PDA

Επιστροφή στο Forum : CAD/CAM/CAE & CNC πτυχιακη

xxxvagos
10-10-11, 22:51
χαιρετω την παρεα..

καθως ειναι το τελευταιο εξαμηνο στη σχολη μου, αν και το αργησα παρα πολυ, εφτασε η ωρα για την πτυχιακη μου και την πρακτικη μου..αυτα με ενδιαφερουν σε αυτα ειμαι καλος

θελω να κανω πτυχιακη κατι σχετικο με τον τιτλο του θεματος, αλλα δεν εχω καταληξει διοτι απο την μια οι καθηγητες εδω στο παιζουν γκομενες και απο την αλλη το στο internet δε μπορεις να καταληξεις καπου..
ελειπα πολυ καιρο απο την σχολη, δεν ειχα ενημερωση για την πορεια αυτης της επιστημης..

αυτο που ζητω απο οποιον ξερει ειναι να μου δωσει μια κατευθυνση ενα update..να πουμε 5 πραγματα να μπω στο θεμα περα απο τα εκπαιδευτικα πλαισια

ευχαριστω πολυ ιν αντβανσ

Thomelef
10-10-11, 23:06
τι ακριβώς ψάχνεις???

xxxvagos
10-10-11, 23:23
προσπαθω να βρω προς τα που να κινηθω, τι θα ηταν ευκολο να κανω ως αρχαριος για πτυχιακη και επειτα ως πρακτικη..σε ποια πεδια εφαρμοζεται πλεον, αν υπαρχει κατι οικουμενικο..η καποιος αν εκανε παρομοια εργασια..καποιο Link για πληροφοριες, καποιο εργαστηριο να δω απο κοντα..μια εφαρμογη των εργαλειομηχανων..οποιαδηπο τε βοηθεια

γενικα και ειδικα να βρουμε ενα θεμα να παρουσιασω για να το δεχτει και να ξεκινησω την εργασια..μια προταση μια ιδεα..

ευχαριστω θωμα

Thomelef
11-10-11, 00:06
μπορείς να μιλήσεις στα ΤΕΙ καρδίτσας, στο τμήμα τεχνολογίας ξύλου. να τους
πείς ότι σε ενδιαφέρει ο τομέας με τα cnc. υπάρχει καθηγητής πολύ καλός και
είναι και πολύ γνωστός μου. είναι ο άγγελος ο λαμπούδης, και είναι απο τους
πολύ γνώστες του αντικειμένου. δεν ξέρω αν ψάχνεις κάτι πιο σύνθετο σε διάφορες
εφαρμογές,
ή σε κάτι συγκεκριμένο. γενικώς θεωρώ πως οποιονδήποτε κλάδο παρακολουθήσεις,
θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πολά πράγματα όσον αφορά την λειτουργεία των
μηχανών.
https://www.wfdt.teilar.gr/labs/lab_paragogi_xylo.php
αυτό είναι το λινκ, και μπορείς να μιλήσεις με τον νταλό, ο οποίος είναι επίσεις
πολύ γνωστός μου. εκ μέρους του θωμά ελευθεριάδη πές ότι παίρνεις.
αν και είναι δύσκολες οι εποχές, το συγκεκριμένο ΤΕΙ είναι πολύ καλα δικτυομένο
στον κλάδο του ξύλου, και ίσως μπορέσουν να σε βοηθήσουν και στην πρακτική
που θέλεις να κάνεις αργότερα.

PATSIMINI
11-10-11, 00:11
πες μας τι σπουδαζεις κλπ και τι θες να ασχοληθεις περιπου

xxxvagos
11-10-11, 00:56
να σαι καλα θωμα..θα επικοινωνησω

στο τμημα αυτοματισμου ειμαι φιλε μου στη σαλονικη
γενικα θελω να παρω μια ιδεα να δω τι παιζει εξω στη βιομηχανια για να πραξω αναλογα

spar@
11-10-11, 02:57
Ρε Θωμά έχεις κονε τον Νταλο και δεν μιλάς; Πες του για τον Σπυρακο το καλό σουανηψακι!!!(το έχω περάσει Πλάκα κάνω αλλά αν τον ξαναεχω και κολλησω θα σε ενοχλησω), οσο για τον φίλο μας ,χρησιμοποίησε τα εργαστήρια της σχολής σου εμείς στην μηχανολογια στην Λάρισα έχουμε cnc τορνους κλπ όπως και η θεσσαλονίκη έχει φοβερά εργαστήρια

Thomelef
11-10-11, 08:54
ο νταλός έχει στείλει διάφορα παιδιά στο εργοστάσιο κατά καιρούς για να κάνουν κάποιες εργασίες,
όπως και σεμινάρια...

Thomelef
11-10-11, 09:01
πάντως να ξέρεις ότι είτε παρακολουθήσεις μηχανές σιδήρου, είτε μηχανές ξύλου, η διαδικασία
είναι η ίδια...δλδ ξεκινάς με cad - σχέδιο για την δημιουργία πλατφόρμας, και έπειτα cam - διεργασία
σχεδίου πάνω στην μηχανή. ο λαμπούδης πέραν του cam, είναι μεγάλος γνώστης και στον κώδικα
που είναι το Α και το Ω.
απο εκεί και πέρα, αν πάρεις το βάπτισμα του πυρός μιά φορά με το πως λειτουργούν οι μηχανές,
δεν είναι τπτ να κατεργαστείς ξύλο - μέταλο - πλαστικό κτλ κτλ...μετά έχεις να κάνεις με λεπτομέρειες
του κάθε κλάδου...
πχ. ένα κομμάτι που έχεις διεργαστεί σε ξύλο, το αντίστοιχο σε μέταλο θα πρέπει να το δουλέψεις
με πολύ λιγότερες στροφές, απ'ότι δούλεψες στο ξύλο...σε τέτοια πράγματα πάς μετά, ανάλογα
και που θα βρείς να εργαστείς. πάντως να ξές πως παρόλο που έχει βουλιάξει ο χώρος του ξύλου,
υπάρχει μεγάλη έλειψη απο χειριστές τέτοιων μηχανών.
δεν ξέρω αν σε βοηθάνε όλα αυτά, αλλά δεν μου έρχεται κάτι άλλο να σου πώ για να σε βοηθήσω!!!

Azurius
11-10-11, 11:23
να σαι καλα θωμα..θα επικοινωνησω

στο τμημα αυτοματισμου ειμαι φιλε μου στη σαλονικη
γενικα θελω να παρω μια ιδεα να δω τι παιζει εξω στη βιομηχανια για να πραξω αναλογα

Σαν ιδέα αν θες, δες και "Βιομηχανικές εφαρμογές με PLC". Ολοκληρωμένα συστήματα scada, σημεία τοπικού και απομακρυσμένου ελέγχου, προγραμματισμό και εφαρμογή.

xxxvagos
11-10-11, 13:54
και τα PLC-SCADA εχουν ψωμι αλλα αυτο ειναι θεμα για μεταπτυχιακο φιλε aga3
τα εχω δουλεψει αρκετα και τα 2..τα scada στο ifix

θωμα αυτο ηθελα να ακουσω,το πως παει η αγορα

νομιζω οτι και ο στεφανος μπορει να βοηθησει μολις δει το θεμα

οποιος βρει κανα Link η οτιδηποτε ας το ποσταρει

ευχαριστω παιδες ηδη αρχισα να εχω μια κατευθυνση

Thomelef
11-10-11, 14:04
καλύτερη δουλειά για το συγκεκριμένο θέμα, είναι να έχεις γραφείο σαν εξωτερικός συνεργάτης.
να ασχοληθείς με το cad δλδ...να κατασκευάζεις όσο το δυνατόν μια πιο αναλυτική πλατφόρμα,
και να την παρέχεις έτοιμη στον πελάτη για να την επεξεργαστεί ο υπάλληλος του. υπάρχουν
γραφεία που κάνουν την δουλειά, αλλά χρεώνουν ότι να'ναι...μπορεί και 1500 ευρά για ένα
σχέδιο. φαντάσου τώρα να έχεις εσύ ένα έπιπλο το οποίο θέλει συνδεσμολογία σε 6-7 αντικείμενα,
και να πρέπει να πληρώσεις 6-7 προγράμματα, +1 για το αρχικό σχέδιο που θα τα έχει όλα
μαζί ενσοματωμένα...
όπως και να'χει, πάνε παρακολούθα πρώτα κάποια σεμινάρια - μαθήματα έστω και στην σχολή
που σου πρότεινα για να πάρεις μια ιδέα για όλο τον κύκλο εργασίας, και μετά τα μάτια σου θα
ανοίξουν απο μόνα τους. ο στέφανος που ασχολείτε με τα λέιζερ επίσεις όπως πολύ σωστά είπες
θα μπορούσε να σε βοηθήσει με την γνώμη του...λέιζερ!!! πάρα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι για να
ασχοληθείς, ίσως το καλύτερο γύρω απο τα cnc, μιάς και είναι πιο universal μηχανές, και κόβουν
όλα τα υλικά. μέταλο - ξύλο - πλαστικό - ύφασμα, κτλ κτλ...επίσεις μπορείς να κάνεις μέχρι
και δικό σου εργαστήριο, μιάς και μιλάμε για αρκετά φτηνά εργαλεία σε σχέση με τα cnc της
βιομηχανίας. με 20.000, παίρνεις λειζεράκι που φυσάει, και κάνει τρελή δουλειά...