PDA

Επιστροφή στο Forum : 316i πρόβλημα με anti-spinning

zeovani
30-12-11, 17:48
Καλησπέρα σας και καλή χρονιά να έχουμε...

Μπορείτε παρακαλώ να μου εξηγήσετε γιατί στην BMW θα πρέπει να πατήσεις κουμπί για να ενεργοποιήσεις το anti-spinning? Επιπλέον όπως έχω δει και στο manual θα πρέπει να κρατήσω πατημένο του κουμπί DTC προκειμένου να δω το τρίγωνο σηματάκι στο καντράν ώστε όταν βρίσκομαι σε ανηφόρα να μην σπινιάρουν οι ρόδες.
Ελα μου που όμως το έχω δοκιμάσει και μονίμως σπινιάρουν...
Η ένδειξη DTC βγαίνει όταν πατάω το κουμπί ακαριαία αλλά απ' ό,τι έχω δει στο manual είναι για το χιόνι...

Τι κάνω λάθος? Οέο?

fanisk
30-12-11, 18:35
Το λες αναποδα..
Αν το πατησεις το βγαζεις οff, μολις ξεκινησει το αμαξι ειναι on.

zeovani
31-12-11, 14:33
On μπορεί να είναι, σε ανηφόρα με τσιμέντο κάτω όμως οι ρόδες σπινιάρουν μονίμως...

Stamatis
31-12-11, 15:13
Ανάβει το λαμπάκι στο ταμπλώ οταν σπινιάρουν οι ρόδες?

zeovani
31-12-11, 15:55
Ανάβει το λαμπάκι στο ταμπλώ οταν σπινιάρουν οι ρόδες?

Τις περισσότερες φορές ανάβει... Αποτέλεσμα δεν βλέπω. Το αμάξι δεν κουνιέται και πρέπει να πάρει φόρα όπως ο ταύρος που πάει πάνω στον ταυρομάχο για να ανέβει...!

DIMITr|S
31-12-11, 15:56
ΜΑΛΛΟΝ κανεις το αντιθετο,,,,δηλαδη τα απενεργοποιεις εσυ

Stamatis
31-12-11, 16:06
και εγώ αυτό νομίζω.

zeovani
31-12-11, 16:07
Είτε τα απενεργοποιώ, είτε τα ενεργοποιώ το αποτέλεσμα είναι ότι δεν ανεβαίνει...
ΣΠινιάρει μονίμως. Τουλάχιστον το σωστό είναι να μην πατάω τα κουμπιά?
Τα ελαστικά μου είναι continental 2 runflat

Stamatis
31-12-11, 16:07
το σωστό είναι να ΜΗΝ ανάβει το λαμπάκι στο ταμπλώ.

zeovani
31-12-11, 16:08
To λαμπάκι στο ταμπλό δεν είναι μονίμως αναμένο, είναι σβηστό, ανάβει ακαριαία όταν το λάστιχο σπινιάρει. Εάν δηλαδή το αμάξι μείνει σβηστό στην ανηφόρα σε τσιμέντο και χειρόφρενο που τραβάω σπινιάρει και σβήνει.

Stamatis
31-12-11, 16:10
αρα καλά κάνει τη δουλειά του το αντισπιν.
Η τα λάστιχά σου εχουν ξεραθεί, είτε πατινάρεις.
Κανονικά πρέπει το αμαξι να ανεβαίνει "σκάβοντας"

zeovani
31-12-11, 16:17
αρα καλά κάνει τη δουλειά του το αντισπιν.
Η τα λάστιχά σου εχουν ξεραθεί, είτε πατινάρεις.
Κανονικά πρέπει το αμαξι να ανεβαίνει "σκάβοντας"

Το αντισπίν υποτίθεται ότι δουλεύει. Οταν το λάστιχο σπινιάρει ανάβει αλλά εξακολουθεί να σπινιάρει...

Stamatis
31-12-11, 16:20
πάντα θα το κανει αυτό.
δεν θα σε -σταματήσει- ποτε.
αυτό σημαίνει οτι εχεις παρα πολυ κακη προσφυση σε εκεινο το σημειο.

nikos valvetronic
31-12-11, 16:33
Απ'ότι καταλαβαίνω το αυτοκίνητο δουλεύει σωστά αλλά δεν υπάρχει πρόσφυση
είτε από τα λάστιχα είτε από το τσιμέντο ή και τα δύο.Άκου τι κάνεις σ'αυτή την
περίπτωση.Πατάς το κουμπί για να βγάλεις εκτός το σύστημα(ανναμένο λαμπάκι
μόνιμα) και ξεκινάς κρατώντας το χειρόφρενο δεμένο με το χέρι και πατώντας
ταυτόχρονα γκάζι.Όσο κολώνει το αμάξι τόσο γκάζι θα δίνεις και θα αφήνεις
λίγο-λίγο χειρόφρενο.Θα δεις ότι σιγά-σιγά θα αρχίσει να προχωράει!
Με αυτόν τον τρόπο στην ουσία κάνεις εσύ την λειτουργία του μπλοκέ σε
μεγαλύτερο βαθμό από ότι τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου,γιατί ενώ εκείνα
δίνουν και κόβουν διαδοχικά την ισχύ οπότε δεν προλαβαίνει να ξεκινήσει το
αυτοκίνητο,εσύ το κάνεις μόνιμα! Το έχω δοκιμάσει όταν κόλλησα στα χιόνια με
τα 17άρια και δεν κουνιόταν χιλιοστό! Βέβαια πρέπει να έχεις καλό συμπλέκτη
και καλό χειρόφρενο.

zeovani
31-12-11, 16:40
Απ'ότι καταλαβαίνω το αυτοκίνητο δουλεύει σωστά αλλά δεν υπάρχει πρόσφυση
είτε από τα λάστιχα είτε από το τσιμέντο ή και τα δύο.Άκου τι κάνεις σ'αυτή την
περίπτωση.Πατάς το κουμπί για να βγάλεις εκτός το σύστημα(ανναμένο λαμπάκι
μόνιμα) και ξεκινάς κρατώντας το χειρόφρενο δεμένο με το χέρι και πατώντας
ταυτόχρονα γκάζι.Όσο κολώνει το αμάξι τόσο γκάζι θα δίνεις και θα αφήνεις
λίγο-λίγο χειρόφρενο.Θα δεις ότι σιγά-σιγά θα αρχίσει να προχωράει!
Με αυτόν τον τρόπο στην ουσία κάνεις εσύ την λειτουργία του μπλοκέ σε
μεγαλύτερο βαθμό από ότι τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου,γιατί ενώ εκείνα
δίνουν και κόβουν διαδοχικά την ισχύ οπότε δεν προλαβαίνει να ξεκινήσει το
αυτοκίνητο,εσύ το κάνεις μόνιμα! Το έχω δοκιμάσει όταν κόλλησα στα χιόνια με
τα 17άρια και δεν κουνιόταν χιλιοστό! Βέβαια πρέπει να έχεις καλό συμπλέκτη
και καλό χειρόφρενο.

17άρια έχω και εγώ. Σε πρώτη φάση.
Τελικά
Anti-spinning: το αμάξι έχει anti-spinning ή το ενεργοποιώ εγώ πατώντας το κουμπί? Γιατί όπως έχω διαβάσει στο manual πρέπει να πατήσεις το κουμπί για να ενεργοποιηθεί σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αυτοκινήτων που δεν χρειάζεται να πατήσεις τίποτα.
Τρόπος πατήματος: Επίσης το κουμπί πρέπει να το πατήσω σταθερά για 2-3 sec για να ενεργοποιηθεί το τρίγωνο σχήμα? Γιατί εάν το πατήσω ακαριαία ενεργοποιείται το DTC που όπως είδα στο manual είναι για τα χιόνια και κάνει άλλη δουλειά.
Τεχνική: Θα προσπαθήσω να το "δουλέψω" απλά πρώτα να ξέρω ότι όντως θα έχω εκείνη την ώρα anti-spinning... :thumbsup:

Lambros46
31-12-11, 16:45
Μην πατάς τίποτα.Ασε τα κουμπιά στην ησυχία τους!Το λαμπάκι πρέπει να είναι σβηστό για να είναι ON τα ηλεκτρονικά σου!

nikos valvetronic
31-12-11, 16:56
Υπάρχουν δυο φάσεις απενεργοποίησης.Όταν πατάς στιγμιαία βγάζεις το αντισπίν
εκτός.Το αυτοκίνητο σπινιάρει ελεύθερα σε ευθεία αλλά αν πάρει κάποια κλίση
ο κώλος ή γλιστρήσει η μούρη σε μαζεύει κανονικά.Αν πατήσεις παρατεταμένα
τότε βγάζεις ΚΑΙ το σύστημα ευστάθειας εκτός και το αμάξι είναι ελεύθερο από
ηλεκτρονικά.

Kostase46
31-12-11, 17:15
Τις περισσότερες φορές ανάβει... Αποτέλεσμα δεν βλέπω. Το αμάξι δεν κουνιέται και πρέπει να πάρει φόρα όπως ο ταύρος που πάει πάνω στον ταυρομάχο για να ανέβει...!

Μαλον θα πρεπει τοτε να παρεισ ενα 4Χ4!!!!!!!!!

panos90
31-12-11, 17:59
1) οταν δεν πατας κανενα κουμπι, το dsc (antispin) ειναι σε επιφυλακη για απωλεια προσφυσης.
οταν εντοπισει απωλεια προσφυσης θα αρχισει να αναβοσβηνει ΜΟΝΟ του, οσο υπαρχει απωλεια προσφυσης, προσπαθωντας να παει μπροστα το αμαξι.

2) αν εχεις πατησει μια φορα το dsc, θα ειναι μονιμα αναμενο ενα λαμπακι στην μεση.
Τοτε θα σε αφησει να παιξεις μεχρι ενα σημειο και θα ενεργοποιηθει οταν καταλαβει οτι πας να χασεις τον ελεγχο.

3) αν το πατησεις παρατεταμενα θα αναψουν μονιμα 2 λαμπακια. το κεντρικο και του χειροφρενου (με κιτρινη ενδειξη αντι για κοκκινη). Τοτε δεν εχεις dsc και οτι και να γινει δεν προκειται να ενεργοποιηθει. δηλαδη εισαι μονος σου να διορθωσεις την πορεια του αμαξιου.
Για να το επαναφερεις στην αρχικη κατασταση απλα πατας παλι μια φορα το dsc κουμπι, Η σβηνεις την μηχανη και ξαναβαζεις μπρος.

Τα πισωκινητα δυσκολευονται να ανεβουν ανηφορες με χαμηλη προσφυση.
Εχω δει μερσεντες eclass (βαρυ αμαξι) να χαροπαλευει (στριγγλιζαν λαστιχα) να ανεβει τσιμεντενια ανηφορα. Το φαινομενο αυτο χειροτερευει οταν η ανηφορα εχει κλιση προς τα δεξια Η αριστερα , με αποτελεσμα ο ενας τροχος να εχει ελαχιστο βαρος και να αιωρειται σχεδον. (εδω αμα δεν εχεις μπλοκε την εβαψες)

Η λυση ειναι να μην δινεις παραπανω γκαζι απο οτι χρειαζεται η να τα βγαλεις ολα off και να παιξεις μονος σου με συμπλεκτη-χειροφρενο.

Επισης ελεγξε τα λαστιχα σου τι χρονολογιας ειναι, και οχι τι πατουρα εχουν.

//για να ειμαι και ακριβης antispin ειναι το ASC, το DSC ειναι αντισπιν+esp.

panos90
31-12-11, 18:06
οταν λεω να τα βγαλεις ολα off εννοω το 3ο bullet

bimmerm
31-12-11, 20:21
νομιζω οτι ο φιλος μας εκτος απο την σωστη πληροφορηση για την λειτουργια του συστηματος εκφραζει και ενα παραπονο για την δουλεια που περιμενε να κανει.
μονο που το συστημα αυτο δεν προοριζεται για την χρηση με τον τροπο που ξερεις.δεν κανει την χρηση που εχουν τα 4χ4.
ειναι περισσοτερο αποτρεπτικο εργαλειο για να μην χασεις τον ελεγχο οταν το αμαξι νιωσει τον ελεγχο να κινδυνευει σε κακη προσφυση(γλυστρα,λακκουβα, ποτομα βουναλακια κ.α) οπου επεμβαινει και περιοριζει την ισχυ και την κινηση,ενεργοποιει τα φρενα και γενικα διορθωνει.

Stunt Mike
31-12-11, 20:28
17άρια έχω και εγώ. Σε πρώτη φάση.
Τελικά
Anti-spinning: το αμάξι έχει anti-spinning ή το ενεργοποιώ εγώ πατώντας το κουμπί? Γιατί όπως έχω διαβάσει στο manual πρέπει να πατήσεις το κουμπί για να ενεργοποιηθεί σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αυτοκινήτων που δεν χρειάζεται να πατήσεις τίποτα.
Τρόπος πατήματος: Επίσης το κουμπί πρέπει να το πατήσω σταθερά για 2-3 sec για να ενεργοποιηθεί το τρίγωνο σχήμα? Γιατί εάν το πατήσω ακαριαία ενεργοποιείται το DTC που όπως είδα στο manual είναι για τα χιόνια και κάνει άλλη δουλειά.
Τεχνική: Θα προσπαθήσω να το "δουλέψω" απλά πρώτα να ξέρω ότι όντως θα έχω εκείνη την ώρα anti-spinning... :thumbsup:

Λαθος εχεις καταλαβει αρχηγε μου.Τα ηλεκτρονικα σου ειναι ΟΝ οταν ΔΕΝ εχεις πατησει τα κουμπια,αλλιως βγαινουν και σπινιαρεις κανονικα.Στην περιπτωση του τσιμεντου λοιπον,επειδη εχεις πολλη λιγη προσφυση,ισως και κοντα στο μηδεν,οταν εχεις τα ηλεκτρονικα ΟΝ,παει να σπινιαρει,το κοβουν τα ηλεκτρονικα,εσυ δινεις γκαζι,αυτα κοβουν και τελικα σβηνει.Ακριβως ετσι θα κανει και στο χιονι-παγο,οπως και στην αμμο γι'αυτο και πρεπει να τα βγαζεις OFF οταν κινεισαι εκει.Αν πας στο χιονι και δεν τα βγαλεις τα ηλεκ/κα,θα ξεκιναει να σπινιαρει,θα το κοβουν και τελικα θα μενεις εκει παγωμενος!Ουτε το 4χ4 ειναι πανακεια εκει(προχτες ενας τυπας ειχε ενα τζιπ και δεν ειχε βγαλει τα ηλεκ/κα με αποτελεσμα να του σβηνει συνεχεια).Γιαυτο και το manual λεει να τα βγαζεις σε τετοιες περιπτωσεις.Αρα λοιπον,την επομενη φορα στο συγκεκριμενο τσιμεντο-ανηφορα βγαλε OFF τα ηλεκτρονικα και καψε λαστιχο!!Αν δεν ανεβαινει,πηγαινε ριξε καλυτερη ασφαλτο εκει ή ανεβα απο αλλου...

DIMITr|S
31-12-11, 20:43
κανε γραμμες κατω στο τσιμεντο!!χαρακωσε το με καποιο τρόπο!ετσι ωστε να βρισκει προσφυση το ελαστικο!ισως με εναν τροχο??δεν ξερω καποιο εργαλειο θα υπαρχει!!!λογικα για να μην μπορεις να ανεβεις εσυ με τη μουρη δεν θα μπορει να ανεβει ουτε ενα μπροστοκινητο σωστα?

Stunt Mike
31-12-11, 21:25
λογικα για να μην μπορεις να ανεβεις εσυ με τη μουρη δεν θα μπορει να ανεβει ουτε ενα μπροστοκινητο σωστα?

Καλα μην κοβεις και το χερι σου γι'αυτο....thumb Ειναι και θεμα οδηγου....

120ie87
31-12-11, 22:47
Στο δικό μου όταν πατήσεις μια φορά το κουμπί DTC, τότε φρενάρει ο τροχός που σπινάρει με αποτέλεσμα να δίνεται ισχύς σε αυτόν που έχει πρόσφυση. Το σύστημα προσφέρεται φια ωραίες πλαγιολισθήσεις μόνο που μετά από κάποια γωνία ανάποδου το esp ενεργοποιείται και κόβει τη χαρά ;) (μακάρι να μπορούσε να βγει off η ενεργοποίηση του esp όταν πατάς απλά το κουμπί μία φορά και να λειτουργούσε μόνο το φρενάρισμα του τροχού που σπινάρει...)

fanisk
31-12-11, 22:53
Ή η ανηφορα εχει τρελη(ποση πια?) κλιση, ή τα λαστιχα σου ειναι χαλια ή προσπαθεις να ανεβεις τρελη ανηφορα με πλακες πεζοδρομου που η προσφυση ειναι χαλια.

Οταν δεν εχεις λαμπακι στο καντραν, τα εχεις ολα ON.
Οταν το πατησεις 1 φορα και αναψει, εχεις το αντισπιν μερικως OFF (και γωνια να μη παρεις, θα σε κοψει).
Οταν το κρατησεις πατημενο 3 δευτ. και αναψει, τα εχεις ολα OFF. Εκει δεν σε κραταει κανενα ηλεκτρονικο.

Αν ειχες μπλοκε θα ανεβαινες πιο ευκολα γιατι δεν θα χαζοσπινιαρε το αμαξι.

Που ειναι αυτη η ανηφορα? Καμια φωτο?

zeovani
04-01-12, 18:41
Ή η ανηφορα εχει τρελη(ποση πια?) κλιση, ή τα λαστιχα σου ειναι χαλια ή προσπαθεις να ανεβεις τρελη ανηφορα με πλακες πεζοδρομου που η προσφυση ειναι χαλια.

Οταν δεν εχεις λαμπακι στο καντραν, τα εχεις ολα ON.
Οταν το πατησεις 1 φορα και αναψει, εχεις το αντισπιν μερικως OFF (και γωνια να μη παρεις, θα σε κοψει).
Οταν το κρατησεις πατημενο 3 δευτ. και αναψει, τα εχεις ολα OFF. Εκει δεν σε κραταει κανενα ηλεκτρονικο.

Αν ειχες μπλοκε θα ανεβαινες πιο ευκολα γιατι δεν θα χαζοσπινιαρε το αμαξι.

Που ειναι αυτη η ανηφορα? Καμια φωτο?

Θα στείλω σύντομα... Οσον αφορά τα service εάν το καντράν δεν μου δείχνει τίποτα (πέρα από κάρτα ελέγχου καυσαερίων) και επειδή έκανα service πριν από 15 μήνες, δεν πάω καθόλου ούτε για αλλαγή λαδιών. Ο,τι είναι θα το δω στο καντράν?

ghost-rider
04-01-12, 19:02
Μαλλον υπαρχει θεμα προσφυσης.
Ειτε τα λαστιχα σου εχουν πεσει ειτε στο συγκεκριμενο σημειο εχει γινει σαπουνι το οδοστρωμα.

Τα ηλεκτρονικα συστηματα ευσταθειας παντως οταν βαζεις μπροστα ειναι ενεργοποιημενα.
Πατωντας μια φορα στιγμιαια το dsc απενεργοποιειται η "πρωτη σκαλα". Η αλλιως βγαινει το αντισπιν. Οταν ειχα παρει το αυτοκινητο μου ειχαν πει να το παταω για να βγαινει στις ζορικες ανηφορες. Μηπως σου εχουν πει κ εσενα κατι τετοιο?
Παντως δεν ενεργοποιεις κατι. Αντιθετως. Βγαζεις οφ το αντισπιν. Δλδ οι τροχοι σου πλεον μπορουν να σκαψουν ασυστολα και να κανεις burn out.

Το οχημα παραυτα συνεχιζει να μην μπορει να διπλωσει.
Πατωντας παρατεταμένα το dsc τα βγαζεις ολα εξω και κρατας μονο το abs. Τωρα κανει και ντριφτ το εργαλειο. Αν εβγαζε και το abs θα μπορουσε να πλασσαριστει και σωστα με φρενο αλλα μην τα θελουμε ολα δικα μας.

Τες πα.
Στις γλιστερες ανηφορες οντως οι μη μπλοκατοι εχουμε θεμα.
Προσωπικα το αντιμετωπιζω με απενεργοποιηση πρωτης σκαλας και με λιγο τσιμπημα χειροφρενου.
Ετσι φορτιζεις λιγο και τους δυο τροχους ομοιομορφα οποτε κατι γινεται. Αρκει να μην κραταει πολυ η ολη ιστορια.