PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΣ

titaras
19-12-11, 20:05
Συμφορουμίτες τη βοήθεια σας

Μόλις παρέλαβα το κόμπακτ μου (2001 valvetronic) μετά απο γενικό σέρβις σε συνοικιακό συνεργείο.
Ολα καλά μέχρι τη στιμή που μετά την παραλαβή και σταματώντας σε φανάρι η μηχανή έκανε σαν να μη μπορούσε να κρατήσει ρελαντί και το στροφόμετρο ανεβοκατέβαινε απο τις 600 μέχρι τις 1200 στροφες
Στο τσακ να μη σβήσει ο κινητήρας. Στο τηλέφωνο ο μάστορας μου είπε πως μηχανικά το αυτοκίνητο ήταν μες την βρώμα και το φιλτρο βενζίνης που αλλάχτηκε ηταν ετοιμοθάνατο. Ο μάστορας λοιπον μου λέει πως ο κινητήρας πρέπει να στρώσει να βγώ δηλαδή σε ανοιχτό δρόμο να συνηθίσει ο εγκέφαλος. Δεν ξέρω πως σας φαίνονται όλα αυτά. Ισχούν? Θυμάμαι το ίδιο είχα πάθει με ένα ροβερ του 94 και τότε μου είχαν πεί οτι ειναι ο αισθητήρας Λ.

Κάποια καθοδήγηση?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και ιδιαίτερα τον Σταμάτη που έβγαλε τα μάτια του να αλλάξει τα κεφαλαία σε μικρά μιας και απαγορεύεται να γράφουμε με κεφαλαία στο φόρουμ.

BILL007
19-12-11, 20:08
Εδώ μάλλον σε πρόδωσε το γνωστό luft/maf ή ελληνηστί αισθητήρας μάζας αέρα.

Λογικά αν δεν τον έχεις αλλάξει ποτέ,ήρθε η ώρα του...

titaras
19-12-11, 20:11
Δηλαδη ποια η λυπητερη, ελληνηστι???? κανα 250άρι οσο πηγε το σερβισ? δυσκολεσ εποχες για luft/maf !!!! Eυχαριστώ BILL007 για την άμεση απάντηση !!!!!!

Stamatis
19-12-11, 20:16
εμενα που έβγαλα τα ματάκια μου να ξαναγράφω το κείμενο τίποτα ε?

καλάαααααα

BILL007
19-12-11, 20:16
Ημιτασιόν γύρω στα 100
Βοsch 170-200
ΒΜW (bosch με ταμπελάκι BMW) στα 320+

Το αμάξι σου πρέπει να μπει πάνω σε GT1 διαγνωστικό,για να ξέρεις ακριβώς,μιας και τα λεφτά δεν είναι λίγα σε καμία περίπτωση...;)

titaras
19-12-11, 20:24
stamatis :thanks: (με μικρα γραμματα πλεον)
αλλα :thnx: και BILL007 φυσικά

Thomelef
19-12-11, 20:55
επειδή το ανθρώπινο μυαλό πολές φορές ξεχνά, τσέκαρε το φιλτροκούτι σου, αν είναι κλειστό καλά απο παντού...
το είχα πάθει μια φορά, και είχα σκυλιάσει απ'τα νεύρα μου.
μόλις είχα φύγει απο το συνεργείο, και το αμάξι ανεβοκατέβαζε στροφές μέχρι την ώρα που έσβηνε.

Kostas_1
19-12-11, 20:56
επειδή το ανθρώπινο μυαλό πολές φορές ξεχνά, τσέκαρε το φιλτροκούτι σου, αν είναι κλειστό καλά απο παντού...
μόλις είχα φύγει απο το συνεργείο, και το αμάξι ανεβοκατέβαζε στροφές μέχρι την ώρα που έσβηνε.

Σωστα. Και τους σωληνες στην εισαγωγη,

και κοιτα και την ταπα λαδιου αν εχει κλεισει καλα

m-power_01
19-12-11, 21:00
Εδώ μάλλον σε πρόδωσε το γνωστό luft/maf ή ελληνηστί αισθητήρας μάζας αέρα.

Λογικά αν δεν τον έχεις αλλάξει ποτέ,ήρθε η ώρα του...

Δεν είναι maf. Κατηγορηματικά! Αν ήταν maf θα είχε απλώς μειωμένη απόδοση, το μοτερ θα δούλευε κανονικά με alpha-N.

Αυτό που λέει ο θωμας είναι πολύ πιθανό και το πρώτο που πρέπει να κοιτάξει.
Μπορεί να παίρνει αέρα από κάπου μετα to maf.

Stamatis
19-12-11, 21:04
βαλβίδα αναθυμιάσεων εχει ο βλαβοτρονικ?

PANOS-E60
19-12-11, 21:09
disa valve έχει ? Και αυτή κάνει αρρυθμία στο ρελαντι με ζεστό κινητήρα.

Thomelef
19-12-11, 21:11
για να σιγουρευτείς ότι είναι το φιλτροκούτι, πρεσσάρισε το φρένο δυνατά.
αν δείς ότι οι στροφές παίζουν και στο επίμονο πρεσσάρισμα σβήνει, τότε χωρίς αμφιβολία είναι αυτό που σου είπα.
όπως πολύ σωστά είπε ο σπύρος που ξέχασα ν'αναφέρω, τσέκαρε τι γίνεται μετά το μαφ. είναι η φύσα αμέσως μετά το φιλτροκούτι. τσέκαρε τους σύνδεσμους απο τα κολάρα.
μάλον πρέπει να έβγαλε ο μηχανικός σου τελείως το φιλτροκούτι για να καθαρίσει το δυχτάκι προληπτικά, απο την στιγμή που είδε σε μαύρο χάλι το φίλτρο βενζίνης, και ξέχασε να το σφύξει...
εγώ αυτό είχα πάθει, και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό...οι άλλοι δύο λιμάρανε τα νύχια τους όσο με έβλεπαν να βράζω...χαχαχαχαχαχαχα!!!

nikos valvetronic
19-12-11, 23:59

Έτσι είναι,και εγώ το είχα πάθει αυτό και μου έσβηνε όταν ρολλάριζα με νεκρά.
Επίσης όταν είχα πρόβλημα με το maf, όταν πατούσα μίζα έπερνε και στο καπάκι
έσβηνε.Μεταχείρο BMW 100 ευρώ και καινούργιο κοντά στο 250άρι.
DISA νομίζω έχουν μόνο το 6κύλινδρα..

titaras
20-12-11, 17:01
Να σας ευχαριστήσω ολους για τις απαντήσεις σας,
μολις γύρισα απο το μάστορα και το προβλημα ήταν το εξής :
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΛΑ Η ΤΑΠΑ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ!!!! Ολη αυτή η δυσλειτουργεία ήταν επειδη δεν είχε κλεισει καλα το ''ταπεράκι'' αφού στη ουσία δεν είναι βιδωτή η τάπα λαδιόυ αλλά κουμπωτή σα τα ταπεράκια της μαμάς! Απίστευτο κι όμως αλληθινό , να το έχετε στα υπόψη. Και μία τελευταία ερώτηση ρε παίδες γιατί αυτές τις ημέρες έχω αποσυντονηστεί,
το κίτρινο προς πορτοκαλί λαμπάκι στο καντράν που δείχνει το κινητήρα και γράφει EML ανάβει όταν γυρίσουμε στη πρώτη σκάλα το κλειδί και σβήνει μετά από λίγο που θα πάρει μπροστά η μηχανή? ή λόγο του παραπάνω προβλήματος ο εγκλέφαλος έχει πάρει βλάβη και έχω αυτη την ένδειξη??? Σας ευχαριστώ και πάλι.

fanisk
20-12-11, 17:35
Να σας ευχαριστήσω ολους για τις απαντήσεις σας,
μολις γύρισα απο το μάστορα και το προβλημα ήταν το εξής :
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΛΑ Η ΤΑΠΑ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ!!!! Ολη αυτή η δυσλειτουργεία ήταν επειδη δεν είχε κλεισει καλα το ''ταπεράκι'' αφού στη ουσία δεν είναι βιδωτή η τάπα λαδιόυ αλλά κουμπωτή σα τα ταπεράκια της μαμάς! Απίστευτο κι όμως αλληθινό , να το έχετε στα υπόψη. Και μία τελευταία ερώτηση ρε παίδες γιατί αυτές τις ημέρες έχω αποσυντονηστεί,
το κίτρινο προς πορτοκαλί λαμπάκι στο καντράν που δείχνει το κινητήρα και γράφει EML ανάβει όταν γυρίσουμε στη πρώτη σκάλα το κλειδί και σβήνει μετά από λίγο που θα πάρει μπροστά η μηχανή? ή λόγο του παραπάνω προβλήματος ο εγκλέφαλος έχει πάρει βλάβη και έχω αυτη την ένδειξη??? Σας ευχαριστώ και πάλι.

Εισαι σιγουρος οτι η ταπα ειναι κουμπωτη?? :wassat:

titaras
20-12-11, 17:46
κουμπωτή και γραφει και castrol απο πάνω.

fanisk
20-12-11, 17:49
Γιατι θυμαμαι οτι ειναι (μισο)βιδωτη? Σαν ταπερ που το κοπανας απο πανω δεν πρεπει να ειναι..

titaras
20-12-11, 17:51
Σωστός μισοβιδωτή είνια η σωστή λέξη, σχετικα με το κιτρινο λαμπακι EML ξέρει κανείς τι συμβαίνει , αναβει , αλλα μολις πάρει μπροστά ο κινητήτρας μετά απο δευτερόλεπτα κλεινει!?

fanisk
20-12-11, 17:55
Σωστός μισοβιδωτή είνια η σωστή λέξη, σχετικα με το κιτρινο λαμπακι EML ξέρει κανείς τι συμβαίνει , αναβει , αλλα μολις πάρει μπροστά ο κινητήτρας μετά απο δευτερόλεπτα κλεινει!?

Ναι ετσι γινεται, αν μεινει αναμμενο εχεις προβλημα. Που βρισκεσαι? Αν εχεις ορεξη ελα απο Ν.Π να το βαλουμε στο laptop να δουμε τι σφαλματα βγαζεις.

titaras
20-12-11, 18:10
fanisk εισαι λεβεντιά, είμαι Β.Π. δυστυχώς , και σχολάω αργά τις καθημερινές, Το λαμπάκι (EML) ανάβει αλλά μόλις πάρει μπροστά μετά από λίγο σβήνει , λες να έχει κρατήσει στη μνήμη αυτη την ''αρυθμία'' που είχα μέχρι σήμερα??

fanisk
20-12-11, 18:23
fanisk εισαι λεβεντιά, είμαι Β.Π. δυστυχώς , και σχολάω αργά τις καθημερινές, Το λαμπάκι (EML) ανάβει αλλά μόλις πάρει μπροστά μετά από λίγο σβήνει , λες να έχει κρατήσει στη μνήμη αυτη την ''αρυθμία'' που είχα μέχρι σήμερα??

titaras :original: Στο δικο μου αναβει και σβηνει (ειναι σαν τεστ για να δεις οτι λειτουργει και δεν εχει καει νομιζω) μολις παρει μπρος. Τα σφαλματα τα κραταει ειτε παρεις ειτε οχι. Πηγαινε σε ενα συνεργειο να δουν τι εχει καταγραψει και υστερα να στα σβησουν, αν δεν βρεις μπορουμε το Σ/Κ ή και αργα καθημερινης, οποτε εχεις χρονο στειλε και βλεπουμε αν βολευει και τους 2.

Kostas_1
20-12-11, 20:06
Σωστα. Και τους σωληνες στην εισαγωγη,

και κοιτα και την ταπα λαδιου αν εχει κλεισει καλα

:whistle::whistle::whistle:
............................................
Οσο για το λαμπακι οπως στα λεει ο Φανης ειναι. Μην αγχωνεσαι.

titaras
20-12-11, 20:55
ΚαραΣωστος ο sharky !!!!

120ie87
20-12-11, 21:40
Α, και να μην ξεχάσουμε: Ευχαριστούμε τον CEO που όταν θα γράφουμε μηνύματα με κεφαλαία (κατά λάθος βέβαια :original: ) θα μας τα ξαναγράφει με μικρά!

:thanks: