PDA

Επιστροφή στο Forum : [e92] προβλημα συμπλεκτη

giannis_e92
27-11-11, 19:17
Χαιρετω το φορουμ! Αυτη ειναι η πρωτη μου δημοσιευση, αλλα δυστυχως δεν ειναι για καλο...

χθες το βραδυ εκανα κατι καραγκιοζιλικια με το αμαξι και μολις τελειωσα, αρχισε να μυριζει ο δισκος, (απιστευτη μποχα) και εκτος αυτου το αμπραγιαζ εχει σκλυρηνει στα τελευταια 3-4 εκατοστα της διαδρομης του(μπορουσα ομως να αλλαξω ταχυτητα). Αυτα χθες στις 4 το βραδυ. Σημερα πηγα να τσεκαρω το αμαξι και ακομα μυριζε και ο συμπλεκτης τα ιδια...

Εδω χρειαζομαι τα φωτα σας... Τι πρεπει να κανω?

το αυτοκινητο ειναι 320ι του 2009

tokiko
27-11-11, 19:47
να σταματήσεις τα καραγκιοζιλίκιαthumb
και πιστεύω θα σταματήσει να μυρίζει

atha
27-11-11, 19:52
xoris na myrisei o diskos den mporeis allios na kaneis karagiozlikia me ayto to amaxi opote isos einai kalytera na tou fertheis pio malaka kai tha sou dosei alles xares .

m_sak
27-11-11, 20:00
Η μυρωδιά κρατάει αρκετές μέρες..αν ηρεμήσεις και δεν το ζορίσεις λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. ετκός και αν το έφασες και ξεπέρασες τα όρια του..έγω έτσι την είχα πάθει στο 36άρι και έκανα αρκετά χιλιάδες χιλιόμετρα. χωρίς ταρζανιές όμως...Αλλλιώς πας για αλλαγή

Kostas_1
27-11-11, 20:03
Παρομοιως. Μου συνεβη στο Ε46 και μενα :D.

Περασε μετα απο μερικες μερες.

Τωρα αν τοχεις εξαντλησει...:(

giannis_e92
27-11-11, 20:07
δεν ειναι τοσο η μυρωδια που με προβληματιζει, οσο το γεγονος οτι εχει σκληρυνει ο συμπλεκτης λιγο πριν το τελος της διαδρομης του. Υπαρχει καμια εξηγηση γι αυτο?

Driver M
27-11-11, 20:20
δεν ειναι τοσο η μυρωδια που με προβληματιζει, οσο το γεγονος οτι εχει σκληρυνει ο συμπλεκτης λιγο πριν το τελος της διαδρομης του. Υπαρχει καμια εξηγηση γι αυτο?
Ο συμπλέκτης είναι υδραυλικός οπότε η σκληρότητά του με τον καιρό θα επανέλθει από μόνη της.

GEORGE316
28-11-11, 13:41
παντως το αμαξι ειναι πολυ νεο για να εχει αρρωστησει απο συμπλεκτη τοσο νωρις.
εκτος αν του φαιρεσαι πολυ μα πολυ ασχημα.
αν συμβαινει αυτο..τοτε απλα θελεις δισκο πλατω!!
προσπαθησε να εξαλειψεις τις ταρζανιες ωστε να δεις τελικα τι συμπτωματα ειναι.

850CSI
28-11-11, 18:14
μπα!!!!!λεω οτι σιγουρα αρπαξαν οι δισκοι στο πλατω αυτος ειναι ΝΟΜΟΣ κυριοι η μυρουδια,,,,, δηλ.οπου υπαρχη καπνος εκει κοντα συναμα ειναι και η φωτια αυτα πανε πακετο μπορει το αμαξι να δουλευει αλλα ΟΧΙ με την τελεια απομονωση αν τα φερμουιτ εχουν αρπαξη (Υπερθερμανθει) απο καταχρηση τωρα σιγα - σιγα αναμενουμε σταδιακον πατιναριζμα.
ΥΣ.:
ΑΛΑΞΕ ΤΑ η απροσεξια με μπενβε ΠΑΝΤΑ πληρωνετε ΑΚΡΙΒΑ.

850CSI
28-11-11, 18:17

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κλασικα τα φερμουιτ Ηπαν το ποιημα απο την Ασκοπη τριβη τωρα το στρωμα τους απλα ΔΕΝ ειναι το Ιδιο με πριν

Dimzan
28-11-11, 18:40
Οτι σου λεει ο 850csi.

Αν δεν επανελθει με τον καιρο πιθανον τον εχεις καψει το δισκο και πας για αλλαγη.

Το καλο σεναριο λεει οτι μειωσες κατα πολυ τη διαρκεια ζωης του δισκου-πλατω οποτε η αλλαγη θα ερθει μια ωρα αρχιτερα.

Η λογικη λεει οτι αμα αρχισει να μυριζει ο δισκος περιμενουμε να κρυωσει και δεν τον ζορισουμε. Εμ εσυ περιμενες να βγαλει και καπνους, δεν το λυπηθηκες καθολου?

giannis_e92
01-12-11, 00:05
η μυρωδια σταματησε εχθες! Τωρα απλα εχω το θεματακι με τον συμπλεκτη στον οποιο δε βλεπω καμια ιδιαιτερη βελτιωση μεχρι σημερα...
το αμαξι παντως δεν πατιναρει καθολου

με μια αλλαγη δισκου θα λυθουν ολα τα προβληματα? σε τι τιμες παιζουν?

m-power_01
01-12-11, 03:30
η μυρωδια σταματησε εχθες! Τωρα απλα εχω το θεματακι με τον συμπλεκτη στον οποιο δε βλεπω καμια ιδιαιτερη βελτιωση μεχρι σημερα...
το αμαξι παντως δεν πατιναρει καθολου

με μια αλλαγη δισκου θα λυθουν ολα τα προβληματα? σε τι τιμες παιζουν?

κάπου στο 300-350 εκτός αντιπροσωπείας

giannis_compact
01-12-11, 03:31
κάπου στο 300-350 εκτός αντιπροσωπείας

Ειπα και γω που ειναι τοση ωρα αυτος...
Οντως καπου εκει κυμαινεται η τιμη του...

Dimzan
01-12-11, 13:29
τι θεματακι εχεις αφου δεν πατιναρει? στην αισθηση εννοεις?

Prevezanos
01-12-11, 14:21
Χαιρετω το φορουμ! Αυτη ειναι η πρωτη μου δημοσιευση, αλλα δυστυχως δεν ειναι για καλο...

χθες το βραδυ εκανα κατι καραγκιοζιλικια με το αμαξι και μολις τελειωσα, αρχισε να μυριζει ο δισκος, (απιστευτη μποχα) και εκτος αυτου το αμπραγιαζ εχει σκλυρηνει στα τελευταια 3-4 εκατοστα της διαδρομης του(μπορουσα ομως να αλλαξω ταχυτητα). Αυτα χθες στις 4 το βραδυ. Σημερα πηγα να τσεκαρω το αμαξι και ακομα μυριζε και ο συμπλεκτης τα ιδια...

Εδω χρειαζομαι τα φωτα σας... Τι πρεπει να κανω?

το αυτοκινητο ειναι 320ι του 2009

Αγαπητέ Γιάννη, το ρητό λέει ότι η μαλ@&!%$ πληρώνονται και εσύ μάλλον δεν θα ξεφύγεις από τον κανόνα.
Πόσο μάλλον με τους σημερινούς δίσκους που είναι της πλάκας. Με τους παλιούς καλούς δίσκους από αμίαντο το ξεσκιζες στο πατινάρισμα και ούτε που έπερνε χαμπάρι. Οι τωρινοί από ανθρακοϋλικό είναι σαν την καρδιά ενός μαρουλιού. Και να μην τους πατινάρεις η φθορά τους είναι μεγάλη, πόσο μάλλον εάν του υπερθερμάνεις. Μπορεί να μείνεις επί τόπου.
Εχω δει δίσκο από Pathfinder που εκανε μαγκιές στην αμμο να έχει γίνει μία αγκαλιά μαλλιά(λεπτές λωρίδες). Στο Focus του πατέρα μου δε, ο δίσκος έσπασε εν κινήσει και ευτυχώς δεν βγήκε από δρόμο.
Το πιο πιθανό είναι ότι ο δίσκος σου έχει φάει χοντρή καρπαζιά, μόνο και μόνο από την υπερθέρμανση. Και να μην σου βγει τώρα, θα σου βγει πολύ πιο σύντομα από ότι θα έβγαινε.
Μακάρι να αρχίσει να σου πατινάρει γιατί επί της ουσίας θα σε έχει ειδοποιήσει και απλώς θα αλλάξεις δίσκο-πλατό αλλά προσοχή και τα λοιπά εξαρτήματα του σετ.
Να εύχεσαι να μην μείνεις εν κινήσει, γιατί τότε μπορεί να χρειαστούν και άλλα...
Ο πατέρας μου στο Focus αναγκάστηκε να αλλάξει σασμάν!!! καθώς δεν κούμπωναν καλά οι σχέσεις μετά την αλλαγή δίσκου(20.000km).
Τώρα τουλάχιστον ξέρεις ότι η "μπέμπα" είναι πολυέξοδη γκόμενα, όταν τη θέλεις στα άκρα...

giannis_e92
01-12-11, 19:44
η αισθηση του συμπλεκτη ειναι αυτο που με χαλαει ετσι οπως ειναι τωρα.
Σιγα-σιγα ομως νομιζω οτι διορθωνεται, σημερα ηταν λιγο βελτιωμενη η αισθηση του συμπλεκτη στο ποδι μου, δηλαδη τα τελευταια 2 εκατοστα ειναι λιγο πιο σκληρα, και λιγοτερο απο οσο ηταν στην αρχη.

Driver M
01-12-11, 20:50
η αισθηση του συμπλεκτη ειναι αυτο που με χαλαει ετσι οπως ειναι τωρα.
Σιγα-σιγα ομως νομιζω οτι διορθωνεται, σημερα ηταν λιγο βελτιωμενη η αισθηση του συμπλεκτη στο ποδι μου, δηλαδη τα τελευταια 2 εκατοστα ειναι λιγο πιο σκληρα, και λιγοτερο απο οσο ηταν στην αρχη.
Kάνε υπομονή, θα επανέλθει σιγά σιγά μόνος του.

Και δισκο-πλατό να αλλάξεις, πάλι η αίσθηση του συμπλέκτη θα είναι διαφορετική για λίγο καιρό και θα επανέλθει σταδιακά.