PDA

Επιστροφή στο Forum : [E46] Αλλαγη αμορτισερ

vasilis e46
01-02-12, 18:05
Καλησπερα παιδια.Ανοιγω αυτο το θεμα, για να σας ρωτησω οσον αφορα τη τιμη που μου δωσανε στην αντιπροσωπεια για την αλλαγη των αμορτισερ μαζι με την ευθυγραμμιση και να μου πειτε εαν αξιζει μιας και θεωρω οτι το ποσο των 850Ε ειναι πολλα για τα συμβατικα.Εσεις τι λετε; Τα bilstein b6 μαζι με τοποθετηση και ευθυγραμμιση αραγε ποσο να κοστιζουν;

PANOS-E60
01-02-12, 18:13
Αν είσαι 4κυλινδρος, B6 λεπτοκάλαμα φορεμένα και ευθυγραμμισμένος είσαι μεταξύ 450 -500 ευρώ. Αν είσαι 6κυλινδρος περίπου 50 -100 ευρώ παραπάνω (χοντροκάλαμα). Μακρυά από αντιπροσωπεία γιά τέτοιες δουλειές !

savvas bmwdakias
01-02-12, 18:14
Με αυτα τα λεφτα βαζεις eibach ελατηρια χαμηλωματος και bilstain κιτρινα sprint.Απο αυτα που εχω ακουσει ειναι ο καλυτερος συνδιασμος με την πρωτη ευκαιρια εγω αυτα θα βαλω.

vasilis e46
01-02-12, 18:19
4κυλινδρο ειναι το αμαξι....το θεμα ειναι οτι πρεπει να βρω καποιον που να εχει τη τεχνογνωσια σε BMW. Γι' αυτο αλλωστε προτιμω την αντιπροσωπεια αλλα οπως προαναφερατε και εσεις με λιγοτερα χρηματα βαζεις καλυτερες επιλογες.Εαν γνωριζεις καποιον επαγγελματια και μπορεις στειλε μου pm.Ευχαριστω!!!

PANOS-E60
01-02-12, 18:21
σε ποιά περιοχή είσαι Βασίλη ?

savvas bmwdakias
01-02-12, 18:25
Που βρισκεσαι φιλε?

vasilis e46
01-02-12, 18:27
Σεπολια, αλλα μπορω να παω οπουδηποτε αρκει να ξερω οτι θα γινει σωστη δουλεια.

savvas bmwdakias
01-02-12, 18:28
Πανο πες εσυ εγω μονο Θεσσαλονικη ξερω.

PANOS-E60
01-02-12, 18:31
Ριξε μια΄ματιά στις προφορές που υπάρχουν γιά το φόρουμ από εξειδικευμένους επαγγελματίες σε BMW, υπαρχουν αρκετοί στην Αθήνα. Πάρε μερικά τηλέφωνα και ζήτα τιμές γιά να συγκρίνεις, η δουλειά που θέλεις είναι μάλλον απλή.

Tsakirakos
01-02-12, 20:36
εγω οπως εχω αναφερει σε αλλο θρεντ πηρα απο γερμανια σετακι vogtland αμορτισερ με ελατηρια 3,5 εκ. 340¤. εχει αλλαξεια εντελως το αμαξι προς το καλυτερο!

Vassilis ///M
01-02-12, 20:53
Βασίλη δες εδώ ανάρτηση με ελατήρια κάνει και σε απλές σειρές όπως αναφέρει και ο φίλος....thumb

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=12070

vasilis e46
01-02-12, 21:03
Βασίλη δες εδώ ανάρτηση με ελατήρια κάνει και σε απλές σειρές όπως αναφέρει και ο φίλος....thumb

Ευχαριστω αλλα προτιμω να αγορασω καινουρια...:original:

Kostas Maras
01-02-12, 21:10
Καλησπερα παιδια.Ανοιγω αυτο το θεμα, για να σας ρωτησω οσον αφορα τη τιμη που μου δωσανε στην αντιπροσωπεια για την αλλαγη των αμορτισερ μαζι με την ευθυγραμμιση και να μου πειτε εαν αξιζει μιας και θεωρω οτι το ποσο των 850Ε ειναι πολλα για τα συμβατικα.Εσεις τι λετε; Τα bilstein b6 μαζι με τοποθετηση και ευθυγραμμιση αραγε ποσο να κοστιζουν;

Προσωπική μου γνώμη είναι να βαλεις bilstein pss και θα την έχεις για πολλά χρόνια φίλε μου......χωρίς προβλήματα και στήσιμο γαμάτο σε συνδιασμό με αντιστρεπτικές!

vasilis e46
01-02-12, 21:15
Προσωπική μου γνώμη είναι να βαλεις bilstein pss και θα την έχεις για πολλά χρόνια φίλε μου......χωρίς προβλήματα και στήσιμο γαμάτο σε συνδιασμό με αντιστρεπτικές!

Εχεις δικιο αλλα πρεπει να ξεφευγει σε κοστος...Αλλωστε ενα ταπεινο 316i εχω φοβαμαι οτι θα βαρυνει αρκετα λογω της μειωμενης αποδοσης του κινητηρα.

Kostas Maras
01-02-12, 21:35
Εχεις δικιο αλλα πρεπει να ξεφευγει σε κοστος...Αλλωστε ενα ταπεινο 316i εχω φοβαμαι οτι θα βαρυνει αρκετα λογω της μειωμενης αποδοσης του κινητηρα.

Βάλε αυτά που σου λεω γιατι θα μπλέξεις με ημίμετρα και θα τα πληρωσεις διπλα και τριπλα.......ειμαι παθών και ξερω........βαλε την pss χωρις τις ρυθμιση σκληρότητας......μόνο καθ'υψος και αντιστρεπτικες h&r και καθαρισες......περιπου όλα αυτά μαζί στα 1300-1400 και τέλος!

savvas bmwdakias
01-02-12, 21:44
Μονο η αναρτηση τι κοστος εχει?Δεν ηξερα οτι εχει pss ρυθμιζομενη μονο σε υψος.

Kostas Maras
01-02-12, 21:47
Μονο η αναρτηση τι κοστος εχει?Δεν ηξερα οτι εχει pss ρυθμιζομενη μονο σε υψος.

Και βεβαια εχει......την φοραω εγώ 5 χρόνια και δεν εχει πάθει τιποτα και αμορτισερομετρημενη παρακαλώ! Παιζει στο 1000αρικο!

nikos valvetronic
01-02-12, 22:11
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?p=236050#post236050

Βασίλη αν σε ενδιαφέρει στείλε π.μ.
Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλες τις
απόψεις.Μακάρι να είμασταν κοντά να το καβαλούσες κιόλας για να βγάλεις
συμπέρασμα...Την δίνω γιατί δίνω το αυτοκίνητο και είναι κρίμα να πάει χαμένη,
τα ίδια λεφτά θα πιάσει στην πώληση το αμάξι.

nikos1400
01-02-12, 22:34
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?p=236050#post236050

Βασίλη αν σε ενδιαφέρει στείλε π.μ.
Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλες τις
απόψεις.Μακάρι να είμασταν κοντά να το καβαλούσες κιόλας για να βγάλεις
συμπέρασμα...Την δίνω γιατί δίνω το αυτοκίνητο και είναι κρίμα να πάει χαμένη,
τα ίδια λεφτά θα πιάσει στην πώληση το αμάξι.

εαν μπορουσα μετα απο χαμηλωμα να το βαζω στο γκαραζ,
θα τα ειχα παρει "χθες"...:ranting2:
αλλα εχω θεμα και δε θα μπαινει μετα...

Βασιλη, αυτα θελεις
thumb

vasilis e46
01-02-12, 22:45
Βάλε αυτά που σου λεω γιατι θα μπλέξεις με ημίμετρα και θα τα πληρωσεις διπλα και τριπλα.......ειμαι παθών και ξερω........βαλε την pss χωρις τις ρυθμιση σκληρότητας......μόνο καθ'υψος και αντιστρεπτικες h&r και καθαρισες......περιπου όλα αυτά μαζί στα 1300-1400 και τέλος!

Ειναι εύκολο να μου εξηγήσεις τι εννοείς όταν αναφέρεσαι ότι θα μπλεξω με ημιμετρα;Δηλαδή δεν μπαίνει κουτί η ανάρτηση θέλει και κάτι άλλο;

zaharias
01-02-12, 23:12
Να πω και γω μια αλλη λυση..
Υπαρχει καποιος στον Πειραια που κανει επισκευη στην ΟΕΜ αναρτηση και γινεται μια πολυ καλη δουλεια με καλο κοστος (γυρω στα 300 ευρω αν θυμαμαι καλα)..
Φιλος παντως, με Ε46 κουπε γνησιο Μ πακ, εντελως "μαμα", με 17αρες.. που πηγε εκει και του εφτιαξε την αναρτηση, ειναι πολυ ευχαριστημενος.. Εγω σαν συνοδηγος μεσα.. μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις..

BILL007
02-02-12, 00:19
Ναπου κανει επισκευη στην ΟΕΜ αναρτηση

:shok::shok::shok::shok: ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!?!?! Εγω μόνο η bilstein ήξερα ότι γίνονταν ανακατασκευή!
Γίνονται και οι μαμά?

ΖΑΧO PM ΤΩΡΑΑΑ!!!!!thumb

katsaraios
02-02-12, 01:52
bilstein κιτρινα καινουρια με αποδειξη προσφορα για 4κυλινδρο μου τα δινουν 350

Vassilis ///M
02-02-12, 01:54

:shok::shok:

katsaraios
02-02-12, 02:00
:shok::shok:

:thumbsup:
special τιμη ετσι??

PANOS-E60
02-02-12, 08:19
:thumbsup:
special τιμη ετσι??

πολύ σπέσιαλ Γιωργο, το 2009 τα είχα πληρώσει 450 γιά το κουπέ μου και ήταν και φιλική τιμή.

katsaraios
02-02-12, 08:39
πολύ σπέσιαλ Γιωργο, το 2009 τα είχα πληρώσει 450 γιά το κουπέ μου και ήταν και φιλική τιμή.

Αν καποιος συμφορουμιτης ενδιαφερεται μπορω να κανονισω με πμ πιο πολλα..thumb

Kostas Maras
02-02-12, 09:05
Ειναι εύκολο να μου εξηγήσεις τι εννοείς όταν αναφέρεσαι ότι θα μπλεξω με ημιμετρα;Δηλαδή δεν μπαίνει κουτί η ανάρτηση θέλει και κάτι άλλο;

Οταν λεω ότι θα μπλεξεις με ημιμετρα εννοω...... αλλες φτηνες λύσεις που δεν θα σε ικανοποιουν, χαμήλωμα με την εννοια οτι θα λες μετα οτι θα χρειαζοταν λιγο χαμηλωμα ακομα και κατι τετοια...........η pss μπαινει κουτί και δεν θελει κατι αλλο!

Christos 330
02-02-12, 10:29
sachs perfomance ενα light ελατηριο και εισαι οκ φιλε μου !!!

Χθες φιλος πελατη μου (Ιατρος) αντιπρωσοπεια του αλλαξαν τα λαστιχα 205-55-16 dunlop με ημερομηνιες τελη 2010 τα εβαλε στην εκπληκτικη τιμη των 670 ευρω (continental πουλαμε 360 με 380 ευρω ημερομηνιες του 2012) . . .

Σορυ για το μακροσκελες ποστ αλλα οι κυριοι βαραν στα ΑΥΤΙΑ !!!!!!!!!!!!!

Lambros46
02-02-12, 11:59

Τα sport ή τα sprint (ή δεν έχουν διαφορά σε τιμή???)?

vasilis e46
02-02-12, 17:44
sachs perfomance ενα light ελατηριο και εισαι οκ φιλε μου !!!

Χθες φιλος πελατη μου (Ιατρος) αντιπρωσοπεια του αλλαξαν τα λαστιχα 205-55-16 dunlop με ημερομηνιες τελη 2010 τα εβαλε στην εκπληκτικη τιμη των 670 ευρω (continental πουλαμε 360 με 380 ευρω ημερομηνιες του 2012) . . .

Σορυ για το μακροσκελες ποστ αλλα οι κυριοι βαραν στα ΑΥΤΙΑ !!!!!!!!!!!!!

Όσον αφορά τα λάστιχα να το καταλάβω ότι δεν υπάρχει λόγος να τα αλλάξεις στην αντιπροσωπεία μιας και πιστεύω ότι τα αγοράζουν απο κάποιο κατάστημα και κερδισμένοι βγαίνουν όλοι εκτος απο το πελάτη.Αλλα σε ότι έχει να κάνει με τις αναρτήσεις το θεωρώ αδιανόητο αυτο το υπέρογκο ποσό για την προσφορά των μαμα sachs που μου δώσανε μιας και δεν πρέπει να ειναι τα performance.

zaharias
02-02-12, 20:22
:shok::shok::shok::shok: ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!?!?! Εγω μόνο η bilstein ήξερα ότι γίνονταν ανακατασκευή!
Γίνονται και οι μαμά?

ΖΑΧO PM ΤΩΡΑΑΑ!!!!!thumb

Ζευγωλης, στο Πειραια Billy..

anisos
03-02-12, 18:35
παιδια σορρυ αν ειμαι λιγο εκτος θεματος. αλλα για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα λεω να γραψω εδω. συζητούσα με καποιον πολιτη για αναρτηση ρυθμιζομενη.κ μου λεει για να βαλω αναρτηση Ρυθμιζόμενη πρεπει να βάλω αποστάτες γιατί μπορεί να βρίσκει το πιατελάκι που ρυθμιζει την ανάρτηση πανω στην ζαντα. κ αυτο συμβαινει σε ολες τισ μαρκες αναρτησεων... ισχυει αυτο?????

bill_m3
03-02-12, 18:42
παιδια σορρυ αν ειμαι λιγο εκτος θεματος. αλλα για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα λεω να γραψω εδω. συζητούσα με καποιον πολιτη για αναρτηση ρυθμιζομενη.κ μου λεει για να βαλω αναρτηση Ρυθμιζόμενη πρεπει να βάλω αποστάτες γιατί μπορεί να βρίσκει το πιατελάκι που ρυθμιζει την ανάρτηση πανω στην ζαντα. κ αυτο συμβαινει σε ολες τισ μαρκες αναρτησεων... ισχυει αυτο?????

Σε φίλο μου με Ε36 318ις που βάλαμε ρυθμιζόμενη όλα οκ.
Η πίσω απέχει από το λάστιχο περίπου 1εκατοστό !!

Άρα δεν ισχύει για όλα!!

zaharias
03-02-12, 20:27

Συνηθως γινεται, στα τρελα χαμηλωματα.. οπου εκει παιρνει και μπολικη αρνητικη καμπερ.. και ερχεται πολυ κοντα στο αμορτισερ ο τροχος..
Φυσικα εχει και διαφορά απο ρυθμιζομενη σε ρυθμιζομενη.. (διαφορές μεταξυ των εταιρειων).. και παιζει ρολο και το οφσετ-φαρδος ζαντας και η διασταση του ελαστικου..
Και στη τελικη.. ΚΑΙ αποστατη να χρειαστεις.. αμα διαλεξεις εναν επωνυμο και βαλεις και τα σωστα μπουλονια, θα εισαι μια χαρα.. Ουτε τρεμουλο, ουτε τιποτα..

Vassilis ///M
06-03-12, 21:38
offtopic: Ξέρεις κάποιος να μας πει την διαφορά που έχουν τα πίσω top-mounts απο M3 σε σχέση με τα απλά Μ-pack?????

leo328
10-07-12, 10:11
offtopic: Ξέρεις κάποιος να μας πει την διαφορά που έχουν τα πίσω top-mounts απο M3 σε σχέση με τα απλά Μ-pack?????

αν και λιγο αργοπορημενα :hystericalbs1: τα καλυτερα ειναι απο ε46 μ3 καμπριο που ειναι πιο ενισχυμενα....(μπαινουν κουτι και σε ε36 οπως και τα αμορτισερ-για πισω παντα μιλαω)....

diosak
30-04-14, 21:46
Ξεθάβω το topic και ερωτώ,

να πάρω Koni Sport με 430-450 για E46 316i 1.6 με m-pack ελατήρια?
Έχω βρει και Sachs Performance (σετάκι με ελατήρια) με 200, αλλά έχει σταματήσει να φτιάχνεται για το δικό μου από το '08. Πρόκειται για καινούρια ανάρτηση που κάθεται όμως τόσα χρόνια στο κουτί της...

diosak
18-05-14, 17:43
Παιδιά ξέρει κανείς σε ποιες βίδες βάζουμε Loctite κατά την αλλαγή αμορτισέρ? Σκέφτομαι να βάλω κόκκινο, αλλά επειδή για να ξεβιδωθούν μετά θέλουν θέρμανση λέω να βρω κανα μπλε που είναι κάπως πιο νορμάλ.
Επισυνάπτω εικόνες με τις όποιες βίδες...