PDA

Επιστροφή στο Forum : sos ψυγειο

GEORGE316
09-10-11, 05:19
σαββατο βραδυ,παρκαρω μπροστα απο το μαγαζι.μυριζα κατι καμμενο αλλα που το μυαλο μου.ενας γερακος μου λεει
-φιλε βγαζει καπνο η μηχανη..
σαλτρω εξω σα δαιμονισμενος και οντως καπνος βγαινει απο το ψυγειο.
Ο ΔΕΙΚΤΗς ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟΣ!!!!!!
αφησα εκει το αμαξι και οταν σχολασα που ηταν κρυο ανοιξα το ψυγειο.δεν υπηρχε καθολου υγρο μεσα.
με το φακο που εψαξα τις σωληνωσεις δεν ειδα κατι.
μακαρι να ειναι ενα κολαρο που σκιστικε απο κατω και εφυγε το υγρο απο εκει.αλλιως ...μαλλον ψυγειο τρυπημενο εχω...
δεν επρεπε ομως να μου ανεβασει θερμοκρασια???
ο δεικτης ξαναλεω ητν κανονικοτατος.
καμμια γνωμη περιπου για τιμη ψυγειου??
και κατι αλλο...αν ι θεος βοηθησει και ειναι κολλαρο,αν τα αλλαξω με κολλαρα σιλικονης τι κερδιζω?
σας ευχαριστω για τη σμπαρασταση που θα μου δωσετε γιατι πραγματικα επειδη μου ετυχαν πολλα τωρα τελευταια βουρκωσα που επαθε κατι η μικρη.
χτυπα εμενα ρε ατιμη μοιρα,οχι τη μικρη μου...

nikos1400
09-10-11, 06:05
:(
εχω αλλαξει και εγω Γιωργο, το προλαβα μολις πριν τα κοκκινα...

προφανως δεν εχεις αλλαξει προσφατα ψυγειο ή κολλαρα.
το ελεγχες συχνα το υγρο του ψυγειου?

δε νομιζω να αξιζει να βαλεις σιλικονης (εκτος και αν θελεις),
εαν θελουν αλλαγμα ομως, απλως να τα αλλαξεις με καιν. 'μαμα'.

ψυγειο τωρα να σου πω, τι να βαλεις?
μετχ με ~100Ε ή καιν. με ~200Ε ?

μηπως ομως την επαιξε το υδραργυρικο του βεντιλατερ και γι'αυτο ανεβασε ?

individual
09-10-11, 07:20
ετσι οπως τα περιγραφεις......
κοιταξε τον θερμοστατη σου,μηπως κολλησε και δεν ανοιξε και δεν σου γυρισε τα νερα οπως επρεπε.......
για το οργανο που δεν σου εδειξε τιποτα.......
2 πραγματα μπορει να συμβαινουν...
1)χαλασμενο οργανο (λιγο σπανιο ισως,απο την στιγμη που σου δηχνει κανονικη ενδειξη)
2)ο αισθητηρας ή η φουσκα οπως την λεμε θερμοκρασιας εχει προβλημα ή το πιθανοτερο συμφωνα με την περιγραφη σου........στο σημειο που βρισκεται η φουσκα,πραγματικα να εχει την σωστη θερμοκρασια.........αλλα αν εχει κολλησει ο θερμοστατης και δεν κανει το νερο τον κυκλο του........δεν μπορει το οργανο να μετρησει την θερμοκρασια στο νερο που δεν περναει απο εκει.
με λιγα λογια....ξεκινα απο τον θερμοστατη.
οτι ανακαλυψεις,ενημερωσε,μηπω ς μπορω να βοηθησω περισσοτερο.

takis1983
09-10-11, 12:09
ετσι οπως τα περιγραφεις......
κοιταξε τον θερμοστατη σου,μηπως κολλησε και δεν ανοιξε και δεν σου γυρισε τα νερα οπως επρεπε.......
για το οργανο που δεν σου εδειξε τιποτα.......
2 πραγματα μπορει να συμβαινουν...
1)χαλασμενο οργανο (λιγο σπανιο ισως,απο την στιγμη που σου δηχνει κανονικη ενδειξη)
2)ο αισθητηρας ή η φουσκα οπως την λεμε θερμοκρασιας εχει προβλημα ή το πιθανοτερο συμφωνα με την περιγραφη σου........στο σημειο που βρισκεται η φουσκα,πραγματικα να εχει την σωστη θερμοκρασια.........αλλα αν εχει κολλησει ο θερμοστατης και δεν κανει το νερο τον κυκλο του........δεν μπορει το οργανο να μετρησει την θερμοκρασια στο νερο που δεν περναει απο εκει.
με λιγα λογια....ξεκινα απο τον θερμοστατη.
οτι ανακαλυψεις,ενημερωσε,μηπω ς μπορω να βοηθησω περισσοτερο.

ο θερμοστατης λιγο δυσκολο να ειναι στην προκυμενη περιπτωση γιατι η φουσκα ειναι πανω στον κορμο του κινητηρα! αρα η η φουσκα η το οργανο φταιει,αλλα μαλλον η φουσκα!

GEORGE316
09-10-11, 13:22
παιδια ευχαριστω.μολις ξυπνησα και θα κατεβω σε λιγο να το δω με το φως της ημερας.
πολυ φοβαμαι οτι ειναι το ψυγειο τρυπιο.

individual
09-10-11, 14:08
παιδια ευχαριστω.μολις ξυπνησα και θα κατεβω σε λιγο να το δω με το φως της ημερας.
πολυ φοβαμαι οτι ειναι το ψυγειο τρυπιο.

μακαρι να ειναι καποιο κολαρο......
και οχι το ψυγειο.

ghost-rider
09-10-11, 15:32
Κανε ενα τσεκ και στο παγουρακι του ψυγειου. Συχνα ευθυνεται για τετοια θεματα και ειναι σχετικα οικονομικο.

apovas
09-10-11, 16:17
Το ιδιο θα του ελεγα και εγω.Αυτο το υποχθονιο παγουρακι κανει τετοιες ζημιες και ο δεικτης θερμοκρασιας τον υπνο του δικαιου..

Kostase46
09-10-11, 21:20
σαββατο βραδυ,παρκαρω μπροστα απο το μαγαζι.μυριζα κατι καμμενο αλλα που το μυαλο μου.ενας γερακος μου λεει
-φιλε βγαζει καπνο η μηχανη..
σαλτρω εξω σα δαιμονισμενος και οντως καπνος βγαινει απο το ψυγειο.
Ο ΔΕΙΚΤΗς ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟΣ!!!!!!
αφησα εκει το αμαξι και οταν σχολασα που ηταν κρυο ανοιξα το ψυγειο.δεν υπηρχε καθολου υγρο μεσα.
με το φακο που εψαξα τις σωληνωσεις δεν ειδα κατι.
μακαρι να ειναι ενα κολαρο που σκιστικε απο κατω και εφυγε το υγρο απο εκει.αλλιως ...μαλλον ψυγειο τρυπημενο εχω...
δεν επρεπε ομως να μου ανεβασει θερμοκρασια???
ο δεικτης ξαναλεω ητν κανονικοτατος.
καμμια γνωμη περιπου για τιμη ψυγειου??
και κατι αλλο...αν ι θεος βοηθησει και ειναι κολλαρο,αν τα αλλαξω με κολλαρα σιλικονης τι κερδιζω?
σας ευχαριστω για τη σμπαρασταση που θα μου δωσετε γιατι πραγματικα επειδη μου ετυχαν πολλα τωρα τελευταια βουρκωσα που επαθε κατι η μικρη.
χτυπα εμενα ρε ατιμη μοιρα,οχι τη μικρη μου...

Για αρχη πρεπει να κανεις μια εξαερωση και να το πρεσαρεις με το ειδικο τρομπακι.
Μπορει να φταιει και ο υδροργυρος οπως σου ειπε και ο συμφορουμητης ποιο πανω.

GEORGE316
10-10-11, 08:05
κωστα αυτο μαλλον θα κανω.
μακαρι να ειναι κανενα κολλαρο η αυτο το παγουρακι που λετε...

Kostase46
10-10-11, 08:40
κωστα αυτο μαλλον θα κανω.
μακαρι να ειναι κανενα κολλαρο η αυτο το παγουρακι που λετε...

Αν θες παρε με στο σχολασμα κι αν ειμαι σπιτι θα στο πρεσαρω εγω.

GEORGE316
10-10-11, 08:56
κωστα δεν το εχω μαζι μου το αμαξι.φοβηθηκα να το παρω και ειναι κορδελιο.ασε που σημερα δε προκειτε να με αφησουν να πεταχτω ουτε μεχρι τον παπαδοπουλο να παρω αντιψυκτικο να βαλω για να το μετακινησω λιγο..

Kostase46
10-10-11, 09:16
κωστα δεν το εχω μαζι μου το αμαξι.φοβηθηκα να το παρω και ειναι κορδελιο.ασε που σημερα δε προκειτε να με αφησουν να πεταχτω ουτε μεχρι τον παπαδοπουλο να παρω αντιψυκτικο να βαλω για να το μετακινησω λιγο..

Οταν θα βαλεις αντιψυκτικο ξεβιδωσε και το βιδακι του ψυγειου για να βγει ο αερας. Αντιψυκτικο περνεις και απο τον Στρατουδακι η τον Αβοκατο δουλευουνε εως της 7 τ' απογευμα.

GEORGE316
10-10-11, 09:21
νομιζω οτι θυμαμαι ποιο βιδακι λες.αν ειναι μεχρι τοσο αργα μορει να παω και απο εκει.απλα ο παπαδοπουλος ειναι διπλα.

GEORGE316
10-10-11, 10:02
απο οτι θυμαμαι ηbmw εδινε ενα "χαπι" που το διαλυεις σε απιονισμενο νερο για το ψυγειο.μηπως κατα λαθος γνωριζει κανεις το κωδικο ωστε να βαλω και να το μετακινησω(θα στειλω φιλο μαλλον να παρει και επειδη ειναι τοσο ασχετος που μπορει να παει στην αντιπροσωπεια της merc καλυτερα να του δωσω ακριβως τι να παρει)

Kostase46
10-10-11, 10:15
απο οτι θυμαμαι ηbmw εδινε ενα "χαπι" που το διαλυεις σε απιονισμενο νερο για το ψυγειο.μηπως κατα λαθος γνωριζει κανεις το κωδικο ωστε να βαλω και να το μετακινησω(θα στειλω φιλο μαλλον να παρει και επειδη ειναι τοσο ασχετος που μπορει να παει στην αντιπροσωπεια της merc καλυτερα να του δωσω ακριβως τι να παρει)

Αυτο που λες πρεπει να βουλωνει τις διαροες μη βαλεις τετοιο βουλωνει και το ψυγειο καταρχην δε ξερεις ακομα το προβλημα σου μπορει να μην ειναι καν απο το ψυγειο.

mse36
10-10-11, 10:30
Άκου φίλε τι θα κάνεις γιατί έπαθα κι εγώ ακριβώς το ίδιο πριν 10 μέρες! Πηγαίνεις αμέσως στον πλησιέστερο κοτσοβολο, μπαίνεις μέσα, ταμπέλα λευκές συσκευές, χαμογελαστός πωλητής και τσιμπάς ένα ψυγειάκι bluesky σένιο με 99.99 ευρώ μονο και άσε όλους τους παραπάνω να λένε! Ελπίζω να σε βοήθησα.......... τουλάχιστον να γέλάσεις!

Kostas Maras
10-10-11, 12:36
Άκου φίλε τι θα κάνεις γιατί έπαθα κι εγώ ακριβώς το ίδιο πριν 10 μέρες! Πηγαίνεις αμέσως στον πλησιέστερο κοτσοβολο, μπαίνεις μέσα, ταμπέλα λευκές συσκευές, χαμογελαστός πωλητής και τσιμπάς ένα ψυγειάκι bluesky σένιο με 99.99 ευρώ μονο και άσε όλους τους παραπάνω να λένε! Ελπίζω να σε βοήθησα.......... τουλάχιστον να γέλάσεις!

Συμφωνώ κι εγώ.......αλλαγή ψυγείου άμεσα!!!!!

fanisk
10-10-11, 14:27
Γιωργο αν φταιει το ψυγειο τσιμπα κανα Mishimoto απο εξω thumb

GEORGE316
10-10-11, 14:29
αυτο τι ακριβως ειναι?τι κανει περιπου τιμες?ρωταω γιατι ειμαι ασχετος για αγορες απο εξωτερικο

fanisk
10-10-11, 14:31
https://www.redlinemotive.com/part-number/mishimoto/mmrad-e36-92.asp

GEORGE316
11-10-11, 08:01
διορθωστε με αν κανω λαθος,
αν ειχα τρυπημενο ψυγειο αυτο δε θα εχανε ειτε δουλευει το αμαξι ειτε οχι?
γιατι απο το σαββατο βραδυ που εβαλα το λιγο αντιψυκτικο,δεν εχει χασει υγρα...

nikos1400
11-10-11, 08:23

Γιωργο μαλλον ειχες ξεχασει καιρο να το κοιταξεις ε ?
παντως μην το αφησεις ετσι.

GEORGE316
11-10-11, 08:49
να το ξεχασω??δεν μπορω να φυγω απο το γραφειο ουτε για τουαλετα και μουτη λενε οτι πινω πολυ νερο και κατα συνεπεια πηγαινω στη τουαλετα πολυ..και θα ζητησω αδεια να παω απο το ρυσσιο να παρω το αμαξι και να το παω στο μαστορα????πλακα με κανετε?
εδω δεν προλαβαινω να ξυθω..
υγ.το αμαξι δεν κινειται.

paganis
11-10-11, 09:22

οχι απαραιτητα....! μπορει να ειναι μια μικρη ρωγμη,,,οπου με ζεστο το μοτερ διαστελλεται και γινεται μεγαλυτερη ,συν οτι με την πιεση που δημιουργητε εντος του ψυγειου χανει! ή μπορει να ειναι καποιο κολλαρο που δεν ειναι σφιγμενο καλα και συμβαινει το πιο πανω! εμενα για παραδειγμα ,συνεβαινε το αντιθετο, ειχα διαρροη ..απο την τσιμουχα του παγουριου του ψυγειου,,οταν ηταν μονο κρυο...,οταν ηταν ζεστο εσφιγγε απο την διαστολη και ηταν ολα καλα!

ziaba
12-10-11, 00:09
έτσι ειναι όπως τά λέει ο παγανης. κ γω προχθές έπαθα κάτι ανάλογο (οχι σε bmw) στ φορντ εσκορτ είχε σκάσει ελάχιστα το σωλήνακι του πάγουριου κ έχανε νερό μόνο οταν δούλευε το κινητήρ κ ήταν ζεστό ευτυχώς ήταν σε ορατό σημείο στ ένωση κ το έφτιαξα μόνο μου.

GEORGE316
12-10-11, 09:18
ακουστε τις εξελιξεις..
εχθες το απογευμα μιλησα με ενα μαστορα κοντα στο σπιτι μου για να το παω και να δουμε αν και που εχω διαρροη.
ανοιγω το καπω για να βαλω απιονισμενο μεσα...και τα υγρα ειναι στο φουλ και λιγο παραπανω απο το κανονικο.....
μια και ηταν τρεις μερες ακινητο το αμαξι εβαλα χερια μεχρι εκει που μπορουσα και δεν επιασα τιποτα υγρο.(κολλαρα κατω απο το ψυγειο οσο επιανα...)
η αποσταση απο το μαστορα κοντα στο χιλιομετρο.
φτανω βγαινει ενας νεος(κοντα στα 30με 33) το κοιταει..με κοιταει...
απο που εχασε μου λεει?ειχε νερα εδω γυρω απο τη ταπα?
-οχι.
-δεν εχει διαρροη απο πουθενα.ουτε απο τα κολλαρα,ουτε απο το ψυγειο φαινεται.
-μα μυρισε το αντιψυκτικο
-μα ο κινητηρας ειναι πεντακαθαρος.ουτε σημαδι οτι κατι ξερασε και εχει στεγνωσει..
-ναι αλλα βρομισε ολη η γειτονια,οταν ανοιξα το ψυγειο ηταν σχεδον αδειο.συμπληρωσα με 1 λιτρο που ειχα(του εδειξα και το μπουκαλακι),γυρισα στο σπιτι και το αφησα.τη δευτερα που το ξαναειδα,ειδα οτι η σταθμη δεν ηταν τοσο ψηλα!σημερα που ανοιξα να συμπληρωσω ηταν λιγα παραπανω απο το κανονικο...
μπορει καποιος να το εξηγησει?
η συμβαινει κατι ασχημο η ο θεος βαρεθηκε να με ακουει να γκρινιαζω και σκεφτηκε..αν του στειλω και κανα τρυπιο ψυγειο θα πε ταραξει στις προσευχες και στα παρακαλια...

να σημειωσω οτι το αμαξι δουλεψε κοντα στο 20λεπτο,το νερο εφτασε σε θερμοκρασια,δεν εσταξε απο πουθενα δεν εδειξε τιποτα παραξενο.
το μονο κακο ειναι οτι δεν προλαβα να δω αν δουλευει το βεντιλατερ.

Kostase46
14-10-11, 17:06
ακουστε τις εξελιξεις..
εχθες το απογευμα μιλησα με ενα μαστορα κοντα στο σπιτι μου για να το παω και να δουμε αν και που εχω διαρροη.
ανοιγω το καπω για να βαλω απιονισμενο μεσα...και τα υγρα ειναι στο φουλ και λιγο παραπανω απο το κανονικο.....
μια και ηταν τρεις μερες ακινητο το αμαξι εβαλα χερια μεχρι εκει που μπορουσα και δεν επιασα τιποτα υγρο.(κολλαρα κατω απο το ψυγειο οσο επιανα...)
η αποσταση απο το μαστορα κοντα στο χιλιομετρο.
φτανω βγαινει ενας νεος(κοντα στα 30με 33) το κοιταει..με κοιταει...
απο που εχασε μου λεει?ειχε νερα εδω γυρω απο τη ταπα?
-οχι.
-δεν εχει διαρροη απο πουθενα.ουτε απο τα κολλαρα,ουτε απο το ψυγειο φαινεται.
-μα μυρισε το αντιψυκτικο
-μα ο κινητηρας ειναι πεντακαθαρος.ουτε σημαδι οτι κατι ξερασε και εχει στεγνωσει..
-ναι αλλα βρομισε ολη η γειτονια,οταν ανοιξα το ψυγειο ηταν σχεδον αδειο.συμπληρωσα με 1 λιτρο που ειχα(του εδειξα και το μπουκαλακι),γυρισα στο σπιτι και το αφησα.τη δευτερα που το ξαναειδα,ειδα οτι η σταθμη δεν ηταν τοσο ψηλα!σημερα που ανοιξα να συμπληρωσω ηταν λιγα παραπανω απο το κανονικο...
μπορει καποιος να το εξηγησει?
η συμβαινει κατι ασχημο η ο θεος βαρεθηκε να με ακουει να γκρινιαζω και σκεφτηκε..αν του στειλω και κανα τρυπιο ψυγειο θα πε ταραξει στις προσευχες και στα παρακαλια...

να σημειωσω οτι το αμαξι δουλεψε κοντα στο 20λεπτο,το νερο εφτασε σε θερμοκρασια,δεν εσταξε απο πουθενα δεν εδειξε τιποτα παραξενο.
το μονο κακο ειναι οτι δεν προλαβα να δω αν δουλευει το βεντιλατερ.

Γιωργο θα πρεπει να εχεις τοτε προβλημα με τον υδραργυρο.
Μη το αφινεις ετσι ο μαστορας που πηγες θα ειναι ασχετος με το αντικειμενο

ziaba
15-10-11, 01:01
george άλλαξε θερμόστατη(μάλλον αυτός φταίει όπως σ παν κ πιο πάνω) κ εάν εξακολουθεί να χάνει το πιο πιθανών θέλει φλαντζα