PDA

Επιστροφή στο Forum : [E46] Αυτονομία N42B20

nikos valvetronic
22-12-11, 23:55
https://i1126.photobucket.com/albums/l610/NikosValvetronic/Photo-0049.jpg

Αυτό το μοτέρ τα πάω γιατί μου κάνει όλα τα χατίρια! Αν έβγαζε και ήχο από
εξακύλινδρο...:thumbsup::thumbsup:
Τον μετρητή τον μηδένισα στο πρατήριο....

Lambros46
22-12-11, 23:57
Ποσο ηταν η μεση καταναλωση εκεινη τη στιγμη;

nikos valvetronic
23-12-11, 00:09
Δεν είναι αντπροσωπευτική γιατί έχω πολύ καιρο να την μηδενίσω και έχει
κλειδώσει στα 8.1 με μεικτή χρήση.Το νούμερο αυτό το είδα σε ταξίδι 300χλμ
με χαμηλές σχετικά ταχύτητες λόγω κακοκαιρίας!

Lambros46
23-12-11, 00:16
Πολυ καλη καταναλωση παντως!

ΥΓ:Αλλα τι να την κανεις την καταναλωση με τοσα τελη που εχουν βαλει οι μα(λ)ακες...

panos90
23-12-11, 00:17
μαλακες ειναι πεστο μην ντρεπεσαι.

120ie87
23-12-11, 00:27
Αν δεν κάνω λάθος:
Λογικά κατανάλωσε 63lts περίπου- αναλόγως αν το γέμισε ο βενζινάς τέρμα (63lts χωρητικότητα έχει νομίζω) , 951km οπότε....

μιλάμε επομένως για μέση κατανάλωση στα 6.63 lts/100km...
πολύ καλό νούμερο για n42b20

Lambros46
23-12-11, 00:50
Βασικα ειναι 951 εναπομειναντα και 117 που ειχε ηδη κανει καθως ειχε μηδενισει στο βενζιναδικο!Οποτε ειναι ακομα μικροτερη καταναλωση!

Samaro
23-12-11, 09:56
Αυτή είναι η κατανάλωση (L/100 χλμ) σε ταξίδι μου με 120 χλμ μεση ταχύτητα, για Αθήνα - Πατρα - Αθήνα.
Το αυτοκίνητο μου Ε46,( Μ54 Β22) :original:

strof
23-12-11, 13:32
Βασικα ειναι 951 εναπομειναντα και 117 που ειχε ηδη κανει καθως ειχε μηδενισει στο βενζιναδικο!Οποτε ειναι ακομα μικροτερη καταναλωση!

αν αυτο το νουμερο ειναι το rest τοτε μην υπολογιζεις πως θα κανεις (ή θα εκανες αν συνεχιζες εκεινο το ταξιδι) 951+117= 1068 χλμ. Σταδιακα θα κατεβει και καπου στα 500-600 θα αδειασει. Οταν εγω το γεμιζω και βγαινω εθνικη σε νορμαλ συνθηκες δειχνει 1.300 χλμ, ποτε δεν τα εχω δει.

gyiama
23-12-11, 13:42
τσεκαρισμενο μετρημενο στο δικο μου σε ταξιδι με ταχυτητες 120-150 απο φουλ γεματο σε φουλ αδειο 654χλμ ακριβως.οταν λεμε αδειο εννοω οτι 2 χλμ πιο μακρια να ηταν το βενζηναδικο θα εσπρωχνα.τα 950 μου φαινονται πολλα για τον n42b20.αυτη η αυτονομια θυμιζει πιο πολυ ντιζελ.τωρα με μικροτερη ταχυτητα ταξιδιου δλδ 120-130 αντε να ανεβει 100-150χλμ περισσοτερο αλλα οχι 300χλμ

super duper
23-12-11, 16:20
εντυπωσιακο πραγματικα

fast-enough
23-12-11, 16:56
τσεκαρισμενο μετρημενο στο δικο μου σε ταξιδι με ταχυτητες 120-150 απο φουλ γεματο σε φουλ αδειο 654χλμ ακριβως.οταν λεμε αδειο εννοω οτι 2 χλμ πιο μακρια να ηταν το βενζηναδικο θα εσπρωχνα.τα 950 μου φαινονται πολλα για τον n42b20.αυτη η αυτονομια θυμιζει πιο πολυ ντιζελ.τωρα με μικροτερη ταχυτητα ταξιδιου δλδ 120-130 αντε να ανεβει 100-150χλμ περισσοτερο αλλα οχι 300χλμ

Όταν πήρα το 318ci με τον Ν42Β20 το καλοκαίρι του 2007 (μτχ), έκανα ένα ταξίδι στα Γιάννενα, με πολύ χαλαρούς ρυθμούς. Γέμισα πριν φύγω και γέμισα στην επιστροφή έξω από τη Ναύπακτο. Είχα κάνει περίπου 830 χλμ και το trip έδειχνε ακόμα εκατόν κάτι. Είχα εντυπωσιαστεί με την αυτονομία!!!
Δυστυχώς, από τότε δεν ξαναείδα τέτοια νούμερα... αφού η μέση κατανάλωση παίζει γύρω στα 10 με 11 αφού κινούμαι πολύ στην πόλη... :ranting2:

120ie87
23-12-11, 17:18
Προσωπικά, με τον n46b20 και το σχετικά ελαφρύ e87, με cruise στα 110-120χλμ βλέπω μέση κατανάλωση 6.0-6.3 πολύ συχνά... (την τελευταία φορά είδα μέση κατανάλωση 6.3lts/100km σε 400km που έκανα και συμπεριελάμβανε και ανάβαση στο Μαίναλο - στο χιονοδρομικό κέντρο και επιστροφή από την άλλη πλευρά του βουνου !!!)

gyiama
23-12-11, 17:49
Όταν πήρα το 318ci με τον Ν42Β20 το καλοκαίρι του 2007 (μτχ), έκανα ένα ταξίδι στα Γιάννενα, με πολύ χαλαρούς ρυθμούς. Γέμισα πριν φύγω και γέμισα στην επιστροφή έξω από τη Ναύπακτο. Είχα κάνει περίπου 830 χλμ και το trip έδειχνε ακόμα εκατόν κάτι. Είχα εντυπωσιαστεί με την αυτονομία!!!
Δυστυχώς, από τότε δεν ξαναείδα τέτοια νούμερα... αφού η μέση κατανάλωση παίζει γύρω στα 10 με 11 αφού κινούμαι πολύ στην πόλη... :ranting2:

το θεμα ειναι οτι το trip βγαζει τα υπολοιπομενα χλμ με βαση την στιγμιαια ταχυτητα κλπ.αν πχ σου βγαζει οτι εχεισ ακομα 100χλμ και πατησεις μια 160 -170 θα δουμε οτι θα βγαλει αλλα χλμ. εγω τα μετρησα με τα χλμ και οχι με το τριπ.δλδ φουλαρα μηδενισα τον χιλιμετρητη και εφυγα απο Θεσ/νικη για Ναυπλιο(το οποιο ειναι 654χλμ απο θεσ/νικη)και φτανοντας λιγο πριν το Ναυπλιο αναψε λαμπακι.εφτασα Ναυπλιο 1χλμ πριν μπω στο κεντρο της πολης εβαλα βενζινη γιατι ειχα λαμπακι για τουλαχιστο 30-40χλμ οποτε θα εμενα.την στιγμη που εβαζα βενζινη ο μετρητης εδειχνε 654χλμ. το τριπ εγω να πω την αληθεια δεν το εμπιστευομαι καθολου παραειναι αισιοδοξο σε οτι αφορα τα καυσιμα.

Tsakirakos
23-12-11, 19:03
εφυγα απο Θεσ/νικη για Ναυπλιο(το οποιο ειναι 654χλμ απο θεσ/νικη)και φτανοντας λιγο πριν το Ναυπλιο αναψε λαμπακι.εφτασα Ναυπλιο 1χλμ πριν μπω στο κεντρο της πολης εβαλα βενζινη γιατι ειχα λαμπακι για τουλαχιστο 30-40χλμ οποτε θα εμενα.
γεμιζα Ξανθη και πηγαινα οριακα οπως λες στο Λουτρακι στη ΣΜΧ...δε ξερω ποσα χιλιομετρα αλλα δε πηγαινα κατω απο 130...χτυπουσα και 160αρες χαλαρα...νυχτα με αδειους δρομους...

nikos valvetronic
24-12-11, 11:50
Το ρεζερβουάρ το γεμίζω πάντα τέρμα,λέω στον βενζινά ότι μετά το σκάσιμο
πέρνει άλλα 2 λίτρα και έτσι συνεχίζει.Το trip το εμπιστεύομαι πολύ γιατί είναι
πολύ σωστά ρυθμισμένο.Η αυτονομία παίζει όπως πρέπει ανάλογα με τους
ρυθμούς σου και η μέση αλλάζει περίπου κάθε 50χλμ(σύμφωνα και με το βιβλίο
του κατασκευαστή).Έχω φτάσει την αυτονομία στα 9χλμ !!! Για να σας φύγει η
απορία στο ταξίδι αυτό που είναι και η φώτο μου άναψε λαμπάκι (στα 100-110
ανάβει πάντα) μετά από περίπου 700χλμ γιάτι αργότερα ανέβασα ρυθμό.
Τα 951 είναι συν τα 117 δηλαδή 1068 σύνολο αν συνέχιζα με τον ίδιο ρυθμό !!!
Η ουσία για μένα είναι το αυτοκίνητο σε ανταμείβει αν είσαι αμυντικός σε
αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα. Π.χ. φίλος με ISIGNIA 180 ps που πλασάρεται σαν
eco-turbo,και καλά,κάνει προσπάθεια να κατέβει τα 13 λίτρα.Αν ψάξει δε για τα
180ps....Άντε γειά!!

Lambros46
24-12-11, 12:20
13 λίτρα σε εθνική έχει ο φίλος σου με το Insignia??:shok:

nikos valvetronic
27-12-11, 01:42
Όχι, σε μεικτή χρήση.

gyiama
27-12-11, 02:00
νικο κανε μια δοκιμη.φουλαρε το αυτοκινητο και μετρα χλμ.ασε bc κλπ.μηδενισε τον χιλιομετρητη και μετρα χλμ.μιλαμε οτι αναφερεις τα 2πλα χλμ απο το δικο μου αυτοκινητο οχι απλα λιγα περισσοτερα.ασε που τα 1100 χλμ για αυτοκινητο με βενζινη και ειδικα για το δικο μας απλα ειναι αδυνατον.ουτε σβηστο δεν κανει τοσα!!!! το δικο μας σε ντιζελ και πλαι τοσα μπορει να μην εχει.εχει κοντα στα 800χλμ

Stunt Mike
27-12-11, 02:57
Ειναι εντελως πλασματικη αυτη η ενδειξη των 1000+ χλμ για το μοτερ σου φιλε μου και θα σου πω γιατι.Εσυ μηδενισες τον χιλιομετρητη και μετα απο 117χλμ σου'βγαζε αλλα 951.Ομως μπορει αυτα τα 117 να ειχανε πχ,πολυ κατηφορα με αφηματα γκαζιου,ή πολυ χαμηλες ταχυτητες με 5η και ρολλαριστα και γενικως συνθηκες που θα ηταν αδυνατον να βρεις μεσα στα επομενα 951 χλμ!Στην Ελλαδα τουλαχιστον!Με την ιδια λογικη,βαλε βενζινη,κατεβα ενα βουνο 20-30 χλμ και δες τι θα σου δειχνει το OBC!Απιστευτα νουμερα αφου με αφημενο το γκαζι θα παιζεις στο πιο φτωχο μειγμα,20:1!Ουτε diesel να'σουνα!!Οποτε μην ενθουσιαζεσαι,η σωστη μετρηση ειναι μια και στην ειπε ο φιλος πιο πανω που πηγε στο Ναυπλιο.Γεμιζεις,μηδενιζει ς,κανεις χλμ,ξαναμηδενιζεις και υπολογιζεις.Ολα τ'αλλα ειναι φιλολογικη κουβεντα,μηδενικου ενδιαφεροντος....

oldcarskickass
27-12-11, 11:07
Ειναι εντελως πλασματικη αυτη η ενδειξη των 1000+ χλμ για το μοτερ σου φιλε μου και θα σου πω γιατι.Εσυ μηδενισες τον χιλιομετρητη και μετα απο 117χλμ σου'βγαζε αλλα 951.Ομως μπορει αυτα τα 117 να ειχανε πχ,πολυ κατηφορα με αφηματα γκαζιου,ή πολυ χαμηλες ταχυτητες με 5η και ρολλαριστα και γενικως συνθηκες που θα ηταν αδυνατον να βρεις μεσα στα επομενα 951 χλμ!Στην Ελλαδα τουλαχιστον!Με την ιδια λογικη,βαλε βενζινη,κατεβα ενα βουνο 20-30 χλμ και δες τι θα σου δειχνει το OBC!Απιστευτα νουμερα αφου με αφημενο το γκαζι θα παιζεις στο πιο φτωχο μειγμα,20:1!Ουτε diesel να'σουνα!!Οποτε μην ενθουσιαζεσαι,η σωστη μετρηση ειναι μια και στην ειπε ο φιλος πιο πανω που πηγε στο Ναυπλιο.Γεμιζεις,μηδενιζει ς,κανεις χλμ,ξαναμηδενιζεις και υπολογιζεις.Ολα τ'αλλα ειναι φιλολογικη κουβεντα,μηδενικου ενδιαφεροντος....

Μια διόρθωση, όταν είσαι με ταχύτητα και αφημένο γκάζι και ταχύτητα στο σαζμάν καις 0lt/100 (μηδέν).

Εμένα πάντως το OBC (μετά το reset που έκανα από το κρυφό μενού)με σταθερή οδήγηση είτε εντός είτε εκτός πόλης.

Δλδ και στην πορεία τα χιλιόμετρα της αυτονομίας έπεφταν όσο ανέβαινε του χιλιομετρητή και όταν είδα απόσταση 10 χλμ όντως κόντεψα να μείνω καθώς γέμισα με 50 λίτρα ακριβώς.

Αυτό που θέλω να πω είναι αν είναι ρυθμισμένο το bc σωστά η ακριβειά του είναι φοβερά καλή.

strof
27-12-11, 11:14
Μια διόρθωση, όταν είσαι με ταχύτητα και αφημένο γκάζι και ταχύτητα στο σαζμάν καις 0lt/100 (μηδέν).

Εμένα πάντως το OBC (μετά το reset που έκανα από το κρυφό μενού)με σταθερή οδήγηση είτε εντός είτε εκτός πόλης.

Δλδ και στην πορεία τα χιλιόμετρα της αυτονομίας έπεφταν όσο ανέβαινε του χιλιομετρητή και όταν είδα απόσταση 10 χλμ όντως κόντεψα να μείνω καθώς γέμισα με 50 λίτρα ακριβώς.

Αυτό που θέλω να πω είναι αν είναι ρυθμισμένο το bc σωστά η ακριβειά του είναι φοβερά καλή.

Εχεις αναφερει καπου πως το εκανες αυτο;

oldcarskickass
27-12-11, 11:49
Εχεις αναφερει καπου πως το εκανες αυτο;

Δε νομίζω, αλλά δεν είναι δύσκολο.

Κάποιος (νομίζω ο stefm5) είχε πει πως, μπαίνεις στο κρυφό μενού και στο νούμερο 17 ή 18 σου δείχνει κάποιες ενδείξεις.

Είχε πει νομίζω ο stef πως γίνονταν, δεν το κατάφερα και μετά σε κάποιο επόμενο μενού είχε ΜΟΝΟ την ένδειξη RESET? την οποία και πάτησα.

Μετά πηγαίνοντας στο προηγούμενο μενού παρατήρησα ότι η ένδειξη 1000er από 1040 που ήταν (από μόνη της χωρίς να πειράξω τπτ) πήγε στο 940 (και όχι 740 όπως κάπου είχα αναφέρει, λαθεμένα).

Από τότε διορθώθηκε το θέμα που είχα (γέμιζα και έδειχνε μέγιστη αυτονομία 450 - 500 χλμ και μέση κατανάλωση γύρω στο 8 με 9, χωρίς να συμβαίνει στην πραγματικότητα).

Ξέρω είναι κάπως συγκεχυμένες οι πληροφορίες μου, αν ψάξεις είτε στο φόρουμ είτε στο google.

nikos valvetronic
27-12-11, 17:39

Τι να πω τώρα...Τα χιλιόμετρα μου σαν οδηγός είναι 50.000/χρόνο εδώ και 12
χρόνια.Λές να μην αντιλαμβάνομαι τι καίει το αυτοκίνητο στην πραγματικότητα;
Δεν ενθουσιάστηκα με το αυτοκίνητο φίλε μου.Είπα ότι ΑΝ συνέχιζα με τον ίδιο
ρυθμό θα κάλυπτα αυτήν την απόσταση.Πήγαινα σιγά λόγω παγωνιάς και ομίχλης.
Μόλις καθάρισε ο δρόμος ανέβασα ρυθμό.Το μηδένισμα του μετρητή το κάνω πάντα
για επαλήθευση του BC.ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ τον λόγω λέω ότι το εμπιστεύομαι και σας
προτρέπω να το εμπιστευτείτε και εσείς.Τώρα αν πιστεύετε ότι η BMW το έβαλε για
πλάκα και δείχνει ότι θέλει κανένα πρόβλημα!! Α,επίσης αν έχει μηδενικό ενδιαφέρον
η κουβέντα προτείνω αυτό https://www.northcountryatvllc.com/
Ελπίζω να σηκώνεις πλάκα έτσι;;:thumbsup:

ntinos
27-12-11, 17:42
Αντιγραφω απο το λινκ του προηγουμενου ποστ:

Felting έχει γίνει πολύ δημοφιλής μεταξύ των πλεκτοβιομηχανίες, και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Υπάρχει κάτι μαγικό για πλέξιμο κάτι που αρχίζει να ψάχνουν αρκετά μεγάλη και δύσκολη και καταλήγει να είναι ένα εντελώς διαφορετικό ύφασμα αφού πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα στο πλυντήριο.

Ακριβώς περίπου οποιοδήποτε πλεκτό αντικείμενο μπορεί να πιληματοποιημένα, από επίπεδα κομμάτια σαν σουβέρ και το Αφγανιστάν πλατείες σε τσάντες, ζώνες, καπέλα, αξεσουάρ σπιτιού και περισσότερο. Αλλά felting μπορεί να είναι λίγο μυστήριο και τον εκφοβισμό σε όσους δεν έχουν κάνει πριν. Εδώ είναι μια γρήγορη μείωση για το πώς να αισθάνθηκε καμία πλεκτά αντικείμενο.

Αλλα δεν βγαινει κανενα νοημα δυστυχως

gant
27-12-11, 18:55
Για φιλολογική κουβέντα και μονο,
1. Κατάβαση 9χλμέτρων, με 4η χωρίς καθόλου γκάζι, το bc δείχνει 2,4 λτ/100.
Μηδενισμός και ανάβαση, εκτινάσσεται στα 9. Αν δεν μηδενιστεί στο τέλος της ανάβασης δείχνει 6.7λτ/100. Αρκετά κοντά στον μέο όρο νομίζω.
1. Δεκάδες ταξίδια στην Αθήνα. Μηδενισμός στον Βαρδάρι, μετά από 510 χλμ, με ταχύτητες από 100 μέχρι 150, μέση κατανάλωση 8,7 λτ και στο bc υπόλοιπο χλμ 160.
Φουλάρισμα στα 46 λίτρα.
Μιλάμε για 16αρι με Ν40. Η μαμα δίνει γιά τον Ν40 κατανάλωση : 11,1/6,1/7,9 για τον Ν42 αντίστοιχα 10,4/5,7/7,4.
Με λίγα λόγια προσωπικά βρίσκω το bc αρκετά αξιόπιστο αρκεί να γίνεται reset πριν από κάθε μέτρηση. Όσο για τα υπολοιπόμενα χλμ που μπορείς να διανύσεις λογικό είναι πως έχουν άμεση εξάρτηση απ τον ρυθμό και το είδος της διαδρομής.

oldcarskickass
27-12-11, 19:41
@ gant.

2.4lt/100 είναι η ένδειξη της στιγμιαίας κατανάλωσης ή της μέσης;

Γιατί της στιγμιαίας από την στιγμή που ΔΕΝ πατάς γκάζι με ταχύτητα μέσα (εκτός στροφών ρελαντί) πρέπει να δείχνει 0lt/100km (εκτός αν είναι φίατ, τα οποία για κάποιον ανεξήγητο λόγο η μίνιμουμ ελάχιστη στιγμιαία είναι 2lt/100km)

gyiama
27-12-11, 20:32
1ον του Νικου ειναι 2λιτρο 2ον παιδια καντε την πραξη ειναι δυνατων να βγαλει με οσο συντηρητηκη οδηγηση και να κανεις το 2λιτρο το βαλβετρονικ 5.5-6 λιτρα τα 100χλμ?ουτε με 15αρες ζαντες δεν βγαζει τοση και του Νικου ειναι 17αρες.δεν ξερω εγω που το εχω 6 χρονια ποτε των ''ποτων'' δεν ειδα τετοια καταναλωση. μια σχετικα λογικη ειναι 8-10 αναλογα πως πας αλλα οχι και 6.δεν λεω οτι ο Νικος λεει ψεματα ετσι?απλα πιστευω οτι κατι λαθος εγινε στην μετρηση

gyiama
27-12-11, 20:35

Λευτερη οταν λες καιει μηδεν εννοεις οτι δεν καιει καθολου καυσιμο η το τι δειχνει το bc?ρωταω για συγκεκριμενο λογο λιγο ασχετο με το θεμα:original:

giannis_compact
27-12-11, 21:11
1ον του Νικου ειναι 2λιτρο 2ον παιδια καντε την πραξη ειναι δυνατων να βγαλει με οσο συντηρητηκη οδηγηση και να κανεις το 2λιτρο το βαλβετρονικ 5.5-6 λιτρα τα 100χλμ?ουτε με 15αρες ζαντες δεν βγαζει τοση και του Νικου ειναι 17αρες.δεν ξερω εγω που το εχω 6 χρονια ποτε των ''ποτων'' δεν ειδα τετοια καταναλωση. μια σχετικα λογικη ειναι 8-10 αναλογα πως πας αλλα οχι και 6.δεν λεω οτι ο Νικος λεει ψεματα ετσι?απλα πιστευω οτι κατι λαθος εγινε στην μετρηση

Παναγιωτη εχω την εντυπωση πως η μετρηση εγινε με τις 16αρες που εχει ο Νικος! thumb
Εγω παντως με το 316 Ν40 κινητηρα εχω κανει Κομοτηνη-Τρικαλα-Κομοτηνη με ενα ντεποζιτο,110 σταθερα στην εγνατια οδο και ειναι πανω απο 900 χιλιομετρα!Η μεση καταναλωση του bc ηταν στα 5,8 λιτρα στα 100!!

Stunt Mike
27-12-11, 23:14
@ gant.

Γιατί της στιγμιαίας από την στιγμή που ΔΕΝ πατάς γκάζι με ταχύτητα μέσα (εκτός στροφών ρελαντί) πρέπει να δείχνει 0lt/100km (εκτός αν είναι φίατ, τα οποία για κάποιον ανεξήγητο λόγο η μίνιμουμ ελάχιστη στιγμιαία είναι 2lt/100km)

Λευτερη η καταναλωση ενος αυτοκινητου,δεν ειναι ποτε μηδεν,ακομη και στο αφημα του γκαζιου.Ειναι οντως στα 20:1 στοιχειομετρικη αναλογια αερα-μειγματος(φαινεται και στα δυναμομετρα οταν πας για ρυθμιση),το οποιο οντως αναλογει στα 2-4lt/100km αν πηγαινεις με αφημενο γκαζι.Για τεχνικους λογους,οπως καταλαβαινεις,δεν μπορει ενα μοτερ να δουλευει μονο με αερα κοπανιστο και τα πιστονια ν'ανεβοκατεβαινουν στεγνα..απλως δουλευει τελειως φτωχο.....

gant
28-12-11, 01:16
@ gant.

Νομίζω πως μέση κατανάλωση μετρούμε.
Ξεκινώ αμέσως μετά τον μηδενισμό κάπου στα 12λτ/100 και μόλις κατηφορίζω με 4η και ταχύτητα από 40 ώς 60χλμ/ώρα, χωρίς καθόλου γκάζι και πότε πότε λίγο φρενάκι, με τις στροφές του μοτερ γύρω στις 2000, αρχίζει και μειώνεται και μετά από 1 χλμ απόστασης σταθεροποιείται στα 2 με 2,5 χλμ/ώρα. Φυσικά με μιά βαθειά γκαζιά και μόνο η ένδειξη εκτινάσσεται προς τα πάνω.

oldcarskickass
28-12-11, 01:28
Λευτερη οταν λες καιει μηδεν εννοεις οτι δεν καιει καθολου καυσιμο η το τι δειχνει το bc?ρωταω για συγκεκριμενο λογο λιγο ασχετο με το θεμα:original:

Δεν ψεκάζουν τα μπεκ, δεν ρίχνει σπινθήρα.

Λευτερη η καταναλωση ενος αυτοκινητου,δεν ειναι ποτε μηδεν,ακομη και στο αφημα του γκαζιου.Ειναι οντως στα 20:1 στοιχειομετρικη αναλογια αερα-μειγματος(φαινεται και στα δυναμομετρα οταν πας για ρυθμιση),το οποιο οντως αναλογει στα 2-4lt/100km αν πηγαινεις με αφημενο γκαζι.Για τεχνικους λογους,οπως καταλαβαινεις,δεν μπορει ενα μοτερ να δουλευει μονο με αερα κοπανιστο και τα πιστονια ν'ανεβοκατεβαινουν στεγνα..απλως δουλευει τελειως φτωχο.....

Όχι ρε συ κλείνουν τα μπεκ τελείως, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται καύση, και απλά το μοτέρ λειτουργεί σαν αντλία αέρα. Γιατί να μην ανεβοκατεβαίνουν στεγνά τα πιστόνια; Από καύσιμο εννοείς στεγνά έτσι; Γιατί το λάδι και ΟΛΑ τα άλλα που κινούνται ΜΗΧΑΝΙΚΑ και ηλεκτρικά (εφόσον το κλειδί είναι στη θέση ignition) δουλεύουν κανονικά. Δεν υφίσταται καύση απλά συμπίεση και αποσυμπίεση αέρα.

Αν ίσχυε αυτό (δλδ αν πάθαινε ζημιά ένας εμοβολοφόρος εσωτερικής καύσης επειδή συμπιέζει και αποσυμπιέζει αέρα) οι βοθρατζίδες θα αλλάζαν του V2 πίσω από τον τράκτορα κάθε τρεις και λίγο.

Η στοιχειομετρική καύση βενζίνης αέρα Μιχάλη είναι 14,7 προς 1, όχι 20 προς 1.

gyiama
28-12-11, 01:43
θα τοπω πιο απλα οχι με αναλογιες κλπ.στο ασε του γκαζιου η πεταλουδα κλεινει εντελως ? δεν στεκεται στην θεση του ρελαντι?ποτε δεν κλεινει εντελως ετσι δεν ειναι?αρα δεν εχει ποτε μηδενικη καταναλωση το αυτοκινητο.ειναι κλειστη μεχρι την θεση του ρελαντι.λογικο δεν ειναι?

oldcarskickass
28-12-11, 01:48
θα τοπω πιο απλα οχι με αναλογιες κλπ.στο ασε του γκαζιου η πεταλουδα κλεινει εντελως ? δεν στεκεται στην θεση του ρελαντι?ποτε δεν κλεινει εντελως ετσι δεν ειναι?αρα δεν εχει ποτε μηδενικη καταναλωση το αυτοκινητο.ειναι κλειστη μεχρι την θεση του ρελαντι.λογικο δεν ειναι?

Είναι δύο ξεχωριστά πράγματα αυτά.
Το ένα είναι η πεταλούδα και το άλλο είναι η κατανάλωση καυσίμου.

Στα ντιζάτα η πεταλούδα στο άσε κλείνει τελείως. Δεν ξέρω τι γίνεται με την βαλβίδα του ρελαντί όμως (αν μένει ανοιχτή δλδ). Στα ηλεκτρόγκαζατα δεν έχω ιδέα ανκλείνει τελείως.Δεν ρυθμίζεται το ρελαντί σε όλα τα μοτέρ μέσω πεταλούδας.

Το 100% σίγουρο είναι ότι όταν αφήνεις γκάζι με ταχύτητα μέσα η κατανάλωση είναι μηδέν, δεν ψεκάζει ούτε ρίχνει σπινθήρα. Στα μοτέρ με ηλεκτρονικό ψεκασμό μιλάμε πάντα έτσι;

gyiama
28-12-11, 01:52
μα και η βαλβιδα ρελαντι δεν ψεκαζει μια μικρη ποσοτητα καυσιμου στον κινητηρα?.αν δεν υπαρχει αναφλεξη εστω και με μηδεν γκαζι πως λειτουργει το μοτερ?

oldcarskickass
28-12-11, 02:04
Η βαλβίδα του ρελαντί δεν ψεκάζει καύσιμο.

Καύσιμο ψεκάζουν ΜΟΝΟ τα μπεκ.

Η βαλβίδα ρελαντί (όταν κλείνεις την πεταλούδα) αφήνει μια ελάχιστη ποσότητα αέρα να περάσει στην εισαγωγή για να μπορέσει το καύσιμο να αναφλεγεί.

Μα το μοτέρ λειτουργεί. Καύση δεν γίνεται.

Ρε συ το όλο θέμα είναι πολύ απλό.

Πάρε μια ρόδα ποδηλάτου και γύρισε την με το χέρι (καύση, πάτημα γκαζιού), όταν την αφήνεις (αφήνεις το γκάζι) δεν συνεχίζει να γυρνάει;

Ε λοιπόν όταν κινείσαι πχ με 100χλμ/ώρα και έχεις 5000 στροφές στο μοτέρ και αφήνεις γκάζι το αμάξι λόγω αδράνειας το όχημα συνεχίζει να κινείται και επειδή η μετάδοση (διαφορικό - σασμάν) είναι εμπλεγμένη συμπαρασύρει και σε περιστροφή το μοτέρ και ότι είναι συνδεδεμένο σε αυτό (αντλίες λαδιού, εκκεντροφόρους, βαλβίδες, αντλίες τιμονιού, δυναμό κτλ κτλ, και αν αυτά είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενα πάλι συνεχίζουν να δουλεύουν, αν είναι μηχανικά ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να λειτουργούν ακόμα και αν γυρίσεις το κλειδί!!! (αρκεί να μην κλειδώσεις το τιμόνι, γιατί μετά θα λειτουργήσει και το ασθενοφόρο).

Η Ecu βλέπει άνοιγμα πεταλούδας μηδέν άρα σου λέει δεν υπάρχει λόγος για ψεκασμό.
Τι θεωρείς ότι δεν πάει καλά με το ότι δεν ψεκάζεται καύσιμο; (αλήθεια ρωτάω)

gyiama
28-12-11, 02:11
οχι ρε δεν θεωρω οτι κατι δεν παει καλα απλα σου λεω σαν σκεψη στο μυαλο μου οτι πιστευω οτι στο ασε του γκαζιου θεωρω οτι ο κινητηρας δουλευει σαν να ειναι στο ρελαντι οτι ποτε δεν κλεινει εντελως το καυσιμο(αυτο στο ρωτησα γιατι το ειχαμε κουβεντα με καποιους μηχανικους και καταληξαμε στο οτι το πιθανοτερο αυτο να συμβαινει παρα να κλεινουν ολα).απλα σαν σκεψη αν ενω στροφαρει ο κινητηρας με μηδεν καυσιμο ψεκασουν τα μπεκ και εχουμε σπινθηρα δεν θα εχουμε το λεγομενο σκασιμο στην εξατμιση?καποια προαναφλεξη η οτιδηποτε αλλο?

oldcarskickass
28-12-11, 02:17
Σκάσιμο θα έχεις αν ψεκάσεις καύσιμο και ΔΕΝ έχεις σπινθήρα. και αυτό γιατί επειδή το μοτέρ δεν τραβάει αέρα δεν θα έχεις καύσιμο ΜΕΙΓΜΑ αλλά μόνο βενζίνη η οποία δεν μπορεί να καεί, αυτό θα αεριοποιηθεί θα περάσει και μόλις φτάσει στην ατμόσφαιρα λόγω οξυγόνου θα αναφλεγεί.

Προανάφλεξη έχεις στην περίπτωση μαλακισμένου καυσίμου, ή μεγάλης προπορείας σπινθήρα ή υπερθέρμανσης των θαλάμων ή όλων των παραπάνω μαζί.

gyiama
28-12-11, 02:20
ναι συμφωνω οκ μπορει να εδωσα λαθος παραδειγματα απλα λεω μηπως εχουμε καποια ανομαλια στην λειτουργεια του κινητηρα.δλδ ο κινητηρας εκεινη την ωρα βγαζει αερα κοπανιστο?

υγ το @@@σαμε το θρεντ

oldcarskickass
28-12-11, 02:25
Ναι όντως θα ξυπνήσει ο πρόεδρος (είναι στο κομματικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ <- θα πέσει φωτιά να με κάψει) και θα μας κόψει τα πόδια.

Θεωρητικά δεν πρέπει να βγάζει τίποτα, γιατί δεν έχει εκτόνωση αερίων, αλλά λόγω του ότι ο όποιος αέρας εισέρχεται στο θάλαμο θερμαίνεται(και λόγω του ζεστού θαλάμου αλλά και λόγω της συμπίεσης) διαστέλλεται και όσο είναι δυνατό, ναι, εξέρχεται.(αυτό αναφέρεται σε αυτό που λες δλδ ότι << βγάζει αέρα >>)

Και θεωρητικά και πρακτικά ναι, το μοτέρ εκείνη την ώρα λειτουργεί ΜΟΝΟ σαν αντλία αέρα, δλδ συμπιέζει αέρα και μόνο.

Όχι δεν υπάρχει καμία ανωμαλία, ο κινητήρας που περιστρέφεται και λιπαίνεται δεν παθαίνει τίποτα.

gyiama
28-12-11, 02:29
οκ λοιπον αρα αναθεωρω τις αποψης μου. αν και θα ηθελα λιγο να το μελετησω το θεμα ετσι εγκυκλοπαιδικα

ntinos
28-12-11, 10:33
Αν καταλαβα καλα, λετε οτι στο ρελαντι δεν υπαρχει ουτε σπινθηρας, ουτε ψεκασμος καυσιμου ??????

oldcarskickass
28-12-11, 10:46
Ακριβώς αυτό ΔΕΝ λέμε, υπάρχει σπινθήρας και καύσιμο στο ρελαντί, σε οποιοδήποτε άλλο φάσμα στροφών στο οποίο ΔΕΝ πατάς καθόλου γκάζι δεν υπάρχει καύσιμο και σπινθήρας.

ntinos
28-12-11, 10:51
Καταλαβα.
ΑΡΑ, οταν παμε (πχ) σε μια κατηφορα με 120 (πχ), και με 6η (πχ), και αφησουμε το γκαζι, το αυτοκινητο ΔΕΝ βγαζει καυσαερια ???

fast-enough
28-12-11, 11:27
Όταν αφήνεις το γκάζι με χλμ, οι τροχοί είναι αυτοί που κινούν τα πιστόνια και όχι τα πιστόνια τους τροχούς. Το μοτέρ δεν καιει σταγόνα καύσιμο, διότι δεν χρειάζεται - κινείται από την κίνηση των τροχών. Στο βάση αυτή έχουν σχεδιαστεί και τα υβριδικά που στην κατηφόρα και τον βενζινοκινητήρα σβήνουν και φορτίζουν την μπαταρία.
On topic, τα 5,5 λίτρα είναι απολύτως εφικτά για τον Ν42Β20, ακόμα και εντός Αττικής. Τελευταίο παράδειγμα και εύκολο να το επαναλάβει κάποιος.
Κατέβασμα από Νέα Πεντέλη στο Μοσχάτο μέσω Αττικής Οδού και Εθνικής - Κιφησού βράδυ, με ελάχιστο γκάζι και μέση κατανάλωση 5,2 λτ/100χλμ. Σαφώς είναι κατηφόρα, αλλά είναι ένα απλό παράδειγμα...

ntinos
28-12-11, 11:33
Να επαναλαβω την ερωτηση μου?

Οταν παμε (πχ) σε μια κατηφορα με 120 (πχ), και με 6η (πχ), και αφησουμε το γκαζι, το αυτοκινητο ΔΕΝ βγαζει καυσαερια ???

Ptboul
28-12-11, 11:44
Γιατί να μη βγάζει; Ασφαλώς κ βγάζει και στο ρελαντί να το έχεις βγάζει.

ntinos
28-12-11, 12:08
Αλλο στο ρελαντι απο οτι διαβαζω εδω.

Αφου λενε οτι δεν καιει σταγονα καυσιμο στην περιπτωση που ρωτω.... αρα δεν βγαζει καυσαερια.

Ερωτω και παλί....

gyiama
28-12-11, 12:47
Όταν αφήνεις το γκάζι με χλμ, οι τροχοί είναι αυτοί που κινούν τα πιστόνια και όχι τα πιστόνια τους τροχούς. Το μοτέρ δεν καιει σταγόνα καύσιμο, διότι δεν χρειάζεται - κινείται από την κίνηση των τροχών. Στο βάση αυτή έχουν σχεδιαστεί και τα υβριδικά που στην κατηφόρα και τον βενζινοκινητήρα σβήνουν και φορτίζουν την μπαταρία.
On topic, τα 5,5 λίτρα είναι απολύτως εφικτά για τον Ν42Β20, ακόμα και εντός Αττικής. Τελευταίο παράδειγμα και εύκολο να το επαναλάβει κάποιος.
Κατέβασμα από Νέα Πεντέλη στο Μοσχάτο μέσω Αττικής Οδού και Εθνικής - Κιφησού βράδυ, με ελάχιστο γκάζι και μέση κατανάλωση 5,2 λτ/100χλμ. Σαφώς είναι κατηφόρα, αλλά είναι ένα απλό παράδειγμα...

αρα δλδ ο Νικος εκανε 1100χλμ κατηφορα?????

ερωτηξη που σκεφτομουν σημερα. οκ το αμαξι κλεινει πεταλουδα γκαζιου κλπ και τραβαει μονο αερα.απο που τραβαει ολο αυτον τον αερα?ανγκαστικα το αυτοκινητο εφοσων τα πιστονια οτυ λειτουργουν απο καπου πρεπει να τραβηξει αερα ετσι δεν ειναι?εφοσων η πεταλουδα του γκαζιου ειναι κλειστη τοτε απο που τραβαει?απ την βαλβιδα του ρελαντι?και αν ναι φτανει ο αερας απ την βαλβιδα του ρελαντι(η οποια παρεμπιπτόντως τελικα τι ακριβως κανει γιατι εγω νομιζα οτι η βαλβιδα αυτη ειναι κατι σαν το ''τσοκ'' και οχι αυτη που κραταει το ρελαντι.αυτο νομιζα οτι το ελεγχει η πεταλουδα γι αυτο και ασταθεια στο ρελαντι αν εχουμε χαλασμενο μαφ)να τροφοδοτησει με αερα ενα κινητηρα που στροφαρει πχ με 4000 στροφες?

DIMITr|S
28-12-11, 12:50
Να επαναλαβω την ερωτηση μου?

Οταν παμε (πχ) σε μια κατηφορα με 120 (πχ), και με 6η (πχ), και αφησουμε το γκαζι, το αυτοκινητο ΔΕΝ βγαζει καυσαερια ???

οχι....βγαζει σκετο αερα...δεν υπαρχει λογος να ψεκαστει βενζινη και να καει...

ntinos
28-12-11, 13:11
οχι....βγαζει σκετο αερα...δεν υπαρχει λογος να ψεκαστει βενζινη και να καει...

Μαλιστα.

Δλδ την στιγμη που θα πατησω τον συμπλεκτη (για να βαλω νεκρα δλδ), θα αρχισει να ψεκαζει ξανα ???
Ποιος μηχανισμος ειναι "υπεθυνος" για να ενεργοποιηθουν ξανα τα μπεκ ?

fast-enough
28-12-11, 13:33
Μαλιστα.

Δλδ την στιγμη που θα πατησω τον συμπλεκτη (για να βαλω νεκρα δλδ), θα αρχισει να ψεκαζει ξανα ???
Ποιος μηχανισμος ειναι "υπεθυνος" για να ενεργοποιηθουν ξανα τα μπεκ ?

Το πρόγραμμα του εγκεφάλου του αυτοκινήτου σου.
Στα περισσότερα (βενζινοκίνητα) αυτοκίνητα ο εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να κόβει την παροχή καυσίμου και σπινθήρα όταν το γκάζι είναι στη θέση 0 (throttle closed) και οι στροφές πάνω από ένα όριο (π.χ. 1500rpm) που σημαίνει ότι το μοτέρ κινείται από την ορμή που έχει το αυτοκίνητο.
Όταν πατήσεις συμπλέκτη οι στροφές θα πέσουν και ο ψεκασμός και η ανάφλεξη θα ξαναξεκινήσουν... thumb

oldcarskickass
28-12-11, 15:09
Γιατί να μη βγάζει; Ασφαλώς κ βγάζει και στο ρελαντί να το έχεις βγάζει.

αρα δλδ ο Νικος εκανε 1100χλμ κατηφορα?????

ερωτηξη που σκεφτομουν σημερα. οκ το αμαξι κλεινει πεταλουδα γκαζιου κλπ και τραβαει μονο αερα.απο που τραβαει ολο αυτον τον αερα?ανγκαστικα το αυτοκινητο εφοσων τα πιστονια οτυ λειτουργουν απο καπου πρεπει να τραβηξει αερα ετσι δεν ειναι?εφοσων η πεταλουδα του γκαζιου ειναι κλειστη τοτε απο που τραβαει?απ την βαλβιδα του ρελαντι?και αν ναι φτανει ο αερας απ την βαλβιδα του ρελαντι(η οποια παρεμπιπτόντως τελικα τι ακριβως κανει γιατι εγω νομιζα οτι η βαλβιδα αυτη ειναι κατι σαν το ''τσοκ'' και οχι αυτη που κραταει το ρελαντι.αυτο νομιζα οτι το ελεγχει η πεταλουδα γι αυτο και ασταθεια στο ρελαντι αν εχουμε χαλασμενο μαφ)να τροφοδοτησει με αερα ενα κινητηρα που στροφαρει πχ με 4000 στροφες?

Δεν τραβάει αέρα ρε συ για τον απλό λόγο ότι δεν τον διώχνει, σκέψου ένα μπαλόνι, το πιέζεις αλλά πάλι επανέρχεται. Θεωρητικά όλα, αλλά και πρακτικά δεν έχει μεγάλη απόκλιση αυτό που σου λέω. Είναι όλα θέμα θερμοκρασιών και κατά συνέπεια πιέσεων. Από την στιγμή που ΔΕΝ έχεις πρόσδοση θερμότητας τα αέρια μέσα στο θάλαμο (δλδ ο σκέτος αέρας στην περίπτωση κλειστού γκαζιού) ΔΕΝ διαστέλλονται άρα δεν εξέρχονται από την εξάτμιση.

Η βαλβίδα του ρελαντί (στα αμάξια που έχουν) λειτουργεί σαν by pass της πεταλούδας. δλδ στην περίπτωση του ρελαντί που η κυρίως πεταλούδα είναι κλειστή αυτό το by pass ανοίγει και αφήνει να περάσει ο ελάχιστος αέρας που χρειάζεται για να κρατηθεί το ρελαντί. Ο λόγος που δεν γίνεται σε ΟΛΑ τα αμάξια να κρατιέται το ρελαντί μέσω της πεταλούδας είναι γιατί σε αυτές τις απαιτήσεις φορτίου απαιτείται πολύ μικρή ποσότητα αέρα και κατά συνέπεια μεγάλη ακρίβεια στις κινήσεις της μεγάλης (σχετικά με τις απαιτήσεις) πεταλούδας.

Stunt Mike
28-12-11, 21:46
Δεν ψεκάζουν τα μπεκ, δεν ρίχνει σπινθήρα.

Όχι ρε συ κλείνουν τα μπεκ τελείως, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται καύση, και απλά το μοτέρ λειτουργεί σαν αντλία αέρα. Γιατί να μην ανεβοκατεβαίνουν στεγνά τα πιστόνια; Από καύσιμο εννοείς στεγνά έτσι; Γιατί το λάδι και ΟΛΑ τα άλλα που κινούνται ΜΗΧΑΝΙΚΑ και ηλεκτρικά (εφόσον το κλειδί είναι στη θέση ignition) δουλεύουν κανονικά. Δεν υφίσταται καύση απλά συμπίεση και αποσυμπίεση αέρα.

Αν ίσχυε αυτό (δλδ αν πάθαινε ζημιά ένας εμοβολοφόρος εσωτερικής καύσης επειδή συμπιέζει και αποσυμπιέζει αέρα) οι βοθρατζίδες θα αλλάζαν του V2 πίσω από τον τράκτορα κάθε τρεις και λίγο.

Η στοιχειομετρική καύση βενζίνης αέρα Μιχάλη είναι 14,7 προς 1, όχι 20 προς 1.
Tο γνωριζω οτι η στοιχειομετρικη αναλογια ειναι 14.7:1 στο ρελαντι,οπως στοιχειομετρικη θεωρειται και του αφημενου γκαζιου απλως στο πιο φτωχο του.Νομιζω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να δουλευει κινητηρας εσωτερικης καυσης χωρις καθολου ζουμι Λευτερη....Θα το ψαξω και θα σου πω....

Stunt Mike
28-12-11, 21:51
Παντως στα δυναμομετρα οταν αφηνεις γκαζι,γραφει αναλογια αερα-καυσιμου 20:1.....Σιγουρα δεν παθαινει ζημια ο κινητηρας,αλλα γιατι στα σφυρηλατα τουρμπατα,μας λεγανε οι μηχανικοι,μην παραμενεις πολυ ωρα με αφημενο γκαζι,για να μην δουλευει φτωχο??Τεραστιο θεμα ανοιξατε παλουκαρια μου!!Για ριξτε φως!!!

nikos valvetronic
28-12-11, 22:06
Βλέπω ότι η κουβέντα έχει μηδενικό ενδιαφέρον τελικά! Να πω και εγώ αυτά
που ξέρω; Στο ρελαντί το μοτέρ καίει βενζίνη,όταν τσουλάει με ταχύτητα ΔΕΝ
καίει καθόλου βενζίνη.Η πεταλούδα με αφημένο το πεντάλ μένει ΠΑΝΤΑ λίγο
ανοιχτή.Στον valvetronic είναι διαφορετικά τα πράγματα.Την ποσότητα αέρα
που θα 'εισπνεύσει' το μοτέρ την καθορίζει το βύθισμα των βαλβίδων το οποίο
ελέγχεται από την αντίστοιχη διάταξη.Το εύρος του βυθίσματος είναι 0,1-10mm
στον N42B18 και B20 τουλάχιστον(μόλις βρω το τεχνικό άρθρο που έχω θα το
ποστάρω,τώρα είμαι ταξίδι με τη δουλειά).Πεταλούδα γκαζιού υπάρχει αλλά στο
άρθρο αναφέρει ότι λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει ανάγκη για υποπίεση στο
μοτέρ και σε περίπτωση δυσλειτουργίας του valvetronic.Τα οφέλη από αυτό
το σύστημα είναι πασιφανή στην πράξη και αυτά προσπαθώ να αναδείξω αλλά
κάπου χάθηκε η μπάλα σ'άυτο το thread μαζί με το γήπεδο.
H BMW είναι η πρώτη που εφάρμοσε ευρέως το σύστημα χωρίς πολλές
φαμφάρες και στολίδια και έπειτα ακολούθησε η TOYΟTA(πολυυυυυ μετά)
με το valvematic και μας τρέλανε στην διαφήμηση και μετά βέβαια όλοι οι άλλοι
FIAT κλπ...

atha
28-12-11, 22:11
ade na gelasete kai ligo paidia , sta dynata mou exo kanei kavala apo kentro mexri thesaloniki sto kedro sxedon ena ntepozito . poso arage na itan i katanalosi mou , ?den tolmisa na do to obc

gyiama
29-12-11, 00:17
το κυριοτερο κυριε ΑΘΑ δεν μας ειπατε.Σε ΠΟΣΗ ωρα το κανατε........

oldcarskickass
29-12-11, 02:35
Tο γνωριζω οτι η στοιχειομετρικη αναλογια ειναι 14.7:1 στο ρελαντι,οπως στοιχειομετρικη θεωρειται και του αφημενου γκαζιου απλως στο πιο φτωχο του.Νομιζω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να δουλευει κινητηρας εσωτερικης καυσης χωρις καθολου ζουμι Λευτερη....Θα το ψαξω και θα σου πω....

Ώπα κάτσε και ξαναδές αυτό που έγραψες.

Η στοιχειομετρική αναλογία, δλδ αυτή που υποδεικνύει η χημεία, καύσης της βενζίνης (του οκτανίου ακριβέστερα, αλλά μην πάμε εκεί) είναι 14,7 προς 1. Αυτή ήταν αυτή είναι και αυτή θα είναι στον αιώνα τον άπαντα.

Για να κρατήσεις λοιπόν την ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ αν αλλάξεις το ένα μέρος (τον αέρα πχ) ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξεις αντίστοιχα και το άλλο μέρος.

Αν πας σε αναλογία 20:1 (20 μέρη αέρα 1 μέρος βενζίνη) είσαι υπέρ φτωχός με ότι αυτό συνεπάγεται αν αναφλεγεί το παραπάνω μείγμα.

Παντως στα δυναμομετρα οταν αφηνεις γκαζι,γραφει αναλογια αερα-καυσιμου 20:1.....Σιγουρα δεν παθαινει ζημια ο κινητηρας,αλλα γιατι στα σφυρηλατα τουρμπατα,μας λεγανε οι μηχανικοι,μην παραμενεις πολυ ωρα με αφημενο γκαζι,για να μην δουλευει φτωχο??Τεραστιο θεμα ανοιξατε παλουκαρια μου!!Για ριξτε φως!!!

Μήπως αυτό που δείχνει το dyno είναι το AFR (Αir Fuel Ratio = Λόγος Αέρα Προς Καύσιμο), δλδ μάζα αέρα ΠΡΟΣ μάζα καυσίμου;

Αυτό το μην μείνεις πολύ ώρα με το γκάζι αφημένο για να μην δουλεύει φτωχό είναι επιπέδου του στυλ όταν πας για αλλαγή λαδιών και πιάνει ο μηχανικός το λάδι που τρέχει και σου λέει αν άργησες να το αλλάξεις ή όχι. Δλδ ΓΤΠΚ, το μόνο που μπορώ να συμπεράνω (αν ισχύει) είναι ότι επειδή δεν υπάρχει κίνηση αέριου (άρα και μεταφοράς θερμότητας) στους κυλίνδρους τούρμπο κτλ κτλ ίσως τοπικά υπάρχει κάποια δεξαμενή θερμότητας η οποία με τη σειρά της οδηγήσει σε τοπική υπερθέρμανση με άσχημα αποτελέσματα.

Βλέπω ότι η κουβέντα έχει μηδενικό ενδιαφέρον τελικά! Να πω και εγώ αυτά
που ξέρω; Στο ρελαντί το μοτέρ καίει βενζίνη,όταν τσουλάει με ταχύτητα ΔΕΝ
καίει καθόλου βενζίνη.Η πεταλούδα με αφημένο το πεντάλ μένει ΠΑΝΤΑ λίγο
ανοιχτή.Στον valvetronic είναι διαφορετικά τα πράγματα.Την ποσότητα αέρα
που θα 'εισπνεύσει' το μοτέρ την καθορίζει το βύθισμα των βαλβίδων το οποίο
ελέγχεται από την αντίστοιχη διάταξη.Το εύρος του βυθίσματος είναι 0,1-10mm
στον N42B18 και B20 τουλάχιστον(μόλις βρω το τεχνικό άρθρο που έχω θα το
ποστάρω,τώρα είμαι ταξίδι με τη δουλειά).Πεταλούδα γκαζιού υπάρχει αλλά στο
άρθρο αναφέρει ότι λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει ανάγκη για υποπίεση στο
μοτέρ και σε περίπτωση δυσλειτουργίας του valvetronic.Τα οφέλη από αυτό
το σύστημα είναι πασιφανή στην πράξη και αυτά προσπαθώ να αναδείξω αλλά
κάπου χάθηκε η μπάλα σ'άυτο το thread μαζί με το γήπεδο.
H BMW είναι η πρώτη που εφάρμοσε ευρέως το σύστημα χωρίς πολλές
φαμφάρες και στολίδια και έπειτα ακολούθησε η TOYΟTA(πολυυυυυ μετά)
με το valvematic και μας τρέλανε στην διαφήμηση και μετά βέβαια όλοι οι άλλοι
FIAT κλπ...

Συγνώμη που σου χαλάσαμε το νήμα.

Μπορεί να γίνει ένα split όταν οι διαχειριστές έχουν το χρόνο.

Της FIAT το σύστημα πάντως είναι ολόκληρες γενιές μπροστά και σε σύλληψη και σε εφαρμογή, για τον απλό λόγο ότι καταργεί ΕΝΤΕΛΩΣ τον ΕΝΤΕΛΩΣ πανάχρηστο εν έτει 2011 εκκεντροφόρο μαζί με τα μειονεκτήματά του.

Καλή η προσπάθεια της BMW αλλά δεν έκανε τίποτα παραπάνω από οικονομία, το ορόσημο σε θέμα φιλοσοφίας είναι το σύστηματάκι της FIAT.

Stunt Mike
29-12-11, 11:09
Ώπα κάτσε και ξαναδές αυτό που έγραψες.

Η στοιχειομετρική αναλογία, δλδ αυτή που υποδεικνύει η χημεία, καύσης της βενζίνης (του οκτανίου ακριβέστερα, αλλά μην πάμε εκεί) είναι 14,7 προς 1. Αυτή ήταν αυτή είναι και αυτή θα είναι στον αιώνα τον άπαντα.

Για να κρατήσεις λοιπόν την ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ αν αλλάξεις το ένα μέρος (τον αέρα πχ) ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξεις αντίστοιχα και το άλλο μέρος.

Αν πας σε αναλογία 20:1 (20 μέρη αέρα 1 μέρος βενζίνη) είσαι υπέρ φτωχός με ότι αυτό συνεπάγεται αν αναφλεγεί το παραπάνω μείγμα.

Μήπως αυτό που δείχνει το dyno είναι το AFR (Αir Fuel Ratio = Λόγος Αέρα Προς Καύσιμο), δλδ μάζα αέρα ΠΡΟΣ μάζα καυσίμου;

Αυτό το μην μείνεις πολύ ώρα με το γκάζι αφημένο για να μην δουλεύει φτωχό είναι επιπέδου του στυλ όταν πας για αλλαγή λαδιών και πιάνει ο μηχανικός το λάδι που τρέχει και σου λέει αν άργησες να το αλλάξεις ή όχι. Δλδ ΓΤΠΚ, το μόνο που μπορώ να συμπεράνω (αν ισχύει) είναι ότι επειδή δεν υπάρχει κίνηση αέριου (άρα και μεταφοράς θερμότητας) στους κυλίνδρους τούρμπο κτλ κτλ ίσως τοπικά υπάρχει κάποια δεξαμενή θερμότητας η οποία με τη σειρά της οδηγήσει σε τοπική υπερθέρμανση με άσχημα αποτελέσματα.

Συγνώμη που σου χαλάσαμε το νήμα.

Μπορεί να γίνει ένα split όταν οι διαχειριστές έχουν το χρόνο.

Της FIAT το σύστημα πάντως είναι ολόκληρες γενιές μπροστά και σε σύλληψη και σε εφαρμογή, για τον απλό λόγο ότι καταργεί ΕΝΤΕΛΩΣ τον ΕΝΤΕΛΩΣ πανάχρηστο εν έτει 2011 εκκεντροφόρο μαζί με τα μειονεκτήματά του.

Καλή η προσπάθεια της BMW αλλά δεν έκανε τίποτα παραπάνω από οικονομία, το ορόσημο σε θέμα φιλοσοφίας είναι το σύστηματάκι της FIAT.

Εχεις δικιο,λαθος διατυπωσης δικο μου,απλως οταν δυναμομετρουμε θεωρουμε 3 σημεια οροσημο:το ρελαντι,το ''πατα'' και το ''ασε''.Ετσι οπως τα λες μαλλον AFR ειναι αυτο το 20:1 και μεχρι στιγμης πιστευα οτι αναφλεγεται αυτο το μειγμα,εξ'ου και ο κινδυνος του μοτερ απο αυξημενες θερμοκρασιες....Τωρα που θα παω για προγραμματισμο το δικο μου,θα το προσεξω,να δω τι παιζει ακριβως

atha
29-12-11, 11:13
το κυριοτερο κυριε ΑΘΑ δεν μας ειπατε.Σε ΠΟΣΗ ωρα το κανατε........

to rekor mou apo exodo agio syla mexri titana einai 37 lepta me xronometro

oldcarskickass
29-12-11, 11:30
@Μιχάλη, επίσης άλλο ένα θέμα για το οποίο βλέπεις το 20:1 είναι ότι μπορεί να είναι τα όρια του οργάνου.

Για να δεις αυτό που σου λέω βάλτο σε ένα διαγνωστικό και πήγαινε να δεις στα μπεκ (τα milisecond ψεκασμού) πάτα σανίδα και άστο, εκεί πρέπει να δεις, μέχρι οι στροφές να πέσουν στον κόφτη, 0ms.

Stunt Mike
31-12-11, 11:22
Λοιπον χτες ρωτησα τοσο τον προγραμματιστη μου,οσο και 2 μηχανικους και μου'παν οτι οντως εχεις δικιο Λευτερη,δεν ψεκαζουν τα μπεκ οταν αφηνεις γκαζι(αν και ο ενας επιμενει οτι υπαρχει σπινθηρας ομως). Ωστοσο οντως δημιουργουνται εστιες αυξημενης θερμοκρασιας λογω της υπαρξης οξυγονου και της συμπιεσης του,οποτε γι'αυτο καλο ειναι να μην μενουμε πολλη ωρα με αφημενο γκαζι μετα απο καταπονηση του μοτεριου μας,αφου η βενζινη το ψυχει εντος...

Tsakirakos
21-01-12, 20:20
to rekor mou apo exodo agio syla mexri titana einai 37 lepta me xronometro

μπορουσες και καλυτερα... απο δυτικη εξοδο Ξανθης μεχρι ΤΙΤΑΝ 46' με τετρακινητο 500 ιππων σαν συνοδηγος...

nikos valvetronic
21-01-12, 20:53
μπορουσες και καλυτερα... απο δυτικη εξοδο Ξανθης μεχρι ΤΙΤΑΝ 46' με τετρακινητο 500 ιππων σαν συνοδηγος...

Πωπωωω η εφορία σας κυνηγούσε???

Tsakirakos
21-01-12, 23:58
ο Χαρος καθοταν πισω καθισμα και περιμενε να κανουμε μ@λ@κι@ αλλα μας την χαρισε...

Bitz
30-01-12, 14:13

ΣΩΣΤΟΣ...

DIMITr|S
17-03-12, 13:10
316 ti με τον valvetronic 3 ατομα φουλ πορτπαγκαζ!

gyiama
17-03-12, 15:38
τα 3/4 του ρεζερβουαρ και εχει ακομα 800χλμ???? δλδ ενα φουλαρισμα 1000 χλμ??? λιγο χλωμο!!!

DIMITr|S
17-03-12, 18:43
ναι γιατι οχι?πηγαιναμε οικονομικα! με 100 σταθερα!valvetronic!

fast-enough
17-03-12, 20:17
τα 3/4 του ρεζερβουαρ και εχει ακομα 800χλμ???? δλδ ενα φουλαρισμα 1000 χλμ??? λιγο χλωμο!!!

Καθόλου χλωμό σε ιδανικές συνθήκες. Βλέπε χαλαρό ταξίδι στην εθνική.

giannis_compact
17-03-12, 23:50
ναι γιατι οχι?πηγαιναμε οικονομικα! με 100 σταθερα!valvetronic!

Δημητρη το 1800 σωστα?
Το δικο μου καιει παραπανω που ειναι 316ti απλο διπλοβανο διχως βαλβετρονικ...

DIMITr|S
18-03-12, 00:25
ναι το vlavetronic

gyiama
18-03-12, 11:01
ρε παιδια γιατι ασχολειστε με το τι γραφει το bc και δεν μετρατε τα πραγματικα χλμ???απλα φουλαρεις μηδενιζεις τον μερικο χιλιομετρητη και οταν μεινεις παο βενζινη βλεπεις ποσσα χλμ εχεις κανει.το bc την μια δειχνει 800χλμ την αλλη 500 και την αλλη 900. εκτος αν θελουμε να εχουμε αυταπατες και να λεμε τι οικονομικο αμαξακι που εχουμε.

υγ το Ν42Β18 με 3 ατομα φουλ αποσκευες και καιει 6 λιτρα στα 100χλμ!!!!!!!!! τι να πω τυφλα να εχουν τα ντιζελ δλδ

DIMITr|S
18-03-12, 13:34
ρε συ καναμε ταξιδι αθηνα βολο και πηγαιναμε ολη την ωρα με 100(για να μην καψουμε και να δουμε ποσο οικονομικα μπορουμε να παμε!)και ναι ειχαμε 6 μεση και στο λεω αυτο γιατι ειχαμε φουλαρει με 62 λιτρα!απο τερμα αδειο ρεζερβουαρ ειχαμε μηδενισει ολους τους μετρητες......μα και το εργοστασιο λεει 6.0 εκτος και εμεις ειχαμε 6.2!

nikos valvetronic
28-05-12, 16:31
Επανέρχομαι στο θέμα με νέα μέτρηση! Πήγα Θεσ/νίκη-Αθήνα-Κόρινθο-Πάτρα και επιστροφή από

Μπράλο αυθημερόν.Φουλάρισμα μηδένισμα και έπειτα από 660χλμ ξαναφουλάρισα και πήρε 55λίτρα.

Δηλαδή 8,3lit/100.Όσα ακριβώς έγραψε το OBC δηλαδή! Οι συνθήκες ταξιδίου ήταν 2 άτομα

χωρίς φορτίο και σταθερά με το cruise στα 140.Παραπάνω καθόλου αλλά έπεφτα όπου δεν

σήκωνε π.χ. Τέμπη,Πλαταμώνα,Αθηνών-Πατρών σε έργα κτλ. Στην φώτο είμαι στην επιστροφή

κάπου στην Εθνική όπου η αυτονομία είχε σταθεροποιηθεί αθροιστικά πάνω από τα 800km.

Το λιτρόμετρο σ'αυτά τα χιλ. είναι κάτω από τα 8 αλλά στην φώτο είναι ελαφρά ανωφέρεια.

https://i1126.photobucket.com/albums/l610/NikosValvetronic/Photo-0455.jpg

gyiama
29-05-12, 01:06
δλδ Νικο σε ολο το ταξιδι εκαιγες 8,3 λιτρα τα 100 χλμ και στα τελευταια 10 λιτρα του ρεζερβουαρ(65 λιτρα εχουμε) η καταναλωση σου θα επεφτε στην χειροτερη στα 7,1 με ταση να πεσει κι αλλο για να ξεπερασεις τα 800χλμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΡΕ ΝΙΚΟ ΜΕΤΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΕΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΜΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΤΕΛΟΣ. ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΧΛΜ ΦΟΥΛΑΡΕ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΨΕΙ ΛΑΜΠΑΚΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΣΑ ΕΚΑΝΕΣ. γαμω το bc μεσα. και οπως βλεπω την φωτογραφια εισαι κατω απ τη μεση στο ρεζερβουαρ και με 140 αυτο σουλεει οτι εχεις ακομα 370 χλμ και συ το πιστευεις δλδ τωρα???? τι να πω οκ το δικο μου καιει οσο ενα Μ5 και σενα οσο το c3 diesel! τα 2 ακρα πιασαμε!!

ΥΓ ο day απαγορευεται να σχολιασει σε αυτο το thread!!!!!

giannis_compact
29-05-12, 02:32
δλδ Νικο σε ολο το ταξιδι εκαιγες 8,3 λιτρα τα 100 χλμ και στα τελευταια 10 λιτρα του ρεζερβουαρ(65 λιτρα εχουμε) η καταναλωση σου θα επεφτε στην χειροτερη στα 7,1 με ταση να πεσει κι αλλο για να ξεπερασεις τα 800χλμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΡΕ ΝΙΚΟ ΜΕΤΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΕΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΜΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΤΕΛΟΣ. ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΧΛΜ ΦΟΥΛΑΡΕ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΨΕΙ ΛΑΜΠΑΚΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΣΑ ΕΚΑΝΕΣ. γαμω το bc μεσα. και οπως βλεπω την φωτογραφια εισαι κατω απ τη μεση στο ρεζερβουαρ και με 140 αυτο σουλεει οτι εχεις ακομα 370 χλμ και συ το πιστευεις δλδ τωρα???? τι να πω οκ το δικο μου καιει οσο ενα Μ5 και σενα οσο το c3 diesel! τα 2 ακρα πιασαμε!!

Μλκ μου φαινεται βρισκεσαι σε απογνωση.Θα σκασεις αν δεν πεισεις το Νικο οτι τα αμαξια σας καινε το ιδιο :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: Το αμαξι μου ειναι για πεταμα λεει :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

pilot
29-05-12, 03:38
πάρτε ρε γατάκια κατανάλωση από 3246 κυβικά! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

https://img535.imageshack.us/img535/9662/dsc00046tx.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/535/dsc00046tx.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (https://imageshack.us)

giannis_compact
29-05-12, 03:42

Για πατα το λιγο...:th_Laie_67-1:

pilot
29-05-12, 03:43
ταξίδι κάνουμε ρε ψηλέ..:whistle:

giannis_compact
29-05-12, 03:45
ταξίδι κάνουμε ρε ψηλέ..:whistle:

το ξερω ρε σε πειραζω...ποιο αλλο θα εκαιγε στα 120 τοσο με 3200++ κυβικα?

pilot
29-05-12, 05:10
Δεν τραβάει αέρα ρε συ για τον απλό λόγο ότι δεν τον διώχνει, σκέψου ένα μπαλόνι, το πιέζεις αλλά πάλι επανέρχεται. Θεωρητικά όλα, αλλά και πρακτικά δεν έχει μεγάλη απόκλιση αυτό που σου λέω. Είναι όλα θέμα θερμοκρασιών και κατά συνέπεια πιέσεων. Από την στιγμή που ΔΕΝ έχεις πρόσδοση θερμότητας τα αέρια μέσα στο θάλαμο (δλδ ο σκέτος αέρας στην περίπτωση κλειστού γκαζιού) ΔΕΝ διαστέλλονται άρα δεν εξέρχονται από την εξάτμιση.

Η βαλβίδα του ρελαντί (στα αμάξια που έχουν) λειτουργεί σαν by pass της πεταλούδας. δλδ στην περίπτωση του ρελαντί που η κυρίως πεταλούδα είναι κλειστή αυτό το by pass ανοίγει και αφήνει να περάσει ο ελάχιστος αέρας που χρειάζεται για να κρατηθεί το ρελαντί. Ο λόγος που δεν γίνεται σε ΟΛΑ τα αμάξια να κρατιέται το ρελαντί μέσω της πεταλούδας είναι γιατί σε αυτές τις απαιτήσεις φορτίου απαιτείται πολύ μικρή ποσότητα αέρα και κατά συνέπεια μεγάλη ακρίβεια στις κινήσεις της μεγάλης (σχετικά με τις απαιτήσεις) πεταλούδας.

Πως δεν τον διώχνει ρε Λευτέρη αφού οι βαλβίδες δουλεύουν κανονικά.. όταν το πιστόνι ανεβαίνει και είναι ανοιχτές οι εξαγωγής του δεν θα σπρώξει έξω τον αέρα? Κατά τον ίδιο τρόπο όταν κατεβαίνει και δημιουργεί υποπίεση και οι εισαγωγής είναι ανοικτές δεν τραβάει αέρα?
Σίγουρα κλείνει τελείως η πεταλούδα όταν δεν πατάμε καθόλου γκάζι? Τα πιστόνια δημιουργούν αρκετά μεγάλη υποπίεση, δηλαδή ρούφηγμα και ως γνωστόν η φύση δεν ''ανέχεται'' την υποπίεση.. άρα απο κάπου πρέπει να μπαίνει αέρας.. εκτός και αν κάνω τόσο λάθος...τι να πω..τα αεροπλάνα δεν έχουν πεταλούδες και πιστόνια ρε! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Όσον αφορά το καύσιμο, συμφωνώ μαζί σου..στους σύγχρονους κινητήρες με ψεκασμό όταν πατάμε το γκάζι η ECU υπολογίζει πόσο καύσιμο να ψεκάσουν τα μπεκ..αν δεν το πατάμε καθόλου τότε μπαίνει σε closed monitoring loop στις στροφές/λεπτό και κρατάει το ρελαντί. Αν οι στροφές είναι παραπάνω, όπως σε κατηφόρα με σχέση στο κιβώτιο, τότε η ECU θεωρεί πως δεν χρειάζεται να ψεκάσει καύσιμο για να διατηρηθούν οι στροφές..Με τον σπινθήρα όμως τι γίνεται.. όντως κόβεται και αυτός?

Εννοείται όλα αυτά ΔΕΝ ισχύουν για καρμπιρατεράτα μοτόρια.. εκεί είναι εντελώς μηχανικά και το καρμπιρατέρ αναμιγνύει καύσιμο με αέρα..

Stradale
29-05-12, 11:42

https://img535.imageshack.us/img535/9662/dsc00046tx.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/535/dsc00046tx.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (https://imageshack.us)

Τόσο είδα και εγω και λέω παει,εχει πρόβλημα το αμάξι,δεν ειναι λογικό...μέχρι που έπεσα στην κίνηση και έδειξε τα δόντια του :D

nikos valvetronic
30-05-12, 01:03

Ρε μαλακουάρδε ακρίβως για σένα έκανα update το θέμα! Άσε το OBC, σου λέω έκανα 660 χιλ με 55 λίτρα από φούλ σε φούλ.Τι δεν καταλλλαβαίνεις!!!!! Μάλλον το έχεις
μπουκώσει το μοτέρι σου τι να πω ?????? Τον τελευταίο καιρό κάνω συνεχώς ταξίδια ρε συ
Πάνο άμα θέλεις πάμε και μαζί κάπου να το δεις.H άλλη περίπτωση είναι να είμαι τόσο
τρόμπας και προσπαθώ με το ζόρι να πείσω πόσο καίει ΜΟΝΟ το δικό μου αμάξι.Τόσο καίει το
γ@μημέν@ τι να το κάνω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vasilis e46
30-05-12, 01:55
Ρε μαλακουάρδε ακρίβως για σένα έκανα update το θέμα! Άσε το OBC, σου λέω έκανα 660 χιλ με 55 λίτρα από φούλ σε φούλ.Τι δεν καταλλλαβαίνεις!!!!! Μάλλον το έχεις
μπουκώσει το μοτέρι σου τι να πω ?????? Τον τελευταίο καιρό κάνω συνεχώς ταξίδια ρε συ
Πάνο άμα θέλεις πάμε και μαζί κάπου να το δεις.H άλλη περίπτωση είναι να είμαι τόσο
τρόμπας και προσπαθώ με το ζόρι να πείσω πόσο καίει ΜΟΝΟ το δικό μου αμάξι.Τόσο καίει το
γ@μημέν@ τι να το κάνω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ακριβώς τα ίδια χιλιόμετρα κάνει και το δικό μου απο τέρμα γεμάτο εώς ότου ανάψει λαμπακι όταν το μετρησα..για την ακρίβεια 663χλμ! Απίστευτο μοτέρ μιας και δεν οδηγω οικονομικά.

giannis_compact
30-05-12, 02:03
Ακριβώς τα ίδια χιλιόμετρα κάνει και το δικό μου απο τέρμα γεμάτο εώς ότου ανάψει λαμπακι όταν το μετρησα..για την ακρίβεια 663χλμ! Απίστευτο μοτέρ μιας και δεν οδηγω οικονομικά.

Και δεν ειναι και ψοφιο Βασιλη, μια χαρα παει...Οταν βαλω στο κομπακτ τετοιο μοτερ θα σε ραβω Νικο και θα το φυσας και δε θα κρυωνει :warriorsmiley: :warriorsmiley: :warriorsmiley:

gyiama
30-05-12, 17:21
Επανέρχομαι στο θέμα με νέα μέτρηση! Πήγα Θεσ/νίκη-Αθήνα-Κόρινθο-Πάτρα και επιστροφή από

Μπράλο αυθημερόν.Φουλάρισμα μηδένισμα και έπειτα από 660χλμ ξαναφουλάρισα και πήρε 55λίτρα.

Δηλαδή 8,3lit/100.Όσα ακριβώς έγραψε το OBC δηλαδή! Οι συνθήκες ταξιδίου ήταν 2 άτομα

χωρίς φορτίο και σταθερά με το cruise στα 140.Παραπάνω καθόλου αλλά έπεφτα όπου δεν

σήκωνε π.χ. Τέμπη,Πλαταμώνα,Αθηνών-Πατρών σε έργα κτλ. Στην φώτο είμαι στην επιστροφή

κάπου στην Εθνική όπου η αυτονομία είχε σταθεροποιηθεί αθροιστικά πάνω από τα 800km.

Το λιτρόμετρο σ'αυτά τα χιλ. είναι κάτω από τα 8 αλλά στην φώτο είναι ελαφρά ανωφέρεια.

https://i1126.photobucket.com/albums/l610/NikosValvetronic/Photo-0455.jpg

εδω αυτο λες βρε τραχανα???? οταν ελεγα εγω οτι το αμαξι βγαζει με ενα ρεζερβουαρ 650χλ μου λεγατε οτι λεω μλκιες και τα δικα σας κανανε τον γυρο του κοσμου 3 φορες μεχρι να παει στην μεση:hystericalbs1:

nikos valvetronic
30-05-12, 23:28
Λοιπόν τελικά βρήκα το λόγο που κάνει τη διαφορά στα αυτοκίνητά μας. Έχει
αποδειχθεί ότι η βρωμιά ή η σκόνη πάνω σε μια επιφάνεια μειώνει την αντίσταση
του αέρα( ή ο pilot μας το είπε στον καφέ ή το είδα στους mythbusters δεν
θυμάμαι τώρα). Εσύ Πάνο με τα 43 στρώματα αλοιφή και τα 14 βερνίκια που
έχεις περάσει λογικό να είναι να καις κάτι παραπάνω από μένα που είναι τίγκα
στην αράχνη :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Πέρα από την πλάκα αν όντως έχουμε κάποια διαφορά ίσως να την κάνει και το
πρόγραμμα...

oldcarskickass
31-05-12, 01:01
Πως δεν τον διώχνει ρε Λευτέρη αφού οι βαλβίδες δουλεύουν κανονικά.. όταν το πιστόνι ανεβαίνει και είναι ανοιχτές οι εξαγωγής του δεν θα σπρώξει έξω τον αέρα? Κατά τον ίδιο τρόπο όταν κατεβαίνει και δημιουργεί υποπίεση και οι εισαγωγής είναι ανοικτές δεν τραβάει αέρα?
Σίγουρα κλείνει τελείως η πεταλούδα όταν δεν πατάμε καθόλου γκάζι? Τα πιστόνια δημιουργούν αρκετά μεγάλη υποπίεση, δηλαδή ρούφηγμα και ως γνωστόν η φύση δεν ''ανέχεται'' την υποπίεση.. άρα απο κάπου πρέπει να μπαίνει αέρας.. εκτός και αν κάνω τόσο λάθος...τι να πω..τα αεροπλάνα δεν έχουν πεταλούδες και πιστόνια ρε! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Όσον αφορά το καύσιμο, συμφωνώ μαζί σου..στους σύγχρονους κινητήρες με ψεκασμό όταν πατάμε το γκάζι η ECU υπολογίζει πόσο καύσιμο να ψεκάσουν τα μπεκ..αν δεν το πατάμε καθόλου τότε μπαίνει σε closed monitoring loop στις στροφές/λεπτό και κρατάει το ρελαντί. Αν οι στροφές είναι παραπάνω, όπως σε κατηφόρα με σχέση στο κιβώτιο, τότε η ECU θεωρεί πως δεν χρειάζεται να ψεκάσει καύσιμο για να διατηρηθούν οι στροφές..Με τον σπινθήρα όμως τι γίνεται.. όντως κόβεται και αυτός?

Εννοείται όλα αυτά ΔΕΝ ισχύουν για καρμπιρατεράτα μοτόρια.. εκεί είναι εντελώς μηχανικά και το καρμπιρατέρ αναμιγνύει καύσιμο με αέρα..

Ωπ τι έγινε εδώ; Αμφισβητεί ο μηχανικούλης τις γνώσεις μου;:th_Laie_67-1:
Η πεταλούδα ναι στο κλειστό γκάζι είναι τελείως κλειστή.

Ναι, όντως είπα πατάτα στο θέμα ότι δεν τραβάει αέρα! Απορώ με την μαλακία μου, και έγραψα και ένα σεντόνι απάντηση, ο βλάκας για να το υποστηρίξω! (δεν ειρωνεύομαι)

pilot
31-05-12, 01:33
άρα?? από που τραβάει ρε Λευτέρ?? :whistle::whistle:

oldcarskickass
31-05-12, 12:04
Έλα μου ντες! (λογικά εννοείς χωρίς φορτίο ή καύσιμο να ψεκάζεται και με πεταλούδα κλειστή)

Έχω κάποια βιβλία που πρέπει να κοιτάξω, να δω τι γίνεται με τις πιέσεις - υποπιέσεις των θαλάμων, αλλά ρε συ τρέχω και δεν φτάνω να τελειώσω με την διπλωματική.

ΛΟΓΙΚΑ (αλλά αυτό μπορείς να το λάβεις τόσο σοβαρά όσο το προηγούμενο ποστ στο οποίο σωστά με διόρθωσες) σε συνθήκη κλειστής πεταλούδας πρέπει να ανοίγει η βαλβίδα του ρελαντί για να αφήσει κάποιο ποσό αέρα στην μεριά της υποπίεσης (εισαγωγή ή πλένουμ). Δλδ πέρα από την πεταλούδα και την βαλβίδα (ή σύστημα) ελέγχου ρελαντί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γεμίσει ο κύλινδρος με αέρα.

Το φοβερό με τις υποπιέσεις (και εκεί να δεις μπλέξιμο) είναι στα ντίζελ πάντως και εκεί (ειδικά στα φορτηγά) υπάρχουν συστήματα πολλαπλασιασμού της αποροφούμενης ενέργειας από τον κινητήρα σε φάση κλειστού γκαζιού (γιατί πεταλούδα δεν υφίσταται)

pilot
31-05-12, 18:46
Λογικό μου ακούγεται..για ψάξτο όταν μπορέσεις..

Tsakirakos
04-06-12, 18:25
Ξανθη - Θεσσαλονικη (μαλλιοκουβαρα και μετα με αρκετες βολτες εντος πολης)
Θεσσαλονικη - Ν. Ποροι με (120-130)
Ν. Ποροι - Ξανθη (με 150-160)
με το που εφτασα Ξανθη αναψε λαμπακι.
Ν40 κινητηρας...τη δουλεια του την κανει μια χαρα...thumb

Christos 330
04-06-12, 18:38
Αψογος ο Στεφ . . .

Ν.Χαλκηδονα-Ν.ποροι

Ν.Ποροι - Ν.Χαλκηδονα το ρεζερβουαρ γεματο εκαψε ακριβως το μισο απο την 4η με 5η (Μ54Β30)

γραμμουλα ημουν με 6η 120-150 μαξιμουμ ουτε μια γραμμουλα δλδ 240 χλμ πανε ελα . . .

Με το βλακοτρονικ εκαιγε πολυ περισσοτερο γενικα το 6αρι σαζμαν σε ταξιδι ειναι αλλου

πολυ οικονομικο !!!!

gyiama
04-06-12, 23:19
λες βλακειες οτι το valvetronic καιει!! που ειναι ο νικος να σου πει 2 λογακια!!! ακου εκει καιει... ισα που αναπνεει ρε αυτο το μοτερ με τις αναθυμιασεις του ρεζερβουαρ δουλευει!!!

υγ στο πηγαινε με 110 120 εβγαλε μεση καταναλωση 8 στο γυρνα με 130 και σε 2 κομματια 200 εκαψε και τα λαστιχακια της βενζινης δεν μπηκα καν στον κοπο να δω τι εβγαλε μεση καταναλωση το ειδα απ τον δεικτη της βενζινης αυτο αρκει!!!!! πιο γρηγορα επεφτε αυτος παρα ανεβαιναν τα χλμ

giannis_compact
05-06-12, 01:05
λες βλακειες οτι το valvetronic καιει!! που ειναι ο νικος να σου πει 2 λογακια!!! ακου εκει καιει... ισα που αναπνεει ρε αυτο το μοτερ με τις αναθυμιασεις του ρεζερβουαρ δουλευει!!!

υγ στο πηγαινε με 110 120 εβγαλε μεση καταναλωση 8 στο γυρνα με 130 και σε 2 κομματια 200 εκαψε και τα λαστιχακια της βενζινης δεν μπηκα καν στον κοπο να δω τι εβγαλε μεση καταναλωση το ειδα απ τον δεικτη της βενζινης αυτο αρκει!!!!! πιο γρηγορα επεφτε αυτος παρα ανεβαιναν τα χλμ

Ρε συ με 110-120 πολλά μου φαίνονται τα 8! Λές να φταίει το 255 πίσω? Με 110-120 έπρεπε να καις όσο και γώ!

nikos valvetronic
05-06-12, 01:18
Ρε συ Γιάννη από την ακινησία το αμάξι του,όταν το βγάζει έξω ο εγκέφαλος μπαίνει σε safe mode και ψεκάζει αβέρτα βενζίνες για καθαρίσουν οι κύλινδροι από τις αράχνες :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

giannis_compact
05-06-12, 01:28
Πάντως με το Νίκο πο πήγαμε στο Κιλκίς και γυρίσαμε Παναγιώτη, στην ίδια διαδρομή το δικό μου άν δεν έκαιγε περισσότερο θα έκαιγε τουλάχιστον τα ίδια.

Υ.Γ. Εγώ για Κομοτηνή φέυγω γεμάτος, πηγαίνω με 110-120 και όταν φτάνω το αμάξι παίρνει 16-17 λίτρα βενζίνη. Η απόσταση είναι 260 χιλιόμετρα! thumb

DIMITr|S
05-06-12, 05:06

πολλα λες ρε συ...οντως εχεις 255 πισω?λογικα αυτο φταιει...

Skyline_IS
05-06-12, 09:04
Πανο το δικο μου πηγαινε ελα πορους εκαψε ακριβως 15 λιτρα.
(7,5/100) :D

gyiama
05-06-12, 10:23
ναι 255 εχω πισω. τωρα με 110 120 εκαψε λιγο με βαση τον δεικτη της βενζινης εκαψε το μισο μιας γραμμης. στο γυρνα που το κοιτουσαμε λιγο με τον Κωστα εδειχνε 8/100 8 και κατι με 135 χλμ σταθερα με το κρουιζ. ενταξει οταν το πατησα εκαψε την μανα του και τον πατερα του. γενικα το 255 και οι 18αρες δεν ειναι για το δικο μας το μοτερ. απλα εγω ετσι κι αλλιως διακοσμητικο το εχω το αμαξι οποτε μια φορα το 3μηνο που θα βγει ας καψει και λιγο παραπανω δεν πειραζει!!!!

Christos 330
05-06-12, 11:37
Γενικα πιστευω πως ειναι πολυ κοντη η μεταδοση του διαφορικου στα valvetronic . . .

Aν θυμαμαι καλα 120 χλμ στο 320 που ειχα με (n46b20) ειχα 3.5 χιλιαδες στροφες . . .

Αν ειχαν 6αρι σαζμαν θα ηταν οτι καλυτερο !!!

gyiama
05-06-12, 12:36
μεγα μλκια της bmw που δεν ειχε 6αρια σασμαν σε αυτα τα μοτερ οταν η μερσεντες τα ειχε απ το 2000. και πιστευω οτι θα ειχε και καλυτερες επιδοσεις αν ειχε 6αρι

DIMITr|S
05-06-12, 14:56
ναι 255 εχω πισω. τωρα με 110 120 εκαψε λιγο με βαση τον δεικτη της βενζινης εκαψε το μισο μιας γραμμης. στο γυρνα που το κοιτουσαμε λιγο με τον Κωστα εδειχνε 8/100 8 και κατι με 135 χλμ σταθερα με το κρουιζ. ενταξει οταν το πατησα εκαψε την μανα του και τον πατερα του. γενικα το 255 και οι 18αρες δεν ειναι για το δικο μας το μοτερ. απλα εγω ετσι κι αλλιως διακοσμητικο το εχω το αμαξι οποτε μια φορα το 3μηνο που θα βγει ας καψει και λιγο παραπανω δεν πειραζει!!!!

ενταξει τοτε με αυτα τα χιλιομετρα και τα ελαστικα εισαι οκ...
παντως ισχύει αυτο με την 6η...την σηκωνουν ανετα τα μοτερ αυτα
ειναι κριμα να ταξιδευεις με 120 και να εχεις 3500 στροφες

katsaraios
05-06-12, 16:17
Ετσι για την κουβεντα με φουλ ρεζερβουαρ και ταχυτητες στην εθνικη 120-140 2 ωρες ταξιδι και σε επαρχιακο δικτυο με λιγη κινηση καθημερινα και ταχυτητες μεχρι 110-120 ,εκανα 750 χλμ μεχρι να αναψει λαμπακι ...
Μαλιστα κατεβηκε η μεση μου καταναλωση απο 8.5 στην Αθηνα στα 8.2 μεσα σε 3 μερες ..
Μιλαω για μοτερ Μ43 και 3 ατομα μεσα...νομιζω καλα τα παει.

Lambros46
16-06-12, 20:31
Ε46 316i (1895cc) με 80-90-100 Διαδρομή:Μαρούσι-Αττική Οδός-Κακή Θάλασσα-Λαγονήσι-Μαρούσι μηδένισα όταν έφυγα από το σπίτι μου και όταν γύρισα ήταν πολύ ευχάριστο το αποτέλεσμα https://img16.imageshack.us/img16/4990/katanalwsi.jpg

BILL007
16-06-12, 23:58
:mpaks:
Ετσι για την κουβεντα με φουλ ρεζερβουαρ και ταχυτητες στην εθνικη 120-140 2 ωρες ταξιδι και σε επαρχιακο δικτυο με λιγη κινηση καθημερινα και ταχυτητες μεχρι 110-120 ,εκανα 750 χλμ μεχρι να αναψει λαμπακι ...
Μαλιστα κατεβηκε η μεση μου καταναλωση απο 8.5 στην Αθηνα στα 8.2 μεσα σε 3 μερες ..
Μιλαω για μοτερ Μ43 και 3 ατομα μεσα...νομιζω καλα τα παει.

Τέλεια τα πάει και τα ΣΠΑΕΙ!:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

nikos valvetronic
18-06-12, 00:26
Ωραίος ο Λάμπρος! Έχεις αναμένο το aircondition ή εκεί είναι το ρελαντί σου? Το ASC βλέπω είναι στη φυσική του θέση :thumbsup:

Lambros46
18-06-12, 13:20
Ωραίος ο Λάμπρος! Έχεις αναμένο το aircondition ή εκεί είναι το ρελαντί σου? Το ASC βλέπω είναι στη φυσική του θέση :thumbsup:

Εκεί είναι το ρελαντί μου!Το ASC μέσα στην πόλη πάντα το βγάζω off :whistle:

giannis_compact
20-06-12, 01:50
Λοιπον: Φουλαρα το Σαββατο το βραδυ στην Κομοτηνη! Εκανα τις εξης διαδρομες:
Κομοτηνη-χωριο, χωριο-Ξανθη, Ξανθη-Κομοτηνη, Κομοτηνη-χωριο και χωριο-Θεσσαλονικη!
Συνολικα χιλιομετρα 405+11 για το βενζιναδικο στη Θερμη 416! Το αυτοκινητο πηρε ακριβως 26 λιτρα βενζινη! Οι ταχυτητες που κινουμουν ηταν 90-100 για το χωριο και την Ξανθη και 120 σταθερα για Θεσσαλονικη εκτος απο ενα σημειο γυρω στα 5 χιλιομετρα που πηγαινα με 160! Μεσος ορος ειναι 6,25 λιτρα. Το αυτοκινητο μου εβγαλε καταναλωση 6,3 λιτρα! Γιατι οι περισσοτεροι το λετε αναξιοπιστο, το οργανο μετρησης του αυτοκινητου? Οποιος δεν πιστευει ας ερθει να κανουμε την ιδια διαδρομη μαζι. thumb

BILL007
20-06-12, 10:33
Αναξιόπιστο δεν είναι όταν το μηδενίζεις πριν απο κάθε διαδρομή...
Όμως οσο το αφήνεις φτιάχνει μέσο όρο.Οπότε αν εγώ κάνω ταξίδια και είμαι στο 7,αμα μπω 10 φορές στην πόλη στο σταμάτα-ξεκίνα άντε να πάει 7.2 πράγμα το οποίο είναι τελείως αναληθές.Κάπου στο 10-11 είναι κανονικό ;)

Γενικά μετά απο χρόνια χρήσης με το Μ43, σε ταξίδια χαλαρά έχω δει 6,7 και με τσαρούχι και κατέβασματα στο θεο γύρω στο 7.5-8.Μέσα στην πόλη 10-11 είναι το στάνταρ του...(φοράω κιόλας 18άρια με 225/40 μπρος πίσω ;))

Stradale
20-06-12, 11:40
Όμως οσο το αφήνεις φτιάχνει μέσο όρο.Οπότε αν εγώ κάνω ταξίδια και είμαι στο 7,αμα μπω 10 φορές στην πόλη στο σταμάτα-ξεκίνα άντε να πάει 7.2 πράγμα το οποίο είναι τελείως αναληθές.Κάπου στο 10-11 είναι κανονικό ;)

Γενικά μετά απο χρόνια χρήσης με το Μ43, σε ταξίδια χαλαρά έχω δει 6,7 και με τσαρούχι και κατέβασματα στο θεο γύρω στο 7.5-8.Μέσα στην πόλη 10-11 είναι το στάνταρ του...(φοράω κιόλας 18άρια με 225/40 μπρος πίσω ;))

Πόσα κυβικά είσαι;

wheelman
20-06-12, 12:06

Έγώ πόλη με τα 15άρια έιχα 10,1-10,6 ανάλογα το πόσο βαρύ ήταν το πόδι μου,
ενώ με all around 225/40/18 είμαι στο 11,2 χαλαρά & 11,8 με σβέλτη οδήγηση όχι σκίσιμο.
Ταξίδι με τα 15'' και cruise στα 120 ήμουν στο 6 ενώ με τα 18'' στο 7,2.
Το πάρτι βέβαια γίνεται στην πόλη με το A/C, που σταματημένος σε φανάρι
έιδα το οικονομόμετρο να φτάνει μέχρι και 20 κόντεψα να λυποθυμήσω.

Leonidas_E39
20-06-12, 14:30
Λοιπον: Φουλαρα το Σαββατο το βραδυ στην Κομοτηνη! Εκανα τις εξης διαδρομες:
Κομοτηνη-χωριο, χωριο-Ξανθη, Ξανθη-Κομοτηνη, Κομοτηνη-χωριο και χωριο-Θεσσαλονικη!
Συνολικα χιλιομετρα 405+11 για το βενζιναδικο στη Θερμη 416! Το αυτοκινητο πηρε ακριβως 26 λιτρα βενζινη! Οι ταχυτητες που κινουμουν ηταν 90-100 για το χωριο και την Ξανθη και 120 σταθερα για Θεσσαλονικη εκτος απο ενα σημειο γυρω στα 5 χιλιομετρα που πηγαινα με 160! Μεσος ορος ειναι 6,25 λιτρα. Το αυτοκινητο μου εβγαλε καταναλωση 6,3 λιτρα! Γιατι οι περισσοτεροι το λετε αναξιοπιστο, το οργανο μετρησης του αυτοκινητου? Οποιος δεν πιστευει ας ερθει να κανουμε την ιδια διαδρομη μαζι. thumb

Αμα κανουμε την διαδρομη μαζι και εχω το τανκσ θα καψει και εσενα και το compact σου παρέα . :hystericalbs1::hystericalbs1: :hystericalbs1::hystericalbs1:

giannis_compact
20-06-12, 14:44
Αμα κανουμε την διαδρομη μαζι και εχω το τανκσ θα καψει και εσενα και το compact σου παρέα . :hystericalbs1::hystericalbs1: :hystericalbs1::hystericalbs1:

Τι εννοεις ρε κολλητε? Οτι θα καψει πολυ η οχι?

BILL007
20-06-12, 14:49
Πόσα κυβικά είσαι;

1600 thumb

gyiama
20-06-12, 18:04
ρε σεις το θρεντ λεει ΑΤΟΝΟΜΙΑ Ν42Β20 χοι τι καιει ου καθενος ο ''ματρακας'' να ουμε!!! εδω μιλαμε για το απολυτο μοτερ(για του Νικου λεω γιατι μονο εκεινο αναπνεει δεν καει βενζινη με τις αναθυμιασεις του ρεζερβουαρ πηγαινει)γιατι τα δικα μας.........

giannis_compact
20-06-12, 18:26
ρε σεις το θρεντ λεει ΑΤΟΝΟΜΙΑ Ν42Β20 χοι τι καιει ου καθενος ο ''ματρακας'' να ουμε!!! εδω μιλαμε για το απολυτο μοτερ(για του Νικου λεω γιατι μονο εκεινο αναπνεει δεν καει βενζινη με τις αναθυμιασεις του ρεζερβουαρ πηγαινει)γιατι τα δικα μας.........

Εγω εκανα 416 χιλιομετρα ρε με 26 λιτρα! Το ντεποζιτο παιρνει 63! Αν εκανα τις ιδιες διαδρομες θα μου εβγαζε περιπου 900 χιλιομετρα!

gyiama
20-06-12, 18:29
ναι ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ Ν42Β20 ΚΑΙ ΟΧΙ Ν40Β16 ΣΩΣΤΑ???????

giannis_compact
20-06-12, 18:31
ναι ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ Ν42Β20 ΚΑΙ ΟΧΙ Ν40Β16 ΣΩΣΤΑ???????

Χαχαχα ναι ρε και με 205/55/16 και οχι 245/40/17! Μηπως πρεπει να αλλαξει ο τιτλος του θεματος?

nikos valvetronic
21-06-12, 01:11

Δεν άντεξες μαρή τσουτσου πάλι την είπες την εξυπνάδα σου!!!
Ρε με τόσα μπαξίματα που έχεις κάνει μήπως το έκανες 330 και δεν το θυμάσε;; Γιατί για
τόσο καις:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

giannis_compact
21-06-12, 01:13
Ρε με τόσα μπαξίματα που έχεις κάνει μήπως το έκανες 330 και δεν το θυμάσε;; Γιατί για

Φταίει το 255 πίσω και δωδεκάκιλες πίσω ζάντες! Τα λέω αλλά δε με ακούτε!

gyiama
21-06-12, 01:34

χαχαχ μλκα παιζει να εκανα και τετοιο μπαξιμο και να μην το θυμαμαι. αλλα παιζει και ρολο ο μηχανηκος σου αν εχεις μηχανικαρα σαν την δικια μου τετοια κολπα σου κανει. το 2λιτρο καιει οσο Μ3 για να νιωθεις οτι εχεις τρελο εργαλειο.:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

υγ κατσε να το δει η λουκια η αλλη :whistle:

giannis_compact
21-06-12, 02:43
χαχαχ μλκα παιζει να εκανα και τετοιο μπαξιμο και να μην το θυμαμαι. αλλα παιζει και ρολο ο μηχανηκος σου αν εχεις μηχανικαρα σαν την δικια μου τετοια κολπα σου κανει. το 2λιτρο καιει οσο Μ3 για να νιωθεις οτι εχεις τρελο εργαλειο.:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

υγ κατσε να το δει η λουκια η αλλη :whistle:

Θα σε πρηξει παλι για ανταλλαγες και τετοια :th_Laie_67-1:

Lambros46
01-07-12, 13:02
https://img225.imageshack.us/img225/7863/img0754hn.jpg

Κατανάλωση BC 6.3 λίτρα.Φουλάρισα και μηδένισα κατανάλωση και χιλιόμετρα στο βενζινάδικο πρίν φύγω.
Διαδρομή Μαρούσι-Τρίπολη-επαρχιακοί δρόμοι(Άστρος κτλ.)-Μαρούσι.
5 άτομα και το αμάξι τέρμα φορτωμένο με κεράσια και τα λοιπα καλούδια από το χωριό.

Leonidas_E39
09-07-12, 00:40
Βαλτε κανενα εξακύλινδρο μπας και μεινει κανα Ευρω στην τσέπη.

Μετρημενο χτες πανε - ελα θεσσαλονικη -βεροια

https://img585.imageshack.us/img585/1999/dsc00107tb.jpg

:whistle::whistle: :whistle::whistle: :whistle::whistle:

nikos valvetronic
09-07-12, 23:36
Ρε Λεώ στα 100 εμένα βγάζει παύλες :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Στο ταξίδι με σταθερό γκάζι έχεις το πλεονέκτημα της πολύ μακρίας 5ης thumb

Υ.Γ Μακάρι να είχα στ'αυτιά μου έναν 6κύλινδρο αλλά δύσκολες εποχές...

Leonidas_E39
10-07-12, 00:11
Το οτι εσπασα 10 καρτέλες αυγα μετράει ??? :whistle::whistle: :whistle::whistle:

:hystericalbs1::hystericalbs1: :hystericalbs1::hystericalbs1: :hystericalbs1::hystericalbs1:

Vassilis ///M
12-08-12, 21:23
Μοντέλο: Ε46 318i Valvetronic

Κινητήρας: Ν42Β20

Διαφορικό: 2.93 απο Ε46 330

Ελαστικά: 225/40/18 και 245/35/18

Διαδρομή: Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα και πάλι πίσω

Κατανάλωση (BC): 6.7

https://i.imgur.com/oJqcq.jpg

:thanks:

giannis_compact
12-08-12, 23:46
Σταθερα με 130 πηγαινες Βασιλη;

nikos1400
13-08-12, 07:48
εχετε ωραιους δρομους ρε παιδια εκει πανω...
πας οπου γουσταρεις με ωραια αναλογια ευρω/χλμ.

βεβαια ειναι και τα κωλοδιοδια...

Vassilis ///M
13-08-12, 09:53
Σταθερα με 130 πηγαινες Βασιλη;

120 -130 σταθερά.... :thumbsup:

Stamatis
13-08-12, 10:05
https://i1117.photobucket.com/albums/k598/stanleyvintage/cb3e8f42.jpg
Γεματο και μηδενισμενο.
Αποσταση που εκανε αυτη που λεει το κοντερ.
Η ενδειξη της καταναλωσης ειναι εικονικη γιατι δεν του εκανα reset.
Ταχυτητα 90-110 χιλιομετρα και ποτε παραπανω σε εκεινη τη διαδρομη.
Παντα 5η και ελαχιστες φορες 4η.
Στις στροφες επιανα και ισα με 60 ολοκληρα χιλιομετρα.
Καμμια πολη ενδιαμεσα, καθαρος αυτοκινητοδρομος συνεχως.
Μ52ΤUB25
ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ βαρεθηκα τη ζωη μου, αλλα ειχα μεσα την κορη της κουμπαρας μου (3 ετων) και ειχα ορκιστει να την παω "κυρια".

Stradale
13-08-12, 10:50
Στην ίδια διαδρομή με αυτη του Βασίλη με τα ίδια χλμ/ώρα 8.5 εχω εγω

fast-enough
10-09-12, 10:58
Χθες γύρισα από Θεσσαλονίκη που είχα ανέβει για ΣΚ.
Μέχρι τα Καμμένα Βούρλα, η ταχύτητά μου ήταν μεταξύ 120 και 150 (με ένα δυό ανοίγματα μέχρι τα 190) και σε κάποια διαστήματα που περιμέναμε κάποιο φίλο από την παρέα η ταχύτητα έπεφτε στα 110..
Στο μεγαλύτερο διάστημα είχα ενεργοποιημένο το cruise control.
Η μέση κατανάλωση έδειχνε 7.7 lt/100km.
https://img171.imageshack.us/img171/4555/94391562.jpg
Μετά από τη στάση για φαγητό στα Καμμένα Βούρλα, το cruise control μπήκε στην ταχύτητα που βλέπετε, δηλαδή περίπου 105 χλμ/ώρα.
Το αποτέλεσμα του ταξιδιού, ήταν μισό ρεζερβουάρ για Θεσσαλονίκη - Αθήνα, με μέση κατανάλωση (τελικά) 7.1lt/100km.
Αν είχα το κουράγιο να κάνω όλη τη διαδρομή με 100-110, η κατανάλωση θα ήταν κοντά στα 6.3lt/100km.

Σημείωση 1: 318ci N42B20
Σημείωση 2: Ο χιλιομετρητής και το BC μηδενίστηκαν μετά το φουλάρισμα σε βενζινάδικο μέσα στην Θεσσαλονίκη, οπότε τα χλμ που βλέπετε είναι όσα είχα διανύσει μέχρι στιγμής.
Σημείωση 3: Λάστιχα 225/40/18 μπρος πίσω.
Σημείωση 4: 2 Ενήλικες, 1 παιδί και πορτ μπαγκάζ γεμάτο κατά τα 2/3.

Τελικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το μοτέρ αυτό...
:thanks:

E461800
10-09-12, 12:42
Ρε παληκάρια χαλαρώστε με 80 και 100χλμ λογικά είναι να βγαζεται αυτές τοις τιμές !!!ηρεμα λοιπων απο 120 έως 150 κυμαίνεται απο 7,2 έως 7,5 N42B18A ΈΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ 5,2 ΕΠΑΡΧΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΑΛΛΑ ΈΤΣΙ ΓΙΝΌΜΑΣΤΕ ΚΑΙ λίγο επικυνδυνοι , βλέπω τώρα διάφορους εθνικη και πάνε με 80 και 100 στην αριστερη!!!!τραβα δεξια με τα φορτηγα και πηγαινε με 80 100 για να κάνεται οικονομια ημαρτον δηλαδη αυτο το καλοκαίρι όλλο κάτι τέτοια έβλεπα!!!!!!:ranting2:και είχανε και ανοιχτο παράθυρο για να μην δουλέυει το κλίμα νασ τα δώσουμε τότε να πάρουμε ΜΑΤΙΖ :whistle::whistle:

fast-enough
10-09-12, 13:26
Ρε παληκάρια χαλαρώστε με 80 και 100χλμ λογικά είναι να βγαζεται αυτές τοις τιμές !!!ηρεμα λοιπων απο 120 έως 150 κυμαίνεται απο 7,2 έως 7,5 N42B18A ΈΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ 5,2 ΕΠΑΡΧΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΑΛΛΑ ΈΤΣΙ ΓΙΝΌΜΑΣΤΕ ΚΑΙ λίγο επικυνδυνοι , βλέπω τώρα διάφορους εθνικη και πάνε με 80 και 100 στην αριστερη!!!!τραβα δεξια με τα φορτηγα και πηγαινε με 80 100 για να κάνεται οικονομια ημαρτον δηλαδη αυτο το καλοκαίρι όλλο κάτι τέτοια έβλεπα!!!!!!:ranting2:και είχανε και ανοιχτο παράθυρο για να μην δουλέυει το κλίμα νασ τα δώσουμε τότε να πάρουμε ΜΑΤΙΖ :whistle::whistle:

Ρε φιλαράκι συγγνώμη, αλλά διαβάζεις τι λες? Μιλάς για επαρχιακό και 80 χλμ και λες ότι γινόμαστε επικίνδυνοι επειδή είναι μικρή η ταχύτητα?
Ότι να'ναι.
:ranting2:
Όσο για τους διάφορους με 80 και 100 στην αριστερή, είναι καραγκιόζηδες. Ακόμα και αν πηγαίνουν στη μεσαία, με τη δεξιά άδεια...

nikos valvetronic
27-11-12, 16:12
Παναγιώτη για τα μάτια σου μόνο !!! Καλά άμα έτρεχες κι εσύ παίζει και να έκανε vacum το ρεζερβουάρ από το ρούφηγμα :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

https://i1126.photobucket.com/albums/l610/NikosValvetronic/Kappaalphataualphanu3AC0lambdaomegasigmaetapi3AF0s igmataualpha.jpg

gyiama
27-11-12, 18:34
Μια φορα που έδωσες την πραγματική κατανάλωση μωρή!!!!