταξει;;;;:thanks :
3 ΛΙΤΡΑ????? Πλακα κανεις ,,,,,Αδικαιολογιτα 3 κιλα στοις 7,500 χ.χιλ. ειναι μπι - ελ- αρ- τα'πεξε ο κινητηρας.
θα σου πω λιγα για τον δικο μου:
του 850CSI ///M8 ειναι ο S70B56 5.6L V12 και αυτη τη στιγμη εχει 198.000χιλ. περιπου με το λαδι που επελεξα εγω για ελλαδα (ειδικα για τους καυσωνες το καλοκαιρι καμια σχεση με το καλοκαιρι της γερμανιας που'ναι σα χειμωνας) μετα απο Δοκιμες εδω επελεξα το Νεκταρ Τροφη του εμ 8 το BP Visco 7000 Sport Fully Synthetic 15-50 χοντρο αλλα σουπερ-συνθετικο και,,,,,θες Πλακωσε το στο σκισημο σε racing οδηγηση στοις ψηλες ΟΣΟ ΘΕΣ ΜΕ ΤΟΙΣ ΩΡΕΣ (Βεβαια εδω ειναι και η Ικανοτητα του κινητηρα) θες οδηγησε το Clasic - economic στοις 7.500χιλ. ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΚΑΤΩ,,,,,,:shok:
Βεβαια στο ε46 δεν σου εγγυουμαι το ανωθεν λαδι γιατι ειναι αλλη τεχν. μοτερ το δικο σου για σενα ειναι το castrol 10-60 η το 10-40 ψηλο αν χανει μ'αυτα τα λαδια μη περιμενεις με αλλα γιατι η φιλοσοφια του ε46 με χοντρο ισως σταματηση λιγο παλι ελαχιστα τη καταναλωση αλλα θα σου μειωση τη λιπανση στο δικο μου ειναι διαφορετικα δεν ειναι το DOHC 4 βαλ. ανα κιλινδρο αλλα μεγαλη διαμετρο εισαγωγη- εξαγωγη (διπλασια σχετικα απο τοις 4 του DOHC) οπως τα 12λινδρα της F1 οποτε δεν καταλαβαινη Τιποτα

850CSI
15-02-12, 20:01
το 5-30 ειναι κατουρι δεν ειναι λαδι Αλλαξε το μ'αυτα τα λαδια κανεις στρωσιμο μετα μπουλο

Bitz
15-02-12, 20:10
3 ΛΙΤΡΑ????? Πλακα κανεις ,,,,,Αδικαιολογιτα 3 κιλα στοις 7,500 χ.χιλ. ειναι μπι - ελ- αρ- τα'πεξε ο κινητηρας.
θα σου πω λιγα για τον δικο μου:
του 850CSI ///M8 ειναι ο S70B56 5.6L V12 και αυτη τη στιγμη εχει 198.000χιλ. περιπου με το λαδι που επελεξα εγω για ελλαδα (ειδικα για τους καυσωνες το καλοκαιρι καμια σχεση με το καλοκαιρι της γερμανιας που'ναι σα χειμωνας) μετα απο Δοκιμες εδω επελεξα το Νεκταρ Τροφη του εμ 8 το BP Visco 7000 Sport Fully Synthetic 15-50 χοντρο αλλα σουπερ-συνθετικο και,,,,,θες Πλακωσε το στο σκισημο σε racing οδηγηση στοις ψηλες ΟΣΟ ΘΕΣ ΜΕ ΤΟΙΣ ΩΡΕΣ (Βεβαια εδω ειναι και η Ικανοτητα του κινητηρα) θες οδηγησε το Clasic - economic στοις 7.500χιλ. ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΚΑΤΩ,,,,,,:shok:
Βεβαια στο ε46 δεν σου εγγυουμαι το ανωθεν λαδι γιατι ειναι αλλη τεχν. μοτερ το δικο σου για σενα ειναι το castrol 10-60 η το 10-40 ψηλο αν χανει μ'αυτα τα λαδια μη περιμενεις με αλλα γιατι η φιλοσοφια του ε46 με χοντρο ισως σταματηση λιγο παλι ελαχιστα τη καταναλωση αλλα θα σου μειωση τη λιπανση στο δικο μου ειναι διαφορετικα δεν ειναι το DOHC 4 βαλ. ανα κιλινδρο αλλα μεγαλη διαμετρο εισαγωγη- εξαγωγη (διπλασια σχετικα απο τοις 4 του DOHC) οπως τα 12λινδρα της F1 οποτε δεν καταλαβαινη Τιποτα

Το 15-50 δεν κανει για τον Μ5430 βαση κατασκευαστη θελει 5-30 5-40.Οσο αφορα το μοτερ δουλευει αψογα και απο επιδοσεις οπως οταν ηταν και στις 20.000κμ11540

Bitz
15-02-12, 20:19
Και τι σχεση εχουν τα 12κυλινδρα της f1 με τα μοτερ παραγωγης για την ιστορια σου λεω οτι ο v 12 της bmw επαιρνε 1 λιτρο λαδι.

merbeind
15-02-12, 20:21
Λιγο φιλοδοξη δεν ειναι η δυναμομετρηση?Μιλαω για μαμα παντα αν ειναι.
Αν δεν ειναι τι εχεις αλλαξει?Παντως 2 λιτρα σε 10,000χλμ μια χαρα ειναι εμενα στα 7000 καιει 0,5-1λιτρο ιδιο μοτερ ιδια λαδια οποτε thumb

takis1983
15-02-12, 23:06
εγω παιδια στο δικο μου το ταπεινο 1,6 βαζω 5-40 της ELF k TOTAL μεχρι στιγμης οτι βαζω βγαζω! αρκετα καλο!
θα σου προτυνα να δοκιμασεις κ ενα αλλο λαδι που μπορει να μη σου γεμιζει το ματι αλλα σε πολλα αυτοκινητα που το εχω βαλει δεν εχει καψει σταγονα κ ειναι ελληνικο κ οικονομικο, cyclon 10-40 fx100 ημισυνθετικα 25ευρω η 5-40 racing συνθετικα 40ευρω. ειχα στοκαρει αλλα λαδια παλια γι αυτο δεν εχω προλαβει να τα δοκιμασω στο δικο μου

Bitz
16-02-12, 09:01
Λιγο φιλοδοξη δεν ειναι η δυναμομετρηση?Μιλαω για μαμα παντα αν ειναι.
Αν δεν ειναι τι εχεις αλλαξει?Παντως 2 λιτρα σε 10,000χλμ μια χαρα ειναι εμενα στα 7000 καιει 0,5-1λιτρο ιδιο μοτερ ιδια λαδια οποτε thumb

Φιλοδοξη η οχι αυτη ειναι, τα περισσοτερα γερμανικα εχουν ποιο πολλα αλογα απο αυτα που λεει το εργοστασιο.Το δε αμαξι ειναι καρα-μαμα....ουτε το αυτοκολητο απο τα τελη δεν ειναι απανω..Δες και το φιλοδοξο κοντερ.11567

merbeind
17-02-12, 16:06
Κανονικα δεν επρεπε να σταματαει στα 250 λογω speed limiter?
Tεσπα αφου ησουν απο τους τυχερους που επεσε στη φουρνια με τα παραπανω αλογα τοτε σωστο το δυναμομετρο

850CSI
17-02-12, 17:26
Το 15-50 δεν κανει για τον Μ5430 βαση κατασκευαστη θελει 5-30 5-40.Οσο αφορα το μοτερ δουλευει αψογα και απο επιδοσεις οπως οταν ηταν και στις 20.000κμ11540
αυτο εννοειται Σιγουρα

850CSI
17-02-12, 17:32
Και τι σχεση εχουν τα 12κυλινδρα της f1 με τα μοτερ παραγωγης για την ιστορια σου λεω οτι ο v 12 της bmw επαιρνε 1 λιτρο λαδι.
οχι σχεση δεν εχουν τι να πουμε απο ενα 3λιτρο βε 12 (βαση κανονισμου F1) οταν το ξεζουμιζουν σε 800 αλογα και.
με ενα παραγωγης αλλα,,,,,στο συστημα βαλβιδων τους δεν εχουν το μεταβλητο συστημα βαλβιδων Vanos γιατι δεν το χρειαζονται και τα ( χουνερια τους ) μοιαζουν αρκετα στον τροπο λειτουργειας του ///Μ S70B56 που επισης εχει αγωνιστικο χρονισμο στους εκκεντροφορους Μανισια.

dark knight
04-06-12, 02:04

YΓ. χλμ 248.000

μεχρι στιγμης εχω βαλει bmw 5-30,τα αλλαξα στις 5000χιλ και ολες τις υπολοιπες αλλαγες καστρολ 0-40 και εμεινα πολυ ευχαριστημενος.σκεφτομαι,μ αζι με 2 ακομα φιλους, να δοκιμασω τα αραλ σουπερτρονικ LL-04(πληρως συνθετικα) 0-40 το 20λιτρο απο γερμανια.αν δεν αξιζουν να μη τα δοκιμασω

super duper
04-06-12, 09:23
ανα 10.000 χλμ που κανω εγω τις αλλαγες δεν εχω καταναλωση πανω απο 1 λιτρο.
ταπεινο βεβαια 1.6 valvetronic αλλα ηδη εχει 180.000.
το πιο πιθανον είνια πως είναι στρωμενο το αμαξι και βεβαια ο παραγοντας τυχη.

merbeind
15-08-12, 09:39
Σε μοτερ m52 2,5αρι με λαδι castrol edge 5w-30 και μετα απο ταλιμπανεζικη χρηση (πατερας μου...) εκαψε 800ml σε περιπου 1000χλμ.
Ειμαι σιγουρος για την καταναλωση επειδη το πηρε το αμαξι για διακοπες και το τσεκαρα-συμπληρωσα πριν και τωρα που γυρισε.
Τι λετε?
Να το αφησω οπως ειναι μεχρι να βγαλει ποσα χλμ αντεξει η να ανοιξω μοτερ να αλλαξω φουσκες φλατζες και οτι χρειαστει?Αξιζει γενικα?
Γενικα τετοια καταναλωση τη δικαιολογει?
Να πω οτι με αλλον οδηγο η καταναλωση εφτανε περιπου 1,5-2 λιτρα σε καθε 8000χλμ παλι 5-30.Οπως διαβασα οι θεμοκρασιες παιζουν τον ρολο τους αλλα τοσο πολυ?

aristent
15-08-12, 09:50
Μιχαλη,οτι χρηση και να εγινε και σε οποιαδηποτε θερμοκρασια ειναι πολυ μεγαλη η καταναλωση!!!....εχουμε και πολλους ειδικους που λειπουν σε διακοπες , οποτε περιμενε λιγο περισσοτερο να δεις πιο τεκμηριωμενη απαντηση.thumb

ΥΣ.εαν καποιος αφηνε το οχημα του χωρις να κοιταξει λαδια μεχρι την επομενη αλλαγη?.....το'καψε!!!...ευτυχω που εχει ηλεκτρονικη προειδοποιηση χαμηλης σταθμης,....αλλιως......

merbeind
15-08-12, 09:59
Ναι γιατι θα αναψει και θα κανουν στην ακρη βρε Αρη...:th_Laie_67-1: