PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιλογή Φορτηγάκι τύπου combo

liakos
28-11-11, 12:38
Ψάχνω για μεταχειρισμένο φορτηγάκι τύπου combo αλλά δεν ξέρω ποια από όλες τις μάρκες (Citroen, Fiat, Opel κ.ο.κ.) έχει τα πιο αξιόπιστα φορτηγάκια.

Επίσης αν έχει κάποιος υπόψη του κάποιο μεταχειρισμένο ας το αναφέρει:thanks:

NIKOS Z3
28-11-11, 13:30
https://www.freedriver.gr/2011/05/%CE%B8%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5-m3/

TSAF
28-11-11, 13:34
Αμα θα εισαι πολλες ωρες μεσα σε στο αυτοκινητο, εγω θα επαιρνα το caddy.

Samaro
28-11-11, 15:22
Θα έπερνα Opel combo. Γερμανική ποιότητα, φτηνά ανταλλακτικά και σέρβις.
Είμαι καταευχαριστημένος από αυτή την εταιρία. Ισως φυσικά να ήταν και
Θέμα συνεργείου.
😏

S8N
28-11-11, 17:03
Θα έπαιρνα Opel combo. Γερμανική ποιότητα, φτηνά ανταλλακτικά και σέρβις.
Είμαι καταευχαριστημένος από αυτή την εταιρία. Ισως φυσικά να ήταν και
Θέμα συνεργείου.
😏

+1 Αντώνη!

Σύμφωνοι, δεν έχει τύχει να οδηγήσω το combo αλλά από το Astra είμαι κατευχαριστημένος. (Ανατολικο)γερμανική ποιότητα, φθηνά (για βαθειές τσέπες) ανταλλακτικά και λογικού κόστου σέρβις (βέβαια σε παράλογα συχνά διαστήματα). Το Astraκι έχει 140.000km και έχει αλλάξει μόλις 5 φορές ιμάντα και αντλία, κάθε δυο χρόνια λέει η Opel. Λάδια θέλει κάθε 5.000km σύμφωνα με ένα επίσημο έγγραφο της αντιπροσωπείας που μου κοτσάρανε πρώτη μούρη στο βιβλιαράκι service. Ούτε Ferrari να ήταν. Από προβλήματα έχει βγάλει μόνο δυναμό, πολλαπλασιαστές, μπαταρία, κομπρέσσορα αιρ-κον, σωληνάκι υπερχείλησης ρεζερβουάρ (έκανα όλους τους γείτονες πλούσιους κάποια περίοδο), ακρόμπαρα, βαλβίδα ανακύκλωσης, λάμπες ταμπλώ (x 8), λάμπες πορείας (x infinity), σπασμένες πλάτες καθισμάτων, γρύλλους παραθύρων κλπ. Η κατανάλωσή του είναι εξαιρετικά χαμηλή (εν συγκρίσει με τον 5.7 Hemi) ενώ η απόλαυση κατά την οδήγηση μοναδική (αν ήσουν οδηγός στην ΕΘΕΛ την εποχή που είχαν τα Ikarus). Αλήθεια επίσης είναι πως κάποιες από τις αντιπροσωπείες είναι πολύ καλές, αρκεί να πετύχεις το σωστό υποκατάστημα και τον σωστό υπάλληλο (συνήθως 'αποχωρούν από την εταιρεία' εν μια νυκτί).

Ακόμη και στο όνομα έχει ατυχήσει: Combo. Θυμίζει κάτι από burger σε φαστφουντάδικο που έρχεται παρέα με μεγάλη μερίδα πατάτες, μεγάλη μερίδα Coca Cola και μεγάλη μερίδα χοληστερόλης.

P.S. Αντώνη, το πνεύμα μου είναι πέρα για πέρα φιλικό! :wub:

GiannisRob
28-11-11, 17:50
Η μόνη εμπειρία που έχω από τέτοιου είδους αυτοκίνητα είναι με ένα Renault Kangoo του 2006 αν δεν κάνω λάθος. Το αυτοκίνητο το έχει θείος μου στο νησί (Νάξος) και παρόλο που έχει περάσει όλη του τη ζωή κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα δεν έχει κάποιο θέμα με το σασί. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κάνει μικρές διαδρομές τις καθημερινές, ενώ τα σαββατοκύριακα το πρόγραμμα έχει διαδρομή ως την άλλη άκρη του νησιού, αγροτικές δουλειές και φόρτωμα. Μέχρι στιγμής το αυτοκίνητο (μιας και πήρα ένα τηλ και ρώτησα) δεν έχει ζητήσει κάτι, πέρα από τα προβλεπόμενα σε κάθε σέρβις. Έχει βέβαια κάτι λιγότερα από 100.000χλμ.

aggelosmk2
28-11-11, 18:28
Λοιπόν....
θα σου μιλήσω για το Doblo όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.
Το δικό μας είναι το 1,4 8v με 53 καυτά άλογα,είναι το μακρύ και με λάστιχα βαρέως τύπου.

Πάμε στα συν:
Τιμή.
Έχει απίστευτο χώρο φόρτωσης.
Στρίβει στο στεγνό απίστευτα καλά,σε σημείο να αναζητάς μόνιμα στροφιλίκια.

Πλην:
-Ποιότητα κατασκευής κακή.(Δεν κλείδωνε για 7μέρες-φεύγανε λάστιχα απο την πίσω πόρτα κ.λ.π)
-Με φορτηγήσια λάστιχα το φρενάρισμα στο βρεγμένο είναι ανύπαρκτο.
-Ανύπαρκτο όμως.
-Στο βρεγμένο με φορτηγήσια λάστιχα δεν ξεκινάει ποτέ.Τα 53 καυτά άλογα σπινιάρουν για πλάκα 2α...
-δεν μπορεί να κρατήσει σταθερή ταχύτητα ταξιδιού τα 120 λόγω αναιμικού κινητήρα.
Και πολλά άλλα.

Συμπέρασμα:
-ΠΟΛΥ μεγάλοι χώροι.
-Αν το επιλέξει κάποιος να το πάρει ΜΟΝΟ με τον τούρμπο πετρελαιοκινητήρα.

Samaro
28-11-11, 18:36
+1 Αντώνη!

Σύμφωνοι, δεν έχει τύχει να οδηγήσω το combo αλλά από το Astra είμαι κατευχαριστημένος. (Ανατολικο)γερμανική ποιότητα, φθηνά (για βαθειές τσέπες) ανταλλακτικά και λογικού κόστου σέρβις (βέβαια σε παράλογα συχνά διαστήματα). Το Astraκι έχει 140.000km και έχει αλλάξει μόλις 5 φορές ιμάντα και αντλία, κάθε δυο χρόνια λέει η Opel. Λάδια θέλει κάθε 5.000km σύμφωνα με ένα επίσημο έγγραφο της αντιπροσωπείας που μου κοτσάρανε πρώτη μούρη στο βιβλιαράκι service. Ούτε Ferrari να ήταν. Από προβλήματα έχει βγάλει μόνο δυναμό, πολλαπλασιαστές, μπαταρία, κομπρέσσορα αιρ-κον, σωληνάκι υπερχείλησης ρεζερβουάρ (έκανα όλους τους γείτονες πλούσιους κάποια περίοδο), ακρόμπαρα, βαλβίδα ανακύκλωσης, λάμπες ταμπλώ (x 8), λάμπες πορείας (x infinity), σπασμένες πλάτες καθισμάτων, γρύλλους παραθύρων κλπ. Η κατανάλωσή του είναι εξαιρετικά χαμηλή (εν συγκρίσει με τον 5.7 Hemi) ενώ η απόλαυση κατά την οδήγηση μοναδική (αν ήσουν οδηγός στην ΕΘΕΛ την εποχή που είχαν τα Ikarus). Αλήθεια επίσης είναι πως κάποιες από τις αντιπροσωπείες είναι πολύ καλές, αρκεί να πετύχεις το σωστό υποκατάστημα και τον σωστό υπάλληλο (συνήθως 'αποχωρούν από την εταιρεία' εν μια νυκτί).

Ακόμη και στο όνομα έχει ατυχήσει: Combo. Θυμίζει κάτι από burger σε φαστφουντάδικο που έρχεται παρέα με μεγάλη μερίδα πατάτες, μεγάλη μερίδα Coca Cola και μεγάλη μερίδα χοληστερόλης.

Αρη εχω αλλάξει κατα καιρούς 6 Opel .

2 Cadet, 3 Vectra και ενα Corsa (το οποίο έχω ακόμα) . Τα προβλήματα που περιγράφεις, δεν τα συνάντησα σε κανένα !

Οπως θα εχεις διαβάσει η Οπελ τα τελευταία (αρκετα ) χρόνια πρωταγωνιστεί σε πωλήσεις στη χώρα μας αλλα και σε πολλές ευρωπαικές χώρες.
Στην Αγγλία π.χ.Τα Vauxaull μαζί με τα Ford διατηρούν τις καλύτερες τιμές μεταπώλησης.

Μαζί με την VW την αποτελουν την πρώτη επιλογή των Γραφείων ενοικιάσεων πανευρωπαικά. Επιπλέον κατά καιρούς στην Ελλάδα αποτέλεσαν την πρώτη επιλογή σε αγορά ΤΑΧΙ.

Ολα αυτά, καταλαβαίνεις οτι δεν ταιριάζουν με την περιγραφή σου. Απορώ μάλιστα, που αναφέρεις για παράδειγμα την αλλαγή λαδιων κάθε 5.000 χλμ ενώ το βιβλιαράκι συντηρησης σαφως γράφει 15.000 λάδια και 30.000 Servise!

Ρε μήπως αναφερεσαι στη BMW;; :original:

Υ.Γ. Δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον για την αγορά της συγκεκριμένης μάρκας μιάς και δεν έχω μετοχές της ! Μεταφέρω απλά τις εμπειρίες μου.
Πιστεψέ με, αν με ρώταγες για τα Golf ας πούμε θα έγραφα και εγώ ότι περιέγραψες πιό πάνω.

S8N
28-11-11, 19:13
Μην απολογείσαι, για VW εγώ θα έγραφα χειρότερα.

Δες όμως εδώ:

https://i136.photobucket.com/albums/q170/MPower_this/IMAG2493.jpg

Σημείωσε ότι μιλάμε για καρασυμβατικής τεχνολογίας Ecotec 1.4 με 90 άλογα, όχι OPC Nurburgring Edition.

bill_m3
28-11-11, 19:17
+1 Αντώνη!

Από τον xaris_318is

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο Αρη είχα opel astra του 01 και σαν επαγγελματίας έκανα πολλά χιλ το αμάξι ήταν μεγάλη μούφα κάθε μήνα στο συνεργείο και για χοντρές ζημίες (μέχρι και η τροχαλία του ιμάντα μου έφυγε στο δρόμο :thumbsdown:)Δεν με ξαναβλέπει η opel ούτε σε φωτογραφία!!

Για εμένα κοίτα και το seat inca, το έχουν γνωστοί μου και αποδείχθηκαν σκυλιά!

Monsta
28-11-11, 19:22
Φίλος επαγγελματίας έχει το Citroen εδώ και σχεδόν 3 χρόνια και είναι απόλυτα ευχαριστημένος. Ίδιο με το FIAT.

stef
28-11-11, 19:25
VW Caddy TDi...?

Samaro
28-11-11, 19:33
Φυσικά δεν συμφωνεί με το βιβλίο συντήρησης της Οπελ !
Σήμερα κατέβηκε η κόρη μου στην Πάτρα με το Corsa και δυστυχώς, δεν μπορώ να σκανάρω το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου! Επιφυλασσομαι !!

:)

liakos
29-11-11, 08:48
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας . Keep them comingthumb

kplc16
29-11-11, 09:17
Ηλια μακρυα απο Berlingo.
το δουλευω και το συχαινομαι.
Ειναι η απολυτη κουραση.Καθε πρωι που σκεφτομαι οτι θα μπω εκει μεσα τρελενομαι.

liakos
29-11-11, 10:00
Ηλια μακρυα απο Berlingo.
το δουλευω και το συχαινομαι.
Ειναι η απολυτη κουραση.Καθε πρωι που σκεφτομαι οτι θα μπω εκει μεσα τρελενομαι.

Ποιας χρονιάς κατασκευής?

Ptboul
29-11-11, 10:20
Καθε πρωι που σκεφτομαι οτι θα μπω εκει μεσα τρελαίνομαι.

:hystericalbs1::hystericalbs1:

Έχω ταξιδέψει με berlingo, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Τα χρησιμοποιούν όμως αρκετοί δημόσιοι οργανισμοί οπότε πρέπει να είναι αξιόπιστα..

fanisk
29-11-11, 10:26

Έχω ταξιδέψει με berlingo, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Τα χρησιμοποιούν όμως αρκετοί δημόσιοι οργανισμοί οπότε πρέπει να είναι αξιόπιστα..

Και τα περιπολικα της ιδιας μαρκας ειναι.. μαλλον εχουν καλυτερη μιζα :hystericalbs1:

PANOS-E60
29-11-11, 10:27

καλά ... μην ορκίζεσαι κιόλας ... ξέρεις τινος είναι η αντιπροσωπεία και ποιές είναι οι "άκρες" του :whistle:

Ptboul
29-11-11, 10:29
Και τα περιπολικα της ιδιας μαρκας ειναι.. μαλλον εχουν καλυτερη μιζα :hystericalbs1:

καλά ... μην ορκίζεσαι κιόλας ... ξέρεις τινος είναι η αντιπροσωπεία και ποιές είναι οι "άκρες" του :whistle:

Για αυτό κ τα αποσιωπητικά thumb

Πάντως πράγματι δεν έχω ακούσει προβλήματα. Μπορώ να μάθω όμως.

Christos 330
29-11-11, 12:44
Ηλια χτυπα μου ενα τελ κατι εχω στο μυαλο μου !!!

kplc16
29-11-11, 16:54
Ποιας χρονιάς κατασκευής?

νομιζω 2008

kplc16
29-11-11, 16:59

ο συζυγος της Μι λε νας νομιζω ειναι ο εισαγωγεας.
Τωρα γιατι τα προτιμουν οι δημοσιες υπηρεσιες;
Απλα καποιος δημ. λειτουργος πηρε χαρτζιλικι και δεχθηκε τεχνικες προδιαγραφες απο τον εισαγωγεα.
Στη συνεχεια ο εν λογω εισαγωγεας κερδιζει το διαγωνισμο γιατι καλυπτει τις τεχνικες προδιαγραφες κι ειναι φθηνοτερος των υπολοιπων.

Ετσι η δουλεια ειναι 100% νομοτυπη

nikos ///M
29-11-11, 17:16
ηλια εχω κολητο φιλο ποθ πουλαει επαγγελματικα αυτοκινητα
αν θες στειλε πμ να τα πουμε

nikos valvetronic
29-11-11, 20:53
Εγώ από το 2005 οδηγώ ένα Transit connect 1.8 TDdi με τα 75ps.Τώρα έχει
210.000χιλ. Θα σου το πρότεινα ανεπιφύλακτα ως αξιόπιστο και πολύ σκληρό
στην μεταχείρηση αυτοκίνητο.Σ'αυτά τα χρόνια έχουμε αλλάξει και στα 4 που
έχουμε στην δουλειά στις 100.000 περίπου τροχαλία δυναμό και μπροστά
ρουλεμάν τροχού.Αυτά σαν βλάβες.Συμπλέκτη-συνεμπλοκ-ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα
-αμορτισερ-παραθυρα-κλειδαριες, τα πάντα δηλαδή λειτουργούν άψογα.
Αν γουστάρεις και την οδήγηση λίγο παραπάνω τότε δεν θα μετανοιώσεις γιατί
η Ford έχει 'στήσει' και το φορτηγάκι της!!
Πλην: Κουραστικό στα πολύωρα ταξίδια λόγω σουστόφυλων(ναι αλλά τραπέζι!)
Κάτω από τις 2000 και πάνω από τις 3500 το μοτέρ τραγουδάει Βασίλη:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΩΩΩΩ!

kplc16
29-11-11, 20:59
Εγώ από το 2005 οδηγώ ένα Transit connect 1.8 TDdi με τα 75ps.Τώρα έχει
210.000χιλ. Θα σου το πρότεινα ανεπιφύλακτα ως αξιόπιστο και πολύ σκληρό
στην μεταχείρηση αυτοκίνητο.Σ'αυτά τα χρόνια έχουμε αλλάξει και στα 4 που
έχουμε στην δουλειά στις 100.000 περίπου τροχαλία δυναμό και μπροστά
ρουλεμάν τροχού.Αυτά σαν βλάβες.Συμπλέκτη-συνεμπλοκ-ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα
-αμορτισερ-παραθυρα-κλειδαριες, τα πάντα δηλαδή λειτουργούν άψογα.
Αν γουστάρεις και την οδήγηση λίγο παραπάνω τότε δεν θα μετανοιώσεις γιατί
η Ford έχει 'στήσει' και το φορτηγάκι της!!
Πλην: Κουραστικό στα πολύωρα ταξίδια λόγω σουστόφυλων(ναι αλλά τραπέζι!)
Κάτω από τις 2000 και πάνω από τις 3500 το μοτέρ τραγουδάει Βασίλη:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΩΩΩΩ!
νομιζω οτι αναφερεσαι σε μια πολυ καλη επιλογη αλλα κι αισθητα ακριβοτερη απο αυτες που ειχε στο μυαλο του ο Ηλιας.
Εχει κι αφθονους χωρους.

stef
29-11-11, 22:44
Απλα καποιος δημ. λειτουργος πηρε χαρτζιλικι και δεχθηκε τεχνικες προδιαγραφες απο τον εισαγωγεα.
Στη συνεχεια ο εν λογω εισαγωγεας κερδιζει το διαγωνισμο γιατι καλυπτει τις τεχνικες προδιαγραφες κι ειναι φθηνοτερος των υπολοιπων.

Τα είπες ΟΛΑ!!
Για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε

Moufas E46
29-11-11, 23:40

πρωην συζυγος της μιλενας εδω και χρονια. και οταν χωρισανε ηθελε να την παει στα διακστηρια αλλα δεν μπορουσε λογω ασυλιας γιατι του μαδησε τις πιστωτικες εν αγνοια του. αυτοι κλεβουνε και το ιδιο τους το σπιτι ποσο μαλλον ολους εμας:thumbsdown: