Επιστροφή στο Forum : ερωτηση σχετικά με oil service
leonidasgr2003
29-12-11, 00:14
καλησπέρα,
αποφάσισα να κανω το oil service μόνος μου. Στο σερβις της bmw μου είπαν αλλαζουν το φίλτρο λαδιου , το λάδι και το φίλτρο καμπίνας!
είδα στο youtube πως είναι πολύ ευκολο να το κάνω.
1) Εκτός απο το φίλτρο καμπίνας που είναι πίσω απο τον κινητηρα , κατω απο το παμπριζ υπάρχει κ καποιο αλλο πιο μεσα ή καπου αλλού που να εχει σχεση με φίλτρο καμπίνας ή με καμπίνα γενικά;
2) λάδι πως θα επιλέξω; είναι Ε46 01/2005 318Ι γερμανικών προδιαγραφών και πόσο θα χρειαστώ; (1λίτρο,2λίτρα; )
3) το φίλτρο λαδιού πως θα το ξεβιδώσω ; Είναι πολύ μεγαλη επιφάνεια για χρήση κάβουρα... Στη φρατζή-Νεο κόσμο (όπου θα αγοράσω μάλλον τα ανταλλακτικα) μπορούν να μου το ξεβιδώσουν για να τοποθετησω το καινούργιο ;
4) αλλαγή λαδιών κανουν στα βενζινάδικα ; θα μπορούσαν να μου αφαιρέσουν το λάδι κ να προσθέσω το καινούργιο; κ με τι κόστος περίπου;
Επισυνάπτω φωτογραφία για να σιγουρευτώ πως είναι τα σωστα σημεία...
ευχαριστώ
Κοίτα εδώ, νομίζω θα σε βοηθήσει:https://www.bimmerdiy.com/dir/e46
leonidasgr2003
29-12-11, 01:48
Κοίτα εδώ, νομίζω θα σε βοηθήσει:https://www.bimmerdiy.com/dir/e46
ενδιαφερουσα σελίδα! αλλα αν προσεξεις τις φωτογραφίες, εχω διαφορετικό φίλτρο λαδιου ... το δικό μου είναι ολοστρόγγυλο χωρίς υποδοχή για εργαλείο (πχ:κάβουρα) ενω στις φωτος της σελίδας ειναι με προεξοχή 17 ή 36 mm ...
μήπως γνωρίζεις πως μπορώ να το αφαιρέσω ;
leonidasgr2003
29-12-11, 01:53
ανέβασα 2 ακόμη φωτος για να καταλάβετε τι φίλτρο εχω κ να με βοηθησετε σχετικά με το πως θα το ξεβιδώσω ή τι εργαλείο χρειάζομαι για να το ξεβιδώσω...
leonidasgr2003
29-12-11, 02:12
απ'ότι είδα έχει κατι γωνίες... μαλλον θα χρειαστώ κατι τετοιο :/
https://www.amazon.com/Assenmacher-Specialty-Tools-410-Housing/dp/B000XML6DU/ref=pd_sim_sbs_auto_3
giannis_compact
29-12-11, 02:28
Τα λαδια για τον κινητηρα σου συμφωνα με τη BMW πρεπει να ειναι ιξωδους 5w30!H BMW λεει επισης 0w40 και 0w30 για τον κινητηρα σου αλλα στην Ελλαδα βαζουν 5w30 και σπανιοτερα 0w40,το 0w30 ειναι για χωρες με πολυ ψυχρο κλιμα!Πρεπει να ειναι Longlife04!Οποιοδηποτε αλλο λαδι δεν ενδεικνυται για τον κινητηρα αυτο!
Παιρνει 4,25 λιτρα ακριβως!
Το φιλτρο καμπινας βγαινει πανευκολα,εχει 3 γατζακια τα περιστρεφεις και ανοιγουν και ελευθερωνεται το καπακι!
Το φιλτρο λαδιου χρειαζεται το ειδικο κλειδι που ποσταρες στο παρακατω λινκ,
https://www.amazon.com/Assenmacher-Sp...sim_sbs_auto_3
αλλα εχει διαφορα πρεπει να βρεις το συγκεκριμενο νουμερο!
super duper
29-12-11, 09:51
σωστοε ο γιαννος:thumbsup:
Τα λαδια για τον κινητηρα σου συμφωνα με τη BMW πρεπει να ειναι ιξωδους 5w30!H BMW λεει επισης 0w40 και 0w30 για τον κινητηρα σου αλλα στην Ελλαδα βαζουν 5w30 και σπανιοτερα 0w40,το 0w30 ειναι για χωρες με πολυ ψυχρο κλιμα!Πρεπει να ειναι Longlife04!Οποιοδηποτε αλλο λαδι δεν ενδεικνυται για τον κινητηρα αυτο!
Το φιλτρο καμπινας βγαινει πανευκολα,εχει 3 γατζακια τα περιστρεφεις και ανοιγουν και ελευθερωνεται το καπακι!
Vassilis ///M
29-12-11, 10:01
+φωνώ σε όλα απ'ότι βλέπω Ν46Β20Α έχεις με βάση και το πλαίσιο...Τέλος καλό θα είναι να φυσίξεις λίγο και το φίλτρο αέρα ή άλλαξέ το...
Ολη η "φασαρια" θα σου κοστισει λιγοτερο απο 80 περιπου ευρω ?
leonidasgr2003
31-12-11, 13:43
Ολη η "φασαρια" θα σου κοστισει λιγοτερο απο 80 περιπου ευρω ?
φυσικα ! φίλτρο λαδιου 5ευρώ + 40ευρώ λαδια + 10 ευρώ φίλτρο καμπίνας = 55ευρώ
το εξαρτημα για να λύσω το φίλτρο κανει 8 ευρώ
και μου έδωσαν κ προσφορα 38ευρώ λάδια matrax (ισπανικα) μαζί με φίλτρο κ η εργασία συνεργείου δωρεαν επειδη με συστησε φίλος σε αυτους!!! Τα οποία λάδια αγόρασε εκεινη τη στιγμη μηχανικός και μου τα συνέστησε!!
τωρα κοιταω κ τιμες κ ψαχνομαι .. λαδια ματραξ 7ευρώ/λίτρο ενώ καστρόλ 11,5ευρώ / λίτρο ...
μάλλον θα παω στο συνεργείο , είναι η πιο οικονομική λύση.
Η BMW ζήταγε 125 ευρώ (προσφορά μεχρι 31/12/11) οποτε καταλαβαίνεις πως εξηκονομω χρήματα ;) (απλα στη bmw θα κοιταζανε κ αλλα σημεία μου είπαν κ θα τα διορθώνανε χωρίς χρέωση)
giannis_compact
31-12-11, 14:40
Matrax λαδια?Εισαι σιγουρος φιλε μου πως θα τα βαλεις αυτα στον κινητηρα σου?Το θεμα δεν ειναι μονο να γλυτωσουμε χρηματα αλλα να γινει και σωστα η δουλεια!
Επισης και το φιλτρο καμπινας των 10 ευρω τι μαρκα ειναι?
Καλη χρονια και χρονια πολλα ευχομαι!!
Matrax λαδια?Εισαι σιγουρος φιλε μου πως θα τα βαλεις αυτα στον κινητηρα σου?Το θεμα δεν ειναι μονο να γλυτωσουμε χρηματα αλλα να γινει και σωστα η δουλεια!
Επισης και το φιλτρο καμπινας των 10 ευρω τι μαρκα ειναι?
Καλη χρονια και χρονια πολλα ευχομαι!!
thumb Σωστός !! Το φθηνό κοστίζει πάντα διπλά !!
leonidasgr2003
31-12-11, 15:38
αυτό ειναι στη φωτογραφία... λογικά αν εχει το 5w30 που θελει ο κινητηρας και το ιξωδες longlife 04 ή 01 οπως μου είπαν στην αντιπροσωπία υποθετω θα είναι οκ. Μου είπαν επισης αν δε βρεις καστρολ κ βρεις βαλβολαιν ή κατι αλλο να πληρει τις προϋποθέσεις ! ιστοσελιδα παντως δεν εχει η ματραξ ...
και τώρα εσύ ειναι ΟΚ να βάλεις ένα λάδι που δεν το ξέρει ουτε η μάνα του στο αμάξι σου;
δικαίωμά σου βέβαια, και ειναι η πρώτη φορα στα τόσα χρόνια που παίρνω θέση σε ένα τέτοιο θέμα, αλλά χάθηκαν τα επώνυμα λάδια που ξέρουμε και τη συμπεριφορά τους;
συγνώμη και πάλι που ανακατεύομαι, αλλά θα έπινες ποτέ ουίσκι μπόμπα?
leonidasgr2003
01-01-12, 12:37
έχεις δίκαιο, αν ήμουν οκ βέβαια δεν θα ανοιγα το θέμα για να ακούσω απόψεις... αλλα κ απο την άλλη οι γνωστές εταιρείες το εχουν τόσο ακριβά επειδή κανουν και διαφημίσεις για να γίνουν γνωστές! όταν βλέπεις συνέχεια στην τιβι ΤΟΤΑΛ (που παιζει αρκετα συχνα) όλη αυτη η διαφήμιση έχει κοστος που πληρώνει ο καταναλωτης...απο την αλλη βεβαια μαλλον αρχίζω να συμφωνω με τον giannis_compact και τον σαμαρο πως Το φθηνό κοστίζει πάντα διπλά
Stunt Mike
01-01-12, 20:00
Να κανω κι εγω την περιβαλλοντικη μου παρατηρηση??Τα λαδια που θα βγαλεις,ελπιζω να μην τα αδειασεις οπου να'ναι.......Καλυτερα παντως ν'αλλαξεις φιλτρα-λαδια σ'ενα συνεργειο της γειτονιας,δεν προκειται να πληρωσεις πανω απο 5-10Ε εργασια....Επισης επειδη εβαζα παλιοτερα φτηνο και φουλ συνθετικο λαδι(που αλλαζα και καθε 3000χλμ),οι επικαθισεις που ειχε κανει οταν ανοιξα μοτερ,μ'επεισαν να μην ξανακανω το ιδιο λαθος...Δεν ειναι μονο η διαφημιση που αντικατοπριζει την τιμη.....οτι πληρωνεις παιρνεις φιλαρακο....
εγω θα σου συστηνα να πας σε καποιο συνεργειο για πρωτη φορα να δεις πως ακριβως γινεται η ολη διαδικασια και την επομενη φορα το προσπαθεις μονος σου.οσο για τα λαδια παιζουν πολυ σημαντικο ρολο στη διαρκεια ζωης του κινητηρα σου και καλο ειναι να ριξεις φραγκα για την αγορα τους για να εισαι ησυχος.
leonidasgr2003
02-01-12, 10:44
μαλλον θα βάλω λαδι καστρόλ ή mobil 1 μιας κ διαβασα πως είναι οι 2 καλυτερες εταιρίες. φίλτρο μαλλον bosch κ φίλτρο καμπίνας με ενεργό ανθρακα.
τα λάδια όταν τα μαζέψω που τα πετάω;
εκτος απο τις επισημες μοναδες υπαρχουν και εξειδικευμενα συνεργεια bmw που οι τιμες τους ειναι πολυ λογικες.
Ομως φιλε μου εκτος απο τα αμφιβολου ποιοτητας και αντοχης λαδια στην ιδια τιμη συμεριλαμβανεται ενας γενικοτερος ελεγχος του αυτοκινητου με σημαντικοτερο το "μπριζωμα" του στο διαγνωστικο.
Σωστη συντηρηση ενος αυτοκινητου δεν ειναι η συχνη αλλαγη λαδιων,αλλα η γνωση της καταστασης του αυτοκινητου και οτι αυτο χρειαζεται για να μπορουμε να ειμαστε ασφαλεις και να το ευχαριστιομαστε.
Stunt Mike
02-01-12, 11:18
μαλλον θα βάλω λαδι καστρόλ ή mobil 1 μιας κ διαβασα πως είναι οι 2 καλυτερες εταιρίες. φίλτρο μαλλον bosch κ φίλτρο καμπίνας με ενεργό ανθρακα.
τα λάδια όταν τα μαζέψω που τα πετάω;
Σε οποιοδηποτε συνεργειο ή βενζιναδικο στο ειδικο βαρελι που τα συγκεντρωνουν....
+φωνώ σε όλα απ'ότι βλέπω Ν46Β20Α έχεις με βάση και το πλαίσιο...Τέλος καλό θα είναι να φυσίξεις λίγο και το φίλτρο αέρα ή άλλαξέ το...
σορρυ για το οφτοπικ αλλα τον κωδικο του κινητηρα που το γραφει?εχω ε46 316 του 2000
σορρυ για το οφτοπικ αλλα τον κωδικο του κινητηρα που το γραφει?εχω ε46 316 του 2000
Όπως σου είπε, από τον αριθμό πλαισίου , βάλε τα τελευταία 7 ψηφία στο https://realoem.com/bmw/select.do και θα δεις τα στοιχεία του αυτοκινήτου του σου!!!
Vassilis ///M
14-01-12, 00:15
Όπως σου είπε, από τον αριθμό πλαισίου , βάλε τα τελευταία 7 ψηφία στο https://realoem.com/bmw/select.do και θα δεις τα στοιχεία του αυτοκινήτου του σου!!!
Δες και την άδεια κυκλοφορίας αν αναφέρει κάτι...
εγω προσωπικα στη μπεμπα δεν εβαλα σχεδον ποτε καστρολ...αισθανομαι οτι θα πεσω θυμα του μαρκετινγκ,οπως στα φορντ εχει στο καπακι της βενζινης το σημα της bp...αηδιες για τους ευκολοπιστους
και στο κατω κατω τις γνωσεις δεν τις εχουμε τζαμπα..30 χρονια στα ορυκτελαια
καντο μονος σου και δεν νομιζω οτι ειναι τα 5 και τα 10 ευρω τοσο σημαντικα οσο η ευχαριστηση να φροντιζεις τ αμαξι σου..και στο κατω κατω αντρες ειμαστε για τετοιες δουλειες κανουμε...εχω κατι φιλους ξερουν παπαγαλια ολα τα μανιουαλ και δεν μπορουν να ξεβιδωσουν μια βιδα
οσο για τα λαδια, περνεις τηλ τον δημο και στελνει φορτηγακι(πηραν λεφτα απο το ΕΣΠΑ για αυτα τα φορτηγακια τα λαμωγια και οφειλουν να εχουν) και τα παιρνει απο το σπιτι σου, τζαμπα...εγω αυτο κανω
Περα απο το marketing ομως απο θεμα ποιοτητα τι λες για τη castrol?
Ρωταω μιας που εισαι 30 χρονια στο χωρο.
Tα castrol είναι κορυφαία λάδια.
Σίγουρα είναι και θέμα marketing η συνεργασία της εταιρείας με τη bmw, αυτό όμως δε σημαίνει πως τα λάδια αυτά φοριούνται μόνο λόγω διαφήμισης.
Είναι ιδανικά για τους κινητήρες μας και μάλιστα για τα Μ μονόδρομος (στο κατάλληλο ιξώδες) και οι τιμές τους κυμαίνονται σε νορμάλ επίπεδα, οπότε δε βρίσκω το λόγο γιατί να μην τα χρησιμοποιεί κανείς.
Απο αποψη οικονομικου θεματος δεν συμφέρει να τα αλλαξεις μονος σου. Αντε να το βαλεις καπου επιπεδα, να το σηκωσεις, να βαλεις λεκανες απο κατω να λερωθεις, να ξανα κατεβασεις κτλ κτλ.
Τα περισσοτερα κεντρα λιπανσης, οταν αγοραζεις λαδια απο αυτους σου κανουν δωρεαν την αλλαγη. Εμενα ετσι τουλαχιστο ετσι ξηγιουνται εδω και 4 χρονια.
Ερωτηση: Τα λιπαντικα της Yacco τα γνωριζει κανεις? Ειναι μια Ιταλικη εταιρια που ο λαδας μου, λεει οτι ειναι πολυ καλη. Το 5/40 παει 10 ευρω το κιλο και το 5 λιτρο 40 ευρω. Αποψεις??
Απο αποψη οικονομικου θεματος δεν συμφέρει να τα αλλαξεις μονος σου. Αντε να το βαλεις καπου επιπεδα, να το σηκωσεις, να βαλεις λεκανες απο κατω να λερωθεις, να ξανα κατεβασεις κτλ κτλ.
Τα περισσοτερα κεντρα λιπανσης, οταν αγοραζεις λαδια απο αυτους σου κανουν δωρεαν την αλλαγη. Εμενα ετσι τουλαχιστο ετσι ξηγιουνται εδω και 4 χρονια.
Ερωτηση: Τα λιπαντικα της Yacco τα γνωριζει κανεις? Ειναι μια Ιταλικη εταιρια που ο λαδας μου, λεει οτι ειναι πολυ καλη. Το 5/40 παει 10 ευρω το κιλο και το 5 λιτρο 40 ευρω. Αποψεις??
ακριβο ειδικα για no name! παιρνεις bmw oem με 7 ευρω απο την φρατζη...
δεν εχουν καμια διαφορα στη ποιοτητα (μομπιλ,ελφ,αραλ,κοσταλ,κασ ρολ), ισως ελαχιστη η οποια δεν ειναι μετρησιμη και δεν φερει κανενα ουσιαστικο αποτελεσμα σε κινητηρες συμβατικους...δεν μιλησαμε για Μ, που κι εκει ΔΕΝ ειναι μονοδρομος
εγω ενα πραγμα ξερω, γενικα οποιος ερχεται και μου λεει θελω αυτο και ειναι απολυτος, και δεν ακουει λεξη αυτοματα μου φανερωνει οτι ειναι πανασχετος...
εγω το καλυτερο λαδι που εχω βαλει και ειδα διαφορα , και γ@μ!σα τι λενε τα μαιουαλ ειναι οταν εβαλα στο κορσακι το μομπιλ 1 σε 15-50, απο 5-30 που εβαζα και μου το εκαιγε αβερτα..
με το μπομπιλ δεν εκαψε σταγονα, και η τρομακτικη διαφορα που ειδα ειναι οτι μετα τα 1000-1500 χιλιομετρα που εκανα και χτυπηθηκε το λαδι ειχε το κορσακι ρε μαγκες εναν ηχο στο κινητηρα τοσο ομαλο και ησυχο οσο ποτε..εκει αλλαξοπιστησα 100%
εχω αλλαξει μονος μου λαδια στο 36ρι..
οταν το πρωτοπηρα πηγαινα μονο αντιπροσωπεια.
το λιπαντικο σερβισ μου κοστιζε πριν 4 χρονια 120 ευρω.
τοτε ηταν και τετρακιλυνδρο.
πρωτα απο ολα συμφωνω με τον Mike που λεει να προσεξεις που θα πεταξεις τα λαδια.
ειναι απαραδεκτο να τα πεταξεις σε κανα υπονομο η σε κανα χωραφι.
ουτως η αλλως,γθα να χωθεις κατω απο το αμαξι ωστε να ξεβιδωσεις τη ταπα η θα πρεπει να εχεις ενα πολυ καλο γρυλο(που σημαινει οτι εισαι γνωστης (που επισης απο οσο καταλαβαινω ακομα δεν τα γνωριζεις τα πραγματα)) η να πας σε ενα βενζιναδικο που εει ραμπα και να κανεις τη δουλεια σου εκει.και εννοειτε οτι τα δινεις στο βενζιναδικο που ειναι υποχρεωμενο να τα παρει και να τα δωσει πισω για επεξεργασια κλπ.
εγω προσωπικα επειδη κινω αρκετα το αυτοκινητο κανω τις αλλαγες λαδιων μονος μου καιμια φορα το χρονο στο μεγαλο σερβις το κοιταζει και ενας ξειδικευμενος.
τα λαδια ειναι η ανασα του κινητηρα σου και εγω προτεινω να βαλεις τα εργοστασιακα που δεν ειναι δα και τοσο ακριβα..