PDA

Επιστροφή στο Forum : Ολική βαφή...

BILL007
12-10-11, 18:37
Το είδα και αυτό.Νομίζω είναι άξιο να το δούμε...

https://automarin.gr/dbimg/news/34_2.jpg

https://automarin.gr/news_more.asp?id=34 (https://automarin.gr/news_more.asp?id=34)

Οι εγκαταστάσεις τους μοιάζουν τέλειες και πεντακάθαρες!

Απο 699...Εντάξει ένα πιο μεγάλο να πάει 1000???

Συν οτι δεν περιλαμβάνει επιδιορθώσεις...

Πάντως η τιμή τους για τις εγκαταστάσεις τους είναι απλα άπιαστες!
Ολικό κάτω απο 1500 δεν είχα βρει πουθενά!

Έχει κανείς εμπειρία να μας πεί????

Stamatis
12-10-11, 18:45
Κάνει πολύ μεγάλο άνοιγμα η AutoMarin.
Εχει μπεί δυνατά, με φτηνες τιμές και επίσης έχει μαζέψει και ένα σκασμό αυτοκίνητα στη μάντρα της.
Το φανοποιείο της είναι καλό.
Το ξέρω γιατί εκεί έφτιαξε η μάνα μου ένα φτερό που της το είχαν τσαλακώσει και έχει συνεργασία η ασφάλειά της με αυτούς.
εγώ γκρίνιαζα ότι θα κάνουν τσαμπατζίδικη δουλειά κτλ, αλλά και με το μηχάνημα που το μετρήσαμε μια χαρά δουλίτσα έκαναν και το χρώμα δεν ξεχωρίζει.

Βέβαια δεν πλήρωσε για να ξέρω τι παίζει απο τιμές, αλλά η δουλειά τους ήταν μια καλή έκπληξη.

Monsta
12-10-11, 18:52
Το έχω δει Μπιλ. Είχαν και προσφορά για ματ βαφή, αν δε κάνω λάθος στα ίδια χρήματα.

Σίγουρα αξίζει να το ερευνήσει κανείς και να δει κάποια δουλειά τους.

Όμως:

Στη τιμή αυτή επέτρεψέ μου να έχω τις επιφυλάξεις μου κατά πόσο θα γίνεται σωστή προ-εργασία (ξηλώματα-τριψίματα-υλικά). Μπορεί το αρχικό αποτέλεσμα να είναι 'λαμπερό', σημασία έχει όμως να αντέξει και στο χρόνο.

BILL007
12-10-11, 18:56
thanks Σταμάτη...:original:

Kώστα μου τελείωσαν τα thanks :S ΛΟΛ! Θα σου δώσω αργότερα ;)

Και εγώ το ίδιο δεν ξέρω...Γι'αυτό θέλω να μας πουν όποιοι έχουν προσωπική εμπειρία...

Είναι γνωστό το ότι όπου ακούς για πολλά κεράσια,κράτα μικρό καλάθι...;)

Monsta
12-10-11, 18:57
Κ

αλλά και με το μηχάνημα που το μετρήσαμε μια χαρά δουλίτσα έκαναν

Τι είπες πάλι βρε ασχετίδη ? Τίποτα δεν έμαθες απ όλα τα σεμινάρια που έχεις περάσει ??? :ranting2: Είδες υψηλό # στο βερνίκι και έβγαλες συμπέρασμα πως έκαναν καλή δουλειά ? :hystericalbs1:

Λούλη ε Λούλη !!!!!! :th_Laie_67-1:

bmwz3
12-10-11, 19:07
ωραιο θεματακι οι βαφες..
οι γνωστες μπορουν να μας πουν και εμας τους ασχετους γιατι ζητανε αλλα αντι αλλων χρηματα για βαφες?? τα χρωματα των αυτοκινητων μας τα παραγγελνουν απο την bmw με τον κωδικο χρωματος ή οχι?
εγω ενδιαφερομουν να βαψω καπο,μετωπι και ουρανο .σε συστημενο σιγουρα καλος βαφεας μου ειπε 300 ευρω.υποψιν εχω και βαθουλωματα στην οροφη απο μπουνιδια παοκτσιδων.ενας αλλος φθηνος που κανει πολλες δουλειεςμου ειπε επι λεξη στο τηλεφωνο για τα ιδια πραγματα :να παω να αγορασω απο μια οδο στη θεσσαλονικη μισο κιλο χρωμα ,μου ειπε θα το πληρωσω 25 ευρω περιπου και 120 η εργασια.επισης ειπε "το χρωμα θα ειναι ολοιδιο θα το πετυχει ακριβως" εκει εμεινα μ@λ@κ@ς..
δεν ερχεται το χρωμα απο την εταρια ακριβως το ιδιο?κανουν μιξεις στο περιπου να βγει?

Libanner
12-10-11, 19:11
Οι εταιρείες που φτιάχνουν χρώματα είναι στάνταρ δε φτιάχνει η bmw χρώματα απλά έχει προμηθευτές όπως και για πολλά άλλα πράγματα απο βιδούλες μέχρι φανάρια κτλ.Οι τιμές που βρήκες είναι καλές,80 με 100 ευρώ το κομμάτι πάει περίπου και κάνα 150 για τους προφυλακτήρες κάπου εκεί είναι η ταρίφα

Stamatis
12-10-11, 19:18
Τι είπες πάλι βρε ασχετίδη ? Τίποτα δεν έμαθες απ όλα τα σεμινάρια που έχεις περάσει ??? :ranting2: Είδες υψηλό # στο βερνίκι και έβγαλες συμπέρασμα πως έκαναν καλή δουλειά ? :hystericalbs1:

Λούλη ε Λούλη !!!!!! :th_Laie_67-1:

Αφού ρε είχε ιδια νούμερα με την πόρτα και το καπώ :ranting2:

Nino
12-10-11, 19:27
ωραιο θεματακι οι βαφες..
οι γνωστες μπορουν να μας πουν και εμας τους ασχετους γιατι ζητανε αλλα αντι αλλων χρηματα για βαφες?? τα χρωματα των αυτοκινητων μας τα παραγγελνουν απο την bmw με τον κωδικο χρωματος ή οχι?
εγω ενδιαφερομουν να βαψω καπο,μετωπι και ουρανο .σε συστημενο σιγουρα καλος βαφεας μου ειπε 300 ευρω.υποψιν εχω και βαθουλωματα στην οροφη απο μπουνιδια παοκτσιδων.ενας αλλος φθηνος που κανει πολλες δουλειεςμου ειπε επι λεξη στο τηλεφωνο για τα ιδια πραγματα :να παω να αγορασω απο μια οδο στη θεσσαλονικη μισο κιλο χρωμα ,μου ειπε θα το πληρωσω 25 ευρω περιπου και 120 η εργασια.επισης ειπε "το χρωμα θα ειναι ολοιδιο θα το πετυχει ακριβως" εκει εμεινα μ@λ@κ@ς..
δεν ερχεται το χρωμα απο την εταρια ακριβως το ιδιο?κανουν μιξεις στο περιπου να βγει?

το χρωμα βγαινει με τον κωδικο του απο υπολογιστη
Παρα πολλα απο τα επισημα, αλλα δεν εχουν καν φουρνο ,αλλα δεν προλαβαινουν αλλα και για αλλους λογους που δεν ειναι του παροντος στελνουν τα αμαξια σε εξωτερικους"συνεργατες", ο ανυποψιαστος πελατης νομιζει οτι του το εφτιαξε ο επισημος...
Τωρα οσο για το ερωτημα σου σχετικα με τις μεγαλες διαφορες στις τιμες αυτο ξεκινα απο το πως νομιζει και εκτιμα ο καθενας τη δουλεια του ,μεχρι την ποιοτητα των υλικων που χρησιμοποιει και φυσικα την "ζητηση" που εχει.
Το σιγουρο παντως ειναι οτι στην υπαρχουσα οικονομικη κατασταση θα πρεπει να εκλογικευτουν και οι παροχες υπηρεσιων (μαζι και πολλα αλλα) και να "συμβαδιζουν" με μισθους και ρευστοτητα που υπαρχει στην αγορα.
Οσοι το καταλαβουν νωρις και προσαρμοστουν και θα επιβιωσουν αλλα και κερδισμενοι θα βγουν...

ΔημήτρηςΜ3
12-10-11, 19:36
Το έχω δει Μπιλ. Είχαν και προσφορά για ματ βαφή, αν δε κάνω λάθος στα ίδια χρήματα.

Σίγουρα αξίζει να το ερευνήσει κανείς και να δει κάποια δουλειά τους.

Όμως:

Στη τιμή αυτή επέτρεψέ μου να έχω τις επιφυλάξεις μου κατά πόσο θα γίνεται σωστή προ-εργασία (ξηλώματα-τριψίματα-υλικά). Μπορεί το αρχικό αποτέλεσμα να είναι 'λαμπερό', σημασία έχει όμως να αντέξει και στο χρόνο.

πω να μην εχω ετοιμο το κιτ να γινει ενα ματ γκρι...

Kostas_1
12-10-11, 19:43
Θα συμφωνησω με τον Σταματη.

H Automarin ειναι μια απο τις υγιεις εταιρειες του χωρου με σωστη εξυπηρετηση και ποιοτητα. Μιλαω εκ πειρας και γω.

Monsta
12-10-11, 19:52
Αφού ρε είχε ιδια νούμερα με την πόρτα και το καπώ :ranting2:

Great! It should actually read MORE.

-1 από μένα λοιπόν με παράδειγμα το αυτοκίνητο της μαμάς του Πρόεδρου.

ΥΓ: Δεν πρόκειται όμως να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες. Έχω γράψει αρκετά πράγματα στο φόρουμ, αλλά και ξεχωριστό ΘΡΕΝΤ μόνο για βαφές/προετοιμασία. Όποιος θέλει να μάθει κάποια πράγματα, ας κάνει ένα search.

Stamatis
12-10-11, 20:01
για να μην ψαχνω να βρω τι και που εχεις γραψει τι και δεν το βρισκω και εκνευριστώ δεν μου λες το λογο;

Monsta
12-10-11, 20:15
για να μην ψαχνω να βρω τι και που εχεις γραψει τι και δεν το βρισκω και εκνευριστώ δεν μου λες το λογο;

Ο λόγος είναι απλός:

Τα μπεκ στα ρομπότ είναι σεταρισμένα να ρίχνουν συγκεκριμένες ποσότητες. Ούτε λίγο, ούτε πολύ. Αποδεκτό αποτέλεσμα με γνώμονα την οικονομία.

Όμως ένας μερακλής βαφέας που σέβεται τον εαυτό του και αγαπάει τη δουλειά του, όταν έρθει η ώρα να ρίξει βερνίκι, θα θέλει να το 'μελώσει'. Όταν λοιπόν μελώνεις, αυτομάτως έχεις υψηλότερα # από τα εργοστασιακά.

stef
12-10-11, 20:29
H Automarin ειναι μια απο τις υγιεις εταιρειες του χωρου με σωστη εξυπηρετηση και ποιοτητα. Μιλαω εκ πειρας και γω.

Ας μην μιλήσω καλύτερα.....

Kostas_1
12-10-11, 20:37
Ας μην μιλήσω καλύτερα.....

Τι να πω ρε Στεφανε. παντως εγω εχω μεινει ικανοποιημενος.

Stamatis
12-10-11, 20:37
Ο λόγος είναι απλός:

Τα μπεκ στα ρομπότ είναι σεταρισμένα να ρίχνουν συγκεκριμένες ποσότητες. Ούτε λίγο, ούτε πολύ. Αποδεκτό αποτέλεσμα με γνώμονα την οικονομία.

Όμως ένας μερακλής βαφέας που σέβεται τον εαυτό του και αγαπάει τη δουλειά του, όταν έρθει η ώρα να ρίξει βερνίκι, θα θέλει να το 'μελώσει'. Όταν λοιπόν μελώνεις, αυτομάτως έχεις υψηλότερα # από τα εργοστασιακά.

ναι ρε αλλα τωρα αν το πάμε στον εξυπνοπουλιδη που θα το κοιταξει με το μετρο πριν το παρει ανταλλαγή δεν θα δει διαφορά στους βαθμους.
δεδομένου οτι και το χρωμα ειναι ιδιο ταμαμ, μαλλον για καλό το βλέπω το αποτέλεσμα.
(λέω εγώ τώρα)

Monsta
12-10-11, 21:56
στον εξυπνοπουλιδη που θα το κοιταξει με το μετρο πριν το παρει ανταλλαγή δεν θα δει διαφορά στους βαθμους.

(λέω εγώ τώρα)

1ον ντεν βάφεις για τον κάθε 'εξυπνοπουλιδη'. Τώρα γίνανε και όλοι 'εξπέρ' με τα μηχανάκια ανά χείρας επειδή είναι τόσο ασχετοπούλιδες που δεν μπορούν να διακρίνουν χωρίς αυτά ούτε μια βαμένη επιφάνεια.

Και μιας που είμαστε Ο/Τ....

Μπορεί ο συγκεκριμένος έμπορος να κάνει μια χαρά δουλειά και μακάρι...

Όσο για τα νούμερα στον υπέρηχο....

....αυτό το μαραφέτι μετράει από λαμαρίνα και άνω....

...που σημαίνει (θεωρητικά πάντα), αν έχει 33.3% αστάρι, 33.3% χρώμα και 33.3% βερνίκι μάς δίνει ένα x νούμερο.

Τώρα, αν αλλάξουν τα ποσοστά αλλά το αποτέλεσμα δώσει πάλι 100, κανείς δεν θα ξέρει τι και πως. Θέλω να πω ότι το ίδιο περίπου νούμερο (120s / 130s) είναι εντελώς τυχαίο. Ο μάστορας την ώρα που βάφει δεν έχει αυτό στο νου του, αφού και να θέλει να το πετύχει δεν είναι στο χέρι του. Το πιο πιθανό πάντως, και αυτό που συμβαίνει στη πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι και είσαι + 50μ/60μ όταν και τα υπόλοιπα υποστρώματα είναι σωστά ριγμένα.

Leonidas_E39
12-10-11, 21:59
Εγω πιστευω οτι 5 χαρτοταινιες δεν θα τους φτανουν για να χαρτωσουν ενα αμαξι μιας και πιστευω οτι δεν ξηλωνουν ουτε φαναρι σε αυτα τα λεφτα.

dreamer
10-04-22, 19:02
ενα ωραιο αρθρο που εξηγει γιατι η bmw χρησιμοποιει στην βαφη της το λεγομενο orange-peel και πως δημιουργειται

ORANGE PEEL ON BMW CARS EXPLAINED

https://newoldcars.com/orange-peel-on-bmw-cars-explained/

dreamer
25-05-22, 14:22
ποσο βαφουν το κομματι τωρα? η' βαφουν αναλογα την δυσκολια η' και τα 2? εχω πολλα χρονια να κανω λαμαρινοδουλεια και δεν εχω ιδεα. επισης οταν πηγα να παρω προσφορα με ρωτανε αν πλερωνω εγω η' ειναι με ασφα. γιατι αν ειναι με ασφα χρεωνουν πιο ψηλα,οτι μπορει να ειναι αλλο το ποσο στο τελος αν χρειαστει επιπλεον χρωμα και κατι τετοια κολπα.

οποτε αν παω σε αλλον τωρα, για προσφορα,τι με συμφερει να τους πω οτι πλερωνει η ασφα η΄οτι τα πλερωνω εγω? η ζημια ειναι 50-50 .

dreamer
19-03-25, 18:21
παιδια θελω να βαψω ενα φτερο που προεκυψε , υπαιτιοτητα αλλου,ολα κανονισμενα.
στις αντιπροσωπειες βαφουν καλυτερα? εχουν καλυτερο εξοπλισμο? ενας υπαλληλος μου ειπε οτι τριπλη βαφη δεν κανει κανείς εξω σαν αυτους.ξερει κανεις σχετικα?

Stamatis
19-03-25, 19:16
Πενταπλη ειναι η διαδικασια της BMW, Βασικά παραπανω απο πεντεπλή. Η λαμαρινα πλένεται, απολιπαίνεται, περνάει ηλεκτρόλυση σε φωσφορικό ψευδάργυρο, ψήνεται σε φούρνο, τρίβεται, σφραγίζεται, στεγνώνει, καθαρίζεται με χημικά, ασταρώνεται, ψήνεται, βάφεται σε μπανιο, ψήνεται, περνάει το δεύτερο στρώμα με ρομποτ ποστόλι, ψήνεται ξανά και τέλος βερνίκι και πάλι ψήσιμο.
Ολο αυτο δημιουργεί ένα στρώμα 160/170 μικρομικρά για τα βασικά χρώματα και 190 για τα frozen και τα individual.
Πολύ απλά να το πω, είναι απίθανο να βρείς μαστορα να κάνει τοπική με αυτή τη διαδικασία.
Ζήτα να βάψουν με Glasurit και τη σωστή συνταγή (πίεση πιστολιού, διάμετρος βεντάλιας και ψήσιμο και υγρασια σωστη, οτι λεέι η συνταγή) και να ευχεσαι για το καλύτερο και να μην βγεί διχρωμία οταν το κοιτάς στο φως υπο γωνία. Μέσα στο βαφείο δεν θα καταλάβεις διαφορά. Έξω βλέπεις το αποτέλεσμα.

dreamer
20-03-25, 07:09
Πενταπλη ειναι η διαδικασια της BMW, Βασικά παραπανω απο πεντεπλή. Η λαμαρινα πλένεται, απολιπαίνεται, περνάει ηλεκτρόλυση σε φωσφορικό ψευδάργυρο, ψήνεται σε φούρνο, τρίβεται, σφραγίζεται, στεγνώνει, καθαρίζεται με χημικά, ασταρώνεται, ψήνεται, βάφεται σε μπανιο, ψήνεται, περνάει το δεύτερο στρώμα με ρομποτ ποστόλι, ψήνεται ξανά και τέλος βερνίκι και πάλι ψήσιμο.
Ολο αυτο δημιουργεί ένα στρώμα 160/170 μικρομικρά για τα βασικά χρώματα και 190 για τα frozen και τα individual.
Πολύ απλά να το πω, είναι απίθανο να βρείς μαστορα να κάνει τοπική με αυτή τη διαδικασία.
Ζήτα να βάψουν με Glasurit και τη σωστή συνταγή (πίεση πιστολιού, διάμετρος βεντάλιας και ψήσιμο και υγρασια σωστη, οτι λεέι η συνταγή) και να ευχεσαι για το καλύτερο και να μην βγεί διχρωμία οταν το κοιτάς στο φως υπο γωνία. Μέσα στο βαφείο δεν θα καταλάβεις διαφορά. Έξω βλέπεις το αποτέλεσμα.

γεια σου σταματη,χαιρομαι που σε ξαναβλεπω ! ευχαριστω για την προσεκτικη σου οπως παντα αναλυση!

η αληθεια ειναι οτι και εγω με παπαγαλακι ηθελα να βαψω καθως οπως γνωριζεις ειμαι ιντερνετοφαγος και βρηκα οτι ειναι η ΟΕΜ βαφη και μια απο τις ιστορικοτερες εταιρειες.
https://infoservice.com.gr/player/glasurit-proteinoµenos-proµitheftis-gia-tin-bmw-se-44-agores-pagkosµios/

ομως στην ελλαδα αν και εχει χρωματα προς διαθεση,
δεν μπορω να βρω εδω θεσσαλονικη καποιον να βαφει με αυτην την βαφη. πρεπει καποιος να κατεβει αττικη για να βαψει η' πατρα νομιζω ,ειχα μιλησει με τον αντιπροσωπο παλαιοτερα.
και μπορει να εχει ανακοινωσει η εταιρεια οτι πλεον ειναι η προτεινομενη βαφη για τις αντιπροσωπειες σε ολη την ευρωπη,το προτεινομενο δεν σημαινει και οτι θα το προτιμησουν.

ολοι εδω χρησιμοποιουν σικενς αποτι μου ειπαν.η αληθεια ειναι οτι και η σικενς πηρε αδεια πριν λιγα χρονια σαν βαφη εγκεκριμενη για τις αντιπροσωπειες.ειχα βρει ενα ευρωπαικο αρθρο που το ελεγε.δεν ξερω ποσο καλη ειναι,
αν και ειναι και αυτη μεσα απο μεγαλο ομιλο.

σκεφτηκα να αγορασω εγω απο τον αντιπροσωπο το χρωμα και να μου το στειλουν εδω.αλλα οταν ο μαστορας δεν εχει δουλεψει αυτην την βαφη δεν ξερω ποσο μετα μπορει να μου εγγυηθει το αποτελεσμα.ασε που δεν ξερω αν θα δεχθει.
συνηθως οταν πας σε καποιον που εχει συμφωνια με αλλη εταιρεια ,σου λεει εγω αυτο δουλευω.μπορει να του παω την βαφη και να βαλει αλλη αυτος,πολλα γινονται αν δεν εχεις γνωστο μαστορα

BMWdakias81
20-03-25, 09:35
σκεφτηκα να αγορασω εγω απο τον αντιπροσωπο το χρωμα και να μου το στειλουν εδω.αλλα οταν ο μαστορας δεν εχει δουλεψει αυτην την βαφη δεν ξερω ποσο μετα μπορει να μου εγγυηθει το αποτελεσμα.ασε που δεν ξερω αν θα δεχθει.
συνηθως οταν πας σε καποιον που εχει συμφωνια με αλλη εταιρεια ,σου λεει εγω αυτο δουλευω.μπορει να του παω την βαφη και να βαλει αλλη αυτος,πολλα γινονται αν δεν εχεις γνωστο μαστορα

Πέρα από αυτό και να πάρεις το χρώμα στη πρώτη του μορφή, είσαι σίγουρος ότι το χρώμα που υπάρχει ήδη στο αυτοκίνητο με τη ταλαιπωρία, τα χρόνια, τον ήλιο, τα πλυσίματα κτλπ θα είναι ακριβώς το ίδιο ?
Στατιστικά κάποια μικρή επέμβαση ίσως χρειαστεί για το τέλειο ταίριασμα.
Αν το χρώμα είναι και κανένα περίεργο-περλέ δε, εκεί αγγίζουμε και όρια υπερφυσικού για το ταίριασμα.

The Ace
20-03-25, 11:16
Αν θες να βάψεις ολόκληρο κομμάτι, τότε πιθανότατα θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα στην αντιπροσωπεία, απλά και μόνο γιατί κάνουν -κυρίως- τα αυτοκίνητα της μάρκας. Αν όμως θες να βάψεις τοπικά, μικρότερη επιφάνεια και να ταιριάξει το χρώμα όσο καλύτερα γίνεται, τότε μόνο σε Chips ή PB. Θα πρέπει να τους πεις -αν και θα το βρουν μόνοι τους- ότι το χρώμα είναι τριπλής (ή παραπάνω), ώστε (α) να κανονίσουν τα χέρια βαφής, και (β) να αναπροσαρμόσουν το κόστος ;) Έκανα πριν μερικές μέρες δύο τοπικές μικροβαφές στο Χ3 (το ένα κάλυμμα του parebrise και κάτω δεξιά στο μπροστινό προφυλακτήρα, και τα δύο από σημαδάκια από πέτρες). Δεν ξέρω αν το πάχος βαφής είναι σωστό αλλά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το χρώμα που βάφτηκε.

dark knight
21-03-25, 12:27
στις αντιπροσωπειες τα ξεπετανε. και αυτο το λεω γνωριζοντας ακριβως τι γινεται σε 2 πολυ μεγαλες της bmw. Υπάρχουν καλοι ιδιώτες τεχνίτες οι οποίοι κάνουν πολυ καλη δουλειά αλλα αμοίβονται ανάλογα.

dreamer
21-03-25, 19:38
ευχαριστω για τις απαντησεις σας..

σε αντιπροσωπεια εχω βαψει 2 φορες αλλα ηταν ευκολα.εναν προφυλακτηρα μολις στο δευτερο ετος και 2 πλαστικα στην οροφη τον 5ο χρονο. εγινε πολυ καλη δουλεια.αν και στον προφυλακτηρα μου χαλασαν το ενα σποτ ομιχλης ,δεν το συνδεσαν καλα και πηρε νερο και καηκε.

εξω πηγα σε εναν και μου ειπε 450 ευρω συνολο, για 4 κομματια. 1 φτερο,1 πορτα,2 μασπιεδες.ενω ενας αλλος μου ειπε 160-180 το κομματι για την δικη μου εαν ειναι τριπλης,που νομιζω ειναι.720 συνολο.και αυτος σικενς βαφει,αλλα ειναι ακριβος μαστορας και μου ειπε οτι θα βγει ακριβως το χρωμα χωρις προβλημα.
αντιπροσωπεια δεν ρωτησα ακομα,δευτερα θα ρωτησω και θα σας πω.αλλα με προβληματισε πολυ η ζημια που μου εκαναν .και αφου βαφουν με σικενς γιατι να παω σαυτους.δευτερα θα ρωτησω και την αντιπροσωπεια για μαστορα που να βαφει με glasurit,θεσσαλονικη εαν υπαρχει.

Stamatis
22-03-25, 08:07
Επειδη ειμαι και εγω σε διαδικασια επιλογης, για bare metal restoration ομως, εκανα μια μεγαλη κουβεντα με εναν "φημισμενο" μαστορα (που του εκανα και το τραπεζι) και αυτα που εμαθα ειναι πως το πιο σημαντικο ειναι αυτος που βαφει να εχει καταλαβει τη χημεια των υλικων και να ακολουθησει ευλαβικα τα βηματα και τους χρονους που λενε τα χαρτια τους.
Στις τοπικες, η στις βαφες μικρων κομματιων, συνηθως κανουν μια ξεπετα, τριβουν, ριχνουν ενα χερι ασταρι αν χρειαστει και δυο και μετα φσιτ ψεκαστε σκουπιστε τελειωσατε. Ειπε ο "μαιτρ" πως ειτε βαφεις ενα αμαξι ειτε ενα καπω, ο χρονος που πρεπει να μεινουν να αναπνευσουν τα στρωματα, ο χρονος που πρεπει να μεινουν στο φουρνο και στη θερμοκρασια που πρεπει ειναι ιδιος.
Για να κανουν γρηγορα τη δουλεια, αλλαζουν τη συνταγη με πιο πολυ σκληρυντη και μεγαλυτερη θερμοκρασια και ετοιμαζουν σε δυο ωρες κατι που θελει δυο μερες (αν προκειται για ενα "κοινο" αυτοκινητο που τους πηγαν για συμμαζεμα).
Τον πρωτο χρονο δεν θα εχει απολυτως καμμια διαφορα ειδικα αν εχουν δουλεψει και φασματογραφο, αλλα μετα απο τρια τεσσερα χρονια που θα το χτυπησει ο ηλιος θα δειξει στανταρ καποια διχρωμια η θα εχει διαφορετικη γυαλαδα.
Ειπε επισης ο "μαιτρ" πως για μια ολικη στο σκαρι που ετοιμαζω οτι θελει ενα νουμερο λες και θα το ζωγραφισει ο Πικασο, κυριως επειδη στους χρονους που θα χρειαστει για το δικο μου θα εχει ξεπεταξει τρια τεσσερα "πασαλειματα" και πρεπει να του καλυψω τη χασουρα. Τρεχα γυρευε δηλαδη.
Συμπερασμα: θα το κρατησεις το αμαξι; Αν ναι, πληρωσε το καλυτερο και προχωρα. Αν οχι, πας σε μια Paint Bull, του τραβανε ενα ψεκασμα και τελειωσες. Ετσι και αλλιως αμα το πουλησεις και βρει ο αλλος τρακαρισμα αντε εξηγησε του την αρρωστια σου και πως εβαψες με παπαγαλο η με τιγρη.

dreamer
22-03-25, 18:38
προχωραω και γιαυτο και ποσταρω ,βασιζομενος στο εδω και τωρα ,που σημαινει οτι το κραταω.αν ηθελα να το δωσω δεν θα το συζητουσα,ενοοειται στον πιο οικονομικο.ασε που οι νεαροι που συνηθως αγοραζουν το δικο μου μοντελλο, δεν τους νοιαζουν τα χτυπηματα που δεν εχει φυγει το χρωμα.πουλαει και ετσι το ατιμο,ευτυχως.
το θεμα ρε σταματη ειναι ποιος ειναι ο καλος.θα ρωτησω την δευτερα και βλεπουμε.

dark knight
24-03-25, 10:06
προσφατα πολυ γνωστη αντιπροσωπεια δυτικων προαστειων. ειχε βγει στην αναζητηση βαφεα ως εξωτερικου συνεργατη για βαψιμο μεμονωμενων κομματιων.Μαλιστα ειχε και πλαφον στην αμοιβη του εξωτερικου συνεργατη, ο οποιος ετυχε να ειναι και γνωστος μου. με βαση το πλαφον που του εβαλαν-εννοειται οτι στον πελατη θα ηταν 3πλη η χρεωση- τους εξηγησε οτι η ποιοτητα της δουλειας του δεν θα ηταν σωστη και οτι για μια σωστη εργασια εχει μεγαλυτερο κοστολογιο. Ηταν ανενδοτοι. Τους ξεπροβοδισε ευγενικα και χαιρετησε.

μαλιστα του ειπαν οτι θα εβαφε και κομματια απο τα individual χρωματα των Μ///

mark e92
19-04-25, 15:37
Για τι απόχρωση μιλάμε?