Επιστροφή στο Forum : Υπερυθρη Θερμανση...
Προσφατα ακουσα αυτον τον ορο.
Υπερυθρη θερμανση με πανελ,
Υπερυθρη θερμανση μαρμαρου...
εχει κανεις πληρη εικονα να μας ενημερωσει?
:thanks:
Εδώ τα λέει καλά Bill https://www.infraredpower.gr/
Ωστόσο το ρεύμα του το θέλει κι αυτό και δε ξέρω κατά πόσο κινδυνεύεις να γίνεις Hulk κάποια στιγμή.
Εδώ τα λέει καλά Bill https://www.infraredpower.gr/
Ωστόσο το ρεύμα του το θέλει κι αυτό και δε ξέρω κατά πόσο κινδυνεύεις να γίνεις Hulk κάποια στιγμή.
Ο Φιλος που με ωθησε να την ψαξω μου ειπε οτι με 400 ευρα εχεις θερμανση ολο το χρονο σε 100τ.μ σπιτι :shok: :shok:
Οσον αφορα τον Hulk...μου ειπε οτι δεν εχει καμμια επιβαρυνση στον ανθρωπινο οργανισμο...:whistle:
Konstantinos E60
27-10-11, 10:09
Εγω ξερω οτι φιλος με μαγαζί (καφέ-μπαρ) πέταξε 12.000 για τετοια μλκια !!
Κάνε μια έρευνα και με αυτούς:
www.elith.gr
www.lexinhellas.com
www.lexin.com
www.redwell.gr
Δεν έχει τύχει να δω ολοκληρωμένη εγκατάσταση οπότε επί του πρακτικού δεν έχω άποψη, αλλά οι λύσεις που δίνουν είναι πανέμορφες.
Εγω ξερω οτι φιλος με μαγαζί (καφέ-μπαρ) πέταξε 12.000 για τετοια μλκια !!
Πόσα τετραγωνικά το μαγαζί και είδε ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα;;
Αν και για να λες ''πέταξε'' μάλλον δεν..
Konstantinos E60
27-10-11, 11:09
Πόσα τετραγωνικά το μαγαζί και είδε ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα;;
Αν και για να λες ''πέταξε'' μάλλον δεν..
Μεγάλο ειναι Πανο δεν ξερω ποσα m2 ακριβως.4 μαγαζιά στην σειρά ειναι και
τα έκανε ένα.Αυτος τα ηθελε για τον εξωτερικό χωρο και οπως τα εβαλε τα έβγαλε.
Μεγάλο ειναι Πανο δεν ξερω ποσα m2 ακριβως.4 μαγαζιά στην σειρά ειναι και
τα έκανε ένα.Αυτος τα ηθελε για τον εξωτερικό χωρο και οπως τα εβαλε τα έβγαλε.
Δεν κανουν αυτα για εξωτερικο χωρο αλλα στον εσωτερικο ειναι παρα πολυ καλα...
https://www.crystalaudio.gr/ProductCatalog/Heating.aspx
H εταιρια ειναι Ελληνικη.
κανα 2 στελεχη/υπαλληλοι της ειναι μελη σε καποιο αλλο φορουμ που ειμαι και εγω μελος, (ασχετο με αυτοκινητα ή με θερμαντικα), δινουν 10 μερες για δοκιμη σωματα.
Μεγαλη σχετικη κουβεντα κανουμε εδω:
https://www.avclub.gr/forum/showthread.php/76175-%CE%95%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7%C F%82
(δυστυχως πρεπει να εισαι μελος για να συμμεταχεις/διαβασεις μιας και δεν ειναι σε ανοικτη κατηγορια)
m-power_01
18-11-11, 12:53
Δεν κανουν αυτα για εξωτερικο χωρο αλλα στον εσωτερικο ειναι παρα πολυ καλα...
Ίσα ίσα μια χαρά είναι και για εξωτερικό χώρο.
Βασίλη ξεχνά το. Κάνε ότι δεν το είδες ποτέ
Τωρα το ειδε!.!!.......εχει γινει υπέρυθρος......:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
nikos-Mpacket
18-11-11, 12:58
Για πες ρε Σπυρο 2 κουβεντες παραπανω γιατι ειμαι σχεδον ετοιμος να παρω 2 τετοια σωματα.
m-power_01
18-11-11, 13:03
Νικόλα είμαι στην τράπεζα στην ουρά με το τηλέφωνο , μπορώ με γράψω το βράδυ που θα γυρίσω. Αν βιαζεσαι να σου στείλω το τηλ μου να τα πούμε
Νικόλα είμαι στην τράπεζα στην ουρά με το τηλέφωνο , μπορώ με γράψω το βράδυ που θα γυρίσω. Αν βιαζεσαι να σου στείλω το τηλ μου να τα πούμε
Οχι ρε ΤΩΡΑ να γραψεις...πετας ενα αστοπελεκι και καταστρεφεις ιδεες με ενα μήνυμα.....:warriorsmiley:
Ακίνδυνο για παιδιά (δεν καίγονται)
υπαρχει dealer στη θεσσαλονικη;
individual
18-11-11, 15:05
με την ευκαιρια που ανοιξε ενα τετοιο θεμα.......σημερα κοιτουσα ενα αλλο συστημα......
Τον λεβητα ιοντων.....και στο καταστημα που πηγα το ειδα να λειτουργει.....
αν δεν χαλαω το θρεντ και το εχει βαλει καποιος......ας γραψει τις εντυπωσεις του,αν φυσικα το επιθυμει!!!
https://www.oikofire.gr/pages/infoionheater.php
nikos-Mpacket
18-11-11, 15:24
Σπυρο μηπως θα παιξει κανενα καφεδακι προς βορεια σημερα;
Να τα πουμε και απο κοντα,αλλιως το βραδακι ή στειλε το τηλεφωνο σου σε πμ.
individual
18-11-11, 15:31
https://www.oikofire.gr/pages/infoionheater.php
βασιλη εχω ενημερωθει και απο το νετ και απο τον εμπορο σε ολα.....
απλως ρωταω μηπως το εχει βαλει καποιος.......και να πει εντυπωσεις!!!!
2 σακουλες σκουπιδων χρημα για καταθεση και περιμενεις στην ουρα? Ερασιτεχνη.. στο διευθυντη επρεπε να πας.
Σχετικά με την θέρμανση με panel, μπορώ να μιλήσω για το θερμαντικό panel που διαχειρίζομαι εμπορικά (εισαγωγή και δίαθεση χονδρικής την ελλ.αγορά).
Σας επισυνάπτω ενημερωτικό αρχείο το οποίο πιστευω θα ενημερώσει διεξοδικά όσους ενδιαφέρονται.
Πρόεκιται για προϊόν το οποίο κατασκευάζεται στη Νότιο Αφρική με πρώτη ύλη το τσιμέντο (Σημαντικό: ΔΕΝ περιέχει αμίαντο) και φέτος είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που το διαθέτουμε στην ελλάδα.
Οπως ενδεχομένως διαβάσατε, προορίζεται για χώρους εως 12 τ.μ., μπορεί να βαφτεί για να ενερμονιστεί πλήρως στον χώρο αλλά το σημαντικότερο είναι οτι αυτή τη στιγμή αποτέλεί μια ιδιαίτερα οικονομική εναλλακτική θέρμανση (είναι μόνο 400 Watt και καταναλώνει λιγότερο απο 1 ευρώ όλη την ημέρα σε λειτουργία)
Μπορώ να σας πώ οτι φέτος, προφανώς λόγω της κρίσης και του ότι στις πολυκατοικίες δεν μπορεί ο κόσμος να συνεννοηθεί και δεν βάζουν πετρέλαιο, έουν γίνει ανάρπαστα.
Συνήθως στα καταστήματα ηλεκτρικών οικιακιακών συσκευών (https://https://econo-heat.com/gr/where-to-buy/) οπου τα διαθέτουμε, τα πωλούν γύρω στα 100 ευρώ (στο σε ιντερνετικά καταστήματα (https://www.skroutz.gr/s/57585/Econo-Econo-Heat-400W.html) φτάνει και μέχρι 80)
Αν σας ενδιαφέρει τέτοια λύση, να ξέρετε οτι τοποθετούνται ευκολα και κάνουν δουλειά.
Σας παραθέτω και το link για την εταιρία: Econo-Heat (https://econo-heat.com/gr/)
ένα video link για το πώς "κάνει τη δουλειά":
https://www.youtube.com/watch?v=k6dlpOT0XeI&feature=related
κι ενα video για το πώς τοποθετείται:
https://www.youtube.com/watch?v=gpS8HLln2pM&feature=related
ενταξει ρε φιλαρακι εγραφα απο το κινητο και βαριομουν να το αναλυσω:original:.. κανει μια χαρα αλλα εχεις αρκετες θερμικες απωλειες οποτε πρεπει να πας σε πιο μεγαλη λυση..και ισως να μην συμφερει αυτο σαν λυση κοστολογικα.. το εχω δοκιμασει και σε εξωτερικο χωρο... σε ενα μηνα το πολυ θα ειμαι ετοιμος να σας κανω και προσφορα καθως ανοιγω εταιρια εισαγωγικη με πωληση χονδρικη λιανικη... αν καποιος θελει κανενα πανελ και το βιαζεται ευχαριστως να τον εξυπηρετησω.
Σπυρο κανονισε για καφε...
Εγω εχω βαλει σπιτι μου και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος!!!
Δεν το εχω πολυ καιρο (λιγο λιγοτερο απο 2 μηνες) και η διαφορα ειναι αισθητη. Περιμενω τον πρωτο λογαριασμο να δω την διαφορα και εκει.
Περα της εταιριας που παρουσιασε ο VanVIC μπορω να σας προτεινω και την εταιρια απο την οποια πηρα εγω τα πανελ για την χχχχχχ υπερυθρη θερμανση
αν καποιος εχει αποριες η θελει καποια διευκρινηση ας μου κανει κια κληση...
προσεχως και φυσικο καταστημα!
infrared-panel.webnode.gr
αυτο που γραφεις στο site για την κυτταριτιδα ισχυει?? αν ναι θελω 15 τετοια σωματα...
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
ακομα δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει αλλα ειμαι λιγο χαζουλης...
Γιατί τέτοια διαφορά τιμής με τα παραπάνω που έβαλε ο Βαγγέλης ????
αυτο που γραφεις στο site για την κυτταριτιδα ισχυει?? αν ναι θελω 15 τετοια σωματα...
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
ακομα δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει αλλα ειμαι λιγο χαζουλης...
Η χρήση θέρμανσης σε βαθύτερα στρώματα μπορεί να ξαναφέρει
την ισορροπία στο δέρμα και να βοηθήσει το σώμα, να αποβάλλει όλες τις
περιττές ουσίες με τον ιδρώτα.
Γινεται σε ενα βαθμο αποβολη τοξινων που δεν θα γινοταν αν ησουν σε θερμαντικο σωμα που αλληλεπιδρα με τον αερα.
Γιατί τέτοια διαφορά τιμής με τα παραπάνω που έβαλε ο Βαγγέλης ????
ειναι διαφορετικη τεχνολογια..
Konstantinos E60
15-12-11, 08:37
ειναι διαφορετικη τεχνολογια..
Οταν με το καλό ανοίξεις και το μαγαζί ρίξε ενα πμ.Θελω να τα δω απο κοντά !
Οταν με το καλό ανοίξεις και το μαγαζί ρίξε ενα πμ.Θελω να τα δω απο κοντά !
Δευτερα θα εχω καποια για τις παραγγελιες αν εισαι διαθεσιμος κερναω καφεδακι!
kostas 325
13-01-12, 00:16
Εμπαξα ενα με 84 ευρω αλλα το μονο που καταφερε ειναι να ζεσταινει
τον εαυτο του....:hystericalbs1: σε χωρο 8,87 τετραγωνικων
κοστα δυστυχως δεν πηρες πανελ υπερυθρων...γιατι στα 8 τετραγωνικα θα ησουν πολυ ευκολα μεσα στη ζεστη!
Στείλε κανά πμ όταν έχεις κάποιο διαθέσιμο να το δούμε από κοντά ...
Ευχαριστώ!
Sent from my iPhone using Tapatalk
εγω εβαλα το Econo-Heat σε δωματιο 10τ.μ με προβλημα υγρασιας και οντως κανει πολυ καλη δουλεια,τωρα περιμενω το λογαριασμο της δεη για να γελασουμε
εγω εβαλα το Econo-Heat σε δωματιο 10τ.μ με προβλημα υγρασιας και οντως κανει πολυ καλη δουλεια,τωρα περιμενω το λογαριασμο της δεη για να γελασουμε
βασιλη εχω διαθεσιμο αλλα ειμαι Σερρες...αν θελεις πηγαινε σε κανενα καταστημα στην Αθηνα να το δεις και μετα σου κανω τιμη special!!!
Αθηνα δεν ξερω ποτε θα κατεβω γιατι στηνω δικτυο στη θρακη και ειμαι πανω κατω. παραλληλα τρεχει και η εταιρια και δεν εχω χρονο.
kostas 325
13-01-12, 23:32
κοστα δυστυχως δεν πηρες πανελ υπερυθρων...γιατι στα 8 τετραγωνικα θα ησουν πολυ ευκολα μεσα στη ζεστη!
πανελ υπερυθρων ειναι σιγουρα...αλλα πρεπει να εχει το συγκεγκριμενο προβλημα.θα παρω λαχειο:original:
πανελ υπερυθρων ειναι σιγουρα...αλλα πρεπει να εχει το συγκεγκριμενο προβλημα.θα παρω λαχειο:original:
Αποτελείτε από δύο πλάκες κατασκευασμένες με ίνες τσιμέντου. Ενδιάμεσα σε αυτές είναι τοποθετημένο ένα καλώδιο μήκους 2 μέτρων που παράγει την θερμότητα.
Χρησιμοποιώντας θερμαγωγική τεχνολογία, η ζέστη παράγεται κυρίως στο πίσω μέρος του σώματος, περίπου 90%, ανάμεσα στο σώμα και τον τοίχο ενώ το υπόλοιπο 10% εκπέμπεται προς τα εμπρός. Αυτό δημιουργεί ένα ανοδικό ρεύμα θερμού αέρα ο οποίος ανακυκλώνεται φυσικά μέσα στο δωμάτιο.
e
Αποτελείτε από δύο πλάκες κατασκευασμένες με ίνες τσιμέντου. Ενδιάμεσα σε αυτές είναι τοποθετημένο ένα καλώδιο μήκους 2 μέτρων που παράγει την θερμότητα.
Χρησιμοποιώντας θερμαγωγική τεχνολογία, η ζέστη παράγεται κυρίως στο πίσω μέρος του σώματος, περίπου 90%, ανάμεσα στο σώμα και τον τοίχο ενώ το υπόλοιπο 10% εκπέμπεται προς τα εμπρός. Αυτό δημιουργεί ένα ανοδικό ρεύμα θερμού αέρα ο οποίος ανακυκλώνεται φυσικά μέσα στο δωμάτιο.
e
Τα κοστη που αναγραφονται στο site σου για την καταναλωση των πανελ ειναι αληθινα-σωστα-μετρημενα;
Θα χαμογελάσεις πράγματι γιατί όλη μέρα σε λειτουργία καταναλώνει λιγότερο απο 1 ευρώ (τιμολόγιο ΔΕΗ Νοεμβρίου 2011).
Με 84 ευρώ ενδεχομένως να έχεις αγοράσει απο Internet το Econo-Heat που είναι 400 watt σε διάσταση 60x60 cm.
Αυτό είναι;
Αν είναι όντως αυτό, δεν δικαιλογείται να μην σου έχει κάνει δουλειά, ειδικά στον χώρο (διαστάσεις) που αναφέρεις.
Να θυμάσαι ότι αυτές οι συσκευές δεν αποδίδουν με τον τρόπο που το κάνει ένα αερόθερμο 2000W ή ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιού τα οποία βέβαια έχουν πολλαπλάσιες καταναλώσεις.
Τα θερμαντικά panel χρήζουν τοποθέτησης σε συγκεκριμένο ύψος απο το πάτωμα (ιδανικά 15cm), όχι κάτω απο παράθυρο ή εξωτερικό τοίχο και υποτίθεται ότι και το δωμάτιο που το χρησιμοποιείς, βρίσκεται σε σπίτι που έχει θερμοκρασία 18-19 βαθμούς Κελσίου (να μην είναι κρύο δηλαδή το υπόλοιπο σπίτι).
Υπο τις ανωτέρω προυποθέσεις, θα πρέπει να περιμένεις μετά απο 24 ώρες λειτουργία (κόστος λειτυργίας λιγότερο απο 1 ευρώ σε 24h/panel) να σου δώσει 21 βαθμούς κελσίου στο δωμάτιο (μέχρι 12τ.μ) που το λειτουργείς.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
για δωματιο γυρω στα 30 τετραγωνικα τι μου προτεινετε?
για δωματιο γυρω στα 30 τετραγωνικα τι μου προτεινετε?
Τον Μερλιν μηπως?
και μετα αυτο:
https://www.decodir.com/wp-content/uploads//2010/06/Awesome-Home-Cinema-Selection-1-550x563.jpg
για μενα τα πραγματα ειναι απλα..παντα και γενικα η κοινωνια αποδεχεται ενα επικειμενενο σχετικο κινδινο, προκειμενου να αντλισει τα οφελη(βλεπε κινητα, ακτινογραφιες κτλ κτλ)
εγω απο σα εχω μαθει στο σχολειο καθε ειδους ακτινοβολια ειναι βλαβερη
η υπερυθρη ακτινοβολια στο σπιτι μας για παραδειγμα θα ζεστανει οποιον αντινοβολειται σε αυτην...με ποιον τροπο ομως?????
γιατι δε μας λενε αυτοι που τα πουλανε??? (που ειλικρινα καλα κανουν επιχειριματιες ειναι)
ετσι λοιπον θα σας πω εγω, και ξαναλεω αποσα εχω μαθει στο σχολειο..
1)υπο της τριβης παραγεται θερμοτητα
2)ακτινοβολεισαι δλδ σε χτυπα ακτινοβολια "σπαει" καποιος χημικους δεσμους στα κυτταρα και δημιουργει κινηση, επιταχυνει τα μορια
3)τα μορια τριβονται μεταξυ τους
οποτε απο 1+2+3 προκυπτει η ζεστα:th_Laie_67-1:
εγω λοιπον εχοντας στο μυαλο μου αυτα δε προκειται ποτε να κανω το σπιτι μου φουρνο μικροκυμματων και να εκθεσω κανεναν σε αυτο (φιλους,γκομενες,παιδια), και λαθος να κανω στα λεγομενα μου...
και αντε μπορει το δερμα πχ να μη παθει τπτ, αλλα τα ματια, τα πνευμονια???
χρονο με τον χρονο?? ποιος ξερει??
αλλα ξαναλεω!!
.παντα και γενικα η κοινωνια αποδεχεται ενα επικειμενενο σχετικο κινδινο, προκειμενου να αντλισει τα οφελη
αυτα!
Για να διαχωρίσω τη θέση μου, προσωπικά δεν έγραψα οτιδήποτε για "υπέρυθρη" θέρμανση.
Πιστευω πως έχει γίνει κάποια σύγχηση σχετικά με τις λέξεις "υπέρυθρη", "ακτινοβολία" και τους τρόπους απόδοσης θερμότητας των συσκευών αυτών. Δεν είναι όλα τα panel το ίδιο...
Πάντα αναφερόμενος στα θερμαντικά panel Econo-Heat, τo "efficient convection technology" στο οποίο αναφέρονται, σημαίναι οτι χρησιμοποιεί τεχνολογία μετάδοσης θερμότητας με ρευματα αέρα.
Σε αντίθεση με άλλα θερμαντικά, ζεσταίνει όλο τον χώρο και όχι μόνο τοπικά,
Είναι ασφαλές για παιδιά και κατοικίδια ζώα (δεν υπάρχουν εκτεθειμένα θερμαντικά στοιχεία, δεν γίνετια καυση αερίων και δεν υπάρχουν ανεμιστήρες)
Δεν είναι εύλεκτο και δεν περιέχει καύσιμα υλικά,
Δεν περιέχει βλαβερές χημικές ουσίες ή μέταλλα και είναι οικολογικό
Δεν στεγνώνει τον αέρα, δεν καίει το οξυγόνο,
Μπορεί να χρωματιστεί για να ταιριάζει στη διακόσμιση,
Είναι εντελώς αθόρυβο στη λειτουργία του.
Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις Ισχύουσες Διεθνείς Προδιαγραφές Ασφαλείας.
Πληροφοριακά, σας παρέχω τις πιστοποιήσεις-εγκρίσεις που φέρει το θερμαντικό panel Εcono-Heat (e-heater 3) για να μπορεί να πωλείται νομίμως στην αγορά:
CE, TUV GS, ROHS, SABS, NF LCIE
Το συγκεκριμένο έχει και 3 χρόνια εγγύηση.
Τα κοστη που αναγραφονται στο site σου για την καταναλωση των πανελ ειναι αληθινα-σωστα-μετρημενα;
ναι απολυτως αληθινα και μετρημενα απο μενα.
για μενα τα πραγματα ειναι απλα..παντα και γενικα η κοινωνια αποδεχεται ενα επικειμενενο σχετικο κινδινο, προκειμενου να αντλισει τα οφελη(βλεπε κινητα, ακτινογραφιες κτλ κτλ)
εγω απο σα εχω μαθει στο σχολειο καθε ειδους ακτινοβολια ειναι βλαβερη
η υπερυθρη ακτινοβολια στο σπιτι μας για παραδειγμα θα ζεστανει οποιον αντινοβολειται σε αυτην...με ποιον τροπο ομως?????
γιατι δε μας λενε αυτοι που τα πουλανε??? (που ειλικρινα καλα κανουν επιχειριματιες ειναι)
ετσι λοιπον θα σας πω εγω, και ξαναλεω αποσα εχω μαθει στο σχολειο..
1)υπο της τριβης παραγεται θερμοτητα
2)ακτινοβολεισαι δλδ σε χτυπα ακτινοβολια "σπαει" καποιος χημικους δεσμους στα κυτταρα και δημιουργει κινηση, επιταχυνει τα μορια
3)τα μορια τριβονται μεταξυ τους
οποτε απο 1+2+3 προκυπτει η ζεστα:th_Laie_67-1:
εγω λοιπον εχοντας στο μυαλο μου αυτα δε προκειται ποτε να κανω το σπιτι μου φουρνο μικροκυμματων και να εκθεσω κανεναν σε αυτο (φιλους,γκομενες,παιδια), και λαθος να κανω στα λεγομενα μου...
και αντε μπορει το δερμα πχ να μη παθει τπτ, αλλα τα ματια, τα πνευμονια???
χρονο με τον χρονο?? ποιος ξερει??
αλλα ξαναλεω!!
.παντα και γενικα η κοινωνια αποδεχεται ενα επικειμενενο σχετικο κινδινο, προκειμενου να αντλισει τα οφελη
αυτα!
επειδη δεν εχω πολυ χρονο...θα το συζητητησουμε ομως...αρχιζω απ το πιο απλο...η υπερυθρη ακτινοβολια που βγαζει ο ανθρωπος βλαπτει τους αλλους ανθρωπους?
Θα χαμογελάσεις πράγματι γιατί όλη μέρα σε λειτουργία καταναλώνει λιγότερο απο 1 ευρώ (τιμολόγιο ΔΕΗ Νοεμβρίου 2011).
ωραιος τωρα θα γεμισω και τα αλλα δωματιαthumb
επειδη δεν εχω πολυ χρονο...θα το συζητητησουμε ομως...αρχιζω απ το πιο απλο...η υπερυθρη ακτινοβολια που βγαζει ο ανθρωπος βλαπτει τους αλλους ανθρωπους?
Φυσικά !
Εγω, τώρα ανακαλύπτω οτι με βλάπτει η υπερυθρη ακτινοβολια που εκπεμπει η γυναίκα μου !
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Φυσικά !
Εγω, τώρα ανακαλύπτω οτι με βλάπτει η υπερυθρη ακτινοβολια που εκπεμπει η γυναίκα μου !
:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:
Φυσικά !
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Δεν είσαι καθόλου μόνος Αντώνη. Πες μου τώρα, γίνεται και η δική σου υπερηχητική όταν φωνάζει? Εμείς πλέον πίνουμε σε πλαστικά ποτήρια.
Δεν είσαι καθόλου μόνος Αντώνη. Πες μου τώρα, γίνεται και η δική σου υπερηχητική όταν φωνάζει? Εμείς πλέον πίνουμε σε πλαστικά ποτήρια.
Εγω σήμερα ανακάλυψα...μετά απο δική της ενημέρωση.....οτι ειναι τριφασική στο ρεύμα που την ''χτυπάει '' οταν τα παίρνει κρανίο....:shok:
"Τα θερμαντικά πάνελ υπερύρθρων προσφέρουν μέγιστη απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας έως και 50% σε σχέση με τα συμβατικά θερμαντικά μέσα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) και 80% σε σχέση με τα κλιματιστικά και τα συμβατικά ηλεκτρικά θερμαντικά."
Αυτό υποστηρίζουν αυτοί που τα παρέχουν...
Έχει βάλει κάποιος εδώ μέσα για να δούμε και στην πράξη αν ισχύει;
Αν όντως είναι αλήθεια, τότε αξίζουν τα λεφτά τους...
m-power_01
10-02-12, 00:35
Υπάρχει ήδη σχετικό θρεντ. Κάνε μία αναζήτηση για να μάθεις...
Έχεις δίκιο. Το βρήκα. Ευχαριστω...
Αυτη ειναι ταχυτητα!!!:thumbsup:
εγω για να σε βοηθησω εκανα 3λεπτα!!!
οριστε:https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=10582&highlight=%E8%E5%F1%EC%E1%ED%F3%E7
Υπάρχει ήδη σχετικό θρεντ. Κάνε μία αναζήτηση για να μάθεις...
για να μαθεις?.....ασε μας ρε φιλε!!! τι να μαθει??? την μηχανη αναζητησης???:hystericalbs1: ...εσυ ξερεις απο μηχανες??? :thumbsup:
m-power_01
10-02-12, 00:42
Αυτη ειναι ταχυτητα!!!:thumbsup:
εγω για να σε βοηθησω εκανα 3λεπτα!!!
οριστε:https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=10582&highlight=%E8%E5%F1%EC%E1%ED%F3%E7
Και έλεγα δεν θα βρεθεί κάποιος να βάλει το λινκ...
Άρη σου προσφέρω ποσοστά από τον μισθό μου ... 40% είναι οκ;
πρεπει και εσυ να βρεις εναν να τον μπαξεις για να σου βγαζει τη δουλεια???:hystericalbs1: :th_Laie_67-1:
σβησε τα οφτοπικ μαστορα!!!:thumbsup:
m-power_01
10-02-12, 00:48
Έτσι για να μάθει και να μην ξαναρωτάει! Αχαχαχα
Κοίτα για την δουλειά , μισθό μην μου ζητήσεις... Μόνο με ποσοστά σε παίρνω
m-power_01
10-02-12, 00:58
σβησε τα οφτοπικ μαστορα!!!:thumbsup:
Και γιατί να μην αλλάξουμε τον τίτλο;
Υπέρυθρη θέρμανση και συλλογικές συμβάσεις
:hystericalbs1: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
ελα ρε συ σβηνε!!!!!! :hystericalbs1: :th_Laie_67-1:
Έχουμε κανά νέο για υπερυθρη;
Έβαλε κανά φιλαρακι ;
απ οτι μου ειπε καποιος που εβαλε ειναι μεγαλη μουφα.
σε ζεσταινει αν εισαι μπροστα στην εμβελεια του μηχανηματος.
αν εισαι πιο κει παπαλα.
δεν ζεσταινει το χωρο δηλαδη, ζεσταινει εσενα οταν εισαι μπροστα φατσα καρτα.
πραγμα υποπτο...
ο φιλος το πεταξε.
οπως μου τα ειπε τα μεταφερω.
εχει και στο τηλεμαρκετινκ που εχει οθονη και βλεπεις και τζακι αλλα δεν ειναι πολυ καλο γιατι πηγα να σκορπισω τα ξυλα και εσπασα την οθονη!
παρεπιπτοντως
να συμπληρωσω οτι σημερα το απογευμα πηγα σε εταιρια που εμπορευεται θερμανση παρομοια,σε τοιχο εννοω αλλα σε μαρμαρο.
ειχε ενα αναμμενο στο καταστημα των 40τμ.
μπορω να πω οτι εμεινα παραπανω απο ικανοποιημενος
συγκεκριμενα μου ανεφερε οτι το εν λογω θερμαντικο σωμα ηταν για χωρο 20τμ
κ οτι στο χωρο του θα πρεπε να χει 2 τετοια τοποθετημενα
η ατμοσφαιρα ηταν παραπανω απο ικανοποιητικα ζεστη!
θα την ψαξω κ με αλλα σωματα κ θα επανελθω...
(με 1,40 το πετρελαιο του χρονου,στανταρ πρεπει να στραφουμε αλλου)
Βασιλη κοιτα για καμία ξυλοσομπα η πελεττοσομπα γιατί με τα χαράτσια δεν βλέπω ούτε ρεύμα να χουμε του χρόνου!
to pellet το φοβαμαι γιατι ειναι μονοπωλιο...
εχουν πεσει κουβεντες για αλλαγη λεβητα στη πολυκατοικια,
αλλα οπου λαλουν πολλοι κοκοροι...:whistle:
γι αυτο κ την ψαχνω για παρτη μου
οι αλλοι ειναι της τελευταιας στιγμης εδω...εγω κοιταζω λιγο πιο μπροστα...οσο μπορω βεβαια!thumb
η γνώμη μου είναι ένας καλοσυντηρημενος καλορυθμισμενος καυστηρας με 20-30% οικονομία στάνταρ!αλλα να στο φτιάξει ειδικός όχι οι υδραυλικοί με το κατσαβιδι, θέλει αναλυτή και 3 ώρες δουλεια!
απ οτι μου ειπε καποιος που εβαλε ειναι μεγαλη μουφα.
σε ζεσταινει αν εισαι μπροστα στην εμβελεια του μηχανηματος.
αν εισαι πιο κει παπαλα.
δεν ζεσταινει το χωρο δηλαδη, ζεσταινει εσενα οταν εισαι μπροστα φατσα καρτα.
πραγμα υποπτο...
ο φιλος το πεταξε.
οπως μου τα ειπε τα μεταφερω.
αν θελεις πες μας καποιες λεπτομεριες πχ τι πανελ ηταν ποσο το πηρε απο που τι δωματιο ειχε και ποσσα watt ηταν..γιατι οπως μου το λες δεν πρεπει να ειναι πανελ υπερυθρων... η δεν εγινε καθολου σωστη μελετη.
Φίλοι, αν έχετε κεντρική θέρμανση (δηλαδή σώματα καλοριφέρ τα οποία ζεσταίνονται από το υγρό που περνά από αυτά μέσα από ένα κύκλωμα σωλήνων) τότε προσπαθήστε να βρείτε λύσεις που να την εκμεταλλεύονται.
Δηλαδή, αν βάλετε σόμπα ή οτιδήποτε άλλο, να έχει τη δυνατότητα να ζεστάνει και το νερό του κυκλώματος. Η απόδοση έτσι είναι πολλαπλάσια επειδή ζεσταίνεται όλο το σπίτι ταυτόχρονα και δεν καταναλώνετε ενέργεια για να ζεστάνετε τα σώματα ή τα δωμάτια ένα-ένα και το υπόλοιπο σπίτι να είναι κρύο.
για μενα η πρωτη προσπαθεια βελτιωσης πρεπει να γινεται απο αυτα που υπαρχουν... δλδ πρωτα πρεπει να φτιαξεις τον καυστηρα σου να δουλευει οικονομικος, ξερετε ποσοι εχουν λαθος καυστηρες με υπερβολικες καταναλωσεις?
μετα αν δεις οτι δεν εχεις επιθυμητο αποτελεσμα ψαχνεις νεους τροπους!
εχω πανελ στο δωματιο μου εδω και καποιους μηνες.
Ακριβως απεναντι ειναι το αλλο υπνοδωματιο και εχουμε και στα 2 θερμομετρα.
Εγω το καιω 24/7 και εχω δει διαφορες περιπου 5βαθμους στα δωματια.
Η καταναλωση του ειναι μετρημενη και δε ξεπερναει τα 90 λεπτα με 1ε τη μερα.
φυσικα μεγαλυτερο ρολο παιζει απο οτι καταλαβα να μην σβηνει το σωμα και να τοποθετειται σε τοιχο που δεν ειναι εξωτερικος του σπιτιου.
γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το προιον μεχρι στιγμης.
καις μονο το σωμα αυτο και πηγαινει σε 2 δωματια? δεν καταλαβα!
ή ειναι προσθετο μαζι με σωματα καλοριφερ?
ειναι 1 πανελ ΜΟΝΟ για το δωματιο που ειμαι εγω.
Το αλλο δεν εχει.
Ως πολυκατοικια εχουμε καλοριφερ το οποιο καιει που και που κ αυτο αλλα στη προκειμενη περιπτωση δεν εχει σημασια.
Εμενα ειναι γωνιακο δωματιο στο διαμερισμα και ας πουμε το χτυπανε λιγο παραπανω οι καιρικες συνθηκες, οποτε η διαφορα που εχω δει μπορει σε καποιον αλλο να ειναι λιιιγο μεγαλυτερη
λες οτι εχεις διαφορα 5 βαθμους στο δωματιο που εισαι απ τα αλλα δωματια... δλδ παει και στα αλλα δωματια αλλα εσενα ειναι πιο αποδωτικο?
και εχει σημασια αν ειναι προσθετο μεσο θερμανσης ή βασικο!
Eμενα λογω θεσης του δωματιου δε ζεστενει ευκολα το χειμωνα και δε κρυωνει αντιστοιχα το καλοκαιρι.
Καθε χειμωνα ηταν το πιο ψυχρο δωματιο του σπιτιου.
Το πανελ αμα ειναι σωστα τοποθετημενο και σε δωματια σωστων τετραγωνικων πιστευω οτι μπορει να καλυψει ενα σπιτι και ως βασικο μεσο θερμανσης
εχουμε τοποθετησει πανελ σε σπιτια με πολλες απωλειες ως βασικη θερμανση και μαλιστα στην κομοτηνη με αριστα αποτελεσματα ...το καλυτερο ειναι η τοποθετηση στο ταβανι..
βασικα διαφερει η καθε μελετη αναλλογα με απωλειες υψος κτλ.
Αν ειναι κανεις Σερρες αν θελει μπορει να τα δει και απο κοντα!
εχουμε τοποθετησει πανελ σε σπιτια με πολλες απωλειες ως βασικη θερμανση και μαλιστα στην κομοτηνη με αριστα αποτελεσματα ...το καλυτερο ειναι η τοποθετηση στο ταβανι..
βασικα διαφερει η καθε μελετη αναλλογα με απωλειες υψος κτλ.
Αν ειναι κανεις Σερρες αν θελει μπορει να τα δει και απο κοντα!
και απο ρευμα δλδ το 1ευρο η μερα ειναι διαπυστωμενο σε ολα τα μηχανηματα?
και αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τι εμβελεια εχει η υπερυθρη ακτινοβολια.... αναφερεται οτι ζεσταινει 20% του αερα και 80% του σωματος, ποιανου σωματος?
Ολα τα συστηματα θερμανσης ζεσταινουν τον αερα και κατα συνεπεια τα σωματα.
Σωματα ειναι ολα τα αντικειμενα συμπεριλαμβανοντας και τον ανθρωπο.
Η υπερυθρη δεν ζεσταινει τον αερα και κατα συνεπεια και τον ανθρωπο=σωματα
αλλα ζεσταινει πρωτα τα σωματα και μετα τον αερα..δηλαδη ο αερας ζεσταινεται απο τα σωματα...
Αυτα στο πολυ βιαστικο γιατι κανω δουλεια με το νεο μας σαιτ.
Ελπιζω να ελυσα εστω και μια απο τις αποριες σου.
https://infrared-panel.webnode.gr/%CF%84%CE%B9%20%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%C F%84%CE%B1%20%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%20%CF% 85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%85%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83 %20%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B 7%CF%83%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%80%CF%89%CF%83/
εδω πιο αναλυτικα!
και απο ρευμα δλδ το 1ευρο η μερα ειναι διαπυστωμενο σε ολα τα μηχανηματα?
εξαρταται τα watt που εχεις αναγκη..μπορει και λιγοτερο απο 1 ευρω!
https://infrared-panel.webnode.gr/%cf%80%ce%bf%cf%83%ce%bf%20%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%b c%ce%b1%20%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%b5%20%cf%84% ce%b1%20%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%20%cf%85%cf %80%ce%b5%cf%81%cf%85%ce%b8%cf%81%ce%b7%cf%83%20%c e%b8%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%83%ce%b7%cf/
Ολα τα συστηματα θερμανσης ζεσταινουν τον αερα και κατα συνεπεια τα σωματα.
Σωματα ειναι ολα τα αντικειμενα συμπεριλαμβανοντας και τον ανθρωπο.
Η υπερυθρη δεν ζεσταινει τον αερα και κατα συνεπεια και τον ανθρωπο=σωματα
αλλα ζεσταινει πρωτα τα σωματα και μετα τον αερα..δηλαδη ο αερας ζεσταινεται απο τα σωματα...
Αυτα στο πολυ βιαστικο γιατι κανω δουλεια με το νεο μας σαιτ.
Ελπιζω να ελυσα εστω και μια απο τις αποριες σου.
εδω πιο αναλυτικα!
δεν νομιζω οτι ολα τα συστηματα ζεσταινουν τον αερα... το μεγαλυτερο ποσοστο μεταφορας θερμοτητας των σωματων καλοριφερ γινεται με ακτινοβολια, δηλαδη πρωτα ζεσταινονται τα σωματα και μετα ο αερας γιαυτο εχουν και εμβελεια... αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι σε αυτα τα σωματα τι εμβελεια εχουν?
δηλαδη το σωμα που ζεσταινει πρεπει να ειναι απεναντι και μονο απ τις περσιδες εξαγωγης θερμου αερα και κοντα?
αν αναλυσω τον ορο υπερυθρη αυτο καταλαβαινω... γιατι στο δωματιο των 40 τετραγωνικων το τραπεζι που ειναι πισω απ το μηχανημα πως ζεσταινεται...?
υ.γ εγω θυμαμαι που επαιζα φιδακι με υπερυθρες στο νοκια και αν εφευγε λιγο χαναμε την συνδεση!
Σχετικά με την θέρμανση με panel, μπορώ να μιλήσω για το θερμαντικό panel που διαχειρίζομαι εμπορικά (εισαγωγή και δίαθεση χονδρικής την ελλ.αγορά).
Σας επισυνάπτω ενημερωτικό αρχείο το οποίο πιστευω θα ενημερώσει διεξοδικά όσους ενδιαφέρονται.
Πρόεκιται για προϊόν το οποίο κατασκευάζεται στη Νότιο Αφρική με πρώτη ύλη το τσιμέντο (Σημαντικό: ΔΕΝ περιέχει αμίαντο) και φέτος είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που το διαθέτουμε στην ελλάδα.
Οπως ενδεχομένως διαβάσατε, προορίζεται για χώρους εως 12 τ.μ., μπορεί να βαφτεί για να ενερμονιστεί πλήρως στον χώρο αλλά το σημαντικότερο είναι οτι αυτή τη στιγμή αποτέλεί μια ιδιαίτερα οικονομική εναλλακτική θέρμανση (είναι μόνο 400 Watt και καταναλώνει λιγότερο απο 1 ευρώ όλη την ημέρα σε λειτουργία)
Μπορώ να σας πώ οτι φέτος, προφανώς λόγω της κρίσης και του ότι στις πολυκατοικίες δεν μπορεί ο κόσμος να συνεννοηθεί και δεν βάζουν πετρέλαιο, έουν γίνει ανάρπαστα.
Συνήθως στα καταστήματα ηλεκτρικών οικιακιακών συσκευών (https://https://econo-heat.com/gr/where-to-buy/) οπου τα διαθέτουμε, τα πωλούν γύρω στα 100 ευρώ (στο σε ιντερνετικά καταστήματα (https://www.skroutz.gr/s/57585/Econo-Econo-Heat-400W.html) φτάνει και μέχρι 80)
Αν σας ενδιαφέρει τέτοια λύση, να ξέρετε οτι τοποθετούνται ευκολα και κάνουν δουλειά.
Σας παραθέτω και το link για την εταιρία: Econo-Heat (https://econo-heat.com/gr/)
ένα video link για το πώς "κάνει τη δουλειά":
τρόπος λειτουργίας-απόδοσης θερμότητας (https://www.youtube.com/watch?v=k6dlpOT0XeI&feature=related)
κι ενα video για το πώς τοποθετείται:
installation procedure (https://www.youtube.com/watch?v=gpS8HLln2pM&feature=related)
Καλημέρα σας.
Το παραθέτω προς υπενθύμιση αλλά και γιατί στα link και την επισύναψη εξηγούνται διεξοδικά τα χαρακτηριστικά και ο τρόπος λειτουργίας του συγκεκριμένου θερμαντικού panel.
Επίσης, για το συγκεκριμένο δεν αναφέρεται ο όρος "υπέρυθρο" και για τον λόγο αυτό δεν εμπλέκομαι στο να αποφανθώ για την λειτουργία αυτών που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη ορολογία.
Αυτό που μπορώ να σας πώ είναι ότι στην Ελλάδα, μετά απο 4 χρόνια πωλήσεις (αναφέρομαι σε αυτό που διαχειρίζεται η εταιρία μου) και αρκετές χιλίαδες τεμ. τοποθετημένα σε λειτουργία, στατιστικά, 75% -80% των χρηστών είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, 15-20% ικανοποιημένοι αλλά περίμεναν κάτι περισσότερο σε αποτελεσματικότητα και μόνο ένα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 1-2% δεν είναι ευχαριστημένοι σε σχέση μ΄αυτό που περίμεναν.
Όσο για την κατανάλωση, με 400 watt κάντε τους υπολογισμούς σας (αν και παρατίθενται στην επισύναψη), ΟΛΗ ΜΕΡΑ σε λειτουργία (έχει διακόπτη) το κόστος ρεύματος είναι λιγότερο απο 1 ευρώ (σύμφωνα με τιμολόγια ΔΕΗ 2011).
Είναι ΛΥΣΗ αρκεί να ξέρεις τί θέλεις και πως να το χρησιμοποιήσεις.
Είμαστε η πρώτη εταιρία που τα έφερε στην ελληνική αγορά και τώρα άνοιξε η όρεξη σε πολλούς, σίγουρα αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι...
Υ.Γ.: Ήδη φέτος κυκλοφόρησαν και φθηνές (τα μισά λεφτά σχεδόν) απομιμήσεις. Ψάξτε πριν αγοράσετε, όποιοι το αποφασίσετε.
δεν νομιζω οτι ολα τα συστηματα ζεσταινουν τον αερα... το μεγαλυτερο ποσοστο μεταφορας θερμοτητας των σωματων καλοριφερ γινεται με ακτινοβολια, δηλαδη πρωτα ζεσταινονται τα σωματα και μετα ο αερας γιαυτο εχουν και εμβελεια... αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι σε αυτα τα σωματα τι εμβελεια εχουν?
δηλαδη το σωμα που ζεσταινει πρεπει να ειναι απεναντι και μονο απ τις περσιδες εξαγωγης θερμου αερα και κοντα?
αν αναλυσω τον ορο υπερυθρη αυτο καταλαβαινω... γιατι στο δωματιο των 40 τετραγωνικων το τραπεζι που ειναι πισω απ το μηχανημα πως ζεσταινεται...?
υ.γ εγω θυμαμαι που επαιζα φιδακι με υπερυθρες στο νοκια και αν εφευγε λιγο χαναμε την συνδεση!
τα πανελ υπερυθρων δεν βγαζουν ζεστο αερα. ειναι οπως τις υπερυθρες απο το φιδακι...γι αυτο και ειναι καλυτερο το ταβαζι επειδη δεν τις χανεις πχ στο παραθυρο...η εμβελεια τους ειναι απο 2.5 μ εως 4μ. δηλαδη αν εχουμε εναν χωρο 10μ2 5χ2 και το βαλουμε στον τοιχο πανελ 900w θα εχουμε απωλεια 1 μετρο σιγουρα και γι αυτο λεω οτι χρειαζεται σωστη μελετη. Επισης οτι ειναι πισ απο το πανελ δεν ζεσταινεται!
Καλημέρα σας.
Επίσης, για το συγκεκριμένο δεν αναφέρεται ο όρος "υπέρυθρο" και για τον λόγο αυτό δεν εμπλέκομαι στο να αποφανθώ για την λειτουργία αυτών που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη ορολογία.
προς αποφυγη παρεξηγησεως..εμεις πουλαμε πανελ που λειτουργουν αποκλειστικα με την τεχνολογια υπερυθρων!
Γιατι πολλοι φιλοι και γνωστοι τα μπερδευουν.
ποια πουλατε, αυτα που σε ζεσταινουν μονο οταν εισαι μπροστα?
ή τα αλλα που ζεσταινουν ολο το δωματιο?
εχεις κανενα πανελ για δοκιμη ωστε οποιος ενδιαφερεται να το δοκιμασει?
επισης μικρυνε την υπογραφη σου, διοτι δεν επιτρεπονται μεγαλοι χαρακτηρες.
αλλιως θα τη μικρυνουμε εμεις.
ΟΚ τακτοποιηθηκε το θεμα της υπογραφης
ποια πουλατε, αυτα που σε ζεσταινουν μονο οταν εισαι μπροστα?
ή τα αλλα που ζεσταινουν ολο το δωματιο?
εχεις κανενα πανελ για δοκιμη ωστε οποιος ενδιαφερεται να το δοκιμασει?
επισης μικρυνε την υπογραφη σου, διοτι δεν επιτρεπονται μεγαλοι χαρακτηρες.
αλλιως θα τη μικρυνουμε εμεις.
Φυσικα! Υπαρχουν διαθεσιμα και καινουρια και για δειγματισμο και αν θελει καποιος να τα δει σε ολοκληρο σπιτι ως βασικη θερμανση. Δεν ξερω ποια εννοεις οτι ζεσταινουν αν εισαι μπροστα..αυτα πανε με τα τετραγωνικα και την διαταξη του χωρου.
Δεν μου ειπες ο φιλος σου ποια ακριβως πηρε και δεν ηταν καλα? Μηπως δεν ηταν πανελ υπερυθρης θερμανσης?
οσο για την υπογραφη μπορω να την αλλαξω και μονος μου!
δεν ξερω μαρκα ουτε ρωτησα λεπτομερειες γιατι δεν με ενδιεφερε να ξερω αυτες τις πληροφοριες.
οταν τον ξαναδω θα ρωτησω.
methegeorge
16-09-12, 23:00
1ο ποστ και αμεσως διαφημιση...
Καλως ήρθες. Αν θες να διαφημιστεις, μιλησε με τους διαχειριστές
εχω πανελ στο δωματιο μου εδω και καποιους μηνες.
Ακριβως απεναντι ειναι το αλλο υπνοδωματιο και εχουμε και στα 2 θερμομετρα.
Εγω το καιω 24/7 και εχω δει διαφορες περιπου 5βαθμους στα δωματια.
Η καταναλωση του ειναι μετρημενη και δε ξεπερναει τα 90 λεπτα με 1ε τη μερα.
φυσικα μεγαλυτερο ρολο παιζει απο οτι καταλαβα να μην σβηνει το σωμα και να τοποθετειται σε τοιχο που δεν ειναι εξωτερικος του σπιτιου.
γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το προιον μεχρι στιγμης.
Καλημέρα
εγω αγόρασα πάνελ υπέρυθρης
και είμαι πολυ ικανοποιημένος, πήρα για δωμάτιό μου που είναι 13 τετραγωνικά ενα 400w...
Μεχρι στιγμης και εγω ικανοποιημένος είμαι, δεν ξερω ομως ακόμα πόσο θα μου έρθει η ΔΕΗ!!
400w για 13 τετραγωνικά.... ουτε για αστειο!!!!!
far-infrared radiation panels... θα πω απλά πως οι συσκευές "εκπέμπουν ακτινοβολία" (θα ήθελα να γίνω πιο αναλυτικός αλλά το φόρουμ ολόκληρο δε θα μας φτάσει) σε συχνότητες far-infrared... για όσους δεν ξέρουν far-infrared πέφτει στο φάσμα κάπου μισό σκαλί πιο κάτω από τα microwave. για πλήρες πινακάκι (https://en.wikipedia.org/wiki/Infrared)
ναι, έτσι λέγεται το αμέσως επόμενο φάσμα ακτινοβολιών... σας θυμίζει κάτι; μήπως μια συσκευή που έχετε στο σπίτι σας;;; μήπως αυτή που είναι στην κουζίνα... αυτήν που αμερικανοί χρησιμοποιούν κατά καιρούς να στεγνώσουν κατοικίδια όταν μένουν από λεφτά για να κάνουν μύνηση στην εταιρία παραγωγής;
καπου εισαι λαθος νομιζω..αν ηταν ετσι οτιδηποτε ειχε ακτινοβολια θα μας εκανε πρασινους.. αν δεν συμβαδιζει με την συχνοτητα του ανθρωπου δεν βλαπτει..
καπου εισαι λαθος νομιζω..αν ηταν ετσι οτιδηποτε ειχε ακτινοβολια θα μας εκανε πρασινους.. αν δεν συμβαδιζει με την συχνοτητα του ανθρωπου δεν βλαπτει..
τα φαγητά που ζεσταίνω στο microwave μια χαρά χρωματάκι έχουν... δεν είπα ότι η ένταση είναι ίδια (προφανώς και βρίσκονται μισή σκάλα παρακάτω από άποψη συχνότητας και μήκους κύματος) όμως η βασική αρχή για την παραγωγή θερμότητας είναι η τριβή των σωματιδιών. με τα near-infrared panels η ακτινοβολία συντονίζει τα κύταρα του οργανισμού (κυρίως νερό) με αποτέλεσμα να πάλλονται και κατόπιν λόγω της τριβής να ζεσταίνονται. Γι αυτό κ όλας, τα πανελ ζεσταίνουν κυρίως το ανθρώπινο σώμα και λιγότερο τον περιβάλλοντα χώρο.
anyway, δεν κοιτάω να κάνω δυσφήμηση, έχω και εγώ τις ιδιοτροπίες μου. Για τον ίδιο λόγο που δε θα θελα να μένω σε απόσταση μικρότερη του μισού χιλιομέτρου από πυλώνες ή κεραίες κινητής, έτσι και δεν επιλέγω αυτόν τον τρόπο θέρμανσης.
δεν ειπα οτι πας να κανεις δυσφημιση αλοιμονο... απλα μπορει να ξερεις κατι παραπανω απο εμενα και να μας εξηγησεις καλυτερα. εχεις καποια σχεση με το αντικειμενο υπερυθρη υπεριωδη κτλ?
εγω το εχω στο μισο μετρο παντως και δεν νιωθω κατι περιεργο. αν ειναι ετσι οπως λες δεν θα επρεπε να παθαινουμε το ιδιο και οταν ειμαστε κοντα με αλλους ανθρωπους?
μα ούτε και όταν είσαι κάτω από καλώδια υψηλής τάσης νοιώθεις κάτι. αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν electromagnetic loops τα οποία "μπορεί" να οδηγήσουν στη μετάλλαξη του DNA (να γίνουμε πράσινοι όπως λες κ εσύ) κάποιων κυττάρων.
το θέμα με τις συσκευές αυτές είναι πως δεν υπάρχει η κατάλληλη έρευνα σε βάθος χρόνου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν. μπορεί και ν αποδειχτεί ότι δεν προκαλούν κανένα απολύτως κακό. όπως άλλωστε έχει αποδειχτεί και για το κάπνισμα, σε έρευνες πλγρωμένες από καπνοβιομηχανίες! :hystericalbs1:
κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση με τις συγκεκριμένες συσκευές είναι πως δεν αναγράφουν πουθενά το μήκος κύματος και την συχνότητα των em waves που εκπέμπουν (πράγμα περίεργο). αν υπάρχει κάτι λεπτομερές μπορούμε να το ψάξουμε περισότερο. πάντως η far-infrared ειναι κοντά σε συχνότητα και μήκος κύματος με τα μικροκύματα. infrared ακρινοβολία είναι αυτό που εκπέμπει το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. στρέψτε το πάνω σας και πείτε μου αν σας ζεσταίνει.
κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση με τις συγκεκριμένες συσκευές είναι πως δεν αναγράφουν πουθενά το μήκος κύματος και την συχνότητα των em waves που εκπέμπουν (πράγμα περίεργο)
+1 και εγώ την ίδια περιέργεια έχω!
το καλο ειναι οτι χρησιμοποιειται το ιδιο συστημα σε θερμοκοιτιδες στα μωρα,,οποτε υπαρχει ελπιδα να μην πρασινισουμε :th_Laie_67-1:
στο συνημμενο βλεπω οτι δεν ειναι ακριβως κατω απο τα μικροκυμματα, μια που το κατεχετε το σπορ πιο πολυ εσεις για ριξτε λιγο φως στην υποθεση γιατι αλλα βλεπω αλλου, αλλα μου λενε αλλα καταλαβαινω και εγω και δεν εχω ξεκαθαρη γνωμη.
αμα ειναι ασχετο πειτε το δεν θα παρεξηγηθω :thumbsup:
ευτυχώς φέτος είναι σα να μπαινοβγήκε ο χειμώνας 2-3 φορές απότομα και για λίγο.
το πιντιέφ, πολλή κούραση με μια πρόχειρη ματιά... ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω! κατέθεσα την προσωπική μου άποψη, αλλά δε θα συνεχίσω κάνοντας δυσφήμιση ή διαφήμιση. μην έχουμε και μπλεξίματα με το νόμο!
χαχαχ ειναι λιγο χασιμο... κουβεντα κανουμε τι μπλεξιματα να χουμε? πολυ πολυ να κανουμε καμια συναντηση για ντριφτ εξω απο τα δικαστηρια...
αμα βγαλεις κανενα συμπερασμα σιγουρο παντως στειλε κανενα πμ.
τιποτα νεωτερο για το θεμα της θερμανης (μιας κ οι δυσκολοι καιροι πλησιαζουν?):thumbsdown:
γνωριζει καποιος αυτα? γυαλινοι θερμποπομποι! (https://youtools.gr/index.php?route=product/product&path=87_88&product_id=3553)
...γνωριζει καποιος αυτα? γυαλινοι θερμποπομποι! (https://youtools.gr/index.php?route=product/product&path=87_88&product_id=3553)
την κατανάλωσή του την είδες;
2000W ...
Y.Γ.: Τα SMS τα διαβάζεις ;
την κατανάλωσή του την είδες;
2000W ...
0,19 ευρω την ωρα
2,84 ευρω την ημερα
85,14 ευρω τον μηνα
με λειτουργια 15 ωρες καθημερινα (με ημερησιο τιμολογιο ΔΕΗ-οχι νυχτερινο κ τιμη kw μεσαια):shok:
μια χαρα μου ακουγεται
προτεινε κατι καλυτερο ρε συμπε - ετοιμος να σε παρω τηλ ημουν...:th_Laie_67-1:
τιποτα νεωτερο για το θεμα της θερμανης (μιας κ οι δυσκολοι καιροι πλησιαζουν?):thumbsdown:
γνωριζει καποιος αυτα? γυαλινοι θερμποπομποι! (https://youtools.gr/index.php?route=product/product&path=87_88&product_id=3553)
0,19 ευρω την ωρα
2,84 ευρω την ημερα
85,14 ευρω τον μηνα
με λειτουργια 15 ωρες καθημερινα (με ημερησιο τιμολογιο ΔΕΗ-οχι νυχτερινο κ τιμη kw μεσαια):shok:
μια χαρα μου ακουγεται
προτεινε κατι καλυτερο ρε συμπε - ετοιμος να σε παρω τηλ ημουν...:th_Laie_67-1:
Για ένα δωμάτιο πολλά δεν είναι βρε Βασίλη???
Για ένα δωμάτιο πολλά δεν είναι βρε Βασίλη???
αν το δωματιο αυτο ειναι σαλονι - υπνοδωματιο...μια χαρα μου ακουγεται.
κ οταν λεω σαλονι - υπνοδωματιο,
εννοως οτι τις 10 ωρες θα λειτουργει στο σαλονι κτις 5 (φυσικα με χαμηλοτερη ισχυ στο υπνοδωματιο...μις κ ειναι κ με ροδακια)
περνας πανω απο 10 ωρες σαλονι ή 7 μαξιμουμ στη κρεβατοκαμαρα?
βαλε μια σομπα pellet να σοθεις η καλητερα ενα λεβητα pellet.. η θερμοπομποι ειναι μιστιρια θερμανση....
Εγώ δεν έχω καλοριφέρ 1 θερμοπομπος 1500 σε κάθε υπνοδωμάτιο (2) και ένας 2000 στο σαλόνι - κουζίνα 35 τμ. Η ζεστη του πομπού δεν έχει σχέση με το ινβερτερ που έχω (24) στο σαλόνι.
Και από κατανάλωση πολύ φισιολογικη. Για υπνοδωμάτιο 1000 w είναι οκ (μέχρι 15 τμ).
βαλε μια σομπα pellet να σοθεις η καλητερα ενα λεβητα pellet.. η θερμοπομποι ειναι μιστιρια θερμανση....
συμφωνω για τη σομπα πελλετ...αλλα θες κ μπουρια κ ιστοριες...ετσι δεν ειναι?
Εγώ δεν έχω καλοριφέρ 1 θερμοπομπος 1500 σε κάθε υπνοδωμάτιο (2) και ένας 2000 στο σαλόνι - κουζίνα 35 τμ. Η ζεστη του πομπού δεν έχει σχέση με το ινβερτερ που έχω (24) στο σαλόνι.
Και από κατανάλωση πολύ φισιολογικη. Για υπνοδωμάτιο 1000 w είναι οκ (μέχρι 15 τμ).
ποιος εχεις?
ναι εννοειτε και θες και μπουρια.. αλλα αλη ζεστη η σομπα.. η βαλε ενα λεβητα pellet να δεις τεραστια ηκονομια... για να μην μπλεξεις και με μπουρια..
S&p γράφουν απάνω θα βρω το τιμ να σου πω τα στοιχεία τους.
Αν εμενα σε μονοκατοικια σαφως κ θα αποφασιζα για πελλετ.
Εδω...με 20 ακομα νοματαιους ομως...αντε να βγαλεις ακρη
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Μαρκ...πες κ τιμη σε παρακαλω
Ευχαριστω
αν μπορει κανενας ας προτεινει κατι για δωματιο 22τμ περιπου.
Εχω αποκλεισει τις σομπες υγραεριου/πετρελαιου γτ τις φοβαμαι.
θερμοπομπο?
θερμοσυσορευτη?
σομπες με λαμπα quartz (οχι τις φτηνες)?
καλοριφερ με πανελ mica?
καλοριφερ λαδιου?
το μπατζετ δε θελω να περασει τα 100ε
Πειτε + και - οσοι γνωριζετε μπας και κατασταλαξω καπου
Οι υδραυλικές σόμπες,τζάκια πελλέτ και ξύλου μπαίνουν και μεμονωμένα σε διαμερίσματα μπορούν να συνδεθούν στο κύκλωμα που υπάρχει.
Δείτε εδώ την μετατροπή ανοιχτού τζακιού σε ενεργειακό υδραυλικό τζάκι (https://www.energ.gr/index.php?option=com_kunena&view=topic&catid=88&id=33510&Itemid=384&limitstart=0) που έχω κάνει.
Ανάμεσα στο ξύλο και στο πέλλετ προτίμησα το ξύλο γιατί το πέλετ σε περιορίζει να αγοράσεις μόνο πέλλετ ενώ στο άλλο καις ότι ξύλο θες.
Μαρκ...πες κ τιμη σε παρακαλω
Ευχαριστω
Aπο εδώ τα πήρα Αψογα τα παιδιά!
https://www.kobi.gr/index.php?cPath=22_235_446_221thumb
θερμοπομπο?
θερμοσυσορευτη?
καλοριφερ με πανελ mica?
καλοριφερ λαδιου?
ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΣ μεχρι 100 ε και είσαι οκ.
θερμοπομπο?
θερμοσυσορευτη?
καλοριφερ με πανελ mica?
καλοριφερ λαδιου?
Χρίστο δες αυτό: https://www.carad.gr/el/component/eshop/catalog/item/olimpia-splendid/81-konbektores/137-prisma-turbo.html
Δες και το αντίστοιχο με το timer.
Πιστευω οτι σε καλύπτει.
Οι κονβεκτορες έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση επειδή έχουν και ανεμιστήρα.
Έτσι μου είχαν πει πέρσι που έψαχνα.
Χρίστο δες αυτό: https://www.carad.gr/el/component/eshop/catalog/item/olimpia-splendid/81-konbektores/137-prisma-turbo.html
Πιστευω οτι σε καλύπτει.
Τιμή?
https://www.expertstore.gr/p.Olimpia-Splendid-Prisma-Turbo.721832.html
Αυτή απο κατάστημα BMWfan στο Χαλάνδρι. Υπάρχουν σε διάφορα καταστήματα ηλεκτρ.οικιακών συσκευών. Μια αναζήτηση στο internet θα σας δείξει κι άλλα σημεία πώλησης.
Οι κονβεκτορες έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση επειδή έχουν και ανεμιστήρα.
Έτσι μου είχαν πει πέρσι που έψαχνα.
Αν θές την πλέον οικονομική σε κατανάλωση λύση, βλέπεις εδώ: https://www.carad.gr/index.php?option=com_eshop&app=catalog&task=category&id=18
Αυτό βέβαια είναι για χώρους 10-12 τετρ.μέτρα. Για μεγαλύτερους χώρους χρειάζεσαι περισσότερα.
Καταναλώνει μόνο 400W και συνήθως πωλέίται κάτι λιγότερο απο 100 ευρώ.
Πιστευω οτι σε καλύπτει.
βρε συμπε...
να ρωτησω κατι?
κ αυτο που ανερτησες αλλα κ άλλα που βρισκω
γραφουν για θερμανση π.χ σε 60 μ3
κ οχι σε μ2
τι εννοειτε?:shok:
βρε συμπε...
να ρωτησω κατι?
κ αυτο που ανερτησες αλλα κ άλλα που βρισκω
γραφουν για θερμανση π.χ σε 60 μ3
κ οχι σε μ2
τι εννοειτε?:shok:
μ3 = κυβικά μέτρα (όγκος χώρου)
Αν σκεφτείς οτι τα διαμερίσματα στις πολυκατοικίες έχουν ταβάνι στα 2,75-2,80 μέτρα, όταν λέει για 60μ3 σημαίνει οτι καλύπτει 22 τετραγωνικά μέτρα (οι μετρήσεις αυτές αφορούν ενιαίους χώρους).
Είχα πάνελ mr Bαγγελη και δεν ήμουν ευχαριστημένος...
Είχα πάνελ mr Bαγγελη και δεν ήμουν ευχαριστημένος...
Δεν ξέρω απο τί είδους και ποιό panel έχεις εμπειρία δεδομένου οτι υπάρχουν 2 ειδών (υπερυθρα και με ρευματα αέρα).
Εγώ μπορώ να μιλήσω για αυτά που εμφανίζονται στο link που παρέθεσα ανωτέρω και είμαι στη διάθεση σου για συζήτηση επι της εφαρμογής και της αποτλεσματικότητας τους.
Μια βοήθεια για τον υπολογισμό του κόστους.
Ο τύπος μετατροπής των Watt της συσκευής σε Kwh (κιλοβατωρες χρήσης) είναι ο εξής
kWh = W × hr / 1000
κιλοβατώρες= Watt συσκευής Χ ώρες που δούλεψε /1000
Παράδειγμα... συσκευή όπως οι προαναφερθείσες των 2000W που χρησιμοποιείται 10 ώρες ημερησίως για ένα μήνα:
2000W X 10hr / 1000 = 20 Kwh την ημέρα Χ 30 ημέρες = 600 Kwh το μήνα
Στον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ το κόστος της κιλοβατώρας ήταν 0,07793¤ (υπολογίζω την τιμή του μόνο του ημερήσιου ρεύματος, όχι του νυχτερινού, ωστέ να πάρουμε το μάξιμουμ του κόστους)
600 Kwh X 0,07793¤ = 46,76¤ το μήνα + βέβαια ΦΠΑ και λοιπά κόστη
Επειδή πάει καιρός από τα μαθηματικά του σχολείου :whistle: ,αν έχω κάνει κάποιο λάθος, δεκτή η όποια διόρθωση thumb
k επειδη ειμαστε κ μεγαλοι ανθρωποι κ αποφευγουμε τους υπολογισμους :th_Laie_67-1:
https://play.google.com/store/apps/details?id=aithanasakis.reuma
αψογη εφαρμογη που σου υπολογιζει ΟΠΟΙΑ συσκευη θες ,αρκει να δεις τα χαρακτηριστικα της! thumb
(για χρηστες κινητων android- δε γνωριζω αν υπαρχει κατι αναλογο σε apple)
limnios.m3 e36
06-11-13, 10:12
για τις σομπες πελλετ υπαρχει φιλτρο νερου για την καμιναδα που ειναι για χωρους που εχουν προβλημα με τα καυσαερια οπως σε πολυκατοικιες.
και με το πελλετ ξεχνας τα ξυλα και την μυρωδια αλλα και τοσο κουβαλημα. με 300 ευρω πανο κατο εχεις βγαλει την χρονια
επειδη 1600 ευρω για να γεμισουμε το 1200αρι τεποζιτο πετρελαιο ΔΕ θα παιξουνε...
τα παιδια πλεον δεν ειναι νεογεννητα, οπότε θα δουλεψει το τζακι φετος υπερωριες,
και σκοπευω να δοκιμασω 2 πανελ θερμαντικα τετοια, ενα σε καθε υπνοδωματιο + το τζακι που θα αναβει στο σαλονι.
ειμαστε σχετικα καλα μονωμενοι, και ειμαστε Χανια (χαμηλο υψομετρο), οπότε ποσο να αγριεψει ο χειμωνας ?
απο αυτα που διαβαζω για τους θερμοπομπους/θερμαντικα πανελ, τα συνοψιζει μαλλον ενας σε σχολιο απο ηλεκτρονικο καταστημα
+Οικονομικό, διακριτικό
−Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κύρια θέρμανση.
Για συμπληρωματική είναι ικανοποιητική
δεν καταλαβαινω πως τα ψωνιζουνε μερικοι σε βορειες και ορεινες περιοχες και περιμενουνε να κανουν δουλεια ως κυρια θερμανση ??
katsaraios
11-11-13, 14:01
Nα ρωτησω για θερμαστρα με λυχνιες χαλαζια που "πλασαρεται" σαν πολυ οικονομικη?
Εχει καποιος?
π.χ
https://www.youtube.com/watch?v=MC3RESxwJVk
https://www.e-shop.gr/product?id=HAP.001023
μιας και το αναφερεις Γιωργο, σκεφτομουνα κατι σαν αυτη που ποσταρα εδω
αλλα ισως προτιμησω υγραεριου για να μην εξαρτωμαι αποκλειστικα απο το ρευμα.
μ'αρεσει η ανεξαρτητη ενεργοποιηση για καθε αντισταση και το οτι ειναι Ελληνικη (οχι οτι θα ναι πιο ποιοτικη).
εχω κακη εμπειρια απο τις κλασικες ορθιες αλογονου με τις τρεις αντιστασεις.
καμμια δεν εβγαζε τη χρονια με ολες τις αντιστασεις να αναβουνε...
μαλλον βγαινουνε ολες απο το ιδιο κινεζικο εργοστασιο και τη βαφτιζει η εκαστοτε μαρκα.
πριν κανα δυο βδομαδες πηρε η αδερφη μου μια τετοια (χαλαζια) αλλα δεν ξερω ακριβως ποια.
ο γαμπρος μου λεει (δεν ξερω αν και πως το μετρησανε) οτι καιει κανα ευρω στο 8-ωρο.
δε μπορω να πω σιγουρα ομως.
βγαζει λεει αρκετη ζεστη, φανταζομαι οπως ακριβως αντιστοιχου μεγεθους και αριθμο λυχνιων αλογονου,
αλλα υποτιθεται η τεχνολογια χαλαζια ειναι πιο οικονομικη...
Μερικες συμβουλες που οι περισσοτεροι ξερουμε!!
https://www.vges.gr/wp-content/uploads/2013/11/krio-spiti.jpg
1.Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγεις την απώλεια ζέστης από το καλοριφέρ είναι το αλουμινόχαρτο.
Τοποθέτησε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου πίσω από το καλοριφέρ, για να αντανακλάσεις τη ζέστη προς το εσωτερικό του δωματίου.
2. Βάλε χοντρές κουρτίνες: Είναι ένας απλός τρόπος να ελαττώσεις την απώλεια ζέστης μέσω των παραθύρων.
«Όσο πιο χοντρή η ύφανση τόσο το καλύτερο» είπε η Archna Luthra από το moneysavingexpert.com.
3. Όταν έχει ήλιο μην κλείνεις τις κουρτίνες,για να μπουν οι ακτίνες στον χώρο σου και να σου χαρίσουν απλόχερα δωρεάν θέρμανση.
«Κρατήστε τις κουρτίνες και τα παντζούρια ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, και κλείστε τα όταν πέσει το φως» συμβουλεύει η οργάνωση Age UK.
4. Καλό είναι να αποφύγεις την απώλεια της θερμότητας από το τζάκι όταν δεν το χρησιμοποιείς.
Τοποθέτησε ένα ειδικό μπαλόνι καμινάδας. Μην ξεχάσεις να το αφαιρέσεις όταν θελήσεις να ανάψεις και πάλι το τζάκι σου.
5. Κάλυψε χαραμάδες και κενά με ειδικά αυτοκόλλητα ή προστατευτικά για πόρτες και παράθυρα.
6. Καθάρισε τα καλοριφέρ σου και προσπάθησε να μην τοποθετείς μπροστά τους μεγάλα έπιπλα.
7. Αν έχεις ψηλό ταβάνι τοποθέτησε ένα μικρό ράφι επάνω από τα καλοριφέρ.
«Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να “οδηγήσετε” τη ζέστη προς το εσωτερικό του χώρου, αντί να πάει κατευθείαν στο ταβάνι» προσθέτει η Sophie Neuburg.
«Αυτό μπορεί να βοηθήσει ακόμη κι αν έχετε καλοριφέρ δίπλα σε παράθυρα με κοντές κουρτίνες, όπου ο ζεστός αέρας μπορεί να “παγιδευτεί” ανάμεσα στο παράθυρο και τις κουρτίνες».
8. Να κλείνεις τις πόρτες στα δωμάτια που δε χρησιμοποιείς.
9. Κάλυψε τα «γυμνά» πατώματα, καθώς ευθύνονται για το 10% περίπου της απώλειας ζέστης αν δεν είναι μονωμένα με χαλί ή μοκέτα.
10. Βάλε χρονοδιακόπτες στο σύστημα θέρμανσης. «Είναι μύθος να το έχετε ανοιχτό όλη την ημέρα» είπε ακόμη η Archna Luthra.
vres.gr
Nα ρωτησω για θερμαστρα με λυχνιες χαλαζια που "πλασαρεται" σαν πολυ οικονομικη?
Εχει καποιος?
Έχει ο πατέρας μου, αλλά βρε φίλε 2000W!!!
Κάνει δουλειά αλλά ρουφάει .....
ολα ρουφανε βασιλη.
Το θεμα προσωπικα το βλεπω να ειναι καλη η εξισωση τιμης αποκτησης/αποδοσης/καταναλωσης.
Και σομπα με λαμπες 3000W εχουν που αν την αναψεις θα κανει τρελη δουλεια και θα σκασεις σε ενα μικρο δωματιο και θα καιει 1ε τη μερα ΑΛΛΑ μετα απο λιγες μερες οταν θα υπερβεις τα kW της χαμηλης χρεωσης, η ΔΕΗ σε παει σε αλλη κλιμακα και ο λογαριασμος ξεφευγει.....
Η λαμπα ειναι η φτηνοτερη λυση αλλα οχι η αποδοτικοτερη δεδομενου οτι οι αντιστασεις καιγονται για πλακα και θες καθε χρονο καινουρια.
Ο θερμοσυσσορευτης ειναι ισως η καλυτερη και αποδοτικοτερη μαζι με το πετρελαιο αλλα και η ποιο ακριβη για ενα σπιτι.Απαιτει εγκατασταση, ειναι μονιμο οπου μπει και ειναι ισως το μονο μεσω που μπορει να καλυψει κυρια θερμανση σπιτιου.
Το αεροθερμο οτι και να ναι δε κανει δουλεια και η χρηση του ενδεικνειται μονο για το μπανιο.
Το κλιματιστικο ειναι η οικονομικοτερη σε ρευμα (μιλαω για Α++) αλλα ο τροπος που θερμαινει το χωρο δεν....... και μολις κλεισει αυτοματα κρυωνει ο χωρος.
Το καλοριφερ λαδιου ειναι παλια καλη λυση που για να αναψει θελει κανα μισαωρο και απο την ωρα που το κλεινεις συνεχιζει να ζεσταινει απλα σε καταναλωση ειναι λιγο πιο ακριβο
Ο θερμοπομπος ειναι ισως η καλυτερη χρηση τομη τιμης/αποδοσης/καταναλωσης γιατι δημιουργει ροη και κινηση αερα στο δωματιο, ειναι σε μεση τιμη αποκτησης και η καταναλωση ειναι ελεγχομενη, ειδικα οταν εχει και θερμοστατη.
Τα πανελ ειναι τα οικονομικοτερα σε καταναλωση, στα ιδια πλαισια με τους καλους πομπους σε τιμη αποκτησης αλλα σε περιοριζουν στο χωρο που καλυπτουν, δε μετακινουνται και ζεσταινουν αντικειμενα και οχι το χωρο κατι που σε καποιους δεν αρεσει.
τζακια, πελλετ κλπ που απαιτουν εγκαταστασεις, μπουρια, τρυπες κλπ δε τα αναφερω.
...
Τα πανελ ... και ζεσταινουν αντικειμενα και οχι το χωρο κατι που σε καποιους δεν αρεσει...
Προφανώς αναφέρεσαι στα panel υπερύθρων Χρίστο, αυτά ζεσταίνουν τα αντικείμενα (και δεν συνιστάται να κοιμηθείς έχοντάς τα σε λειτουργία)
Υπάρχει και το panel με ρευματα αέρα (convection) τα οποία ζεσταίνουν τον αέρα που κυκλοφορεί στον χώρο, τέτοιο έχεις.
Ακριβως για αυτα μιλουσα Βαγγελη.
Τα convection ειναι αλλη ιστορια.
Θελει προσοχη μην εχεις παιδια στο σπιτι και τα πειραξουν επειδη ανεβαζουν θερμοκρασια, πρεπει ο τοιχος που εφαρμοστουν να μν ειναι εξωτερικος(ετσι τη πατησα στην αρχη!!), πρεπει να μν ανοιγοκλεινουν πορτες συνεχεια που θα επειρεαζουν τη ροη και επεισης δεν ειναι τροπος να θερμανεις γρηγορα ενα χωρο.Απαιτουν ωρες συνεχους λειτουργιας μαζι με ολα τα παραπανω για να κανουν καλυτερο το δωματιο.
Επειδη εχω και απο αυτο οπως ειπες και το λειτουργουσα οταν ακομα βαζαμε πετρελαιο εχω να πω οτι λογω της χαμηλης καταναλωσης βοηθητικα με βασικη θερμανση κραταει το δωματιο σε παρα πολυ καλα πλαισια
Konstantinos E60
13-11-13, 23:18
Οπότε καταλήγουμε ότι για να ζεσταθεις πρέπει ή να πληρώσεις ή να λερωσεις !
ωραια το εθεσες.
Φτηνη ζεστη δεν υπαρχει ετσι οπως τα χουν κανει.
Μαθανε οτι περναμε ξυλα, τα πηγαν 200ε το τονο, μαθανε οτι καιμε πετρελαιο, θα το πανε 2ε το λιτρο και τωρα που μαθανε οτι περνουμε ολοι ηλεκτρικα απο το 14 θα μας ανεβασουν και το ρευμα.............
τουλαχιστον ας κανουνε νομιμη την πολυγαμια.
:hystericalbs1:
aimiliosbmw
14-11-13, 20:54
Η καλυτερη επενδυση που εκανα στην ανακαινιση...
Νο1 θερμοπροσοψη
Νο2 αλουμινια με θερμοδιακοπη-ενεργειακα τζαμια
Νο3 Αντλια θερμοτητας με ενδοδαπεδια
Οικονομια τρελη...