PDA

Επιστροφή στο Forum : σκυλος ο πιστος φιλος

Σελίδες : [1] 2

katsaraios
15-11-11, 02:49
Δινουν πολλα και ζητανε λιγα,αν διαβασετε θα δειτε ποσο βοηθανε τα παιδια και τους μεγαλυτερους σε θεματα φροντιδας,περιποιησης,ψυχο λογιας και πολλα αλλα..
Θα εγραφα πολλα ακομα αλλα βαζω προς το παρον μονο την φωτογραφια -αιτημα που με συγκινησε ...

m-power_01
15-11-11, 03:33
Αν υπάρχει κάποιος που έχει χώρο, όρεξη και διάθεση για να πάρει γερμανικό ποιμενικό κουταβάκι σε συμβολική τιμή, μπορώ να μεσολαβήσω.

katsaraios
15-11-11, 08:04
κυριος μπροστα στο ασανσερ και φατσα στο δωματιο
Remi !!!

Thomelef
15-11-11, 08:52
τελευταία φορά που τον θυμάμαι γλυκούλη...τώρα έχει ξεπεράσει τα 55 κιλά, και το κεφάλι του είναι όσο μια μπάλα του μπάσκετ...
και γ@μώ τους φύλακες, πολύ κοινωνικός, καθόλου ενοχλητικός...απο τα καλύτερα σκυλιά που έχουν περάσει αο τα χέρια μου...
η μεγάλη μου αγάπη όμως, μια ζωή θα είναι ο spike. το προηγούμενο γερμανικό ποιμενικό, που πέθανε απο λευχαιμεία... :(

bill_m3
15-11-11, 09:28
Ωραίο θέμα thumb thumb thumb

Να ρωτήσω κάτι, ποιες είναι οι σωστές διαστάσεις για ένα σπιτάκι σκύλου ενήλικου Γερμανικού Ποιμενικού ?????

hades7
15-11-11, 09:47
οτι καλυτερο για εναν ανθρωπο η συντροφια των ζωων εχω ενα σκυλο σπιντς μια γατα σιαμ και μια γατα περσιας .μια εβδομαδα πριν εχασα απο καρκινο μια ακομα γατα περσιας που ειχα μολις 4 ετων.οσα προβληματα και να εχω οταν γυρναω σπιτι και ερχονται πανω μου ξεχναω τα παντα

Ptboul
15-11-11, 10:03
Ωραίο θέμα thumb thumb thumb

Να ρωτήσω κάτι, ποιες είναι οι σωστές διαστάσεις για ένα σπιτάκι σκύλου ενήλικου Γερμανικού Ποιμενικού ?????

Nα ρωτήσω και εγώ κάτι με τη σειρά μου (θα τα κάνουμε μΝι στο τέλος).

Θεωρώ τα λυχόσχυλα την χρυσή τομή εξυπνάδας και δύναμης για φύλακα, τελευταία όμως ψήνομαι για κόλεϋ.

Τι λένε σαν σκυλιά πέρα από την ευφυΐα τους, έχει κάποιος εμπειρία;

hades7
15-11-11, 10:11
[QUOTE=Ptboul;213888]Nα ρωτήσω και εγώ κάτι με τη σειρά μου (θα τα κάνουμε μΝι στο τέλος).

Θεωρώ τα λυχόσχυλα την χρυσή τομή εξυπνάδας και δύναμης για φύλακα, τελευταία όμως ψήνομαι για κόλεϋ.

Τι λένε σαν σκυλιά πέρα από την ευφυΐα τους, έχει κάποιος εμπειρία;[/QUOT

μονο αυτος θα σου πηγαινει

https://www.wondermode.com/blog/wp-content/uploads/2011/01/trussardi1911fall361.jpg

Thomelef
15-11-11, 10:13
το laguna seca δίπλα απο τον σκύλο στην δεύτερη φώτο του πρώτου ποστ κανένας δεν το είδε, να υποθέσω???:shok:

kplc16
15-11-11, 10:19
το laguna seca δίπλα απο τον σκύλο στην δεύτερη φώτο του πρώτου ποστ κανένας δεν το είδε, να υποθέσω???:shok:

to ειδα εγω ρε Θωμα.

Stamatis
15-11-11, 10:43
Σπιτακι Βασιλη μιαμιση φορα το μηκος του και σε υψος οσο το κεφαλι του.
Η πορτα να ειναι τοσο ψηλη ωστε να περναει σκυφτος με το κεφαλι στην ευθεια.

Για την αλλη ερωτηση, ο λυκος, ειναι λυκος.
Παιζει, φυλαει, αλλα και μερικες φορες σου θυμιζει οτι ειναι λυκος.

https://i1117.photobucket.com/albums/k598/stanleyvintage/4a60ce50.jpg
Και μια φωτο πριν απο 7 χρονια.
Η Μαγια κουταβι.

Ptboul
15-11-11, 10:43
μονο αυτος θα σου πηγαινει

Τον θέλω μερακΛή, σαν το αφεντικό του :)

https://www.athensbars.gr/sites/default/files/images/x2_505c767.jpg

kplc16
15-11-11, 10:51
Οταν ημουν 10 ετων εφερε ο πατερας μου στο σπιτι ενα κουταβι puddle ημιαιμο. Tα ριμαξε ολα και απεκτησε στη πορεια τον ογκο απο κατσαρο dopperman. Οι γονεις μου πηραν την αποφαση και το δωσαμε σε μια κυρια με μονοκατοικια.Τοτε εκλεγα για μερες. Επειτα απο χρονια καταλαβα οτι ο σκυλος ειτε μεγαλοσωμος ειτε μικροσωμος ειναι για αυλη. Δε πρεπει να το κλεινουμε στους 4 τοιχους και να τον υποχρεωνουμε να ζει οπως εμεις.

Konstantinos E60
15-11-11, 10:55
Η κυρία της φωτό μας την έπεσε ένα βράδυ εξω απο το σπίτι και απο τότε δεν λεει
να ξεκολήσει !! Χαζή είναι ? Η κροκέτα και τα gourmet πάνε σύνεφο...

https://i956.photobucket.com/albums/ae50/KonstantinosE60/DSC00163.jpg

Konstantinos E60
15-11-11, 11:03
Νταξ σκυλος δεν ειναι αλλα ειναι καλή παρέα !!:original:

ntinos
15-11-11, 11:16
Ετουτη ειναι η Σιβα.

Εχτες εκλεισε τους 3 μηνες, στην φωτο ειναι 2 και κατι λιγες μερες.

Μεγαλη πουτ@ν@ ...

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=9929&stc=1&d=1321348410

TSAF
15-11-11, 11:38
Αυτη εδω ειναι η Ελσα. Την ειχε αγορασει η γυναικα μου και την ειχαμε στην Φιλοθεη αλλα πιστευω οτι ηταν λιγο δυστυχισμενη γιατι ολη την εβδομαδα την περναγε μεσα στο διαμερισμα εκτος απο μια ωρα το πρωι που εκανε βολτα και 2 ωρες το βραδυ. Τα σαββατοκυριακα την ειχαμε παντου μαζι μας. Οταν αποφασισε η μητερα μου οτι θα μεινει στην Χαλκιδικη η Ελσα μετακομισε μαζι της. Εκει εχει ενα χωρο 2 στρεμματα και τρεχει-γαβγιζει απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Πλεον ειναι τρισευτιχισμενη & προσεχει την μανα και το cabrio:thumbsup:

ntinos
15-11-11, 11:40
κουκλα η Ελσα, φτου-φτου

oldcarskickass
15-11-11, 11:51
τελευταία φορά που τον θυμάμαι γλυκούλη...τώρα έχει ξεπεράσει τα 55 κιλά, και το κεφάλι του είναι όσο μια μπάλα του μπάσκετ...
και γ@μώ τους φύλακες, πολύ κοινωνικός, καθόλου ενοχλητικός...απο τα καλύτερα σκυλιά που έχουν περάσει αο τα χέρια μου...
η μεγάλη μου αγάπη όμως, μια ζωή θα είναι ο spike. το προηγούμενο γερμανικό ποιμενικό, που πέθανε απο λευχαιμεία... :(

Τόμι ο σκύλος είναι φοβερός!!!

Προσωπικά θεωρώ τα ροτβάιλερ και τα ντόπερμαν από τα καλύτερα σκυλιά που υπάρχουν (μετά τα ελληνικά ποιμενικά αλλά τα τελευταία θέλουν ΠΟΛΥ δουλειά και για να τα αποκτήσεις με τα pedigree και για να τα έχεις. Απλά επειδή είναι ΚΤΗΝΗ καλό είναι να το εκπαιδεύσεις, τουλάχιστον βασική υπακοή.
Και μην ξεγελιέσαι είναι σκύλος που θέλει επιβολή.

Εμείς έχουμε 2. Ένα θηλυκό και ένα αρσενικό. Και τα 2 τα μαζέψαμε από το δρόμο. Η μεν σκύλα πρέπει να έχει κάτι από μπασέντζυ και ενέργεια ντοπαρισμένου πρωταθλητή. Αφού για να φανταστείτε όταν την βγάζουμε βόλτα είναι συνήθως 12 - 12μιση το βράδυ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ καιρικών συνθηκών με το αμάξι (μας ακολουθάει, και τώρα τελευταία έχει μάθει το δρόμο και πηγαίνει την βόλτα μόνη της και το αμάξι ακολουθάει) για κανά 45 λεπτο με μία ώρα με ταχύτητες από 20 με 40 χιλιόμετρα. Έχω κάποια βίντεο αλλά είναι βράδυ και δεν φαίνεται καθόλου.

Ταυτόχρονα έχουμε και 3 γάτες, οι οποίες είναι άλλη ιστορία από μόνες τους...

fast-enough
15-11-11, 13:09
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, στο σπίτι μας πάντα υπήρχαν σκυλιά και γάτες.
Πάντα είχα ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη στα σκυλιά. Η Πεπέτα που προυπήρχε της γέννησής μου ένα γερμανικό ποιμενικό, μετά ο γιος της ο Τσάρλυ, ο οποίος όμως δόθηκε γιατί πήγαμε σε διαμέρισμα... ακολούθησαν ο Αχιλλέας που μαζέψαμε από το δρόμο, η Ντόνα - μολοσσός, ο Κάρλο -τσιουάουα, η Κάρα - λυκόσκυλο και η μεγάλη μου αγάπη ο Μπρούνο, ένα πανέμορφο Μπόξερ...
Αν και οι γονείς μου και η αδερφή μου εξακολουθούν να έχουν σκυλιά, (1 Ροτβάιλερ, 1 ημίαιμο, 1 αγγλικό σέτερ και 2-3 επανιέλ μπρετόν - κυνηγάει ο γαμπρός μου), εγώ δυσκολεύομαι να υιοθετήσω πάλι ένα σκυλί...
Μετά την απώλεια του Bruno με τον οποίο πέρασα απίστευτες στιγμές, δυσκολεύομαι να πάρω την απόφαση για άλλο σκυλί.
Πλέον παντρεμένος με 2 κοριτσάκια και κάτοικος Αθήνας, αμφιβάλλω πως θα μπορέσω να αφιερώσω στο σκύλο μας το χρόνο αλλά και το χώρο που του χρειάζεται.
Καλή η αυλή που έχουμε, αλλά ο σκύλος χρειάζεται αγάπη, φροντίδα και χρόνο σαν ισότιμο μέλος της οικογένειας. Θα ζει μαζί μας, εντός και εκτός σπιτιού, θα έρχεται όπου πηγαίνουμε. Οπότε θα το καθυστερήσω λίγο μέχρι να είμαι σίγουρος πως θα μπορώ πραγματικά εγώ και η οικογένειά μου να αποκτήσουμε ένα νέο μέλος. Σίγουρα πάντως θα είναι Boxer...
Οι σκύλοι προσφέρουν (όπως και τα παιδιά άλλωστε) την πιο ανιδιοτελή μορφή αγάπης. Θα γλείψουν το δάκρυ από το μάγουλό σου, θα σου κάνουν συντροφιά όταν είσαι πεσμένος ή θα προσπαθήσουν να σε ευθυμήσουν και πάντα θα χαίρονται με τη χαρά σου.
Αξίζουν την αγάπη μας και ποτέ δεν πρέπει να αποκτούνται ως "παιχνίδι".
Εύχομαι όλα τα παιδιά να έχουν τη χαρά να ζήσουν μαζί με κατοικίδια, είτε σκυλάκια, είτε γατάκια.
ΥΓ. Στις γάτες που είχαμε και έχουν οι γονείς μου δεν θα αναφερθώ, γιατί θα μας πάρει 2-3 σελίδες! :shok:
:thanks:

hades7
15-11-11, 13:15
μου τελειωσαν τα thanks μπορω να δεινω κοκκαλα?

katsaraios
15-11-11, 13:22
μου τελειωσαν τα thanks μπορω να δεινω κοκκαλα?

κανενα λουρακι χρυσο??? kinky boy:hystericalbs1:

katsaraios
15-11-11, 13:45
Εγω παλι απο μικρος τα φοβομουνα τα σκυλια,θυμαμαι στο Περιστερι κατι κυνηγητα με αδεσποτα στα σχολικα χρονια και μετα στον στρατο 2 περιστατικα σε μοναδες (πολυ γελιο)...
Ποτε δεν ειχαμε κατοικιδια σπιτι ουτε κουβεντα να γινει φυσικα στην μανα μου η τον πατερα μου ,μονο κατι αηδονια ειχε κατα καιρους...
Παντρεμενος αργοτερα ενα καλοκαιρι μας χαρισε ενας φιλος ενα κουταβακι καταμαυρο ημιαιμο επειδη η μικρη τοτε στα 4 της το ειχε δει στο χωριο,αρχισε η αναστροφη του κλιματος και η αναθεωρηση για την σχεση μου με τα σκυλια.
Θυμαμαι ακομα τον Μπρουνο 45 ημερων σε κουτι πιτσας :th_Laie_67-1: ταξιδι Καλαματα-Αθηνα μονος μου και να λεω "που τον παω ρε γμτ"...
Περιτο να πω τι εγινε με την μικρη τρελαθηκε και το ειχε καθε μερα ολο φροντιδα και παιχνιδι ,αλλα με εξεπληξε που καταλαβαινε οτι χρειαζοταν και αυτο την ηρεμια του τον δικο του χωρο και φροντιδα...μιλαμε για ενα παιδακι 4 χρονων !!
Αλλαξαν πολλα απο τοτε σε καταστασεις ,ο Μπρουνο δυστυχως ταξιδεψε ενα καλοκαιρι για το χωριο και εκει τον φαρμακωσανε,αλλα απο περυσι εχω παλι απο φιλο ενα πανεξυπνο και παιχνιδιαρικο μεγαλοσωμο κανιςακι-γκριφον που μας τρελαινει στο παιχνιδι και την βολτα !!!
Οταν δε ερχεται η μικρη γινεται πανηγυρι η χαρα δεν περιγραφεται,αλλα πιο πολυ με "τελειωνει" να βλεπω την μικρη να κοιμαται και διπλα της να κοιμαται στην μοκετα στην θεση του ο Ρεμι...
Εχει μαθει δε απο την αρχη -και μαλιστα απο την μανα μου που δεν ηθελε να εχει ποτε ζωακι στο σπιτι-και δεν λερωνει ποτε μεσα ακομα και τωρα που χειμωνιαζει...
Βρε πως αλλαζουν οι καιροι,σκυλισια ζωη χαχαχαχα

hades7
15-11-11, 13:46
ρε τον κατσαραιο πεταξε δυο photo απο σκυλους που δεν ειναι καν δικοι του και τσιμπησε ενα σωρο thanks κατσε θα ανοιξω θεμα για παπαγαλους ολο και καποιος απο εδω θα εχει....

Ptboul
15-11-11, 13:48
ρε τον κατσαραιο πεταξε δυο photo απο σκυλους που δεν ειναι καν δικοι του και τσιμπησε ενα σωρο thanks κατσε θα ανοιξω θεμα για παπαγαλους ολο και καποιος απο εδω θα εχει....

:hystericalbs1::hystericalbs1: Νομίζει ότι είναι ευρώ τα θενκς

stavr
15-11-11, 16:34
Απο το 2005 εψαχνα καθαροαιμο κολευ, δεν ηθελα να το παραγγειλω ετσι απλα σε πετ σοπ και να το παραλαβω σαν δεμα. Πιστευω οτι το να δεις τα κουταβια 2-3 φορες με τη μανα, πως συμπεριφερονται και πως αντιδρουν, σε βοηθαει να κανεις μια καλη επιλογη. Τελικα το 2006 τον Απριλη πηραμε τη Λιζα, ενα λαμπραντορ κατραμι μαυρο θηλυκο, οχι 100% καθαροαιμο, πρεπει να ναι μπερδεμενη με γκεκα, αλλα πανεξυπνη. Ο σκυλος ειναι μελος της οικογενειας, δεν μπορω να φανταστω το σπιτι μας χωρις σκυλο!

Nα ρωτήσω και εγώ κάτι με τη σειρά μου (θα τα κάνουμε μΝι στο τέλος).

Τι λένε σαν σκυλιά πέρα από την ευφυΐα τους, έχει κάποιος εμπειρία;

Αν εμενα σε μονοκατοικια σιγουρα θα ειχα και ενα κολευ, ισως και παραπανω! Τα κολευ κατα τη γνωμη μου ειναι τα καλυτερα σκυλια για οικογενεια. Μην περιμενεις οτι σαν φυλακες θα ειναι οπως τα γερμανικα ποιημενικα.... δεν θα προστατευσουν το χωρο τους - σας, αλλα θα προστατευσουν τα μελη της οικογενειας. Απο εξυπναδα δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλη μεγαλοσωμη ρατσα οπως τα κολλευ. Ειχαμε ενα πριν χρονια, θυληκο, το πηραμε 2 μηνων, βασιλικο, μακρυτριχο μαυρο-ασπρο. Θυμαμαι και πηγαμε να το παρουμε απο συγγενη, τα βλεπω με τη μανα, και μου λεει ο θειος μου -αυτο παρε, και μου το δειχνει.....ηταν απομερα απο τα υπολοιπα και κοιμοταν μονο του. Του λεω αποκλειεται....μου λεει περιμενε και κοιτα! Το πιανει λοιπον και το βαζει με τα υπολοιπα διπλα στη μανα. Αρχισε και τα πειραζε τα δαγκωνε- δαγκωνε τη μανα, σε 1 λεπτο οοοολα τα κουταβια ειχαν γινει ανω κατω! Σηκωνεται λοιπον η μανα το πιανει και το βαζει παλι μονο του και αφου το θηλαζει γυρναει στα υπολοιπα, το χε απομερα γιατι χαλαγε τον κοσμο. Το σκυλι το πηραμε εκανε 2 γεννες 10 και 11, τα μεγαλωσε ολα, εζησε 5 χρονια και μετα πηγε απο φολα που εφαγε κατα τη βολτα της μαλλον.
Τι να σου πρωτο-αναφερω, οτι μας πηγαινε σχολειο καθε πρωι και μας γυρναγε το μεσημερι, οτι επεσε η γιαγια και μας τραβουσε να παμε να τη βοηθησουμε γιατι η κακομοιρα δεν μπορουσε να σηκωθει, οτι νεοι ενοικιαστες εμειναν 1η μερα στο διαμερισμα διπλα μας που τους νοικιασαμε και πηρε φωτια ενω ειχαν φυγει και ο σκυλος δεν εβγαζε τη μυτη του απο το πλατυσκαλο της εισοδου μεχρι που μυρισαμε κι εμεις καπνο και μπουκαραμε σπαζοντας το τζαμι μιας και ξεραμε οτι οι ενοικιαστες ειχαν φυγει για ΣΚ. .......και πολλα αλλα. Φιλε πιτμπουλ, θα σου προτεινα κολλευ 100% και προτιμησε θηλυκο, αυτα βεβαια κατα τη γνωμη μου παντα και με βαση τις δικες μου εμπειριες.

ntinos
15-11-11, 16:51
H επιλογη σκυλου ειναι πολυ σοβαρο θεμα.

Κατ'αρχας, το να εχουμε σκυλο, τουλαχιστον για οσο ειναι κουταβι μεχρι καποιων μηνω, ειναι μεγαλη ευθυνη. Μονο αν ειμαστε σιγουροι οτι μπορουμε να του προσφερουμε αυτα που εχει αναγκη ενας σκυλος μπορουμε να τον εχουμε.

Δευτερον, εξαρταται απο τον λογο που θελουμε να εχουμε σκυλο (πχ για φυλακα ή για συνροφια).

Τριτον, αν εχουμε το καταλληλο περιβαλλον που θα μπορεσει να ζησει σαν σκυλος ενας σκυλος ειναι επισης παρα πολυ σημαντικο.

Ptboul
15-11-11, 17:02
To ξέρω Σταύρο για αυτό και δεν ανέφερα τυχαία την ράτσα. :)

Είναι από το τοπ 10, στην κορυφή της λίστας σε ευφυΐα (1ος δηλ.) και ιδανικός για οικογένεια.

Μεγάλος μπελάς πρέπει να είναι η φροντίδα της τρίχας του μόνο.

Για να δούμε.

stavr
15-11-11, 17:19
Ναι φιλε το τριχωμα θελει απαραιτητα βουρτσισμα ανα 2 μερες αλλα και οποτε βγει σε χωραφια, χορτα κτλ οπωσδηποτε βουρτσιμα σχολαστικο.
Το χτενισμα του παντος οταν γινεται οπως πρεπει δεν χρειαζεται πανω απο 3 λεπτα και ετσι δεν θα μαδαει σε περιπτωση που θα ναι μεσα στο σπιτι.
Αν δεν γινει γεμιζει κομπους και μετα θελει κουρεμα η καθε μπερδεμενη τουφα (για να μην γινει ρασταφαρι, για μααααααν) και καταληγει το σκυλι σαν το Θεμο στο 1ο φετινο επισοδειο του ολα 12!
Υπ οψην, λεγεται οτι τα κολλευ σε περιπτωση που τους κουρεψεις το τριχωμα κοντο πεφτουν σε μελαγχολια και μπορει μεχρι και να ψοφησουν.

ntinos
15-11-11, 17:34
To ξέρω Σταύρο για αυτό και δεν ανέφερα τυχαία την ράτσα. :)

Είναι από το τοπ 10, στην κορυφή της λίστας σε ευφυΐα (1ος δηλ.) και ιδανικός για οικογένεια.

Μεγάλος μπελάς πρέπει να είναι η φροντίδα της τρίχας του μόνο.

Για να δούμε.

Να παρεις ενα σερνικο golden retriever, να συμπεθερεψουμε βρε συ....

Ακου κόλι... Μα ειναι δυνατον τον 21ο αιωνα ?

Καλα, μολις τα πουμε απο κοντα θα σε μετρησω, και θα σου πω τι σου ταιριαζει :D

pilot
15-11-11, 17:53
μιας και το πατρικό μου είναι στο χωριό και έχει 3 στρέμματα αυλή, πάντα,απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έχουμε σκύλους και γάτες.. πάντα είχαμε λυκόσκυλα(γερμανικά-βελγικά). Τώρα έχουμε δυο βελγικά(όπως του Σταμάτη).. μιλάμε για πολύ τρέλα τα άτιμα, είναι και αντρόγυνο φυσικά!! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

καλά τα γατώνια άλλη περίπτωση..3 στρέμματα αυλή και γύρω-γύρω χωράφια, αποθήκες από πίσω και ποτέ δεν είχαμε ποντίκια, φίδια κλπ..

πραγματικά δεν βλέπω την ώρα να φύγουμε με την γυναίκα από την ''φυλακή'' που έχει στην πόλη και να πάρω ένα ζευγάρι γερμανικά!!

Skyline_IS
15-11-11, 18:29
Ο λογος που δεν πηρα σκυλι,περαν του οτι θελει φροντιδα κλπ , ειναι καθαρα ο χωρος.Δεν θα ηθελα επ ουδενι να το ταλαιπωρησω να ειναι κλεισμενο σε διαμερισμα ή εξω στο μπαλκονι..

Ναι μεν υπαρχει χωρος στο εξοχικό αλλα δεν θελω να το φυλακισω σε μια αυλη και να πηγαινω μονο το σκ ή 1 φορα το μηνα οπως κανουν μερικοι :ranting2:

Τα σκυλια και τα γιατια δεν ειναι πλαστικο παιχνιδι.

bill_m3
15-11-11, 18:59
O μικρούλης μου!!!

https://www.youtube.com/watch?v=sscG-ikqekY

race850i
15-11-11, 20:46
Εγω αυτην την στιγμη τα ζωα δεν θελω ουτε να τα βλεπω.
Εχω 2 παιδια και η κορη μου με ψηνει εδω και καιρο για γατα αλλα δεν..

Απο τα 5 μου χρονια πηγαινοντας στο νηπιο μαζευα απο το δρομο μαζι με τον αδερφο μου οτι ξεκειλιασμενο τετραποδο υπηρχε, μετα απο λιγα χρονια το σπιτι εξελειχθηκε σε μικρη κλινικη. Καποια περιοδο ειχαμε στο σπιτι πανω απο 20 Αδεσποτες γατες,αλλες ετοιμοθανατες απο ασσυτια,με σπασμενα κοκκαλα,καρκινους,καποια γατακια θυμαμε τα ειχα βρει μισοπνηγμενα σε μια πλαστικη σακκουλα.
Εχουμε μαζεψει και περιθαλψει πανω απο 100 ζωα,πολλα απο αυτα δυστηχως πεθαναν γιατι δεν τα προλαβαμε η ηταν πολυ αρρωστα και πολλα αλλα τα δηλλητηριασαν οι καλοι μας γειτονες.
Οι γονεις μου ειναι μελοι της Φιλοζωικης εταιριας στην Αθηνα και εχουν ακομα περιπου 8 γατες πανω απο 10 χρονων συν τις αδεσποτες που ερχονται για φαγητο.

Εγω τον τελευταιο γατο που μαζεψα τον εστειλα στην Νεα Υορκη στην κουνιαδα μου και εγινε διπλοφαρδος.

https://img266.imageshack.us/img266/508/amerika171.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/266/amerika171.jpg/)

Αλλα εγω ψυχολογικα δεν αντεχω αλλο να δω πεθαμενο ζωο στα χερια μου.

kplc16
15-11-11, 21:11
Ετουτη ειναι η Σιβα.

Εχτες εκλεισε τους 3 μηνες, στην φωτο ειναι 2 και κατι λιγες μερες.

Μεγαλη πουτ@ν@ ...

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=9929&stc=1&d=1321348410

g.r. ειναι η λαμπραντορ;
δε τα ξεχωριζω οταν ειναι κουταβια

ntinos
15-11-11, 21:54
golden retriever ;-)

Monsta
15-11-11, 22:24
To 1977 και σε ηλικία 7 ετών, μάζεψα από μία οικοδομή στη Γλυφάδα που έχτιζε τότε ο πατέρας μου τον Μπούμπη, ένα ημίαιμο λυκόσκυλο λίγων μόνο ημερών. Ο Μπούμπης έζησε ζωή χαρισάμενη κοντά μας μέχρι το '84 όπου έφυγε πρόωρα από ασθένεια.

Ο πατέρας μου ξαναπήρε σκυλιά το 2000. Την Μυκονιάτισα Ζήνα ένα πανέμορφο καθαρόαιμο αγγλικό σέτερ και τον Μυκονιάτη Λίο που τον βρήκα πάλι εγώ λίγων μόνο ημερών έξω από το σουπερμάρκετ Φλώρα εκείνο το καλοκαίρι. Μεγάλοι σε ηλικία πλέον και οι δύο, η Ζίνα διαγνώσθηκε πρόσφατα με καρκίνο στο κεφάλι ενώ προχωρήσαμε σε χειρουργική επέμβαση και αφαίρεση του όγκου. Η κατάσταση βέβαια αναμένεται να επιδεινωθεί σύντομα.

Ορισμένοι νομίζουν ότι τα κατοικίδια είναι παιχνιδάκι, τα πετάνε σε μία βεράντα / ταράτσα / κήπο να μεγαλώσουν εκεί. Τι κρίμα!

Λόγω πολλών υποχρεώσεων αλλά και φορτωμένου προγράμματος, δεν έχουμε προβεί στην απόκτηση κάποιου νέου σκυλάκου. Προσωπικά αρκούμαι στα διάφορα γατάκια που βρίσκω στο μαγαζί κατά καιρούς, όπου τους παρέχω τα απαραίτητα μέχρι να μεγαλώσουν και να βρουν το δρόμο τους.

Εγω τον τελευταιο γατο που μαζεψα τον εστειλα στην Νεα Υορκη στην κουνιαδα μου και εγινε διπλοφαρδος.

Μη το λες αυτό. Στην Αμερική πουλάν ληγμένα γάλατα και χαλασμένα κρέατα, remember ?

aristent
15-11-11, 22:25
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, στο σπίτι μας πάντα υπήρχαν σκυλιά και γάτες.
Πάντα είχα ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη στα σκυλιά. Η Πεπέτα που προυπήρχε της γέννησής μου ένα γερμανικό ποιμενικό, μετά ο γιος της ο Τσάρλυ, ο οποίος όμως δόθηκε γιατί πήγαμε σε διαμέρισμα... ακολούθησαν ο Αχιλλέας που μαζέψαμε από το δρόμο, η Ντόνα - μολοσσός, ο Κάρλο -τσιουάουα, η Κάρα - λυκόσκυλο και η μεγάλη μου αγάπη ο Μπρούνο, ένα πανέμορφο Μπόξερ...
Αν και οι γονείς μου και η αδερφή μου εξακολουθούν να έχουν σκυλιά, (1 Ροτβάιλερ, 1 ημίαιμο, 1 αγγλικό σέτερ και 2-3 επανιέλ μπρετόν - κυνηγάει ο γαμπρός μου), εγώ δυσκολεύομαι να υιοθετήσω πάλι ένα σκυλί...
Μετά την απώλεια του Bruno με τον οποίο πέρασα απίστευτες στιγμές, δυσκολεύομαι να πάρω την απόφαση για άλλο σκυλί.
Πλέον παντρεμένος με 2 κοριτσάκια και κάτοικος Αθήνας, αμφιβάλλω πως θα μπορέσω να αφιερώσω στο σκύλο μας το χρόνο αλλά και το χώρο που του χρειάζεται.
Καλή η αυλή που έχουμε, αλλά ο σκύλος χρειάζεται αγάπη, φροντίδα και χρόνο σαν ισότιμο μέλος της οικογένειας. Θα ζει μαζί μας, εντός και εκτός σπιτιού, θα έρχεται όπου πηγαίνουμε. Οπότε θα το καθυστερήσω λίγο μέχρι να είμαι σίγουρος πως θα μπορώ πραγματικά εγώ και η οικογένειά μου να αποκτήσουμε ένα νέο μέλος. Σίγουρα πάντως θα είναι Boxer...
Οι σκύλοι προσφέρουν (όπως και τα παιδιά άλλωστε) την πιο ανιδιοτελή μορφή αγάπης. Θα γλείψουν το δάκρυ από το μάγουλό σου, θα σου κάνουν συντροφιά όταν είσαι πεσμένος ή θα προσπαθήσουν να σε ευθυμήσουν και πάντα θα χαίρονται με τη χαρά σου.
Αξίζουν την αγάπη μας και ποτέ δεν πρέπει να αποκτούνται ως "παιχνίδι".
Εύχομαι όλα τα παιδιά να έχουν τη χαρά να ζήσουν μαζί με κατοικίδια, είτε σκυλάκια, είτε γατάκια.
ΥΓ. Στις γάτες που είχαμε και έχουν οι γονείς μου δεν θα αναφερθώ, γιατί θα μας πάρει 2-3 σελίδες! :shok:
:thanks:

...συγκινητικοτατη περιγραφη,μπραβο.

Μολις γυρισα απο βολτα και η κορη μου ειχε ενα μικρο σκυλακι αγκαλια,.....ευτυχως ηταν μιας φιλης της,.....πολυ γλυκο κουταβακι μολις δυο μηνων......ομως σε διαμερισμα πολυκατοικιας που μενουμε δεν θα ηθελα να "υιοθετησω" ενα ζωακι οσο χαριτωμενο και να 'ναι,αφου εγκλωβιζεται κατα καποιο τροπο σε βεραντες και στενους χωρους,μικρος ειχα σκυλακια αλλα ειχα περιφραγμενο οικοπεδο στο μαγαζι του πατερα μου.....αλλωστε ξερω οτι το δεσιμο που γινεται ,ειναι πολυ δυνατο και δυστυχως μια μερα θα μας "αφησει".......δυσκολα πραγματα για ευαισθητους ανθρωπους.

Stamatis
15-11-11, 23:40
T

Ορισμένοι νομίζουν ότι τα κατοικίδια είναι παιχνιδάκι, τα πετάνε σε μία βεράντα / ταράτσα / κήπο να μεγαλώσουν εκεί. Τι κρίμα!

Εκατοντάδες αλλαγές προορισμού για ξενοδοχεία που δέχονται ζώα.
Απιαστο όνειρο ένα διθέσιο κάμπριο
Τρία κατεστραμμένα χαλιά απο τη νεαρή της ηλικία
Ενα εγκεφαλικό όταν έφαγε (στην κυριολεξία) τα allen edmonds που είχα αγοράσει μόλις μια μέρα πριν
2 ώρες τη μέρα βόλτα και ένας κήπος ναρκοπέδιο
Αξημέρωτα και πριν πιώ καφέ η βόλτα για το πρωίνο κατούρημα
και βέβαια κάθε βράδυ στο χαλάκι δίπλα στο κρεββάτι να βλέπει όνειρα και να γρυλίζει η να ροχαλίζει ή ακόμα η βρωμιάρα και να κλάνει.
Αλλά όταν κάθεσαι και έρχεται και σου γλύφει το χέρι... και σε κοιτάει με εκείνες τις ματάρες, γίνεσαι παιδί ρε φίλε και αρχίζεις να κυλιέσαι στο πάτωμα και να παίζεις...
είναι απίστευτο το πόσα σου δίνει αν το αγαπάς το ζωάκι...

εδικά όταν γυρνάς στο σπίτι και αρχιζει τα μουρλά της, σου φεύγει όλο το στρες και το άγχος.

Μερικές φωτό απο όταν ήταν κουτάβι.

(αυτή στη θέση σου συνοδηγού ήταν ολα τα τα λεφτά. ακόμα και η μάνα μου που έχει αρώστια με την καθαριότητα στα καθίσματα του αμαξιού γέλαγε, μετά βέβαια με έβαλε να το καθαρίσω με καρπέξ)

katsaraios
15-11-11, 23:48
ο πρωτος ειναι ο Μπρουνο 3 μηνων..
στις υπολοιπες ο Ρεμι απο μωρο μεχρι το καλοκαιρακι με την αφεντικινα του !!!

Monsta
16-11-11, 00:00
Εκατοντάδες αλλαγές προορισμού για ξενοδοχεία που δέχονται ζώα.
Απιαστο όνειρο ένα διθέσιο κάμπριο
Τρία κατεστραμμένα χαλιά απο τη νεαρή της ηλικία
Ενα εγκεφαλικό όταν έφαγε (στην κυριολεξία) τα allen edmonds που είχα αγοράσει μόλις μια μέρα πριν
2 ώρες τη μέρα βόλτα και ένας κήπος ναρκοπέδιο
Αξημέρωτα και πριν πιώ καφέ η βόλτα για το πρωίνο κατούρημα
και βέβαια κάθε βράδυ στο χαλάκι δίπλα στο κρεββάτι να βλέπει όνειρα και να γρυλίζει η να ροχαλίζει ή ακόμα η βρωμιάρα και να κλάνει.

Και τις αρρώστιες? Που τις πας τις αρρώστιες και τη στεναχώρια ? Ο πατέρας μου όλο αυτό το καιρό είναι στα μαύρα του τα χάλια επειδή ξέρει ότι πρόκειται να τη χάσει πολύ σύντομα. Εν τω μεταξύ εκείνη μάλλον έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι κάτι δε πάει καλά και πλέον κοιμάται και ηρεμεί μόνο όταν βάζει το κεφάλι της μέσα στη μασχάλη του αφεντικού της.

Ζίνα αριστερά, Λίο δεξιά.

https://img200.imageshack.us/img200/152/leonzina.jpg

https://img41.imageshack.us/img41/7149/zinax.jpg

fanisk
16-11-11, 05:34
Για οσους γνωριζουν.. σκυλος για φυλακα και συντροφια, μαλινουα ή γερμανικο ποιμενικο?

kplc16
16-11-11, 07:19
Για οσους γνωριζουν.. σκυλος για φυλακα και συντροφια, μαλινουα ή γερμανικο ποιμενικο?

Παρε γερμανικο ποιμενικο η ελληνικο ποιμενικο.
Το μαλινουα θελουν καλο εκπαιδευτη για να αποδωσουν τα μεγιστα.
Αν ομως νιωθεις οτι απειλησαι εσυ κι η οικογενεια σου παρε Dogo Argedino.
To τελευταιο εικονιζεται παρακατω.

Ptboul
16-11-11, 09:23
Να παρεις ενα σερνικο golden retriever, να συμπεθερεψουμε βρε συ....

Ακου κόλι... Μα ειναι δυνατον τον 21ο αιωνα ?

Καλα, μολις τα πουμε απο κοντα θα σε μετρησω, και θα σου πω τι σου ταιριαζει :D

Τι να το κάνω ρε συ; Να πάω για κυνήγι στον βάλτο;https://www.podilates.gr/sites/default/files/smileys/hunter.gifΆσε που προτιμώ θηλυκό για ποικίλους λόγους.

Για την ώρα κάνουμε postpone στο κόΛι γιατί το κοΛί μας έχει γίνει να! :D

Είναι όμως η πρώτη επιλογή με δεύτερη τον Λύκο.

ntinos
16-11-11, 11:14

Η Μαγια κουταβι.

Ειχα και εγω οταν ημουν παιδι εναν τετοιο λυκο, αλλα πολυ ποιο μαλλιαρο. Το ονομα του, Ολυμπος.

Περιπου σαν και αυτο: (φωτο απο ιντερνετ)

https://www.irishdogs.ie/images/gallery/29/350_album.jpg

Αρκετα χρονια αργοτερα, (το 1989) πηραμε την Ροζα. Ηταν μαζι μας μεχρι το 2002. Καναδεζικο λυκοσκυλο (απο το 2003 νομιζω οτι επισημα η φυλη ονομαστηκε Ελβετικο λυκοσκυλο).

Ηταν σαν και αυτο: (φωτο απο ιντερνετ επισης)

https://www.gopetsamerica.com/dog_breeds/pics/bbs.jpg

Toν Μαρτη του 1999, πηραμε την Λιζα, ενα ημιαιμο Golden Retriever.
Περισυ την παραμονη της Πρωτοχρονιας, αντι για καλαντα την πηγαμε για ευθανασια. Καρκινος παντου...

Εχω κλαψει για σκυλο περισσοτερο απο οτι για ανθρωπο παιδια....

10 μηνες αργοτερα, αποφασισαμε οτι θελουμε ξανα σκυλακι (ναι, δεν αλλαζουμε με τιποτε), και πηραμε εκεινο το πορνιδιο που ποσταρα παραπανω.

Τα λυκοσκυλα για εμενα ειναι τα "καλυτερα" σκυλια. Πανεξυπνα, χαδιαρικα με τα αφεντικα, διστακτικα με τους επισκεπτες, αγριμια με τους αγνωστους.

Τα golden retrievers ειναι τελειως αχρηστα (δεν την αλλαζω ομως την πουπιτα μου με τιποτε :original::original::original: ) μονο χαδια και παιχνιδια κανουν και θελουν να ειναι παντα μαζι σου.

Εκπαιδευση - Εκπαιδευση - Εκπαιδευση - Εκπαιδευση ειναι αυτο που χρειαζεται το καθε σκυλακι, σε συνδιασμο παντα με φροντιδα - αγαπη και στοργη.

Και φυσικα, να μην κανουμε το λαθος να πιστεψουμε οτι σκεφτεται σαν ανθρωπος. Η εννοα της ηθικης, ειναι ανθρωπινο εφευρημα

ntinos
16-11-11, 11:17
Τι να το κάνω ρε συ; Να πάω για κυνήγι στον βάλτο;https://www.podilates.gr/sites/default/files/smileys/hunter.gifΆσε που προτιμώ θηλυκό για ποικίλους λόγους.

Για την ώρα κάνουμε postpone στο κόΛι γιατί το κοΛί μας έχει γίνει να! :D

Είναι όμως η πρώτη επιλογή με δεύτερη τον Λύκο.

Οχι, δεν χρειαζεται να το πας στον βαλτο.
Το κολι τι θα το "κανεις" ?

Προσεχε με το κολι, σε βλεπω να γινεσαι Τρυφωνας συντομα
(απο το πολυ το χτενισμα-βουρσισμα) :th_Laie_67-1:

bill_m3
16-11-11, 11:17

Η Μαγια κουταβι.

Θα φτιάξω αυτό https://ixnilatis33.blogspot.com/2008/09/blog-post_09.html
Μήκος στο 1,50 ύψος 1,00
Πλάτος???????????

ntinos
16-11-11, 11:19
Το hachiko (https://www.imdb.com/title/tt1028532/) το εχετε δει ??

TSAF
16-11-11, 11:20
Παιδια δειτε την φωτογραφια και πειτε τη συμπερασμα βγαζετε. Ετσι καθεται μεσα στο Ε30 της μητερας μου.

ntinos
16-11-11, 11:22
Μήκος στο 1,50 ύψος 1,00
Πλάτος???????????

Θα του φτιαξεις με δυο "δωματια" ?

Αν ναι, ας ειναι το καθενα 75 (το μισο απο το 1,5 του μηκους που λες) επι 90 τουλαχιστον.

Ptboul
16-11-11, 11:23
Παιδια δειτε την φωτογραφια και πειτε τη συμπερασμα βγαζετε. Ετσι καθεται μεσα στο Ε30 της μητερας μου.

:hystericalbs1: σαν άνθρωπος κανονικά! Του φοράς κ ζώνη;

bill_m3
16-11-11, 11:26
Θα του φτιαξεις με δυο "δωματια" ?

Αν ναι, ας ειναι το καθενα 75 (το μισο απο το 1,5 του μηκους που λες) επι 90 τουλαχιστον.

Όχι σκέφτομαι να μην βάλω το χώρισμα. Τι λέτε??

Ptboul
16-11-11, 11:27
Όχι σκέφτομαι να μην βάλω το χώρισμα. Τι λέτε??

Κάντο δυάρι ρε τσιγκούνη, φοβάσαι μη σε βρει ο ΜπέΝυ? :hystericalbs1:

ntinos
16-11-11, 11:29
Ειναι μεγαλο τοτε το 1,5

1 μετρο βαθος Χ 70 πλατος Χ 90 υψος θα ειναι οτι πρεπει θαρρω. ΔΕΝ πρεπει το σκυλοσπτο να ειναι πολυ μεγαλο γιατι θα ειναι δυσκολο να ζεσταινεται (απο την ανασα του σκυλου).
Ακομη, φροντισε το ανοιγμα να μην ειναι στο κεντρο της μεγαλης διαστασης, αλλα στην μια ακρη, ετσι ωστε να "απαγγιαζει" στην αλλη πλευρα.

bill_m3
16-11-11, 11:49
Ειναι μεγαλο τοτε το 1,5

1 μετρο βαθος Χ 70 πλατος Χ 90 υψος θα ειναι οτι πρεπει θαρρω. ΔΕΝ πρεπει το σκυλοσπτο να ειναι πολυ μεγαλο γιατι θα ειναι δυσκολο να ζεσταινεται (απο την ανασα του σκυλου).
Ακομη, φροντισε το ανοιγμα να μην ειναι στο κεντρο της μεγαλης διαστασης, αλλα στην μια ακρη, ετσι ωστε να "απαγγιαζει" στην αλλη πλευρα.

Ντίνο ένα μέτρο είναι ο μικρός σε μήκος ...

Θα είναι άνετα???

Ptboul
16-11-11, 11:52

Θα είναι άνετα???

κάποια στιγμή ο μικρός θα γίΝει μεγάλος.

race850i
16-11-11, 12:02
Μη το λες αυτό. Στην Αμερική πουλάν ληγμένα γάλατα και χαλασμένα κρέατα, remember ?

και τι σχεση εχει αυτο ρε Monsta με την καλοπεραση του γατου μου λες;;:rolleyes:

oldcarskickass
16-11-11, 12:07

Ότι δεν γουστάρει ΚΑΘΟΛΟΥ τα μερσεντες γιατί είναι έτοιμος να αρπάξει το clk.

Το εκπαίδευσες ή είναι στα γονίδια;

Stamatis
16-11-11, 12:34
Μήκος στο 1,50 ύψος 1,00
Πλάτος???????????

Θα είναι άνετα???

Πλατος οσο να χωραει να κουλουριαζεται.

TSAF
16-11-11, 12:43
Ότι δεν γουστάρει ΚΑΘΟΛΟΥ τα μερσεντες γιατί είναι έτοιμος να αρπάξει το clk.

Το εκπαίδευσες ή είναι στα γονίδια;

Οχι μεσα στο αυτοκινητο ειναι παντα φοβερα ήσυχη. Βεβαια της φοραμε ζωνη ασφαλειας ωστε σε κανα φρεναρισμα μην βρεθει μπροστα αλλα γενικα ειναι κυρια μεσα στο αυτοκινητο απο μονη της. Στο κτημα & στο σπιτι ειναι καφρος ομως :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Nino
16-11-11, 12:51
Ο πατερας μου ειχε ενα σκυλο για το κυνηγι τον Λαντη.
Μια φορα σε καποιο κυνηγι τον δαγκωσε φιδι (οχια), τοτε ουτε κτηνιατρος υπηρχε στη Φλωρινα ουτε και χρηματα για να μεταφερθει στη Θεσσαλονικη.
Ειχε πεσει ο σκυλος στην αυλη και για δεκα ημερες πηγαινε η μανα μου και τον ταιζε γαλα με κουταλακι στο στομα.
Μετα τις δεκα μερες αρχισε δειλα δειλα να σηκωνεται.
Πολεμησε ο ιδιος και με μονο την αγαπη και φροντιδα των δικων μου το δηλητηριο του φιδιου.
Καποια στιγμη μετα απο καιρο ο πατερας μου τον πουλησε σε καποιον στην πτωλεμαιδα ή στην Εδεσσα δεν θυμαμαι καλα.
Στις τρεις μερες ο Λαντης την κοπανησε και γυρισε στη Φλωρινα στο σπιτι.
Ως οφειλε ο πατερας μου ενημερωσε αυτον που τον ειχε αγορασει και ηρθε και τον πηρε.
Σε δεκα ημερες ο Λαντης ξαναρθε Φλωρινα, φυσικα ο αγοραστης απο τη πτωλεμαιδα δεν τον ξαναπηρε μιας και καταλαβε οτι αυτο το σκυλι δεν θα εμενε ποτε εκει.
Φωτογραφιες δεν εχω απο το Λαντη, καποια στιγμη θα βαλω απο τον δικο μου γερμανικο ποιμενικο που ειχα τον Εκτωρα και αναγκαστηκα και τον εδωσα.
Δεν υπαρχει καλυτερος φιλος του ανθρωπου, η κατοχη σκυλου εχει αυξημενες ευθυνες και φροντιδα και δεν ειναι παιχνιδι που μολις το βαρεθουμε να το παρατησουμε.
Αυτο εξηγω και στα παιδια μου που θελουν να παρουμε σκυλο.

ntinos
16-11-11, 13:20

Θα είναι άνετα???

O σκυλος ειναι ανετα εφοσον ειναι ζεστα.
Αν το σκυλοσπιτο ειναι αλανα, δεν θα το προτιμα, μιας και δεν θα ζεσταινεται.

Ουτως ή αλλιως, ο σκυλος το σπιτακι του το βλεπει σαν καταφυγιο, και οχι για να βλεπει home cinema.

Συνηθως, αν οχι παντοτε, κουλουριασμενα ειναι μεσα στο σπιτακι τους.
Μιλαμε παντα για χειμωνα

Dimitra Gk
16-11-11, 14:28
Αν υπάρχει κάποιος που έχει χώρο, όρεξη και διάθεση για να πάρει γερμανικό ποιμενικό κουταβάκι σε συμβολική τιμή, μπορώ να μεσολαβήσω.

εχεις π.μ.

m-power_01
16-11-11, 15:19
εχεις π.μ.

και εσύ επίσηςthumb

spar@
16-11-11, 15:55
Τι επιχείρηση έχουμε μέχρι και σκυλιά μιλάμε εμπορευομαστε...

fanisk
16-11-11, 16:11
Παρε γερμανικο ποιμενικο η ελληνικο ποιμενικο.
Το μαλινουα θελουν καλο εκπαιδευτη για να αποδωσουν τα μεγιστα.
Αν ομως νιωθεις οτι απειλησαι εσυ κι η οικογενεια σου παρε Dogo Argedino.
To τελευταιο εικονιζεται παρακατω.

Ντογκο ηθελα αλλα η μανα μου διαφωνει, πως θα μπει το τερας στο κηπο? Και αμα λειπεις εσυ σιγα μη το πλησιασω φοβαμαι, μπλα μπλα μπλα (διαφωνει και για μποξερ, ελεος!)..
Τα μαλινουα απο οτι διαβαζω και απο εναν τυπο που το κανει βολτα κοντα στο σπιτι μου λενε πως ειναι τρελοσκυλα, και σε δοκιμαζουν συνεχεια μηπως και παρουν το πανω χερι. Μαλλον γερμανικο ποιμενικο λοιπον μιας και θα ειναι το 1ο μας και δεν υπαρχει εμπειρια (το να ασχολουμαι με σκυλια φιλων δεν το μετραω καν).

ntinos
16-11-11, 16:16
Που μενεις Φανη ?

Nino
16-11-11, 16:37
Ο πατερας μου ειχε ενα σκυλο για το κυνηγι τον Λαντη.
Μια φορα σε καποιο κυνηγι τον δαγκωσε φιδι (οχια), τοτε ουτε κτηνιατρος υπηρχε στη Φλωρινα ουτε και χρηματα για να μεταφερθει στη Θεσσαλονικη.
Ειχε πεσει ο σκυλος στην αυλη και για δεκα ημερες πηγαινε η μανα μου και τον ταιζε γαλα με κουταλακι στο στομα.
Μετα τις δεκα μερες αρχισε δειλα δειλα να σηκωνεται.
Πολεμησε ο ιδιος και με μονο την αγαπη και φροντιδα των δικων μου το δηλητηριο του φιδιου.
Καποια στιγμη μετα απο καιρο ο πατερας μου τον πουλησε σε καποιον στην πτωλεμαιδα ή στην Εδεσσα δεν θυμαμαι καλα.
Στις τρεις μερες ο Λαντης την κοπανησε και γυρισε στη Φλωρινα στο σπιτι.
Ως οφειλε ο πατερας μου ενημερωσε αυτον που τον ειχε αγορασει και ηρθε και τον πηρε.
Σε δεκα ημερες ο Λαντης ξαναρθε Φλωρινα, φυσικα ο αγοραστης απο τη πτωλεμαιδα δεν τον ξαναπηρε μιας και καταλαβε οτι αυτο το σκυλι δεν θα εμενε ποτε εκει.
Φωτογραφιες δεν εχω απο το Λαντη, καποια στιγμη θα βαλω απο τον δικο μου γερμανικο ποιμενικο που ειχα τον Εκτωρα και αναγκαστηκα και τον εδωσα.
Δεν υπαρχει καλυτερος φιλος του ανθρωπου, η κατοχη σκυλου εχει αυξημενες ευθυνες και φροντιδα και δεν ειναι παιχνιδι που μολις το βαρεθουμε να το παρατησουμε.
Αυτο εξηγω και στα παιδια μου που θελουν να παρουμε σκυλο.

Να συμπληρωσω για καποιους που μπορει να μην γνωριζουν η αποσταση Φλωρινας -Πτωλεμαιδας ειναι περιπου 60 χιλ.
Το πως ο σκυλος καταφερε να προσανατολιστει και να γυρισει στο σπιτι ειναι το μεγαλειωδες!!

Atsa linos
16-11-11, 19:14
Ειμαι κατοχος ενος θυληκου λευκου λυκοσκυλου διαμενει και διαβιωνει στον εξωτερικο χωρο του σπιτιου.
Ειναι εκπαιδευμενο , εκπαιδευτηκε σε ηλικια 9 μηνων και τωρα ειναι 8 ετων ειναι θεοπαλαβο και δεν θα σοβαρεψει ποτε .
Ο εκπαιδευτης του μου ειχε πει οτι οσο χωρο και να εχουν τα λευκα λυκοσκυλα θελουν συνεχεια να βγαινουν βολτα ,,οσο μπορω το βγαζω καθημερινα εξω.
Ειναι μεγαλη ευθηνη και κλεισιμο ,ειδικα τα καλοκαιρια που λογω τριχας και ογκου δεν μπορω να το παρω μαζι μου σε διακοπες ,,οποτε αναγκαστικα το δινω σε ξενοδοχειο σκυλων .
Αξιζει τον κοπο γιατι χαρις σε αυτο κοιμομαστε ανετα και το καλοκαιρι με ανοιχτα παραθυρα ειναι σειρηνα τιποτα δεν πλησιαζει
Πριν 5 μερες πεθανε του γειτονα ενα πιτ μπουλ το τι κλαμα επεσε δεν λεγεται ,,μου ειπε χαρακτηριστικα οτι δεν ξαναπαιρνω σκυλο ,,αδειασε το σπιτι αλλα δεν αντεχω την απωλεια...
Ακουγα τα λογια αυτα και το μυαλο μου ηταν στο λυκοσκυλο μου ,δεν θελω να φτασει αυτη η ωρα..
Δεν ξερω πως ειναι να ζεις χωρις "ανθρωπο" φυλακα.......

fast-enough
16-11-11, 21:45
Ντογκο ηθελα αλλα η μανα μου διαφωνει, πως θα μπει το τερας στο κηπο? Και αμα λειπεις εσυ σιγα μη το πλησιασω φοβαμαι, μπλα μπλα μπλα (διαφωνει και για μποξερ, ελεος!)..
Τα μαλινουα απο οτι διαβαζω και απο εναν τυπο που το κανει βολτα κοντα στο σπιτι μου λενε πως ειναι τρελοσκυλα, και σε δοκιμαζουν συνεχεια μηπως και παρουν το πανω χερι. Μαλλον γερμανικο ποιμενικο λοιπον μιας και θα ειναι το 1ο μας και δεν υπαρχει εμπειρια (το να ασχολουμαι με σκυλια φιλων δεν το μετραω καν).

Σε διαβεβαιώνω πως το boxer είναι φοβερή ράτσα για οικογένεια. Παιχνιδιάρικα και ήρεμα αλλά δυστυχώς έχουν μικρό προσδόκιμο ζωής...

spar@
16-11-11, 23:05
Φανη περνα απ το γραφειο να μας πεις πως τον θες και θα σου βρουμε κατι, και οταν θα φευγεις θα μας τον φερνεις γιατι εχουμε και ξενοδοχειο σκυλων!
Αυτην την στιγμη βρισκομαι σε συνεδριο κομμωτικης σκυλων στο Πεκινο!

fanisk
17-11-11, 00:41
Σε διαβεβαιώνω πως το boxer είναι φοβερή ράτσα για οικογένεια. Παιχνιδιάρικα και ήρεμα αλλά δυστυχώς έχουν μικρό προσδόκιμο ζωής...

Χαιρω πολυ ! Στη μανα μου πες τα που τα βλεπει και νομιζει οτι ειναι ετοιμα για κυνομαχια :th_Laie_67-1: Καταληξαμε σε γερμανικο ποιμενικο, το σωστο timing ψαχνω..

Φανη περνα απ το γραφειο να μας πεις πως τον θες και θα σου βρουμε κατι, και οταν θα φευγεις θα μας τον φερνεις γιατι εχουμε και ξενοδοχειο σκυλων!
Αυτην την στιγμη βρισκομαι σε συνεδριο κομμωτικης σκυλων στο Πεκινο!

Σπυρο θελω γερμανικο ποιμενικο με αριστη μορφολογια κατα το προτυπο της φυλης και μπλοκε 2 δρομων πισω για να μπαινει με τις μπαντες στο κηπο. Στειλε μου δειγμα στο email και θα μιλησω με το αφεντικο σου.

spar@
17-11-11, 00:47
ποιμενικο εχουμε στοκ ρε συ... αμα ειναι παρτον τωρα που ειναι κουταβι να τον μαθεις και στην πρωτη επισκεψη στο ξενοδοχειο του φοραμε και το μπλοκε!

fanisk
17-11-11, 00:49
ποιμενικο εχουμε στοκ ρε συ... αμα ειναι παρτον τωρα που ειναι κουταβι να τον μαθεις και στην πρωτη επισκεψη στο ξενοδοχειο του φοραμε και το μπλοκε!

Εκλεισε, μιλα με το αφεντικο και φερτο αυριο κατα τις 17.00.

spar@
17-11-11, 00:57
στειλε οδο, να το στειλω με την νεκροφορα γιατι θα την φερω απ τα μερη σου για πλυσιμο, σ.κ εχουμε δουλεια και σημερα κουβαλαγαμε κατι τσιμεντα με τον αλλον και εχει γινει χαλια!
εντομεταξυ μετραγαμε σημερα και χωραει και γρυλο μεγαλο μεσα και 8 ζαντολαστιχα 15αρια εργαλειοθηκες οτι πρεπει να την φερνουμε στα τρακ ντεις!

fanisk
17-11-11, 00:58
στειλε οδο, να το στειλω με την νεκροφορα γιατι θα την φερω απ τα μερη σου για πλυσιμο, σ.κ εχουμε δουλεια και σημερα κουβαλαγαμε κατι τσιμεντα με τον αλλον και εχει γινει χαλια!
εντομεταξυ μετραγαμε σημερα και χωραει και γρυλο μεγαλο μεσα και 8 ζαντολαστιχα 15αρια εργαλειοθηκες οτι πρεπει να την φερνουμε στα τρακ ντεις!

Κολασεως 66(6).

Stamatis
17-11-11, 07:18
Εχουμε και κατι κροκοδειλους Φανη.
Να σου στειλω δυο τρεις μα διαλεξεις;

Πολυ παρεξηγημενο ζωο παντως.
Ειναι πολυ χαδιαρηδες και δεν μαδανε κιολας.
Χαμηλωμενος απο τη μανα του με καλη προσφυση και μεγαλη εισαγωγη.

kplc16
17-11-11, 09:20
Εχουμε και κατι κροκοδειλους Φανη.
Να σου στειλω δυο τρεις μα διαλεξεις;

Πολυ παρεξηγημενο ζωο παντως.
Ειναι πολυ χαδιαρηδες και δεν μαδανε κιολας.
Χαμηλωμενος απο τη μανα του με καλη προσφυση και μεγαλη εισαγωγη.

Ναι τον ατιμο!Σωστος οδοστρωτηρας καταπινει τα παντα στο διαβα του εκτος απο τον Don Johnson
https://www.youtube.com/watch?v=o4mU1l3E1A4
Κι οταν ειναι Ιταλικος βρυχαται σα λιονταρι
sorry for the off topic

Monsta
17-11-11, 10:14
Αυτό που λείπει από του Φαν το αμάξι, είναι ένας σκύλος να του τρέχουν τα σάλια παντού. Yeah !!! thumb

kplc16
17-11-11, 10:22
Αυτό που λείπει από του Φαν το αμάξι, είναι ένας σκύλος να του τρέχουν τα σάλια παντού. Yeah !!! thumb

ενα μαστιφ σε αυτη τη περιπτωση ειναι οτι πρεπει.

fanisk
17-11-11, 10:25
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Monsta
08-12-11, 20:51
Πρόεδρε, να έχεις το νου σου σε παρακαλώ...

https://img812.imageshack.us/img812/5/foles1.jpg
https://img221.imageshack.us/img221/2231/foles2l.jpg

...κι αν χρειαστείς βοήθεια με παίρνεις τηλ ότι ώρα κι αν είναι.

Stamatis
08-12-11, 21:23
Ευτυχώς η δικιά μου έχει εκπαίδευση να μην τρώει τίποτα έξω απο το πιάτο της.

spar@
08-12-11, 21:30
Δλδ τις προηγούμενες οικιακές βοηθούς τις εβαζες στο πιάτο της;

Thomelef
08-12-11, 21:33

άσε μας ρε θείο να πούμε...
για πές μου εσύ δλδ, τον βίκτωρα πως θα του μάθω να απλώνει το @@ του μέσα στο πιάτο???
πφφφφφφφφ...όλο εξυπνάδες ρε πστ μου.
είπαμε. σκυλί είναι ο έρμος...όχι κασκαντέρ.

Monsta
08-12-11, 21:34

Εννοείτε. Απλά έχε το νου σου για διεστραμμένους - ύποπτους.

Κάθε πρωί που πάω τα παιδιά σχολείο, ταϊζουμε δύο γατάκια και ένα σκυλάκο που είναι και οι τρεις μια παρέα (οι γάτες κάθονται μπροστά στο σκύλο και με περιμένουν). Μέχρι στιγμής ευτυχώς όλα καλά.

Stamatis
08-12-11, 21:35
Και με την υποψία ακόμα, θα την αμολήσω.

spar@
08-12-11, 21:38
Δήλωση ο πρόεδρος θα την αμολυση... Κοίταξε να έχεις φάει κανα αυγό απ´ τις συνταγές σου να τον πεθάνεις επιτόπου

fanisk
08-12-11, 21:39
Δήλωση ο πρόεδρος θα την αμολυση... Κοίταξε να έχεις φάει κανα αυγό απ´ τις συνταγές σου να τον πεθάνεις επιτόπου

Εχει κατι δολοφονικα αυγα ληγμενα απο το 1995 στο ντουλαπι του..

Stamatis
08-12-11, 23:55
Καλή χρονιά το 95.
Γαματος σεισμός στην Ιαπωνία

Azurius
09-12-11, 10:09
άσε μας ρε θείο να πούμε...
για πές μου εσύ δλδ, τον βίκτωρα πως θα του μάθω να απλώνει το @@ του μέσα στο πιάτο???
πφφφφφφφφ...όλο εξυπνάδες ρε πστ μου.
είπαμε. σκυλί είναι ο έρμος...όχι κασκαντέρ.

Βρε ταγαροπλαγιά αν δεν ξέρεις μην μιλάς. Αν θες να σου δώσω το τηλ του εκπαιδευτή που είχα πάει τα δικά μου σκυλιά και αυτός όχι μόνο θα του μάθει να τρώει μόνο ό,τι είναι μέσα στο πιάτο του, αλλά θα του μάθει να απλώνει και το @@@@ και ό,τι άλλο θέλεις μέσα στο πιάτο του!

TSAF
09-12-11, 10:21
Πρόεδρε, να έχεις το νου σου σε παρακαλώ...

https://img812.imageshack.us/img812/5/foles1.jpg
https://img221.imageshack.us/img221/2231/foles2l.jpg

...κι αν χρειαστείς βοήθεια με παίρνεις τηλ ότι ώρα κι αν είναι.

anytime με το παλιο αρχ...................

beliris
09-12-11, 11:05
https://img267.imageshack.us/img267/5686/dscf0232t.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/267/dscf0232t.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (https://imageshack.us)

O Ιντιάνα Τζόουνς!!!
Δυόμιση χρόνων σήμερα,έξυπνος,δραστήριος, οινωνικός,φιλικός!Του αρέσει η παρέα μας,αγαπάει την οικογένεια και ειδικά την πεθερά μου(αποτυχημένη αγορά)!Μισεί τις γάτες,του αρέσει η βόλτα με το αυτοκίνητο,κάνει τα κακά του μόνο στην αυλή μας,πουθενά αλλού!Είμαι βέβαιος οτι καταλαβαίνει Ελληνικά!Ψάχνουμε νύφη για να τον ζευγαρώσουμε!Όταν ήταν δέκα μηνών από λάθος μου έφυγε,τον έψαξα στην Κατερίνη όλη την νύχτα(έκανα 250 χλμ με την μηχανή) και τον βρήκα το πρωί της επομένης εξαντλημένο,έξω από το σπίτι της αδελφής μου πέντε χιλιόμετρα μακριά!

bill_m3
13-12-11, 09:07
Ερώτηση:
Θα μπορούσα να πάρω ακόμα ένα Γερμανικό Ποιμενικό ??
Πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το https://yoursmiles.org/tsmile/sex/t1507.gif (https://yoursmiles.org/t-sex.php) μεταξύ τους??
Σκέφτομαι για θηλυκό!!!

fanisk
13-12-11, 13:23
Ερώτηση:
Θα μπορούσα να πάρω ακόμα ένα Γερμανικό Ποιμενικό ??
Πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το https://yoursmiles.org/tsmile/sex/t1507.gif (https://yoursmiles.org/t-sex.php) μεταξύ τους??
Σκέφτομαι για θηλυκό!!!

Να του μιλας 2 ωρες τη μερα για φτωχεια και κριση, θα του φυγει η εμπνευση :hystericalbs1:

Monsta
28-03-12, 10:48
https://www.youtube.com/watch?v=PrycVcJghqI

katsaraios
12-06-12, 19:58
Ρε την Ελενη...:th_Laie_67-1:

https://www.zappit.gr/default.php?pname=Article&cat_id=47&art_id=15672

A8hnaios
13-06-12, 13:43
https://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/249187_404485756268295_200021420_n.jpg https://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/45824_120749154641958_811636_n.jpg

Bazil Van Sinner
13-06-12, 18:48
..και μιας και μιλαμε για σκυλια.Θελω να παρω ακομη ενα,εχω 2.Οποιος γνωριζει ευχαριστω απο πριν για τη βοηθεια.Λοιπον ψαχνω α)για θυληκο Dogo Argentino να ζευγαρωσει με καθαροαιμο αρσενικο,που μενει στη Πατρα.β)για κουταβι Rottweiler γ)για κουταβι doberman.

katsaraios
28-06-12, 06:13
στο μπαλκονι περιμενει το αφεντικο

Thomelef
28-06-12, 19:49
χαχαχα...κωλόφατσα ρε γμτ. πόσο πολύ τα συμπαθώ αυτά τα ζώα, δεν λέγεται...περίσια αγάπη για πάντα!!!

Lambros46
01-07-12, 18:18
https://www.youtube.com/watch?v=V3xc4Nm8loo&feature=plcp

Τον πειράζαμε λίγο με την κοπέλα μου :hystericalbs1:

sasabmw
01-07-12, 18:38
Συγνωμη που θ' αναστατωσω το θρεντ αλλα ηθελα να κανω μια ερωτηση: Αν καποιος ιδιοκτητης σκυλων απο εσας εχει απευθυνθει σε εκπαιδευτη, ο εκπαιδευτης του ειπε πως τα σκυλια ανηκουν στα εξυπνα ζωα;
Και μη μου πειτε πως δε σας ενδιαφερει αν το σκυλι σας ειναι εξυπνο.....

spar@
01-07-12, 19:13
η ερωτηση ειναι παγιδα... δεν την καταλαβα...
αν τα σκυλια γενικα ειναι εξυπνα ή η συγκεκριμενη ρατσα...
συνηθως εμεις στο εκτροφειο/εκπαιδευτηριο σκυλων που εχουμε στον Αυλωνα Αττικης, λεμε στους πελατες οτι η συγκεκριμενη ρατσα (οποιαδηποτε και αν εχει) οτι ειναι χαμηλης νοημοσυνης, για 2 λογους
α) για να παρουμε περισσοτερα χρηματα, το κραταμε + μια βδομαδα
β) να μην εχουμε γκρινιες οτι δεν το εκπαιδευσαμε σωστα

sasabmw
01-07-12, 21:53
Ηθελα να κανουμε μια συζητηση περι σκυλων αφου εχω τελειως διαφορετικη αποψη απο τη δικη σας αλλα φοβαμαι την αδιαλλαξια των 'κολλημενων' κυνοφιλων. Οσο γι αυτο που λεει ο φιλος spar@, εχω να πω πως η εκπαιδευση των σκυλων περιλαμβανει υποχρεωτικα την εκπαιδευση των αφεντικων τους(τα σκυλια δεν εκπαιδευονται μονα τους) πρωτιστως για να ερμηνευουν τα μηνυματα που θελουν να τους περασουν τα σκυλια.
Η απαντηση στην ερωτηση ειναι πως, οχι, τα σκυλια δεν ειναι εξυπνα ζωα για πολλους λογους. Ο ανθρωπος απλως αγαπα τα σκυλια γιατι τον υπηρετουν και για τον ιδιο ακριβως λογο μισουν τις γατες.....

oldcarskickass
01-07-12, 22:08
Ηθελα να κανουμε μια συζητηση περι σκυλων αφου εχω τελειως διαφορετικη αποψη απο τη δικη σας αλλα φοβαμαι την αδιαλλαξια των 'κολλημενων' κυνοφιλων. Οσο γι αυτο που λεει ο φιλος spar@, εχω να πω πως η εκπαιδευση των σκυλων περιλαμβανει υποχρεωτικα την εκπαιδευση των αφεντικων τους(τα σκυλια δεν εκπαιδευονται μονα τους) πρωτιστως για να ερμηνευουν τα μηνυματα που θελουν να τους περασουν τα σκυλια.
Η απαντηση στην ερωτηση ειναι πως, οχι, τα σκυλια δεν ειναι εξυπνα ζωα για πολλους λογους. Ο ανθρωπος απλως αγαπα τα σκυλια γιατι τον υπηρετουν και για τον ιδιο ακριβως λογο μισουν τις γατες.....

ΣΑΦΩΣ και κάποιος ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής του ζώου ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ να δει πως θα ερμηνεύει ΕΚΕΙΝΟΣ την όποια γλώσσα χρησιμοποιεί το ζώο.

Όλα τα ζώα (και πρώτα οι άνθρωποι είναι χαζοί, πάνχαζοι ηλίθιοι και αχάριστοι, δες την ιστορία, δεν χρειάζεται απόδειξη) είναι χαζά, το θέμα είναι το interaction πως θα είναι καλύτερο ώστε να μην ταλαιπωρείται ούτε το ένα ζώο ούτε το άλλο.

Δεν είναι θέμα εξυπνάδας η συμπεριφορά γατών και σκύλων, είναι θέμα γενετικού προγραμματισμού.

Εμάς παράδειγμα οι 2 από τις 3 γάτες ακούνε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ σε όλα, μέχρι και το όχι (χωρίς να ανεβάσουμε τόνους, και χωρίς να τις έχουμε δείρει ΠΟΤΕ) όταν μαγειρεύουμε ή φέρνουμε ψάρια στο σπίτι.

tokiko
01-07-12, 22:20
Σάσα δεν έχεις να δεχτείς επιθέσεις από ''κολλημένους'' αλλά να ξέρεις τα εξής,
τα σκυλιά είναι πολύ έξυπνα ζώα και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανάγκη να το δείχνουν, έπειτα η εκπαίδευση από άλλο άτομο πλην του ιδιοκτήτη του για μένα δεν έχει νόημα (προσοχή δε λέω ότι δεν κάνουν δουλειά οι εκπαιδευτές). Είτε έχεις σκύλο είτε παιδί είναι το ίδιο πράγμα. Έχω τρία γερμανικά ποιμενικά και τα έχω μεγαλώσει από μωρά με πολύ αγάπη σε μεγάλη έκταση. Από τη στιγμή που λες θα πάρεις σκύλο αναλαμβάνεις μεγάλη ευθύνη, έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο για παιχνίδι αλλά και τα έχω μαλώσει παράλληλα για αταξίες (εκεί να δεις κατέβασμα τα αυτιά και στο σπίτι του). Έτσι ο σκύλος γίνετε οικογένεια και σε αγαπάει πολύ περισσότερο απ'οτι εσύ αυτόν.

Όσο για το ρόλο τους, είναι πολύ υπάκουα και πολύ καλοί φύλακες!!

sasabmw
01-07-12, 22:41
Μην το παμε αλλου... Οι ανθρωποι εχουν νοημοσυνη ασχετα με τις ατελειες τους σε αντιδιαστολη με τα ζωα που εχουν ενστικτο και μονο.
Ειχα καποτε την εξης απορια: Πως ειναι δυνατο ενα πλασμα να ειναι δουλοπρεπες(τα σκυλια ειναι ο,τι και να λετε) και ταυτοχρονα εξυπνο; Δε γινεται. Ετσι απευθυνθηκα σε εναν (φοβερο) εκπαιδευτη με την πρωτη ευκαιρια που μου εξηγησε σχεδον ολα τα μυστικα της συμπεριφορας των σκυλων. Εκτοτε καταλαβα πως κανεις δεν ξερει τι ειναι το ζωο που εχει διπλα του αν δεν εκπαιδευτουν. Τα σκυλια ειναι κατωτερης/μεσης νοημοσυνης γιατι χρειαζονται εκπαιδευση ως το θανατο. Ο,τι και να μαθουν το ξεχνουν σε ελαχιστες ωρες γι αυτο χρειαζονται συνεχη επαγρυπνηση και δεν εννοω το κατουρημα ή τα κακα τους.
Γενικα ειναι παρα πολλα πραγματα που ειμαστε σιγουροι πως τα ξερουμε αλλα στην πραγματικοτητα ολα ειναι διαφορετικα...
Ενα μικρο παραδειγματακι: Το σκυλι ειναι ζωο με αγρια ενστικτα που αντιλαμβανεται τα μελη του σπιτιου ως αγελη και φυσικα θελει να ειναι αρχηγος της: ΠΟΤΕ μην αφηνετε το σκυλι σας να ανεβει πανω σας με ανοιχτα τα μπροστινα ποδια ή να ξαπλωσει πανω στα ποδια σας οταν καθεστε. Καθε φορα που παει να το κανει κλωτσηστε το. Μην ανησυχειτε, δεν ποναει.....

sasabmw
01-07-12, 22:51
Αλλο ενα μυστικο που ειμαι σιγουρη πως κανενας σας δεν το εχει παρατηρησει:
Οταν κρατατε το σκυλι σας και πρεπει να μπειτε σε μια ανοιχτη πορτα, ασανσερ-σπιτι-μπαλονοπορτα κτλ. το σκυλι δεν ειναι τυχαιο οτι τρεχει να περασει πρωτο. Δεν το κανει απο ενθουσιασμο οπως νομιζετε. Την επομενη φορα σκεφτειτε: ΠΡΩΤΑ πρεπει να προχωρησετε εσεις και μετα να ακολουθησει το ζωο. Τραβατε του το λαιμο μεχρι να το μαθει.....

spar@
01-07-12, 22:58
Σασα τι γνωμη εχεις για τους κινεζους που πουλανε τα σκυλια στο κεντρο της Αθηνας?

sasabmw
01-07-12, 23:09
Σασα τι γνωμη εχεις για τους κινεζους που πουλανε τα σκυλια στο κεντρο της Αθηνας?

Κανονικα θα επρεπε να συμβαινει το αντιθετο...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

tokiko
01-07-12, 23:15
Σασα ο δικός σου ανεβαίνει στον καναπέ, και από ποια ηλικία ?

Bazil Van Sinner
01-07-12, 23:19
Σασα για πες μας για τα Κ9,τα σκυλια διασωστες,τα σκυλια οδηγους;;;;;Τη σκυλιτσα μου την Νιτσα που μολις με βλεπει μετα απο κανα διημερο,κατουριεται απ την χαρα της,το σκυλο μου τον Δια,που
εκλαιγε μια βδομαδα μετα το θανατο του παπου μόυ...
Αγελες σχηματιζουν οι λυκοι,οχι τα πεκινουα!!!!!

sasabmw
01-07-12, 23:20
Δεν εχω σκυλι, τα αντιπαθω, εχω γατακι αλλα αρκετοι φιλοι μου εχουν σκυλο. Αν εχεις σκυλι και ανεβαινει στον καναπε ειναι μεγα λαθος, αν δε, ειναι πανω απο 1,5 χρονων πολυ δυσκολα εκπαιδευεται.....

Lambros46
01-07-12, 23:24
Δεν εχω σκυλι, τα αντιπαθω, εχω γατακι αλλα αρκετοι φιλοι μου εχουν σκυλο. Αν εχεις σκυλι και ανεβαινει στον καναπε ειναι μεγα λαθος, αν δε, ειναι πανω απο 1,5 χρονων πολυ δυσκολα εκπαιδευεται.....

Γιατί αυτό?

sasabmw
01-07-12, 23:26
Σασα για πες μας για τα Κ9,τα σκυλια διασωστες,τα σκυλια οδηγους;;;;;Τη σκυλιτσα μου την Νιτσα που μολις με βλεπει μετα απο κανα διημερο,κατουριεται απ την χαρα της,το σκυλο μου τον Δια,που
εκλαιγε μια βδομαδα μετα το θανατο του παπου μόυ...
Αγελες σχηματιζουν οι λυκοι,οχι τα πεκινουα!!!!!

Φιλε μου αυτα που εγραψα ειναι λογια διπλωματουχου εκπαιδευτη και οχι δικα μου. Αν εσυ γνωριζεις παραπανω παω πασο και συγνωμη, μην ξεχνας ομως να μην κατουριεσαι απ τη χαρα σου οταν η Νιτσα κατουριεται απ'τη χαρα της..

tokiko
01-07-12, 23:26

Τότε πως είσαι τόσο σίγουρη??

Bazil Van Sinner
01-07-12, 23:27

Εχω ακομη μια απορια.
Γιατι κυνηγανε τα σκυλια τις γατες και οχι το αντιθετο;;;;;

sasabmw
01-07-12, 23:27
Γιατί αυτό?

Γιατι απλουστατα δεν ειναι εκει η θεση του Λαμπρο. Εσυ πας να κατσεις στο σπιτι του σκυλου;

Stathis
01-07-12, 23:28
Οταν κρατατε το σκυλι σας και πρεπει να μπειτε σε μια ανοιχτη πορτα, ασανσερ-σπιτι-μπαλονοπορτα κτλ. το σκυλι δεν ειναι τυχαιο οτι τρεχει να περασει πρωτο.

αυτο εσενα ποιος στο ειπε οτι συμβαινει παντου και παντα?

οσον αφορα τις γατες, τις θεωρω το πιο αντιπαθητικο ζωο, σιχαμενες...

spar@
01-07-12, 23:29
Γιατί αυτό?

γιατι το γεμιζει τριχες και τρωει το υφασμα...:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

spar@
01-07-12, 23:31
Σασα εγω δεν τις μπορω τις γατες τις σιχαινομαι γιατι οταν κανουν ερωτα τσιριζουν και δεν με αφηνουν να κοιμηθω!

Lambros46
01-07-12, 23:32
γιατι το γεμιζει τριχες και τρωει το υφασμα...:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Ρε ο δικός μου είναι μικρόσωμος,μαδάει πραγματικά ελάχιστα και δεν τρώει(πλέον) το ύφασμα.Άρα θα τον αφήνωω να κάθεται στον καναπέ μου όσο θέλει.

sasabmw
01-07-12, 23:33
Εχω ακομη μια απορια.
Γιατι κυνηγανε τα σκυλια τις γατες και οχι το αντιθετο;;;;;

Επειδη εχω σπουδασει Ψυχολογια θα σου απαντησω με μια αλληγορια που συζητουσαμε καποτε στη σχολη με εναν καθηγητη μου: Ο σκυλος ειναι ο αντρας και η γατα, η γυναικα. Ο σκυλος/αντρας ειναι πιο ευσωμος, πιο δυνατος και πιο ογκωδης. Αν τρεξει προς τη γατα/γυναικα εκεινη θα τρεξει φοβισμενη αλλα συχνα σταματα και βγαζει 'νυχια' και τοτε ο αντιπαλος κινδυνευει....thumb

Stathis
01-07-12, 23:34
Σασα εγω δεν τις μπορω τις γατες τις σιχαινομαι γιατι οταν κανουν ερωτα τσιριζουν και δεν με αφηνουν να κοιμηθω!

επρεπε να σε γνωριζα παλιοτερα να σου δανεζα το σκυλο μου, ειχε χομπι να πιανει γατες...
θα ελυνες το προβλημα σου...

spar@
01-07-12, 23:37
Ρε ο δικός μου είναι μικρόσωμος,μαδάει πραγματικά ελάχιστα και δεν τρώει(πλέον) το ύφασμα.Άρα θα τον αφήνωω να κάθεται στον καναπέ μου όσο θέλει.

ο δικος σου ειναι αυτος στο βιντεο?
καλα οταν το βγαζεις βολτα δεν ντρεπεσαι???:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
φιλε οχι στον καναπε το σκυλι γιατι οντως αυτο που λεει ο εκπαιδευτης που ρωτησε η Σασα εχει δικιο.
Το σκυλι αν καθισει στον καναπε ή στα ποδια σου καταλαβαινει οτι εγινε η γυναικα σου ή ο αρχηγος του σπιτιου... αρα θα γαυγιζει και θα γριλιζει χωρις λογο ολη μερα, δεν θα κανει τιποτα και θα ξινιζει την μουσουδα του οταν σε βλεπει, οταν θα θες να δεις μπαλα θα το αλλαζει και θα βαζει τον τουρκικο "Υπαστυνομο Ρεξ", και οταν θα ετοιμαζεσαι να βγεις θα ερχεται με το λουρι να σου υπενθυμισει οτι πρεπει να το πας βολτα!

spar@
01-07-12, 23:40
επρεπε να σε γνωριζα παλιοτερα να σου δανεζα το σκυλο μου, ειχε χομπι να πιανει γατες...
θα ελυνες το προβλημα σου...

Ασε εχει μια γατα εδω στο δρομο που πρεπει να ναι πολυ τανακι... εντομεταξυ πρεπει να ειναι και μπαροβια γιατι αρχιζει κατα τις 3 τα προκαταρκτικα και μεχρι τις 4 ερχεται σε πολλαπλους οργασμους... και εχουμε γεμισει γατακια!
ουτε προφυλαξεις ουτε τπτ!

sasabmw
αυτο εσενα ποιος στο ειπε οτι συμβαινει παντου και παντα?

οσον αφορα τις γατες, τις θεωρω το πιο αντιπαθητικο ζωο, σιχαμενες...

Το πιο σιχαμερο πραγμα στη φυση Σταθη το κανει ο σκυλος που μπορει το αφεντικο του να το σπασει στο ξυλο κι αυτο να παει σε λιγο να το γλυφει. Αυτο ειναι το απολυτο σιχαμα.....thumb

Lambros46
ο δικος σου ειναι αυτος στο βιντεο?
καλα οταν το βγαζεις βολτα δεν ντρεπεσαι???:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
φιλε οχι στον καναπε το σκυλι γιατι οντως αυτο που λεει ο εκπαιδευτης που ρωτησε η Σασα εχει δικιο.
Το σκυλι αν καθισει στον καναπε ή στα ποδια σου καταλαβαινει οτι εγινε η γυναικα σου ή ο αρχηγος του σπιτιου... αρα θα γαυγιζει και θα γριλιζει χωρις λογο ολη μερα, δεν θα κανει τιποτα και θα ξινιζει την μουσουδα του οταν σε βλεπει, οταν θα θες να δεις μπαλα θα το αλλαζει και θα βαζει τον τουρκικο "Υπαστυνομο Ρεξ", και οταν θα ετοιμαζεσαι να βγεις θα ερχεται με το λουρι να σου υπενθυμισει οτι πρεπει να το πας βολτα!

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

Μπορεί να είναι μικρόσωμος αλλά τί να κάνουμε.Ήταν το τυχερό του να μας βρεί.Ήταν τελείως τυχαία η όλη φάση που τον πήραμε.

Εν τω μεταξύ,παρόλο που ανεβαίνει στον καναπέ,δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω που λές!Ή δεν νοιώθεις από σκυλιά ( :hystericalbs1::hystericalbs1: ) ή ο δικός μου δεν ανήκει στην κατηγορία σκύλου :hystericalbs1:

Lambros46
01-07-12, 23:42
Το πιο σιχαμερο πραγμα στη φυση Σταθη το κανει ο σκυλος που μπορει το αφεντικο του να το σπασει στο ξυλο κι αυτο να παει σε λιγο να το γλυφει. Αυτο ειναι το απολυτο σιχαμα.....thumb

Σασα μήπως είχες καμιά άσχημη εμπειρία(π.χ δάγκωμα) με σκύλο??

spar@
01-07-12, 23:44
:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

Μπορεί να είναι μικρόσωμος αλλά τί να κάνουμε.Ήταν το τυχερό του να μας βρεί.Ήταν τελείως τυχαία η όλη φάση που τον πήραμε.

Εν τω μεταξύ,παρόλο που ανεβαίνει στον καναπέ,δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω που λές!Ή δεν νοιώθεις από σκυλιά ( :hystericalbs1::hystericalbs1: ) ή ο δικός μου δεν ανήκει στην κατηγορία σκύλου :hystericalbs1:

οχι ο δικος σου μαλλον εκανε με λυκους παρεα μικρος στον Β.Πολο, σιγουρο μου μοιαζει για σκυλι που τραβουσε ελκυθρο, και χει συνηθισει στις κακουχιες!

sasabmw
01-07-12, 23:45
Σασα μήπως είχες καμιά άσχημη εμπειρία(π.χ δάγκωμα) με σκύλο??

Οχι, απλα εχω μια εμφυτη απεχθεια στα σκυλια επειδη ειναι δουλοι των ανθρωπων και αντιπαθω οποιαδηποτε σχεση δουλειας :thumbsdown:

spar@
01-07-12, 23:45

εγω εχω κατι φιλες που τους δερνουν οι δικοι τους(σχεση τους) και δεν μπορουν να ξεκολλησουν... λες να ειναι σκυλες?

Stathis
01-07-12, 23:47
αυτο ειναι πολυ συνηθισμένο σπαρο, αρα μαλλον δεν ειναι χαρακτηριστικο μονο του σκυλου... χαχαχαχαχχαχα

Stathis
01-07-12, 23:55

αυτο δεν ισχυει ακριβως , αλλα στο μετρο που ισχυει εχει εξηγηση στη δομη του εγκεφαλου του σκυλου.

ο σκυλος δεν θυμαται μετα απο ορισμενο χρονο περιστατικα. γι αυτο και δεν κραταει κακια στο αφεντικο του.

ουτως ή αλλως ο σκυλος πριν πολλους αιωνες εξημερωθηκε για να υπηρετει τον ανθρωπο.
ετσι το να ειναι φιλικος και να συγχωρει ειναι προτερηματα.

ποιος θα ηθελε στο σπιτι του μεσα ενα ανεξαρτητο και εκδικητικο ζωο με τη δυναμη του σκυλου?
θα ηταν απειλη για τον ανθρωπο.

π.χ. ενα ζωο με τη δυναμη του σκυλου και την ιδιοσυγκρασια της γατας θα ηταν ακρως επικινδυνο.
γι αυτο τετοια ζωα απαντωνται μονο στη φυση, σε ζωλογικους κηπους ή διπλα σε ανισόρροπους ανθρωπους.

spar@
01-07-12, 23:57
αυτο δεν ισχυει ακριβως , αλλα στο μετρο που ισχυει εχει εξηγηση στη δομη του εγκεφαλου του σκυλου.

ο σκυλος δεν θυμαται μετα απο ορισμενο χρονο περιστατικα. γι αυτο και δεν κραταει κακια στο αφεντικο του.

ουτως ή αλλως ο σκυλος πριν πολλους αιωνες εξημερωθηκε για να υπηρετει τον ανθρωπο.
ετσι το να ειναι φιλικος και να συγχωρει ειναι προτερηματα.

ποιος θα ηθελε στο σπιτι του μεσα ενα ανεξαρτητο και εκδικητικο ζωο με τη δυναμη του σκυλου?
θα ηταν απειλη για τον ανθρωπο.

π.χ. ενα ζωο με τη δυναμη του σκυλου και την ιδιοσυγκρασια της γατας θα ηταν ακρως επικινδυνο.
γι αυτο τετοια ζωα απαντωνται μονο στη φυση, σε ζωλογικους κηπους ή διπλα σε ανισόρροπους ανθρωπους.

δηλαδη να μην παρω ενα λιονταρι που θελω για κατοικιδιο????
ηθελΑ να παρω ελεφαντα αλλα δεν χωραει στο ασανσερ!

υ.γ πολυ σωστη τοποθετηση!

Bazil Van Sinner
Πωωω Σασα δεν σε πιστευω !!!!
Μαλλον εργασια κανεις και τσεκαρεις αντιδρασεις(Αννα Γουλα φαση και ετσι),η'εφαγες τρελλο κυνηγι,
σαν γυναικα,απο ΑΓΕΛΗ αιμοβορων ανοητων τετραποδων...

oldcarskickass
Μην το παμε αλλου... Οι ανθρωποι εχουν νοημοσυνη ασχετα με τις ατελειες τους σε αντιδιαστολη με τα ζωα που εχουν ενστικτο και μονο.
Ειχα καποτε την εξης απορια: Πως ειναι δυνατο ενα πλασμα να ειναι δουλοπρεπες(τα σκυλια ειναι ο,τι και να λετε) και ταυτοχρονα εξυπνο; Δε γινεται. Ετσι απευθυνθηκα σε εναν (φοβερο) εκπαιδευτη με την πρωτη ευκαιρια που μου εξηγησε σχεδον ολα τα μυστικα της συμπεριφορας των σκυλων. Εκτοτε καταλαβα πως κανεις δεν ξερει τι ειναι το ζωο που εχει διπλα του αν δεν εκπαιδευτουν. Τα σκυλια ειναι κατωτερης/μεσης νοημοσυνης γιατι χρειαζονται εκπαιδευση ως το θανατο. Ο,τι και να μαθουν το ξεχνουν σε ελαχιστες ωρες γι αυτο χρειαζονται συνεχη επαγρυπνηση και δεν εννοω το κατουρημα ή τα κακα τους.
Γενικα ειναι παρα πολλα πραγματα που ειμαστε σιγουροι πως τα ξερουμε αλλα στην πραγματικοτητα ολα ειναι διαφορετικα...
Ενα μικρο παραδειγματακι: Το σκυλι ειναι ζωο με αγρια ενστικτα που αντιλαμβανεται τα μελη του σπιτιου ως αγελη και φυσικα θελει να ειναι αρχηγος της: ΠΟΤΕ μην αφηνετε το σκυλι σας να ανεβει πανω σας με ανοιχτα τα μπροστινα ποδια ή να ξαπλωσει πανω στα ποδια σας οταν καθεστε. Καθε φορα που παει να το κανει κλωτσηστε το. Μην ανησυχειτε, δεν ποναει.....

Συγνώμη αλλά λες *ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ* ή απλά ξέρεις ιστορία και βλέπεις ότι σου αρέσει.

Challenge accepted λοιπόν.

Πες μου ΜΙΑ εποχή της ανθρώπινης ιστορίας (ξέρεις αυτού του ΖΩΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ) και θα σου πω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ πόλεμο ο οποίος ξεκίνησε από ΗΛΙΘΙΑ αφορμή και κατά την διάρκεια του σκοτώθηκαν ΓΙΑ πλάκα βρέφη παιδιά ηλικιωμένοι γυναίκες. Δες τι γίνεται στην Συρία! Πως μπορείς να κατατάσσεις τον άνθρωπο, το χειρότερο υποείδος που έχει υπάρξει ΠΟΤΕ σε αυτό τον πλανήτη, απλά και μόνο λόγω της νοημοσύνης σε κάτι ανώτερο;

Ίσα ίσα που ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή (κάποιοι σαν εσένα, δεν το λέω υποτιμητικά ή με ύφος) θεωρούν ότι ο άνθρωπος έχει νοημοσύνη και ταυτόχρονα έχει διαπράξει πράγματα που ούτε η πιο άρρωστη φαντασία του χειρότερου ζώου ΔΕΝ θα έκανε ποτέ, είναι χειρότερος από όσα ζώα υπήρξαν και υπάρχουν ποτέ.

Αντίστοιχα όμως θα απαιτήσω από εσένα, που έχεις σπουδάσει και ψυχολογία (ΔΕΝ ειρωνεύομαι) να μου πεις πάλι ΜΙΑ εποχή πολέμου ζώων εναντίον ζώων, ΧΩΡΙΣ ουσιώδη αφορμή. Και μην ξεχνάς ότι η τροφή, δλδ η συντήρηση της ζωής ΕΙΝΑΙ γεγονός ικανό να σε κάνει να σκοτώσεις.

Stathis
02-07-12, 00:01
δηλαδη να μην παρω ενα λιονταρι που θελω για κατοικιδιο????
ηθελΑ να παρω ελεφαντα αλλα δεν χωραει στο ασανσερ!

παρε τον μπαουερ, τρωει λιγο, ειναι καθαρος, δεκτικος, με χιουμορ.
δεν θα μεινεις δυσαρεστημενος.thumb

oldcarskickass
02-07-12, 00:01
Οχι, απλα εχω μια εμφυτη απεχθεια στα σκυλια επειδη ειναι δουλοι των ανθρωπων και αντιπαθω οποιαδηποτε σχεση δουλειας :thumbsdown:

Δλδ κατά συνέπεια αντιπαθείς και όποιον είναι γύρω σου, γιατί είναι δούλος του χρήματος (στην Δύση ζούμε χελόου) και του ευ ζειν, ή έστω του ονείρου για κάτι καλύτερο.

Όλοι είμαστε δούλοι όσον αφορά κάτι, δεν λέει κάτι αυτό.

spar@
02-07-12, 00:06
Συγνώμη αλλά λες *ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ* ή απλά ξέρεις ιστορία και βλέπεις ότι σου αρέσει.

Challenge accepted λοιπόν.

Πες μου ΜΙΑ εποχή της ανθρώπινης ιστορίας (ξέρεις αυτού του ΖΩΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ) και θα σου πω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ πόλεμο ο οποίος ξεκίνησε από ΗΛΙΘΙΑ αφορμή και κατά την διάρκεια του σκοτώθηκαν ΓΙΑ πλάκα βρέφη παιδιά ηλικιωμένοι γυναίκες. Δες τι γίνεται στην Συρία! Πως μπορείς να κατατάσσεις τον άνθρωπο, το χειρότερο υποείδος που έχει υπάρξει ΠΟΤΕ σε αυτό τον πλανήτη, απλά και μόνο λόγω της νοημοσύνης σε κάτι ανώτερο;

Ίσα ίσα που ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή (κάποιοι σαν εσένα, δεν το λέω υποτιμητικά ή με ύφος) θεωρούν ότι ο άνθρωπος έχει νοημοσύνη και ταυτόχρονα έχει διαπράξει πράγματα που ούτε η πιο άρρωστη φαντασία του χειρότερου ζώου ΔΕΝ θα έκανε ποτέ, είναι χειρότερος από όσα ζώα υπήρξαν και υπάρχουν ποτέ.

Αντίστοιχα όμως θα απαιτήσω από εσένα, που έχεις σπουδάσει και ψυχολογία (ΔΕΝ ειρωνεύομαι) να μου πεις πάλι ΜΙΑ εποχή πολέμου ζώων εναντίον ζώων, ΧΩΡΙΣ ουσιώδη αφορμή. Και μην ξεχνάς ότι η τροφή, δλδ η συντήρηση της ζωής ΕΙΝΑΙ γεγονός ικανό να σε κάνει να σκοτώσεις.

λοιπον θα αναφερω ενα περιστατικο μεγαλου τσακωμου αναμεσα σε ζωα...

στο Zouglial 2006 (οποιοι θυμαστε)
που μετα απο σκληρες μαχες πιθηκοι-ζεβρες 4-2
ελεφαντες- ρινοκεροι 3-2
λιονταρια- μυρμιγκια 3-4
κλπ
φθανουν ελαφαντες-μυρμιγκια στον τελικο... ο αγωνας ισοπαλος μεχρι το 80, και σε καποια φαση ειναι ο μυρμιγκινιο ο οποιος ηταν απ τα κοκκινα τα μυρμιγκια που τρεχουν πολυ σκαει 2 τριπλες στον ελεφαντα αμυντικο και σε καποια φαση ερχεται ο στοπερ ελεφαντας και του κανει τακλιν και με τα 4 ποδια τον ελιωσε μιλαμε....
φωνες κακο απ τους οπαδους...
εξαλλος ο προπονητης των μυρμιγκιων γερμανος, οτο μυρμιχαλεν αρχιζει και φωναζει " ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ @@ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΚΛΗΡΑ Κ@ΛΟΠΑΙΔΑ"

Cris
02-07-12, 00:07
Το αν είναι έξυπνα ή όχι καλό είναι να το κρίνουν άτομα που έχουν ζήσει μαζί τους και ξέρουν απο πρώτο χέρι. Αν ήταν χαζά, η φύση πρώτη θα είχε κάνει τη φυσική επιλογή για την εξάλειψή τους. Συμφωνώ οτι λειτουργούν με ένστικτο αλλά αυτό δε σημαίνει οτι πάσχουν απο έλλειψη νοημοσύνης.

Για κάποιες ερωτήσεις για φύλαξη που διάβασα σε προηγούμενα πόστ θα έπρεπε να διευκρινιστεί αν μιλάμε για σωματοφυλακή ή φύλαξη χώρου.
Πολύ καλά αποτελέσματα σε σωματοφυλακή, για μένα τα καλύτερα, έχουν τα Dutch Shepherd (Ολλανδικός Ποιμενικός) και Μalinois (Bέλγικος Ποιμενικός)

Και ένα βιντεάκι για τους λάτρεις! :)

https://www.youtube.com/watch?v=4m9R8Uh2GFg

Thomelef
02-07-12, 00:07
σιχαμένο υπόδουλο ζώο ο σκύλος???
παντοτινός πραγματικός φίλος θα έλεγα εγώ, και όχι δούλος. είχα και κάνα δυο γάτες μαζί με τα 2 σκυλιά που πέρασαν απ'τα χέρια μου.
πιο ανέμπιστο - κακομαθημένο ζώο δεν υπάρχει, εν αντιθέση φυσικά με τον σκύλο.

Cris
02-07-12, 00:10
Ξέχασα, αυτός είναι ο δικός μου σκυλάκος!

spar@
02-07-12, 00:10
παντοτινός πραγματικός φίλος θα έλεγα εγώ, και όχι δούλος. είχα και κάνα δυο γάτες μαζί με τα 2 σκυλιά που πέρασαν απ'τα χέρια μου.

2 σκυλια περασαν απ τα χερια σου? χμμμ αφηνεις υποψιες οτι πουλας σκυλια... μηπως εχεις συνεργασια με κινεζους?
οι γατες γιατι δεν σου αρεσαν δεν ειχαν ζητηση και σου μεινανε στοκ?
Θωμα δεν περιμενα οτι κανεις τετοιες δουλειες...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

oldcarskickass
02-07-12, 00:12

Ε τώρα ρε συ πέρασες στην αντίθετη όχθη, κάθε ζώο έχει ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία οφείλεις να σεβαστείς. Αν βέβαια θες να τα έχεις καλά μαζί του.
Και όταν λέω κάθε ζώο εννοώ κάθε ζώο, είναι όπως τα όσια και τα ιερά των ανθρώπων, για πάνε ρίξε χριστοπαναγίες κυριακή σε λειτουργία, να δεις αυτές οι ήσυχες και ταπεινές γιαγιάδες που <<πιστεύουν>> στο χριστό τι τσάντα θα σου ρίξουν...
Αν το κάνεις είμαι σίγουρος ότι η γνώμη σου για τις γάτες θα αλλάξει άρδην.

Και το μυστικό (τουλάχιστον αυτό που έχω αποκομίσει εγώ) είναι να τα πάρεις όσο πιο μικρά (ηλικιακά) γίνεται.

Monsta
02-07-12, 10:47
https://sphotos.xx.fbcdn.net/hphotos-snc6/251849_349953365074745_1707569906_n.jpg

Monsta
02-07-12, 10:53
https://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/392788_10151110206183465_979402973_n.jpg

hades7
02-07-12, 13:30
ρε σασα δεν το δουλευεις καλα το μαρκετινγκ κοριτσι μου δεν προμοταρεις τον εαυτο σου σωστα,εισαι σε φορουμ με 95% αντρες και λες δεν μου αρεσουν οι σχεσεις δουλειας,εδω δουλευει αλλιως το συστημα βγαινεις λες γουσταρω σκυλια,γουσταρω σχεσεις υποταγης καθε τυπου, φαντασιωνεται ο κοσμος εσενα κελυ μπρουκ σε φουλ ντομινεησον και χτυπας στο κοκκινο δημοφιλια εν μια νυκτι ετσι κανουν καριερα

spar@
02-07-12, 14:03
Μπα μην το λες ποτε δεν ξέρεις... Μέσα έχουμε κάτι παιδια που δεν γινονται άντρες και απο μικρά αναζητούσαν σπιτάκια για αυταρχικό προγραμμα, ονόματα δεν λέμε είναι ψηλός και οδηγαει 316ci e46 ασημι και το παίζει και τιμόνι! Οποτε που ξέρεις μπορει να χει κοινό η Σάσα...

StratosZ4
02-07-12, 14:10
ρε σασα δεν το δουλευεις καλα το μαρκετινγκ κοριτσι μου δεν προμοταρεις τον εαυτο σου σωστα,εισαι σε φορουμ με 95% αντρες και λες δεν μου αρεσουν οι σχεσεις δουλειας,εδω δουλευει αλλιως το συστημα βγαινεις λες γουσταρω σκυλια,γουσταρω σχεσεις υποταγης καθε τυπου, φαντασιωνεται ο κοσμος εσενα κελυ μπρουκ σε φουλ ντομινεησον και χτυπας στο κοκκινο δημοφιλια εν μια νυκτι ετσι κανουν καριερα

καποιοι ανθρωποι κατεχουν την τεχνη του λογου, τελος!!:worthy::worthy:

παρολα αυτα αγαπαμε σασα...

Ptboul
02-07-12, 14:12

Τυχαία είναι φίλος του λόγου ο Χαντές νομίζεις; Ωστόσο κ εγώ I vote for Sasa γιατί έχω γάτα :hystericalbs1:

spar@
02-07-12, 14:21
Σάσα τρουα Πουαντ!!! Ο Χαντες είναι λέκτορας στο πανεπιστημιο της ζωής ! Στρατο επειδή έχει γενέθλια ο μπαουερ θέλω να του φτιάξουμε 2 αυτοκόλλητα μεγάλα που είχα δει σε ένα σμαρτ αι λοβ ντιλντος!!!

hades7
02-07-12, 14:21
Μπα μην το λες ποτε δεν ξέρεις... Μέσα έχουμε κάτι παιδια που δεν γινονται άντρες και απο μικρά αναζητούσαν σπιτάκια για αυταρχικό προγραμμα, ονόματα δεν λέμε είναι ψηλός και οδηγαει 316ci e46 ασημι και το παίζει και τιμόνι! Οποτε που ξέρεις μπορει να χει κοινό η Σάσα...

τυπε θελεις να μας κακοχαρακτηρισει η κοπελα της πασαρεις τον φορεστ γκαμπ του φορουμ? θα την κανει με γοργα πριν συμπληρωσει δευτερο αστερι

spar@
02-07-12, 14:27
Δεν την πασαρω πουθενά η Σάσα θα είναι το δώρο του φλουριου της πίτας του 2013! Θα γίνω λαχνοπωλητης γιατί ο ΣΠυρος θα είναι στους καταδρομεις στο Χαϊδάρι

sasabmw
02-07-12, 15:47
Συγνωμη που ειμαι ο εαυτος μου....

Εε, ο αδης σαν φιλολογος που ειναι εχει και την τεχνη του λογου....Τον φαγαμε το Δημοσθενη....!!!!!!!χαχαχαχαα

sasabmw
02-07-12, 15:52

την τεχνη του κουφιου λογου με κορδελακια...χρωματιστα μπλα-μπλα

Ξερεις τι ειναι να μιλας μια ωρα μονο και μονο για να αποδειξεις την αξια της σιωπης;;;:shok:

StratosZ4
02-07-12, 15:58
Σάσα τρουα Πουαντ!!! Ο Χαντες είναι λέκτορας στο πανεπιστημιο της ζωής ! Στρατο επειδή έχει γενέθλια ο μπαουερ θέλω να του φτιάξουμε 2 αυτοκόλλητα μεγάλα που είχα δει σε ένα σμαρτ αι λοβ ντιλντος!!!

Στειλε σχεδιο η απλα ιδεα και θα σου τα κανω asap!!

hades7
02-07-12, 15:59
σασα αμα συνεχισεις να εισαι ο εαυτος σου θα αναγκαστω να σε βαλω αγγελια στα συνοικεσια του πεμβεφανς, εισαι δικη μας λεγε αν ειναι προχοραω...

StratosZ4
02-07-12, 16:02
την τεχνη του κουφιου λογου με κορδελακια...χρωματιστα μπλα-μπλα

Ξερεις τι ειναι να μιλας μια ωρα μονο και μονο για να αποδειξεις την αξια της σιωπης;;;:shok:

Εγω μαζι σου ειμαι...

λες σε αυτη την αντιπαραθεση να επαιρνα το μερος του τριχωτου φιλολογου?!
εισαι ξανθια,σκεπτομενη κι οδηγεις το αγαπημενο μου αυτοκινητο.. εγω με σενα ειμαι, κι ας εχω αλλεργια στις γατες.

sasabmw
02-07-12, 16:04
σασα αμα συνεχισεις να εισαι ο εαυτος σου θα αναγκαστω να σε βαλω αγγελια στα συνοικεσια του πεμβεφανς, εισαι δικη μας λεγε αν ειναι προχοραω...

Σε βλεπω τεταρτο παρατραγουδο..!!!

hades7
02-07-12, 16:09
Σε βλεπω τεταρτο παρατραγουδο..!!!

ποιους τρεις θα ακολουθησω?

anita
02-07-12, 16:22
Έλα sasa και hades7 επιτόπιο νταραβέρι Νο1.

hades7
02-07-12, 16:25
Έλα sasa και hades7 επιτόπιο νταραβέρι Νο1.

ξεκιναω εγω το φλερτι στελνω διαδυκτιακα ανθη ορχιδεες.. και ενα τραγουδακι

https://www.youtube.com/watch?v=EHzLEnV4d7I&feature=related

sasabmw
02-07-12, 16:31
Εγω μαζι σου ειμαι...

λες σε αυτη την αντιπαραθεση να επαιρνα το μερος του τριχωτου φιλολογου?!
εισαι ξανθια,σκεπτομενη κι οδηγεις το αγαπημενο μου αυτοκινητο.. εγω με σενα ειμαι, κι ας εχω αλλεργια στις γατες.

Οχι μωρε...ειναι εξυπνουλι το ατιμο...:th_Laie_67-1:

Nino
02-07-12, 16:33

εγω θα το ελεγα οτι ειναι η απολυτη αποδειξη της πιστης και αγαπης στη υπαρχουσα σχεση και μη μου μπερδεψεις παραδειγματα αντιστοιχα με ανθρωπους.

δουλος ειναι καποιος που στερειται την "ελευθερια" του και ειναι αναγκασμενος να εργαζεται καταναγκαστικα ή να υπηρετει κατω απο ασχημες συνθηκες διαβιωσης.
Ο σκυλος ειναι φιλος δημιουργει σχεση που βγαζει οσο και αν ακουγεται παραξενο συναισθηματα, συναισθηματα που πηγαζουν και απο την προχωρημενη λογικη που εχει σε σχεση με αλλα ζωα.
Συναισθηματα προστατευτικα,φιλικα,πιστη ς και αγαπης ,για την αγαπη και φροντιδα που λαμβανει.
Μπορεις να σαπισεις στο ξυλο εναν σκυλο... αν ομως το κανεις αναιτια να περιμενεις αντιδραση απο τον σκυλο, καμια φορα και εντονη!!
Η προχωρημενη του λογικη μπορει να την καταλαβεις και απο το γεγονος οτι συμπεριφερεται, μαθαινει και "καλυπτει" τα αρχεγοννα ζωωδη ενστικτα του, κατι που πολλες φορες ουτε ο ανθρωπος καταφερνει!!!

Αχ Κουλα
02-07-12, 16:37
Ελα ρε Ανιτα, καλα που σε βρηκα.

Εδω ειναι αυτος ο Χαντες, να τον σκισω, που μου τρωει τις γκομενες?

hades7
02-07-12, 16:41

δικε μου μου χαλας το καμακι βρηκες ωρα να μπεις και ξερεις αντιδρω ασχημα χειροτερα και απο τον χτυκιαρη αμα τον κοψεις στη μεση στο χσιμο

anita
02-07-12, 16:42

κάτσε καλά εσύ μη στραβώσω.

Kostas_1
02-07-12, 16:43
εγω θα το ελεγα οτι ειναι η απολυτη αποδειξη της πιστης και αγαπης στη υπαρχουσα σχεση και μη μου μπερδεψεις παραδειγματα αντιστοιχα με ανθρωπους.

δουλος ειναι καποιος που στερειται την "ελευθερια" του και ειναι αναγκασμενος να εργαζεται καταναγκαστικα ή να υπηρετει κατω απο ασχημες συνθηκες διαβιωσης.
Ο σκυλος ειναι φιλος δημιουργει σχεση που βγαζει οσο και αν ακουγεται παραξενο συναισθηματα, συναισθηματα που πηγαζουν και απο την προχωρημενη λογικη που εχει σε σχεση με αλλα ζωα.
Συναισθηματα προστατευτικα,φιλικα,πιστη ς και αγαπης ,για την αγαπη και φροντιδα που λαμβανει.
Μπορεις να σαπισεις στο ξυλο εναν σκυλο... αν ομως το κανεις αναιτια να περιμενεις αντιδραση απο τον σκυλο, καμια φορα και εντονη!!
Η προχωρημενη του λογικη μπορει να την καταλαβεις και απο το γεγονος οτι συμπεριφερεται, μαθαινει και "καλυπτει" τα αρχεγοννα ζωωδη ενστικτα του, κατι που πολλες φορες ουτε ο ανθρωπος καταφερνει!!!

Ακριβως.

Μη μπερδευουμε αγνα συναισθήματα όπως ο αλτρουισμός και η ανιδιοτέλεια με τη δουλεία.

Αχ Κουλα
02-07-12, 16:45
δικε μου μου χαλας το καμακι βρηκες ωρα να μπεις και ξερεις αντιδρω ασχημα χειροτερα και απο τον χτυκιαρη αμα τον κοψεις στη μεση στο χσιμο

Ετσι γουσταρω, ρε. Ερχομαι εγω, την κανεις εσυ. Απλα ειναι τα πραγματα. Τον πουλο λεμε.

κάτσε καλά εσύ μη στραβώσω.

Τον πουλο και συ

hades7
02-07-12, 16:50
Ετσι γουσταρω, ρε. Ερχομαι εγω, την κανεις εσυ. Απλα ειναι τα πραγματα. Τον πουλο λεμε.

Τον πουλο και συ

τυπε εισαι ετοιμος να αναμετρηθεις μαζι μου εχεις τις δυναμεις? εγω μπορω να το παω το κοριτσι ρομαντικο σαββατοκυριακο στην σαλαμινα στο αιαντιο να περασουμε καλα εχει η θεια μου η δεσποινα εξοχικο εκει θα κανουμε ηλιοθεραπεια ρε,το κοριτσι θα γυρισει πισω εξοτικ τροπικαλ μπλεντ που λενε

anita
02-07-12, 16:51
κάνε τουμπεκα εσύ κούλα.

έλα σάσα τι θα γινει θα πέσει το δοκιμαστικό;

Αχ Κουλα
02-07-12, 16:51
τυπε εισαι ετοιμος να αναμετρηθεις μαζι μου εχεις τις δυναμεις? εγω μπορω να το παω το κοριτσι ρομαντικο σαββατοκυριακο στην σαλαμινα στο αιαντιο να περασουμε καλα εχει η θεια μου η δεσποινα εξοχικο εκει θα κανουμε ηλιοθεραπεια ρε,το κοριτσι θα γυρισει πισω εξοτικ τροπικαλ μπλεντ που λενε

Χαχαχα, τι ειναι αυτα τα ξενερωτα ρε Χαντε?

Εδω θαρθει το κοριτσι, που υπαρχει αφθονη τεστοστερονη.

Αντριλα λεμε ρε

Αχ Κουλα
02-07-12, 16:53
κάνε τουμπεκα εσύ κούλα.

έλα σάσα τι θα γινει θα πέσει το δοκιμαστικό;

ΟΚ ρε Ανιτα. Παω πασο. Αλλα θα ξαναρθω

hades7
02-07-12, 16:54
Χαχαχα, τι ειναι αυτα τα ξενερωτα ρε Χαντε?

Εδω θαρθει το κοριτσι, που υπαρχει αφθονη τεστοστερονη.

Αντριλα λεμε ρε

δικε μου που να ρθει στον αστερα η στα γκραντριζορτια μαζι σου? α ναι θα την πας το βραδυ και στα μπουζουκια να της χωρεψεις γκειμπεκικο παλιο λουγκρα

katsaraios
02-07-12, 18:56
Χαντε γιατι δεν προσπαθεις να αλλαξεις την γνωμη της κοπελιας,βαζοντας φωτογραφια του σκυλου σου που τον βγαζεις για καμακι καθε βραδυ???:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Φιλε οσο και να προσπαθεις μονο αν σου κανω εκπαιδευση θα δεις αποτελεσμαthumb

Υ.Γ Αυτη η Λουγκροκουλα υποψιαζομαι οτι ειναι δαχτυλος του Μακαρου για να ξεφτιλισει την προσπαθεια του Θ(ε)ωμα μας

StratosZ4
02-07-12, 19:16
Ανοητοι και ανωριμοι...Σκοτωθειτε μεταξυ σας.

Σασα μην ασχολεισαι, μπορεις να μ μιλας με πμ..thumb

Stathis
02-07-12, 19:29
https://www.youtube.com/watch?v=ouvTHckYJco

oldcarskickass
02-07-12, 20:45
Συγνωμη που ειμαι ο εαυτος μου....

Εε, ο αδης σαν φιλολογος που ειναι εχει και την τεχνη του λογου....Τον φαγαμε το Δημοσθενη....!!!!!!!χαχαχαχαα

Δε χρειάζεται συγνώμη, αλλά να υποθέσω ότι δεν πρέπει να περιμένω και απάντηση ε;

hades7
02-07-12, 20:49
Χαντε γιατι δεν προσπαθεις να αλλαξεις την γνωμη της κοπελιας,βαζοντας φωτογραφια του σκυλου σου που τον βγαζεις για καμακι καθε βραδυ???:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Φιλε οσο και να προσπαθεις μονο αν σου κανω εκπαιδευση θα δεις αποτελεσμαthumb

Υ.Γ Αυτη η Λουγκροκουλα υποψιαζομαι οτι ειναι δαχτυλος του Μακαρου για να ξεφτιλισει την προσπαθεια του Θ(ε)ωμα μας

ακου ψιλε ο κοπρος μου μπορει να ειναι αχρηστη γκομενοπαγιδα αλλα ξεχνας οτι εχω και δυο γατες γκομενομαγνητες η σασα θα λατρευε να τις χαιδεψει...

spar@
02-07-12, 20:52
Αφηστε την στα διχτυα παει...

Thomelef
02-07-12, 20:54
γεια σου ρε χαντέ με τις τριχωτές τις γάτες σου...

drbiloukos
02-07-12, 21:18
Και η δική μου κοπρίτσα η Μπέμπα.

https://dl.dropbox.com/u/451227/Beemer/beba-square.jpgΆσπρη καί μαύρη Μπέμπα
Άσπρη και Μαύρη Μπέμπα...

https://dl.dropbox.com/u/451227/Beemer/beba.jpg

katsaraios
02-07-12, 23:09
Και η δική μου κοπρίτσα η Μπέμπα.

https://dl.dropbox.com/u/451227/Beemer/beba.jpg

Ωραιο γυαλιστερο τριχωμα και ωραια θεα !!!

Bazil Van Sinner
02-07-12, 23:33
:Για οσους ζηλευουν την σκυλισια ζωη,τους δειχνω την γλωσσα μου!
https://img163.imageshack.us/img163/9129/dsc0398eq.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/163/dsc0398eq.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (https://imageshack.us)

Αν δεν μπορεις να νιωσεις,με οποιον τροπο,ενα σκυλι.....εχεις τουλαχιστον ψυχολογικα προβληματα!

https://img811.imageshack.us/img811/6329/nitsa.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/811/nitsa.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (https://imageshack.us)

lots'off luV NitsA

dafidack
03-07-12, 00:40
Παρτε και τη δικια μου...
Αυτη ειναι η Φαιδρα!Διασταυρωση χασκι με ποιμενικο.Εταιροχρωμια στα ματια (ενα γαλαζιο,ενα μελι) κατι που στη φωτο δε φαινεται :(
Το αποτελεσμα 5 μηνες μετα τη γεννηση της!!! :thumbsup::thumbsup:

Cris
03-07-12, 01:03
Εμφανώς επηρεασμένη απο την κρίση dafi!

sasabmw
03-07-12, 01:05
ακου ψιλε ο κοπρος μου μπορει να ειναι αχρηστη γκομενοπαγιδα αλλα ξεχνας οτι εχω και δυο γατες γκομενομαγνητες η σασα θα λατρευε να τις χαιδεψει...

Αν οι γατες σου ειναι σαν αυτη θα τις χαιδεψω.....

14314

spar@
03-07-12, 02:00
Σασα σου αρεσουν οι γυναικες?

Eleni
03-07-12, 03:00
Ευφυΐα

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/54/Berger_allemand_en_montagne_2.jpg/250px-Berger_allemand_en_montagne_2.jpg (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Berger_allema nd_en_montagne_2.jpg) https://bits.wikimedia.org/static-1.20wmf5/skins/common/images/magnify-clip.png (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Berger_allema nd_en_montagne_2.jpg)

Ο σκύλος είναι πολύ έξυπνο ζώο, μπορεί να μάθει να αντιλαμβάνεται από 60 έως και 100 λέξεις. Παράδειγμα, όταν του λέμε “έλα”, ο σκύλος καταλαβαίνει και έρχεται σε μας. Όταν λέμε “πάμε” ο σκύλος ξέρει ότι θα πάει βόλτα και μπορεί να μας φέρει να του φορέσουμε και το λουρί του. Αντίστοιχα όταν του λέμε “φαγητό” ξέρει ότι ήρθε η ώρα για να φάει. Όταν του δείχνουμε το σφουγγάρι ή το αφρόλουτρό του, καταλαβαίνει ότι θα κάνει το μπάνιο του.
Ο σκύλος είναι πολύ έξυπνο ζώο.....!!!!!!

spar@
03-07-12, 03:09
Ελενη μας εχεις αφησει εδω περα μονους μας....
βοηθησε μας βαλε την ταξη, διδαξε τη νεα γενια γυναικων....

Eleni
03-07-12, 03:10
η εξυπνάδα του σκύλου εχει εξελιχθεί περισσότερο

https://2.bp.blogspot.com/_lvYeF_yORz8/TOvmJNUr5DI/AAAAAAAAD6I/hpjBx5SJD5k/s200/gares-skiloi.jpg (https://2.bp.blogspot.com/_lvYeF_yORz8/TOvmJNUr5DI/AAAAAAAAD6I/hpjBx5SJD5k/s1600/gares-skiloi.jpg)
Τα σκυλιά είναι πιο έξυπνα από τις γάτες - αποδείχθηκε μέσω έρευνας του Oxford University

Μία νέα έρευνα λέει ότι τα σκυλιά είναι πιο έξυπνα από τις γάτες, γιατί η φιλική τους συμπεριφορά τα έχει βοηθήσει να αναπτύξουν μεγαλύτερο εγκέφαλο. Σύμφωνα με την έρευνα του Oxford University,...

η εξυπνάδα του σκύλου εχει εξελιχθεί περισσότερο απ' ότι της λιγότερο κοινωνικής γάτας, εδώ και εκατομμύρια χρόνια.
Πολλοί θεωρούσαν τις γάτες πιο έξυπνες, γιατί χρειάζονται λιγότερη προσοχή και φροντίδα αλλά οι ερευνητές αυτή τη φορά ανακάλυψαν ότι οι εγκέφαλοι των γατιών είναι μικρότεροι, γιατί είναι λιγότερο κοινωνικά πλάσματα.

Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες χαρτογράφησαν την εξελικτική ιστορία του εγκεφάλου διαφόρων θηλαστικών, εδώ και 60 εκατομμύρια χρόνια και ταυτοποίησαν τεράστιες διακυμάνσεις στο πώς έχουν αλλάξει οι εγκέφαλοι τους.
Ανακάλυψαν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του μεγέθους του εγκεφάλου ενός ζώου σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα του και το πόσο κοινωνικά δραστήριο ήταν/είναι.

Αναλύθηκαν διαθέσιμα δεδομένα για τον εγκέφαλο και το μέγεθος του σώματος πάνω από 500 ειδών, τόσο ζωντανών όσο και απολιθωμένων ζώων. Οι εγκέφαλοι των πιθήκων μεγάλωσαν πιο πολύ απ όλων των ζώων και ακολουθούν, των αλόγων, των δελφινιών, των καμηλών και των σκύλων.

Επίσης, ανακάλυψαν ότι ομάδες θηλαστικών με σχετικά μεγαλύτερους εγκέφαλους ήταν αυτές που έτειναν να ζουν σε σταθερές κοινωνικές ομάδες (αγέλες) ενώ οι εγκέφαλοι των πιο μοναχικών θηλαστικών, όπως οι γάτες, τα ελάφια κ.α. μεγάλωσαν πολύ πιο αργά εκείνη την περίοδο.

Μία προηγούμενη έρευνα είχε βρει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του εγκεφάλου, σχετικά με το μέγεθος του σώματος, καθοριζόταν γενετικά στις ομάδες των ζώων. Όμως η νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο Proceedings of the National Academy of Sciences , απορρίπτει αυτή την άποψη καθώς δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη διακύμανση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και ακόμα και στην ίδια ομάδα μπορεί ένα ζώο να μην έχει μεγάλο εγκέφαλο, όπως άλλα όμοιά του. Δηλαδή, τα κοινωνικά ζώα σκέφτονται πιο πολύ!

Η Dr Susanne Shultz που ηγήθηκε της έρευνας είπε: Τα σκυλιά πάντα θεωρούνταν τα πιο κοινωνικά ζώα ενώ οι γάτες θέλουν το χώρο τους. Αυτή η έρευνα ανατρέπει την πεποίθηση που ίσχυε εδώ και πολλά χρόνια, ότι το μέγεθος του εγκεφάλου των θηλαστικών αυξήθηκε σε όλα τα είδα. Αντιθέτως, μόνο ομάδες πολύ κοινωνικών ειδών είχαν γρήγορη και μεγάλη αύξηση

πηγή : adespoto.gr

Ptboul
03-07-12, 09:21
Με πεθάνατε στο γέλιο πρωί πρωί :hystericalbs1: ο πρόεδρας κ ο χαντές θα με κάψουν κάποια μέρα στη δουλειά._

Πάντως παίδες, για να επεκτείνουμε λίγο το θέμα, δεν μπορεί κάποιος να είναι επιλεκτικά φιλόζωος. Καταλαβαίνω να έχουμε συμπάθεια σε κάποιο ζώο αλλά οφείλουμε σεβασμό και μέριμνα προς κάθε μορφή ζωής.

bill_m3
03-07-12, 09:53
3 ψώνια έχω στο σπίτι, μόλις βλέπουν φωτογραφική μηχανή τρελαίνονται!! :original: :original: :original:

StratosZ4
03-07-12, 09:57
3 ψώνια έχω στο σπίτι, μόλις βλέπουν φωτογραφική μηχανή τρελαίνονται!! :original: :original: :original:

να χαιρεσαι τις γυναικες σου και να στις φυλαει παντα ο λυκος σου!

Ptboul
03-07-12, 10:07
να χαιρεσαι τις γυναικες σου και να στις φυλαει παντα ο λυκος σου!

Κούκλες! ε ρε τα κοριτσάκια είναι άλλη φάση, πολιτισμός._

Thomelef
03-07-12, 10:20
best picture ever!!!

έτσι...πές τα ρε αγορίνα να ακούνε μερικοί μερικοί με τους μπουμπούνες τους!!!:th_Laie_67-1:

StratosZ4
03-07-12, 10:25

απιστευτα πλασματα τα παιδια γενικα.
Εχω βαφτισιμιο 4 ετων και 3μικρα ανιψια. Αρρωστια, ξεχνας και bmw και παοκ και γυναικες και τα κοιτας σαν βλακας να σου χαρισουν ενα χαμογελο...

Και οσο για την κουβεντα περι σκυλων, για οσους δεν εχετε δει μωρο με σκυλο, η σχεση και η προστασια π ου προσφερουν ειναι απιστευτη. Ο σκυλος το μωρο το προστατευει σε βαθμο που μια φωνη να βαλεις στο παιδι θα σε αγριεψει, ακομα και αν εισαι εσυ το αφεντικο.

Ειχαμε ενα ροτβαιλερ που λατρευε τον μπαμπα μου και σε ηλικια περιπου 10 ετων,μαντραχαλος δηλαδη, θυμαμαι που το δοκιμαζε ο πατερας μου. Εβαζε μια φωνη, εκανε και κινηση επιθεση και κατευθειαν ο ροντι αρπαζε η χερι η μπουτι. οχι δαγκωμα,αρπαγμα. εκεινη τη στιγμη ουτε απο φωνες καταλαβαινε, ουτε απο διαταγες. χαλαρωνε μονο οταν επεφταν οι τονοι.

chrisgiapz3
03-07-12, 18:55
Δείτε και τη δικιά μου!!

asot
04-07-12, 00:09
14327

optostyle
04-07-12, 00:25
Hλιοθεραπεια κανει......

drbiloukos
04-07-12, 09:17
..και μιας και μιλαμε για σκυλια.Θελω να παρω ακομη ενα,εχω 2.Οποιος γνωριζει ευχαριστω απο πριν για τη βοηθεια.Λοιπον ψαχνω α)για θυληκο Dogo Argentino να ζευγαρωσει με καθαροαιμο αρσενικο,που μενει στη Πατρα.

Έχει ένας φίλος μου αλλά είναι Αθήνα.

pilot
04-07-12, 13:23
14327

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Bazil Van Sinner
05-07-12, 00:01
Έχει ένας φίλος μου αλλά είναι Αθήνα.

Aν ειναι καλο σκυλι μπορουμε να το κανονησουμε φιλε,ο επιβητορας ειναι ΠΟΛΥ καλος παντως!

hlias303
05-07-12, 01:46
pluto kai run-tanplan!

m-power_01
05-07-12, 20:20
Σαν πολύ σκυλολόι πλακωσε μου φαίνεται...
Θα κάνουμε συνάντηση έκτακτη και θα παίξουν σκυλοδρομιες!
Στάση 0-400μ και χιλιόμετρο.

hades7
05-07-12, 20:23

θα μπορουνε να στηθουν και διποδα σΧυλια πλαι στα τετραποδα στον αγωνα?

katsaraios
05-07-12, 20:33
Επειδη ειναι λιγο αντικοινωνικος ο δικος μου να κανονισουμε συναντηση γνωριμιας των σκυλων μπας και παρει τα πανω του ...βαζω μισο κιλο κροκετες οτι κρεας προτιματε για τα σκυλια σας..

m-power_01
05-07-12, 20:37
Είσαι γενικώς φιλοζωος μου φαίνεται... Ε χαντούλη ;

hades7
05-07-12, 20:41
Είσαι γενικώς φιλοζωος μου φαίνεται... Ε χαντούλη ;

ναι μια συμπαθεια προς τα λειψοποδα σχυλια την εχω αλλα και στις γατες ακομα περισσοτερο και ας βγαζουν νυχια μ αρεσουν που ειναι απροβλεπτες

Stathis
05-07-12, 21:03

τωρα το πηρες χαμπαρι ρε σΙπυρο?
ολοι σκυλοφατσες εισαστε, εκτος απο μενα τον προεδρο και 2-3 ακομα...
τσ τσ τσ

Thomelef
05-07-12, 21:23
τωρα το πηρες χαμπαρι ρε σΙπυρο?
ολοι σκυλοφατσες εισαστε, εκτος απο μενα τον προεδρο και 2-3 ακομα...
τσ τσ τσ

5-6 θές να πείς. εγώ σαν τεράστια προσωπικότητα, δεν πιάνομαι για ένας.

Andri
05-07-12, 21:25
Χθες παρέλαβαν πάλι οι γονείς μου τη σκυλίτσα μου από τον γιατρό έτοιμη για δράση...
Κάτι ξετρύπωσε και έφαγε εκεί που κάνει βόλτες όταν την αφήνουμε να παίξει και μάλλον ήταν ποντικοφάρμακο είπε η γιατρός ή φόλα(που δεν έφαγε) και απλά δηλητηριάστηκε ...Πάλι καλά δεν έπαθε τίποτα σημαντικό εκτός από τα συμπτώματα(να είναι ήσυχη και λίγο πυρετό) πλέον όλα καλά με λίγες μέρες αντιβίωση...

dafidack
05-07-12, 22:04
Χθες παρέλαβαν πάλι οι γονείς μου τη σκυλίτσα μου από τον γιατρό έτοιμη για δράση...
Κάτι ξετρύπωσε και έφαγε εκεί που κάνει βόλτες όταν την αφήνουμε να παίξει και μάλλον ήταν ποντικοφάρμακο είπε η γιατρός ή φόλα(που δεν έφαγε) και απλά δηλητηριάστηκε ...Πάλι καλά δεν έπαθε τίποτα σημαντικό εκτός από τα συμπτώματα(να είναι ήσυχη και λίγο πυρετό) πλέον όλα καλά με λίγες μέρες αντιβίωση...

Αντρεα,θελουμε φωτο!!!!!!

hlias303
06-07-12, 03:20

σας χαριζω και 50μ!! με τον pluto!! 3 χρονο pointer σαλονιου οποτε μολισ μενει ελευθερος καταλαβαινετε τι 400αρια κανει!χαχα!

βεβαια δεν ξερω πως θα τον καταφερω να παει ευθεια!αχαχαχ

Andri
06-07-12, 07:23
Αντρεα,θελουμε φωτο!!!!!!

Έχω μόνο από τις πρώτες μέρες που την πήρα(3 μηνών περίπου) πες μου διαδικασία για Upload και την ανεβάζω thumb

dafidack
06-07-12, 08:45
Ελα ρε,σιγα το δυσκολο.Τραβα μια φωτο με το κινητο σου,περνα την στο pc και ανεβασε την.Τις αλλες φωτο πως τις ανεβαζεις?
Αντε,και κανονισε να μας μαζεψεις για κανενα καφε!!!!

StratosZ4
06-07-12, 09:02
Έχω μόνο από τις πρώτες μέρες που την πήρα(3 μηνών περίπου) πες μου διαδικασία για Upload και την ανεβάζω thumb

imgur.com drag&drop

oldcarskickass
06-07-12, 09:50
σας χαριζω και 50μ!! με τον pluto!! 3 χρονο pointer σαλονιου οποτε μολισ μενει ελευθερος καταλαβαινετε τι 400αρια κανει!χαχα!

βεβαια δεν ξερω πως θα τον καταφερω να παει ευθεια!αχαχαχ

Καλά δεν παίζει, αν είναι να να κοουτσάρω και την δική μου (κοπρίτισα αλλά μπορεί να διατηρεί 35χλμ/ώρα σε ανηφορίτσα επί 4 λεπτο+την υπόλοιπη βόλτα με το αμάξι φυσικά) με το αμάξι, που την έχω αφήσει κανά 6 μηνο τώρα να τα στήσουμε όλα.

Andri
07-07-12, 20:29
Να την και η Ραλού μου...την 1τη μέρα που την πήρα :thumbsup:

Andri
07-07-12, 20:34
Και από όταν ήταν μικρούλα...αυτές είδα και την αγάπησα πριν την πάρω :thumbsup:

Akis 330Ci
07-07-12, 21:32
Αυτος ειναι ο Διας! Doberman ενος φιλου. Περιμενουμε γεννα το Σεπτεβρη απτο θηλυκο, και μπορουν να μου χαρισουν ενα. To σκεφτομαι σοβαρα, δεν ξερω τι να κανω..!

https://img687.imageshack.us/img687/9185/07072012278.jpg

Samaro
07-07-12, 21:50
https://i1001.photobucket.com/albums/af131/asamaro/c9039be1.jpg

sasabmw
08-07-12, 02:09
O Ραμπο. Πεκινουα θειου αξιωματικου (εξ'ου και η αρβυλα)...Το γαυγισμα του δεν το ειχαμε ακουσει. Ηταν ερωτευμενη ολη η γειτονια μαζι του. Δυστυχως δεν ειναι πια μαζι μας.....

14390

spar@
08-07-12, 03:16
Αν οι γατες σου ειναι σαν αυτη θα τις χαιδεψω.....

14314

Σασα εσυ εισαι στη φωτογραφια...?

A8hnaios
16-07-12, 17:01
https://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/552245_410263229010358_177078087_n.jpg

ntinos
16-07-12, 17:07
Σασα εσυ εισαι στη φωτογραφια...?

Σπυρο μαθαμε τιποτα ?

https://blog.timesunion.com/kristi/files/2010/05/dog.png

Stathis
16-07-12, 19:06
ο λουκας. το πιο γνωστο vespa-dog.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/545004_3697181226389_1746640885_n.jpg

aristent
16-07-12, 19:13
Φαραω, επρεπε να τον λενε,.....συμφωνα με τ' αυτια που εχει!!!:thumbsup:

spar@
16-07-12, 19:16
Σπυρο μαθαμε τιποτα ?

https://blog.timesunion.com/kristi/files/2010/05/dog.png

ntino τπτ θα μας κανει εκπληξη....

Σταθη αυτα τα σκυλια μαρεσουν πολυ... ειναι πολυ νωχελικα και τεμπελικα...:thumbsup:

Stathis
16-07-12, 19:27
ταιριαζετε ε?

sasabmw
16-07-12, 19:37
ntino τπτ θα μας κανει εκπληξη....

Σταθη αυτα τα σκυλια μαρεσουν πολυ... ειναι πολυ νωχελικα και τεμπελικα...:thumbsup:

...και κακασχημα.....

spar@
16-07-12, 19:40
...και κακασχημα.....

αρα ταιριαζουμε....

χαχααχχααχ

Σταθη δεν ξερω αν ταιριαζουμε αλλα εχουν πλακα να τα βλεπεις να σερνονται,επισης δεν προκειται ποτε να γαυγισουν και ειναι σχετικα εξυπνα και χαριτωμενα...:thumbsup:

Stathis
16-07-12, 19:41
ε οχι και ασχημα τα μπασετ ρε σασα.
εισαι ο πρωτος ανθρωπος που ακουω να λεει κατι τετοιο.
ιδιαιτερα στις γυναικες εχουν μεγαλη επιτυχια.

ο λουκας βεβαια δεν ειναι τυπικο μπασετ.
ειναι αγριουλης και καθολου φιλικος.

Thomelef
16-07-12, 19:55
γούστα είναι αυτά...
και εμένα όλοι μου οι γνωστοί μου λένε ότι η δραγούμη είναι μπάζο, αλλά εγώ δηλώνω τρελός θαυμαστής.

spar@
16-07-12, 20:05
γούστα είναι αυτά...
και εμένα όλοι μου οι γνωστοί μου λένε ότι η δραγούμη είναι μπάζο, αλλά εγώ δηλώνω τρελός θαυμαστής.

κατσε ρε Θωμα για σκυλια μιλαμε τι σχεση εχει η Δραγουμη? εκτος αν το πας αλλου, εκει αγαπημενο μου σκυλι ειναι η Ευα Λασκαρη....:thumbsup:

Stamatis
17-07-12, 11:01
Επειδη εχω σπουδασει Ψυχολογια θα σου απαντησω με μια αλληγορια που συζητουσαμε καποτε στη σχολη με εναν καθηγητη μου: Ο σκυλος ειναι ο αντρας και η γατα, η γυναικα. Ο σκυλος/αντρας ειναι πιο ευσωμος, πιο δυνατος και πιο ογκωδης. Αν τρεξει προς τη γατα/γυναικα εκεινη θα τρεξει φοβισμενη αλλα συχνα σταματα και βγαζει 'νυχια' και τοτε ο αντιπαλος κινδυνευει....thumb

Δεν έχω ξανακούσει στη ζωή μου πιό ρηχή παράθεση.
Εαν παίρνουμε παραδείγματα απο την βιολογική ψυχολογία και τα αναγάγουμε σε κανόνες σύγκρισης για την ανθρώπινη ψυχολογία, καλύτερα να μένουμε στις αναλύσεις των κατώτερων θηλαστικών και να αφήνουμε τον άνθρωπο απέξω, μέχρι να αποκτήσουμε ικανές βάσεις.
Για να μην κάνουμε ζημιές σε χαρακτήρες.

Είναι τουλάχιστον παράδοξο, μετά απο 45 τουλάχιστον ορισμούς της προσωπικότητας (λέγε με Allport) να συγκρίνουμε τα ασυνείδητα με τα συνειδητά.

Προφανώς εξ αιτίας δικών σου ανασφαλειών και ίσως απο κάποιες προσλαμβάνουσες που μου είναι αδιάφορο το γιατί τις ερμηνεύεις έτσι, προσπαθείς να ερμηνεύσεις τους άντρες, (και τα ζώα κατ επέκταση όπως βλέπω απο αυτό το θρεντ) ίσως με ορίζουσες καθαρά προσωπικές.

Στην εξατομίκευση καταλήγουμε αγαπητή μου Σάσα, όταν έχουμε διαγνώσει και προσπαθούμε να θεραπεύσουμε.
Δεν κάνουμε διάγνωση βάση της δικής μας εξατομίκευσης, ούτε κάνουμε "προβολή" των ψυχοσεξουαλικών μας σε κανόνες, διότι ως γνωστόν η ταύτιση δεν οδηγεί σε ατομική επεξεργασία.

Για το θέμα του σκύλου, προτιμώ απλά να πώ πως δεν έχεις γνώση του υποκείμενου που εξετάζεις, παρά να κάνω ανάλυση του γιατί δεν πρέπει να μιλάμε για πράγματα που δεν ξέρουμε.

Καταλήγοντας, είμαι διαθέσιμος, βγάλε τα νύχια σου ελέυθερα αν θες, αλλά μην νομίσεις ότι έχεις να κάνεις με σκύλο.

ntinos
17-07-12, 11:17
Εαν παίρνουμε παραδείγματα απο την βιολογική ψυχολογία και τα αναγάγουμε σε κανόνες σύγκρισης για την ανθρώπινη ψυχολογία, καλύτερα να μένουμε στις αναλύσεις των κατώτερων θηλαστικών και να αφήνουμε τον άνθρωπο απέξω, μέχρι να αποκτήσουμε ικανές βάσεις.

Είναι τουλάχιστον παράδοξο, μετά απο 45 τουλάχιστον ορισμούς της προσωπικότητας (λέγε με Allport) να συγκρίνουμε τα ασυνείδητα με τα συνειδητά.

Προφανώς εξ αιτίας δικών σου ανασφαλειών και ίσως απο κάποιες προσλαμβάνουσες που μου είναι αδιάφορο το γιατί τις ερμηνεύεις έτσι, προσπαθείς να ερμηνεύσεις τους άντρες, (και τα ζώα κατ επέκταση όπως βλέπω απο αυτό το θρεντ) ίσως με ορίζουσες καθαρά προσωπικές.

Στην εξατομίκευση καταλήγουμε αγαπητή μου Σάσα, όταν έχουμε διαγνώσει και προσπαθούμε να θεραπεύσουμε.
Δεν κάνουμε διάγνωση βάση της δικής μας εξατομίκευσης, ούτε κάνουμε "προβολή" των ψυχοσεξουαλικών μας σε κανόνες, διότι ως γνωστόν η ταύτιση δεν οδηγεί σε ατομική επεξεργασία.

Για το θέμα του σκύλου, προτιμώ απλά να πώ πως δεν έχεις γνώση του υποκείμενου που εξετάζεις, παρά να κάνω ανάλυση του γιατί δεν πρέπει να μιλάμε για πράγματα που δεν ξέρουμε.

Καταλήγοντας, είμαι διαθέσιμος, βγάλε τα νύχια σου ελέυθερα αν θες, αλλά μην νομίσεις ότι έχεις να κάνεις με σκύλο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ μιλησε, και τα ειπε ολα.

Stamatis
17-07-12, 11:18
Αλλαξα και αβαταρ για να δωσω εμφαση.

ntinos
17-07-12, 11:21
Αρκουντως πομποδες θα ελεγα, αλλα δειχνει να σου κρατα ισκιο

Bitz
17-07-12, 11:55

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ μιλησε, και τα ειπε ολα.

:oops:

sasabmw
18-07-12, 11:58

Μαλιστα. Κατ'αρχας το κειμενο το οποιο στοχοποιησατε ειχε να κανει με μια ελαφρη κουβεντουλα στον καφε και οχι σοβαρη προσεγγιση. Περα απ'ολα αυτα ομως θα χαρακτηριζα την περιπτωση σας ως ευκολη απο τις ελαφρες κλινικες περιπτωσεις. Ειναι συνηθισμενο δηλαδη οι ασθενης να θελουν να φαινονται κατι πολυ παραπανω απ'οτι πραγματικα ειναι. Θα μπορουσατε ας πουμε να κανετε καριερα ως πολιτικος στον τοπο μας αφου αφ'ενος χειριζεστε καλα την ξυλινη γλωσσα και αφ'ετερου εκμεταλευεστε ηδη το γεγονος οτι οσους δεν τους καταλαβαινουμε τους θεοποιουμε. Ειμαι πεπεισμενη οτι οσοι ευχαριστηααν το ποστ σας δεν το καταλαβαν. Μη στενοχωριεστε ομως 'προεδρε', ειμαι διαθεσιμη να σας εξετασω δωρεαν στο σπιτι μου αφου δεν διαθετω ακομα τον απαιτουμενο χωρο. θα δειξετε πιστευω λιγη κατανοηση.:original:

ntinos
18-07-12, 12:01
:popcorn:

ntinos
18-07-12, 12:05
Μαλιστα. Κατ'αρχας το κειμενο το οποιο στοχοποιησατε ειχε να κανει με μια ελαφρη κουβεντουλα στον καφε και οχι σοβαρη προσεγγιση. Περα απ'ολα αυτα ομως θα χαρακτηριζα την περιπτωση σας ως ευκολη απο τις ελαφρες κλινικες περιπτωσεις. Ειναι συνηθισμενο δηλαδη οι ασθενης να θελουν να φαινονται κατι πολυ παραπανω απ'οτι πραγματικα ειναι. Θα μπορουσατε ας πουμε να κανετε καριερα ως πολιτικος στον τοπο μας αφου αφ'ενος χειριζεστε καλα την ξυλινη γλωσσα και αφ'ετερου εκμεταλευεστε ηδη το γεγονος οτι οσους δεν τους καταλαβαινουμε τους θεοποιουμε. Ειμαι πεπεισμενη οτι οσοι ευχαριστηααν το ποστ σας δεν το καταλαβαν. Μη στενοχωριεστε ομως 'προεδρε', ειμαι διαθεσιμη να σας εξετασω δωρεαν στο σπιτι μου αφου δεν διαθετω ακομα τον απαιτουμενο χωρο. θα δειξετε πιστευω λιγη κατανοηση.:original:

Ειμαι πεπεισμενος οτι δεν γνωριζεις κανεναν απο εδω ...

;)

Ptboul
18-07-12, 12:14
Sasa beLieve me, πες ό,τι θες, μαζί σου κ εγω γουστάρω γάτες, αλλά το μυαλό του πρόεδρα στροφάρει σαν βάνκελ, δεν μοιάζει με κανέναν. Πρέπει να ναι εξωγήινη διασταύρωση.

Kostas_1
18-07-12, 12:17
χοχοχοχοχο

hades7
18-07-12, 12:26
μισο μην αρχισετε παραγγελνω καφε ερχομαι

Ptboul
18-07-12, 12:34
Πάω και εγώ για σιγαρέτο. Ο πρόεδρας - αν κατάλαβα καλά - είναι σε καράβι οπότε δύσκολα θα μπορεί να γράφει.

Την sasa (αν δεν είναι νταμπλ ακάουντ) μη μου την προγγίξετε, στο φόρουμ χρειαζόμαστε πολυφωνια και ευγενή αντιπαράθεση.

ntinos
18-07-12, 12:36
Θα ηθελα να προσθεσω ακομη, οτι το καλο μου το σκυλακι, εκλεισε το Σαββατο προχτες τους 11 μηνες.

Σε μια σεμνη τελετη που της παραθεσαμε στο σπιτι, της εκανα δωρο ενα κλουβι με κατσουλια, τα οποια και τα ανοιξα μετα την τουρτα-eukanuba που μοιραστηκαμε.

Τετοια εικονα, δεν ειδαμε παντως...

https://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2009/02/cat_and_dog03.jpg