PDA

Επιστροφή στο Forum : Ψυγειο A/C

Dimitra Gk
28-01-12, 11:38
Παιδια εχουμε στη δουλεια ενα αυτοκινητο HΥUNDAI LANTRA 1.8 του 1996 κ παρουσιασε προβλημα στο ψυγειο του a/c οπως γραφω. Το αμαξι οπως καταλαβαινεται ειναι πολυ καταπονημενο κ μετα απο ζορι που εφαγε ενω ηταν κρυο εσκασε κ εκαψε φλαντζα. Στο συνεργειο αλλαχτηκαν ολα κ για να καθαρισει δουλεψε χωρις να βαλουν το θερμοστατη, οποτε τραβηξε σκουπιδια μες το ψυγειο κ βουλωσε. Ακουσα πως υπαρχουν κατι καθαριστικα για να ξεβουλωσει σαν λυση εκτος απο το να αλλαχτει κ αυτο. Παιζει να κανουν δουλεια η μπα??? Ευχαρηστω!!!!! :original: :original: :original:

Dimitra Gk
28-01-12, 15:03
Αντε ρε παιδιαααααααααααααα!!!!!!!!!!!
Καποιος βοηθειαααααααααααα????????

Dimitra Gk
28-01-12, 16:27
:up: :up: :up: :up: :up: :up: :up: :up:
:up: :up: :up: :up: :up: :up: :up: :up:

Dimitra Gk
28-01-12, 17:41
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ????????
:shok: :shok: :shok: :shok: :shok: :shok: :shok:
ΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ!!!!!!!!!!!
:thanks: :thanks: :thanks:

Atsa linos
28-01-12, 17:44
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ????????
:shok: :shok: :shok: :shok: :shok: :shok: :shok:
ΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ!!!!!!!!!!!

Υπαρχουν καθαριστικα προελευσης Αμερικης !!!

Dimitra Gk
28-01-12, 18:00
Υπαρχουν καθαριστικα προελευσης Αμερικης !!!

Για πες........γιατι δεν εχω ιδεα.........τιμες,που να κοιταξω,αν κανουν δουλεια γιατι για το ψυγειο ακουσα ενα 300 ευροπουλα κ οταν ολο το αμαξι εχει 380.000 χλμ κ το πολυ 1000¤ αγορα (κ πολλα λεω) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ......ε δεν τα δινω που να σκασει κ να ανεβασει θερμοκρασια κ να ξανακαψει φλαντζα :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Atsa linos
28-01-12, 18:04
Ειναι στον πειραια ενα μαγαζι θελεις να ρωτησω την δευτερα και να σου πω?
δεν εχω το τηλεφωνο του ευκαιρο ,το εχω στο γραφεο μου θα στο δωσω να παραγγειλεις εαν εχει και εαν σου αρεσει η τιμη

graphe36
28-01-12, 18:05
Βασικα τι σχεση εχει το ψυγειο του A/C με τον κινητηρα? Αυτο δεν επικοινωνεί με τα νερα. Αρα το καψιμο της φλαντζας επηρέασε το ψυγειο του νερού.

Η κλασσική λυση για το καθαρισμο του, ειναι να αφαιρεθουν τα κολλαρα εισαγωγης και εξαγωγης του νερου. Και να μπει στην επανω τρυπα ενα λαστιχο νερου με τερμα την πιεση. Ασε να κανει διαδρομη το νερο μεσα μεχρι να βγαλει οτι ειναι βρώμικο απο την κατω τρυπα.

Dimitra Gk
28-01-12, 18:09
Βασικα τι σχεση εχει το ψυγειο του A/C με τον κινητηρα? Αυτο δεν επικοινωνεί με τα νερα. Αρα το καψιμο της φλαντζας επηρέασε το ψυγειο του νερού.

Η κλασσική λυση για το καθαρισμο του, ειναι να αφαιρεθουν τα κολλαρα εισαγωγης και εξαγωγης του νερου. Και να μπει στην επανω τρυπα ενα λαστιχο νερου με τερμα την πιεση. Ασε να κανει διαδρομη το νερο μεσα μεχρι να βγαλει οτι ειναι βρώμικο απο την κατω τρυπα.

καμια......απλα οταν την εκαψε το αφησαν να δουλεψει χωρις το θερμοστατη κ τραβηξε μεσα μπολικο σκουπιδι κ βουλωσαν ολα.το κολαρο δεν εχει προβλημα.....οταν ανοιγω το καπο κ το πιανω ειναι κανονικα ζεστο.δλδ ανεβαζει θερμοκρασια απο εξω.....μες το ψυγειο του a/c εγινε η δουλεια......thumb

Dimitra Gk
28-01-12, 18:12
Ειναι στον πειραια ενα μαγαζι θελεις να ρωτησω την δευτερα και να σου πω?
δεν εχω το τηλεφωνο του ευκαιρο ,το εχω στο γραφεο μου θα στο δωσω να παραγγειλεις εαν εχει και εαν σου αρεσει η τιμη

αν σου ειναι ευκολο θα με εξυπηρετουσες παρα πολυ!!!!!!γιατι ειμαι κ απο τη "ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ" (οπως εγραψαν κ οι εφημεριδες.... :hystericalbs1: ) κ δεν μπορω να ξερω τι παιζει in athens :original:

super duper
28-01-12, 18:15
δημητρη , κατι δεν κολλαει φιλε,
παντος ανεξαρτητα, ξερ και εγω για ενα μαζαζι πειραια και καποθ φρατζη Περιοχη ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ
θα ρωτησω και οτι μαθω θα στειλω πμ.

graphe36
28-01-12, 18:37
καμια......απλα οταν την εκαψε το αφησαν να δουλεψει χωρις το θερμοστατη κ τραβηξε μεσα μπολικο σκουπιδι κ βουλωσαν ολα.το κολαρο δεν εχει προβλημα.....οταν ανοιγω το καπο κ το πιανω ειναι κανονικα ζεστο.δλδ ανεβαζει θερμοκρασια απο εξω.....μες το ψυγειο του a/c εγινε η δουλεια......thumb

Αλλο ψυγειο νερου , αλλο ψυγειο A/C

Κοιτα το ψυγειο του A/C εχει να κανει αποκλειστικά με το κλιματιστικό.
Το κύκλωμα του κλιματισμού αποτελείται από το συμπιεστή, ο οποίος συμπιέζει το ψυκτικό μέσο (Freon R-134a), που βρίσκεται σε αέρια κατάσταση και στους 65 βαθμούς Κελσίου, ωθώντας το προς το ψυγείο του συστήματος, όπου υγροποιείται και αφαιρείται η θερμοκρασία του, φτάνοντας τους -15 βαθμούς. Αυτη ειναι η δουλεια του και τιποτα αλλο.

Ο θερμοστατης αυτο που κανει ειναι να διακοπτει - ανοιγει την κυκλοφορια του νερου που ειναι υπεύθυνο για την ψυξη του κινητηρα, οταν η θερμοκρασια αυτου αυξομειωνεται. Αυτο γινεται για να παραμεινει σταθερη η θερμοκρασια σε συγκεκριμένη τιμη. Αλλα οχηματα θελουν 80 βαθμους αλλα 90 κτλ. Η ψυξη του νερου γινεται απο το ψυγειο του νερου, οχι του A/C.

Ο ιδιος ο θερμοστατης δεν μπορει να συγκρατησει μικρα σωματιδια καθως το νερο περναει ανετα απο μεσα και η τρυπα που εχει ειναι μεγαλη. Αρα η αφαιρεση του ηταν ανουσια.

Αρα λοιπον απο το θεμα της φλατζας εαν περασε κατι (μαλλον λαδι, τι αλλο??) η εστω κοματια απο την παλια φλαντζα, σκουρια κτλ, θα βουλωνε το ψυγειο νερου. Ο καθαρισμος του ειναι αυτος που υπεδειξα πιο πανω

Εαν παλι βουλωσε οντως το ψυγειο του A/C τοτε αυτο δεν οφειλεται στο καψιμο της φλαντζας. Αν καποιος στο ειπε αυτο θελει να σου παρει εξτρα χρηματα....

Φιλικα παντα.

Dimitra Gk
28-01-12, 18:48
δημητρη , κατι δεν κολλαει φιλε,
παντος ανεξαρτητα, ξερ και εγω για ενα μαζαζι πειραια και καποθ φρατζη Περιοχη ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ
θα ρωτησω και οτι μαθω θα στειλω πμ.

ΔημητρΑΑΑΑΑΑΑΑ με λενε!!!!!!! thumb

Dimitra Gk
28-01-12, 18:51
Αλλο ψυγειο νερου , αλλο ψυγειο A/C

Κοιτα το ψυγειο του A/C εχει να κανει αποκλειστικά με το κλιματιστικό.
Το κύκλωμα του κλιματισμού αποτελείται από το συμπιεστή, ο οποίος συμπιέζει το ψυκτικό μέσο (Freon R-134a), που βρίσκεται σε αέρια κατάσταση και στους 65 βαθμούς Κελσίου, ωθώντας το προς το ψυγείο του συστήματος, όπου υγροποιείται και αφαιρείται η θερμοκρασία του, φτάνοντας τους -15 βαθμούς. Αυτη ειναι η δουλεια του και τιποτα αλλο.

Ο θερμοστατης αυτο που κανει ειναι να διακοπτει - ανοιγει την κυκλοφορια του νερου που ειναι υπεύθυνο για την ψυξη του κινητηρα, οταν η θερμοκρασια αυτου αυξομειωνεται. Αυτο γινεται για να παραμεινει σταθερη η θερμοκρασια σε συγκεκριμένη τιμη. Αλλα οχηματα θελουν 80 βαθμους αλλα 90 κτλ. Η ψυξη του νερου γινεται απο το ψυγειο του νερου, οχι του A/C.

Ο ιδιος ο θερμοστατης δεν μπορει να συγκρατησει μικρα σωματιδια καθως το νερο περναει ανετα απο μεσα και η τρυπα που εχει ειναι μεγαλη. Αρα η αφαιρεση του ηταν ανουσια.

Αρα λοιπον απο το θεμα της φλατζας εαν περασε κατι (μαλλον λαδι, τι αλλο??) η εστω κοματια απο την παλια φλαντζα, σκουρια κτλ, θα βουλωνε το ψυγειο νερου. Ο καθαρισμος του ειναι αυτος που υπεδειξα πιο πανω

Εαν παλι βουλωσε οντως το ψυγειο του A/C τοτε αυτο δεν οφειλεται στο καψιμο της φλαντζας. Αν καποιος στο ειπε αυτο θελει να σου παρει εξτρα χρηματα....

Φιλικα παντα.

ωραια......αυτα μου ειπαν.......το θεμα ειναι πως το a/c πεταει παγακια.....ενω το κολαρο ειναι ζεστο....κ μου ειπαν πως αυτο φταιει....κ επειδη δεν ξερω ρωτησα......ειπαν πως φταιει το ψυγειο του a/c λογω αυτων που προανεφερα.....εσυ τι λες πως ειναι δλδ κ πιανει πολικες θερμοκρασιες μετα την επισκευη,ενω ηταν μια χαρα???? thumb
:thnx:

graphe36
28-01-12, 18:59
Βασικα τα εχεις μπερδεψει.... Παλι δεν εχουν σχεση τα κολαρα του ψυγειου νερου..με το κλιματιστικο.

Για να ξεκαθαρισουμε. Απαντα μου λιγο σε αυτα...
1. Το κλιματιστικο λειτουργει κανονικα? Εαν οχι τι ακριβως σου κανει?
2. Το αμαξι εχει κανονικη θερμοκρασια (στο οργανο)?
3. Ο θερμοστατης ειναι πανω τωρα η οχι?
4. Το νερο κανει κυκλο κανονικα? Το ενα κολαρο θα ειναι καυτο το αλλο κατω θα ειναι κρυο. Ανοίγοντας το καπακι του ψυγειου η μπουκαλιου θα πρεπει να βλεπεις ροη.

Ας ξεκινήσουμε με αυτα.

Εαν εχεις καποιο θεμα μετα την επισκευη ειναι λογικο. Ο μαστορας ελυσε - εδεσε πολλα πραγματα. Δεν ειναι απιθανο να προξενησε αυτος την βλαβη.

Dimitra Gk
28-01-12, 19:07
Βασικα τα εχεις μπερδεψει.... Παλι δεν εχουν σχεση τα κολαρα του ψυγειου νερου..με το κλιματιστικο.

Για να ξεκαθαρισουμε. Απαντα μου λιγο σε αυτα...
1. Το κλιματιστικο λειτουργει κανονικα? Εαν οχι τι ακριβως σου κανει?
2. Το αμαξι εχει κανονικη θερμοκρασια (στο οργανο)?
3. Ο θερμοστατης ειναι πανω τωρα η οχι?
4. Το νερο κανει κυκλο κανονικα? Το ενα κολαρο θα ειναι καυτο το αλλο κατω θα ειναι κρυο. Ανοίγοντας το καπακι του ψυγειου η μπουκαλιου θα πρεπει να βλεπεις ροη.

Ας ξεκινήσουμε με αυτα.

Εαν εχεις καποιο θεμα μετα την επισκευη ειναι λογικο. Ο μαστορας ελυσε - εδεσε πολλα πραγματα. Δεν ειναι απιθανο να προξενησε αυτος την βλαβη.

1.οχι.ενω ειναι στο ζεστο βγαζει κρυο κ στον απλο αερα κ στο a/c
2.η θερμοκρασια μετα την αλλαγη της φλαντζας εννοειται ειναι σταθερη.δεν εχω προβλημα.(αλλα ειχε ξεχασει να βαλει το θερμοστατη οταν το εφτιαξε κ ηταν παντα κατω η θερμοκρασια.κ παλι το a/c εβγαζε κρυο.οταν του το ξαναπηγα το εκανε κ ανεβηκε ο δικτης της θερμοκρασιας,αλλα ο αερας παλι παγος κ μου ειπε πως δε φταιει ο θερμοστατης αλλα το ψυγειο του a/c,αν κ δεν καταλαβα γιατι)
3.ειναι.εδω κ μια βδομαδα.
4.το ξερω αυτο.....κ τα δυο οκ ειναι!!!!απλα με μπερδεψαν ΟΛΑ αυτα που μου ειπε......κ ειπα να σας ρωτησω......

graphe36
28-01-12, 19:26
Τωρα ξεκαθαρισε το πραγμα.

Το γεγονος οτι δεν ειχε βαλει τον θερμοστατη δικαιολογει οτι δεν δουλευε το καλοριφερ καθως το αμαξι δεν ζεστάνει το νερο επαρκως. Η ζεστη παραγεται απο το ζεστο νερο οχι απο το A/C, το οποιο παραγει μονο ψυξη.

Σιγουρεψου οτι ο θερμοστατης λειτουργει. Η ροη θα ειναι κομενη οταν το αμαξι ειναι κρυο και οταν ζεσταθει θα αρχιζει.

Εαν λοιπον ο δεικτης στο οργανο του αυτοκινητου βρισκεται στην μεση και ο αερας παραμενει κρυος τοτε ισως βουλωσε το τριτο ψυγειο (και τελευταιο) που εχει το αυτοκινητο που ονομαζεται ψυγειο καλοριφερ. αυτο πρεπει να αφαιρεθει και να γινει η πατεντα με το λαστιχο που ειπα. Τα περισσοτερα καθαριζουν ετσι και δουλευουν απροβληματιστα. ακομα και η αγορα νεου δεν ειναι ακριβη. Απλα ελπιζω να μην απαιτειται η αφαιρεση του ταμπλο για να βγει.

Περαν του θεματος της θερμανσης το αυτοκινητο δεν κινδυνευει απο αυτο.

Dimitra Gk
28-01-12, 19:39
Τωρα ξεκαθαρισε το πραγμα.

Το γεγονος οτι δεν ειχε βαλει τον θερμοστατη δικαιολογει οτι δεν δουλευε το καλοριφερ καθως το αμαξι δεν ζεστάνει το νερο επαρκως. Η ζεστη παραγεται απο το ζεστο νερο οχι απο το A/C, το οποιο παραγει μονο ψυξη.

Σιγουρεψου οτι ο θερμοστατης λειτουργει. Η ροη θα ειναι κομενη οταν το αμαξι ειναι κρυο και οταν ζεσταθει θα αρχιζει.

Εαν λοιπον ο δεικτης στο οργανο του αυτοκινητου βρισκεται στην μεση και ο αερας παραμενει κρυος τοτε ισως βουλωσε το τριτο ψυγειο (και τελευταιο) που εχει το αυτοκινητο που ονομαζεται ψυγειο καλοριφερ. αυτο πρεπει να αφαιρεθει και να γινει η πατεντα με το λαστιχο που ειπα. Τα περισσοτερα καθαριζουν ετσι και δουλευουν απροβληματιστα. ακομα και η αγορα νεου δεν ειναι ακριβη. Απλα ελπιζω να μην απαιτειται η αφαιρεση του ταμπλο για να βγει.

Περαν του θεματος της θερμανσης το αυτοκινητο δεν κινδυνευει απο αυτο.

καλα αυτο εννοειται!!!αφου εχει νορμαλ θερμοκρασια......αυτο με το ψυγειο του καλοριφερ το σκεφτηκα κ εγω αλλα οταν του το ειπα μου ειπε πως δεν εχει καμια σχεση κ πως πρεπει να αφαιρεθει το ταμπλο κ ειναι μεγαλη διαδικασια κ δεν υπαρχει λεει λογος να βγει γιατι θα αλλαξει απλα (μην πω τιποτε....απλα 300 ¤!!!ελεος....) το ψυγειο του a/c!!!!οποτε λες η καθαρισμα η αν εγινε αυτο αλλαγη????thumb

graphe36
28-01-12, 19:46
Η θερμοκρασια του ζεστου αερα ειναι αποκλειστική ευθυνη του ψυγείου του καλοριφέρ. Περναει το ζεστο νερο απο μεσα του και ο αερας αναμεσα απο τα fins. Ετσι φτανει ζεστος σε εμας.

Στο ψυγειο του A/C περναει μονο ψυκτικο υγρο R-134 (φρεον) και τιποτα αλλο.

Dimitra Gk
28-01-12, 19:51
Η θερμοκρασια του ζεστου αερα ειναι αποκλειστική ευθυνη του ψυγείου του καλοριφέρ. Περναει το ζεστο νερο απο μεσα του και ο αερας αναμεσα απο τα fins. Ετσι φτανει ζεστος σε εμας.

οποτε θελει ενα καλο καθαρισμα αυτο......

Στο ψυγειο του A/C περναει μονο ψυκτικο υγρο R-134 (φρεον) και τιποτα αλλο.

παραφλου?????εννοεις?????

graphe36
28-01-12, 20:31
Οχι. Παραφλου παει στο ψυγειο του νερου.(ποτε δεν βαζουμε απλο νερο γιατι σκουριαζει) Στο ψυγειο του κλιματιστικου παει το φρεον.

Το αυτοκινητο εχει 3 διαφορετικα ψυγεια
1 του νερου (παραφλου) για την ψυξη της μηχανης.
2 του κλιματιστικου, για την ψυξη - υγροποιηση του φρεον
3 ψυγειο καλοριφερ, για την θερμανση του αερα μεσω νερου.

Dimitra Gk
28-01-12, 20:34
Οχι. Παραφλου παει στο ψυγειο του νερου.(ποτε δεν βαζουμε απλο νερο γιατι σκουριαζει) Στο ψυγειο του κλιματιστικου παει το φρεον.

Το αυτοκινητο εχει 3 διαφορετικα ψυγεια
1 του νερου (παραφλου) για την ψυξη της μηχανης.
2 του κλιματιστικου, για την ψυξη - υγροποιηση του φρεον
3 ψυγειο καλοριφερ, για την θερμανση του αερα μεσω νερου.

επιτελους διαφοτιστηκα!!!!!!σ'ευχαρηστ παρα πολυ!!!!αντε κ οταν κατεβω αθηνα θα σου κανω το τραπεζι!!!!! :thnx::thnx::thnx::thnx::thanks::thanks::thanks::t hanks:

graphe36
28-01-12, 20:43
Τιποτα να σαι καλα.

super duper
29-01-12, 10:30
σορρυ, πολλα σορρυ:thumbsup:

και να πω οτι δεν το γραφεις

ΔημητρΑΑΑΑΑΑΑΑ με λενε!!!!!!! thumb

Dimitra Gk
09-02-12, 19:12
σορρυ, πολλα σορρυ:thumbsup:

και να πω οτι δεν το γραφεις