PDA

Επιστροφή στο Forum : DIESEL H ΥΒΡΙΔΙΚΟ??

strof
25-10-11, 03:14
Την Πέμπτη που μας έρχεται- αν όλα πάνε καλά- αποχωρίζομαι το Ε90 μου αφολυ όπως είχα πει εξ αρχής δεν είχα καμία διάθεση να τους πληρώνω χωρίς λόγο και αφού δεν υπάρχει δυετρο αυτοκινητο η πωληση του ηταν μονοδρομος.
Ψαχνω λοιπόν να βρω τον αντικαταστατη του και εχω κατασταλαξει στα εξης δυο-τρια αυτοκινητα.
TOYOTA AURIS FACELIFT diesel 1,4 6ταχυτο ή το HONDA INSIGHT 1,3 υβριδικό.
Το ποσο που εχω σκοπο να διαθεσω δεν πρεπει να ξεπερνα τα 16.000 ευρώ.
Η χρηση που κανω πλεον ειναι καθημερινες μετακινησεις στην πολη ~20 χλμ την ημερα και κανα 2 ταξιδια τον χρονο. Εχω οικογενεια με ενα παιδι, 4 ετων.

Εσεις πιο θα επιλεγατε και γιατι??

asot
25-10-11, 08:20
20χλμ Χ 300 μέρες = 60,000 χλμ (+ ταξίδια) τον χρόνο___Σεβαστό νούμερο...
Είχα Honda (CR-V), ήταν αξιόπιστο - δεν ξέρω πως πάνε από αξιοπιστία τα Υβριδικά τους...

Κακά τα ψέματα, (συνήθως) τα TOYOTA είναι ΚΟΡΥΦΗ από αξιοπιστία!

Καινούργια θα είναι και τα δύο? Τι εγγυήσεις δίνουν οι εταιρίες?
Σε μια 3ετία, θα έχεις περάσει τα 150,000χλμ - τι έξοδα συντήρησης θα χρειαστείς (μην φανταστέις οτι η εγγύηση καλύπτει ας πούμε τις υβριδικές μπαταρίες...)

scania124
25-10-11, 08:45
πανο τα υβριδικα της toyota ειναι πολυ καλυτερα απο το υβριδικο της honda.δουλευουν με διαφορετικη φιλοσοφια και τα τουοτα εχουν και ποιο πολλους χωρους και ποιο ποιο δυνατο κινητηρα.

StratosZ4
25-10-11, 08:56
20χλμ Χ 300 μέρες = 60,000 χλμ (+ ταξίδια) τον χρόνο___Σεβαστό νούμερο...
Είχα Honda (CR-V), ήταν αξιόπιστο - δεν ξέρω πως πάνε από αξιοπιστία τα Υβριδικά τους...

Κακά τα ψέματα, (συνήθως) τα TOYOTA είναι ΚΟΡΥΦΗ από αξιοπιστία!

Καινούργια θα είναι και τα δύο? Τι εγγυήσεις δίνουν οι εταιρίες?
Σε μια 3ετία, θα έχεις περάσει τα 150,000χλμ - τι έξοδα συντήρησης θα χρειαστείς (μην φανταστέις οτι η εγγύηση καλύπτει ας πούμε τις υβριδικές μπαταρίες...)

20χλμ Χ 300 μερες = 6.000 χλμ

Δεν νομιζω με αυτα τα χλμ να εχει προβληματα με εξοδα συντηρησης για την επομενη δεκαετια

Εγω το yaris θα διαλεγα απο τα δυο. Αν και για τα χλμ που αναφερονται δεν ξερω αν συμφερει να πας ειτε σε diesel ειτε σε hybrid...

Samaro
25-10-11, 09:12
Σμφωνώ με τον Στράτο !!

Κάνεις λίγα χιλιόμετρα ετησίως, οπότε πιστεύω, ένα οποιοδήποτε οικονομικό 1,200άρι ή 1400άρι θα σε καλύπτει τέλεια χωρίς να χρειάζεται να καταφύγεις σε υπερβολές.

Προσωπικά, θα διάλεγα ένα μικρό τουρμπάτο, ώστε και οικονομικό να είναι όταν δεν το ζορίζω και την πλάκα μου να κάνω όταν θέλω !

:original:

Dimzan
25-10-11, 09:21
Το insight δεν αξιζει και πολυ κατα τη γνωμη μου, μαπα επιδοσεις και καταναλωση ιδια με του απλου yaris.

Το νεο jazz αξιζει σε υβριδικο αλλα δε νομιζω να φτανουν τα 16.000

Το πετρελαιο auris κατα τη γνωμη μου αξιζει καλυτερα, αν και πιστευω πως με 16.000 εχεις απειρες επιλογες οποτε μην κολλας σε αυτα τα 2 μοντελα.

Samaro
25-10-11, 09:31
Σμφωνώ με τον Στράτο !!

Κάνεις λίγα χιλιόμετρα ετησίως, οπότε πιστεύω, ένα οποιοδήποτε οικονομικό 1,200άρι ή 1400άρι θα σε καλύπτει τέλεια χωρίς να χρειάζεται να καταφύγεις σε υπερβολές.

Προσωπικά, θα διάλεγα ένα μικρό τουρμπάτο, ώστε και οικονομικό να είναι όταν δεν το ζορίζω και την πλάκα μου να κάνω όταν θέλω !

:original:
Μιά που το θυμήθηκα !
Η οικονομία στην κατανάλωση εξαρτάται άμεσα απο τον τρόπο οδήγησης !

https://www.youtube.com/watch?v=badoMjA_rW0

Z4 DCT
25-10-11, 09:37
Οτι σου ειπαν και παραπανω.....με 16000 στην τσεπη, εσυ κανεις παιχνιδι.......ακομα και το υβριδικο auris μπορεις να βρεις σε πολυ πολυ καλη κατασταση....ακομα και prius με ελαχιστα χλμ.....thumb

cash rules thumb

Ptboul
25-10-11, 09:40
Θα έβαζα στο παιχνίδι κ το auris hybrid 1.8 με 3.000 ευρώ επιπλέον, πολύ καλή ροπή/ιπποδύναμη (134hp) αλλά έχει τραγικό χώρο αποσκευών, μόλις 279lt έναντι των 354lt του diesel και 408lt του Honda.

Mε δεδομένα λοιπόν τα 2 αυτοκίνητα που παραθέτεις για σύγκριση νομίζω ότι η πλάστιγγα γέρνει προς το Χόνδα.

Είναι ελαφρύτερο
Έχει μεγαλύτερους χώρους αποσκευών
Είναι αυτόματο (ξεκούραστο για ταξίδια και πόΛη)
Φρένα-αναρτήσεις έχουν τα ίδια
Κατανάλωση έχει 4,4Lt/100κμ έναντι 4,8 του Τογιότα (μέση κατανάλωση)
0-100 είναι ένα δευτερόλεπτο κάτω (12,2 έναντι 11,1)

Στις εγγυήσεις, πρωτοπόρος πάντα η τογιότα υπερτερεί, δίνοντας:

6 χρόνια για τα μηχανικά, 12 για σκουριά, 3 για χρώμα και 3 οδική βοήθεια.
αντίστοιχα η Χόντα δίνει 3, 6, 3, 7.

Τέλος, το Χόντα θέλει γενικό σέρβις κάθε 15Κ km και αλλαγή λαδιών κάθε 7,5
ενώ το άουρις κάθε 30 σέρβις και κάθε 15 λάδια.

Καλή τύχη με την επιλογή

:thanks:

asot
25-10-11, 09:49
20χλμ Χ 300 μερες = 6.000 χλμ
Δεν νομιζω με αυτα τα χλμ να εχει προβληματα με εξοδα συντηρησης για την επομενη δεκαετια
Εγω το yaris θα διαλεγα απο τα δυο. Αν και για τα χλμ που αναφερονται δεν ξερω αν συμφερει να πας ειτε σε diesel ειτε σε hybrid...

Σωστό - μάλλον ο καφες δεν είχε φτασει στα εγκεφαλικά κύτταρα ακόμη...

Stamatis
25-10-11, 10:39
Ειχα παρει το χοντα για 3 μερες οταν ψαχνοτανε η μανα μου.
Απογοητευτικο σε ολες τις περιπτωσεις εκτος πολης.
Εντος πολης ικανοποιητικο αλλα ενοχλητικο στις μανουβρες (ορατοτης μηδεν).
Κατασκευη και χωροι ικανοποιητικοι αλλα με παραξενους θορυβους στις εγκαρσιες.

Το Αουρις ντηζελ δεν το ξερω.
Αν κρινω ομως απο μια Κορολα εταιρικη που ειχα (οποτε την θυμομουν να την οδηγησω) ολα κουμπωναν οπως επρεπε, καλο σαζμαν, ελαφρυ τιμονι και το κλασικο "ψευτικο" feeling σε ολα τα πλαστικα και κουμπια (τα οποια ομως κρατανε μια ζωη).
Παραπονο ειχα απο τον κλιματισμο, οπου οι θυριδες εκαναν θορυβο, οπως επισης και απο το καθισμα του οδηγου που ηταν αρκετα ψηλα.

Πιστευω να βοηθησα καπως.

StratosZ4
25-10-11, 12:32
Την Πέμπτη που μας έρχεται- αν όλα πάνε καλά- αποχωρίζομαι το Ε90 μου αφολυ όπως είχα πει εξ αρχής δεν είχα καμία διάθεση να τους πληρώνω χωρίς λόγο και αφού δεν υπάρχει δυετρο αυτοκινητο η πωληση του ηταν μονοδρομος.
Ψαχνω λοιπόν να βρω τον αντικαταστατη του και εχω κατασταλαξει στα εξης δυο-τρια αυτοκινητα.
TOYOTA AURIS FACELIFT diesel 1,4 6ταχυτο ή το HONDA INSIGHT 1,3 υβριδικό.
Το ποσο που εχω σκοπο να διαθεσω δεν πρεπει να ξεπερνα τα 16.000 ευρώ.
Η χρηση που κανω πλεον ειναι καθημερινες μετακινησεις στην πολη ~20 χλμ την ημερα και κανα 2 ταξιδια τον χρονο. Εχω οικογενεια με ενα παιδι, 4 ετων.

Εσεις πιο θα επιλεγατε και γιατι??

Απο τις επιλογες σου βλεπω οτι σκεφτεσαι για καινουριο..
Για μενα, εφοσον ψαχνεσαι ουσιαστικα για μικρο αυτοκινητο πολης και εχεις να διαθεσεις το ποσο που λες κακως βλεπεις καινουρια.. Υπαρχουν απειρες περιπτωσεις-ευκαιριες.
Καλυτερα να το ψαξεις εντατικα στο car καμια βδομαδα και πιστευω οτι θα γλυτωσεις πολλα. Με 10κ πιστευω θα βρεις καλο αυτοκινητο.

Οπως και να εχει καλη αναζητηση.

DIMITr|S
25-10-11, 12:48
πιστευω δεν αξιζει ασχοληθει κανεις ακομα με υβριδκο απο τι στιγμη που η τεχνολογια σε αυτον τον τομεα κανει αλματα.....ειναι τζαμπα λεφτα για μενα γιατι του χρονου θα δεις το ιδιο μοντελο με διπλασια αυτονομια σε καυσιμα καλυτερες ιπποδυναμεις και επιδοσεις....ειναι πανω στην εξελιξη τους τα υβριδικα....ενα πετρελαιακι ειναι οτι πρεπει..και επιδοσεις θα εχεις και ροπη και καταναλωση πολυ χαμηλη.....πιστευω χαμηλοτερη και απο το υβριδικο

individual
25-10-11, 14:53
το αουρις ντιζελ ειναι και για μενα στα υποψηφια αυτοκινητα.......
αν μπορεσω φυσικα να δοσω το δικο μου!!!!

StratosZ4
25-10-11, 15:20
To ταβανι σου οσον αφορα κυβισμο,ποιο ειναι?

strof
26-10-11, 08:38
Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις!!

Τελικα οπως μου ειπαν καποια παιδια εδω αλλα και διαβαζω σε forum, τα υβριδικα εχουν πλεον πεθανει και απλα ξεστοκαρονται μεχρι να ερθουν τα ηλεκτρικα. Ασε που μετα ποιος θα αγορασει υβριδικο με 80.000 χλμ οταν θα θελω εγω να το δωσω. Οποτε παει η μια επιλογη.

Τα χρηματα που θα διεθεσω δεν θα ξεπερνουν τα 16.000 και τα κυβικα τα 1800. Μου ειπαν πολλα παιδια εδω πως υπαρχουν ευκαιριες λογω κρισης κλπ. Εγω δεν βλεπω και καμια τρελη ευκαιρια στο car. Μηπως πρεπει να ψαξω απο ιδιωτη στον δρομο να εχει πανω στο παρπριζ το γνωστο σηματακι 'πωλειται'?

Επειδη πολλοι μου ειπατε πως με τα χρηματα αυτα εχω πολλες επιλογες θα ηθελα να μου πειτε ελευθερα μερικες απο αυτες, αρκει να τηρει τις δυο παραπανω προυποθεσεις και να μην ειναι εντελως γυμνο απο εξοπλισμο.

Το auris δεν μου πολυγεμιζει το ματι σαν αυτοκινητο και αυτο που εχω βρει (diesel του 09 facelift) με το ζορι να κατεβει στα 15.000-15.500. Και σκεφτομαι... να δωσω τοσα χρηματα για ενα κουβαδακι απλα και μονο επειδη ειναι diesel??

Την αλλη εβδομαδα θα κατεβω Αθηνα, σε ποιες μαντρες να κοιταξω ωστε να εχω τις λιγοτερες πιθανοτητες να παρω γυρισμενα χλμ, στουκαρισμενα κλπ? Εχω δει κανα δω μεγαλες στις Κηφισου, αξιζουν?

*Κρυφοκοιταζω και insignia, passat cc, octavia 5, superb, αν καποιος δει ή ξερει καποιο καλο στα λεφτα που δινω ας μου πει!
edit: Βλεπω καποια απο τα παραπανω σε τιμες γυρω στα 17-17.500, να αρχισω να παιρνω τηλ ειτε εμπορους ειτε ιδιωτες που τα εχουν να ζητησω ψαλιδι ή ειναι θα ειναι μεγαλο το haircut που αξιωνω και θα με βρισουν?
Εγω παντως το δικο μου το ψαλιδισα ευκολα ενα χιλιαρικο απο την ηδη εξευτελιστικη τιμη που το ειχα..

Z4 DCT
26-10-11, 08:49
Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις!!

Τελικα οπως μου ειπαν καποια παιδια εδω αλλα και διαβαζω σε forum, τα υβριδικα εχουν πλεον πεθανει και απλα ξεστοκαρονται μεχρι να ερθουν τα ηλεκτρικα. Ασε που μετα ποιος θα αγορασει υβριδικο με 80.000 χλμ οταν θα θελω εγω να το δωσω. Οποτε παει η μια επιλογη.

Τα χρηματα που θα διεθεσω δεν θα ξεπερνουν τα 16.000 και τα κυβικα τα 1800. Μου ειπαν πολλα παιδια εδω πως υπαρχουν ευκαιριες λογω κρισης κλπ. Εγω δεν βλεπω και καμια τρελη ευκαιρια στο car. Μηπως πρεπει να ψαξω απο ιδιωτη στον δρομο να εχει πανω στο παρπριζ το γνωστο σηματακι 'πωλειται'?

Επειδη πολλοι μου ειπατε πως με τα χρηματα αυτα εχω πολλες επιλογες θα ηθελα να μου πειτε ελευθερα μερικες απο αυτες, αρκει να τηρει τις δυο παραπανω προυποθεσεις και να μην ειναι εντελως γυμνο απο εξοπλισμο.

Το auris δεν μου πολυγεμιζει το ματι σαν αυτοκινητο και αυτο που εχω βρει (diesel του 09 facelift) με το ζορι να κατεβει στα 15.000-15.500. Και σκεφτομαι... να δωσω τοσα χρηματα για ενα κουβαδακι απλα και μονο επειδη ειναι diesel??

Την αλλη εβδομαδα θα κατεβω Αθηνα, σε ποιες μαντρες να κοιταξω ωστε να εχω τις λιγοτερες πιθανοτητες να παρω γυρισμενα χλμ, στουκαρισμενα κλπ? Εχω δει κανα δω μεγαλες στις Κηφισου, αξιζουν?

*Κρυφοκοιταζω και insignia, passat cc, octavia 5, superb, αν καποιος δει ή ξερει καποιο καλο στα λεφτα που δινω ας μου πει!
edit: Βλεπω καποια απο τα παραπανω σε τιμες γυρω στα 17-17.500, να αρχισω να παιρνω τηλ ειτε εμπορους ειτε ιδιωτες που τα εχουν να ζητησω ψαλιδι ή ειναι θα ειναι μεγαλο το haircut που αξιωνω και θα με βρισουν?
Εγω παντως το δικο μου το ψαλιδισα ευκολα ενα χιλιαρικο απο την ηδη εξευτελιστικη τιμη που το ειχα..

Απο τις τιμες που βλεπεις στο car.. πχ....passat cc στα 19000χιλ.....πες του εσυ εχω 16000 τωρα μετρητα, και αμα δε κανει μπλονζον με αναποδη κλοτσια και σπασιμο της μεσης στον αερα για να τα πιασει....εμενα να με χεσεις.....:original::original:
Αυτες ειναι ολες τιμες για τα ματια...μπας και βρεθει το ''θυμα''......ειπαμε τωρα μιλαει το ζεστο χρημα....στα μετρητα απο 3000 και κατω θα ειναι η αντιπροσφορα που θα κανεις σε μαντρα..thumb

strof
26-10-11, 08:57
Απο τις τιμες που βλεπεις στο car.. πχ....passat cc στα 19000χιλ.....πες του εσυ εχω 16000 τωρα μετρητα, και αμα δε κανει μπλονζον με αναποδη κλοτσια και σπασιμο της μεσης στον αερα για να τα πιασει....εμενα να με χεσεις.....:original::original:
Αυτες ειναι ολες τιμες για τα ματια...μπας και βρεθει το ''θυμα''......ειπαμε τωρα μιλαει το ζεστο χρημα....στα μετρητα απο 3000 και κατω θα ειναι η αντιπροσφορα που θα κανεις σε μαντρα..thumb

Θα το δοκιμασω και θα δω τα αποτελεσματα, ελπιζω να μην ακουσω μπινελικια. Παντως αυτος που πηρε το δικο μου, μου ειπε πως πηρε και σε αλλους που ειχαν ιδιο με εμενα (30 συνολο στο car) και το μονο καλυτερο που του εκαναν ηταν -500 απο τα 20.000 ευρω που το ειχαν την ωαρα που εγω απο τα 16.000 που το ειχα του εκοψα 1.000.

Aristent, gregory m///, asot ακουνε?? Επειδη εγω ειμαι λιγο ατσουμπαλος στα τηλεφωνα, ποιον θα κερασω καφεδακι να προσπαθησουμε απο κοινου???

Z4 DCT
26-10-11, 08:59
Θα το δοκιμασω και θα δω τα αποτελεσματα, ελπιζω να μην ακουσω μπινελικια. Παντως αυτος που πηρε το δικο μου, μου ειπε πως πηρε και σε αλλους που ειχαν ιδιο με εμενα (30 συνολο στο car) και το μονο καλυτερο που του εκαναν ηταν -500 απο τα 20.000 ευρω που το ειχαν την ωαρα που εγω απο τα 16.000 που το ειχα του εκοψα 1.000.

Aristent, gregory m///, asot ακουνε?? Επειδη εγω ειμαι λιγο ατσουμπαλος στα τηλεφωνα, ποιον θα κερασω καφεδακι να προσπαθησουμε απο κοινου???

Οχι σε ιδιωτη...σε μαντρα......εκει θα κανεις το παζαρι με τα μετρητα.....σιγα μοη σου πει και τιποτα....thumb

strof
26-10-11, 09:02
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1829130/

Γι αυτο ας πουμε ποιο καλο παιδι θα προσπαθησει??

Z4 DCT
26-10-11, 09:06
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1829130/

Γι αυτο ας πουμε ποιο καλο παιδι θα προσπαθησει??

Οχι ετσι ρε συ....περιμενε....πμ

strof
26-10-11, 09:18
Ολοκληρη επιστημη τελικα η αγορα μεταχειρισμενου στην Ελλαδα. Εγω μεχρι τωρα επαιρνα απευθειας απο Γερμανια, εκει τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα, τοσο εχει, τοσα δινεις (αντε κανα 500αρικο κατω βαρια.)

Τοσο μεγαλα περιθωρια κερδους εχουν οι μαντραδες που στα 19.000 ας πουμε μπορουν να δωσουν στα 16.000 και να ειναι παλι κερδισμενοι?

StratosZ4
26-10-11, 13:19
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=10373

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1863889/

StratosZ4
26-10-11, 13:21
Ολοκληρη επιστημη τελικα η αγορα μεταχειρισμενου στην Ελλαδα. Εγω μεχρι τωρα επαιρνα απευθειας απο Γερμανια, εκει τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα, τοσο εχει, τοσα δινεις (αντε κανα 500αρικο κατω βαρια.)

Τοσο μεγαλα περιθωρια κερδους εχουν οι μαντραδες που στα 19.000 ας πουμε μπορουν να δωσουν στα 16.000 και να ειναι παλι κερδισμενοι?

Ειναι μια συζητηση που εγινε πριν απο μερικες μερες... Μπορουν να κοψουν το τριχιλιαρο σε αυτα τα λεφτα που μιλαμε.

strof
29-10-11, 11:16
Τελικα ο αγοραστης το μετανιωσε την τελευταια ημερα.. Οποτε ολη αυτη η κουβεντα παγωνει μεχρι να δουμε τι θα κανουμε..

aristent
29-10-11, 11:41

Τελικα ο αγοραστης το μετανιωσε την τελευταια ημερα.. Οποτε ολη αυτη η κουβεντα παγωνει μεχρι να δουμε τι θα κανουμε..

Tωρα το ειδα Πανο.
Παντως εαν θελεις Δευτερα απογευμα ελα απο το μαγαζι να παρουμε τηλ/να να δουμε τι παιζει.thumb

stef
29-10-11, 13:02
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=10373

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1863889/

Μακρυά από Autopark...

Konstantinos E60
29-10-11, 13:04
Μακρυά από Autopark...

Γιατι ? Με πμ αν δεν θελεις δημόσια.

fanisk
29-10-11, 15:03
Γιατι ? Με πμ αν δεν θελεις δημόσια.

Γιατι οι τυποι ειναι για τον Αχιλλεα. Οταν εψαχνα για Ζ περσι, πηγα και απο εκει να ριξω μια ματια σε ενα ρεταλι με μπεζ οροφη (οχι οτι θα το παιρνα ασημι με μπεζ αλλα τελος παντων). Βγηκε ενας τυπος ντυμενος σαν φτηνος χασοδικης με κοστουμι λαικης και περιεργο προσωπο. Στο μαυρο του το χαλι το αμαξι, 20-21χιλ. μετρητα συν 4-5 αν θυμαμαι καλα που θα αγοραζε το compact μου το οποιο ηταν και ειναι αψογο σε ολα και σαν να βγηκε χθες.