PDA

Επιστροφή στο Forum : Χειμερινά ελαστικά όλο το χρόνο? χμμμμμ

Stamatis
14-11-11, 00:08
Φοράει κάποιος χειμερινά ελαστικά όλο το χρόνο;

Εντυπώσεις;
Φθορές;
Κρατημα;
Μάρκα;

Konstantinos E60
14-11-11, 00:18
Ολο τον χρόνο ? Με τις θερμοκρασίες που έχουμε εδω τους θερινούς μήνες δύσκολα
να αντέξουν! Το "μυστικό " τους είναι στον πολύ χαμηλό δείκτη ταχυτητας και στην
πολύ μαλακή γόμα που τα κανει να δουλευουν καλά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Εγω προσωπικα τα βάζω Νοεμβρη και τα βγάζω τέλος Απριλίου.Δεν τα έχω δουλεψει
καλοκαίρι για να εχω προσωπική άποψη αλλα απο φίλο ο οποίος τα φοράει και καλοκαιρι
τα αλλάζει καθε Νοέμβρη με καινούργια σε μικρή όμως διάσταση !!
Αυτά για τα καθαρά χειμερινά ελαστικά εκτός αν εννοείς για ελαστικα 4 εποχων
που φέρουν ενδειξη M+S.

Stamatis
14-11-11, 00:22
Χειμερινά κάργα μου πρότειναν.
Για το Σμαρτ.
είναι λέει ελαφρύ και δεν πιάνει μεγάλες ταχύτητες, οπότε σύμφωνα με τον έμπορο, κρατάνε σαν τσίχλες και δουλεύουν καλύτερα απο οποιοδήποτε λάστιχο καλοκαιρινό.
Ρωτάω γιατί μου φάνηκε παράξενο.

Μια φορά που τα έβαλα στο ΒΜW (με 15άρες) γύρισα απο Εθνική οδό και φεύγανε φλούδες.
Οπότε σκέφτομαι πως μάλλον κάποια φάβα έχει ο λάκος στην προσφορά που μου κάνουν.

Konstantinos E60
14-11-11, 00:25
Ποια μάρκα σου πρότεινε και ποιον τύπο ?

Stamatis
14-11-11, 00:29
Ποια μάρκα σου πρότεινε και ποιον τύπο ?
VREDESTEIN QUATRAC3

Konstantinos E60
14-11-11, 00:47
VREDESTEIN QUATRAC3

4 εποχων είναι αυτα με M+S ένδειξη.Αν θέλεις την γνωμη μου βάλτα
έχουν καλές κριτικές.Το auto bild τα έβγαλε πρώτα σε τεστ αντίστοιχων ελαστικων !!

Leonidas_E39
14-11-11, 00:49
Προεδρε σαν πελμα φαινεται αρκετα καλο με μεγαλα αυλακια και μου θυμιζει τα Michelin Alpine 2 που φορουσα στο Matiz και πηγαινοερχομουν καθε μερα Χ 2 χρονια Θεσσαλονικη - Φλώρινα .

https://www.pitlane.bg/userfiles/editor/image/Vredestein%20Quatrac3.JPG

Βαλτο αν σου εκανε καλη τιμη.

giannis_compact
14-11-11, 00:51
Ολο τον χρόνο ? Με τις θερμοκρασίες που έχουμε εδω τους θερινούς μήνες δύσκολα
να αντέξουν! Το "μυστικό " τους είναι στον πολύ χαμηλό δείκτη ταχυτητας και στην
πολύ μαλακή γόμα που τα κανει να δουλευουν καλά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Εγω προσωπικα τα βάζω Νοεμβρη και τα βγάζω τέλος Απριλίου.Δεν τα έχω δουλεψει
καλοκαίρι για να εχω προσωπική άποψη αλλα απο φίλο ο οποίος τα φοράει και καλοκαιρι
τα αλλάζει καθε Νοέμβρη με καινούργια σε μικρή όμως διάσταση !!
Αυτά για τα καθαρά χειμερινά ελαστικά εκτός αν εννοείς για ελαστικα 4 εποχων
που φέρουν ενδειξη M+S.

Ο ξάδερφος μου φοράει στο Ε39 Σταμάτη!
Το καλοκαίρι η αλήθεια είναι πως τρώγονται ευκολότερα!
Άν περάσουν 1 καλοκαίρι με χειμερινά όμως δε σημαίνει πως είναι και για πέταμα!
2 καλοκαίρια τα βγάζουν,αλλά θα έχουν φαγωθεί αρκετά περισσότερο από το άν χρησιμοποιούνταν μόνο χειμώνα!

race850i
14-11-11, 01:07
Σταματη στην Γερμανια απαγορευται απο τον νομο να φοραει ενα αμαξι χειμερινα λαστιχα το καλοκαιρι και το αντιθετο για τον χειμωνα με τα καλοκαιρινα. Και δεν εχουν και βαρβατο καλοκαιρι.

Τα λαστιχα αυτα ειναι κατασκευασμενα για μεχρι 7 βαθμους κελσιου.
Τωρα αν δουλευουν με 40 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια σε ελληνικο καλοκαιρι δεν νομιζω να ειναι και η καλυτερη επιλογη.

Konstantinos E60
14-11-11, 01:17
Ο ξάδερφος μου φοράει στο Ε39 Σταμάτη!
Το καλοκαίρι η αλήθεια είναι πως τρώγονται ευκολότερα!
Άν περάσουν 1 καλοκαίρι με χειμερινά όμως δε σημαίνει πως είναι και για πέταμα!
2 καλοκαίρια τα βγάζουν,αλλά θα έχουν φαγωθεί αρκετά περισσότερο από το άν χρησιμοποιούνταν μόνο χειμώνα!

Καθαρά χειμωνιάτικα φοράει ή 4 εποχών ? Μην τα μπερδευουμε..thumb

giannis_compact
14-11-11, 01:19
Καθαρά χειμωνιάτικα φοράει ή 4 εποχών ? Μην τα μπερδευουμε..thumb

Κώστα δεν είμαι και απολύτως σίγουρος!
Νόμιζα χειμερινά καθαρά αλλά τώρα που τα γράφεις έχω ενδοιασμούς!:shok:

Stamatis
14-11-11, 06:48
Σας ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις.
Συνεχιζω να το ψαχνω μεχρι το τελος της εβδομαδας που θα αλλαξω λαστιχα οπωσδηποτε.

Σταματη στην Γερμανια απαγορευται απο τον νομο να φοραει ενα αμαξι χειμερινα λαστιχα το καλοκαιρι και το αντιθετο για τον χειμωνα με τα καλοκαιρινα. Και δεν εχουν και βαρβατο καλοκαιρι.

Τωρα αν δουλευουν με 40 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια σε ελληνικο καλοκαιρι δεν νομιζω να ειναι και η καλυτερη επιλογη.
Αυτο με προβληματιζει και εμενα.
Μη "κλασουν" σε καμμια ζεστη και ψαχνομαι στην ακρη του δρομου.

Samaro
14-11-11, 07:45

Πολύ σωστά !!thumb

Πιστεύω οτι, τελικά , οι λαστιχάδες είναι οι πιό άσχετοι για συμβουλές στα λάστιχα.:thumbsdown:

Stamatis
................................
Αυτο με προβληματιζει και εμενα.
Μη "κλασουν" σε καμμια ζεστη και ψαχνομαι στην ακρη του δρομου.

Αυτό να'ναι το λιγότερο !!thumb

stef
14-11-11, 07:58
Ας περιμένουμε να ακούσουμε και την γνώμη του Χρήστου
Κάτι θα ξέρει πιστεύω παραπάνω

individual
14-11-11, 08:35
εχω βαλει πολλες φορες χειμωνιατικα,οταν ειχα το ταξι...
τα καλυτερα των καλυτερων ειναι...NOKIAN και GISLAVED....
δοκιμασμενα απο εμενα σε μερσεντες....που ολοι ξερουμε οτι τα πισωκινητα δεν ειναι και οτι καλυτερο στα χιονια......
απο εκει και περα να ξερετε οτι ενα χειμερινο ελεστικο καιει περισσοτερο απο ενα καλοκαιρινο......και οτι φαγωνεται πολυ πιο γρηγορα απο ενα καλοκαιρινο...
στο χιουνται εχω χειμωνα και καλοκαιρι χειμερινα,για τον λογο οτι το καλοκαιρι δεν κυκλοφορει σχεδον καθολου......εδω να πω ομως οτι ασχετα που του φοραω χειμωνιατικα το καλοκαιρι,δεν εχει καλη συμπεριφορα σε γενικες γραμμες.....
εχει χειροτερο φρενο.......τσιριζει με το παραμικρο,σε γελοιες ταχυτητες,με αποτελεσμα να κοιτανε ολοι νομιζοντας οτι ερχετε ενα αμαξι που παει μαλλια κουβαρια!!!!

race850i
14-11-11, 11:04
Του εμπορου μπορεις να του το παιξεις Γερμανος.

Πες του....... αν μου δινεις γραπτη Εγγυηση οτι τα λαστιχα δεν θα φθαρουν προωρα και οτι στο δρομο δεν θα κινδυνευσω να σκοτωθω τοτε τα παιρνω !

Να δουμε τι θα σου πει...

Γενικως τα χειμερινα ελαστικα χρειαζονται -για την καλη τους λειτουργια- πολλη Πιεση,δηλαδη να ειναι αρκετα φουσκωμενα,γιαυτο και εχουν πολυ περισσοτερα αναγραφομενα PSI στο προφιλ τους απο οτι τα καλοκαιρινα.
Αν ενα Αυγουστιατικο καλοκαιρι η Ασφαλτος εχει 60 Βαθμους κελσιου και τα λαστιχα κανουν αρκετα συνεχη χιλιομετρα με ας πουμε 70χλμ/ωρα θα γινουν σαν Μπαλονια.

Εγω προσωπικα δεν θα σκεφτομουν καν να προχωρισω σε μια τετοια αγορα!

Konstantinos E60
14-11-11, 11:22
Τα συγκεκριμένα που πρότεινε ο λαστιχας στον Σταμάτη δεν είναι καθαρά χειμωνιατικα
αλλα 4 εποχων...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
https://www.vredestein.com/Banden_Bandtypes.asp?BandtypeID=66

super duper
14-11-11, 13:21
μονο λογω των θερμοκρασιών , δεν νομιζω οτι θα τα αποσβεσεις.
εαν τωρα σκοπευεις να εισαι για διαστημα σε τετοιο περιβαλλον δεν ειναι κακη επιλογή.

Christos 330
14-11-11, 19:34
Κοιταξτε παιδια αναλογα με τις αναγκες που εχει ο καθε ενας μας !!!

Τα χειμερινα ειναι μονο για τους θερινους μηνες (και οχι μονο για παγο χιονια)

Τον χειμωνα εχουν την ιδιαιτεροτητα να ζεσταινονται πολυ πιο ευκολα διοτι εχουν μικρο

δεικτη θερμοκασιας και στην Ελλαδα μας για καποιους μηνες εχουμε θεματακι. . .

Οσον αφορα βροχη ανα μαρκες ειχαν καποια θεματα οπως η fulda που ξεκινουσες με

δευτερα και νομιζες οτι εχεις πρωτη απο το γλυστριμα,αρκετες φορες ειχα χειμερινα στο

αυτοκινητο μου και η διαφορα ηταν μεγιστη . . .

Βεβαια ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ !!!!

Και παλι για τα 4 εποχων εχω μια αμφιβολια γιατι λιωνουν γρηγοροτερα ασχετα που ο

θορυβος ειναι ανοχλητικος. . .

Καλυτερα ειναι να υπαρχουν 2 σετ ζαντων και αν ειναι δυνατον στα χειμερινα οσο ποιο

στενα γινεται !!!

Samaro οι λαστιχαδες εξηγει πως εχουν τα πραγματα τωρα αρκετοι παραβλεπουν τις

συμβουλες και κανουν το δικο τους η ξεχναν να τα αλλαξουν οταν ερθει η καλοκαιρινη

περιοδος !!! Συγουρα υπαρχουν και ασχετοι επι του θεματος απλα στο θεμα χειμερινο

υπαρχουν κανονες που φροντιζουμε να τους γνωριζουμε,ασε που σημερα ο κοσμος ειναι

ψαγμενος και αν κανεις γυρα σε 2-3 καταστηματα ελαστικων ειναι ευκολο να καταλαβεις

τι ειναι το σωστο και τι το λαθος . . .

Stamatis
14-11-11, 19:55
Ευχαριστούμε Χρήστο.

πάντως επειδή πήγαινα βάρκα σήμερα με τη βροχή, και κόντεψα να κόψω ένα αλμέρα στα δύο, επειδή πάτησα φρένο αλλα δεν σταμάτησε, έβαλα λίγο βιαστικά πρέπει να πώ τα Fulda Eco-Control και στα λίγα χιλιόμετρα που έκανα είναι η μέρα με τη νύχτα με τα τελειωμένα Continental που φόραγα μέχρι σήμερα.
Στη διάσταση 145/175 που φοράει το Smart, ένοιωσα ασφάλεια αμέσως.
Στην τιμή λίγο παραξενεύτηκα γιατί μου τα άφησε 180 ευρώ την 4άδα (και μου φάνηκαν πολύ φτηνά) αλλά ΟΚ, αν κρατήσουν έστω και 1 χρόνο, μια χαρά θα είναι.
(παραγωγή 23/11)

atha
14-11-11, 20:08
xeimerina nokian hakapelitta apo oti akouo apo do einai i kalytery analogia timis apodosis (an pote foreso mia kai exo ena themataki )

Z4 DCT
14-11-11, 20:09
Ευχαριστούμε Χρήστο.

πάντως επειδή πήγαινα βάρκα σήμερα με τη βροχή, και κόντεψα να κόψω ένα αλμέρα στα δύο, επειδή πάτησα φρένο αλλα δεν σταμάτησε, έβαλα λίγο βιαστικά πρέπει να πώ τα Fulda Eco-Control και στα λίγα χιλιόμετρα που έκανα είναι η μέρα με τη νύχτα με τα τελειωμένα Continental που φόραγα μέχρι σήμερα.
Στη διάσταση 145/175 που φοράει το Smart, ένοιωσα ασφάλεια αμέσως.
Στην τιμή λίγο παραξενεύτηκα γιατί μου τα άφησε 180 ευρώ την 4άδα (και μου φάνηκαν πολύ φτηνά) αλλά ΟΚ, αν κρατήσουν έστω και 1 χρόνο, μια χαρά θα είναι.
(παραγωγή 23/11)

Ρε μπας και ειναι chinese replicas????

Stamatis
14-11-11, 20:32
Ρε μπας και ειναι chinese replicas????
δεν υπάρχουν ρε Fulda ρεπλικες.
Απλά ο τύπος μάλλον ήθελε χρήματα.
Γλύστρησα με το αμάξι και λέω δε γαμιέτ, μπήκα σε ένα λαστιχάδικο στην τύχη, στο δρόμο, του λέω Continental έχεις?
Είχε μονο τα μπροστινά (120 ευρώ) σε 145
Εγώ φόραγα 175 εμπρός και 195 πίσω.
Του λέω, βάλε μου τα 175 στις πίσω ζάντες (που είναι φαρδύτερες) και πέρασέ μου μπροστά τα 145 (έτσι είναι οι μαμά διαστάσεις).
Λέει αυτός, και δεν βάζεις τα Fulda να τελειώνουμε να μην κάνουμε και τράμπες;
(κλασικά εγώ μπήκα ιντερνετ κτλ απο το τηλέφωνο να δώ τεστ κτλ)
Ε και δεν τα βάζουμε του λέω.
Ε και τα βάλαμε.

Για να δούμε τώρα τι θα κάνουν τα λαστιχάκια.

Πάντως επειδή ανέβηκα στο προφιλ, το σμαρτάκι λες και πατάει σε πούπουλα.
Μέχρι τώρα το κράτημα μέρα με τη νύχτα με τα (αρχαία) κοντινένταλ.

Stamatis
14-11-11, 20:34
Να σου πώ και κάτι;

τα είδα στο καμσκιλ. 50 ευρώ το κομμάτι τα έχει.
Είναι όντως πολύ φτηνή η τιμή.
Αλλά και πάλι, γιατί οχι;

Απάτητα ήτανε, με τα αυτοκόλλητα και τη χρωματιστή γραμμή.

Eleni
15-11-11, 06:15

και εδω το ιδιο συμβαινει, απαγορευεται να εχεις χειμερινα ελαστικα το καλοκαιρι και το αντιθετο.
Κυκλοφορουν τα ελαστικα ολων των εποχων, μια και οι δρομοι ειναι παντα καθαροι........