PDA

Επιστροφή στο Forum : Ιδιοκτητης BMW e46 318 σε απόγνωση....!!!!!!!!!!

Cityman
09-12-11, 13:31
Καλημέρα σε όλους

Είμαι καινούριο μέλος στη παρέα σας. Είμαι κάτοχος ενός BMW 318i, E46, 2000 μοντέλο, 4D, 118ps (με υγραέριο)

Ανοίγω αυτο το θέμα λόγω ενος προβλήματος που έχω στο αμάξι μου, εδώ και ένα μήνα περίπου.
Έχω πάει σε δύο τεχνικούς και έναν ηλεκτρολόγο με καλή φήμη, αλά κανένας δεν έβγαλε άκρη!!!

Συμπτώματα : Το αυτοκίνητο όποτε θέλει παίρνει μπροστά και όποτε θέλει δεν παίρνει, ανεξαρτήτως αν είναι κρύο ή ζεστό, ανεξαρτήτως αν ο καιρός ειναι κρύος ή ζεστος, ανεξαρτήτως αν έχω κανει 1 ή 10 χιλιόμετρα, με λίγα λόγια το κάνει όποτε γουστάρει.

Ελέγχοι και αντικαταστάσεις:
α. H μπαταρία μετρήθηκε και είναι σε καλή κατάσταση (αλλάχτηκε προ ενός έτους)
β. Αλλάχτηκε ο αισθητήρας στροφάλου και εκκεντροφόρου(με διαφορά 10 ημερών)
γ. Είχε προηγηθεί μεγάλο service ένα μήνα πρίν αρχίσουν τα συμπτώματα.
δ. Στην φάση που δεν έπερνε μπροστά μετρήθηκε η αντλία βενζίνης και δούλευε με καλή πίεση.
ε. Δεν υπήρχαν διαρροές ρεύματος
στ. Το τσεκ λαθών στον εγκέφαλο δεν έδειξε τίποτα άλλο παρα μόνο τους αισθητήρες που αλλάχθηκαν.
ζ. Όλες οι προσπάθειες γίναν και με το υγραέριο(της lovato) ενεργοποιημένο και απενεργοποιημενο.
η. Τελευταίο πράγμα που αλλάξαμε σήμερα ήταν ο πολλαπλασιαστής πριν απο 1 ώρα και το αμάξι είναι υπο δοκιμή.
θ. Επίσης πριν ξεκινήσω με τα μαστορικά του έβαλα βενζίνη 100αρα, το χρησιμοποίησα μονο με βενζίνη για να σιγουρευτώ οτι δεν είναι κάποιας κακής ποιότητας καύσιμο.
ι. Όταν είναι στην φάση δεν παίρνω άμα το τσουλήσεις παίρνει.

Καμία ιδέα έχει κανεις? οτιδήποτε?

Ευχαριστω προκαταβολικα..!!

Ps Ιδιοκτήτης BMW σε απόγνωση....!!!!!!!!!! :sm-scared5:

Stathis
09-12-11, 14:09
:viannen_01::viannen_01:

καλωσόρισες φιλε μου...

διορθωτης Bmwfans σε απογνωση!!! :sm-scared5::sm-scared5:

Panos 316T
09-12-11, 14:16
Αν μπορείς δοκίμασε ένα άλλο εγκέφαλο από ίδιο μοντέλο...

gianniskw
09-12-11, 14:24
Καλημέρα σε όλους

Είμαι καινούριο μέλος στη παρέα σας. Είμαι κάτοχος ενός BMW 318i, E46, 2000 μοντέλο, 4D, 118ps (με υγραέριο)

Ανοίγω αυτο το θέμα λόγω ενος προβλήματος που έχω στο αμάξι μου, εδώ και ένα μήνα περίπου.
Έχω πάει σε δύο τεχνικούς και έναν ηλεκτρολόγο με καλή φήμη, αλά κανένας δεν έβγαλε άκρη!!!

Συμπτώματα : Το αυτοκίνητο όποτε θέλει παίρνει μπροστά και όποτε θέλει δεν παίρνει, ανεξαρτήτως αν είναι κρύο ή ζεστό, ανεξαρτήτως αν ο καιρός ειναι κρύος ή ζεστος, ανεξαρτήτως αν έχω κανει 1 ή 10 χιλιόμετρα, με λίγα λόγια το κάνει όποτε γουστάρει.

Ελέγχοι και αντικαταστάσεις:
α. H μπαταρία μετρήθηκε και είναι σε καλή κατάσταση (αλλάχτηκε προ ενός έτους)
β. Αλλάχτηκε ο αισθητήρας στροφάλου και εκκεντροφόρου(με διαφορά 10 ημερών)
γ. Είχε προηγηθεί μεγάλο service ένα μήνα πρίν αρχίσουν τα συμπτώματα.
δ. Στην φάση που δεν έπερνε μπροστά μετρήθηκε η αντλία βενζίνης και δούλευε με καλή πίεση.
ε. Δεν υπήρχαν διαρροές ρεύματος
στ. Το τσεκ λαθών στον εγκέφαλο δεν έδειξε τίποτα άλλο παρα μόνο τους αισθητήρες που αλλάχθηκαν.
ζ. Όλες οι προσπάθειες γίναν και με το υγραέριο(της lovato) ενεργοποιημένο και απενεργοποιημενο.
η. Τελευταίο πράγμα που αλλάξαμε σήμερα ήταν ο πολλαπλασιαστής πριν απο 1 ώρα και το αμάξι είναι υπο δοκιμή.
θ. Επίσης πριν ξεκινήσω με τα μαστορικά του έβαλα βενζίνη 100αρα, το χρησιμοποίησα μονο με βενζίνη για να σιγουρευτώ οτι δεν είναι κάποιας κακής ποιότητας καύσιμο.
ι. Όταν είναι στην φάση δεν παίρνω άμα το τσουλήσεις παίρνει.

Καμία ιδέα έχει κανεις? οτιδήποτε?

Ευχαριστω προκαταβολικα..!!

Ps Ιδιοκτήτης BMW σε απόγνωση....!!!!!!!!!! :sm-scared5:

χαχα φιλε μου και εγω απο τοτε που εβαλα υγραεριο δεν παιρνει μπροστα ευκολα καποιες φορες μαλλον φταινε τα fuel trims δηλαδη διαβαζει μικρη διαρκεια στα μπεκ
με αποτελεσμα οταν παει να παρει εμπρος κραταει το τελευταιο τροπο οδηγησης
πριν το σβησεις γκαζωσε το λιγο μπορει να φταιει αυτο

kloukakis
09-12-11, 14:35
Τσέκαρε τους ρελεδες σου, πολλές φορές κολλάνε και δουλεύουν όποτε θέλουν! Πολύ πιθανόν ρελες εγκεφάλου ή αντλίας καυσίμου.

mitsos_chania
09-12-11, 14:43
χαχα φιλε μου και εγω απο τοτε που εβαλα υγραεριο δεν παιρνει μπροστα ευκολα καποιες φορες μαλλον φταινε τα fuel trims δηλαδη διαβαζει μικρη διαρκεια στα μπεκ
με αποτελεσμα οταν παει να παρει εμπρος κραταει το τελευταιο τροπο οδηγησης
πριν το σβησεις γκαζωσε το λιγο μπορει να φταιει αυτο

Γιαννη αυτο που λες εμεις δεν το εχουμε αντιμετωπισει ποτε

gianniskw
09-12-11, 14:46
Γιαννη αυτο που λες εμεις δεν το εχουμε αντιμετωπισει ποτε

οταν εχεις υγραεριο συμβαινει λογω ασυμβατοτητας των χρονων ψεκασμου

stefm5
09-12-11, 14:51
οταν εχεις υγραεριο συμβαινει λογω ασυμβατοτητας των χρονων ψεκασμου

εγώ έχω σε jeep υγραέριο και δεν έχει παρουσιάσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα..
γενικά οι χρόνοι ψεκασμού δε νομίζω να αλλάζουν αφού οι εντολές δίνονται από τον γνήσιο εγκέφαλο του κινητήρα στον εγκέφαλο του υγραερίου

gianniskw
09-12-11, 15:00
εγώ έχω σε jeep υγραέριο και δεν έχει παρουσιάσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα..
γενικά οι χρόνοι ψεκασμού δε νομίζω να αλλάζουν αφού οι εντολές δίνονται από τον γνήσιο εγκέφαλο του κινητήρα στον εγκέφαλο του υγραερίου

στα bmw οταν περνει εμπρος μετραει τον τελευταιο τροπο οδηγησης για να ρυθμισει το μιγμα εκκινησης εκτος απο την κρυα εκκινηση
δηλαδη αν πας σιγα θα παρει ποιο απαλα εμπρος
ενω αν πας γρηγορα θα παρει ποιο αποτομα
κραταει κατι σαν αρχειο ψεκασμων(fuel trims)

stefm5
09-12-11, 15:06
στα bmw οταν περνει εμπρος μετραει τον τελευταιο τροπο οδηγησης για να ρυθμισει το μιγμα εκκινησης εκτος απο την κρυα εκκινηση
δηλαδη αν πας σιγα θα παρει ποιο απαλα εμπρος
ενω αν πας γρηγορα θα παρει ποιο αποτομα
κραταει κατι σαν αρχειο ψεκασμων(fuel trims)

δηλαδή παίρνει εμπρός η μηχανή με υγραέριο;
εμένα παίρνει με βενζίνη, οπότε δε θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει πρόβλημα εκκίνησης λόγω υγραερίου

m-power_01
09-12-11, 15:22
Αν μπορείς δοκίμασε ένα άλλο εγκέφαλο από ίδιο μοντέλο...

Πάνο αυτό δεν είναι εύκολο , γιατι θα πρέπει να βρει εγκέφαλο ,να τον παει για φλασαρισμα και μετα να προγραμματίσει ! Είναι έξοδο ...

gianniskw
09-12-11, 15:42
δηλαδή παίρνει εμπρός η μηχανή με υγραέριο;
εμένα παίρνει με βενζίνη, οπότε δε θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει πρόβλημα εκκίνησης λόγω υγραερίου
παντα με βενζινη παιρνει

Cityman
09-12-11, 16:02
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις μέχρι τώρα απαντήσεις, Φίλε gianniskw το θέμα είναι οτι αν μουλαρώσει και δεν παίρνει μπρός, δεν παίρνει με τίποτα, μονο αμα το σπρώξω σε καμία καλή κατηφόρα, οπότε πότε να το γκαζώσω? πρίν το σβήσω ?

Αυτό που καθυστερεί ένα τικ να πάρει μπρος το κάνει και σε μένα.

Μόλις πήρα το αμάξι απο τον μάστορα με αλλαγμένο πολλαπλασιαστή για 3ήμερη δοκιμή.

Ps Ο Θεός, ο Αλάχ και Βούδας Βοηθοί....!!!!!:whistle:

ziaba
10-12-11, 00:22
καλώς ήρθες!
Φίλε κατά 99% είναι μίζα μάλλον θέλει κάρβουνακια

E46 POWER
10-12-11, 03:50
τα μπουζι τα κοιταξες? καμια φορα μπορει να ειναι και κατι απλο...

Cityman
10-12-11, 12:34
Καλημέρα σε όλους

Τα μπουζί αντικαταστάθηκαν προ μηνός , η μίζα είναι ζωηρή και σπιρτόζα.
Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα δοκιμών, αν εξαιρέσω την μικρή καθυστέρηση που περιέγραψε πιο πάνω ο φίλος gianniskw όλα πάνε καλά ως τώρα..