PDA

Επιστροφή στο Forum : B.M.W E90 DYNAMIC

michaelp900
19-12-11, 13:25
Καλησπερα!Σκοπευω σαββατοκυριακο να ταξιδεψω αλλα απο ενα σημειο και μετα θα εχει χιονια.Το αμαξι μου φοραει μαμα m-pack αμορτισερ και ελατηρια,ειναι χαμηλωμενο δηλ.Προτεινεται αλυσιδες η κουβερτες?Αλλα κ παλι πισωκινητο ενδεικνυται για χιονια?γιατι εκει που θα παω θα συναντησω κ μεχρι 20-25 ποντους χιονι.βεβαια υπαρχει κ η λυση να παρω το polo vw 6n που εχω,αλλα θα προτιμουσα τη μπεμπα.ακουω λοιπον!!!!ευχαρηστω προκαταβολικα!!!!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Konstantinos E60
19-12-11, 13:41
Για την περιπτωσή σου αυτές.....https://www.spikes-spiders.com/sport αλλα είναι ακριβες.Με τα ιδια χρήματα βάζεις χιονολάστιχα στο polo! Δοκιμασμένες σε συνθήκες σαν αυτες που αναφερεις,μπαινουν -βγαινουν για πλάκα και ειναι και ανθεκτικες (δεν κόβονται ευκολά).Με τις κοινες αλυσίδες θα προβληματιστείς απο την απόσταση που έχουν (εσωτερικά) απο το ψαλίδι.

ps Το 2002 τις ειχα πληρωσει αν θυμαμαι καλά γυρω στα 450 ευρω.

ntinos
19-12-11, 14:07
Τι λαστιχα φοραει το αμαξι σου ?

michaelp900
19-12-11, 14:31
225/45 R17

bimmer-corfu
19-12-11, 14:39
αφού μιλάμε για κίνηση στο χιόνι μια στο τόσο και όχι συχνά πάρε κουβέρτες

lefterishatzi
19-12-11, 15:47
Στη διάσταση αυτή οι κλασσικές αλυσίδες ενδέχεται να κανουν ζημιά.

Nino
19-12-11, 16:49
Καλησπερα!Σκοπευω σαββατοκυριακο να ταξιδεψω αλλα απο ενα σημειο και μετα θα εχει χιονια.Το αμαξι μου φοραει μαμα m-pack αμορτισερ και ελατηρια,ειναι χαμηλωμενο δηλ.Προτεινεται αλυσιδες η κουβερτες?Αλλα κ παλι πισωκινητο ενδεικνυται για χιονια?γιατι εκει που θα παω θα συναντησω κ μεχρι 20-25 ποντους χιονι.βεβαια υπαρχει κ η λυση να παρω το polo vw 6n που εχω,αλλα θα προτιμουσα τη μπεμπα.ακουω λοιπον!!!!ευχαρηστω προκαταβολικα!!!!

οι κουβερτες ειναι λυση να σε βγαλει απο δυσκολη θεση και για λιγο οχι για μονιμη λυση σε χιονια. τα spikes ειναι τα καλυτερα αλλα ειναι ακριβα, αλυσιδες (πρωτα ελεγχεις αν μπαινουν λογω χαμηλωματος) τις αγοραζεις μια φορα και τις εχεις για παντα.(ουτε αυτες ειναι φτηνες αν παρεις κατι αξιοπιστο)
Με σωστη αντιολισθητικη προστασια, παρα το τι νομιζουν πολλοι το πισωκινητο ειναι καλυτερο στα χιονια!!!

super duper
19-12-11, 19:43
εγω φοραω 225x40x18 βρεθηκα σε χιονι 10-15 ποντους. Αλυσιδες δεν μπαινουν, οι κουβερτες ειναι ικανοποιητικες μονο ομως για χιονι, εαν βρουν και λίγο ασφαλτο σκιζονται.
φιλικα

Cobalt
20-12-11, 10:25
επειδή το αμάξι είναι πισωκίνητο οτι και να κάνεις δεν θα έχεις σωστό/επαρκές φρενάρισμα και κετευθυντικότητα μιας και θα μπουν αλυσίδες η οτιδήποτε άλλο πίσω.

και μιας και μιλάς για τόσο χιόνι θα σου πρότεινα να βάλεις και στους 4 τροχούς αλυσίδες (αν μπαίνουν)

γιαυτό έχω πάει στη λύση των χειμερινών ελαστικών εγώ και έχω το κεφάλι μου ήσυχο... βέβαια πολύ πιο ακριβή αλλά για 5 - 6 χρονάκια είναι μια χαρά

Nino
20-12-11, 10:44
το πισωκινητο αμαξι εχει προβλημα στο χιονι στις ευθειες αν εχεις αντιολισθητικες αλυσιδες οι ταχυτητες ειναι περιορισμενες και δεν εχεις θεματα.
Αλυσιδες στους τεσσερις τροχους θεωρητικα μπαινουν στα τετρακινητα αλλα και αυτα υποτιθεται οτι δεν πανε για οργωμα...
Τα χειμερινα ελαστικα ειναι η καλυτερη λυση!!!

ntinos
20-12-11, 10:48
Εκτος αν πεσεις στον κοπανο αστυνομικο, που δεν σε αφηνει να περασεις επειδη λεει "μονο με αλυσιδες"

m-power_01
20-12-11, 11:48
Εγω πάλι πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι να νοικιάσεις ένα jimny.
Ακούγεται ακριβό , αλλά ίσως σου βγει φτηνότερα.

ntinos
20-12-11, 11:50
Εγω πάλι πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι να νοικιάσεις ένα jimny.
Ακούγεται ακριβό , αλλά ίσως σου βγει φτηνότερα.

Ή να παει με το πολο που ηδη εχει

m-power_01
20-12-11, 11:54
Ή να πει με το πολο που ηδη εχει

Ίσως αυτό να είναι πιο value for money

bimmer-corfu
20-12-11, 12:26
ρε παιδιά του κάναμε το κεφάλι μπαλόνι του ανθρώπου, φυσικά και τα χειμερινά είναι η καλύτερη λύση, φυσικά και μετά είναι οι αλυσίδες αλλά για μια φορά που θα πάει στα χιόνια (και αν εχει χιονίσει) ας βάλει μια κουβέρτα να κάνει γρήγορα και απλά τη δουλειά του

michaelp900
20-12-11, 15:45
Παιδια ευχαριστω για τις γνωμες σας αλλα πραγματικα δεν ξερω τι να κανω.Το πισωκινητο εχει θεμα μ το χιονι αλλα αλλος προτεινει αλυσιδες η κουβερτα κ αλλος με τ πολο η αλυσιδες η χιονολαστιχα....

ntinos
20-12-11, 15:56
Εμπειρια οδηγησης σε χιονι εχεις ?

Ptboul
20-12-11, 16:02
Εμπειρια οδηγησης σε χιονι εχεις ?

Ντίνο δωσ' του τα φώτα σου! :hystericalbs1::hystericalbs1:

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=10429

ntinos
20-12-11, 16:18
Δεν με ακουνε βρε Πανο, δεν με ακουνε...
Παιδια...

michaelp900
20-12-11, 16:32
Παιδια ο δρομος που θα βρεθω εχει κ ευθειες μεγαλες αλλα κ στοφες πολυ επικυνδινες ανηφορικες κ κατηφορικες.χθες που εριξα μια ματια στο αμαξι,μετρησα 7 ποντους αποσταση του ελαστικου απο τον θολο.πιστευω πως τελικα περνουν κ αλυσιδες.τι λετε?επισης το ματι μου επεσε πανω σε κατι ατσαλινες μισελεν που τις βρηκα σε παρα πολυ καλη τιμη.ακουω!!!!!!

ntinos
20-12-11, 16:45
EAN το αμαξι σου παιρνει αλυσιδες βαλε αλυσιδες.

Αν οχι, παρε κουβερτες. (εχω κατεβει με 116 απο Καλαβρυτα -Διακοφτο με κουβερτες, και προσπερασα κανα 2-3 βιταρα, ραβ κλπ). Βεβαια τις ειχα στις μπροστα ροδες.... Οσο να ειναι αυτο μετραει...

Μπορεις σε καθε περιπτωση να πας με το πολο, και να του παρεις αλυσιδες. Θα ειναι και φτηνοτερες, θα εχεις και καλυτερο ελεγχο στο αυτοκινητο.

Αν σε καθε περιπτωση θες να πας με το πεμβε, και δεν παιρνει αλυσιδες (η βαριεσαι την φασαρια βαλε-βγαλε), και δεν αισθανεσαι ανετα με τις κουβερτες, παρε κατι σαν και αυτα https://www.spikes-spiders.com/sport

Λυσεις υπαρχουν.

Στην τελικη, αμα δεν σου αρεσει καμια, πας ταξιδακι παραλια μερια που δεν πιανει χιονι ;-)

Ptboul
20-12-11, 17:01
Βεβαια τις ειχα στις μπροστα ροδες.... Οσο να ειναι αυτο μετραει...

Ντίνο αυτά μόνο εσύ τα κάνεις, έβαλες πανιά σε πισωκούνα, μπροστά;; :hystericalbs1:

Στην τελικη, αμα δεν σου αρεσει καμια, πας ταξιδακι παραλια μερια που δεν πιανει χιονι ;-)

Άρα πάλι στην Αρκαδική Ριβιέρα καταλήγουμε :hystericalbs1:

ntinos
20-12-11, 17:08
Ντίνο αυτά μόνο εσύ τα κάνεις, έβαλες πανιά σε πισωκούνα, μπροστά;; :hystericalbs1:

ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙΑ
(Στο μεταξυ, του'χα φορτωσει και μαναβικη απο Τριπολη για Θεσσαλονικη)

Άρα πάλι στην Αρκαδική Ριβιέρα καταλήγουμε :hystericalbs1:

Ουτε ενα αστει δεν μπορουμε να κανουμε πια εδω μεσα...

ΑΜΑΝ τι πιεση ειναι αυτη ρε γαμωτο μου.....

:th_Laie_67-1:

michaelp900
20-12-11, 18:43
Ta spike spiders απο οσο εψαξα ειπαν πολλοι οτι ειναι μουφα και δν τους εκαναν δουλεια.ετσι οπως σκεφτομαι κ με το bmw να παω θα εινακ καλυτερα αν βαλω κ στις 4 ροδες αλυσιδες ειτε κουβερτες ε...?

Nino
20-12-11, 18:44
οχι βρε και στις τεσσερις ροδες!!

michaelp900
20-12-11, 18:56
Ναι μονο στους κινητηριους τροχους βαζουμε αλλα τ λεω για καλητερη προσφυση.ειμαι ασχετως με το θεμα οδηγηση σε χιονι κ κυριως ελεγχο πισωκινητου σε κατασταση πανικου....

Konstantinos E60
20-12-11, 18:59
Για την περιπτωσή σου αυτές.....https://www.spikes-spiders.com/sport αλλα είναι ακριβες.Με τα ιδια χρήματα βάζεις χιονολάστιχα στο polo! Δοκιμασμένες σε συνθήκες σαν αυτες που αναφερεις,μπαινουν -βγαινουν για πλάκα και ειναι και ανθεκτικες (δεν κόβονται ευκολά).Με τις κοινες αλυσίδες θα προβληματιστείς απο την απόσταση που έχουν (εσωτερικά) απο το ψαλίδι.

ps Το 2002 τις ειχα πληρωσει αν θυμαμαι καλά γυρω στα 450 ευρω.

Αν ήταν μούφα δεν θα σου τις πρότεινα ,τουλάχιστων εγω !!
Ανέβαινα Καϊμ Τσαλαν με 20 πόντους χιόνι για πλάκα με το 46αρι που είχα και μάλιστα με 245/40/17 λάστιχο καλοκαιρινό !! Οι κουβέρτες εκτος του οτι είναι ακριβες κάνουν μονο για φρεσκο χιόνι σε πάγο με το παραμικρό σπινιάρισμα θα σου σκιστούν.Για ασφαλτο δεν το συζητάμε πρέπει να τις βγαλεις αμέσως.

ps Το φόρουμ είναι για να δίνουμε συμβουλές όχι για να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας !!thumb

Konstantinos E60
20-12-11, 19:10
https://youtu.be/JB07FLxi_s8

Nino
20-12-11, 19:22
πολυ σωστα στα λεει ο Κωνσταντινος, αν δεν μπορεις να παρεις τα spikes παρε αλυσιδες μιας και εχεις απο οτι καταλαβαινω αρκετο αγχος, οι κουβερτες ειναι λυση αναγκης για ειδικες περιπτωσεις( αν ο δρομος εχει χιονι αλλα στις γραμμες των αυτοκινητων απο τις ροδιες εχει φυγει τοτε οι κουβερτες θα σκιστουν).
Αν χρειαστουν αλυσιδες τοτε οι ταχυτητα μετα δεν πρεπει να υπερβαινει τα 40-50 χιλ με απλες κινησεις οχι πανικο πουθενα δεν εχεις προβλημα. Προς θεου μη βαλεις και στα τεσσερα λαστιχα.
Το πιθανοτερο ειναι και να μην σου χρειαστουν ( να εχει λιγο χιονι ή οχι στο δρομο) ομως το σπουδαιοτερο ειναι να εισαι "ετοιμος" και να ξερεις καλα να τις τοποθετεις (κανε practice) μην περιμενεις την τελευταια στιγμη να το μαθεις.
απο κατω μερικες απλες συμβουλες για χιονι
καλη διασκεδαση και καλες γιορτες!!
https://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=3&art_id=12744

GiorgosN
06-12-13, 20:25
Παιδια τα φωτα σας.Εχω ενα Ε90 316 του 2009 με λαστιχα 225/45/17 και τωρα τα χριστουγεννα σκοπευω να κινηθω στο ορεινο και πολυ πιθανον χιονισμενο δικτυο, επομενως θα ηθελα αν γνωριζετε να μου πειτε αν μπορω να βαλω αλυσιδες και ποιες οι προδιαγραφες αυτων.Υποψιν δεν ειναι χαμηλωμενο.Ευχαριστω!!!!

Cobalt
09-12-13, 11:30
Παιδια τα φωτα σας.Εχω ενα Ε90 316 του 2009 με λαστιχα 225/45/17 και τωρα τα χριστουγεννα σκοπευω να κινηθω στο ορεινο και πολυ πιθανον χιονισμενο δικτυο, επομενως θα ηθελα αν γνωριζετε να μου πειτε αν μπορω να βαλω αλυσιδες και ποιες οι προδιαγραφες αυτων.Υποψιν δεν ειναι χαμηλωμενο.Ευχαριστω!!!!

μπορείς να βάλεις

https://bmwfans.info/parts-catalog/E90/Europe/320si-N45/L-N/apr2006/browse/universal_accessories/snow_chains/

Nino
09-12-13, 15:00
τζαμπα πραμα για το δικο μου εχουν τα διπλασια :hystericalbs1:
https://bmwfans.info/parts-catalog/E83N/Europe/X3_2.0i-N46/browse/universal_accessories/snow_chains_2

τωρα αν σκεφτει κανεις οτι αλυσιδες heavυ duty σε πολυ καλη ποιοτητα κοστιζουν λιγοτερο απο το 1/5 της τιμης της bmw, τοτε καταλαβαινουμε οτι καποιο προβλημα εχουν οι φωστηρες της bmw ή το πιθανοτερο πιστευουν οτι οι fans τους ειναι κοροιδα...
Οσο για αλυσιδες απλες σε σειρα 3 κλπ με το 1/10 της τιμης και σιγουρα ποιο συγχρονες απο αυτες που δινει η πενβε!!!

:facepalm::facepalm:

mark e92
09-12-13, 16:55

Ριξε μία ματιά εδω
https://www.pancarshop.gr/#

trifonas
09-12-13, 18:10
Θα σας πω εγω λυση στο προβλημα σας...
Παρτε AUDI QUATTRO:fountwtis::fountwtis::hyper::hyper:

GiorgosN
10-12-13, 18:43
Ευχαριστω παιδια!απο οτι καταλαβα κανουν κοινες αλυσιδες με κρικους 12mm παχος σωστα?σιγα μην παω στους εξυπνους της bmw...

Cobalt
10-12-13, 20:50
Ευχαριστω παιδια!απο οτι καταλαβα κανουν κοινες αλυσιδες με κρικους 12mm παχος σωστα?σιγα μην παω στους εξυπνους της bmw...

δεν είπε κανείς να πάρεις BMW φυσικά...

απλά σου δείξαμε οτι η BMW εγκρίνει αλυσίδες σε αυτή τη διάσταση!

bill_m3
11-12-13, 13:25

Για περισσότερη σιγουριά πάρε με 9mm, γνώμη μου!

Nino
11-12-13, 13:30
Για περισσότερη σιγουριά πάρε με 9mm, γνώμη μου!

ποιο λεπτες δεν ειναι οι 9αρες, γιατι περισσοτερη σιγουρια Bill?
σε μενα ας πουμε μονο 16αρες κανουν αλλιως κινδυνευουν να σπασουν απο το βαρος και οτι συνεπαγεται απο αυτο....

bill_m3
11-12-13, 13:36
ποιο λεπτες δεν ειναι οι 9αρες, γιατι περισσοτερη σιγουρια Bill?
σε μενα ας πουμε μονο 16αρες κανουν αλλιως κινδυνευουν να σπασουν απο το βαρος και οτι συνεπαγεται απο αυτο....

Σιγουριά στο να μην βρίσκουν, στο δικό σου και 20mm να βάλεις δεν έχεις θέμα.
:D:D:D:D:D

Nino
11-12-13, 13:39
Σιγουριά στο να μην βρίσκουν, στο δικό σου και 20mm να βάλεις δεν έχεις θέμα.
:D:D:D:D:D

αααααααα!!!thumbthumb