Επιστροφή στο Forum : αξιοπιστια "πιεσμενων" κινητηρων (ferrari, M3 E46 κλπ)
Ετσι ειναι ρε παιδια....αυτα τα αμαξια δεν τα καβαλαει καποιος για all day car.....θα του βγαλουν τα χιλια μυρια.....
Εγω παντος ποτε ουτε καν αρκετα παλιοτερα ferrari δεν εχω δει με πανω απο 60000χλμ.....ουτε σε αγγελιες του εξωτερικου....
Δεν λεω οτι δεν τα κανουν...αλλα ενα αμαξι πουσαρισμενο οπως αυτα και με μοτερ hand made.....ποσα χλμ να βγαζει στο WOT:whistle:
δεν έχουν ανάγκη ρε...αφού είναι φεράρι. με τόσα λεφτά που κοστίζουν, γίνονται
αυτόματα αθάνατα...
Εκει που ειδε και zonda με 60.000 χλμ.
Μην μπλεκουμε τα πραματα.
Δεν ειναι καθημερινα αυτοκινητα αυτα.
Ισως αν μιλαγαμε για ωρες λειτουργιας να ειμαστε πιο αντικειμενικοι.
γιατί αυτά δεν έχουν χιλιομετρητή???τι έχουν δλδ. ρολογάκι casio και μόλις πάρει
μπρός αρχίζει να μετράει???προσωπικά μπροστά μου δεν έχω δεί ούτε φερράρι με
100κ χιλιόμετρα, και γενικά δεν νομίζω να δώ ποτέ μου ζωντανά ζόντα, όπως και
βέυρον, όπως και κένιγκσεγκ, και διάφορα άλλα. το ότι υπάρχει disclaimer για
τα μοτέρ της φερράρι που ξεπερνουν τα 100κ χιλιόμετρα όμως, είναι κάτι το οποίο
ισχύει.
γιατί αυτά δεν έχουν χιλιομετρητή???τι έχουν δλδ. ρολογάκι casio και μόλις πάρει
μπρός αρχίζει να μετράει???προσωπικά μπροστά μου δεν έχω δεί ούτε φερράρι με
100κ χιλιόμετρα, και γενικά δεν νομίζω να δώ ποτέ μου ζωντανά ζόντα, όπως και
βέυρον, όπως και κένιγκσεγκ, και διάφορα άλλα. το ότι υπάρχει disclaimer για
τα μοτέρ της φερράρι που ξεπερνουν τα 100κ χιλιόμετρα όμως, είναι κάτι το οποίο
ισχύει.
Εγώ πάλι έχω δεί Κένιγκσεγκ 4 ετών με 650 χιλιόμετρα στο κοντέρ.
Σοβαρά.
Με αυτό το ρυθμό, αν πουληθεί, πόσα λες να έχει σε 10 χρόνια;
Εγώ πάλι έχω δεί Κένιγκσεγκ 4 ετών με 650 χιλιόμετρα στο κοντέρ.
Σοβαρά.
Με αυτό το ρυθμό, αν πουληθεί, πόσα λες να έχει σε 10 χρόνια;
και τι σχέση έχει το κένιγκσεγκ με τα φεράρι που πουλιούνται με το τσουβάλι ρε
σταμάτη???μόνο ελλάδα υπάρχουν για πώληση καμμιά 200άρα, και άλλα τόσα τα
οποία δεν πουλιούνται...τι 650 χιλιόμετρα. τα ελληνικά μόνο, κόβουν καμμιά 200άρα
την βδομάδα, απο καφετέρια σε μπουζούκι, απο μπουζούκι στην καντίνα, και απο
καντίνα στο γκαράζ...
και τι σχέση έχει το κένιγκσεγκ με τα φεράρι που πουλιούνται με το τσουβάλι ρε
σταμάτη???μόνο ελλάδα υπάρχουν για πώληση καμμιά 200άρα, και άλλα τόσα τα
οποία δεν πουλιούνται...τι 650 χιλιόμετρα. τα ελληνικά μόνο, κόβουν καμμιά 200άρα
την βδομάδα, απο καφετέρια σε μπουζούκι, απο μπουζούκι στην καντίνα, και απο
καντίνα στο γκαράζ...
Εχω να δώ Φερραρι στο δρόμο πάνω απο εξι μήνες.
Επίσης έχω να πάω και μπουζούκια πάνω απο χρόνο οπότε δεν ξέρω τι παίζει.
Οπως και να έχει δες και κάτι άλλο που γίνεται στο χέρι
https://www.youtube.com/watch?v=MQaBkH6Cx-c
(δεν σημαίνει οτι είναι οποσθοδρομική η διαδικασία, απλά ότι είναι ξεχωριστή)
πιστεύεις ειλικρινά ότι το συγκεκριμένο μπλόκ είναι hand made???
αν εσύ θεωρείς την παραπάνω μέθοδο στο βίντεο που έβαλε ο φίλος καλύτερη
απο αυτήν...
https://www.youtube.com/watch?v=QsmiIeAkE-o
τότε μάλον την ίδια άποψη θα έχεις και για το ότι οι υπολογιστές κακώς βγήκαν,
γιατί τα χειρόγραφα τευτέρια θα ήταν καλύτερα...τι καλύτερο απο μια παρουσίαση
με πραγματικές χειροποίητες φώτο, υπο την συνοδία μουσικής απο τρανζίστορ...
αν μη τι άλλο, τι πιο χειροποίητο...
απο την άλλη, τώρα που το ξανασκέφτομαι, ωραίο συναίσθημα αυτό του να έχεις
κατά νου ότι το μοτέρ απο το φεράρι σου, το χύτεψε σε καλούπι ιταλός, που το
προηγούμενο βράδυ η γυναίκα του τον κεράτωσε.
όσον αφορά το σχόλιο σου για το αν αντέχουν τα μοτέρ της φεράρι πάνω απο
100.000 χιλιόμετρα με χρήση που αρμόζει σε αυτά τα αυτοκίνητα απο οδηγούς
και όχι μπίμπιδες, θα ήθελα να ακούσω την δική σου γνώμη, που απο τα γραφόμενα
σου καταλαβαίνω, πως τα θεωρείς αθάνατα.
Αθανατο στον κοσμο μας δεν υπαρχει τιποτα.
Δεν με απασχολει η μεθοδος αλλα το αποτελεσμα,αυτο πολλοι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι δεν χρειαζονται ολα τρελλη τεχνολογια για να ειναι σωστα κατασκευασμενα και αξιοπιστα.
Τα καλυτερα αυτοκινητα στον κοσμο ειναι χειροποιητα οπως και τα καλυτερα χαλια κοκ..
Γιατι δεν κατηγορεις δηλαδη τα 1α Μ της BMW που ηταν εξ ολοκληρου χειροποιητα; Δεν ηταν αξιοπιστα μηπως; η ανοιξαν σαν μαρουλια τα μοτερ τους; Δηλαδη οι μηχανικοι της Φερραρι και της BMW ειναι παπαρες οταν δουλευαν χειροποιητα ενω τωρα που τα Μ3 ειναι Φασον στον υπολογιστη και Μπουρδελα τι εχεις να πεις;;
Η φερραρι δεν μπορει να συγκρηθει καν με καθημερινα αυτοκινητα,δεν φτιαχνουν αυτοκινητα για καθημερινη χρηση οι ανθρωποι και τα αυτοκινητα τους δεν ειναι τελεια και δεν μπορουν ανθρωποι που βλεπουν φερραρι μονο σε φωτογραφιες να εχουν αποψη της ταξεως του οτι ενα μοτερ ανοιγει σαν μαρουλι επειδη ειναι χειροποιητο(δεν εχω διαβασει μεγαλυτερη βλακεια:thumbsup:)
πιστεύεις ειλικρινά ότι το συγκεκριμένο μπλόκ είναι hand made???
οχι ρε, αλλά σαν παράδειγμα φέρνω το αμάξι.
Περίμενες ποτέ οτι το αμάξι αυτό το "κολλάνε" στο χέρι?
Τεσπα, δεν υποστηρίζω τιποτα, ούτε οτι είναι καλό ούτε κακό.
Αθανατο στον κοσμο μας δεν υπαρχει τιποτα.
ναι συμφωνώ απόλυτα...
Δεν με απασχολει η μεθοδος αλλα το αποτελεσμα,αυτο πολλοι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι δεν χρειαζονται ολα τρελλη τεχνολογια για να ειναι σωστα κατασκευασμενα και αξιοπιστα.
οκ...μιλάμε για ένα αμάξι, που είναι πίτα στην τεχνολογία αν θυμάμαι καλά.
βασικά το γεγονός ότι τα μπλόκ ποιοτικά δεν είναι ίδια αναμεταξύ τους δεν σου
λέει τπτ???
Τα καλυτερα αυτοκινητα στον κοσμο ειναι χειροποιητα οπως και τα καλυτερα χαλια κοκ..
αν γνωρίζεις απο παραγωγή, τότε θα γνωρίζεις ότι μια μικρή παραγωγή χρειάζεται
πολύ λιγότερο μηχανολογικό εξοπλισμό απο μία άλλη που έχει πολαπλάσια παραγωγή
Γιατι δεν κατηγορεις δηλαδη τα 1α Μ της BMW που ηταν εξ ολοκληρου χειροποιητα; Δεν ηταν αξιοπιστα μηπως; η ανοιξαν σαν μαρουλια τα μοτερ τους; Δηλαδη οι μηχανικοι της Φερραρι και της BMW ειναι παπαρες οταν δουλευαν χειροποιητα ενω τωρα που τα Μ3 ειναι Φασον στον υπολογιστη και Μπουρδελα τι εχεις να πεις;;
τι να κατηγορήσω???τότε αυτά τα μέσα είχαν, και με αυτά δούλευαν. προχώρησε
η τεχνολογία, προχώρησαν και αυτοί. τα Μ3 μπουρδέλα???αυτό πως σου είρθε?
να υποθέσω ότι ξέρεις και για αυτά εεε???φίλε μου, για φεράρι μιλάμε. για
αυτοκίνητα δλδ που κόστίζουν 4 φορές απο ένα Μ3, και πωλήσεις που δεν πιάνουν
ούτε το 1/10 τους επίσεις...
Η φερραρι δεν μπορει να συγκρηθει καν με καθημερινα αυτοκινητα,δεν φτιαχνουν αυτοκινητα για καθημερινη χρηση οι ανθρωποι και τα αυτοκινητα τους δεν ειναι τελεια
δεν είπε κανείς ότι είναι καθημερινά αυτοκίνητα, ούτε και ότι μπορούν να συγκριθούν
με τα Μ3άκια τα μπουρδέλα. αυτή την σύγκριση την έκανες μόνος σου thumb
και δεν μπορουν ανθρωποι που βλεπουν φερραρι μονο σε φωτογραφιες να εχουν αποψη της ταξεως του οτι ενα μοτερ ανοιγει σαν μαρουλι επειδη ειναι χειροποιητο(δεν εχω διαβασει μεγαλυτερη βλακεια:thumbsup:)
αν ξαναδιαβάσεις, θα δείς ότι δεν έχω πεί κάτι τέτοιο. απλά αναφέρω, ότι η
συγκεκριμένη μέθοδος, είναι ένας λόγος για να μην είναι άκρως αξιόπιστο ένα
μοτέρ, ειδικά απο μια τέτοια εταιρεία, με τέτοια ιπποδύναμη, τέτοια συμπίεση, και
τέτοιο δούλεμα στο όριο...ή μήπως πάνε απροβλημάτιστα μέχρι αυτά τα χιλιόμετρα???
αλλά γενικώς επειδή είσαι πολύ ανεδέστατος απο την αρχή με τα κωλοφεράρι, και αντί σε μια
νορμάλ κουβέντα να κάνεις αντίλογο ανθρώπινα βγαίνεις και σχολιάζεις ειρωνικά
χωρίς καν να γνωριζόμαστε, σου απαντώ λοιπόν και στο τελευταίο σχόλιο που
κάνεις.
βλάκας είσαι και φαίνεσαι...thumb
Παρακαλώ να πέσουν οι τόνοι.:thumbsup:
:thanks:
ναι συμφωνώ απόλυτα...
οκ...μιλάμε για ένα αμάξι, που είναι πίτα στην τεχνολογία αν θυμάμαι καλά.
βασικά το γεγονός ότι τα μπλόκ ποιοτικά δεν είναι ίδια αναμεταξύ τους δεν σου
λέει τπτ??
αν γνωρίζεις απο παραγωγή, τότε θα γνωρίζεις ότι μια μικρή παραγωγή χρειάζεται
πολύ λιγότερο μηχανολογικό εξοπλισμό απο μία άλλη που έχει πολαπλάσια παραγωγή
τι να κατηγορήσω???τότε αυτά τα μέσα είχαν, και με αυτά δούλευαν. προχώρησε
η τεχνολογία, προχώρησαν και αυτοί. τα Μ3 μπουρδέλα???αυτό πως σου είρθε?
να υποθέσω ότι ξέρεις και για αυτά εεε???φίλε μου, για φεράρι μιλάμε. για
αυτοκίνητα δλδ που κόστίζουν 4 φορές απο ένα Μ3, και πωλήσεις που δεν πιάνουν
ούτε το 1/10 τους επίσεις...
δεν είπε κανείς ότι είναι καθημερινά αυτοκίνητα, ούτε και ότι μπορούν να συγκριθούν
με τα Μ3άκια τα μπουρδέλα. αυτή την σύγκριση την έκανες μόνος σου thumb
αν ξαναδιαβάσεις, θα δείς ότι δεν έχω πεί κάτι τέτοιο. απλά αναφέρω, ότι η
συγκεκριμένη μέθοδος, είναι ένας λόγος για να μην είναι άκρως αξιόπιστο ένα
μοτέρ, ειδικά απο μια τέτοια εταιρεία, με τέτοια ιπποδύναμη, τέτοια συμπίεση, και
τέτοιο δούλεμα στο όριο...ή μήπως πάνε απροβλημάτιστα μέχρι αυτά τα χιλιόμετρα???
αλλά γενικώς επειδή είσαι πολύ ανεδέστατος απο την αρχή με τα κωλοφεράρι, και αντί σε μια
νορμάλ κουβέντα να κάνεις αντίλογο ανθρώπινα βγαίνεις και σχολιάζεις ειρωνικά
χωρίς καν να γνωριζόμαστε, σου απαντώ λοιπόν και στο τελευταίο σχόλιο που
κάνεις.
βλάκας είσαι και φαίνεσαι...thumb
Το οτι πλεον ειναι πιτα στην τεχνολογια ειναι οντως γεγονος αλλα εσενα ποιος σου ειπε οτι η ποιοτητα των μπλοκ δεν ειναι ιδια;;Νομιζεις οτι θα αφηναν σε ενα τοσο ακριβο αμαξι να μπει ενα κακο ποιοτηκα μπλοκ;;
Δεν συγκρινα τα Μ με τα Φερραρι συγκρινα τα παλια Μ με τα σημερινα!(ο γραπτος λογος ειναι μερικες φορες δυσκολο να κατανοηθει) τοτε με εκεινα τα μεσα εφτιαχναν πολυ καλυτερα αυτοκινητα δεν νομιζειςthumb
Και ξερω πολυ καλα απο Μ γιατι περασαν παρα πολλα απο τα χερια μου και αυτον το καιρο επισκευαζω και οδηγω πολυ συχνα ενα Ε46 ενος φιλου το οποιο και θεωρω την ντροπη της εταιρειας.
Αναιδια δεν βγαζω ποτε χωρις λογο, το τι ανεφερες γνωριζεις πολυ καλα και θα στο θυμισω,εγραψες οτι τα μοτερ-λογω της ταδε μεθοδου και μπλα μπλα- μετα απο 100.000χλμ ανοιγουν σαν μαρουλια και θα σε ξαναρωτησω....απο που βγαζεις το εξης συμπερασμα; ειχες ποτε σου φερραρι; μηπως ο γειτονας;
Και για να σου ριξω και το κερασακι στην Τουρτα ειμαι τα 4 τελευταια χρονια ιδιοκτητης ενος κωλοφερραρι 355 Spider που αισιως εγραψε πριν μερικες μερες 179000 χλμ ! 1ο μοτερ ακομα κλειστο και πιστευω οτι εχει αλλα 100000 απροβληματιστα χιλιομετρα ακομα να κανει και δουλευω αραια και που σε ενα συνεργειο Φερραρι οταν με χρειαζονται οπου βλεπω το πως εχουν κατασκευαστει για να μπορω να εχω και γνωμη.
Λοιπον δεν επιμενω αδικα απο οτι φαινεται αν και βλακας(btw thanks for the Compliment) απλα με εκνευριζει αφανταστα να διαβαζω εντελως ανωριμες αποψεις απο ανθρωπους που αν μη τι αλλο βρισκονται μεσα στην αυτοκινηση και παρολα ταυτα "θαβουν" βιομηχανιες εξωτικων αυτοκινητων χωρις να εχουν την παραμικρη ιδεα απο αυτες.:thumbsdown:
Για πες μου εσυ δεν θα το θεωρουσες βλακεια;;
To E46 ειναι η ντροπη της εταιριας ????????????
φίλε μου, δεν θα κάτσω να σε πείσω για το αν το χειροποίητο είναι καλύτερο
απο το βιομηχανοποιημένο. απορώ τι κάθεσαι και αναλύεις ακόμα???ούτε τι αμάξι
έχεις σε ρώτησα, ούτε πόσα χιλιόμετρα έχει, ούτε τι δουλειά κάνεις, ούτε πόσα Μ3
έχουν περάσει απο τα χέρια σου...για μένα, αυτή η μέθοδος δεν είναι η καλύτερη,
και τέλος. δεν συμφωνείς???δικαίωμα σου. κάνε τον αντίλογο σου χωρίς ειρωνίες
και σχόλια, να γίνει κουβέντα...τον κ@λο σου κάτω να βαράς όμως, καλύτερη δεν
είναι η μέθοδος για πάρα πολούς λόγους, που λόγο του ότι δεν έχεις ιδέα από
παραγωγή γενικότερα, και σημειωτέον το κόλλημα σου με το αλογάκι, θα ήταν
ανούσιο να σου εξηγήσω...
:th_Laie_67-1:
Και ξερω πολυ καλα απο Μ γιατι περασαν παρα πολλα απο τα χερια μου και αυτον το καιρο επισκευαζω και οδηγω πολυ συχνα ενα Ε46 ενος φιλου το οποιο και θεωρω την ντροπη της εταιρειας.
Αναιδια δεν βγαζω ποτε χωρις λογο,
Τα 46άρια τώρα τι σου φταίξανε;
το λέω όχι επειδή έχω 46άρι, αλλά επειδή το 40% του φόρουμ έχει 46άρι και βλέπω καταιγίδα να έρχεται...
οχι ολα τα 46, μονο το Μ3:th_Laie_67-1:
αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποψη.
Απλα δεν ανεχομαι να εχω ενα Ε34 Μ5 με κοντα στις 300000χλμ και να πηγαινει ακομα τον πατο του,να ειμαι στο παρα 5 να αγορασω ενα 286 Μ3 με κοντα τις 400.000χλμ γιατι απλα δουλευε πολυ καλα και να ειναι ο αλλος με ενα 10 χρονια νεοτερο Μ3 Ε46 με 190000 χλμ και να ειναι στην αλλαγη του 3ου μοτερ,να εχει κοψει σασι,να εχει αλλαξει σασμαν,να χτυπαει ο πισω αξωνας σαν ξεβιδωμενος,να εχει αλλαξει διαφορικο,να τρεμει ολοκληρο αμαν με το μπουρδελο:thumbsdown:
Απλα δεν ανεχομαι να εχω ενα Ε34 Μ5 με κοντα στις 300000χλμ και να πηγαινει ακομα τον πατο του,να ειμαι στο παρα 5 να αγορασω ενα 286 Μ3 με κοντα τις 400.000χλμ γιατι απλα δουλευε πολυ καλα και να ειναι ο αλλος με ενα 10 χρονια νεοτερο Μ3 Ε46 με 190000 χλμ και να ειναι στην αλλαγη του 3ου μοτερ,να εχει κοψει σασι,να εχει αλλαξει σασμαν,να χτυπαει ο πισω αξωνας σαν ξεβιδωμενος,να εχει αλλαξει διαφορικο,να τρεμει ολοκληρο αμαν με το μπουρδελο:thumbsdown:
γκαντεμια τον δερνει το φιλο σου!!!....ομως δεν ειναι δεδομενη για ολους αυτη η γκαντεμια!!!thumb
:whistle: ας μεινουμε ομως σ'αυτο.....
γκαντεμια τον δερνει το φιλο σου!!!....ομως δεν ειναι δεδομενη για ολους αυτη η γκαντεμια!!!thumb
αν και δεν μου πεφτει λογος στο συγκεκριμενο thread δεν το βρισκω και εντελως ακυρο οτι εχει βγαλει πολλα ''ακυρα'' θεματα το Ε46 Μ3 με προβληματα και λιγο πολυ ολοι οσοι εχουν Μ3 εχουν συναντησει και ενα απο τα παραπανω.δεν ειναι και εντελως γκαντεμια.....
Leonidas_E39
13-11-11, 23:55
Στο φορουμ μας υπαρχουν Μ3 που εχουν ξεπερασει τα 200.000 χιλιμετρα χωρις να εχουν κανει κιχ , το θεμα ειναι η συντηρηση σε αυτα τα αυτοκινητα πως και απο ποιους γινεται ?
αν και δεν μου πεφτει λογος στο συγκεκριμενο thread δεν το βρισκω και εντελως ακυρο οτι εχει βγαλει πολλα ''ακυρα'' θεματα το Ε46 Μ3 με προβληματα και λιγο πολυ ολοι οσοι εχουν Μ3 εχουν συναντησει και ενα απο τα παραπανω.δεν ειναι και εντελως γκαντεμια.....
....ολα τα αυτοκινητα χαλανε......και ειδικα εαν πιεζονται στα ορια τους.....3μοτερ????....διαφορικα ???? κλπ......αλλα να κοψει και σασι???.................ουτε ο μητσοτακης να του ευχοταν "καλοταξιδο"!!!!
χααχα καλα ενταξει ολα μαζι ειναι λιγο κουλο αλλα οχι οτι δεν εχει βγαλει θεματα τα οποια δεν επρεπε να εχει ενα τετοιο αυτοκινητο!!
φίλε μου, δεν θα κάτσω να σε πείσω για το αν το χειροποίητο είναι καλύτερο
απο το βιομηχανοποιημένο. απορώ τι κάθεσαι και αναλύεις ακόμα???ούτε τι αμάξι
έχεις σε ρώτησα, ούτε πόσα χιλιόμετρα έχει, ούτε τι δουλειά κάνεις, ούτε πόσα Μ3
έχουν περάσει απο τα χέρια σου...για μένα, αυτή η μέθοδος δεν είναι η καλύτερη,
και τέλος. δεν συμφωνείς???δικαίωμα σου. κάνε τον αντίλογο σου χωρίς ειρωνίες
και σχόλια, να γίνει κουβέντα...τον κ@λο σου κάτω να βαράς όμως, καλύτερη δεν
είναι η μέθοδος για πάρα πολούς λόγους, που λόγο του ότι δεν έχεις ιδέα από
παραγωγή γενικότερα, και σημειωτέον το κόλλημα σου με το αλογάκι, θα ήταν
ανούσιο να σου εξηγήσω...
Δεν ειμαι εργοστασιαρχης για να γνωριζω απο παραγωγη και σου ανεφερα τι κανω τι εχω και ποιος ειμαι για με γνωρισεις και για να σου δωσω και ενα παραδειγμα ενος αυτοκινητου:original:
Εσυ ομως επανειλημενα δεν εξηγεις αυτους τους λογους,γιατι αραγε;;:whistle:
δεν ενδιαφερει μονο εμενα ισως να υπαρχουν και αλλοι εδω μεσα που να ενδιαφερονται.
Ολα αυτα που εβγαλε στο γνωστο σου, δεν θα υπηρχαν αν το συντηρουσε σωστα. Μονο το σασι ειναι το θεμα τους, αλλα οχι και ντροπη ενα μοντελο σταθμος στην ιστορια της ΒMW.
Δεν ειμαι εργοστασιαρχης για να γνωριζω απο παραγωγη και σου ανεφερα τι κανω τι εχω και ποιος ειμαι για με γνωρισεις και για να σου δωσω και ενα παραδειγμα ενος αυτοκινητου:original:
τότε πως συμπεραίνεις ότι το 46αρι είναι ντροπή?
Θα σας παρακαλέσω να είστε κόσμιοι.
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και σας υπενθυμίζω ότι τα πληκτρολόγια δημιουργούν παρεξηγήσεις.
Ευχαριστώ
Παιδια δεν ειναι μονο γκαντεμια,
εχει βουηξει το ιντερνετ και εδω στην Γερμανια.
μου λεει το παλληκαρι μπαινω στην στροφη με 270,σκοτωνω και δεν πληρωνω και απο την αλλη ακουω ενα θορυβο στο μοτερ,παρε μου συμπιεση.
Παιρνω συμπιεση απο 9,7 Βar ο καλυτερος μεχρι 5,8 Bar ο χειροτερος.
Του λεω.... δεν τα βλεπω τα 270χλμ στην συμπιεση σου:whistle:
μου λεει....θα καναμε λαθος..
Σκιαχτηκα και εγω(μηπως ειναι αναξιοπιστο το συμπιεσομετρο; )
την αλλη μερα το πρωι του λεω....... θα παρουμε συμπιεση απο το 520 της γυναικας μου,να δουμε τουλαχιστον αν ειναι οκ το μηχανημα.
Η ιδια διαδικασια συμπιεσης ακριβως και στα δυο μοτερ.
το 520 Μ54 βγαζει 11,5 με 12 BAR και στους 6.
Κοιταγε το μοτερ σαν απελπισμενος:shok:
Τι να πω....... και ειναι 2003 μοτερ απο ανακληση τοποθετημενο μεσα στην BMW
Παιδια δεν ειναι μονο γκαντεμια,
εχει βουηξει το ιντερνετ και εδω στην Γερμανια.
μου λεει το παλληκαρι μπαινω στην στροφη με 270,σκοτωνω και δεν πληρωνω και απο την αλλη ακουω ενα θορυβο στο μοτερ,παρε μου συμπιεση.
Παιρνω συμπιεση απο 9,7 Βar ο καλυτερος μεχρι 5,8 Bar ο χειροτερος.
Του λεω.... δεν τα βλεπω τα 270χλμ στην συμπιεση σου:whistle:
μου λεει....θα καναμε λαθος..
Σκιαχτηκα και εγω(μηπως ειναι αναξιοπιστο το συμπιεσομετρο;)
την αλλη μερα το πρωι του λεω....... θα παρουμε συμπιεση απο το 520 της γυναικας μου,να δουμε τουλαχιστον αν ειναι οκ το μηχανημα.
Η ιδια διαδικασια συμπιεσης ακριβως και στα δυο μοτερ.
το 520 Μ54 βγαζει 11,5 με 12 BAR και στους 6.
Κοιταγε το μοτερ σαν απελπισμενος:shok:
Τι να πω....... και ειναι 2003 μοτερ απο ανακληση τοποθετημενο μεσα στην BMW
Αλλο αυτο, και αλλο το οτι τα 46αρια Μ3 ειναι η ντροπη της εταιριας. Να πεις του φιλου να αλλαζει λαδια πιο συχνα, να δει αν εχει θεμα με τα μεταλλα, να μην καρφωνει 40 ταχυτητες για να μη σπαει το σασμαν, και να λεει λιγοτερα ψεμματα γιατι με τετοιο αμαξι "χαρβαλο" οπως το περιγραφεις για να στριβει καποιος με 270 ή ψευτης ή ανοητος ειναι.
ο πρώτος λόγος είναι ότι είναι ξεπερασμένη μέθοδος.
ο δεύτερος και σπουδαιότερος, είναι ο ανθρώπινος παράγοντας ο οποίος είναι
πάντα απρόβλεπτος. κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά,
με το ίδιο αποτέλεσμα. 10 ίδια αντικείμενα να φτιάξεις, και τα 10 θα έχουν απο
κάνα δυο διαφορές...απο την άλλη, το πρεσσαρισμένο μπλόκ είναι πολύ μεγαλύτερης
αντοχής, απ'ότι το ελεύθερης χύτευσης που απλά συμπιέζεται με το δικό του βάρος
και μόνο. αυτό έχει μεγάλη σημασία ώς προς την αντοχή του.
ο λόγος που η φεράρι δεν προχωράει σε πιο εξελιγμένες διαδικασίες κατά την
γνώμη μου, είναι γιατί η παραγωγή τους είναι τέτοια, όπου μπορούν και την
κουμαντάρουν έτσι όπως είναι στημένοι, και δεν χρειάζεται να μπούνε σε όλη
την διαδικασία της αυτοματοποίησης για την κατασκευή των μπλοκ...ειδικά
όταν αυτό είναι κάτι το οποίο είναι λυμένο και δεν έχουν καθυστερήσεις στην
παραγωγή του. στην άλλη περίπτωση, όσα μπλοκ και να δουλευτούν, είναι ίδια
απο το πρώτο μέχρι το εκατομμυριοστό, στο δέκατο του δεκάτου...για όλα
αυτά για μένα δεν είναι καλή η μέθοδος του χεριού, και το χειροποίητο γενικά
έχει μείνει σαν ενα κλισέ, το οποίο είναι άκρως υπερτιμημένο για αυτά τα οποία
προσφέρει...μόνο παραπάνω μεροκάματα έχει. τπτ θετικότερο έναντι της βιομηχανοποίησης
Ρε θωμά, έχεις τσακωθεί με τις παραγράφους;
Πως το καταφέρνεις αυτό το μακρυνάρι κάθε φορά;
Ρε θωμά, έχεις τσακωθεί με τις παραγράφους;
Πως το καταφέρνεις αυτό το μακρυνάρι κάθε φορά;
χαχα...κοιτάω να το έχω ομοιόμορφο...θα το αλλάξω και θα αρχίσω να γράφω κανονικά
απο'δω και πέρα...
Αλλο αυτο, και αλλο το οτι τα 46αρια Μ3 ειναι η ντροπη της εταιριας. Να πεις του φιλου να αλλαζει λαδια πιο συχνα, να δει αν εχει θεμα με τα μεταλλα, να μην καρφωνει 40 ταχυτητες για να μη σπαει το σασμαν, και να λεει λιγοτερα ψεμματα γιατι με τετοιο αμαξι "χαρβαλο" οπως το περιγραφεις για να στριβει καποιος με 270 ή ψευτης ή ανοητος ειναι.
καλα ποιος και τι ειναι ο ιδιοκτητης δεν ειναι του παροντως και δεν μας αφορα.
Ειμαστε και εντελως εκτος θεματος και ανοιξα και μια πληγη που δεν κλεινει ποτε(Μ3)
Δεν ειναι μονο το δικο του αμαξι ετσι ειναι και πολλα αλλα, αλλα στην Ελλαδα κρυβονται και πολλα.
Ειναι γεγονος οτι το συγκεκριμενο Μ3 εχει αποτυχει (αλλο αν στην Ελλαδα και σε αλλες χωρες αρεσει) και αυτη την αποψη εχω τα παπαρια να την αναλυσω.
Αλλα ας το συζητησουμε σε καποιο αλλο θεμα γιατι ειμαστε εντελως εκτος :original:
Ειμαστε και εντελως εκτος θεματος και ανοιξα και μια πληγη που δεν κλεινει ποτε(Μ3)
Δεν ειναι μονο το δικο του αμαξι ετσι ειναι και πολλα αλλα, αλλα στην Ελλαδα κρυβονται και πολλα.
Ειναι γεγονος οτι το συγκεκριμενο Μ3 εχει αποτυχει (αλλο αν στην Ελλαδα και σε αλλες χωρες αρεσει) και αυτη την αποψη εχω τα παπαρια να την αναλυσω -σε αντιθεση με αλλους που λενε τις αποψεις τους για αλλα αυτοκινητα χωρις να μπορουν να τις αναλυσουν:whistle:-
Αλλα ας το συζητησουμε σε καποιο αλλο θεμα γιατι ειμαστε εντελως εκτος :original:
σου ανέλυσα πιο πάνω αν δείς...
υγ. πρόσεχε μόνο μην σκοντάψεις, και μην στα πατήσει κανένας...
σου ανέλυσα πιο πάνω αν δείς...
υγ. πρόσεχε μόνο μην σκοντάψεις, και μην στα πατήσει κανένας...
εγω σταματησα την επιθεση αλλα εσυ συνεχιζεις τις βλακειες!!!
δες το Edit που εχω κανει και μετα γραφε πανεξυπνε
Το θενκς από πάνω έγινε κατά λάθος, παράθεση ήθελα να πατήσω....
Ειναι γεγονος οτι το συγκεκριμενο Μ3 εχει αποτυχει (αλλο αν στην Ελλαδα και σε αλλες χωρες αρεσει) και αυτη την αποψη εχω τα παπαρια να την αναλυσω.:
δεν έχω 46αρι αλλά θέλω πολύ να μας αναλύσεις την άποψή σου:think:
Το θενκς από πάνω έγινε κατά λάθος, παράθεση ήθελα να πατήσω....
δεν έχω 46αρι αλλά θέλω πολύ να μας αναλύσεις την άποψή σου:think:
Την έχει πει πιο πάνω thumb
εγω σταματησα την επιθεση αλλα εσυ συνεχιζεις τις βλακειες!!!
δες το Edit που εχω κανει και μετα γραφε πανεξυπνε
ποιός είναι δλδ αυτός που δεν έχει τα @@ να αναλύσει???γιατί μέχρι τώρα, μόνο σε μένα είδα να γράφεις ότι δεν αναλύω αυτό που είπα...
όπως και να'χει, αν δεν ήταν για μένα το σχόλιο, ζητώ συγνώμη για το ειρωνικό σχόλιο, άσχετα απο το αν ο τρόπος σου είναι καλός ή όχι...
για αυτό που σου ανέλυσα δεν μου είπες που συμφωνείς και που διαφωνείς.
είμαι πολύ περίεργος να διαβάσω το σχόλιο σου.
προσφέρει...μόνο παραπάνω μεροκάματα έχει. τπτ θετικότερο έναντι της βιομηχανοποίησης
το οτι τα μπλοκ ειναι διαφορετικα δεν αλιωνουν την ποιοτητα.Εχεις δικιο το οτι υπαρχουν διαφορες αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα γιατι το εργοστασιο κανει τρελλους ελενχους,αυτο ανεβαζει και τρελλα το κοστος κατασκευης!
Τα υπολοιπα οπως γραφεις και εσυ ειναι μονο ενα Κλισε και μια προσωπικη αποψη !
ποιός είναι δλδ αυτός που δεν έχει τα @@ να αναλύσει???γιατί μέχρι τώρα, μόνο σε μένα είδα να γράφεις ότι δεν αναλύω αυτό που είπα...
όπως και να'χει, αν δεν ήταν για μένα το σχόλιο, ζητώ συγνώμη για το ειρωνικό σχόλιο, άσχετα απο το αν ο τρόπος σου είναι καλός ή όχι...
για αυτό που σου ανέλυσα δεν μου είπες που συμφωνείς και που διαφωνείς.
είμαι πολύ περίεργος να διαβάσω το σχόλιο σου.
γραφαμε ταυτοχρονα και ενδιαμεσα γραφουν και αλλοι.
Που να προλαβουμε,,,,,,,
ας ριξουμε τους τονους, δεν αξιζει για αυτοκινητα συζηταμε οχι για τις γυναικες μαςthumb
Ειναι γεγονος οτι το συγκεκριμενο Μ3 εχει αποτυχει (αλλο αν στην Ελλαδα και σε αλλες χωρες αρεσει) και αυτη την αποψη εχω τα παπαρια να την αναλυσω.
Και εμεις παπαρια εχουμε αλλιως θα γραφαμε στο forum του cosmopolitan για τα νυχια μας. Το ποιος ειναι και τι ειναι ο φιλος σου δεν μας αφορα, βγαζεις ενα μοντελο χαρβαλο επειδη του φιλου σου βγηκε ετσι? Και για να βγει ετσι, μαλλον φταιει η χρηση και κυριως η συντηρηση του.. ε αυτο μας αφορα αλλιως δεν βγαινει ακρη!
Και εμεις παπαρια εχουμε αλλιως θα γραφαμε στο forum του cosmopolitan για τα νυχια μας. Το ποιος ειναι και τι ειναι ο φιλος σου δεν μας αφορα, βγαζεις ενα μοντελο χαρβαλο επειδη του φιλου σου βγηκε ετσι? Και για να βγει ετσι, μαλλον φταιει η χρηση και κυριως η συντηρηση του.. ε αυτο μας αφορα αλλιως δεν βγαινει ακρη!
εγραψα οτι δεν ειναι το Μ3 του φιλου ετσι αλλα και πολλα αλλα....
Εχω δει αρκετες καμμενες φλαντζες μεταξω τον κυλινδρων απλα και μονο γιατι οι κυλινδροι ειναι πολυ κοντα μεταξυ τους,πολλα κομμενα πατωματα,
αμετρητες ανακλησεις λογω κουζινετων-κατι που ειναι παγκοσμιως γνωστο-
απωλειες συμπιεσης και πολλα αλλα.
Οταν παει το αμαξι παει καλα,ειναι πολυ γρηγορο αλλα εχει τρελλα κατασκευαστικα λαθη που για την εμπειρια της Μ ειναι ανεπητρεπτα!
Εχω δει αρκετες καμμενες φλαντζες μεταξω τον κυλινδρων απλα και μονο γιατι οι κυλινδροι ειναι πολυ κοντα μεταξυ τους,πολλα κομμενα πατωματα,
Οταν παει το αμαξι παει καλα,ειναι πολυ γρηγορο αλλα εχει τρελλα κατασκευαστικα λαθη που για την εμπειρια της Μ ειναι ανεπητρεπτα!
Το πατωμα ειναι χοντρο θεμα, τα υπολοιπα αν το συντηρεις σωστα τα προλαβαινεις νομιζω. Για καποιον που θελει αμαξι σπιτι-γραφειο το θεμα σταματα στην αγορα αντε και μεχρι την εγγυηση. Αμα εισαι petrolhead και το πονας, θα τα διορθωσεις ολα με το καιρο και θα εχεις ενα αριστο αυτοκινητο.
Αν και δεν μου πεφτει λογος..ο συμφορουμιτης μας θελει να πει
πως το 46αρι Μ-αν καταλαβα καλα-δεν ειναι τοσο αξιοπιστο οσο τα
πιο παλια Μ..γι'αυτο του απονεμει τους χαρακτηρισμους αυτους...εχοντας
ως κυριο μελημα την αξιοπιστια.
Κατ'εμε δεν εχει αδικο οσον αφορα την αξιοπιστια..ειδικα σε συγκριση με τα
Μ3-286 που ειναι αλεξισφαιρο!
Το ποσο ομως επιτυχημενο στην ιστορια της αυτοκινησης ειναι το Μ3Ε46 δεν
μπορει να το αμφισβητησει ΚΑΝΕΝΑΣ μας.Οδηγικα το αυτοκινητο ειναι ΔΙΑΜΑΝΤΙ!!!!
Αν και δεν μου πεφτει λογος..ο συμφορουμιτης μας θελει να πει
πως το 46αρι Μ-αν καταλαβα καλα-δεν ειναι τοσο αξιοπιστο οσο τα
πιο παλια Μ..γι'αυτο του απονεμει τους χαρακτηρισμους αυτους...εχοντας
ως κυριο μελημα την αξιοπιστια.
Κατ'εμε δεν εχει αδικο οσον αφορα την αξιοπιστια..ειδικα σε συγκριση με τα
Μ3-286 που ειναι αλεξισφαιρο!
Το ποσο ομως επιτυχημενο στην ιστορια της αυτοκινησης ειναι το Μ3Ε46 δεν
μπορει να το αμφισβητησει ΚΑΝΕΝΑΣ μας.Οδηγικα το αυτοκινητο ειναι ΔΙΑΜΑΝΤΙ!!!!
Απο οσα διαβασα , συμπερερανα...
Το Μ3 Ε46 για τον φιλο μας ΔΕΝ ειναι αξιοπιστο μηχανικα (μοτερ) κ μονο!
Μην χανουμε την μπαλα...δεν ανεφερε ΠΟΥΘΕΝΑ οτι σαν συνολο ειναι αποτυχημενο!
Ισως η χρηση της εκφρασης ''πιο αποτυχημενο απο ολα τα Μ3'' παραπεμπει σε τετοια συμπερασματα,αλλα...
το πιο καλοστημενο (ασχετα αν κοβει πατωμα) κ ομορφο (σαν κατοχος Ε46 μιλαω) Μ3 ειναι το 46αρι
Ωστοσο εχω να δωσω συγχαρητηρια κ στα δυο παιδια που διαπληκτιστηκαν
για το οτι κατεβαζουν τους τονους κ θα παρακαλουσα οποιον συμμετεχει στην κουβεντα να μην δυναμιτιζει την ατμοσφαιρα μιας κ ενδιαφερει πολλους...:thanks:
το οτι τα μπλοκ ειναι διαφορετικα δεν αλιωνουν την ποιοτητα.Εχεις δικιο το οτι υπαρχουν διαφορες αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα γιατι το εργοστασιο κανει τρελλους ελενχους,αυτο ανεβαζει και τρελλα το κοστος κατασκευης!
Τα υπολοιπα οπως γραφεις και εσυ ειναι μονο ενα Κλισε και μια προσωπικη αποψη !
μα το αποτέλεσμα αυτού του είδους χύτευσης που είναι και το σημαντικότερο, είναι μικρότερης πυκνότητας έναντι του πρεσσαρισμένου.
αυτό είναι το πρώτο θέμα, και το δεύτερο είναι ότι με την αντίστροφη διεργασία, αποφεύγονται οι μισοί έλεγχοι...
το ξαναλέω. δεν είναι η καλύτερη μέθοδος, απλά η φεράρι εχει βρεί την σειρά της και δουλεύει έτσι.
εγώ απλά είπα, ότι θεωρώ ολίγον τι απαράδεκτο μια τέτοια εταιρεία να δουλεύει ακόμα κατ'αυτόν τον τρόπο, και όχι ότι συγκεκριμένα για αυτό το πράγμα τα μοτέρ τους ανοίγουν σαν μαρούλια...
Που να προλαβουμε,,,,,,,
ας ριξουμε τους τονους, δεν αξιζει για αυτοκινητα συζηταμε οχι για τις γυναικες μαςthumb
συμφωνώ...αλλά δεν είμουν εγώ αυτός που ξεκίνησα όλη την ιστορία. για μένα στα @@ οι λαμαρίνες και τι κάνει η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία. απλά διαβάζω, και κάνω το σχόλιο μου, όπου πιστεύω ότι μπορώ να καταθέσω άποψη...
συμφωνώ απόλυτα ότι τα 46άρια Μ3 δεν είναι τέρατα αξιοπιστίας...είναι αμάξια, όπου αν δεν είσαι έστω και λίγο τυπικός απέναντι τους, θα σου βγάλουν την παναγία, και θα σε στεναχωρήσουν πάαααααααρα πολύ.
το δικό μου έχει 170κ χιλιόμετρα, και δουλεύει μια χαρά πάντως. η αλήθεια βέβαια να λέγεται, το πάτωμα του έκανα επιδιόρθωση...
Ρε παιδιά, πόσο δύσκολο είναι να ανοίξετε ένα νέο θρεντ πχ. "Αξιοπιστία κινητήρων Ferrari" και να αναπτύξετε εκεί τις σκέψεις / εμπειρίες σας ?
https://i465.photobucket.com/albums/rr20/mobistar3/bmw/happy-cleaning1.png
πραγματι τα πληκτρολογια δημιουργουν πολλες παρεξηγησεις...
σας λεω ενα δικο μου προσωπικο παραδειγμα..
το i phone υπαρχουν παρα πολλοι που λενε οτι ειναι εκπληκτικο...
αυτοι που δεν το χωνευουν θα σου πουν ενταξει καλο ειναι αλλα δεν ειναι και σαν τη χαλκιδικη....
επισης ενας συμφορουμιτης μου ειπε οτι το δικο του οχι απλα δεν το προσεχει,αλλα το εχει χασει και στη παραλια μεσα στην αμμο και το εψαχνε οπως τα παιδακια με τα κουβαδακια και το τηλεφωνο λειτουργει ακομα αψογα...
ε λοιπον ,το δικο μου πηρε υγρασια χωρις ποτε μα ποτε να εχει δει σταγονα νερου(και μην βιαστειτε να το σχολιασετε,γνωριζω αρκετα πραγματα για υγρασιες κλπ λογω των οργανων μου)
επισης για μενα το i phone ειναι ισως το πιο αχρηστο τηλεφωνο..
ο λογος??
γιατι πολυ απλα δεν ασχολουμαι με το ιντερνετ και να κατεβαζω applications και να τρεχω jailbraik κλπ κλπ...
αυτο δε σημαινει οτι δεν ειναι μια τεχνολογικη καινοτομια αλλ δυστυχως εμενα μου φαινεται αχρηστη!!
αλλωστε ειναι γνωστο οτι φερραρι δεν παιρνεις για να πηγαινεις τα παιδια στο σχολειο.
αλλα το κοστος της ειναι τετοιο που αυτος που την παιρνει αδιαφορει πληρως για το κοστος της βενζινης και αν γουσταρειθα παει και τα παιδια στο σχολειο!!
σε φυσιολογικες συνθηκες μια φερραρι δεν θα ξεπερασει τα 200.000 χλμ γιατι πολυ απλα κανενας δεν τη χρησιμοποιει τοσο!!δεν φτιαχτηκε γιαυτο το σκοπο το αμαξι!
οσο αφορα τη ε46 μ3 μιλαμε για ενα αυτοκινητο που εκανε την Μ πασιγνωστη.
οπως το 36ρι εκανε την Bmw οικονομικη δυναμη.
οσο αφορα τις διαφωνιες σωστα κανουν και υπαρχουν και οι δυο φιλοι μας εδω μας εδειξαν με ενα καταπληκτικο τροπο οτι ολοι οι ανθρωποι δεν ειμαστε ιδιοι,δεν εχουμε τις ιδιες αποψεις,διαφωνουμε και γουσταρουμε που διαφωνουμε,υψωνουμε και τις φωνες μας γιατι ειμαστε μεσογειακοι και ζωντανοι ανθρωποι,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και τα απαυτα που λενε να ριξουμε τους τονους και να ληξουν ολα καλα.
μπραβο σας παιδια.δινεται και στους υπολοιπους ενα ωραια και ζωντανο παραδειγμα.
εχουμε ξεφυγει πιστευω λιγο...
ολα τα αυτοκινητα χαλανε..ειτε bmw m , ειτε ferrari..αυτο που ξεχναμε ειναι οτι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες τους, τους συμπεριφερονται ως εξης..ειτε τα καινε χαζα..κοφτες κτλ κτλ..ειτε τα πανε παρα πολυ σιγα γιατι τα φοβουνται..και τα δυο ειναι λαθος..παραλληλα με την λανθασμενη συντηρηση..δεν μπορεις να καις πχ..αμαξι που εχεις σβηστο 1 μηνα..το αυτοκινητο πρεπει να παιρνει τις θερμοκρασιες και πρεπει να χρησιμοποιητε τακτικα..αλλιως ολα χαλανε..ακομα και οι ηλεκτρομηχανισμοι πρεπει να χρησιμοποιουνται αλλιως αχρηστευονται μετα απο λιγο..τα μεγαλα μοτερ δεν μπορεις να τα πηγαινεις μεσα στην πολη..μπουκωνουν μετα απο λιγο..θελουν και εθνικη αρκετα τακτικα..γιατι αραγε τα αμαξια που πανε ταξιδια δεν παθαινουν τιποτα και τα μοτερ τους γραψουν πολλα χιλιομετρα μεχρι να σπασουν???
υγ..ολα τα γρηγορα αμαξια τρωνε πολυ "σκισιμο" γενικα..οποτε αν δεν το χεις παρει καινουργιο ενα γρηγορο αμαξι γενικα δεν μπορεις να ξερεις τι του εχει κανει ο αλλος..οποτε δεν ειναι ευκολο να προβεις και σε συμπερασμα..
καλα τα λες απο τεχνικης σκοπιας.Αλλα αν το δουμε απο την εργασιακη σκοπια ευτυχως που δεν εισαι προεδρος στη φεραρι.Οι μισοι εργαζομενοι θα την ειχαν πο υ τσι σει.:th_Laie_67-1:
Που να προλαβουμε,,,,,,,
καποιοι εδω μεσα ειναι μπακουρια και καποιοι ειναι χωριζμενοι οποτε τα αυτοκινητα τα εχουν ποιο πανω απο τις γυναικες.:th_Laie_67-1:
Θωμα εσυ εκανες βελτιωτικη παρεμβαση η κολησσες σχισιμο;αναφερομαι στο πατωμα σου.
έκανα την μαλακία και απλά κόλλησα...μέχρι τώρα, όλα οκ. αν ξαναγίνει κάτι όμως θα το ενυσχίσω.
έκανα την μαλακία και απλά κόλλησα...μέχρι τώρα, όλα οκ. αν ξαναγίνει κάτι όμως θα το ενυσχίσω.
σε αλλο forum ειχα διαβασει οτι βαζουν κιτ-τσοντα προληπτικα.
πραγματι τα πληκτρολογια δημιουργουν πολλες παρεξηγησεις...
σας λεω ενα δικο μου προσωπικο παραδειγμα..
το i phone υπαρχουν παρα πολλοι που λενε οτι ειναι εκπληκτικο...
αυτοι που δεν το χωνευουν θα σου πουν ενταξει καλο ειναι αλλα δεν ειναι και σαν τη χαλκιδικη....
επισης ενας συμφορουμιτης μου ειπε οτι το δικο του οχι απλα δεν το προσεχει,αλλα το εχει χασει και στη παραλια μεσα στην αμμο και το εψαχνε οπως τα παιδακια με τα κουβαδακια και το τηλεφωνο λειτουργει ακομα αψογα...
ε λοιπον ,το δικο μου πηρε υγρασια χωρις ποτε μα ποτε να εχει δει σταγονα νερου(και μην βιαστειτε να το σχολιασετε,γνωριζω αρκετα πραγματα για υγρασιες κλπ λογω των οργανων μου)
επισης για μενα το i phone ειναι ισως το πιο αχρηστο τηλεφωνο..
ο λογος??
γιατι πολυ απλα δεν ασχολουμαι με το ιντερνετ και να κατεβαζω applications και να τρεχω jailbraik κλπ κλπ...
αυτο δε σημαινει οτι δεν ειναι μια τεχνολογικη καινοτομια αλλ δυστυχως εμενα μου φαινεται αχρηστη!!
αλλωστε ειναι γνωστο οτι φερραρι δεν παιρνεις για να πηγαινεις τα παιδια στο σχολειο.
αλλα το κοστος της ειναι τετοιο που αυτος που την παιρνει αδιαφορει πληρως για το κοστος της βενζινης και αν γουσταρειθα παει και τα παιδια στο σχολειο!!
σε φυσιολογικες συνθηκες μια φερραρι δεν θα ξεπερασει τα 200.000 χλμ γιατι πολυ απλα κανενας δεν τη χρησιμοποιει τοσο!!δεν φτιαχτηκε γιαυτο το σκοπο το αμαξι!
οσο αφορα τη ε46 μ3 μιλαμε για ενα αυτοκινητο που εκανε την Μ πασιγνωστη.
οπως το 36ρι εκανε την Bmw οικονομικη δυναμη.
οσο αφορα τις διαφωνιες σωστα κανουν και υπαρχουν και οι δυο φιλοι μας εδω μας εδειξαν με ενα καταπληκτικο τροπο οτι ολοι οι ανθρωποι δεν ειμαστε ιδιοι,δεν εχουμε τις ιδιες αποψεις,διαφωνουμε και γουσταρουμε που διαφωνουμε,υψωνουμε και τις φωνες μας γιατι ειμαστε μεσογειακοι και ζωντανοι ανθρωποι,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και τα απαυτα που λενε να ριξουμε τους τονους και να ληξουν ολα καλα.
μπραβο σας παιδια.δινεται και στους υπολοιπους ενα ωραια και ζωντανο παραδειγμα.
Ωραιες και σωστες οι σκεψεις σου:original:
Σαφως και δεν εχουμε ολοι τις ιδιες αποψεις γιατι ο καθενας μας μεγαλωνει και με διαφορετικες εμπειριες.
Γεγονος ειναι οτι τα Φερραρι ειναι ως επι το πλειστον αναξιοπιστα,δεν φταιει ομως γιαυτο η κατασκευη τους αλλα οι ιδιοκτητες τους.
Το 348(δεξια στην σειρα)
ειναι σαν καινουργιο,ειλικρινα δειχνει Αθικτο και ειναι μοντελο 91.
Ηρθε στο συνεργειο με τρειλερ γιατι δεν επερνε με τιποτα μπροστα,μετα απο εξονυχιστικο ελεγχο ανακαληφθηκε οτι ο ρυθμιστης πιεσης Βενζινης ειχε σκουργιασει:shok: Μια ζημια που δεν υπαρχει καν.Το αυτοκινητο εχει 21.000χλμ.
Την επομενη σαιζον που ο ιδιοκτητης του θα το βγαλει εξω θα παει παλι αμεσως συνεργειο:thumbsdown:
Ποιος φταιει λοιπον για την αξιοπιστια του αυτοκινητου, η Φερραρι η ο ιδιοκτητης της που την βγαζει στο δρομο δυο Κυριακες τον χρονο; Εχει κανει τα τελευταια 20 χρονια 1000χλμ τον χρονο.
Αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα,οτι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες Φερραρι δεν ξερουν καν τι εχουν αγορασει και τι ευθυνη εχει αυτο που εχουν αγορασει!
τελικα να παρω φερραρι ή μ3 46αρι?
με μπερδεψατε...
οσο για την παραγωγη και στις δυο περιπτωσεις υπαρχουν αρνητικα και θετικα, και τα μηχανηματα κανουν λαθη, και στην μεγαλη παραγωγη υπαρχουν περισσοτερες αστοχιες γιατι δεν ελεγχονται ολα τα κομματια αλλα δειγματα, στα δε χειροποιητα υπαρχει περισσοτερος ελεγχος γιατι υπαρχουν λιγοτερα κομματια αρα και με την λογικη σε μια μερα αν βγαινουν π.χ 50 Μ3 και 10 φερραρι εε βαση στατιστικης πιο ευκολα θα βγει Μ3 με αστοχια!
το θεμα ομως δεν ειναι αυτο τα 2 αυτοκινητα δεν συγκρινονται, τα μ3 κυκλοφορουν ποσα χρονια το 70% ηρθαν απο γερμανια που στην πορεια εμειναν με τα μισα κμ, ηρθαν στην Ελλαδα οπου ασελγησαν πανω τους διαφοροι και τωρα λογικα μετα απο τοσα χρονια λογικο οτι μερικα βγαζουν ζημιες...
να ρωτησω κατι αλλο ποσα Μ3 εχετε δει σε πιστες-κοντρες? και ποσα φερραρι?
Τεσπα δεν υπαρχει συγκριση απλα λογικο οτι τα πιεσμενα μοτερ βγαζουν λιγοτερα κμ απο ενα απλο μοτερ!αλλα μην τα ισοπεδωνουμε κιολας!
Xαίρομαι που σε αυτό το thread το αγαπημένο μου αυτοκίνητο συγκρίνεται με supercars και για άλλη μία φορά εγείρει θερμές συζητήσεις. Τα αυτοκίνητα άλλωστε με ισχυρή προσωπικότητα, χαρακτήρα και στίγμα στον αυτοκινητικό χάρτη είναι και τα πιο αμφιλεγόμενα...με φανατικούς οπαδούς και πολέμιους ταυτόχρονα!
Προσωπικά θεωρώ το Μ3 Ε46 αξιόπιστο αυτοκίνητο πάντα στα πλαίσια της τεχνολογίας που ενσωματώνει και της κατηγορίας του. Τα μέταλλα δεν είναι πρόβλημα και μην το λέμε και το ξαναλέμε μιας και η Βmw επανόρθωσε με ανακλήσεις. Βέβαια στην κατηγορία του υπήρχαν και χειρότερα, όπως τα 996 που ραγίζαν μπλόκ...
Τα πατώματα που ανοίγουν είναι όντως σχεδιαστικό σφάλμα της Bmw. Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί συνέχεια αναφέρεται σαν πρόβλημα του 46 Μ3 αφού το ίδιο παθαίναν και τα Ε36 ας πούμε...από 316 έως Μ3. Επίσης και τα Ε30 αλλά και τα Z3 ανοίγαν στους θόλους, αλλά κάποιοι έχουν μόνιμα την καραμέλα του "απαράδεκτου" 46 στο στόμα.
Και ξέρεται γιατί θεωρούν το 46 αναξιόπιστο? Γιατί σερφάρουν πολύ στο internet, και διαβάζουν για τα προβλήματα που βγάζει αυτό το σπορ μοντέλο που έχει παραχθεί σε περίπου 86,000 κομμάτια (και όχι 16,000 που έχει παραχθεί το αντίστοιχης χρονολογίας modena). Kαι από αυτούς τους 86,000 κατόχους, το 90% είναι πορωμένοι, ασχολούνται με τα μηχανικά του αυτοκινήτου τους (δεν αφήνουν τα κλειδιά στο συνεργείο και φεύγουν), γράφουν σε bmwδικές κοινότητες με πολλά μέλη, συζητάνε πολύ γι' αυτό και αναλύουν την κάθε τεχνική απορία που τους μπαίνει στο μυαλό. Σε αντίθεση τα προβλήματα των ferrari, lamborghini κλπ μένουν ανάμεσα στα μέλη κλειστών club ή σαν χρεωστικές κινήσεις στις πιστωτικές των εύπορων κατόχων τους. Με εξαίρεση κάποιους που έχουν πάει να καούν ζωντανοί μέσα στο ferrari τους ή είδαν το χάρο με τα μάτια τους στο murcielago που άρχισε να παντιλικώνει μόνο του...θέματα που πήραν αρκετή έκταση και συζητήθηκαν ευρέως.
Δεν είναι λοιπόν θέμα αναξιοπιστίας, αλλά δημισιότητας (γύρω από ένα "προσιτό" hot μοντέλο) και διαφορετικού κοινού.
Ας δούμε και μερικές άλλες εταιρείες με προβληματάκια...
https://www.carthrottle.com/wp-content/uploads/2010/11/996.jpg
And we reach the end of the list with one most people donΆt know, or really even want to hear. The fact of the matter is that early water-cooled Porsche Flat-six motors are pretty much junk, an expensive game of automotive Russian Roulette that most owners donΆt even know theyΆre playing. Problems are multiple, serious, and ugly. TTACΆs Jack Baruth has spoken at length about how terrible the early waterboxers are, and even I found a lot of it to be a bit scary.
The 996 generation 911 was the first big change for the 911 since… well, since 1964. The Flat-six engine gained water passages and a radiator, much to the horror of the Porsche purists. But the level of cheapness built into these engines was even worse than the “is this a Porsche?” driving feel. HereΆs a short outline of things that might have gone wrong with your brand new $75,000 911 back in 1999. (Main points taken from a fantastic article by Total 911. Fantastic read.)
» Intermediate shaft failure. This part runs under the block, driven off the crank. ItΆs what turns the cams in both cylinder heads. The sprocket on the end of this shaft is retained by a small stud, which will break and cause the bearing that the sprocket rides on to fail as well. ItΆll start out as a rattling noise and end up with the timing chains coming off, and both heads gathering a few expensive built valves. Fix: rebuilt heads, new sprocket, new bearing, new stud. Or a new engine! $15,000.
» Cracked cylinder heads. Due to a design flaw in how the tappets bolt down, the heads might crack, allowing oil into the water jackets. Which makes oil sludge. Which kills the crank bearings. Which means a new engine! $15,000.
» Cracked cylinder linings. The cylinder linings start as two parts, and the aluminum block is cast around them. The block itself is less rigid than the old air-cooled blocks, and under heavy load it can deform and will develop cracks in the cast-in liners. This leads to coolant in the cylinders, and worst-case scenario, it causes the engine to hydro-lock, bending rods and breaking pistons and deforming the cylinders. The 996 motor doesnΆt have individual, replaceable cylinders like the 993 did, so the whole cylinder bank is ruined. YouΆll need a new engine! $15,000.
» PCV failures will suck oil through the intake, gumming up valves, sludging the oil… you know. This might not require a new engine; breathe a sigh of relief.
» Variocam (VVT) controller failure can lead to poor performance or a rough idle. Thankfully this wonΆt kill your engine!
Now, itΆs estimated that these failures only affect about 5-10% of early 996 (and 986 Boxster) production. Which doesnΆt sound too bad – but if you knew your $75,000 Porsche had a 1 in 10 chance of needing a new engine at huge expense, how interested would you be? WhatΆs worse is that Porsche spent more effort trying to pin the failures on owner neglect or abuse than trying to restore customer goodwill. When the problems are clearly due to design flaws, the best strategy is not to insult your customers and assume theyΆre stupid. There are ways to avoid these problems, mostly aftermarket or updated OEM parts from later cars. A better way? Get a GT3 or a 996 Turbo. For one thing, theyΆre awesome. But they also use the older 911 GT1-derived block thatΆs not a split case, and these motors are almost bulletproof.
So next time youΆre car shopping, keep in mind that just because a car has a reputable badge on the hood doesnΆt mean it wonΆt give you problems of some sort. Do your research first, so you donΆt have to learn of a problem the hard (read: expensive) way. Until next time, friends!
https://www.carthrottle.com/10-surprisingly-unreliable-cars/
steliosm46
18-11-11, 23:43
Xαίρομαι που σε αυτό το thread το αγαπημένο μου αυτοκίνητο συγκρίνεται με supercars και για άλλη μία φορά εγείρει θερμές συζητήσεις. Τα αυτοκίνητα άλλωστε με ισχυρή προσωπικότητα, χαρακτήρα και στίγμα στον αυτοκινητικό χάρτη είναι και τα πιο αμφιλεγόμενα...με φανατικούς οπαδούς και πολέμιους ταυτόχρονα!
Προσωπικά θεωρώ το Μ3 Ε46 αξιόπιστο αυτοκίνητο πάντα στα πλαίσια της τεχνολογίας που ενσωματώνει και της κατηγορίας του. Τα μέταλλα δεν είναι πρόβλημα και μην το λέμε και το ξαναλέμε μιας και η Βmw επανόρθωσε με ανακλήσεις. Βέβαια στην κατηγορία του υπήρχαν και χειρότερα, όπως τα 996 που ραγίζαν μπλόκ...
Τα πατώματα που ανοίγουν είναι όντως σχεδιαστικό σφάλμα της Bmw. Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί συνέχεια αναφέρεται σαν πρόβλημα του 46 Μ3 αφού το ίδιο παθαίναν και τα Ε36 ας πούμε...από 316 έως Μ3. Επίσης και τα Ε30 αλλά και τα Z3 ανοίγαν στους θόλους, αλλά κάποιοι έχουν μόνιμα την καραμέλα του "απαράδεκτου" 46 στο στόμα.
Και ξέρεται γιατί θεωρούν το 46 αναξιόπιστο? Γιατί σερφάρουν πολύ στο internet, και διαβάζουν για τα προβλήματα που βγάζει αυτό το σπορ μοντέλο που έχει παραχθεί σε περίπου 86,000 κομμάτια (και όχι 16,000 που έχει παραχθεί το αντίστοιχης χρονολογίας modena). Kαι από αυτούς τους 86,000 κατόχους, το 90% είναι πορωμένοι, ασχολούνται με τα μηχανικά του αυτοκινήτου τους (δεν αφήνουν τα κλειδιά στο συνεργείο και φεύγουν), γράφουν σε bmwδικές κοινότητες με πολλά μέλη, συζητάνε πολύ γι' αυτό και αναλύουν την κάθε τεχνική απορία που τους μπαίνει στο μυαλό. Σε αντίθεση τα προβλήματα των ferrari, lamborghini κλπ μένουν ανάμεσα στα μέλη κλειστών club ή σαν χρεωστικές κινήσεις στις πιστωτικές των εύπορων κατόχων τους. Με εξαίρεση κάποιους που έχουν πάει να καούν ζωντανοί μέσα στο ferrari τους ή είδαν το χάρο με τα μάτια τους στο murcielago που άρχισε να παντιλικώνει μόνο του...θέματα που πήραν αρκετή έκταση και συζητήθηκαν ευρέως.
Δεν είναι λοιπόν θέμα αναξιοπιστίας, αλλά δημισιότητας (γύρω από ένα "προσιτό" hot μοντέλο) και διαφορετικού κοινού.
Συμφωνω απολυτα με την περιγραφη!